Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παχουλούτσικα μωράκια

Recommended Posts

Η μπέμπα μου είναι 3μηνών και 6 κιλά

ο Γιατρός μας το μόνο που μου είπε είναι ΄να προσπαθήσω να τις κάνω τα γεύματα ανα 4ωρο,(τωρα τρώμε ανα 3ωρο, το βράδυ ξεχνίεται και σε 5ωρο)

κάποιες όμως θείες όταν βλέπουν το μωρό μου μου λένε ότι για την ηλικία του είναι πολύ χοντρό και πρέπει να μην της δίνω να τρώει τόσο πολύ!!αλλά τι να κάνω βρε κορίτσια αφού κλαίει, τρώει 6 γεύματα των 150 μλ στο 24ωρο!!!

γεννήθηκε 2.920γρ

τα δικά σας μωρά πόσα κιλά ήταν 3 μηνών ?

Διαφημίσεις

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αν θυμάμαι κάλα γιατι είμαι στη δουλειά και δεν μπορώ να το τσεκάρω, ο μπεμπάκος μου 3 μηνών και 10 ημερών ήταν 6050.... Γεννήθηκε 2970 και σε αυτή την ηλικεία μπορεί και να έτρωγε και 7 φορές την ημέρα (ποσοτητα δεν ξέρω γιατί θηλάζω).

Μην δίνεις σημασία στο τι λένε οι θείες. Ο γιατρός σου ξέρει καλύτερα. Αν η μικρή σου είχε πρόβλημα βάρους να είσαι σίγουρη πως πρώτος ο γιατρός σου θα σου το έλεγε. Στους γιατρούς δεν αρέσουν τα υπέρβαρα μωρά.

Έχω δύο παιδάκια 5 ετών και 14 μηνών . Ο γιός μου 3μηνών ήταν 6570 (γεννήθηκε 3650) και η κόρη μου ήταν 5640 (γεννήθηκε 4100).

Πάντως θα σου έλεγα να αφήσεις τις θείες και να ακούσεις τον γιατρό σου!! Αν και εγώ άκουγα και ακούω περισσότερο τα παιδιά μου.

Αυτό που έζησα κυρίως με τον γιό μου ήταν ότι από την στιγμή που γεννήθηκε έτρωγε και πίναγε (φαντάσου ότι σήμερα τρώει στο σπίτι το πρωϊ (γάλα και δημητριακά), τρώει πρωϊνό στο Νηπιαγωγίο (κέϊκ και φρούτα), τρώει μεσσημεριανό στο Σχολείο στις 13, τρώει απογευματινό στο Σχολείο στις 4 (ψωμί ή κριτσινάκια με κασέρι), στις 5:30 τρώει μαζί μας μεσημεριανό, στις 8 ξανατρώει μία μερίδα φαγητό ή κέϊκ ή ένα τοστ ή φρουτοσαλάτα και το βράδυ 9 πίνει το γάλα του. Αν τύχει και αργήσει καμμία μέρα να κοιμηθεί, κατά τις 11 πάλι πεινάει πάλι. Ώρες - ώρες μου έρχετε τρέλα συνεχώς πεινάει. Εγώ και ο άνδρας μου ούτε μπορούμε να διανοηθούμε τις ποσότητες που τρώει. Παρ' όλα αυτα είναι ένα φυσιολογικό σε βάρος παιδί το οποίο όμως κινήται απίστευτα. Ίσως και το μωρό σου είναι σε αυτή την καταπληκτική κατηγορία που φέρνει σε ............ απόγνωση την μαμα.

Την οικογένειά μας και τα μάτια μας!

nikol28 εμενα ο γιος μου 3 μηνων ηταν 7100. Παντα ο παιδιατρος μου ελεγε να του δινω οσο θελει και εμεις δεν ξεχνιωμασταν νυχτα ακομα και τωρα που ειναι 9 μηνων τρωει καποιες φορες νυχτα. Ακου τον γιατρο σου και το παιδι σου και ασε τους αλλους να λενε οτι θελουν.

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

ολες πια ξερουν τα παντα.μην τολμησεις να κουνηθεις χωρις να το μαθουν οι συγγενεις.

αποψη μου οσο ζηταει το μωρο να του δινεις.

αλλωστε οσο μεγαλωνει θα αυξανεις τις ποσοτητες κ θα μειωνεις τα γευματα κ ουτε θα σινεχισει να παιρνει το ιδιο βαρος

να σου ζησει

Διαφημίσεις

εμενα ο μικρος συμφωνα με το βιβλιαριο του 2,5 μηνων ηταν 6,200 και 68 ποντους σημερα κοντα 8 μηνων ειναι 9.300 και 79 ποντους(εξαιρετικα ψηλος δλδ) και ειναι κομψοτατος δεν εχει του μια διπλα κλαι ειναι πολυ ζωηρος.

ας μην ξεχναμε και τον παραγοντα υψος....

εξ αρχης ετρωγε πολυ να φανταστεις 3,5 μηνων εκανε 5 γευματα των 300 μλ αλλα ουδεποτε η παιδιατρος μου ειπε να μην του δινω.μου ειπε οτι μετα τους 6 μηνες θα βαλει φρενο οπως και εγινε πλεον περνει περιπου 400-500 γρ το πολυ το μηνα.

ειναι πολυ μωρο ακομα το μικρακι σου για να αγχωνεσαι για τετοια...μην ακους κανεναν

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Μια χαρά είναι το μπεμπάκι σου. Να ακούς αυτό που λέει ο γιατρός σου.

Αυτό που όλοι οι συγγενείς έχουν άποψη και γνώμη για όλα τα θέματα και τα ξέρουν όλα, πολύ με νευριάζει. Μα πάρα πολύ!!!

Kiki + George = Panagiotis + Maria

η δικια μου τρισημισι μηνων, 5450, δε θα με χαλαγε να ταν λιγο βαρυτερη... ο γιατρος λεει οτι ειναι μια χαρα. αλλα να... αν ηταν κανα μισοκιλο παραπανω, δε θα αγχωνομουν οταν μερικες φορες δε πολυτρωει...

πινει συνηθως 120, τα 150 σπανια τα τελειωνει

εγω νομιζω οτι ειστε μια χαρα απο βαρος

Διαφημίσεις

Ογιατρός μου έχει πεί και για το δύο μωρά μου (τροφαντούλικα και τα δυο) όσο μα όσο θέλουν. τα παιδιά δεν παχαίνουν από τα γάλα αλλά από τις λιχουδιές που καταναλώνονται σε ηλικία μεγαλύτερη σε καθημερινή βάση. Πράγματι η μεγάλη μου που ήταν πολύ χοντρό μωρό τώρα είναι φυσυολογικότατη στα κιλά. Δεν της στέρησα ποτέ το γάλα και ας έτρωγε πολύ παραπάνω από τα προβλεπόμενα για την ηλικία της. Βέβαια ο ίδιος γιατρός σε λαίμαργο μωρό παχύσαρκων γονιών είχε προτείνει μείωση των ml. Οπότε ακολούθησε και εσύ τις συμβουλές του παιδιάτρου σου και άσε τις θείτσες να λένε.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι παχουλό. Το δικό μου 3 μηνών ήταν 6500 και εχθές που πήγαμε για το εμβόλιο τον ζύγισε 7150 που σημαίνει ότι σε ενα μήνα πήρε μόνο 650γρ. :cry: Η γιατρός μου μου είπε ότι είμαστε οριακά σε βάρος και καλό θα ήταν να το είχε πάρει το κιλάκι του. Επομένως μην ακούς θειαδες και παραθειάδες αλλά μόνο την γιατρό σου. Εγώ ξέρεις τι λέω σε όλους που μου το παίζουν ξερόλες..."μήπως θέλετε να σας δώσω το τηλέφωνο της παιδιάτρου να συννενοηθήτε για την υγεία του παιδιού μου?" και τους βλέπεις όλους και το βουλώνουν.

Ηρέμησε κοριτσάκι μου, μια χαρά είναι το παιδάκι σου, και πίστεψε με καλύτερα να τρώει παρά να βαριέται όπως το δικό μου.

Στα μωρά δεν κάνουν δίαιτα....όσο θέλει τρώει το μωράκι!!!

Και μένα 3 μηνών ήταν 6 κιλά και τώρα 6 μηνών είναι 9 κιλά,

το μόνο που μας είπε ο γιατρός είναι οτι δεν θα φάει κρέμες βανίλια και τέτοια, αλλά καλύτερα!!!!

Κουράγιο μόνο γιατί θα σου φύγουν τα χέρια και η πλάτη για να την κρατάς!!!

Διαφημίσεις

Καλέ ασε τις θειές και δώστου οσο θέλει, αυτά τα καημένα οταν περνάνε μια αδιαθεσία χάνουν αμέσως! Ας τρώει οσο θέλει το παιδάκι!!! :lol:

Αυτό που το βάζεις?

Εμένα ο γιος μου 17 μηνών που πήγε παιδικό και αρώσταινε συνέχεια έρεψε το μαύρο.!!

:(

Κατά τα άλλα όταν ήταν 2 μηνών στο βιβλιάριο του γράφει 6.500 κιλά!!

Τώρα σχεδόν 5 χρονών είναι ένας παίδαρος 1,20 ύψος και 22 κιλά!!

Να 'χει την υγειά του το παιδάκι σου nikol28 μια χαρά είναι.Όσο για τις θειάδες,γιαγιάδες κλπ να αφήνεις πάντα να λένε το καλό τους λόγο!Εσύ από εδώ μπαίνουν και από εκεί βγαίνουν! :arrow::lol::arrow:

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Γιατί παχουλο :?::D Η δικιά μου στους 3 μήνες ήταν 6 360 και στους 4 ήταν 7 360.Τώρα σε λίγες μέρες θα ξαναπάμε να δούμε αλλα η γιατρός δεν μας είπε να κάνουμε κάτι.Γεννήθηκε 3 230 στις 37 εβδομάδες.

Σε καμία περίπτωση δεν είναι παχουλό. Το δικό μου 3 μηνών ήταν 6500 και εχθές που πήγαμε για το εμβόλιο τον ζύγισε 7150 που σημαίνει ότι σε ενα μήνα πήρε μόνο 650γρ. :cry: Η γιατρός μου μου είπε ότι είμαστε οριακά σε βάρος και καλό θα ήταν να το είχε πάρει το κιλάκι του. Επομένως μην ακούς θειαδες και παραθειάδες αλλά μόνο την γιατρό σου.

:shock:

Μήπως η γιατρός σου υπερβάλλει λίγο ή δεν ξέρει να διαβάζει τις καμπύλες; Έχετε σταθερή ανοδική πορεία. Συνήθως τα μωρά διπλασιάζουν το βάρος τους μέχρι τον 6ο μήνα και είμαστε ευχαριστημένες :shock:

Δεν μπορούν να συνεχίζουν με τους ίδιους ρυθμούς των πρώτων μηνών τα μωράκια! Αν έπαιρναν ένα κιλό κάθε μήνα, στο τέλος του χρόνου θα τα τσουλούσαμε για να μάθουν να περπατάνε :lol:

(Αφού ξέρεις και καθησυχάζεις τους άλλους, γιατί δεν καθησυχάζεις και τον εαυτό σου;;; ) :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Σε καμία περίπτωση δεν είναι παχουλό. Το δικό μου 3 μηνών ήταν 6500 και εχθές που πήγαμε για το εμβόλιο τον ζύγισε 7150 που σημαίνει ότι σε ενα μήνα πήρε μόνο 650γρ. :cry: Η γιατρός μου μου είπε ότι είμαστε οριακά σε βάρος και καλό θα ήταν να το είχε πάρει το κιλάκι του. Επομένως μην ακούς θειαδες και παραθειάδες αλλά μόνο την γιατρό σου.

:shock:

Μήπως η γιατρός σου υπερβάλλει λίγο ή δεν ξέρει να διαβάζει τις καμπύλες; Έχετε σταθερή ανοδική πορεία. Συνήθως τα μωρά διπλασιάζουν το βάρος τους μέχρι τον 6ο μήνα και είμαστε ευχαριστημένες :shock:

Δεν μπορούν να συνεχίζουν με τους ίδιους ρυθμούς των πρώτων μηνών τα μωράκια! Αν έπαιρναν ένα κιλό κάθε μήνα, στο τέλος του χρόνου θα τα τσουλούσαμε για να μάθουν να περπατάνε :lol:

(Αφού ξέρεις και καθησυχάζεις τους άλλους, γιατί δεν καθησυχάζεις και τον εαυτό σου;;; ) :lol:

Amaretto μου καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω αγχωθεί άσχετα αν καθησυχάζω τους άλλους γιατί μου άνεβασε το όριο η παιδίατρος στα 920 και μετράω και τo 1 ml. Άλλες φορές λέω ας φάσει όσο θέλει, βαρέθηκα. Μετά στεναχωριέμαι και λέω γιατί δεν τρώει όσο λέει η γιατρός ειδικά στις περιπτώσεις που έχουμε και 100 ml απόκλιση. Τι να πω δεν ξέρω

Amaretto μου καλησπέρα και Χρόνια Πολλά! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ έχω αγχωθεί άσχετα αν καθησυχάζω τους άλλους γιατί μου άνεβασε το όριο η παιδίατρος στα 920 και μετράω και τo 1 ml. Άλλες φορές λέω ας φάσει όσο θέλει, βαρέθηκα. Μετά στεναχωριέμαι και λέω γιατί δεν τρώει όσο λέει η γιατρός ειδικά στις περιπτώσεις που έχουμε και 100 ml απόκλιση. Τι να πω δεν ξέρω

100μλ είναι πολύ λίγα για να στενοχωριέσαι!

Έβαλα τις ζυγίσεις σας στο διάγραμμα ανάπτυξης και είδα μια πολύ καλή εικόνα. Αν η γιατρός δεν είναι ευχαριστημένη με αυτό, θα πρέπει να σου δώσει έναν πολύ σοβαρό λόγο της ανησυχίας της!!!

Καλέ ασε τις θειές και δώστου οσο θέλει, αυτά τα καημένα οταν περνάνε μια αδιαθεσία χάνουν αμέσως! Ας τρώει οσο θέλει το παιδάκι!!! :lol:

Αυτό που το βάζεις?

Εμένα ο γιος μου 17 μηνών που πήγε παιδικό και αρώσταινε συνέχεια έρεψε το μαύρο.!!

:(

Κατά τα άλλα όταν ήταν 2 μηνών στο βιβλιάριο του γράφει 6.500 κιλά!!

Τώρα σχεδόν 5 χρονών είναι ένας παίδαρος 1,20 ύψος και 22 κιλά!!

Να 'χει την υγειά του το παιδάκι σου nikol28 μια χαρά είναι.Όσο για τις θειάδες,γιαγιάδες κλπ να αφήνεις πάντα να λένε το καλό τους λόγο!Εσύ από εδώ μπαίνουν και από εκεί βγαίνουν! :arrow::lol::arrow:

Και να πω και για τη μπέμπα μου σήμερα 51 ημερών ζυγίζει ήδη 5.750 γρ και θηλάζει αποκλειστικά.

Τι να κάνω να αραιώσω το γάλα μου ή να το θηλάζω με 4-5 γεύματα αντί για 6 περίπου που κάνει?

Ε όχι!Δώξα το Θεό είναι υγιέστατη και δεν ανυσηχώ. :lol:

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Και να πω και για τη μπέμπα μου σήμερα 51 ημερών ζυγίζει ήδη 5.750 γρ και θηλάζει αποκλειστικά.

Τι να κάνω να αραιώσω το γάλα μου ή να το θηλάζω με 4-5 γεύματα αντί για 6 περίπου που κάνει?

Ε όχι!Δώξα το Θεό είναι υγιέστατη και δεν ανυσηχώ. :lol:

:lol::lol:

Εσύ έχεις πλεονέκτημα, γιατί τα μωρά που θηλάζουν κινδυνεύουν λιγότερο από παχυσαρκία αργότερα. Τώρα, ούτε μια θερμίδα δεν είναι περιττή!