Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Εγω έχω σωθεί με την ομοιοπαθητική όσον αφορά τις γαστρεντερίτιδες! Να ναι καλά και η Βερα που μου είπε τότε για το αρσένικουμ γιατι ο μικρός έκανε ασταματητα εμετους, μόλις το πήρε σε 3 ώρες περδικι! Το τέσταρε και μια φίλη μου που κάνει μόνο ο γιος της θεραπεια...ολοι ταλαιπωρήθηκαν στην οικογένεια ο μικρός από την ώρα που πήρε το αρσενικουμ τέλος. Ουτε καν χρειάστηκε δεύτερη κάψουλα. Εγω που την παθαινω επισης μια φορά το χρόνο και κανω ομοιο σε λιγότερο από μια ημέρα είμαι καλά, ο σύζυγος που δεν κανει ομοιο θέλει ενα 3ημερο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω που την παθαινω επισης μια φορά το χρόνο και κανω ομοιο σε λιγότερο από μια ημέρα είμαι καλά, ο σύζυγος που δεν κανει ομοιο θέλει ενα 3ημερο.

Γι αυτόν τον λογο ακριβώς - την μικρότερη ταλαιπωρία- καλό είναι να παίρνει το άτομο μία καωουλα να το περάσει πιο ανθρωπινα.

Αλλά εσύ γιογκίνι αφού το παθαίνεις τόσο συχνά, καλό είναι να δεις και τα προβιοτικά που λεει και η Ρόζυ σαν επιλογή, γιατί προφανώς έχεις ευαισθησία.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν έπαθα ποτέ πριν τον μικρό οπότε είναι καθαρα θέμα ίωσης και την κολλάει ολο το σόι και φίλοι οπότε δεν ειναι θέμα δικής μου ευαισθησίας ...ισα ισα detox...γιατί να μπαίνω στον κόπο με ειδικές διατροφές κτλ;;;; Βαριέμαι αφόρητα να διαβάζω για διατροφη, ειδικές συνταγές και σιχαίνομαι τα απαγορευτικά, πιστεύω πολύ στην μεσογειακή διατροφή και όσο μπορώ την ακολουθούμε.

:) :) :) Καμιά φορά παρακαλάω να με πιάσει καμια γαστρεντερίτιδα να ξεφουσκώσω κιόλας :)

βασικα η γαστρεντερίτιδα εκτός από αναπλήρωση του χαμένου νερού (και ενοίωτε ηλεκτρολητών) δεν χρειάζεται καμιά απολύτως θεραπεία...

στη γαστρεντεριτιδα ΠΡΩΤΑ αναπληρωνεις τους ηλεκτρολυτες, οχι ενιοτε. Το νερο δεν θα κανει κ πολλα αν πινει κανεις μονο αυτο.

Διαφημίσεις

Yogini είσαι σίγουρη ότι το αρσένικουμ κάνει και για εμετό;

Η δικιά μας η παιδίατρος μας έδωσε το nux vomica για τους εμετούς και το αρσένικουμ μόνο όταν σταματήσουνε οι εμετοί, για τη διάρροια.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Yogini είσαι σίγουρη ότι το αρσένικουμ κάνει και για εμετό;

Η δικιά μας η παιδίατρος μας έδωσε το nux vomica για τους εμετούς και το αρσένικουμ μόνο όταν σταματήσουνε οι εμετοί, για τη διάρροια.

Aκριβώς!

Το αρσενικουμ είναι για διαρροια. Για εμετούς είναι nux vomica / ipecacuana και δεν ξέρω και ποιο άλλο.

Κοινώς μην δίνετε ή παίρνετε φάρμακα χωρίς να μιλήσετε με γιατρό! Ακόμα και τα ομοιοπαθητικά δεν παύει να είναι φαρμακα.

Περαστικά σας yogini!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

την προηγούμενη φορά που μας έπιασε μου είπε η Βερα για το αρσένικουμ και πηρα αμέσως τον γιατρό τηλέφωνο και μου το επιβεβαίωσε. Και στης φίλης μου το παιδί έπιασε.

Δεν θα το έδινα χωρίς να παρω το γιατρό εννοείται....

To Arsenicum album παρασκευάζεται από το οξείδιο του αρσενικού. Δίνεται σε άτομα με άγχος για την υγεία τους, ανασφαλή και ανήσυχα, επιθυμούν την παρέα. Ανησυχούν ιδιαίτερα για τον θάνατο, τον καρκίνο, κρυώνουν, και είναι πολύ σχολαστικά (ευταξία). Ως φάρμακο για οξέα περιστατικά δίνεται συχνά σε περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας, διάρροιας και εμετών, δηλητηρίασης.

στη γαστρεντεριτιδα ΠΡΩΤΑ αναπληρωνεις τους ηλεκτρολυτες, οχι ενιοτε. Το νερο δεν θα κανει κ πολλα αν πινει κανεις μονο αυτο.

εξαρτάται από την διάρκεια των επεισοδείων, αν κάνεις τρεις εμετούς και τρεις διάροιες για μια μέρα δεν πρόκειται να αφυδατωθείς....:|

νομίζω όμως πως συμφωνείς ότι εκτός από την αναπλήρωση των χαμένων υγρών και ηλεκρολυτών δεν χρειάζεται άλλη θεραπεία...

Διάβασα σε προηγούμενα ποστ να αναφέρεστε σε μια λίστα με ονόματα ομοιοπαθητικών (κατάλαβα καλά)? Έχω κλείσει ραντεβού με ομοιοπαθητικό -παιδίατρο για τα πιτσιρίκια & θα ήθελα να το ψάξω λίγο. Που μπορώ να βρω αυτή τη λίστα???

Διαφημίσεις

Διάβασα σε προηγούμενα ποστ να αναφέρεστε σε μια λίστα με ονόματα ομοιοπαθητικών (κατάλαβα καλά)? Έχω κλείσει ραντεβού με ομοιοπαθητικό -παιδίατρο για τα πιτσιρίκια & θα ήθελα να το ψάξω λίγο. Που μπορώ να βρω αυτή τη λίστα???

http://www.homeopathy.gr δες έχει για όλη την Ελλάδα.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

• 4 εβδομάδες μετά...

Και εγω πιστεύω πολύ στην Ομοιοπαθητική γιατι με εχει βοηθησει σ' ενα θεμα υγειας που αντιμετώπιζα. Γι' αυτούς όμως που δεν την γνωριζουν βρηκα ενα πολυ καλο βιντεο όπου ο ομοιοπαθητικος Ιατρός απανταει στις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Τι είναι η ομοιοπαθητική;

2. Ποιές ασθένειες θεραπεύει;

3. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα;

4. Τι είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

5. Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής κατά την ομοιοπαθητική θεραπεία;

6. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συνδιαστεί με άλλες θεραπείες;

7. Γιατί ένας γονιός να κάνει ομοιοπαθητική στο παιδί του;

8. Με ποιά κριτήρια επιλέγονται τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

Ελ

Και εγω πιστεύω πολύ στην Ομοιοπαθητική γιατι με εχει βοηθησει σ' ενα θεμα υγειας που αντιμετώπιζα. Γι' αυτούς όμως που δεν την γνωριζουν βρηκα ενα πολυ καλο βιντεο όπου ο ομοιοπαθητικος Ιατρός απανταει στις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Τι είναι η ομοιοπαθητική;

2. Ποιές ασθένειες θεραπεύει;

3. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα;

4. Τι είναι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

5. Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής κατά την ομοιοπαθητική θεραπεία;

6. Η ομοιοπαθητική μπορεί να συνδιαστεί με άλλες θεραπείες;

7. Γιατί ένας γονιός να κάνει ομοιοπαθητική στο παιδί του;

8. Με ποιά κριτήρια επιλέγονται τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

• 4 months later...

Έμπειροι χρήστες της ομοιοπαθητικής please βοηθήστε με κι εμένα που έχω πελαγώσει και είμαι τοσο μα τόσο στενοχωρημένη....

Η μικρή μου πρώτη χρονιά στον παιδικό φέτος, κάναμε 2-3 βρογχιολίτιδες και γενικά από ιώσεις δεν έιχαμε πολλά πολλά... αλλά το κακό είναι ότι μας ταλαιπωρεί ο βήχας εδώ και 6 μήνες...ακόμα και τώρα καλοκαιριάτικα!!!!

Όχι συνεχόμενα....κάναμε εισπνοές....γινόταν καλά....μετά από ένα χρονικό διάστημα ξανά βήχας...Σε έναν τέτοιο κύκλο, από μέσα Ιουνίου άρχισε πάλι το γνωστό βηχάκι....αυτή τη φορά κυρίως όταν ξυπνούσε το πρωί....μία κρίση για κανένα τεταρτάκι.... Κάποιες φορές και ενώ κοιμόταν το βράδυ....Όχι όμως μεγάλης έντασης βήχας!!!!

Αποφασίσαμε να μην κάνουμε ξανά εισπνοές και πήγαμε σε έναν ομοιοπαθητικό παιδίατρο, οποίος μας έδωσε θεραπεία με calamus aromaticus.

Αφού ξεκινήσαμε τη θεραπεία, η κατάσταση χειροτέρεψε ραγδαία!!!!! :-(

Ο βήχας έγινε έντονος, καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας και παραγωγικός.

Το παιδί άρχισε να κάνει εμμετό και να βγάζει πολλά φλέγματα!!!

Κάναμε υπομονή...λέμε θα είναι η επίδραση του φαρμάκου!!!

Αυτό κράτησε 2-3 μέρες, αλλά μετά παρόλο που τα φλέγματα σταμάτησαν, ο βήχας συνεχίστηκε ακάθεστος. Με την ίδια ένταση, καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ξανά!!!

Τη μέρα το παιδί είναι κανονικά ενεργητικό, άντε να βήξει μια-δυό φορές.

Μόλις όμως είναι να ξαπλώσουμε για ύπνο, αρχίζει το ΜΑΡΤΥΡΙΟ!!!

Έχουμε να κοιμηθούμε 10 μέρες!!!

Κι αναρωτιέμαι: είναι φυσιολογική αυτή η εξέλιξη μετά από την λήψη ομοιοπαθητικών?

Μήπως κάνω χειρότερο κακό στο παιδί κάνοντας υπομονή και αφήνοντάς το με βήχα τόσες μέρες?

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!

Έχω απογοητευθεί!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Ενημέρωσες τον ομοιοπαθητικό γιαυτό; Είναι πολύ βασική η διαρκής επικοινωνία για να δει πώς θα το προσεγγίσει το θέμα και πώς θα το βοηθήσει το παιδί.

Ναι βέβαια!!!

Έχω κλείσει ραντεβού για αύριο....αλλά εν τω μεταξύ οποιαδήποτε γνώμη/εμπειρία θα με βοηθούσε αφάνταστα. Τουλάχιστον ψυχολογικά!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Ναι βέβαια!!!

Έχω κλείσει ραντεβού για αύριο....αλλά εν τω μεταξύ οποιαδήποτε γνώμη/εμπειρία θα με βοηθούσε αφάνταστα. Τουλάχιστον ψυχολογικά!!!

Λοιπόοοοον έχουμε και λέμε το φάρμακο αυτό προσωπικά δεν το βρήκα κάπου να το διαβάσω για να σου πω ,το γεγονός πως το παιδί έκανε εμετό από τον βήχα μπορεί να σημαίνει πως το εν λόγω φάρμακο ενήργησε ώστε να καθαρίσει από τα φλέματα(λόγω και της βρογχιολίτιδας) και επειδή ήταν πολλά γι'αυτό τα έβγαλε.Ο βήχας αυτός πάλι μπορεί να προέρχεται από την χρήση του κλιματιστικού (όπως και εμάς ,σπίτι-παιδικός) ή κάποια μορφής ιωσούλα που κυκλοφορούσε τελευταία.

Κατά τ'άλλα θα σου πρότεινα υπομονή και αφού μιλήσεις με τον γιατρό σου θα σου πει πως θα κινηθείτε .Το ζόρι το έχουμε εμείς γιατί αυτός ο Μορφέας είναι τόσο αξιαγάπητος....

περιμένουμε νέα σου.

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

Κι αναρωτιέμαι: είναι φυσιολογική αυτή η εξέλιξη μετά από την λήψη ομοιοπαθητικών?

Μήπως κάνω χειρότερο κακό στο παιδί κάνοντας υπομονή και αφήνοντάς το με βήχα τόσες μέρες?

To αν ειναι φυσιλογικο το ξερει ο γιατρός. Γι αυτό δεν θα περιμένεις ΠΟΤΕ το επόμενο ραντεβού! Όταν λέει η μιρικι διαρκή επικοινωνία, εννοεί άμεση τηλεφωνική. Αν δεν είναι διαθέσιμος στο τηλ είτε ο ίδιος είτε μέσω γραμματέα δεν σου κάνει σαν γιατρός και τον αλλάζεις. Μπορεί να χρειαστεί να παίρνεις τηλ και κάθε μέρα και 2 φορες την ημέρα αν χρειαστεί.

Ενημέρωσε μας για την πορεία σας. Ελπίζω να πανε όλα καλά!

Και μην περιμένεις το αυριανό ράντεβού. Πάρε τηλ τώρα!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λοιπόν πήγα το παιδί χτες τελικά στο ιατρείο του.

Την εξέτασε και μου είπε ότι δεν ακούει ακροαστικά, ο λαιμός της είναι ερεθισμένος και ο βήχας αυτός είναι αποτέλεσμα κάποιας καινούριας ίωσης που άρπαξε.

Μας είπε ότι συνεχίζουμε κανονικά το βασικό φάρμακο που μας έδωσε (αυτό που έγραψα παραπάνω) και ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.... σίγουρα αποτελέσματα από τη δράση του βασικού φαρμάκου θα μπούμε να έχουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα...κατά το Χειμώνα.

Όσο για την αντιμετώπιση του βήχα και της ίωσης που περνά τώρα μου έδωσε μια άλλη καψουλίτσα (drosera) που θα την πάρει μία φορά εφ' άπαξ και περιμένει να σταματήσει ο βήχας σε 1-2 μέρες.

Την κάψουλα θα τη δώσω σήμερα....΄Μακάρι να πιάσει!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

ΣΟΣ. Έβαλα κατά λάθος το κινητό στην τσάντα με τα ομοιοπαθητικά. Πάνε για πέταμα στάνταρ;

Δε χτύπησε ή κάτι τέτοιο, απλά συνυπήρξαν για μισή ώρα. (Γμτ με είχαν πάρει και με συγχύσανε και δεν πρόσεξα τι έκανα όταν το έκλεισα....). Να μην το δώσω κάν στο μικρό; Τι λέτε;

FLcUp3.png0BQfp3.png

ΣΟΣ. Έβαλα κατά λάθος το κινητό στην τσάντα με τα ομοιοπαθητικά. Πάνε για πέταμα στάνταρ;

Δε χτύπησε ή κάτι τέτοιο, απλά συνυπήρξαν για μισή ώρα. (Γμτ με είχαν πάρει και με συγχύσανε και δεν πρόσεξα τι έκανα όταν το έκλεισα....). Να μην το δώσω κάν στο μικρό; Τι λέτε;

τα κουτάκια των ομοιοπαθητικών δεν τα έχεις τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο;

jv42p3.png

DfUyp2.png

μην τρελαίνεσαι δεν ειναι για πεταμα το πολύ να αποδυναμοποιήθηκαν λίγο,έχει τύχει και σε μένα και μετά τα πήρα για αγωγή και με "πιάσανε"....

Λοιπόν πήγα το παιδί χτες τελικά στο ιατρείο του.

Την εξέτασε και μου είπε ότι δεν ακούει ακροαστικά, ο λαιμός της είναι ερεθισμένος και ο βήχας αυτός είναι αποτέλεσμα κάποιας καινούριας ίωσης που άρπαξε.

Μας είπε ότι συνεχίζουμε κανονικά το βασικό φάρμακο που μας έδωσε (αυτό που έγραψα παραπάνω) και ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.... σίγουρα αποτελέσματα από τη δράση του βασικού φαρμάκου θα μπούμε να έχουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα...κατά το Χειμώνα.

Όσο για την αντιμετώπιση του βήχα και της ίωσης που περνά τώρα μου έδωσε μια άλλη καψουλίτσα (drosera) που θα την πάρει μία φορά εφ' άπαξ και περιμένει να σταματήσει ο βήχας σε 1-2 μέρες.

Την κάψουλα θα τη δώσω σήμερα....΄Μακάρι να πιάσει!!!

Είναι καλή η δροσέρα για τον βήχα υπάρχει και σε σιρόπι αν δεν το γνωρίζεις.Σε περίπτωση που δεν την πιάσει το φάρμακο για τον βήχα και τον πάρεις τηλ.ρώτα τον για την spongia (είναι πολύ καλό για το βήχα παραγωγικό ή μη )

μην τρελαίνεσαι δεν ειναι για πεταμα το πολύ να αποδυναμοποιήθηκαν λίγο,έχει τύχει και σε μένα και μετά τα πήρα για αγωγή και με "πιάσανε"....

ki eγω το ιδιο

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...