Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια η εξέταση για την σωματομεδίνη είναι ξεχωριστή; έχει καμία σχέση με τα αντισώματα θυροειδή;

η εξεταση ειναι η IGF-1 ή κάπως έτσι...

με θυροειδή δεν νομίζω οτι έχει σχέση

απλά ειναι και οι δυο ορμονικές

gwggp2.png ISWTp2.png

ρε κοριτσια σας διαβαζω καθε μερα!βαρεθηκα να αγχωνομαι με τον γιο μου.ειναι ενα παιδι αδυνατο αλλα πολυ αδυνατο.ειναι στο 5 στην καμπυλη βαρους και στο 97 στην καμπυλη υψους.ο γιατρος του δεν μου εχει πει τιποτα για εξετασεις και οταν του ανεφερα να του κανουμε μου ειπε οτι δεν εχει κανενα προβλημα το παιδι για να κανει εξετασεις.ειναι ενα παιδι που τρωει αρκετα δηλαδη το πρωι τρωμε ενα μπολ δημητριακα με γαλα γιατι πλεον δε θελει μπιμπερο με τιποτα.μετα τρωει μια γαλακτοφετα αλλα οχι καθε μερα ισως 2 φορες τη βδομαδα.μετα τρωει ενα ροδακινο μισο μηλο και 2 με 3 μπισκοτα μιραντα οχι αλεσμενα βεβαια.το μεσημερι θα φαει ενα πιατο φαγητο μετα θα πιει ενα χυμο το απογευμα θα φαει η τοστ η κρεμα η γιαουρτι και το βραδυ πινει ενα ποτηρι γαλα με καλαμακι.ξεχασα να σας πω οτι ειναι 16 μηνων.δεν ξερω τι βαρος εχει τωρα δεν εχει ζυγιστει, μαλλον την παρασκευη θα ξερω που θα κανει το priorix tetra.αλλα μπορειτε να μου πειτε γιατι ειναι αδυνατος????14 μηνων ηταν 9800 αν θυμαμαι καλα καιι 83 εκατοστα.μηπως τελικα πρεπει να κανω καμμια εξεταση???:confused:

Διαφημίσεις

η εξεταση ειναι η IGF-1 ή κάπως έτσι...

με θυροειδή δεν νομίζω οτι έχει σχέση

απλά ειναι και οι δυο ορμονικές

Εμείς αυτές που το κάναμε και περιμένουμε αποτελέσματα, εκτός από τα αντισώματα κοιλιοκάκης, μας έχει γράψει και για τα αντισώματα θυροειδή που και είχε πεί η παιδίατρος ότι αφορούν την αυξητική ορμόνη που συνδέεται με το βάρος. Νομίζω ότι μου είχε πεί για την σωματομεδίνη αλλά δεν είμαι σίγουρη.

Εμείς αυτές που το κάναμε και περιμένουμε αποτελέσματα, εκτός από τα αντισώματα κοιλιοκάκης, μας έχει γράψει και για τα αντισώματα θυροειδή που και είχε πεί η παιδίατρος ότι αφορούν την αυξητική ορμόνη που συνδέεται με το βάρος. Νομίζω ότι μου είχε πεί για την σωματομεδίνη αλλά δεν είμαι σίγουρη.

ναι και εμεις κανα θυροειδή και ήταν οκ...γενικά το όλο "πακέτο" εξετάσεων έχει αρκετά μέσα.

gwggp2.png ISWTp2.png

fouskitsa kai emeis konta me esas eimaste, einai 16 minwn kai einai 82,5 cm kai 10.400 varos me ta rouxa. Emena o paidiatros mou eipe na min anisyxo afou pernei ypsos giati varos pire se 2 mines 100 gr. H alitheia einai vevaia oti emeis de skizomaste kai sto fai, xekinaei trwei me orexi kai meta apo kapoies mpoukies sta ftinei oti kai na tou doseis. Den trwme alesmena edo kai kanena dimino giati kai ayto den to thelame kai edeixne to diko mas fai. Ti na pw!!! gia pes mas an pate sto giatro ti tha sas pei esas?

MLZ0p3.pngpZRYp3.png

εμείς όταν είχαμε κάνει απόγευμα τη σωματομεδινη μας είχε βγει εκτός οριου, όταν την κάναμε το πρωί μας βγήκε εντός ορίου, δεν ξέρω εάν ήταν τυχαίο αλλά η ενδοκρινολόγος μας είπε ότι η σωματομεδίνη ανεβαίνει και ενεργεί τη νύχτα και την ώρα που κοιμάται το παιδί. Γι αυτό η ενδοκρινολογος μου είπε ότι οι εξετλασεις αυτές καλό είναι να γινονται το πρωί

όσο για την ανάπτυξη μας αυτή τη στιγμή 12200γρ. (κλαψ) και 96πόντους, ακομα δεν μας δίνουν αυξητική ορμόνη είμαστε σε παρακολούθηση

wWPdp2.png

Διαφημίσεις

εμεις παλι νομιζω οτι δεν εχουμε στασιμοτητα βαρους αφου καθε μηνα περνουμε βαρος εστω 100 ή 200 γραμ ....

οι εξετασεις μας για αλλεργιες δεν βγηκε καμια θετικη....

και το φαγητο μας ειναι πολυ λιγο. πιο συγκεκριμενα.....

το πρωι συνηθως 60-70 γραμμ φρουτοκρεμα με το αυγο αλεσμενο μεσα της μπλιαχ:shock::shock::shock:.

το μεσημερι ακομα αλεσμενα (μοσχαρι κοτοπουλο κτλ) 80-100 γραμμ στην καλυτερη (τα κομματακια οποτε της τα δινουμε τα κανουμε παιχνιδι και φυσικα δεν τρωμε....οποτε συνεχιζουμε αλεσμενα).

το απογευμα ξαναπροσπαθω για αλεσμενα ισως φαει 30 γραμμ (απο τα μεσημεριανα) και μετα της δινω γιαουρτακι 115 γραμ.

το βραδυ κρεμα (φαρινα ή ρυζαλευρο ή μπισκοτοκρεμα κτλ κτλ....) 160-200 γραμμ.

κατα τις 12 το βραδυ 200 γραμ γαλα advance

και αλλα τοσα το πρωι στις 6!

νομιζω οτι οι ποσοτητες που σας περιγραφω ειναι παρα μα παρα πολυ λιγες για ενα παιδι 15 μηνων!!!!!

γενικα δεν τσιμπολογαμε ενδιαμεσα γιατι μας κοβετε η ορεξη (χαχαχαχα ποια ορεξη τωρα αστα βραστα) και δεν θα ετρωγε ουτε αυτα που σας γραφω.... ισως καμια φορα σε μεγαλα κεφια να τσιμπησουμε κανενα καλαμποκι (καμια 20 σπορακια) ή κανενα μπαστουνακι κρητικη γραβιερα.

μετα απ αυτα που διαβασατε πιστευετε οτι υπαρχει θεμα αλλεργιας????

εγω νομιζω οτι δεν παχαινει γιατι δεν τρωει:-(:sad::-(:sad::-(.....

με αυτα που διαβασα ναι και εγω νομιζω οτι δεν παιρνει θερμίδες,καλέ η δικιά σου δεν τρωει τπτ!!!!!!!

να φανταστεις οτι η δικια μου εφαγε εχθες

1) 06.00 110 μλ γαλα

2) 08.00 1 κροκο αυγου

3) 10.30 φρουτοκρεμα από μια μεγάλη μπανάνα ,1 μεγάλο μήλο και 1 νεκταρίνι

4) 13.30-14.00 3 μπιφτεκάκια (τα υπολογιζω σε συνολικο βαρος γυρω στα 150 γρ) και 6 πατατες φουρνου μεγαλουτσικες

5) 17.30 120 γρ κρεμα

6) 19.00 μια πιαταρα τραχανα λαχανικών

7) 21.45 170 μλ γαλα

:cool: 23.30 170μλ γαλα

νομιζω οτι επιτελους αρχισε να τρωει πολύ καλα ,φτου φτου !!!!

NJMAp3.png

Καλημέρα!!!!

Ρε κορίτσια σας διάβασα και ψιλοαγχώθηκα. Βλέπω ότι οι περισσότερες κάνατε εξετάσεις για αλλεργίες και άλλες πιο εξειδικευμένες. Μόνο η δική μου παιδίατρος είναι τόσο καθησυχαστική??? Η Εύα μου είναι 10200 και 88.5 πόντους. 24 μηνών. Παίρνει 100γρ άντε 200 όχι κάθε μήνα φυσικά. Υψος βέβαια παίρνει συνέχεια. Νομίζω από τα πιο αδύνατα. Πλέον όμως δεν είναι καθόλου κακόφαγη και γι'αυτό και χαλάρωσα λίγο. Όμως τώρα πάλι ψίλοι στ'αυτιά μου μπήκαν :lol:

Ζω μεγάλες στιγμές, μου ζητάει μόνη της φρούτο, μου ζητάει φαί, μου έχει πει και τη θειική ατάκα :''θέλω κι άλλο'':shock::shock::shock: Αυτό το παιδί που για να φάει κάναμε ό,τι κόλπο μπορείτε να φανταστείτε. όμως από βάρος τίποτα...Είναι μια σταλίτσα, την σώζουν λίγο τα μαγουλάκια της. Φέτος κάναμε πάλι μόνο γενικές αίματος κλπ και για τριγλικερίδια, χοληστερίνη επειδή πέρυσι είχε λίγο τσιμπιμένα τριγλυκερίδια. Ήταν σε όλα μια χαρά. Η παιδίατρος επιμένει ότι έχει τον δικό μου σωματότυπο και να μην ανησυχώ για τίποτα.

Εσείς που κάνατε για αλλεργίες είχατε κανένα σημάδι? Εμένα τρώει τα πάντα χωρίς πρόβλημα, δεν έχει εξανθήματα, δεν κάνει διαροοιες. Το μόνο που δεν ηθελε ήταν το αβγό και το ψάρι. Δεν την πιεσα καθόλου να τα φάει γιατί με το ψάρι όταν έτρωγε μετά μου έκανε σύγκαμα στον πωπό. Της έδωσα πριν 2 βδομάδες ξανά το έφαγε μια χαρά και δεν είχε τίποτα μετά. Τι να πω? Μήπως πρέπει κι εγώ να επιμείνω για περαιτέρω εξετάσεις?:roll:

DoUwp3.png

Καλημέρα!!!!

Ρε κορίτσια σας διάβασα και ψιλοαγχώθηκα. Βλέπω ότι οι περισσότερες κάνατε εξετάσεις για αλλεργίες και άλλες πιο εξειδικευμένες. Μόνο η δική μου παιδίατρος είναι τόσο καθησυχαστική??? Η Εύα μου είναι 10200 και 88.5 πόντους. 24 μηνών. Παίρνει 100γρ άντε 200 όχι κάθε μήνα φυσικά. Υψος βέβαια παίρνει συνέχεια. Νομίζω από τα πιο αδύνατα. Πλέον όμως δεν είναι καθόλου κακόφαγη και γι'αυτό και χαλάρωσα λίγο. Όμως τώρα πάλι ψίλοι στ'αυτιά μου μπήκαν :lol:

Ζω μεγάλες στιγμές, μου ζητάει μόνη της φρούτο, μου ζητάει φαί, μου έχει πει και τη θειική ατάκα :''θέλω κι άλλο'':shock::shock::shock: Αυτό το παιδί που για να φάει κάναμε ό,τι κόλπο μπορείτε να φανταστείτε. όμως από βάρος τίποτα...Είναι μια σταλίτσα, την σώζουν λίγο τα μαγουλάκια της. Φέτος κάναμε πάλι μόνο γενικές αίματος κλπ και για τριγλικερίδια, χοληστερίνη επειδή πέρυσι είχε λίγο τσιμπιμένα τριγλυκερίδια. Ήταν σε όλα μια χαρά. Η παιδίατρος επιμένει ότι έχει τον δικό μου σωματότυπο και να μην ανησυχώ για τίποτα.

Εσείς που κάνατε για αλλεργίες είχατε κανένα σημάδι? Εμένα τρώει τα πάντα χωρίς πρόβλημα, δεν έχει εξανθήματα, δεν κάνει διαροοιες. Το μόνο που δεν ηθελε ήταν το αβγό και το ψάρι. Δεν την πιεσα καθόλου να τα φάει γιατί με το ψάρι όταν έτρωγε μετά μου έκανε σύγκαμα στον πωπό. Της έδωσα πριν 2 βδομάδες ξανά το έφαγε μια χαρά και δεν είχε τίποτα μετά. Τι να πω? Μήπως πρέπει κι εγώ να επιμείνω για περαιτέρω εξετάσεις?:roll:

εγώ νομίζω ότι είναι μια χαρά...μην αγχώνεσαι και στο ύψος είναι πολύ καλή!

αφού είσαι και εσύ αδύνατη δεν το βλέπεις ότι έχει πάρει από σένα??

αλλεργική θα το είχες καταλάβει...εμείς γεμίζαμε σπυριά όταν έτρωγε τροφές με αυγό και μια φορά έπαθε και αλλεργικό σοκ!!

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

με αυτα που διαβασα ναι και εγω νομιζω οτι δεν παιρνει θερμίδες,καλέ η δικιά σου δεν τρωει τπτ!!!!!!!

1) 06.00 110 μλ γαλα

2) 08.00 1 κροκο αυγου

4) 13.30-14.00 3 μπιφτεκάκια (τα υπολογιζω σε συνολικο βαρος γυρω στα 150 γρ) και 6 πατατες φουρνου μεγαλουτσικες

5) 17.30 120 γρ κρεμα

7) 21.45 170 μλ γαλα

καλε με τον πονο μου παιζεις??????

εγω σας το ειπα οτι η δικια μου δεν τρωει τιποτααααααα!!!!!

μια χαρα τρωει το παιδακι σου!!!!!!!

ακου 150 γραμμ μπιφτεκια και 6 πατατουλες!!!!!:shock::shock::shock::shock:

εμενα αυτα θα τα φαει σε μια βδομαδα και αν..........

να την χαιρεσαι!!!!!!

φτου φτου φτου να μην την μιατιασουμε!!!!!!!:-P:-P:-P

ρε κοριτσια οι κενωσεις σας πως ειναι?????

εμας γενικα ειναι μαλακες (θα μου πειτε με τις μπουρδες που τρωει η κορη μας τι θα ηταν.......) αφου τρωει τα παντα αλεσμενα......

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

τι είναι αυτό και πού το βρίσκουμε???

ειναι τραχανας απο λαχανικά ,δεν εχει ουτε γιαουρτι ουτε αβγό μέσα,ιδανικο γ εμας με αλλεργια,εγω παιρνω του Μασουτη ,τον λατρευει ,εχει ομως και στα βιολογικα!

NJMAp3.png

βεβακι ευα ,το φαγητο κ τα φρουτα τα τρωει στο σταθμο ,πως την καταφερνουν δεν ξερω ,δοξα το θεο ναναι καλα οι κοπελες,σε εμενα ειναι αναποδη,εχει λιγο καιρο που αρχισε να τρωει ετσι κ αμεσως ειδα διαφορα ,με τον αντρα μου λεμε μπας κ το θεμα αλλεργια ειναι πιπεριες και το παιδι δεν εβαζε επειδη δεν ετρωγε.... γτ τωρα που τρωει βαζει!κουραγιο!

NJMAp3.png

Η Εύα μου είναι 10200 και 88.5 πόντους. 24 μηνών. Παίρνει 100γρ άντε 200 όχι κάθε μήνα φυσικά. Υψος βέβαια παίρνει συνέχεια. Νομίζω από τα πιο αδύνατα.

εεεεεμμμμ πες μας οτι εχεις κι εσυ Ευα να καταλαβουμε.....

το χει το ονομα παιδακι μου.......κι εγω Ευα εχω και πολυ κακοφαγη οπως θα διαβασες!!!!!!:evil::evil::evil::evil:

εγω νομιζω οτι δεν ειστε απο τα πιο αδυνατα γιατι ειστε μεσα στις καμπυλες .......δεν θα μας παρεις τωρα τα πρωτεια μας........:-D:grin::-D

εμεις εδω και καιρο ειμαστε εκτος στο βαρος (προς τα κατω) και κοντευουμε να βγουμε εκτος και στο υψος (προς τα πανω)

ευτυχως κι εμενα περνει υψος.......:roll::roll::roll::roll: τουλαχιστον.... το παιδι μακαρονι!!!!!

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

1) 06.00 110 μλ γαλα

2) 08.00 1 κροκο αυγου

5) 17.30 120 γρ κρεμα

7) 21.45 170 μλ γαλα

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock: πλάκα μας κάνεις έτσι;;;;

ούτε στα πιο τρελλα μου όνειρα!!

Φτού φτού...μια χαρά τρώει.

εγώ νομίζω ότι είναι μια χαρά...μην αγχώνεσαι και στο ύψος είναι πολύ καλή!

αφού είσαι και εσύ αδύνατη δεν το βλέπεις ότι έχει πάρει από σένα??

αλλεργική θα το είχες καταλάβει...εμείς γεμίζαμε σπυριά όταν έτρωγε τροφές με αυγό και μια φορά έπαθε και αλλεργικό σοκ!!

Βασικά αγχώνομαι γιατί διαβάζω ότι τις περισσότερες φορές υπάρχει κάποιος λόγος που δεν βάζουν βάρος...πάντως η αλήθεια είναι ότι κι εγώ ακριβώς τα ίδια είμαι. Τρώω πολύ και δεν παχαίνω, αλλά αν δεν φάω 1-2 μέρες χάνω αμέσως..

Όσο για την αλλεργία εσείς ταλαιπωρηθήκατε πολύ ε? Ελπίζω να το ξεπεράσετε γρήγορα!

ρε κοριτσια οι κενωσεις σας πως ειναι?????

εμας γενικα ειναι μαλακες (θα μου πειτε με τις μπουρδες που τρωει η κορη μας τι θα ηταν.......) αφου τρωει τα παντα αλεσμενα......

Όσο έτρωγε αλεσμένα ήταν μαλακά και 2-3 φορές ίσως και 4 την ημέρα. Τώρα με τα κανονικά έχουν σκληρύνει, κάνει 1 άντε 2 φορές αν φάει όσπριο ή σπανακόρυζο. Αν βγαίνει κανα δόντι συνήθως κάνει λίγο πιο μαλακά.

εεεεεμμμμ πες μας οτι εχεις κι εσυ Ευα να καταλαβουμε.....

το χει το ονομα παιδακι μου.......κι εγω Ευα εχω και πολυ κακοφαγη οπως θα διαβασες!!!!!!:evil::evil::evil::evil:

εγω νομιζω οτι δεν ειστε απο τα πιο αδυνατα γιατι ειστε μεσα στις καμπυλες .......δεν θα μας παρεις τωρα τα πρωτεια μας........:-D:grin::-D

εμεις εδω και καιρο ειμαστε εκτος στο βαρος (προς τα κατω) και κοντευουμε να βγουμε εκτος και στο υψος (προς τα πανω)

ευτυχως κι εμενα περνει υψος.......:roll::roll::roll::roll: τουλαχιστον.... το παιδι μακαρονι!!!!!

χαχαχα! όχι καλέ δεν θέλουμε να σας πάρουμε τα πρωτεία! Εμένα πάντως πλέον κακόφαγη δεν την λες! Τρώει κάτι φλασιές με αφαγίες κατά καιρούς αλλά γενικά τρώει καλά και τα πάντα. Και μόλις δει κάπιον να τρώει πάει και κατσικώνεται να φάει κι αυτή! :lol: Μετά την ταλαιπωρία με την κακοφαγία 2 χρόνων δεν μπορώ να πιστέψω αυτή την αλλάγη!

Νομίζω πάντως το ότι πέρνουν ύψος είναι ενθαρρυντικό..

Πάνω κατω τρώει:

7.00 250 γάλα

10.30 1 αχλάδι, 1 μπανάνα, 1 ροδάκινο και 1 πορτοκάλι αλεσμένα

13,-13,15 φαγητό, ό,τι έχουμε συνήθως μία μερίδα λίγο μικρότερη απ'ότι τρωώ εγώ

Μετά τσιμπάει λίγο κι από εμάς, κανα αγγουράκι, ντοματούλα

18.00 γιαούρτι

ενδιάμεσα κανα μπισκοτο, κριθαράκι αν έχω και γενικά διάφορες βλακειούλες

το βράδυ πίνει από 200-300γρ γάλα

Δεν είναι και λίγα!

ρε κορίτσια πώς γίνεται να παίρνουν ύψος και όχι βάρος έστω το΄ελάχιστο??

αφού αυξάνεται η οστική τους μάζα τα κόκαλά τους δλδ!!

Έλα ντε! Το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ...

DoUwp3.png

Πάντως να σου πώ την αλήθεια το ύψος με ενδιαφέρει πιο πολύ εννοείται. Μακάρι να παίρνουν συνέχεια ύψος.

Βάρος δεν πάιρνουν τα δικά μας εύκολα μάλλον γιατί καίνε πολύ γρήγορα θερμίδες σε σύγκριση με άλλα παιδάκια. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς. Ιδρώνει και πάρα πολύ ο δικός μου. Τρέχουν, παίζουν όλη μέρα, κάνουν και πολλά κακά...τι να τους μείνει;;;

γιαυτο εμεις παιρνουμε καθε μηνα βαρος......επειδη ψηλωνουμε.....:shock::shock::shock:

καθε μηνα παιρνουμε κατα μεσο ορο 200 γραμμ.....υπηρξε μηνας που πηρε 100 και μηνας που πηρε 400!!!!!!

απλως στην ηλικια των 6-12 μηνων το να παρει το παιδι 100-200 γραμμ θεωρειται πολυ λιγο μην σου πω οτι μπορει και να θεωρειται στασιμοτητα.....

στην ηλικια 12-16 που ειμαστε το να περνει 200 ειναι μια χαρα!!!!!

τα λεω καλα???? ας με διορθωσουν οι παλιοτερες και εμπειροτερες μανουλες αν καπου κανω λαθος.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...