Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

γεια σας κι απο εμενα.Η τελευταια βδομαδα ηταν μια κολαση.Ο μικρος μου ειναι 23 μηνων και 10,3 κιλα.Καλα ως εδω...που λεει ο λογος.Την περασμενη Κηριακη και αφου ειχε περασει μια ωτιτιδα πηγαμε διακοπες και συνεχιζαμε εκει την αντιβιωση.Ειδα ξαφνικα ενα αλλο μωρο,απιστευτα ξεσπασματα,υστερικη συμπεριφορα πραγματικα.Η γκρινια ξεκινουσε με το που ξυπναγε και οταν πηγαιναμε να τον ταισουμε χτυπιοταν και κοκκινιζε ολοκληρος.Ποτε δεν ετρωγε ευκολα αλλα αυτο ηταν το κατι αλλο.Αποτελεσμα εμενε θεονηστικος,δεν επινε ουτε γαλα,μολις το εβλεπε αφινιαζε.φυγαμε πριν το προγραμματισμενο γιατι η κατασταση ηταν δραματικη.Μολλις γυρισαμε πηγαμε στην παιδιατρο και αφου εξηγησαμε τι συνεβη καναμε εισαγωγη στο νοσοκομειο για αιματολογικες και ουρολογικες,επιπλεον του βαλαν ορο γιατι αλλιως θα αφυδατωνωταν.Ηταν ενα δραμα.Η γιατρος τον ταισε με το ζορι δυο φορες.Αισιως οι εξετασεις βγηκαν καλες και γυρισαμε σπιτι.Εδω και 2 μερες τρωει κανονικα αλλα με απιστευτο κλαμα.Του χωνω τις πρωτες 2,3 μπουκιες με το ζορι και μετα τον ξεγελω,οπως εκανα πανυα.Φοβαμαι μη μισισει το φαι και δει σαν τιμωρια.Απελπισια κοριτσια

Γειά σου anas29, κουράγιο! Κι εμείς περάσαμε δύσκολα στις διακοπές, η κόρη μας είναι 19 μηνών και τις πρώτες 4 μέρες έκλαιγε, ούρλιαζε, γκρίνιαζε, πάθαινε υστερικές κρίσεις σε βαθμό που νόμιζα πως θα χτυπούσε το κεφάλι της στους τοίχους :(:( και φυσικά δεν έτρωγε... (είναι 9300 και 19 μηνών και 87 εκ.) Πάλι καλά που έπινε γάλα (θηλάζουμε και ήταν χειρότερα και από νεογέννητο αυτές τις μέρες) και πού και πού λίγη ντομάτα ή ροδάκινο...Λίγο πρν φύγουμε άρχισε να προσαρμόζεται:roll:

Μας είπαν πως φταίει και το πρόβλημα που έχουν τα παιδιά σε αυτή την ηλικία με τις αλλαγές. Ίσως αυτό να προκάλεσε και το δικό σας ξέσπασμα, αν και πρέπει να ήταν πιο δραματικά με εσάς τα πράγματα :cry:. Το δικό σου ήταν και στην ανάρρωση από ωτίτιδα οπότε θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα. Ελπιζω να μην τρέχει κάτι πιο σοβαρό.

GJMap2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

savro

τωρα αγχωθηκα παλι.....

λες να εχει αλλεργια το παιδι γιαυτο να μην τρωει?????

και τελικα πως το ανακαλυψατε εσεις οτι εχετε αλλεργια στο γαλα??????

εμεις μεχρι που χρονισαμε θηλαζε και μετα τις εξετασεις που ηρθα και εκανα στο παιδιων με ξεχεσ.... να κοψω θηλασμο και ετσι κι εγω η ερμη το κανα!!!!!!

το αυτο μου ελεγαν και εδω ορισμενοι ασχετοι αλλα δεν εδινα σημασια......

και πριν που θηλαζε αποκλειστικα απο βαρος μια απ τα ιδια.....

τι να πω....... αγχωθηκα και μπερδευτηκα!!!!!!

παω σπιτι γιατι σχολασα και σας μιλαω απο το laptop........

ουφφφφφφφ!!!!!!!!!!!

Εμένα ο δικός μου εμφάνισε από 2-3 μηνών περίπου έκζέματα στα ποδαράκια του και παλλινδρόμηση με πολλά κλάμματα. Όταν ξεκινήσαμε ρυζάλευρο έκλαιγε πολύ όταν έτρωγε και έκανε πολλές αναγωγές. Μόλις του δώσαμε υποαλλεργική κρέμα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα αλλά ήταν αηδία και δεν του άρεσε...Μας είχε πεί η παιδίατρος ότι σε τόσο μωρό οι εξετάσεις για αλλεργία δεν είναι αξιόπιστες. Μετά τα 2 έτη δείχνουν. όταν του κάναμε τον Φεβρουάριο για το γάλα ήταν οριακά που σημαίνει ότι είχε...

Επίσης μπορεί να έχουν βλένες στα κακά τα παιδάκια με αλλεργία στο γάλα. Ο δικός μου ευτυχώς δεν είχε. Τώρα τελευταία κανα 2 φορές κάτι είδα αλλά μπορεί να ήταν από κρύωμα. Ωστόσο και εγώ αν και έχει προδιάθεση ο μικρός στις αλλέργίες δεν μπορώ να εντοπίσω αν τον πειράζει κάτι γιατί το δέρμα του ακόμα χάλια έιναι. Για τις βασικές αλλέργίες έχουμε κάνει και εμείς ραστ.

γεια σας κοριτσάκια!

Πήγα το Γιώργο στην παιδίατρο την προηγούμενη εβδομάδα και πήρε σε 2 μήνες 2,5 εκατοστά και μισό κιλό! Νόμιζα ότι θα βαλω τα κλάματα από τη χαρά μου. Είναι στο βάρος στο 3% και στο ύψος στο 10%....

Διαφημίσεις

λοιπον εχω τις εξετασεις μπροστα μου......

ειδικες IgE (RAST) ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΑΕΡΓΙΟΓΟΝΩΝ

Γαλα αγελαδος 0,30 Class 0

Λευκωμα αυγου 1,44 Class 2

Ψαρι 0,01 Class 0

Ντοματα 0,08 Class 0

πορτοκαλι 0,04 class 0

σιταρι 0,09 Class 0

ακριβως απο κατω γραφει αξιολογησιμο απο class 2

αρα κανονικα ειναι αλλεργικια στο αυγο..... γιαυτο δεν την πιεζω να το φαει.... εξαλλου δεν το τρωει οπως και τα υπολοιπα῎... χιχιχιχιχιχιχιιχιχ

βεβαια η γιατρος μου ειπε να της δινω κανονικα αυγο.....

μαριαευα μπραβο σας και σ ανωτερα!!!!αντε να πιασουμε ολοι την 10%!!!!

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Καλημέρα σας,

είδα ότι μιλάτε για αλλεργίες και εμείς έχουμε κάνει διατριβή. Γύρω στους 12 μήνες και αφού είχαμε στασιμότητα βάρους για κανένα 4μηνο και χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα (έτρωγε κανονικά, χωρίς εξανθήματα) κάναμε εξετάσεις για αλλεργίες. Βγήκε θετική στο αγελαδινό, ψάρι, μοσχάρι, σιτάρι, αυγό, χοιρινό, πορτοκάλι. Για να επιβεβαιώσουμε ότι στο σιτάρι ήταν αλλεργία και όχι κοιλιοκάκη (γιατί και εμάς φούσκωνε η κοιλίτσα και είναι ένδειξη) κάναμε γαστροσκόπηση (χάλια εμπειρία) και βρέθηκαν φλεγμονές σε όλο το πεπτικό σύστημα (από τις αλλεργίες). Ενώ δηλαδή εξωτερικά δεν φαινόταν τίποτα εσωτερικά χαμός.

Μετά από ειδική δίαιτα (γάλα, τροφές χωρίς γλουτένη κλπ) ευτυχώς τις ξεπέρασε στα 3. (τώρα είναι 4) Διαπιστώθηκε με επαναληπτικά rast tests και patch tests.

Τον πρώτο μήνα ειδικής διατροφής πήραμε 800γρ!!!!. Μετά στα ίδια και με όλες τις βλακείες που έγρωγε έγινε πολύ κακόφαγη.

Καλημέρα σας,

είδα ότι μιλάτε για αλλεργίες και εμείς έχουμε κάνει διατριβή. Γύρω στους 12 μήνες και αφού είχαμε στασιμότητα βάρους για κανένα 4μηνο και χωρίς κανένα άλλο σύμπτωμα (έτρωγε κανονικά, χωρίς εξανθήματα) κάναμε εξετάσεις για αλλεργίες. Βγήκε θετική στο αγελαδινό, ψάρι, μοσχάρι, σιτάρι, αυγό, χοιρινό, πορτοκάλι. Για να επιβεβαιώσουμε ότι στο σιτάρι ήταν αλλεργία και όχι κοιλιοκάκη (γιατί και εμάς φούσκωνε η κοιλίτσα και είναι ένδειξη) κάναμε γαστροσκόπηση (χάλια εμπειρία) και βρέθηκαν φλεγμονές σε όλο το πεπτικό σύστημα (από τις αλλεργίες). Ενώ δηλαδή εξωτερικά δεν φαινόταν τίποτα εσωτερικά χαμός.

Μετά από ειδική δίαιτα (γάλα, τροφές χωρίς γλουτένη κλπ) ευτυχώς τις ξεπέρασε στα 3. (τώρα είναι 4) Διαπιστώθηκε με επαναληπτικά rast tests και patch tests.

Τον πρώτο μήνα ειδικής διατροφής πήραμε 800γρ!!!!. Μετά στα ίδια και με όλες τις βλακείες που έγρωγε έγινε πολύ κακόφαγη.

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος για διάγνωση της κοιλιοκάκης?

gwggp2.png ISWTp2.png

Α, όσον αφορά τη σωματομεδίνη και η δική μου είναι εκτός αλλά σε συνδυασμό με την ακτινογραφία αριστερής χειρός μας είπε ο εδοκρινολόγος ότι ακόμα δεν ανησυχεί. Εγώ που ανησυχώ ποιος θα με ηρεμήσει??? Πάντως στο ύψος είναι εντός καμπυλών.

Διαφημίσεις

Η κοιλιοκάκη διαγνωσκεται με εξέταση αίματος για εύρεση αντιγλιαδινικών αντισωμάτων. Εσείς βρήκατε αυτά τα αντισώματα και για αυτό προχωρήσατε σε γαστροσκόπηση?

http://www.celiac.gr/whatis.shtml

gwggp2.png ISWTp2.png

Ναι ήταν αυξημένα, αλλά μπορεί να γίνει μπέρδεμα και με την αλλεργία στο σιτάρι. Αφού είχε φλεγμονές σε όλο το πεπτικό σύστημα και όχι μόνο στο λεπτό έντερο μας είπαν ότι ήταν αλλεργία. Στα 3 ξανακάναμε εξετάσεις αίματος και τα ατιγλιαδινικά ήταν εντός ορίων. Για να είμαστε 100% σίγουροι έπρεπε να ξανακάνουμε γαστροσκόπηση αλλά απιφασίσαμε να μην την βάλουμε στην ίδια διαδικασία προς το παρόν.

Ναι ήταν αυξημένα, αλλά μπορεί να γίνει μπέρδεμα και με την αλλεργία στο σιτάρι. Αφού είχε φλεγμονές σε όλο το πεπτικό σύστημα και όχι μόνο στο λεπτό έντερο μας είπαν ότι ήταν αλλεργία. Στα 3 ξανακάναμε εξετάσεις αίματος και τα ατιγλιαδινικά ήταν εντός ορίων. Για να είμαστε 100% σίγουροι έπρεπε να ξανακάνουμε γαστροσκόπηση αλλά απιφασίσαμε να μην την βάλουμε στην ίδια διαδικασία προς το παρόν.

Τις εξετάσεις αίματος για τα αντισώματα αλλά και για σωματομεδίνη κλπ τις κάνατε το πρωί και νηστικοί?

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας,

εμεις παλι νομιζω οτι δεν εχουμε στασιμοτητα βαρους αφου καθε μηνα περνουμε βαρος εστω 100 ή 200 γραμ ....

οι εξετασεις μας για αλλεργιες δεν βγηκε καμια θετικη....

και το φαγητο μας ειναι πολυ λιγο. πιο συγκεκριμενα.....

το πρωι συνηθως 60-70 γραμμ φρουτοκρεμα με το αυγο αλεσμενο μεσα της μπλιαχ:shock::shock::shock:.

το μεσημερι ακομα αλεσμενα (μοσχαρι κοτοπουλο κτλ) 80-100 γραμμ στην καλυτερη (τα κομματακια οποτε της τα δινουμε τα κανουμε παιχνιδι και φυσικα δεν τρωμε....οποτε συνεχιζουμε αλεσμενα).

το απογευμα ξαναπροσπαθω για αλεσμενα ισως φαει 30 γραμμ (απο τα μεσημεριανα) και μετα της δινω γιαουρτακι 115 γραμ.

το βραδυ κρεμα (φαρινα ή ρυζαλευρο ή μπισκοτοκρεμα κτλ κτλ....) 160-200 γραμμ.

κατα τις 12 το βραδυ 200 γραμ γαλα advance

και αλλα τοσα το πρωι στις 6!

νομιζω οτι οι ποσοτητες που σας περιγραφω ειναι παρα μα παρα πολυ λιγες για ενα παιδι 15 μηνων!!!!!

γενικα δεν τσιμπολογαμε ενδιαμεσα γιατι μας κοβετε η ορεξη (χαχαχαχα ποια ορεξη τωρα αστα βραστα) και δεν θα ετρωγε ουτε αυτα που σας γραφω.... ισως καμια φορα σε μεγαλα κεφια να τσιμπησουμε κανενα καλαμποκι (καμια 20 σπορακια) ή κανενα μπαστουνακι κρητικη γραβιερα.

μετα απ αυτα που διαβασατε πιστευετε οτι υπαρχει θεμα αλλεργιας????

εγω νομιζω οτι δεν παχαινει γιατι δεν τρωει:-(:sad::-(:sad::-(.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

για να καταλαβω καλυτερα μετα την διαγνωση της αλλεργια σας κανατε ειδικη διατροφη και πηρε 800 γραμμ και μετα τον μηνα σταματησατε την ειδικη διατροφη οποτε ξαναπεσατε στην προσληψη βαρους?????

και τι ακριβως εννοεις "βλακειες" και "εγινε κακοφαγη" ποσο περισσοτερο κακαφαγη μπορει να γινει η δικια μου δηλαδη?????:evil::evil::evil::evil::evil:

ελπιζω να μην σε κουραζω με τις ερωτησεις μου αλλα εγω λιγακι αγχωθει με ολα αυτα...... ΠΑΛΙΙΙΙΙΙ!!!!!

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

έγινε διάγνωση της αλλεργίας και κάναμε ειδική διατροφή για 2 χρόνια περίπου. Τον πρώτο μήνα της διατροφής πήρε 800γρ και μετά έπερνε πάλι στη χάση και στη φέξη όπως πριν τη διατροφή. Γενικά ήταν ολιγόφαγη αλλά μετά από 2 χρόνια ειδικών προϊόντων δηλ. υποαλλεργικά γάλατα (μπλιαχ), προϊόντα χωρίς γλουτένη από φαρμακείο (ψωμί, μακαρόνια) και συνεχείς απαγορεύσεις (μην το φας αυτό δεν κάνει) έγινε από ολιγόφαγη κακόφαγη. Τώρα για να φάει κάνουμε τούμπες.

Εσείς αφού οι εξετάσεις ήταν αρνητικές μάλλον είστε καλά και αφού παίρνει έστω και λίγο βάρος. Η δικιά μου έπαιρνε 50γρ με το ζόρι για μήνες. Μην ανησυχείς κάποια στιγμή θα πάρει βάρος.

αχχχχ υπομονή κοριτσάκια μου θα φτιάξουν τα πράγματα δεν μπορεί :D

Την χθεσινή μέρα θα την κάνω οικογενειακή αργία....... χαχαχα η κόρη μου για πρώτη φορά μου ζήτησε και έφαγε 1,5 κομμάτι μοσχαράκι κοκκινιστό :D:D

για την ακρίβεια πέταγε τα μακαρόνια και έτρωγε το κρέας!!! που μόνο σε κιμά το κακότρωγε τι να πεις άβυσσος τη ψυχή του δίχρονου :shock:

Η κοιλιοκάκη διαγνωσκεται με εξέταση αίματος για εύρεση αντιγλιαδινικών αντισωμάτων. Εσείς βρήκατε αυτά τα αντισώματα και για αυτό προχωρήσατε σε γαστροσκόπηση?

http://www.celiac.gr/whatis.shtml

Και εμείς εξέταση αίματος κάναμε για τα αντιγλιαδινικά αντισώματα και περιμένουμε τα αποτελέσματα 20 Αυγούστου. Ο Θεός Βοηθός...

Καλημερα!

ενα παιδακι που τρωει τα παντα μπορει να εχει ΚΑΙ αλλεργιες? ελεος πια!!!!

ΖΕΝΝΝΝΝΝΝΝ η σωματομεδινη εχει οριο απο 1-6 ετων 49-640 και η Α εχει 41.

Κανα πρωτο συμπερασμα???????

Εχτες φαγαμε..κατουρηθηκαμε....κλαψαμε ...ξερασαμε!

Μετα ξαναφαγαμε και ψιλοξερασαμε ξανα!

Ενα τελειο και ησυχο βραδυ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

kKZUp2.png

ΖΕΝΝΝΝΝΝΝΝ η σωματομεδινη εχει οριο απο 1-6 ετων 49-640 και η Α εχει 41.

Κανα πρωτο συμπερασμα???????

Περιμενουμε να μας πεις τι σας ειπε η παιδιατρος σας.......:P:p:p:p

Ηρεμια μια πρωτη συμβουλη......

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...