Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

Άσχετο.Εχτές ο Δημητράκης έφαγε παιδικό γεύμα GOODIES κοτόπουλο και πατατούλες. Μόλις είδε την τσάντα φώναζε τατάτα και μετά κοπόπο κοτόπουλο δηλαδή:lol::lol: ώρες ώρες αυτό το παιδί με εκπλήσει με τις μεταλλάξεις που παθαίνει. Έβγαζε την κρούστα γύρω γύρω από το κοτόπουλο και έτρωγε μόνο το ψαχνό:shock:. Κακά μαμά !μου λέει:lol::lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διαφημίσεις

Πολλές εξετάσεις ακούω και αγχώνομαι! Μήπως πρέπει να αγχωθώ και εγώ λίγο?

Η δική μας η παιδίατρος είναι χαλαρή προς το παρόν... αφού τρώει γενικά, it s ok, λέει.

¨Εχω άγχος μήπως ο μικρός τον ξεπεράσει σε ύψος σε κάποια φάση και έχουμε ζήλιες και κόμπλε. Ε ρε γλέντια. Τουλάχιστον να είναι υγιής. Μιλάμε ότι είναι μια σταλιά ο Γιώργος, κανείς δεν καταλαβαίνει την ηλικία του γμτ

Εξέταση σωματομεδίνης κάναμε και εμείς και βγήκαμε κάτω από το κατώτατο όριο :( Θα περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη για να την επαναλάβουμε και θα δούμε. Εμείς έχουμε κυρίως θέμα ύψους που ειναι 77 εκ. Βάρος ειμαστε χαμηλά 10.500 κιλά αλλά επειδή τρώει καλά δεν με πειράζει.

Εξέταση για κυστική ίνωση και κοιλιοκάκη γιατί θα κάνετε? Συνδέονται με το χαμηλό ύψος? Και η κυστική ίνωση δεν γίνεται αντιληπτή εκ γεννετής? Αυτήν την εντύπωση είχα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Εξέταση για κυστική ίνωση και κοιλιοκάκη γιατί θα κάνετε? Συνδέονται με το χαμηλό ύψος? Και η κυστική ίνωση δεν γίνεται αντιληπτή εκ γεννετής? Αυτήν την εντύπωση είχα.

αυτα συνδεονται με στασιμοτητα βαρους και αναπτυξης, αλλα συνηθως υπαρχουν ακι αλλα συμπτωματα, αλλα οχι απαραιτητα.

εμεις ειμαστε πρωταθλητες στις εξετασεις, εχουμε κανει τα παντα, εκτος απο γαστροσκοπηση(που δεν μπορουμε να την κανουμε ακομα, γιατι εχουμε ουδετεροπενια, τυχαιο ευρημα, ειπαμε οσο ψαχνεις βρισκεις!,

κυστικη ινωση θα εκανα μονο στο παιδων , η υπευθυνη νοσηλευτρια ειναι λιγο με τις ωρες της, αλλα το εργαστηριο ειναι κορυφη. εμεις ιδρωσαμε σε 10 λεπτα, το μαρτιο πηγαμε, δεν ταλαιπωρηθηκαμε καθολου.

παρεμπιπτοντως επειδη παρα πολλοι ελληνες ειναι φορεις της κυστικης νοσου, καλο ειναι οποιο ζευγαρι σκεφτεται να κανει παιδακι ή επομενο παιδακι, να εξεταστει για κυστικη ινωση στο λαικο, στο χωρεμειο η σε αλλο νοσοκομειο. και θα επρεπε και οι γυναικολογοι να το συστηνουν αυτο στον προγεννητικο, τελοσπαντων

καθοτι πρωταθλητρια στις εξετασεις η μινιον εβιτα μου(7700, 73,5, 15 μηνων) καλο ειναι να γινετααι και ενας νεφρολογικος ελεγχος, καθως η στασιμοτητα βαρους σχετιζεται επισης με πολλα ατυπα η τυπικα νεφρολογικα συνδρομα, και επισης δεν βλαπτει και κανενας καρυοτυπος, μοριακος η μη. εμεις εχουμε κανει και για μεταβολικα νοσηματα, αμινογραμματα, εννοειται ενδοκρινολογικα, και γαστρεντερολογικα, και μας μενει ο καρυοτυπος(τη δευτερα) και η γαστροσκοπηση. ο,τι θελετε ρωτατε!εννοειται οτι κανουμε υπερθερμιδικη διαιτα, που μας βοηθησε λιγο, ιδιαιτερα ενα υπερθερμιδικο γαλα

πολλα κιλα σε ολα τα αδυνατα μωρακια, και ποντους !

Δέσποινα με έστειλες! και εγω που νόμιζα οτι εμεις κανουμε πολλες εξετασεις...

καλα εμεις εχουμε κανει μονο ορμονολογικές...

τελευταια μια γνωστη που ειχε προβλημα το παιδι της με το υψος τελικα βρηκε οτι ειχε σιτιογενης ραχίτιδα και εκανε θεραπεια με βιταμίνες D και διορθώθηκε...

τωρα που ειπες εσυ ενα σωρο άλλα θέματα...βρηκα και οτι σχετιζεται με το σύνδρομο εντερικής δυσαπορρόφησης...τι να πρωτοκοιτάξεις...:?::?::?:

gwggp2.png ISWTp2.png

ααααααααααααααααα και παλι αααααααααααααααααα

ολα αυτα που εγραψες βρε Δεσποινα, σε ποιον γιατρο πηγαινες

ιδιωτη? Παιδων?

ρωτησα εχτες την ενδοκρινολογο μου και μου λεει μονο παιδοενδοκρινολογος θα αποφασισει αν πρπει να κανει εξετασεις η οχι

απο την αλλη μπορει να ειναι απλα απλα απλα κοντουλα!!!!

η δικη μου μινιτουρα 12 μηνων ηταν 72 π και 7800! πολυ κοντα στη δικια σου!!!!

kKZUp2.png

ααααααααααααααααα και παλι αααααααααααααααααα

ολα αυτα που εγραψες βρε Δεσποινα, σε ποιον γιατρο πηγαινες

ιδιωτη? Παιδων?

ρωτησα εχτες την ενδοκρινολογο μου και μου λεει μονο παιδοενδοκρινολογος θα αποφασισει αν πρπει να κανει εξετασεις η οχι

απο την αλλη μπορει να ειναι απλα απλα απλα κοντουλα!!!!

η δικη μου μινιτουρα 12 μηνων ηταν 72 π και 7800! πολυ κοντα στη δικια σου!!!!

αλλο 12 μηνων και αλλο 15!!για να ξερω το μελλον μας!η παιδιατρος μας ειναι και παιδοενδοκρινολογος, οποτε τα αιματολογικα τα καναμε νωρις, αλλα ενδοκρινολογικα ειμαστε πολυ οκ, και βιταμινη D εχουμε κανει και ειναι οκ(οχι θα αφηναμε εξεταση!)

εμεις εχουμε γενηθει με iugr(απο τον 70 μηνα κυησης δεν μεγαλωναμε) οποτε σε εμας ειναι και ψιλοαναμενομενο να ειμαστε πισω στο βαρος. γεννηθηκαμε εκτος καμπυλων, αλλα στον 4ο μηνα ειμασταν μεσα στις καμπυλες(25 και 10 στο βαρος) , και μετα και εγινε και πεσαμε κατακορυφα. τωρα ακολουθει τη δικη της καμπυλη στο βαρος , εκτος καμπυλων φυσικα.

οι γιατροι ανησυχουν οταν -οπως και εμεις- χανεις αποτομα καμπυλες, αν εισαι απο την αρχη ετσι, αλλο θεμα..

στην αμερικη υπαρχει ενα πρωτοκολλο εξετασεων για στασιμοτητα η μικρη αυξηση βαρους, που μας προτεινε ο παιδογαστρεντερολογος , στον οποιο μας παρεπεμψε η παιδιατρος μας.αυτες καναμε σε βαθος μηνων, απο ιανουαριο ως τωρα, περιμεναμε να βγει το ενα, τον αλλο μηνα , το αλλο, κτλ, για αυτο λεω οτι μας εχει μεινει η γαστροσκοπηση και ο καρυοτυπος και ελπιζω να ειναι και αυτα χωρις ευρηματα..

η παιδιατρος μας μας ειχε πει οτι θα μπορουσαμε και να περιμενουμε μεχρι τα 2 για ολα αυτα, αλλα εγω δεν το ηθελα, δεν θα το αντεχα να υπαρχει η πιθανοτητα να εχει κατι το παιδι και να εχω καθυστερησει να το βοηθησω. σωστο ή λαθος, δεν θα το μαθω ποτε! γιατι μη νομιζετε, εχει τρυπηθει για αιμα 7-8 φορες ως τωρα(τραυμα μελλοντικα??) και οταν βλεπει σακουλακι συλλογης ουρων κλαιει γοερα!

να σημειωσω οτι ψυχοκινητικα ειναι μια χαρα, καναμε εκτιμηση και σε παιδονευρολογο!(οποια εχει παει το παιδι ης καταλαβαινει τι αγχος περναει ο γονιος κατα τη διαρκεια της εξετασης!)

φιλια σε ολες

Καλά κορίτσια τον ανέβασα στη ζυγαριά εχτές πάλι (το ξέρω ότι δεν πρέπει κάθε μέρα αλλά....) και έπαθα πάλι σοκ! 10.900 πήγε ρε γαμώτο!! αδυνάτισε πάλι;;;;; έχω σκάσει από την στενοχώρια μου! τι στο καλό δεν τρώει στο σταθμό; μου λένε ψέμματα; τους έχω πεί ότι έχουμε πρόβλημα με το βάρος. Εχτές έφαγε το μισό μεσημεριανό του από ότι μου έγραψαν. Εντάξει ιδρώνει πολύ, τρέχει και όλη μέρα παίζει και ενεργείται και πολύ αλλά γιατί ρε γαμώτο χάνει; αρχίζω και ανυσυχώ!

despoina τι δίαιτα θερμιδική ακολουθείτε; εμείς βάζουμε caloreen σε 1-2 γεύματα. Τι γάλα πίνει; καλά ό δικός μου πίνει ελάχιστο γάλα και όχι κάθε μέρα...

Διαφημίσεις

Δεσποινακι σε νοιωθω αλλα νομιζεις οτι σε 3 μηνες ειχε παρει τιποτα?

1 χρονο μετα ηταν 84 και μισο χρονο τωρα εχει παρει 1,5 ποντο! ε αγχωνομαι να το πω

Ολοι απο την αλλη μου λενε, υπερβαλεις στο θεμα υψους της Α και στο θεμα λογου του Β

Ξερω και εγω????

kKZUp2.png

Γατούλα προχθές που ήρθε η παιδίατρος μας στο σπίτι της είπα ότι τώρα ο μικρός άρχισε και ενώνει 2 λεξούλες μαζί και μου είπε ότι δεν χρειάζεται να ανυσηχώ. Μετά τα 2 κυρίως τα αγόρια αρχίζουν να ενώνουν 2 λέξεις και 2,5 με 3 πολλές φορές. Εντελώς καθυσηχαστική.

Εχτές μου είπε μαμά ένα μουνίνι = ένα μυρμήγκι!:lol::lol:

εισαι σιγουρι οτι αυτο εννοουσε χαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα

αχ δεν εχουμε ωραια εμοτικον εδω να βαλω!!!!

τα-τη-Σα (να την η Σοφια....εβλεπε εχτες μια στο δρομο και νομιζε οτι ειναι η Σοφια)

κο-μου-ιν-ατο (δικο μου ειναι αυτο) η πιο μεγαλη μας προταση

και μενα πιστευω οτι εχει παρει μπρος

και η μια στο Σταθμο, μου λεει σταματα να ψαχνεσαι μια χαρα ειναι ο Β

kKZUp2.png

αλλο 12 μηνων και αλλο 15!!για να ξερω το μελλον μας!η παιδιατρος μας ειναι και παιδοενδοκρινολογος, οποτε τα αιματολογικα τα καναμε νωρις, αλλα ενδοκρινολογικα ειμαστε πολυ οκ, και βιταμινη D εχουμε κανει και ειναι οκ(οχι θα αφηναμε εξεταση!)

εμεις εχουμε γενηθει με iugr(απο τον 70 μηνα κυησης δεν μεγαλωναμε) οποτε σε εμας ειναι και ψιλοαναμενομενο να ειμαστε πισω στο βαρος. γεννηθηκαμε εκτος καμπυλων, αλλα στον 4ο μηνα ειμασταν μεσα στις καμπυλες(25 και 10 στο βαρος) , και μετα και εγινε και πεσαμε κατακορυφα. τωρα ακολουθει τη δικη της καμπυλη στο βαρος , εκτος καμπυλων φυσικα.

οι γιατροι ανησυχουν οταν -οπως και εμεις- χανεις αποτομα καμπυλες, αν εισαι απο την αρχη ετσι, αλλο θεμα..

στην αμερικη υπαρχει ενα πρωτοκολλο εξετασεων για στασιμοτητα η μικρη αυξηση βαρους, που μας προτεινε ο παιδογαστρεντερολογος , στον οποιο μας παρεπεμψε η παιδιατρος μας.αυτες καναμε σε βαθος μηνων, απο ιανουαριο ως τωρα, περιμεναμε να βγει το ενα, τον αλλο μηνα , το αλλο, κτλ, για αυτο λεω οτι μας εχει μεινει η γαστροσκοπηση και ο καρυοτυπος και ελπιζω να ειναι και αυτα χωρις ευρηματα..

η παιδιατρος μας μας ειχε πει οτι θα μπορουσαμε και να περιμενουμε μεχρι τα 2 για ολα αυτα, αλλα εγω δεν το ηθελα, δεν θα το αντεχα να υπαρχει η πιθανοτητα να εχει κατι το παιδι και να εχω καθυστερησει να το βοηθησω. σωστο ή λαθος, δεν θα το μαθω ποτε! γιατι μη νομιζετε, εχει τρυπηθει για αιμα 7-8 φορες ως τωρα(τραυμα μελλοντικα??) και οταν βλεπει σακουλακι συλλογης ουρων κλαιει γοερα!

να σημειωσω οτι ψυχοκινητικα ειναι μια χαρα, καναμε εκτιμηση και σε παιδονευρολογο!(οποια εχει παει το παιδι ης καταλαβαινει τι αγχος περναει ο γονιος κατα τη διαρκεια της εξετασης!)

φιλια σε ολες

θυμάσαι πως λέγται η εξέταση αιματος για τη βιταμίνη D? έχει ένα ειδικο όνομα...

καλό κουράγιο! με έχεις βάλει σε πολλές σκέψεις και ανησυχίες...μήπως μπορεις να μου στειλεις σε παρακαλω τα στοιχεία των γιατρών που σας παρακολουθούν?

gwggp2.png ISWTp2.png

despoina τι δίαιτα θερμιδική ακολουθείτε; εμείς βάζουμε caloreen σε 1-2 γεύματα. Τι γάλα πίνει; καλά ό δικός μου πίνει ελάχιστο γάλα και όχι κάθε μέρα...

πινουμε infatrini (100 ml =100 θερμιδες), αλλα ειναι μεχρι 8 κιλα, μετα θα παρουμε το επομενο που δεν ξερω ποιο ειναι.

caloreen βαζουμε πρωι βραδυ στο γαλα, και στο γαλα της φρουτοκρεμας, στη φρουτοκρεμα εκτος απο γαλα , ριχνουμε και 4 μπισκοτα biscooti της nutricia και 3 φορες την εβδομαδα το αυγο.,μετα που θα φαει φρουτοκρεμα(οσο θελει) τρωει και γιαουρτι(στο ιδο γευμα),

φαγητο μαγειρεμενο με πολυ λαδι, συν το λαδι στο multi,

και το απογευμα τρωει το φαγητο που εχει περισσεψει απο το μεσημερι και μετα αμεσως γιαουρτι. ο

ταν μου ειχ3ε πει η διαιτολογος να τρωει ετσι, της λεω αποκλειεται, και για 3 εβδομαδες δεν ηθελε, εφτυνε το απογευματινο φαγητο κτλ. μετα απο τρεις εβδομαδες και εδω και 2 μηνες τρωει αρκετο φαγητο και το απογευμα, και μετα οσο γιαουρτι ετρωγε και οταν ετρωγε μονο γιαουρτι το απογευμα. τα μικρα θελουν χρονο γιανα αλλαξουν προγραμμα μου ελεγε και ειχε δικιο!

και για την απορροφηση σιδηρου(γαλακτοκομικα μετα απο πρωτεινη εμποδιζουν την απορροφηση του σιδηρου) μου ειπε οτι εφοσον το μεσημερι τρωει κρεατακι απορροφαται ο σιδηρος αυτου του γευματος μια χαρα, δεν πειραζει που δεν απορροφαται του απογευματος.

τ0 πρωι πολλες φορες τρωμε με κουταλι δημητριακα λιωμενα στο γαλα με κουταλι(μονο οταν εχω χρονο, γιατι εκει καθυστερουμε)

για την ομιλια παντως τα περισσοτερα αγορακια στο περιβαλλον μας εχουν καθυστερησει να μιλησουν, αλλα μετα δεν βαζουν γλωσσα μεσα!\

μουνινι, ακομα γελαω!

Κορίτσια καλησπέρα! Αγχώθηκα.. Η μικρή μου γεννήθηκε 2850γρ,βγήκε από το μαιευτήριο 2550γρ και 9 μηνών ήμασταν 6800γρ. Εκτός από καλλιέργεια ουρων δεν έχουμε κάνει άλλη εξέταση. Τώρα 10 μηνών πρέπει να είναι γύρω στα 7200. Είμαστε οριακά να βγούμε έξω από την κατώτατη καμπύλη.. Θηλάζουμε ακόμη και τρώμε ελάχιστα εως καθόλου..μέχρι στιγμής ο γιατρός δεν μας έχει αγχώσει ακόμη..Λέει θα υπήρχε πρόβλημα μόνο αν τρώγαμε και δεν παχαίναμε..Τη χαρακτηρισε ολιγοθερμιδική..μένω επαρχία..λέτε να χρειάζεται να το ψάξουμε παραπάνω;

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...