Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

καλησπερα,θα ηθελα να κανω μια ερωτηση ο γιος της κουμπαρας μου κλεινει τα 2 στις 2σεπτεμβρη και ειναι μολις 10κιλα και 78ποντους...ειναι πολυ χαμηλα στην καμπυλη..ο παιδιατρος που εχει δεν την εχει συμβουλευσει σε τιποτα...ειναι φυσιολογικο σε τετοια ηλικια να εχει τοσο χαμηλο βαρος και υψος???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γυρισαμε..σνιφφφφφφ....δεν ηθελα καθολου αυτη τη φορα

πτωμα ειμαι.....λεω να κοιταχτω εγω πρωτα σε ΩΡΛ

39 πυρετος πριν φυγω, λευκα 20000, αντιβιωση 10 μερες και μετα απο μια βδομαδα ξαναπρηστηκαν οι λεμφαδενες!!!!!! παλι με αντιβιωση ειμαι

και απο εχτες και ο Β με αμυγδαλες και αντιβιωση χοχοχοχοχοχχοχοχο

Κατα τα αλλα ολα πηγαν καλα! ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!! τα παιδια θελα να κατρσουν και αλλο στο χωριο και στη θεια

Μαθαμε επιτελους με μπρατσακια.....ο Β ηταν μαμακιας, ετρεμε μες στη θαλασσα , εμπαινε με σωσιβιο και μπρατσακια

Ε.......του το ξεφουσκωσα ΜΕΣΑ στη θαλασσα χαχαχαχαχαχα (χαλασε χαχααχαχχαα) και ετσι βγηκε απο το ρημαδι!

η Α ξεθαρεψε πιο γρηγορα στην ακτη και αρχισε να μπαινει και ευτυχως την ακολουθησε και ο Β συντομα

Πολλα μπανακια δε καταφεραμε αλλα ηταν ολα ομορφα!

Το χωριο ΔΕΝ μας ακουσε φετος να γκαριζουμε!!!!

kKZUp2.png

bebaki eva ευχαριστώ για την απάντηση..είναι τρομερά ολιγόφαγη..την κυνηγάω συνέχεια και τρώει 5-6 κουτ. γλυκού φρουτόκρεμα, και άλλο τόσο φαγητό.. το απόγευμα θα φάει 3 κουτ γλυκού γιαούρτι ή άνθος και γενικά μες τη μέρα προσπαθω να κρατάει στο χεράκι της λίγο τυράκι,ψωμάκι κτλ.. άπό γάλα δεν μπορώ να ξέρω γιατί θηλάζουμε, αλλά τελευταία της έχω αρχίσει και της δλινω φρεσκο και πίνει γύρω στα 300μλ την ημέρα! Από δραστηριότητα άλλο τίποτα!!! Από τη στιγμή που θα ανοίξουν τα ματάκια, μέχρι τον επόμενο ύπνο, δεν σταματάει να στριφογυρίζει και να μιλάει.. Άνησυχώ απλά γιάυτό που λένε ότι στο χρόνο τριπλασιάζουν το βάρος γέννησης..εμένα δεν το έκανε..

Καλημέρα αδυνατομανούλες!

Επιστρέψαμε κι εμείς, οι διακοπές μας τέλειες, με πολύ φαγητό αλλά και πολυυυυυυυυ κίνηση οπότε από βάρος...δεν θα σχολιάσω. Έμαθε να κολυμπάει με τα μπρατσάκια στις δύο μέρες παρόλο που τα μπρατσάκια ήταν πιο μεγάλα από αυτήν και πίστεψα ότι δεν πρόκειτε να την κρατήσουν. Κι όμως και κολύμπησε και βουτιές έκανε και στην παραλία δεν κάτσαμε δευτερόλεπτο με κουβαδάκια γιατί ήθελε μόνο μέσα στη θάλασσα. Επίσης έκανε και ποδήλατο, με βοηθητικές:shock::shock: Οι δύο τελευταίες μέρες όμως ήταν χάλια...χτυπάει 39-40 πυρετό. Πάμε στο χωριο σε παιδίατρο, ίωση με κόκκινο λαιμό. Εν τω μεταξύ ρωτάει το βάρος της λέμε και λέει γελώντας πόσο έχει κολλήσει εκεί? Κανα χρόνο? Και στα καπάκια μου λέει είστε ίδιες μου φαίνεται λογικό..:roll: Στο τριήμερο υποχωρεί ο πυρετός και εχτές πετάει εξανθήματα.Και έκανε και 2 φορές ψιλοδιάρροια. Μαλλον ήταν τελικά αιφνίδιο εξάνθημα. Το στοματάκι μας ξαναέκλεισε...:-(.

Καλά αποτελέσματα σε όσες περιμένετε τις εξετάσεις. Εύχομαι όλα να είναι τέλεια και να φύγει κάθε άγχος.

Α, μάλλον έρχεται και δεύτερο μέλος! Έχω κάνει χοριακή, ήταν χαμηλή αλλά διπλασιάστηκε και στις 9 του μήνα θα πάω στον γιατρό να επιβαιβεώσουμε την εγκυμοσύνη:D Ελπίζω να είναι όλα καλά και το νέο μέλος να είναι φαγανό! :lol:

DoUwp3.png

ναι ναι ετσι ειναι....

ευχαριστω πελαγια που με συμπληρωνεις.... χιχιχιχιχιχιιχιχχι

εμεις αντε να καβατζαραμε τα 8300 και ειμαστε 82 εκ.....

μετρηση που εγινε τον προηγουμενο μηνα....

τωρα πρεπει να εχουμε φτασει 8500 αλλα μου φαινεται οτι ψηλωσε κι αλλο....

μολις καταφερω να παω στην γιατρο μας θα σας πω.....

μιλαμε πηγαμε χτες και γυρισε απο αδεια δυο εβδομαδων και γινοταν της τρελης!!!!

Σωτηρια μου ετσι ειμαστε κι εμεις (με ενα κουταλι....) απλως το βραδυ το κουταλι το αντικαθιστουμε με μια συριγγα..... (εμεινες?????) δες προηγουμενα μου ποστ και θα καταλαβεις τι λεω.....

παντως κοριτσια μετα απ αυτα που μας εγραψε η Ολυμπια σκεφτηκα να την αφηνω να πειραματιζεται μηπως και καταφερει να βρει το στοχο της με το κουταλι μηπως και αρχισει να τρωει μονη της.... (χαχαχαχα εμοτικον που ξεκαρδιζεται στα γελια.....). το ειχα ξαναεπιχειρησει πριν κανενα μηνα αλλα εις ματην.....απο τοτε μου γεμισε το σπιτι μιρμηγκιαααααααα....... ετσι και χτες εβαλε κανα δυο κουταλιες παλι στο στομα και τις υπολοιπες τις πετουσε κατω.... γενικως επαιζε. μετα αρχιζε και ετρωγε με τα χερια..... εσεις οι πιο παλιες πως τα μαθατε να τρωνε μονα τους.....???? και ρωταω εσας που με νιωθετε και εχετε κακοφαγα και λιγοφαγα μωρακια.... γιατι αν ρωτησω στο forum θα τραβαω τα μαλλια μου.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Διαφημίσεις

Σ'ευχαριστώ μικρή μου πελαγία αλλα το κοκαλάκια του τα μετράς άνετα

εγω σωτηρια μου βιαζομαι καθε φορα να την ντυνω γιατι με πιανει μια μελαγχολια :-(:sad::-(οταν βλεπω το στομαχι της κολλημενο στην πλατη της!!!!

εξ ου και το "κολλημενοοοοοοο" που μας φωναζαν οταν ειμασταν μικρες.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Καλημέρα αδυνατομανούλες!

Επιστρέψαμε κι εμείς, οι διακοπές μας τέλειες, με πολύ φαγητό αλλά και πολυυυυυυυυ κίνηση οπότε από βάρος...δεν θα σχολιάσω. Έμαθε να κολυμπάει με τα μπρατσάκια στις δύο μέρες παρόλο που τα μπρατσάκια ήταν πιο μεγάλα από αυτήν και πίστεψα ότι δεν πρόκειτε να την κρατήσουν. Κι όμως και κολύμπησε και βουτιές έκανε και στην παραλία δεν κάτσαμε δευτερόλεπτο με κουβαδάκια γιατί ήθελε μόνο μέσα στη θάλασσα. Επίσης έκανε και ποδήλατο, με βοηθητικές:shock::shock: Οι δύο τελευταίες μέρες όμως ήταν χάλια...χτυπάει 39-40 πυρετό. Πάμε στο χωριο σε παιδίατρο, ίωση με κόκκινο λαιμό. Εν τω μεταξύ ρωτάει το βάρος της λέμε και λέει γελώντας πόσο έχει κολλήσει εκεί? Κανα χρόνο? Και στα καπάκια μου λέει είστε ίδιες μου φαίνεται λογικό..:roll: Στο τριήμερο υποχωρεί ο πυρετός και εχτές πετάει εξανθήματα.Και έκανε και 2 φορές ψιλοδιάρροια. Μαλλον ήταν τελικά αιφνίδιο εξάνθημα. Το στοματάκι μας ξαναέκλεισε...:-(.

Καλά αποτελέσματα σε όσες περιμένετε τις εξετάσεις. Εύχομαι όλα να είναι τέλεια και να φύγει κάθε άγχος.

Α, μάλλον έρχεται και δεύτερο μέλος! Έχω κάνει χοριακή, ήταν χαμηλή αλλά διπλασιάστηκε και στις 9 του μήνα θα πάω στον γιατρό να επιβαιβεώσουμε την εγκυμοσύνη:D Ελπίζω να είναι όλα καλά και το νέο μέλος να είναι φαγανό! :lol:

Εκτός από τα περαστικά σας θα σταθώ στο νέο μέλος που έρχεται!!!

Καλά αποτέλεσματα και με το καλό!!!!!!!!!!!!!:-D:lol::lol::lol: αχ τέλεια νέα!!

Άνησυχώ απλά γιάυτό που λένε ότι στο χρόνο τριπλασιάζουν το βάρος γέννησης..εμένα δεν το έκανε..

κι εγω ανησυχουσα αλλα το ιδιο που μου εκανε!!!! δεν το τριπλασιασε ακομα 5 μηνες μετααααα!!!!!!!:cry::cry::cry::cry: τι να κανω να σκασω????

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

με το καλο το νεο σας μελος!!!!!!!!!!!:-P:-P:-P

να ειναι γερο και δεν πειραζει αν δεν ειναι μωρε και φαγανο..... εχεις συνηθισει εξαλλου!!!!!!

περαστικα στο ζουζουνι σου..... τωρα εχετε ακομα πυρετο????

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις ευχές σας! Και στα δικά σας(όσες θέλουν..:lol: )

εσεις οι πιο παλιες πως τα μαθατε να τρωνε μονα τους.....???? και ρωταω εσας που με νιωθετε και εχετε κακοφαγα και λιγοφαγα μωρακια.... γιατι αν ρωτησω στο forum θα τραβαω τα μαλλια μου.....

Κοίτα εγώ ουσιαστικά μόνη της την αφήνω να τρώει μόνο το βραδάκι που θα τσιμπήσει κανα μακαρονάκι, ρυζάκι κλπ σε μικρή ποσότητα. Βέβαια στο χωριό που ήταν με τα ξαδέρφια της (4 κ 7 χρονών) καθόταν μαζί τους και έτρωγε κανονική ποσότητα. Αυτό που έκανα εγώ ήταν ότι της έδινα ένα κουτάλι ή πιρουνάκι να τρώει λίγο μόνη της και από πίσω έχωνα κι εγώ. Και έτσι έμαθε. Αλλά σου λέω δεν υπάρχει περίπτωση τα κύρια γεύματα να τα φάει μόνη της όσο και να θέλει γιατί θα φάει 2-3 κουταλιές και μετά θα το αφήσει.

Ούτε και η δικιά μου φυσικά είχε τριπλασιάσει στο χρόνο το βάρος της..

Από εχτές δεν έχει πυρετό, μόνο τα εξανθήματα..

Α, έγινε και κάτι άλλο στις διακοπές, έκοψε το μπιμπερό και πίνει το γάλα με καλαμάκι. Μου ζήτησε μόνη της ένα βράδυ να πιει με καλαμάκι, μετά μου είπε ''καλύτελα μπιμπελό, δεν μ'αλέσει το καλαμάκι..'' 3-4 μέρες μετά μου ξαναζητάει καλaμάκι και από τότε δεν ξαναήπιε με την πιπίλα. Μέσα στο μπιμπερό βάζουμε το καλαμάκι. Στην αρχή έπαιζε πολύ και έκανε συνέχεια μπουρπουλήθρες και είχε μειώσει την ποσότητα. Δοκίμασα να της ξαναβάλω πιπίλα αλλά δεν ήθελε. Τώρα πλέον οι ποσότητες επανήλθαν και τα πάει μια χαρά! Ευτυχώς που έγινε έτσι γιατί εγώ στο φόβο μόνο μη μου κόψει το γάλα δεν θα της έκοβα το μπιμπερό ούτε στα 5! :lol:

DoUwp3.png

καλε κοριτσια με αγνοησατε τελειως..απαντηστε μου σας παρακαλω

εμενα μου φαινεται πως ειναι πολυ χαμηλα και αν δε της εχουν πει να το ψαξει παραπανω τοτε να φυγει οπωσδηποτε να παει σε αλλο γιατρο!!!!

εμας μας εβαλε να κανουμε εξετασεις μολις ειδε στον 9ο μηνα οτι οι καμπυλες φθινουν, κι αυτηνης τιποτα εδω και 2 χρονια?

περιττο να σου πω πως η κορη μου η μεγαλη στο χρονο της ηταν 10 κιλα.

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

α ομως αν οι γονεις ειναι ας πουμε κοντοι η και αδυνατοι (εστω κ ο ενας απο τους δυο) και εχουν κληρονομικοτητα, τοτε δεν ειναι και για μεγαλη ανησυχια. εχει τυχει σε εναν ξαδερφο μου που χει πολυ αδυνατα παιδια και ο γιατρος ζητησε και απο τους 2 γονεις τα παιδικα τους βιβλιαρια για να τα συγκρινει πριν τους στειλει για εξετασεις.

μα ναι και μενα μου φαινετεπεριεργο που ο γιατρος της ειπε μονο οτι ειναι χαμηλα στην καμπυλη..φαινετε λες και ειναι ενος χρονου και σε υψος και σε βαρος...και τι εξετασεις πρεπει να κανει?

Διαφημίσεις

η μαμα ειναι 1,63και ανεκαθεν ηταν παχουλουλα ο μπαμπας ειναι 1,84επισης παχουλουλης και το παιδακι μικροσκοπικο...γεννηθηκε 2600αλλα η κουμπαρα μου καπνιζε κι ολας πολυ...:mad:

μα ναι και μενα μου φαινετεπεριεργο που ο γιατρος της ειπε μονο οτι ειναι χαμηλα στην καμπυλη..φαινετε λες και ειναι ενος χρονου και σε υψος και σε βαρος...και τι εξετασεις πρεπει να κανει?

τωρα τι να σου πω γιατρος δεν ειμαι΄. Να παει σε καποιον παιδιατρο της προκοπης να της γραψει εξετασεις συγκεκριμενες. πχ θυρεοειδη κλπ κλπ νομιζω ελεγχουν...

η μαμα ειναι 1,63και ανεκαθεν ηταν παχουλουλα ο μπαμπας ειναι 1,84επισης παχουλουλης και το παιδακι μικροσκοπικο...γεννηθηκε 2600αλλα η κουμπαρα μου καπνιζε κι ολας πολυ...:mad:

κοιτα, το τσιγαρο ξερω πως ενοχοποιειται για την γεννηση μωρων με χαμηλο βαρος. δε ξερω αμα επηρεαζει και μετεπειτα βαρος-υψος κλπ. Ομως λογικο ειναι πως αμα γεννηθηκε 2600 θαργησει να φτασει τα παιδια της ηλικιας του ειδικα αμα δε καλοτρωει...επισης οι γονεις μπορει να τανε στα παιδικα τους χρονια σαν οδοντυγλυφιδες και μετα να πηραν τα πανω τους!

καλησπερα κι απο μενα.....:)

μου κανει εντυπωση παντως που ο παιδιατρος της κουμπαρα σου δεν της ειπε ποτε οτι ισως καλο θα ηταν να κανει τιποτα εξετασεις...... αμα δεις λιγακι παραπανω που ρωταει αλλη μια κοπελα τι εξετασεις καναμε της τα γραφω....

αν δεν τα βρεις πες μου...... φυσικα ουτε κι εγω ειμαι γιατρος αλλα επειδη τα περασα προσφατα τα θυμαμαι ακομα.....

καλα αποτελεσματα και ελπιζω να μην αρχισε να το ψαχνει καθυστερημενα.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Ρε παιδιά μη με τρελαίνετε! ΑΚου πρέπει να τριπλασιάσει το β'αρος γέννησης στο χρόνο! αχαχα

Μου αρέσει πιου τον μικρό μου τον λέμε χοντρούλη! Βάρος γέννησης 3.800 και βάρος 1 έτους 9.600

Για τον μεγάλο μη σας πω! Βάρος γέννησης 3.700 και βάρος 2 ετων (!!!) 11κιλά!!!!!!!!!

Πωπω με πήρε πολύυυυυ από κάτω τώρα!

Ρε παιδιά μη με τρελαίνετε! ΑΚου πρέπει να τριπλασιάσει το β'αρος γέννησης στο χρόνο! αχαχα

Μου αρέσει πιου τον μικρό μου τον λέμε χοντρούλη! Βάρος γέννησης 3.800 και βάρος 1 έτους 9.600

Για τον μεγάλο μη σας πω! Βάρος γέννησης 3.700 και βάρος 2 ετων (!!!) 11κιλά!!!!!!!!!

Πωπω με πήρε πολύυυυυ από κάτω τώρα!

αααα δηλαδη δεν ισχυει???? να χαρω????:):):):)

το αλλο οτι στο 6μηνο πρεπει να διπλασιασει ουτε κι αυτο ισχυει???????

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

γεια σας κουκλες!! γιναμε νησιωτισες και επισημα!!! ναναι καλα το στικακι της Γουιντ!!! χαχαχαχα η μικρη δεν τρωει καθολου...βγαζει 3 δοντια μαζι και εχει βηχα κ μυξες....γμτ!!! με προβληματισε αυτο που ειπεε η Ολυμπια..δεν εφερα το καρεκλακι φαγητου μαζι παρα μονο εκεινο που δενει στην καρεκλα το οποιο ομως εχει δει σαν παιχνιδι..κ την κυνηγαμε σε ολο το σπιτι με ενα κουταλι....μηπως να παω να αγορασω ενα καρεκλακι φαγητου?αγχωθηκα τωρα...στο σπιτι ηξερε οτι τρωμε στο καρεκλακι κ πηγαινε πιανονταν απο το δισκο κ μου ελεγε μαμ... :(

NJMAp3.png

γεια σας κουκλες!! γιναμε νησιωτισες και επισημα!!! ναναι καλα το στικακι της Γουιντ!!! χαχαχαχα η μικρη δεν τρωει καθολου...βγαζει 3 δοντια μαζι και εχει βηχα κ μυξες....γμτ!!! με προβληματισε αυτο που ειπεε η Ολυμπια..δεν εφερα το καρεκλακι φαγητου μαζι παρα μονο εκεινο που δενει στην καρεκλα το οποιο ομως εχει δει σαν παιχνιδι..κ την κυνηγαμε σε ολο το σπιτι με ενα κουταλι....μηπως να παω να αγορασω ενα καρεκλακι φαγητου?αγχωθηκα τωρα...στο σπιτι ηξερε οτι τρωμε στο καρεκλακι κ πηγαινε πιανονταν απο το δισκο κ μου ελεγε μαμ... :(

Δε πειραζει που δεν εχεις καρεκλακι μαζι σου , παρε το παιδακι σου αγκαλια , καθισε στο τραπεζι και ταισε το.Μη το ζοριζεις ομως αφου βγαζει δοντακια , ειναι και αρρωστουλι φυσικο ειναι να μην εχει ορεξη.

Ο γιος μου που ειναι αρκετα πιο καλοφαγος απο τη Μαρια οταν ειναι αρωστος η βγαζει δοντακια κανει να φαει μερες ολοκληρες.Το εχω καταλαβει και δεν τον πιεζω καθολου.Μολις γινει καλα επενερχεται και η ορεξη του.

Να σας πω και ενα φαγητο με το οποιο εχουμε σωθει πολλα βραδυα ?

Της φτιαχνω ρυζακι, βαζοντας ομως περισσοτερο νερο απο αυτο που χρειαζεται για να γινει σπυρωτο το ρυζι, βαζω μπολικο βουτυρακι και κυβο

κοτας για νοστιμια.Φροντιζω το ρυζακι να ειναι ζουμερο οταν βρασει, το βαζω στο πιατο και οπως ειναι ζεστο προσθετω και μια - δυο κουταλιες γιαουρτι .

Γινεται πραγματικα πολυ νοστιμο και η Μαρια το τρωει απο 2 χρονων και δεν το εχει βαρεθει ακομα ( ευτυχως).Γρηγορη, ευκολη και νοστιμη λυση για το δειπνο.

καλες διακοπες νησιωτισσα......

σε ποιο νησι αν επιτρεπεται?????

ευχομαι να φατε λιγακι στο νησι σας και ας μην εχετε καρεκλακι μαζι σας.... μωρε καρεκλακι ξε καρεκλακι αν ειναι να φανε θα το κανουν.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...