Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παχουλούτσικα μωράκια

nikol28

Recommended Posts

Amaretto μου καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω αγχωθεί άσχετα αν καθησυχάζω τους άλλους γιατί μου άνεβασε το όριο η παιδίατρος στα 920 και μετράω και τo 1 ml. Άλλες φορές λέω ας φάσει όσο θέλει, βαρέθηκα. Μετά στεναχωριέμαι και λέω γιατί δεν τρώει όσο λέει η γιατρός ειδικά στις περιπτώσεις που έχουμε και 100 ml απόκλιση. Τι να πω δεν ξέρω

100μλ είναι πολύ λίγα για να στενοχωριέσαι!

Έβαλα τις ζυγίσεις σας στο διάγραμμα ανάπτυξης και είδα μια πολύ καλή εικόνα. Αν η γιατρός δεν είναι ευχαριστημένη με αυτό, θα πρέπει να σου δώσει έναν πολύ σοβαρό λόγο της ανησυχίας της!!!

Οταν λες στο διάγραμμα ανάπτυξης εννοείς αυτό που έχει στο βιβλιάριο υγείας του μωρού ή κάτι άλλο?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 105
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεννηθήκαμε 2.700 και 3 μηνών είμασταν 5.950...σήμερα 7 μηνών είμαστε γύρω στα 9.500 κιλά...και δεν φαίνεται καθόλου χοντρούλης, αλλά βάρυνε επικίνδυνα...την έπαθα την επικονδιλίτιδα και η μεσούλα μου ξέρει τι τραβάει! :lol:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Amaretto μου καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω αγχωθεί άσχετα αν καθησυχάζω τους άλλους γιατί μου άνεβασε το όριο η παιδίατρος στα 920 και μετράω και τo 1 ml. Άλλες φορές λέω ας φάσει όσο θέλει, βαρέθηκα. Μετά στεναχωριέμαι και λέω γιατί δεν τρώει όσο λέει η γιατρός ειδικά στις περιπτώσεις που έχουμε και 100 ml απόκλιση. Τι να πω δεν ξέρω

100μλ είναι πολύ λίγα για να στενοχωριέσαι!

Έβαλα τις ζυγίσεις σας στο διάγραμμα ανάπτυξης και είδα μια πολύ καλή εικόνα. Αν η γιατρός δεν είναι ευχαριστημένη με αυτό, θα πρέπει να σου δώσει έναν πολύ σοβαρό λόγο της ανησυχίας της!!!

Οταν λες στο διάγραμμα ανάπτυξης εννοείς αυτό που έχει στο βιβλιάριο υγείας του μωρού ή κάτι άλλο?

Στις κλιμακες, ο μπουμπουκος σου ειναι μολις στο 90% :shock::lol:

Τι σου ζητα η παιδιατρος?Ενα υπερβαρο μωρο? Μαλλον ο μικρος ξερει καλυτερα! χαλαρωσε λοιπον. Αμα παιρνει πλεον απο 600 και πανω στο μηνα, εισαι ευτυχης, μη σκας για τιποτα.

....χεχε εγω παιζω και στα δυο ταμπλω

η κορη στα αδυνατα και ο γιος στα μη πω :lol::lol::lol:

σκεψου οτι 4ων ηταν 5600 και τωρα ειναι μονιμα στο 90% στο βαρος

kKZUp2.png

KALE SIGA...

EMENA EINAI 3 MHNON 8 KILA ALLA KAI 68 EK.

NA KATALAVEIS PINEI MEXRI KAI 240 ML :lol:

H PAIDIATROS MOU EIPE EKTOS OTI EINAI APO TA MEGALUTERA MORA POU EXEI.. :) ..NA TA KANO 5 GEUMATA THN HMERA PERIPOU KATHE 4ORO TO BRADU DEN THN XUPNAO PIA APO THS 10.30 TO BRADU XANATROEI STIS 7 TO PROI..

KATHE MORO EXEI TOUS DIKOUS TOU RUTHMOUS ANAPTYXEIS..

ASE NA LENE O GIATROS SOU TI SOU LEEI..

ALLA TA PARAKALANE NA FANE.. :o:o

Διαφημίσεις

Πλέον σταμάτησα να αγχώνομαι και μάλλον ο μαγουλήθρας μου κατάλαβε ότι χαλάρωσα και το έριξε στο φαΐ. :lol: Τώρα τρώει μια χαρά, όχι αυτό που θέλει η παιδίατρος αλλά τις τελευταίες 5 ήμερες δεν έχουμε πέσει κάτω από τα 880 ml ημερησίως. Ας τρώει όσο θέλει. όταν τον βλέπεις δεν τον λες και αδύνατο.

εμενα ο Μπεμπης μου ειναι 3 μηνων και σημερα πηγαμε και καναμε το 2 εμβολιο και ειναι 7.200!!

γεννηθηκε 3.820 βεβαια!

Εγω δηλαδη τι πρεπει να κανω να μην τον ταιζω καθολου?Παντως η γιατρος μου ειπε οτι εινα παρα πολυ καλος και οτι ειναι ευχαριστειμενη με την αναπτυζη του!

:D

Ο μπουλούκος μου τρώει 250 γρ φαγητό λαχανικά με μοσχάρι στις 3 και στις 5 ξαναπεινάει και πίνει 300 ml γάλα...τι θα τον κάνω δεν ξέρω.....μέχρι να φάει το μισό φαγητό κλαίει που το κουτάλι δεν είναι συνέχεια στο στόμα του, δεν τον προλαβαίνω!!!!

Και από φρούτα και τι δεν έχει φάει, ότι και να του δώσω το τσακίζει, φαί να ναι και οτι να ναι!!! Ακούστε τι έχει φάει μάνγκο, ανανά, αβοκάντο, παπάγια, ακτινίδιο, δαμάσκηνα, αχλάδι, μήλο, μπανάνα, μανταρίνι, πορτοκάλι!!!!! :shock::shock::shock::shock:

γουαου!!!! απο τωρα στις εξωτικες γευσεις!!!!!! αντιοικονομικος θα σου βγει βρε :lol::lol::lol::lol:

χιχιχι ο Βασιλακης μαλλον επειδη τρεχουμε τωρα, πηρε μονο 100 γρ και ας χτυπαει 300αρια πλεον στο γαλα!!!!!

kKZUp2.png

Εμένα ο μπέμπης είναι 4 μηνών και 10 ημερών- Βάρος: 9940, Ύψος: 71εκ.

Από τον 2ο στον 3ο μήνα είχε πάρει 2 κιλά και τότε ήταν που η παιδίατρος είπε να του μειώσουμε τα γεύματα απο 6 σε 5 όπως και κάναμε. Τώρα από τον 3ο στον 4ο μήνα με 5 γεύματα την ημέρα και λιγότερα ml που έπινε (λόγω ΓΟΠ που παρουσιάστηκε) πήρε 900γρ. σε βάρος αλλά και 4.5cm σε ύψος. Τρώει 5 γεύματα απο 200ml κατά μέσα όρο (άλλο γεύμα θα φάει 210, άλλο 190, πάντως ως σύνολο ημέρας σε ml καταναλώνει περίπου 950-1000ml). Δίαιτα σε παιδί κάτω των 2 χρόνων ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ μου τόνισε η παιδίατρος. Από τα 2 έτη και έπειτα, εφόσον προσέχουμε και την διατροφή του (υγιεινή) μπορούμε να εντάξουμε τα παιδιά σε κάποια αθλητική δραστηριότητα (μπαλέτο για κοριτσάκια, κολύμβηση, στίβο...καράτε...κλπ). Λέγαμε (η γιατρός του δηλ.) μήπως αργούσαμε να ξεκινήσουμε και τις κρέμες, αφού τον πιάνει το γαλά, δηλ. να ξεκινήσουμε κατά τον 6ο μήνα, τώρα όμως με την ΓΟΠ, μόλις γίνει 5 μηνών και κάτι θα τις εντάξουμε στο ημερήσιο διατροφικό μας πρόγραμμα. Να σκεφτείτε φοράει φορμάκια για 18μηνών ο ντολμαδούλης...Βέβαια, οπτικά δεν φαίνεται το "θηρίο" όπως ακούγεται....γιατί είναι και ψηλός... Τα έχει τα προγουλάκια του αλλά δεν τον λες και τετράπαχο! :oops:

Διαφημίσεις

Kοριτσια ο γιος μου ειναι 11 μηνων και 11 κιλα, γεννηθηκε την 36 βδομαδα 2.800 και 47 ποντους , τωρα ειναι 76 ποντους , η παιδιατρος μου λεει πως ειναι λιγο στρουμπουλος αλλα δεν υπαρχει προβλημα το προβλημα μου ειναι ολοι οι αλλοι , ο αντρας μου , οι παππουδογιαγιαδες κλπ που μου λενε να μην του δινω τοσο να τρωει , οτι ειναι χοντρος , οτι εγω τον μπουκωνω. Εγω νομιζω πως το μωρο μου τρωει κανονικα και δεν το βλεπω και χοντρο μια χαρα ειναι αλλα δεν μπορω να τους ακουω αλλο

Κατερινα θα σταματησουν να παιρνουν τοσο πολυ βαρος με το που θα περπατησουν. Αυτο το μηνα πρωτη φορα το σαμιαμιδι η κορη πηρε 250 γρ και ο Βασιλης 100 μονο. Ολο λεω θα φτασουμε τα 12 κιλα αλλα τιποτα, πηγαινε σταθερα 800 γρ ανα μηνα, μετα τον 6ο εκοψε στα 600 γρ και τωρα τους τελευταιους μηνες παιρνει 200-300

kKZUp2.png

O δικος μου περπαταει ηδη και γενικα ειναι υπερκινητικο παιδι και εμενα σταματησε να παιρνει με τους ιδιους ρυθμους ας πουμε στον 8 πηρε 300 γρ. στον 9ο 700 και τωρα στον 10ο 250, εγω δεν ανησυχω ισα ισα χαιρομαι που το παιδι μου δεν με προβληματισε ποτε στο φαι οι αλλοι με εχουν πρηξει

Ο δικος μου ειναι 52 ημερων,γεννηθηκε στις 35 βδ+5 μερες 3050 και 52 εκ.Οταν ηταν 39 ημερων το βαρος ηταν 4780 και 58 εκ. τωρα τον ζυγησα την πρωηγουμενη βδομαδα και ηταν 5300.πινει 6 γευματα των 120 φοραει φορμακια για 6 μηνων.ο σουπερμαν ετσι τον λεει η παιδιατρος

Ο δικος μου ειναι 52 ημερων,γεννηθηκε στις 35 βδ+5 μερες 3050 και 52 εκ.Οταν ηταν 39 ημερων το βαρος ηταν 4780 και 58 εκ. τωρα τον ζυγησα την πρωηγουμενη βδομαδα και ηταν 5300.πινει 6 γευματα των 120 φοραει φορμακια για 6 μηνων.ο σουπερμαν ετσι τον λεει η παιδιατρος

Διαφημίσεις

Εμεις κοριτσια εχτες ηρθε η παιδιαττρος και βρηκε τον μικρο σε βαρος λιγο παραπανω απ το κανονικο.Βεβαια ειπε οτι το υψος το βαρος και η περιμετρος κεφαλης ειναι συμμετρικα..Ειμαστε 2 μηνων και 5 ημερων με υψος 58 εκ και βαρος 5250..Γεννηθηκε 2660 με υψος 51 εκ.Μου ειπε οτι τωρα ας πινει γαλα οσο θελει(δεν τον θηλαζω πια) ομως οταν ξεκινησει τις στερεες τροφες θα κανουμε λιγο κρατει στις ποσοτητες..Κοριτσια αν πειναει το παιδι πως θα γινει να του δινω μικρη ποσοτητα στο φαγητο,δεν θα κλαιει συνεχεια?

Ευτιχως βρηκα συμπαρασταση,ειναι κιαλες μανουλες με φαγανιαρικα μωρα,δεν ειναι μονο το δικο μου.Μιλαμε πολυ πεινα και τρωει αρκετα.Καθε ποσες ωρες τρωτε;

• 2 εβδομάδες μετά...

Ο δικός μου γεννήθηκε τσιλιβίθρα, 2650 και όταν κατάλαβαν στο Λητώ τη στενοχώρια μου για το βάρος μου, του χάρισαν 50γρ και έγραψαν 2,700 :shock::shock:

Στο βιβλιάριό του έγραφε παντού "ελλειποβαρές" και εγώ δεν μπορώ να περιγράψω τη λύπη μου!!! Τον έφερα στο σπίτι 2450 κιλά! Ετρωγε όμως και ζήταγε πολύ γάλα!

Σήμερα είναι 4 μηνών, ο γιατρός τον ζύγισε την περασμένη εβδομάδα 7,200 και το ύψος του ήταν 65,5.

Τώρα στενοχωριέμαι που είναι χοντρούλης :shock::shock::lol:

Τα θέλω τα μπινελικάκια μου νομίζω.... :?:?:?

• 2 months later...

και επαναφερω το θεμα.. ο μικρος μου ειναι 14 μηνων πριν ενα μηνα τον ειδε η παιδιατρος για εμβολιο ζυγιστικαμε και ειμαστε περιπου 11.200 και 78 ποντους. Αυτον τον μηνα ταλαιπωρηθηκαμε απο ροταιο περασαμε 3 μερες στο νοσοκομειο και ειχε ολα τα επακολουθα της γαστρεντεριτιδας διαρροιες εμετουςκ.λπ. Εγώ λοιπον θεώρησα πως θα ειχαμε χασει ή τέλος παντων δεν θα ειχαμε παρει βαρος ουτως ή αλλως η αναπτυξη μετα το χρονο επιβραδύνεται. Παμε λοιπον εχθες για εμβολιο και τι να δω ο μικρος μου μεσα σε αυτον τον μηνα πηρε 500 γρ. φανταστειτε να μην παθαιναμε και γαστρεντεριτιδα.. Η αληθεια ειναι οτι τρωει οτι του δωσεις αλλα ποτε δεν τον πιεζω ουτε του δινω υπερβολικες ποσοτητες να πω επισης οτι το απογευμα του δινω μονο ενα γιαουρτακι advance και καθόλου κρεμες του εμποριου γιατι ξερω πως ειναι παχυντικες οπως επισης μπισκοτα και τετοια τρωει πολυ σπανια, τον συγκρινω και με αλλα παιδακια στο παρκο συνομηλικα και οντως ειναι αρκετα στρουμπουλος τι να κανω εχω αρχισει να αγχωνομαι μην μου γινει παχύσαρκο.. Η παιδιατρος τον βρισκει φυσιολογικο αλλα εγω στεναχωριεμαι

• 3 εβδομάδες μετά...

φτου φτου φτου candy μου...θηρίο ο γιόκας σου.

Εγώ δεν ξέρω πόσο είμαστε τώρα, αλλά την αλλη βδομάδα θα ζυγιστούμε και θα σας πω...

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Εμεις χθες πήγαμε παιδίατρο και τον βρήκε 11,500 kg και 74 εκατοστα.. Εχουμε ξεφύγει απο τις καμπύλες..!!!!

Φυσικά ο γιατρός ακόμα επιμένει ότι θα κάνει την επανάσταση του και ότι δεν θα θέλει να τρώει (ναι, καλα) και ότι άμα τρώει μόνος του το μισό φαγητό θα μένει στο κουτάλι.. και λέει επειδή εμείς (οι γονείς του) είμαστε αδύνατοι δεν θα παχύνει.. Και αν έχει πάρει από τον παππου???? που ήταν φαγάνας όπως τον εγγονό??

Η κοιλίτσα του είναι τεράστια αλλά είναι μια γλύκα!!! Ποπο θυμήθηκα τώρα μια μέρα που είχε φάει και ήπιε και τα γάλα του μόλις τέλιωσε, άφησε το μπιμπερό κάτω, έμεινε ξάπλα στονκαναπέ με τα μαξιλάρια στην πλάτη (σαν πασας) και η κοιλίτσα του ήταν έτοιμη να εκραγεί!!

Αλλά δεν ξέρω αν είναι απλά ψυχολογικό, όλο πεινάει!! Οποιον δει να κρατά κουτάλι, η πιάτο ή κατι που τρώγεται τον κυνηγάει από πίσω! Στο νηπιαγωγείο γίνεται χαμός! Δεν μπορεί να δει πιατάκι.. Αρχίζει και κλαιεί, άμα δεί ότι κατευθύνεται σε άλλο παιδάκι..

Αχ το μωράκι μου..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...