Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

bebaki-eva εμάς οι κενώσεις είναι άλλες φορές κανονικές και άλλες πολύ μαλακές έως ιδαρώδεις αλλά μου είχε πεί η παιδίατρος ότι ψιλοδιάρροιες δημιουργεί και το caloreen που του βάζω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμένα η δικιά μου και μου βγάζει την πίστη στο φαγητό και ό,τι παίρνει της μένει σε μπούτια και κοιλιές...ελάχιστο ύψος...

έτσι και δεν τρώμε πολύ και χοντροί φαινόμαστε!!

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

οχι βρε σεις!!!!!

θα μου πειτε γιατι δε παω εεεε?

ισως σημερα, που τα εχει η νταντα στο σπιτι της να παω και να τις δειξω

μια χαρα την ειπες

ουφ δεν αποφασιζω

πειτε ποιο σας αρεσει καλυτερα για το παιδικο

θελω δυο ιδια διπλα διπλα

http://www.flycarpet.gr/product.php?dim=3825&pid=2830&im=

http://www.flycarpet.gr/product.php?pid=3072

kKZUp2.png

Κορίτσια βρήκα αυτό για το ύψος.

1.Σωστή μέτρηση του ύψους-με αναστημόμετρο ελεγμένο και σωστά τοποθετημένο. Αν η μέτρηση του ύψους δεν γίνεται την ίδια ώρα της ημέρας πάντα απαιτείται ευθειασμός του κορμού με πίεση των μαστοειδών αποφύσεων για να μην υπολογιστεί λανθασμένα η ημερήσια μείωση του ύψους που φτάνει τα 20mm. Σε παιδιά κάτω των 2 ετών η μέτρηση γίνεται ύπτια.

2.Χρήση κατάλληλων καμπύλων ανάπτυξης-Συνήθως χρησιμοποιούνται Cross sectional growth charts που γίνονται με τη μέτρηση παιδιών σε διαδοχικές ηλικίες μεγάλου αριθμού παιδιών. Αυτές είναι παραπλανητικές μετά την ηλικία των 9 ετών οπότε και παρατηρείται απότομη αύξηση του ύψους. Καταλληλότεροι θεωρούνται χάρτες οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη το γεγονός αυτό (της ενήβωσης) σε σχέση με πρώιμη, μέση ή καθυστερημένη έναρξη της εφηβείας. Καταλληλότεροι θεωρούνται οι χάρτες μακροχρόνιας αύξησης (Longitudinal growth charts) οι οποίοι σχεδιάζονται από την παρακολούθηση της ίδιας ομάδας παιδιών σε διαδοχικές ηλικίες. Είναι όμως πολύ δύσκολοι και χρονοβόροι στον σχεδιασμό.

3.Μέτρηση σε διαστήματα περίπου 6 μηνών μετά την αρχική βρεφική περίοδο.

4.Κάτω της 3ης Εκατοστιαίας θέσης (ΕΘ) καμπύλης ανάπτυξης. Το 20% από τα παιδιά αυτά πάσχει από κάποιο παθολογικό παράγοντα. Τα υπόλοιπα είναι παραλλαγή του φυσιολογικού ύψους.

5.Μεταξύ 3ης και 25ης ΕΘ απαιτείται τακτική παρακολούθηση.

6.Ύψος στόχος είναι το μέσο ύψος των γονέων +/- 10εκ. Το μέσο ύψος των γονέων υπολογίζεται αν είναι αγόρι προσθέτοντας 13εκ στο ύψος της μητέρας ενώ αν είναι κορίτσι αφαιρώντας 13εκ από το ύψος του πατέρα. (13εκ είναι η μέση διαφορά των δύο φίλων). Μετά τα 45 έτη προσθέτουμε 1.5 εκ και 3 εκ μετά τα 55 έτη λόγω της μείωσης του ύψους λόγω ηλικίας.

7.Μέτρηση κορμού και άκρων (για συμμετρικότητα ή μη της βραχυσωμίας)

8.Οστική ηλικία-με ακτινογραφία της αριστερής άκρας χειρός. Συγκρίνεται με την ηλικία που αντιστοιχεί το ύψος του παιδιού στην 50η ΕΘ.

9.Έλεγχος κοιλιοκάκης- έλεγχος αντισωμάτων

10.Έλεγχος ινοκυστικής νόσου-τεστ ιδρώτα

11.Καρυότυπος –ειδικά σε κορίτσια για αποκλεισμό συνδρόμου Turner.

12.Δοκιμασία πρόκλησης αυξητικής ορμόνης

13.Ακτινογραφία κρανίου και Αξονική Εγκεφάλου εφόσον χρειάζεται.

14.Μέτρηση ινσολινόμορφου αυξητικού παράγοντα IGF-I (για επάρκεια αυξητικής ορμόνης-θεωρείται όμως ευαίσθητη σε άλλους παράγοντες).

15.Μέτρηση θυεροειδικών ορμονών και αντισωμάτων (FT4, FT3, ΑΘΑ)

16.Γενικός έλεγχος με Γενική αίματος, Σίδηρο ορού, Φερριτίνη ορού, ΤΚΕ και πλήρη βιοχημικό έλεγχο μαζί με Zn, Cu.

17.Υπολογισμός των θερμιδικών αναγκών του παιδιού σύμφωνα με την ηλικία του και το βέλτιστο της αντίστοιχης ανάπτυξης και μέτρηση των καθημερινών προσλαμβανόμενων θερμίδων από ειδικό διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Ο έλεγχος τροποιείται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού και την κλινική διαγνωστική πορεία του θεράποντος ιατρού και η ανωτέρω λίστα είναι ως επί το πλείστον ενδεικτική.

οχι βρε σεις!!!!!

θα μου πειτε γιατι δε παω εεεε?

ισως σημερα, που τα εχει η νταντα στο σπιτι της να παω και να τις δειξω

μια χαρα την ειπες

ουφ δεν αποφασιζω

πειτε ποιο σας αρεσει καλυτερα για το παιδικο

θελω δυο ιδια διπλα διπλα

http://www.flycarpet.gr/product.php?dim=3825&pid=2830&im=

http://www.flycarpet.gr/product.php?pid=3072

Γατούλα και τα δύο μου αρέσουν. Ίσως λίγο περισσότερο οι καρδούλες!!!!!:lol::oops:

Διαφημίσεις

Εμενα γατουλα το δευτερο μου αρεσε περισσοτερο ...

Ευτυχως φαγαμε την φρουτοκρεμα μετα απο πολυ κοπο!!!

Και ναι μπεμπακι ειναι πολυ μικρες οι ποσοτητες για την κορη σου να φανταστεις τωρα ο μικρος εφαγε περιπου 300 και κατι φρουτοκρεμα ...

Εμενα γατουλα το δευτερο μου αρεσε περισσοτερο ...

Ευτυχως φαγαμε την φρουτοκρεμα μετα απο πολυ κοπο!!!

Και ναι μπεμπακι ειναι πολυ μικρες οι ποσοτητες για την κορη σου να φανταστεις τωρα ο μικρος εφαγε περιπου 300 και κατι φρουτοκρεμα ...

εμεις ποτε μα ποτε δεν εχουμε φαει τοσα πολλα!!!!!

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Διαφημίσεις

εμενα τρωει αλλα ωρες ωρες μου ερχεται να τον πνιξω γιατι μου τα φτυνει και λοιποα και λοιπα ...

χθες το πρωι ηπιε γαλα εφαγε τοστ εφαγε αυγο ολα ξεχωριστα μια μπανανα και 2,5 βερυκοκα το μεσιμερι τιποτα μιας και δεν του αρεσει το κρεας δηλαδη 10 κουταλιες του γλυκου , το απογευμα λιγο σταφυλι και λιγο τουρτα μιας που πηγαμε σε γενεθλια και το βραδυ γυρω στα 180 με 200 γαλα!!!

αληθεια??????ε γω εχω κολλησει και στα 2 βαασικα αχαχαχχαχαχχα

ουφ η συναδελφος μου λεει κυκλους

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

ενα μηνα δεν αποφασιζω χαχαχχαχα

στην αρχη ελεγα για τελειως παιδικα αλλα με γουινι στους τοιχους μαλλον καρακιτσαριο θα κατεληγε!

kKZUp2.png

age to πρασινο στους κυκλους, μια το εχεις δει λαιβ, ειναι πρασινο η προς το λαχανι?????

θελω να εχει λιγο πορτοκαλι μωρε για να δενει με το συνολο

απο που το πηρες εσυ?

kKZUp2.png

age to πρασινο στους κυκλους, μια το εχεις δει λαιβ, ειναι πρασινο η προς το λαχανι?????

θελω να εχει λιγο πορτοκαλι μωρε για να δενει με το συνολο

απο που το πηρες εσυ?

είναι λαχανί:P

από αυτόν που έβαλες στο λινκ, βασικά το παράγγειλα τηλεφωνικώς και αφού το είχε στην αποθήκη ήρθε με ACS στο σπίτι την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα δεν θυμάμαι, πάντως πολύ γρήγορα α.......και χωρίς μεταφορικά :roll:

Κορίτσια βρήκα αυτό για το ύψος.

1.Σωστή μέτρηση του ύψους-με αναστημόμετρο ελεγμένο και σωστά τοποθετημένο. Αν η μέτρηση του ύψους δεν γίνεται την ίδια ώρα της ημέρας πάντα απαιτείται ευθειασμός του κορμού με πίεση των μαστοειδών αποφύσεων για να μην υπολογιστεί λανθασμένα η ημερήσια μείωση του ύψους που φτάνει τα 20mm. Σε παιδιά κάτω των 2 ετών η μέτρηση γίνεται ύπτια.

2.Χρήση κατάλληλων καμπύλων ανάπτυξης-Συνήθως χρησιμοποιούνται Cross sectional growth charts που γίνονται με τη μέτρηση παιδιών σε διαδοχικές ηλικίες μεγάλου αριθμού παιδιών. Αυτές είναι παραπλανητικές μετά την ηλικία των 9 ετών οπότε και παρατηρείται απότομη αύξηση του ύψους. Καταλληλότεροι θεωρούνται χάρτες οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη το γεγονός αυτό (της ενήβωσης) σε σχέση με πρώιμη, μέση ή καθυστερημένη έναρξη της εφηβείας. Καταλληλότεροι θεωρούνται οι χάρτες μακροχρόνιας αύξησης (Longitudinal growth charts) οι οποίοι σχεδιάζονται από την παρακολούθηση της ίδιας ομάδας παιδιών σε διαδοχικές ηλικίες. Είναι όμως πολύ δύσκολοι και χρονοβόροι στον σχεδιασμό.

3.Μέτρηση σε διαστήματα περίπου 6 μηνών μετά την αρχική βρεφική περίοδο.

4.Κάτω της 3ης Εκατοστιαίας θέσης (ΕΘ) καμπύλης ανάπτυξης. Το 20% από τα παιδιά αυτά πάσχει από κάποιο παθολογικό παράγοντα. Τα υπόλοιπα είναι παραλλαγή του φυσιολογικού ύψους.

5.Μεταξύ 3ης και 25ης ΕΘ απαιτείται τακτική παρακολούθηση.

6.Ύψος στόχος είναι το μέσο ύψος των γονέων +/- 10εκ. Το μέσο ύψος των γονέων υπολογίζεται αν είναι αγόρι προσθέτοντας 13εκ στο ύψος της μητέρας ενώ αν είναι κορίτσι αφαιρώντας 13εκ από το ύψος του πατέρα. (13εκ είναι η μέση διαφορά των δύο φίλων). Μετά τα 45 έτη προσθέτουμε 1.5 εκ και 3 εκ μετά τα 55 έτη λόγω της μείωσης του ύψους λόγω ηλικίας.

7.Μέτρηση κορμού και άκρων (για συμμετρικότητα ή μη της βραχυσωμίας)

8.Οστική ηλικία-με ακτινογραφία της αριστερής άκρας χειρός. Συγκρίνεται με την ηλικία που αντιστοιχεί το ύψος του παιδιού στην 50η ΕΘ.

9.Έλεγχος κοιλιοκάκης- έλεγχος αντισωμάτων

10.Έλεγχος ινοκυστικής νόσου-τεστ ιδρώτα

11.Καρυότυπος –ειδικά σε κορίτσια για αποκλεισμό συνδρόμου Turner.

12.Δοκιμασία πρόκλησης αυξητικής ορμόνης

13.Ακτινογραφία κρανίου και Αξονική Εγκεφάλου εφόσον χρειάζεται.

14.Μέτρηση ινσολινόμορφου αυξητικού παράγοντα IGF-I (για επάρκεια αυξητικής ορμόνης-θεωρείται όμως ευαίσθητη σε άλλους παράγοντες).

15.Μέτρηση θυεροειδικών ορμονών και αντισωμάτων (FT4, FT3, ΑΘΑ)

16.Γενικός έλεγχος με Γενική αίματος, Σίδηρο ορού, Φερριτίνη ορού, ΤΚΕ και πλήρη βιοχημικό έλεγχο μαζί με Zn, Cu.

17.Υπολογισμός των θερμιδικών αναγκών του παιδιού σύμφωνα με την ηλικία του και το βέλτιστο της αντίστοιχης ανάπτυξης και μέτρηση των καθημερινών προσλαμβανόμενων θερμίδων από ειδικό διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Ο έλεγχος τροποιείται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού και την κλινική διαγνωστική πορεία του θεράποντος ιατρού και η ανωτέρω λίστα είναι ως επί το πλείστον ενδεικτική.

Πολύ ενδιαφέρον! Μας ενδιαφέρει άμεσα. Μπορεις να μας βάλεις και το λινκ από όπου το αντέγραψες να το έχουμε για αναφορά?

gwggp2.png ISWTp2.png

εμενα τρωει αλλα ωρες ωρες μου ερχεται να τον πνιξω γιατι μου τα φτυνει και λοιποα και λοιπα ...

χθες το πρωι ηπιε γαλα εφαγε τοστ εφαγε αυγο ολα ξεχωριστα μια μπανανα και 2,5 βερυκοκα το μεσιμερι τιποτα μιας και δεν του αρεσει το κρεας δηλαδη 10 κουταλιες του γλυκου , το απογευμα λιγο σταφυλι και λιγο τουρτα μιας που πηγαμε σε γενεθλια και το βραδυ γυρω στα 180 με 200 γαλα!!!

μετα απ ολα αυτα που εφαγε το πρωι εσυ ηθελες να φαει και το μεσημερι????

καλα 10 κουταλιες του γλυκου ειναι το δικο μας γευμα στην καλυτερη περπιπτωση!!!!!!! το συνηθες ειναι 7 κουταλιες οπως λεμε 7 χρονια φαγουραααααααα:evil::evil::evil::evil::evil::evil:

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...