Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Δεν έχουν όλες οι οδοντόκρ μεντα...ούτε οι παιδικές νομίζω έχουν.για το ξύδι,το αλκοόλ κ τον καφέ εμένα όχι μου είπε.αλκοόλ έπινα όμως κ είδα αποτελέσματα.

Για τσιγάρο.. δεν μου το απαγόρευσε

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κάθετα όχι.

Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο ξάδερφος μου, είναι 43 ετών.Έχει το ίδιο πρόβλημα και δυστυχώς το άφησε πάρα πολύ, δεν ήθελε να πάρει κορτιζόνη, έχει επισκεφτεί και ομοιοπαθητικούς στο εξωτερικό αλλά το μόνο που κατάφερε είναι να του πουν ότι οδεύει προς παράλυση:(

Δυστυχώς πρέπει να ξεκινήσεις αμέσως, αλλιώς μπορεί να μην βοηθήσει ούτε η κλασσική ιατρική.Ελπίζω να βρει άκρη ο άνθρωπος. Αν ήταν οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την ομοιοπαθητική θεραπεία, αλλά για το συγκεκριμένο με ξενίζει η ιδέα.

nCE2p3.png

Όποιος προτιμά την ασφάλεια έναντι της ελευθερίας δεν του αξίζει να έχει τίποτα από τα δύο

Ούτε ο πρώην ούτε ο νυν γιατρός μου απαγόρεψε ξύδι και αλκοόλ. Αντίθετα στον καφέ ήταν απόλυτοι και οι 2, ούτε καν ντεκαφεινέ! Εννοείται όχι μέντα, γαρύφαλλο, πολύ κανέλα, πολύ τσάι, ναφθαλίνη, τα γνωστά. Επίσης παίρνω χημικά φάρμακα εξαιρετικά σπάνια, ούτε καν ντεπόν (γιατί δεν τα θεωρώ αθώα καθόλου), αλλά όταν χρειάζεται, πχ αντιβίωση με τον καθαρισμό των δοντιών, λόγω της πρόπτωσης, πάντα ενημερώνω τον γιατρό μου να το ξέρει, για τυχόν τροποποιήσεις στα φάρμακα.

Nekt ενώ συστήνω ανεπιφύλακτα την ομοιοπαθητική για τα πάντα σχεδόν, η περίπτωσή σου μου φαίνεται λίγο ιδιαίτερη. Ίσως δεν χάνεις κάτι να ρωτήσεις, (ενδεχομένως να σε βοηθήσει σε συνεργασία με τον κλασικό γιατρό) αλλά πήγαινε σε εξαιρετικά ψαγμένο ομοιοπαθητικό γιατρό :!:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

οταν πρεπει να παιρνεις συμβατικά φάρμακα δεν σου τα σταματαει ομοιοπαθητικός απλα σου δινει συμπληρωματική αγωγή, εξαρτάται την περίπτωση.

Εγω στον μικρό πχ εδινα και ομοιπαθητικό και ντεπόν παράλληλα οπως μου συνέστησε για να μην υποφέρει το παιδί.

Επίσης παίρνω χημικά φάρμακα εξαιρετικά σπάνια' date=' ούτε καν ντεπόν (γιατί δεν τα θεωρώ αθώα καθόλου), αλλά όταν χρειάζεται, πχ αντιβίωση με τον καθαρισμό των δοντιών, λόγω της [b']πρόπτωσης,[/b] πάντα ενημερώνω τον γιατρό μου να το ξέρει, για τυχόν τροποποιήσεις στα φάρμακα.

αν εχεις προπτωση χωρις ανεπάρκεια στην βαλβίδα, δεν χρειαζεται να παιρνεις αντιβίωση στον οδοντίατρο.

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια "ομοιοπαθητική" λύση για τον πονοκέφαλο?

Eχω συνέχεια πονοκέφαλο (σχεδόν κάθε εβδομάδα)

και καταλαβαίνω οτι είναι απο κούραση και απο άγχος!

Δουλέυω σε γραφείο στο οποίο είμαι συνέχεια μπροστά στον υπολογιστή

(συν τον εθισμό που έχω πάθει με το φόρουμ και συνεχίζω στο pc του σπιτιού :mrgreen:)

Eπίσης έχω παρατηρήσει οτι με πιάνει όταν "αλλάζω ωράρια" στο βιολογικό μου ρολόι:

δηλαδή στανταρ ξέρω οτι θα έχω πονοκέφαλο τις Δευτέρες!..:roll:

Και έτσι επειδή τα depon πάνε κι έρχονται.....:-(

....αναρωτιέμαι εαν υπάρχει άλλη λύση εκτός απο το depon ?

(και την ξεκούραση που δεν υπάρχει περίπτωση να την καταφέρω?) :roll:

Σκέφτηκα πριν να πάω σε κάποιο φαρμακείο http://www.homeopathy.gr/homeopathy/homeopathic_pharmacies.html#6

να ρώταγα εσάς εαν έχετε δοκιμάσει κάτι και εαν είχε αποτέλεσμα!

http://www.classical-homeopathy.gr/cv.htm

...από το 2003, χορηγεί Ομοιοπαθητική θεραπεία σε ασθενείς με χρόνιες κεφαλαλγίες, στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας του Νοσοκομείου «Γενικό Κρατικό Αθηνών Γ.Γεννηματάς», στα πλαίσια του Ε.Σ.Υ.

Δεν μπορείς να πας απλά σε ένα φαρμακείο και να ζητήσεις ένα ομοιοπαθητικό για τον πονοκέφαλο όπως π.χ. κάνεις για τα κλασσικά φάρμακα (π.χ. depon, ασπιρίνη). Χρειάζεται καλή εστίαση που μόνο ομοιοπαθητικός μπορεί να κάνει ή μόνη σου με καλή μελέτη.

Προσοχή και σε αυτό http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=1433

πᾶν μέτρον ἄριστον

http://www.classical-homeopathy.gr/cv.htm

Δεν μπορείς να πας απλά σε ένα φαρμακείο και να ζητήσεις ένα ομοιοπαθητικό για τον πονοκέφαλο όπως π.χ. κάνεις για τα κλασσικά φάρμακα (π.χ. depon, ασπιρίνη). Χρειάζεται καλή εστίαση που μόνο ομοιοπαθητικός μπορεί να κάνει ή μόνη σου με καλή μελέτη.

Προσοχή και σε αυτό http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=1433

Σ ευχαριστώ για την απάντηση!....

...η αλήθεια είναι οτι δεν έχω εμπειρία απο "ομοιοπαθητική"

(δόξα τω Θεώ δεν έχει χρειαστεί μέχρι στιγμής)

πέρα απο 1 φορά (και μόνη!!) που χρειάστηκε η κόρη μου να πάρει αντιβίωση για ωτίτιδα

(φτου!! να μην το ματιάσω :mrgreen:)

Το μόνο που μας βασανίζει (μέχρι στιγμής! )απο θέμα υγείας

είναι οι πονοκέφαλοί μου και κάτι αλλεργίες που έχω....

...κι έτσι σκέφτηκα την ομοιοπαθητική.

Σ ευχαριστώ για το λινκ του γιατρού Σπύρου Κυβέλλου

Θα το έχω υπόψιν μου!! ;)

Εχεις προσωπική εμπειρία απο τον συγκεκριμένο γιατρό?

...

Εχεις προσωπική εμπειρία απο τον συγκεκριμένο γιατρό?

όχι μόνο e-mail επικοινωνία από όπου αντιγράφω:

Στο Ιατρείο Κεφαλαλγίας του ΓΝΑ "Γ.Γεννηματάς" όπου υπάρχει η δυνατότητα Ομοιοπαθητικής θεραπείας, χορηγείται αγωγή σε ασθενείς πάνω από 16 ετών, όπως σε όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία που δεν είναι Παιδιατρικά. Γραμματεία του Ιατρείου 210.7474536

Σκέφτηκα ότι μπορεί να σου στοιχίσει αρκετά λιγότερο ή τίποτα αφού είναι και στο ΓΝΑ. Επιπλέον έχει "ειδίκευση" στο πρόβλημα σου οπότε μου ήρθε αμέσως στο μυαλό. Καλή τύχη ότι και να αποφασίσεις.

πᾶν μέτρον ἄριστον

ένα περιστατικό που μου άρεσε, για αγγλομαθείς από dailymail.co.uk και αν θέλετε να δείτε και φωτογραφίες από περιστατικά με δερματικά προβλήματα δείτε εδώ http://www.classical-homeopathy.gr/case_cure.htm

Και μιας και συζητήθηκε νωρίτερα Ποιες ουσίες πρέπει να αποφεύγει ο ασθενής κατα την ομοιοπαθητική θεραπεία;

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Σκέφτηκα ότι μπορεί να σου στοιχίσει αρκετά λιγότερο ή τίποτα αφού είναι και στο ΓΝΑ. Επιπλέον έχει "ειδίκευση" στο πρόβλημα σου οπότε μου ήρθε αμέσως στο μυαλό. Καλή τύχη ότι και να αποφασίσεις.

Σε ευχαριστώ πάάρα πολύ!!!!

Ξέρεις εαν σε εγκυμονούσες επιτρέπεται η ομοιοπαθητική?

Είμαστε στις προσπάθειες με τον άντρα μου....

Σε ευχαριστώ πάάρα πολύ!!!!

Ευχαριστώ για το ευχαριστώ:P

Όχι μόνο επιτρέπεται αλλά ... βοηθάει. Μπορεί να σου φανεί χρήσιμη και μετά την γέννα (στο θηλασμό κλπ) λινκ κάνε search για "εγκ"

πᾶν μέτρον ἄριστον

Η γυναικολόγος μου είναι και ομοιοπαθητικός και πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας τα αντιμετωπίζει με ομοιοπαθητικά και άλλα φυσικά σκευάσματα (μέχρι και στο νεογέννητο τώρα δώσαμε αμέσως μετά τη γέννα γιατί είχε κάποιες δυσκολίες στην αναπνοή).

Πονοκεφάλους έχεις ή ημικρανίες;

Εγώ υπέφερα από σοβαρές ημικρανίες για πολλά χρόνια και δοκίμασα πολλές εναλλακτικές θεραπείες, αλλά τελικά το μόνο που με βοήθησε είναι το Krill Oil του Dr. Mercola, σχεδόν μου τις εξαφάνισε! :D

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Η γυναικολόγος μου είναι και ομοιοπαθητικός και πολλά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της λοχείας τα αντιμετωπίζει με ομοιοπαθητικά και άλλα φυσικά σκευάσματα (μέχρι και στο νεογέννητο τώρα δώσαμε αμέσως μετά τη γέννα γιατί είχε κάποιες δυσκολίες στην αναπνοή).

Πονοκεφάλους έχεις ή ημικρανίες;

Εγώ υπέφερα από σοβαρές ημικρανίες για πολλά χρόνια και δοκίμασα πολλές εναλλακτικές θεραπείες, αλλά τελικά το μόνο που με βοήθησε είναι το Krill Oil του Dr. Mercola, σχεδόν μου τις εξαφάνισε! :D

Rosie μου να σου ζήσει η μπεμπούλα!!!!!

(Μπες στο "οικολογικά-βιολογικά" να δεις κι εκεί τις ευχές μας στην ημέρα που γέννησες :-P)

Κάποιες φορές έχω ημικρανίες

(με πονάει εσωτερικά μέσα το κεφάλι μου και με χτυπάνε "σφυριά")

και άλλες φορές νιώθω οτι o πονοκέφαλος προέρχεται απο τα μάτια μου!!

Σε οφθαλμίατρο έχω πάει και όλα είναι οκ!

Σκέφτηκα μήπως βρω λύση σε ομοιοπαθητικό.....

Το Krill oil πως το εφαρμόζεις?

Με μασάζ ??

Το Krill Oil είναι λαδάκι από πλανκτόν πλούσιο σε ωμέγα-3 και το παίρνεις σε κάψουλες. Αν πάτε στο www.mercola.com θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το Krill Oil και σε τι μπορεί να βοηθήσει.

Εγώ πάντως έχω πάρω και αυτό για τα παιδάκια (Krill Oil for Kids) και δίνω στον μικρό 2 καψουλίτσες τη μέρα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ξέρει κανείς αν η ομοιοπαθητική μπορεί να κάνει κάτι για τη φωτοευαισθησία??? Έχω την άλλη Παρασκευή ραντεβού αλλά μέχρι τότε θα ξύνομαι συνέχεια… αν μπορεί να βοηθήσει, έχει καλός και θα κάνω υπομονή μέχρι να πάω στη γιατρό. Αλλά αν δε μπορεί, τότε να πάω σε κανένα δερματολόγο να μου δώσει καμία αλοιφή γιατί δε την αντέχω τη φαγούρα.:-(:sad:

Με έχει βοηθήσει πολύ η ομοιοπαθητική, σε διάφορα θέματα αλλά ψάχνοντας στο ιντερνετ, όχι μόνο δε βρήκα κάτι για ομοιοπαθητική και φωτοευαισθησία, αλλά γενικότερα δεν έγραφε τίποτα για την φωτοευαισθησία πέρα από τους τρόπους να την αποφύγεις, Δηλαδή να μη με βλέπει ο Ήλιος… Αυτό όμως δε μπορώ να το κάνω. Και στη σκιά ακόμα με πιάνει… ε και δε γίνεται να μη κατέβω καθόλου στη θάλασσα… Οικογένεια έχω και όλοι μας θέλουμε να τη χαρούμε τη θαλασσίτσα…:oops::oops::oops:

Έχω πλακωθεί να βάζω αλόη, γιαούρτι, after sun και ότι άλλο μου κατέβει στο κεφάλι αλλά δε γίνεται τίποτα…:shock::shock::shock::shock::shock:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλημέρα κι από μένα! Ενδιαφέρομαι για προσωπικές σας απόψεις για ομοιοπαθητικό γιατρό στις περιοχές Παγκράτι, Δάφνη, Αργυρούπολη, Νέα Σμύρνη ή Νέο Κόσμο. (Απ'ότι είδα Ηλιούπολη, Υμηττό, Άγ.Δημήτριο δεν έχει κανέναν.)

Λέω να πάω γιατι ταλαιπωρούμαι με αλλεργικό άσθμα και έχω βαρεθεί το dracanyl! Θηλάζω κι όλας οπότε ...

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Το Krill Oil είναι λαδάκι από πλανκτόν πλούσιο σε ωμέγα-3 και το παίρνεις σε κάψουλες. Αν πάτε στο www.mercola.com θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το Krill Oil και σε τι μπορεί να βοηθήσει.

Εγώ πάντως έχω πάρω και αυτό για τα παιδάκια (Krill Oil for Kids) και δίνω στον μικρό 2 καψουλίτσες τη μέρα.

Ροσυ, πρωι -πρωι βλεπω με την μπεμπουλα σου!!σε ευχαριστω πολυ θα το κοιταξω αμεσα!!ο μπαμπας μου υποφερει κατα καιρους απο ημικρανιες!!

• 2 εβδομάδες μετά...

βασικες αρχες ομοιοπαθητικης

τα έχω ξαναδιαβάσει αυτά με άλλα λόγια αλλά το βρήκα πολύ καλό.

Ο Γαρζώνης είχε συνεργασία με γυναικολόγο (τώρα συνταξιούχος).

Μακάρι να υπήρχαν περισσότερες τέτοιες συνεργασίες.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...