Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

Καλημερα. Εμεις το προβλημα το ειχαμε οταν σταματησαμε τον θηλασμο και το γαλα ηταν υποαλλεργικο λογο αλλεργιας. Το κολπο που βρηκαμε ειναι να πινει το γαλα βλεποντας παιδικα τραγουδια ειτε παιδικα. Αρχικα της εκανα μια τρυπαρα να στην πιπιλα για να πεφτει χωρις να ρουφαει (μια που ουτε να το φτυσει) μετα σε συνεργασια με τον μπαμπα της καναμε φουσκες και οτι αλλο προκειμενου να μπορεισει να ξεχαστει και να της βαλω το μπιμπερο στο στομα. Στην αρχη επινε 10με 30 γρ. Θελει υπομονη. Τωρα πινει 150 το πρωι 90 το μεσημερι μπορει και 90 το απογευμα και αναλογος το βραδυ 120 με 150.(φτου φτου) Τωρα αν δεν βλεπει παιδικα δεν πινει αλλα απο το τιποτα καλο ειναι. Κοριτσια ο επιμενον νικα. Ειναι με τις μερες τους. Εμεις πριν δεν τρωγαμε το μεσημεριανο (φαση αλεσμενη και μη) τωρα δεν θελει την κρεμα τι να πεις.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βρε κορίτσια δεν έχω καταλάβει, εσεις τους δίνετε αλεσμένα ή κομματάκια? μιλάω εννοείται για παιδάκια που είναι κοντά στο μικρό μου. Εμεις είμαστε 16 μηνών και από 14 τα έχω κόψει τα αλεσμένα εκτος από τη φρουτόκρεμα. Τα έκοψα τότε γιατί είχε αρχίσει να θέλει να φάει από το δικό μας φαι και για το δικό του ούτε να το φτύσει, τον δοκίμασα και δεν τα πηγαίναμε άσχημα για αρχή, αλλά αυτό δεν έχει βελτιωθεί για να μην πω ότι κατα καιρούς χειροτερεύει σε ποσότητες. Εμένα εντωμεταξύ ψηλώνει αλλά δεν παίρνει βάρος οπότε φανταστείται το αποτέλεσμα τα μαγουλάκια μπαίνουν μέσα και αρχίζουν να εμφανίζονται κοκαλάκια........

εμεις εχουμε δοκιμασει απειρες φορες να κοψουμε τα αλεσμενα αλλα βλεπουμε οτι δεν τρωει τπτ..... επειδη λοιπον ειναι πολυ αδυνατη..... 16 μηνων 8300 ειμαστε εκτος καμπυλων......:( η γιατρος μας ειπε καλυτερα αλεσμενα μηπως και τρωει παραπανω῎... τωρα αν εσεις ειστε σχετικα καλη σε καμπυλες και σας περνει να κανετε και μια "κοιλια"σε βαρος νομιζω οτι καλα κανεις...... αφου ψηλωνετε κιολας μια χαρα..... αληθεια για πες διαστασεις.... βαρος και υψος εννοω..... ειμαστε πολυ κοντα σε ηλικιες..... εμεις γεννηθηκαμε 03/04/2009 εσεις καπου εκει κοντα εστι????

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

καλα αμα σας πω πως το δινω το γαλα θα φρικαρετε ολες!!!!!

το χω ξαναγραψει στο τοπικ!!!!!

εμεις θηλαζαμε μεχρι 13 μηνων περιπου και οταν το κοψαμε ειχε ξεκινησει και το πινε κατευθειαν απο το γυαλινο ποτηρι παρακαλω!!!!! μετα απο καναδυο βδομαδες το κοψε και το ποτηρι.... το μπουκαλι ουτε να το φτυσει αλλα ειναι λογικο γιατι ειπαμε οτι θηλαζει οποτε αποφασισα να δοκιμασω την συριγγα!!! φρικαρατε????

εμεις λοιπον περιμενουμε να κοιμηθει και μετα αρχιζουμε και βαζουμε και βαζουμε.....

εχει πλεον συνηθησει και ανοιγει κοιμησμενη το στοματακι της και της βαζουμε την πιπιλα για να καταπιει.... σε 5 λεπτα πινει περιπου 200 και στις 6 το πρωι μια απο τα ιδια αλλα 200!!!! αυτο ακριβως εκανα κι εγω στην μητερα μου γιαυτο το δοκιμασα στην ευα μου..... τωρα βεβαια δεν σας το προτινω γιατι ακουγεται αρκετα βαρβαρο αλλα αφου πιανει και περνουμε παντα βαρος θα το συνεχισω......

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Διαφημίσεις

γατουλα συγνώμη που άργισα να σου απαντήσω αλλά έψαχνα την απόδειξη 60? η σωματομεδίνη, εάν όμως είσαστε καλά στο ύψος δεν νομίζω ότι συντρέχει φόβος ή ανάγκη για τέτοια εξέταση έστω και εάν τα αγγελουδάκια σου είναι αδύνατα

εμεις είμαστε χαμηλα πολύ και στα δύο

όσο για ρο γάλα από 17μηνών ούτε σταγόνα

wWPdp2.png

η Α εχει σωματεδινη 41, 31 μηνων και υψος 86 (10% περιπου )

ισως καταφερω αυριο να κανω και την οστικη ηλικια

θα προσπαθησω αρχες σπετεμβρη να παω σε παιδοενδοκρινολογο και 13/9 εκλεισα και αιματολογικες στο Αγ Σοφια μηπως με βαλει να κανω και αλλες!

kKZUp2.png

bebaki-eva emeis genithikame stis 28 martiou alla prowra hmoun sthn 35h evdomada, alla parola ayta genithike 2750 kai ton proto kairo eidika oso thilazame eperne poly ikanopoihtika varos meta tous 11 mines pou kopsame to thilasmo arxisame na statheropoioumaste kai na min pernoume varos, loipon twra eimaste 10,300 kai ypsos 82,5. Emeis se varos eimaste sto 20% eseis eiste exo apo tis kampyles? Kala oso gia alesmena den pistevo twra pia na ta faei, emena masaei ayta pou tou aresoun kai ta thelei mexri kai kritsinia trwei otan thelei, alla otan den thelei ftisimo, twra vevaia exo arxisei kai ton koitao me sovaro yfos otan paei na ftisei kai tou leo mi Filippe den ftinoume kai kapoies fores pianei kai den to ftinei alles vevaia me grafei kanonikotata.

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

Tο περιεργο με τον δικο μου ειναι οτι ναι μεν γεννηθηκε πολυ μικρος στο 10% υψους και 3% βαρους, αλλα μεσα σε 2 μηνες ( αποκλειστηκου θηλασμου παρακαλω για αυτο τα ειδα ολα) εκτιναχθηκε στο 97% υψους για να βγει εκτος καμπυλης στους 4 μηνες. Επινε γαλα σ-υ-ν-ε-χ-ε-ι-α. Αφου η ιατρος του τον ελεγε Γαργαντουα. Τεραστιο παιδι (ποτε παχουλο απλα μεγαλο).

Η καμπυλη μετα απο εκει αρχισε να πεφτει σιγα-σιγα για να αρχισει μετα τον 10 μηνα να παιρνει τον κατηφορο. Τωρα ειναι αν δεν κανω λαθος περιπου στο 50% υψους, 25%βαρους και στο 8% περιμετρο κεφαλης στις καμπυλες αναπτυξης.

ΟΚ, ουτε εγω, ουτε ο αντρας μου ειμαστε πρωτα μποια ( στον μεσο ορο και οι δυο) και η γιατρος ειπε οτι τωρα το παιδι ειναι στο σημειο που μαλλον γενετικα ειναι προδιαθετημενο αλλα δεν ξερω...μηπως πρεπει να το ψαξω περισσότερο?? Ειναι πολυ μικροκαμωμενος και τον βλεπω διπλα σε αλλα παιδακια και μου φαινεται μια σταλια.

Μου ειπε η παιδιατρος επισης οτι τωρα η διατροφη δεν παιζει κανεναν ρολο στην αναπτυξη του υψους του. Δεν ξερω πραγματικα μηπως ειμαι υπερβολικη ή πρεπει να ρωτησω και καποιον αλλον για αυτα τα πανω-κατω στις καμπυλες.

Σύμφωνα με την παιδοενδοκρινολόγο που μας παρακολουθεί, στο δεύτερο έτος της ζωής του παιδιού φαίνεται η πραγματική γενετική προδιάθεση. Στο πρώτο έτος επιδρούν ακόμη οι παράγοντες της μήτρας και δεν σημαίνει και κάτι αν το παιδί είναι ψηλό κλπ.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια γραφω αλλη μια φορα εδω το πονο μου η δολια μανα.

Η μικρη μου δε τρωει τιποταααααα :(.

Απο 5 μηνων ο γιατρος μας ειπε να ξεκινησουμε ρυζαλευρο.Ο μικρος το ετρωγε εξ αρχης ολο, η μικρη ουτε μια κουταλια.

Μολις γιναμε 6 μηνων αρχισαμε και τα υπολοιπα δηλ.φρουτοκρεμες, γιαουρτακια, κρεατοχορτοσουπες.Ο μικρος τα τσακιζει ολα εκτος απο τη κρεατοχορτοσουπα που θα φαει 6-7 κουταλιες.Η μικρη τιποτα.Το απολυτο τιποτα.Εχω δοκιμασει τα παντα.Να κανω διαφορους συνδιασμους, να δωσω με μπιμπερο, να την αφησω να πινασει μεχρι να κλαψει, κι ομως μολις καταλαβει οτι αυτο που της δινω δεν ειναι γαλα θα κλεισει ερμητικα το στομα και οσο και να τη πιεσω δε θα φαει.

Πηρα και το γιατρο να του το πω και μου ειπε "προσπαθησε τη και συμπληρωνε τη με γαλα".Τι να προσπαθησω ρε κοριτσια?Δε παλευεται λεμεεεεε.

Συγνωμη για το χειμαρο αλλα εχω απελπιστει.

Ειναι φυσιολογικο να μη τρωει τιποτα εκτος απο το γαλα?

Ουτε τη φαριν λακτε που ολα τα παιδακια τρελαινονται γιατι ειναι γλυκια.Καμια γευση δεν δεχεται :(

Τα κιλα της παντως δεν ειναι ασχημα.Ειναι 6700 με 66 υψος.Ομως τωρα που πρεπει να αλλαξει η διατροφη της δε ξερω που θα παει.

Πειτε καμια συμβουλη ρε κοριτσια γιατι τα νευρα μου εχουν γινει κροσια.

rT3np3.png

Μία είναι η συμβουλή. Μην την πιέζεις! Όσο την πιέζεις θα βγει άσχημα αργότερα στο παιδί. Αφού είναι μια χαρά γιατί σκας? Είναι νωρίς ακόμη για στερεές.

Άλλα παιδιά κάνουν μήνες για να τις φάνε και εσύ θέλεις μέσα σε λίγες μέρες. Δεν είναι ρομπότ τα παιδάκια να κάνουν όλα το ίδιο ταυτόχρονα.

Κάθε παιδάκι είναι ξεχωριστό και πρέπει να σεβόμαστε και να ακολουθούμε τους ρυθμούς του.

gwggp2.png ISWTp2.png

εγω την καταπιεσα παρα πολυ την Α, αλλα δεν ετρωγε και επινε τιποτα

επισης ΞΕΡΝΑΓΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

τωρα τρωμε τρωμε τρωμε....αλλα δε παιρνουμε δραμι χαχχαχαχαχαχα

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

Δηλ. ειναι φυσιολογικο?Να της δηνω λιγο και μολις δω οτι αρνηται παλι να δηνω κατ'ευθειαν γαλα?

Δίνεις μόνο όσο δέχεται. Οποιαδήποτε πίεση έχει αρνητικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα και καθόλου αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Jen αυτο θα κανω απο αυριο.

Η αληθεια ειναι οτι τωρα που το σκεφτομαι απο την αγωνια μου να φαει τη πιεζω παρα πολυ.

Βλεπω και τον μικρο που στο τελος καταβροχθηζει και το δικο της πιατο και τρελενομαι.

Λεω παει...υπαρχει φοβερο προβλημα.

Σας ευχαριστω που με καθησυχασατε :oops:

rT3np3.png

Συμφωνω, γιατι ναι μεν εγινε το θαυμα σε εμας και τρωμε, αλλα με ενα ελαχιστο κλαμα τα βγαζει ολα! Το στομαχακι της σιγουρα το χαλασαμε και ελπιζω να συνελθει τελειως σιγα σιγα γιατι σιγουρα δε της αρεσει και αυτηνης πλεον!

Ελπιζω να κανουμε ευχαριστες διακοπες φετος!

kKZUp2.png

Μαμυ σε βλεπω να πεφτεις και εσυ στη λουμπα της συγκρισης......στο φαι ηταν καλυτερα ο Β, στη τεμπελια επισης, στη ομιλια η Α, στο υψος ο Β, κοινωνικος ο Β, εγωιστρια η Α, χαχαχαχαχα καταλαβες εεεε?

kKZUp2.png

αντε καληνυχτα!!!! CRP 11,2 (orio <0,5) και λευκα 17000 (οριο το 10000) εεεεε?

γιατρε μου θα ζησω???????????????????????????????????

δε σας ευχομαι ΠΟΤΕ να αρρωστησετε/σουν καλοκαιρι! ειναι ΦΡΙΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

kKZUp2.png

Γατουλα μου εχω πεσει εξ αρχης στη λουμπα τη συγκρισης.

Ευχομαι περαστικουλια.

Σε νοσοκομειο δουλευω και ξερω....χαλια να αρρωσταινεις καλοκαιρι απο ολες τις αποψεις.

Παω να τα φιλησω τωρα για καληνυχτα.

Καληνυχτα και σε σας

rT3np3.png

twinmum81 μην πιεζεις και στο λεμε εμεις που εχουμε πειρα στην πιεση!!!!!

ειναι πολυ μικρα!!!! επισης μην συγκρινεις..... με καλυψαν πληρως οι κυριες οι προηγουμενες!!!!!!

γατουλα ειναι οι δικες σου αυτες οι εξετασεις?????

τι εχεις τελικα???θα ζησεις να πας διακοπουλες ή θα μεινεις Αθηνα????

αντε δρομο να παρεις και τα γατονια σου να τα παχυνεις στα εξοχας!!!!!!

twinmum81 κι εγω σε νοσοκομειο δουλευω.... στα Χανια οπως βλεπεις....

ενα το εχουμε.... εσυ σε ποιο αν επιτρεπεται???? εισαι διοικητικο νοσηλευτικό ή ιατρικο προσωπικο???αν θελεις μου απαντας ή μου στελνεις πμ.....

αντε κοριτσακια οσες δεν φυγατε ακομα απο την πρωτευουσα σας ευχομαι με το καλο να σαλπαρετε και να παχυνετε τα παιδακια σας στας εξοχας!!!! χιχιχιχιχιχιχι!!!!!

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

τα δικα μου εχτες! μου εφυγε ο πυρετος αλλα πηγα με πρησμενους λεμφαδενες, αλλα σημερα ειμαι πολυ καλυτερα με αντιβιωση..θα ζησω....πιστευω χαχαχχαχαχαχα

kKZUp2.png

Γατουλα μου εχω πεσει εξ αρχης στη λουμπα τη συγκρισης.

Ευχομαι περαστικουλια.

Σε νοσοκομειο δουλευω και ξερω....χαλια να αρρωσταινεις καλοκαιρι απο ολες τις αποψεις.

Παω να τα φιλησω τωρα για καληνυχτα.

Καληνυχτα και σε σας

γεια σου ,το οτι εγιναν 6 μηνων δεν σημαινει σων και καλα οτι ειναι ετοιμα κ για στερρεες,επειδη την εχουμε πατήσει ολες νομιζω,δωσε μια κουταλιτσα και αμα δεν ...δωσε γαλα,η κορημου εντελει εφαγε φρουτα 8 μηνων..

NJMAp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...