Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"το μωρό κάτω απο τα στεφανα"....λενε οι παλιοι!!

o mpempis mas

Recommended Posts

Η βάπτιση επίσης καλό είναι να γίνεται από ανθρώπους που πιστεύουν. Και αν είναι παντρεμένοι με πολιτικό γάμο ή καθόλου παντρεμένοι δεν έχει επίσης καμία σχέση. Η βάπτιση γίνεται για το παιδί όχι για τους γονείς.

Συμφωνώ με το τελευταίο σου, ότι η βάφτιση γίνεται για το παιδί, που όμως έρχεται σε αντίθεση με το πρώτο που λες, ότι καλό είναι να γίνεται από ανθρώπους που πιστεύουν. Εμείς δεν πιστεύουμε. Όμως, όπως λες, η βάπτιση είναι για το παιδί. Το σκεφτήκαμε πολύ πριν το κάνουμε και απλά καταλήξαμε στο ότι δεν θα βαρύνουμε το παιδί μας με τη δική μας διαφορετικότητα. Θα το βαφτίσουμε, όπως γίνεται για το 99% των παιδιών, ώστε να μην "διαφέρει", να μην μπορέσει κανείς να το σχολιάσει. Κι αργότερα ας επιλέξει το δρόμο του, όπως κάναμε κι εμείς κι ας είμαστε βαφτισμένοι.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο έγραψα "καλό είναι" και όχι "απαραίτητο είναι"

Και εσείς κάνατε αυτό που εννοώ - συγγνώμη αν δεν ήμουν πιο περιγραφική. Κάνατε αυτό που θεωρήσατε καλύτερο για το παιδί σας, ακόμα κι αν δεν πιστεύετε.

ξέρεις, κι αν δεν το βαπτίζατε μπορεί μεγαλώνοντας να το ζητούσε το ίδιο ή να συμβεί το αντίθετο

Βέβαια, το κάναμε χωρίς να νιώθουμε τίποτα παραπάνω από το ότι εκείνη τη μέρα είναι η μέρα που ο κόσμος μαθαίνει το όνομα και μετά θα το γιορτάσουμε. Τίποτα παραπάνω. Αν κάποιος το νιώθει πιο βαθιά, νιώθει δλδ ότι το παιδί εκείνη τη στιγμή ευλογείται και παίρνει ευχές από το Θεό, εγώ του βγάζω το καπέλο και λέω κρίμα που η εκκλησία το κάνει σαν πανηγυράκι και δεν επιβάλει πλήρη ησυχία ώστε να ακούγονται οι προσευχές και τα λοιπά, όπως κάνουν οι καθολικοί π.χ. Για μένα, έτσι θα έπρεπε να είναι.

Εγώ πιστεύω και οι βαπτίσεις των παιδιών μου ήταν πολύ σημαντικές για μένα - όχι για το κοινωνικό μέρος που δε με απασχολεί πολύ, αλλά για το πνευματικό, γι' αυτό είχαμε ζητήσει από τους ιερεις να εξηγούν τι συμβολίζει το κάθε τι που γίνεται.

Κατά τη γνώμη μου, η εκκλησία δεν το κάνει σαν πανηγυράκι, αλλά όλοι εμείς. Και πολλές φορές έχω πετύχει στα μυστήρια οι ιερεις να "μαλώνουν" τους παρευρισκομένους για την ησυχία και εκείνοι να λέμε "αμάν, τι παπάς είναι αυτός". Όπως φυσικά και το αντίθετο, να τελειώνουν τα μυστήρια στο άψε - σβήσε γιατί περιμένει άλλος γάμος ή βάπτιση, ώστε να τσεπώσουν περισσότερα λεφτά.

Το σύστημα αυτό θα αλλάξει μόνο από εμάς τους ίδιους.

Διαφημίσεις

Όσο για το τζην - πριν λίγες μέρες ήμουν σε δημαρχείο μάρτυρας σε πολιτικό γάμο και μία προηγούμενη νύφη πήγε με το τζην (και πολύ καλά έκανε)

Αναρωτιέμαι... αν έσκαγα μύτη με τζην στην εκκλησία, θα με πάντρευε ο παπάς ή θα πάθαινε σοκ;;;;; Και οι καλεσμένοι τι θα έλεγαν; Τρελή πλάκα θα είχε!!!

Εγώ παντρεύτηκα με πολιτικό γιατί απλά δεν τον χρειαζόμουν τον θρησκευτικό, πρώτον δεν πιστεύω και δεύτερον δεν είχα ποτέ όνειρο να βάλω νυφικό και γοβάκια. Οι γονείς μου όμως ήθελαν πολύ και επειδή δεν έχουν άλλο παιδί, είπα να μην το παίξω πολύ σκληροπυρηνική κι έτσι στο τραπέζι που έκαναν στους πολύ στενούς μας, φόρεσα ένα λευκό λινό φόρεμα. Τίποτα ιδιαίτερο, από αυτά που φοράμε τα απογεύματα στα νησιά, όμως έλαμψαν τα μάτια τους όταν με είδαν. Και τότε ένιωσα λίγο χαζή που αντί να κοιτάω τους γονείς μου, κοιτάω τις πεποιθήσεις μου. Το ίδιο και με τα ονόματα των παιδιών, μερικές φορές σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να βγάλω τα δικά τους ονόματα. Αλλά δεν μπορώ να είμαι κάποια άλλη, οπότε απλά κάνω και μερικούς συμβιβασμούς για χάρη τους. Εγώ έτσι το βλέπω.

Ο παπάς είναι υποχρεωμένος να σε παντρεψεις αν του το ζητάς - άσχετα με τα λεφτά, την ενδυμασία, κλπ. Αρκεί φυσικά να μην προσβάλεις την ιερότητα του μυστηρίου. Οι παπάδες υπάρχουν για να μας καθοδηγούν και να μας "σπρώχνουν" προς το Θεό. Όχι για να μας κρίνουν και κατακρίνουν και να μας απομακρύνουν από το Θεό και την Εκκλησία.

Τέλοσπαντων, μεγάλη θεολογική συζήτηση ανοίγουμε και δεν νομίζω να βγάλουμε ποτέ άκρη.

Τελειώνοντας να πω την άποψή μου, αν πιστεύετε κάντε το θρησκευτικό γάμο, αν όχι δεν υπάρχει κανενας λόγος ή αν τελικά τον κάνετε για γονείς, κοινωνία, κλπ, δείτε το και σαν πνευματική πράξη που απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και σεβασμό από όλους όσους συμμετέχουν (και οι καλεσμένοι συμμετέχουν στο μυστήριο και οφείλουν να είναι ήσυχοι - διαφορετικά μπορούν να περιμένουν έξω για τις χαιρετούρες). Τα ίδια φυσικά θα έλεγα και για τις βαπτίσεις.

Συγγνώμη για την πολυλογία

• 1 χρόνο μετά...
Κοριτσια μην τρελαθουμε εντελως....

Δεν ισχυει σε καμια περιπτωση το παραμυθι του θρησκευτικου γαμου.

Το παιδακι σου θα το βαπτισεις κανονικοτατα και ασ μην εισαι ουτε καν παντρεμενη... Το ιδιο ισχυει και για τους νονους.

Αυτα τα περι θρησκευτικου γαμου ειναι ψαρωτικες κουταμαρες που τα ελεγαν οι παπαδες παλια για να τα τσεπωνουν.(οχι οτι τωρα δεν το κανουν)

Και για να μην παρεξηγηθω πιστευω παρα πολυ στην Θρησκεια και στην Παναγια.

Ο θρησκευτικος γαμος ομως ειναι ενα πανηγυρι εντυπωσιασμου με ενα τρλο ξοδεμα χρηματων για να κουτσομπολευουν οι θειτσες.

Ο Θρησκευτικός γαμος,ΔΕΝ είναι καθόλου πανηγύρι εντυπωσιασμού!

Είναι ενα μυστήριο,οπου το ζευγάρι δίνει όρκους αγάπης κ αφοσίωσης σε μια κοινη πορεία ζωης ενοπιω Θεού κ ανθρώπων!Ειναι ευλογία!

Αν κάποιοι το εχουν μετατρεψει σε πανηγύρι,δεν εχει καμία σχέση με το μυστηριο,σαν μυστήριο.Εχει να κάνει με την "τρέλα" κ την μεγαλομανια του καθενός να "διαπρέψει" κ σε αυτο τον τομέα τυπου "πω πω ρε συ,ειδες μεγαλέια κ πραματα ο ταδε στον γάμο του..." κ κολοκυθια τουμπανα!!!

κανονικά δεν επιτρέπεται να γίνει βάφτιση αν δεν προηγηθεί γάμος

μην ξεχνάτε ότι είναι και τα 2 μυστήρια που το ένα συμβαδίζει απο το άλλο

γάμος- βάφτιση

βέβαια το αν μπορείς ή όχι να κάνεις βάφτιση αυτό εξαρτάται απο την ενορία που θα γίνει το μυστήριο :wink:

αλλά κορίτσια αυτό το ότι δεν θέλω να παντρευτώ στην εκκλησία γιατί το θεωρώ πολυτέλεια και περιττά έξοδα ούτε να το ακούω δεν θέλω!!!!!

γιατί μπορείς να παντρευτείς στην εκκλησία έτσι ακριβώς όπως πήγες και υπέγραψες στο δημαρχείο, χωρίς καλεσμένους , χωρίς νυφικά κ.τ.λ.

και μην μου πεί καμμία ότι στο δημαρχείο πηγε καμμια νύφη ετσι με το τζιν της γιατί δεν θα το πιστέψω, πάλι θα ντυθείς , πάλι θα βγαλεις 5-10 φίλους, δεν θα υπογράψεις και θα πας να κοιμηθείς, ένα τραπέζι θα το κάνεις!!!!

αυτά,

δεν κατακρίνω όσους παντρεύονται με πολιτικό αλλά δικαιολογίες για τον θρησκευτικό μου γυρίζουν το μυαλό!!!!

Τοποθετήθηκες πολύ σωστα στο θέμα και δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω μαζί σου!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...