Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χωρίς πάνες απο την αρχή?

Recommended Posts

Καλε τα παιδια αποκτουν τεραστια αυτοπεποιθηση με την απαλλαγη απο την πανα!!

Ριτα μου, ούτε στο μυαλό μου μέσα να ήσουν!!! Μόλις εγραφα για την αυτοπεποίθηση, πριν διαβάσω το δικό σου :-) έτσι ακριβώς είναι!!

lKinp2.png

Διαφημίσεις

Μόλις διάβασα στο τόπικ "πότε κόψατε την πάνα", για εκπαιδευτικά βρακάκια : "Ειναι κάτι βρακάκια εκπαιδευτικά εγώ τα βρήκα στα mothercare είναι βρακάκι με ενίσχυση δηλ.είναι κανονικά βαμβακερά αλλά μέσα έχουν ενίσχυση όπως τα pumpers.Δεν κρατάνε την τρελλή ποσότητα αλλά τις 5-6σταγόνες θα τις κρατήσουν θα νιωσει το μικρό την υγρασία γιατι με αυτά την νοιώθει και θα σου πεί ότι έχει κάνει τσίσα για να το αλλάξεις ή στην καλύτερη περίπτωση με το που φύγει μια σταγόνα θα σου πεί τσίσα για να συνεχίσει όπότε το ξεβρακώνεις και το βάζεις σβέλτα για πίπι του."

Το αντέγραψα εδώ μήπως ενδιαφέρει καμιά μας για τα μεγαλύτερα μωράκια, θυμήθηκα που ψαχναμε με την Αντι τις προάλλες για εκπαιδευτικά βρακάκια & μόνο στο εξωτερικό βρίσκαμε. Αλήθεια, μήπως τα χει δοκιμάσει καμιά αυτά του mothercare να μας πει εντυπώσεις? (Άραγε να ναι & υφασμάτινα?)

lKinp2.png

να την βαζεις!

στην αρχη βοηθαει να παρατηρησεις καθε ποτε κανει την αναγκη της ετσι ωστε να ξερεις ΠΕΡΙΠΟΥ ποτε να την βαζεις στο γιογιο

επισης να την παιρνεις μαζι στην τουαλετα για να βλεπει και να της εξηγεις τι κανουμε κ οτι εκεινη θα τα κανει στο γιογιο

σιγα σιγα και χωρις πιεση

διαβασε κ τις σελιδες τις πρωτες αυτου του τοπικ, εχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕς πληροφοριες

ΚΑλη Αρχη!

Η protoula με κάλυψε πλήρως :wink: και βέβαια να την βαζεις! όμως δεν πρόκειται για κάποιο "σύστημα" με κανόνες, απλά με τον ίδιο τρόπο που καταλαβαίνεις πότε η μικρή σου πεινάει, νυστάζει, ειναι κουρασμένη, κλπ & ανταποκρίνεσαι, έτσι κι όταν θέλει την ανάγκη της, ανταποκρίνεσαι βοηθόντας την να τα κάνει μακριά απ το κορμάκι της, στο γιο-γιο, στην τουαλέτα, κλπ. Όλα τα μωράκια όταν τα κάνουν αντιδρούν κάπως, ίσως και από λίγο πριν (σφιξηματάκια, δυσφορία, ή ξαφνικά στέκονται ακίνητα με συλλογισμένο ύφος, ή τραβάνε την πάνα, κοιτάνε κατω,κλπ) Επειδή η μικρούλα σου έχει ήδη συνηθίσει να τα κάνει στην πάνα, καλό ειναι για αρχή πχ ένα πρωϊνό την ώρα που παίζετε, να την αφήσεις χωρίς πάνα πάνω σε κάτι αδιάβροχο, ή πανω στην ίδια την πάνα (ανοιχτή), ώστε να παρατηρήσεις σε τι χρονικά διαστήματα τα κάνει. Δοκίμασε να την βάζεις & αμέσως μόλις ξυπνάει. Ξεκινώντας θα διαπιστώσεις πως περισσότερο απ όλα ειναι θέμα επικοινωνίας με το μωράκι & όχι μέθοδος ή συστημα. Να θυμάσαι να μην αγχωθείς καθόλου, αλλά να το διασκεδάζεις με τη μικρούλα σου.

Αν θες να δεις περισοοτερα & για μωράκια μεγαλύτερα, διάβασε το ποστ στη σελιδα 5, αν και θα σου προτεινα & γω να το διαβασεις όλο το τοπικ. Για ό,τι θελήσεις,ρώτα μας. Καλή αρχή :wink:

ταρουλα!!!!!!!!

μεσα κι εσυ για το "τερμα οι πανες?":D:D:D

καλη αρχη!!!!!!!!

Ευχαριστω κοριτσια! Θα αρχισω τη μελετη του τοπικ, και ο Θεος βοηθος μετα!

ευπυθως αναφερω οτι το πρωι ξανακαναμε τα πρωινα μας τσισα στο γιογιο μας και πολυ μας αρεσει που το εχουμε συνηθισει!

επισης θελω να σας πω οτι το βραδυ κοιμηθηκε 9 ωρες σερι!:shock::shock::shock::shock:

και ξυπνησε κ με θεοστεγνη πανα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια σας διαβαζω καιρο (δεν θυμαμαι βεβαια ολα οσα εχετε γραψει) και επειδη θα γεννησω με το καλο σε λιγο...ηθελα να κανω 1 ερωτηση...

εμεις ποτε να ξεκινησουμε?

στους 2-3 μηνες ειναι καλα?

νωριτερα νομιζω θα ειναι δυσκολο γιατι θα κοιμαται πολλες ωρες και θα προσπαθουμε και οι 2 να βρουμε τους ρυθμους μας...

τι λετε οι εμπειρες???

ευχαριστω πολυ

ps...οταν ερθει η ωρα εννοειται πως θα ξαναδιαβασω ολο το τοπικ...:P

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Εγω απο οσο ξερω καλυτερο ειναι να ξεκινησει καποιος αφου το μωρο μαθει να καθεται χωρις στηριξη.Δηλαδη μετα τον 5ο μηνα.

Αν κανω λαθος ας με διορθωσουν τα κοριτσια που το εχουν ψαξει.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Κοριτσια σας διαβαζω καιρο (δεν θυμαμαι βεβαια ολα οσα εχετε γραψει) και επειδη θα γεννησω με το καλο σε λιγο...ηθελα να κανω 1 ερωτηση...

εμεις ποτε να ξεκινησουμε?

στους 2-3 μηνες ειναι καλα?

νωριτερα νομιζω θα ειναι δυσκολο γιατι θα κοιμαται πολλες ωρες και θα προσπαθουμε και οι 2 να βρουμε τους ρυθμους μας...

τι λετε οι εμπειρες???

ευχαριστω πολυ

ps...οταν ερθει η ωρα εννοειται πως θα ξαναδιαβασω ολο το τοπικ...:P

καλησπερα!

καταρχην να σου πω οτι σε ζηλευω τρελλα που ανακαλυψες το τοπικ πριν γεννησεις:-P!!!

στο θεμα σου.

πηγαινε κ δες τα video που εχει παραθεσει η ειρηνη.

οταν το μωρο σου ερθει με το καλο θα δεις αρχης εξαρχης πως θα σου επικοινωνει την αναγκη του για "απορριψη" , οπως για φαγητο , υπνο κλπ:D.

τωρα , μια καλη αρχη μπορει να γινει στις 40 μερες νομιζω που θα εχεις συνηδητοποιησει(λεμε τωρα:rolleyes::P)οτι εγινες μανα , οι ορμονες σου θα ερθουν λιγουλακι στα ισα τους , θα εχεις κανει μια αποτριχωση ρε αδερφε:mrgreen:.

αυτο βεβαια ειναι παντα η δικη μου αποψη .

το elimination communication oριζει το ιδανικο απο τη γεννηση...

η μαλλον το ιδανικο ειναι οταν θα εισαι ετοιμη εσυ!!!!!!!!!!:D

λοιπον πασχαλιτσα μου, κατσε κ διαβασε τωρα που το χεις στην κοιλιτσα σου, γιατι εγω ξεκινησα να σου γραφω στις17.00 :mrgreen:

καλη λευτερια κοριτσακι!!!!!!!!!!

uDuOp2.png

Εγω απο οσο ξερω καλυτερο ειναι να ξεκινησει καποιος αφου το μωρο μαθει να καθεται χωρις στηριξη.Δηλαδη μετα τον 5ο μηνα.

Αν κανω λαθος ας με διορθωσουν τα κοριτσια που το εχουν ψαξει.

Ριτάκι, δεν εχει καμία σχέση με το πότε κάθεται το μωράκι, ίσα-ίσα το αντίθετο: όσο πιο νωρίς , τόσο το καλύτερο. Και το καλύτερο είναι να μην συνηθίσει καθόλου το μωράκι να κάθεται στη βρεμένη/λερωμένη του πάνα. Αν η μαμά νιώθει έτοιμη να το δοκιμάσει απ την αρχή, & είναι συνέχεια σ επαφή με το μωρό της, τότε ειναι ιδανικό.

lKinp2.png

Διαφημίσεις

Ναι ε?Σορρυ πατατα ειπα..

Σορρυ κοριτσια γραψτε λαθος...καπου τη διαβασα αυτη την ανακριβεια αλλα δε θυμαμαι που..

εεεεεεεε.........

μισο λεπτο ριτακι μου , μισο λεπτο , να σφραγισω το συγχωροχαρτι και το πηγαινω στην ειρηνη για υπογραφη και εισαι ετοιμη:rolleyes::lol::lol::lol::lol::lol:

uDuOp2.png

καλησπερα!

λοιπον πασχαλιτσα μου, κατσε κ διαβασε τωρα που το χεις στην κοιλιτσα σου, γιατι εγω ξεκινησα να σου γραφω στις17.00 :mrgreen:

καλη λευτερια κοριτσακι!!!!!!!!!!

efitsa...ευχαριστω για την απαντηση...

ξεκιναω να ξαναδιαβαζω απο τωρα (εχεις δικιο,τα ρολογια τρεχουν τα ατιμα...:P:D) :shock::-D

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

αχ κοριτσια μου

την εχω αργησει την μικρη μου κ με δυσκολευει στα κακα της

εχει μαθει να τα κανει ορθια!!!!!!

σημερα μια ωρα την κυνηγουσα κ στο τελος τα εκανε ορθια κρατωντας το γιογιο στο χερι!

ευτυχως το πηρα κ της τα προλαβα στο τσακ, αλλα πρωτα τα κανει κ μετα δεχεται να κατσει...

θα το δεχτει λετε καποτε?

λοιπον φευγουμε αυριο, παιρνουμε κ το γιογιο μαζι...θα δειξει...

φιλακια κ μολις γυρισω θα σας γραψω τα νεα μας μουτσ μουτσ

αχ κοριτσια μου

την εχω αργησει την μικρη μου κ με δυσκολευει στα κακα της

εχει μαθει να τα κανει ορθια!!!!!!

σημερα μια ωρα την κυνηγουσα κ στο τελος τα εκανε ορθια κρατωντας το γιογιο στο χερι!

ευτυχως το πηρα κ της τα προλαβα στο τσακ, αλλα πρωτα τα κανει κ μετα δεχεται να κατσει...

θα το δεχτει λετε καποτε?

λοιπον φευγουμε αυριο, παιρνουμε κ το γιογιο μαζι...θα δειξει...

φιλακια κ μολις γυρισω θα σας γραψω τα νεα μας μουτσ μουτσ

Κι εμείς τα ίδια με τα κακά, έχει συνηθίσει όρθια!

Διάβασα την Παρασκευή όσο μπορούσα στο forum και στις διάφορες ιστοσελίδες και το Σάββατο αρχίσαμε τις προσπάθειες. Την αφήνω χωρίς πάνα το πρωί για μισή- μία ώρα και έχω το γιογιο σε ετοιμοτητα, από αυτά που είναι σαν καρεκλίτσα, με μουσική. Τηνκρατάω στο νεροχύτη στη στάση που μου είπε και η μητέρα μου που διάβασα και εδώ, με τη βρύση ανοιχτή κάνοντας σσσσσ.... τίποτα.

Ξαφνικά προχτές τη βλέπω να σφίγγεται, την πάω στο γιογιό και ίσα που κάτι λίγο έκανε αλλά δεν ήθελε να καθησει, ήθελε να την πάρω αγκαλιά. Νομίζω έχει συνηθίσει τόσο πολύ την πάνα που είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να καταλάβει τί συμβαίνει στο σώμα της!

Κυκλοφορούν και κάτι παιδικά βιβλία στο θέμα, δεν θυμάμαι αν υπάρχουν στην ελληνική αγορα. Λέτε να βοηθήσουν; (λατρεύει τα βιβλία γενικά)

GJMap2.png

καλημέρα Evi, μην απογοητεύεσαι καλή μου, ναι ειναι πολύ πιο δύσκολο για τα μωράκια που εχουν συνηθήσει την πάνα τους, αλλά δε χάνεις τίποτα με την προσπάθεια, κάποια στιγμή θα το καταλάβει κι η μικρούλα σου. Δυστυχώς βιβλία σχετικά στα ελληνικά δε ξέρω να σου συστήσω, όμως μια καλή ιδέα θα ήταν να βάζεις μαζίτης την αγαπημένη της πχ κουκλίτσα στο γιο-γιο και να της κάνεις τον ήχο. Άλλη καλή ιδέα είναι να σε βλέπει στην τουαλέτα, κι αφού της αρέσει η αγκαλιά (φυσικά) δοκίμασε όταν νομίζεις πως θέλει πχ κακάκια να καθήσεις στη λεκάνη εσύ με τη μικρή σου στα πόδια σου (η πλάτη της στο στήθος σου) και να "σφιχτήτε" παρέα, όλο αυτό εννοείται, αφού σε έχει δεί ήδη να κάνεις εσύ & της έχεις εξηγήσει χαρούμενα τι κάνετε εκεί.

lKinp2.png

Διαφημίσεις

καλημέρα Evi, μην απογοητεύεσαι καλή μου, ναι ειναι πολύ πιο δύσκολο για τα μωράκια που εχουν συνηθήσει την πάνα τους, αλλά δε χάνεις τίποτα με την προσπάθεια, κάποια στιγμή θα το καταλάβει κι η μικρούλα σου. Δυστυχώς βιβλία σχετικά στα ελληνικά δε ξέρω να σου συστήσω, όμως μια καλή ιδέα θα ήταν να βάζεις μαζίτης την αγαπημένη της πχ κουκλίτσα στο γιο-γιο και να της κάνεις τον ήχο. Άλλη καλή ιδέα είναι να σε βλέπει στην τουαλέτα, κι αφού της αρέσει η αγκαλιά (φυσικά) δοκίμασε όταν νομίζεις πως θέλει πχ κακάκια να καθήσεις στη λεκάνη εσύ με τη μικρή σου στα πόδια σου (η πλάτη της στο στήθος σου) και να "σφιχτήτε" παρέα, όλο αυτό εννοείται, αφού σε έχει δεί ήδη να κάνεις εσύ & της έχεις εξηγήσει χαρούμενα τι κάνετε εκεί.

Αυτό με την κούκλα το κάνω από προχτές, και εδώ και καιρό της εξηγώ τί γίνεται στην τουαλέτα και έχω αφήσει ανοιχτή την πόρτα να έρχεται. Με κοιτά με απορία!:) Το καλό είναι ότι λέει "κακά" όταν τα κάνει και καμια φορά κατά τη διάρκεια.

Καλή ιδέα αυτή να την πάρω μαζί μου αγκαλιά! Ευχαριστώ !

GJMap2.png

Ξεχασα να σου πώ, πάντα όταν ξυπνάνε απο τον ύπνο τους κάνουν τσισάκια, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις το νεροχύτη ή το γιο-γιο τοτε, απλά θελεί αμέσως με το που θα ξυπνήσει & όχι αφού αρχιζει να στρυφογυρίζει, τεντόνεται κλπ (τότε είναι ήδη αργά :-) )

lKinp2.png

Ξεχασα να σου πώ, πάντα όταν ξυπνάνε απο τον ύπνο τους κάνουν τσισάκια, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις το νεροχύτη ή το γιο-γιο τοτε, απλά θελεί αμέσως με το που θα ξυπνήσει & όχι αφού αρχιζει να στρυφογυρίζει, τεντόνεται κλπ (τότε είναι ήδη αργά :-) )

Α, κάθε πρωί τη βάζω αλλά όχι αμέσως-αμέσως. Θα το δοκιμάσω λοιπόν!

GJMap2.png

Α, κάθε πρωί τη βάζω αλλά όχι αμέσως-αμέσως. Θα το δοκιμάσω λοιπόν!

συμφωνω με την Ειρηνη. Μολις ξυπναει, πριν ανοιξει καλα καλα τα ματια της την παιρνω και την παω στο γιογιο. το ιδιο και το απογευμα που ξυπναει. πριν προλαβει να τεντωθει και να σηκωθει.

εμεις παμε μια χαρα. φωναζει για να τα κανει και μονο καμια φορα δεν την προλαβαινω στο κατουρημα. αλλα ειμαστε πολυ πολυ καλα! ξεκινησα και την αφηνω χωρις πανα για λιγο μετα το γιογιο και τρελαινεται απο την χαρα της!

Γεια σας κορίτσια! Βλέπω η ομάδα μεγαλώνει κι όλα τα μωράκια τα πάνε περίφημα! Τα νέα μας... Έχουμε από όλα! Μέρες με τρομερή επιτυχία όπου δε λερώνουμε πάνες και ζήτημα να τον αλλάζω 2-3 φορές. Η νύχτα για μας δε μετράει. Το πρωί ξυπνάμε πίνουμε γάλα και κάνουμε τσίσα και κακά στο γιογιό. Μετά τη φρουτόκρεμα το ίδιο, όπως επίσης και μετά το φαγητό ή την κρέμα. Ζήτημα να του βάζω μια πάνα το απόγευμα αφού όλη μέρα δε λερώνεται και την 3η το βράδυ πριν τον ύπνο.

Το μόνο που με ανησυχεί είναι ότι τώρα τελευταία έχει αλλάξει πρόγραμμα και ύπνου και έχει και θέμα με το φαγητό μάλλον από τα δοντάκια... Το πρωί πίνει μόνο 100μλ γάλα κι έκοψε το απογευματινό, ζήτημα να φάει 4-5 κουταλάκια γιαούρτι ενώ έτρωγε 200γρ κρέμα. Κάποιες φορές λοιπόν το πρωί δεν κάνει κακά και πρέπει να έχω το νου μου μέχρι να φάει τα φρούτα. Συνήθως ο καημένος περιμένει το γιογιό αλλά τον έχω "παραμελήσει" 2-3 φορές τελευταία και έχει λερωθεί. Την 1η φορά πολύ απογοητεύτηκα... μετά ηρέμησα και απλά έχω το νου μου. Μες στο πρόγραμμα είναι κι αυτά φαντάζομαι, απλά ήμασταν τόσο κοντά στο στόχο και ήμουν σίγουρη ότι το καλοκαίρι θα φοράμε αυτά τα βρακάκια...τώρα κρατάω μια πισινή. Έχουμε και δρόμο με τα δόντια, ελπίζω να μη μας βγάλουν εντελώς εκτός. Του έχω εμπιστοσύνη πάντως κι ελπίζω όλα να πάνε καλά και στη συνέχεια! Περιττό να σας πω ότι μόλις του δείχνω το περιεχόμενο του γιογιό και του λέω με ενθουσιασμό "Μπράβο! Έκανες κακά/τσίσα!" γελάει με ύφος και έχει πολλή πλάκα! :lol: Σα να λέει: "Ποπο, τι έκανα ο μάγκας!" :lol:

καλημερααα!!!!

το σ/κ πηγαμε ταξιδι μακρινο!(λαρισα)

και σε ολη τη διαδρομη ηταν στεγνος.

σε οποια σταση καναμε τα κατεβαζαμε κ τα αμολαγε:lol::lol::lol:.

εκει που πηγαμε δεν ειχαμε παρει γιογιο αλλα κ η μπανιερα μια χαρα του εκανε:D

γυρνωντας κορινθο λοιπον συνεχισα τον ιδιο τροπο ενουρησης, στη μπανιερα η στο λαβομανο!

κ σας το γραφω αυτο για να ξερετε οτι εχετε εναλλακτικες;)

εμενα ας πουμε το γιο γιο τωρα που χρονισε δεν του αρεσει.

απλα πρεπει να τον "τσακωσω" οταν ειναι ετοιμος:).

τοτε θα τα κανει παντου!

στο νεροχυτη, στην αυλη στη μπανιερα, στο μειωτηρα, παντου!

uDuOp2.png

κοριτσια μου εχει 4 μερες τωρα που κανει τα κακα της στο γιογιο κ ειμαι τοοοοοσο χαρουμενη!!!!

επισης εχουμε μειωσει τα ατυχηματα σε 1 με 2 φορες τη μερα! η δικια μου τελικα εχει ωραριο που τα κανει κ αν δεν την βαλεις ακριβως τοτε, απλα θα τα κανει πανω της κ θα σου πει μετα "γιογιο"

χιχι

τα δικα σας πως πανε? φιλια

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα κορίτσια,

Δεν μπορούμε να συγκριθούμε μαζί σας, ωστόσο ο μικρούλης μου κάνει κάθε πρωί τα κ@κ@κια του στο γιογιό. Οι υπόλοιπες κενώσεις δεν είναι τόσο προβλέψιμες και η γυναίκα που τον προσέχει δεν μπαίνει στη διαδικασία να τον αφήνει στο γιογιό μήπως τα κάνει. Πιστεύω όμως ότι έστω και αυτό είναι καλό :)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Εδώ είμαι και εγώ!!!!! :mrgreen: Έγινα το Σ.Κ. σαν τον κ0λ0 της μαϊμούς Έφη μου!!!! Είμαι και αλλεργική στον ήλιο και όλη μέρα ξύνομαι!!! :oops::oops:Που να μη καθόμουν και στη σκιά…:shock::shock::shock:

Όλη η οικογένεια είναι μια χαρά… η μικρή ήταν φανταστική το Σ.Κ. και μακάρι το πουλάκι μου να είναι τόσο χαρούμενο και βολικό πάντα!!!

Εσείς τι κάνετε πως τα περνάτε??? Πως τα πάτε με την μέθοδο???

Εμείς έχουμε κάνει λίγο πίσω στο θέμα αυτό γιατί τελευταία έχει κόψει να μας τα λέει και τα κάνει κρυφά και αθόρυβα… η μαμά μου δε μπορεί να την έχει μονίμος στο νου της για να τη βάζει και όταν το επιχειρεί η μικρή τσατίζεται…

Το καλό είναι ότι στο camping τα Σαββατοκύριακα έχουμε κοντά μας τη χημική και επειδή της αρέσει της μικρής, κάθεται. Άλλες φορές κάνει τσισα, άλλες φορές κάθεται μόνο για να παίζει και να γίνομαι εγώ μούσκεμα από τη ζέστη. Αυτό το Σ.Κ. θα βάλω τη δεύτερη χημική που έχουμε σε μια ινδιάνικη σκηνούλα έξω από το τροχόσπιτο και θα τη βάζω εκεί… το άλλο θέμα είναι ότι στο camping λόγο αλλαγής περιβάλλοντος, αλλάζει και η ώρα που κάνει τα κακά της (και εγώ το παθαίνω αυτό) και επειδή όπως είπα και ποιο πάνω τα κάνει την ώρα που παίζει και μάλιστα αθόρυβα, δε μπορώ να τη καταλάβω… πιστεύω όμως ακράδαντα ότι για όλα αυτά παίζει ρόλο το ότι εγώ δουλεύω και δεν είμαι μαζί της όλη μέρα για να έχω ανεπτυγμένο το ένστικτο μου και να τη βάζω ανάλογα….

Εύχομαι πάντως το συνεχόμενο διάστημα των διακοπών να το αποκτήσω αυτό το ένστικτο και να τα καταφέρουμε να τη κόψουμε τη πάνα. Θα είναι και 2 χρονών τότε…

Για την παραλία εσείς τι θα κάνετε??? Άντε τα τσισα τα κάνουμε κάπου. Με τα κακά όμως τι γίνεται??? Προχθές που ήμασταν στη παραλία, ήταν συνέχεια με το μαγιό και δεν είχε κάνει όλη μέρα κακακια. Με το που της έβαλα τη πάνα τα έκανε…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...