Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χωρίς πάνες απο την αρχή?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

αν το κανεις ησυχα σαν κατι φυσικο δε θα αντιδρασει αρνητικα,πιστευω

χαχα, πως καταλαβαινεις οτι το μωρο σου ειναι πιο μικρο ε?

μολις φτασετε στους 16 με 17 μηνες θα καταλαβετε κι εσεις τι εστι τρομερο εναμισαχρονο!!!!!!!!!

κλαμα, οδυρμος, τσιριδα και να χτυπιεται ωσαν το χταποδι!:mrgreen:

τσπ θα δω, μαλλον θα το αφησω για τελευταιο

προς το παρον ολη μερα την εχω με σκετο παντελονακι για να βλεπω καθε ποτε κανει τσισα

ειχα δικιο....ανα 1 ωρα ειναι

τσπ τα καταγραφω κι ετσι θα ξερω ολες τις ωρες της μερας μεχρι τη παρασκευη!

σημειωση: ακουγε τα γνωστα κ μη εξαιρετεα παιδικα τραγουδακια στο ιντερνετ και οταν την πηγα για τσισα δεν ηθελε να κατσει με τιποτα!!!!!!!!!!!

πρεπει να της τα εχω κλεισει 5 λεπτα νωριτερα για να κατσει...

μολις φτασετε στους 16 με 17 μηνες θα καταλαβετε κι εσεις τι εστι τρομερο εναμισαχρονο!!!!!!!!!

Τρομερό και φοβερό!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

σημειωση: ακουγε τα γνωστα κ μη εξαιρετεα παιδικα τραγουδακια στο ιντερνετ και οταν την πηγα για τσισα δεν ηθελε να κατσει με τιποτα!!!!!!!!!!!

Τα ίδια και εμείς!!!:roll::roll::roll:

0sShp3.png

PGnvp2.png

...

χαχαχαχ!

καλα μη νομιζεις κι εγω ζουσα σε μια ουτοπια μεχρι να γινει 8-9 μηνων οτι το παιδι μου θα καθεται οπου κ οταν το βαζω για τσισα κ κακα μεχρι την μερα που απεκτησε ενδιαφεροντα του τυπου, "ανοιγω ντουλαπια, ξετυλιγω ρολο της τουαλετας τωρα, τσισα θα σε πω οτι θα κανω???????"μουχαχαχαχχαα!!!!!!!

πες μου οτι τα χειροτερα ερχονται!!!!!:mrgreen:

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

τσπ θα δω, μαλλον θα το αφησω για τελευταιο

προς το παρον ολη μερα την εχω με σκετο παντελονακι για να βλεπω καθε ποτε κανει τσισα

ειχα δικιο....ανα 1 ωρα ειναι

τσπ τα καταγραφω κι ετσι θα ξερω ολες τις ωρες της μερας μεχρι τη παρασκευη!

κούκλα, άμα δε πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, κοίτα να πάει το βουνό στο Μωάμεθ:-) Γιατί δε την βαζεις το γιο-γιο εκεί που βλέπει τα αγαπημένα της? Είναι απόλυτα λογικό να μη θέλει να παρατήσει αυτό που κάνει στην ηλικια της, εδώ ο δικός μου που ειναι πιο μικρούλης ακόμα και εχουμε 3 γιο-γιο να τριγυρνούν γύρω μας:-)

Μην αφιερώσεις πολύ ενέργεια στην καταγραφή, γιατί βδομάδα τη βδομάδα θα δεις να αλλάζουν τα διαστήματα, ακριβώς επειδή μεγαλώνει η κύστη της, επίσης αν μια μέρα πχ φάει/πιει κάτι διουριτικό εννοείται πως θα θέλει νωρίτερα.

Να θυμίσω εδώ για όλες μας, πως το ένστικτο μας εξακολουθεί να είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο, μαζί με τα σημάδια & τον χρονισμό. Αν πχ μας περάσει ξαφνικά απ το μυαλό η σκέψη "μμμ, μάλον πρέπει να θέλει τώρα", είναι πάρα πολύ πιθανό να είμαστε σωστές.

lKinp2.png

αυτο με τα κακακια το κανω κι εγω οχι για τις πανες αλλα για να την διευκολυνω....οταν την βλεπω οτι σοβαρευει κι αρχιζει να σφιγγεται,την ανοιγω και την κραταω αναμεσα στα ποδια μου στην θεση που κανουμε κι εμεις κακα (σε τουρκικη τουαλετα φανταστειτε)...και τα κανει πολυ ανετα και μολις τελειωσει γυρναει το κεφαλι και μου χαμογελαει...αυτο το κανουμε απο τον 7 μηνα.

Να θυμίσω εδώ για όλες μας, πως το ένστικτο μας εξακολουθεί να είναι ένα πολύ σοβαρό εργαλείο, μαζί με τα σημάδια & τον χρονισμό. Αν πχ μας περάσει ξαφνικά απ το μυαλό η σκέψη "μμμ, μάλον πρέπει να θέλει τώρα", είναι πάρα πολύ πιθανό να είμαστε σωστές.

συμφωνω.

κι εμενα με βοηθησε πολυ το ενστικτο μου κ εξακολουθει να με βοηθα:)

αυτο με τα κακακια το κανω κι εγω οχι για τις πανες αλλα για να την διευκολυνω....οταν την βλεπω οτι σοβαρευει κι αρχιζει να σφιγγεται,την ανοιγω και την κραταω αναμεσα στα ποδια μου στην θεση που κανουμε κι εμεις κακα (σε τουρκικη τουαλετα φανταστειτε)...και τα κανει πολυ ανετα και μολις τελειωσει γυρναει το κεφαλι και μου χαμογελαει...αυτο το κανουμε απο τον 7 μηνα.

τελικως.....ειμαστε πολλες!!!!!!!!:D

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

λοιπον το πρωι που ξυπνησαμε καναμε τα τσισα μας στο γιογιο!

στο πρωινο της εκανε παλι τσισα στο καρεκλακι φαγητου αλλα ειπαμε αυτο τελευταιο...

μετα που λειψαμε απτο σπιτι 3ωρες γυρισαμε κ η πανα ηταν θεοστεγνη! την εβαλα γιογιο κ ουρησε!:P

λοιπον το πρωι που ξυπνησαμε καναμε τα τσισα μας στο γιογιο!

στο πρωινο της εκανε παλι τσισα στο καρεκλακι φαγητου αλλα ειπαμε αυτο τελευταιο...

μετα που λειψαμε απτο σπιτι 3ωρες γυρισαμε κ η πανα ηταν θεοστεγνη! την εβαλα γιογιο κ ουρησε!:P

Πως κρατήθηκε τόσες ώρες???:shock::shock: Απίστευτο!!! Μπράβο στη κουκλίτσα σου!!! :-D

Η δικιά μου ούτε 5 λεπτά δε κρατιέται… εχτές για 1 λεπτό που άργησα να τη βάλω επειδή χτύπησε η πόρτα, της έφυγαν…:(

0sShp3.png

PGnvp2.png

κι ενα δωράκι , που κι εμένα μου το στείλανε χτες, νομίζω θα ισχύει ακόμα: Δωρεάν ηλεκτρονική 18 μηνη συνδρομή στο περοδικό Mothering για τις αγγλόφωνες μανούλες, πατάτε στο παρακάτω λινκ:

https://www.qfie.com/mmag/clsMMneword2.asp?strAspreason=102&PubCode=MTHR&TrackCode=JDIG&PubType=digital

και γραφετε τον κωδικό : CDIGM

κατω-κατω εκει που λεει:

"If you received a special offer please enter the promotional code here:"

Πολυ ωραιο αυτο, τωρα το ειδα. Ευχαριστουμε πολυ!

ANTI h efoyla σου ειναι κ πιο μικρη. επισης εμεις χρησιμοποιουμε υφασματινες πανες απο τον ιανουαριο οπου κ σταματησε την βραδυνη ενουρηση στην πρωτη βδομαδα εφαρμογης!

Διαφημίσεις

να την βαζεις!

στην αρχη βοηθαει να παρατηρησεις καθε ποτε κανει την αναγκη της ετσι ωστε να ξερεις ΠΕΡΙΠΟΥ ποτε να την βαζεις στο γιογιο

επισης να την παιρνεις μαζι στην τουαλετα για να βλεπει και να της εξηγεις τι κανουμε κ οτι εκεινη θα τα κανει στο γιογιο

σιγα σιγα και χωρις πιεση

διαβασε κ τις σελιδες τις πρωτες αυτου του τοπικ, εχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΕς πληροφοριες

ΚΑλη Αρχη!

Η κορη μου σε 2 βδομαδες γινεται ενος ετους. Να τη βαζω σιγα σιγα στο γιογιο να συνηθιζει? Ποιο συστημα ακολουθειτε κοριτσια?

Η protoula με κάλυψε πλήρως :wink: και βέβαια να την βαζεις! όμως δεν πρόκειται για κάποιο "σύστημα" με κανόνες, απλά με τον ίδιο τρόπο που καταλαβαίνεις πότε η μικρή σου πεινάει, νυστάζει, ειναι κουρασμένη, κλπ & ανταποκρίνεσαι, έτσι κι όταν θέλει την ανάγκη της, ανταποκρίνεσαι βοηθόντας την να τα κάνει μακριά απ το κορμάκι της, στο γιο-γιο, στην τουαλέτα, κλπ. Όλα τα μωράκια όταν τα κάνουν αντιδρούν κάπως, ίσως και από λίγο πριν (σφιξηματάκια, δυσφορία, ή ξαφνικά στέκονται ακίνητα με συλλογισμένο ύφος, ή τραβάνε την πάνα, κοιτάνε κατω,κλπ) Επειδή η μικρούλα σου έχει ήδη συνηθίσει να τα κάνει στην πάνα, καλό ειναι για αρχή πχ ένα πρωϊνό την ώρα που παίζετε, να την αφήσεις χωρίς πάνα πάνω σε κάτι αδιάβροχο, ή πανω στην ίδια την πάνα (ανοιχτή), ώστε να παρατηρήσεις σε τι χρονικά διαστήματα τα κάνει. Δοκίμασε να την βάζεις & αμέσως μόλις ξυπνάει. Ξεκινώντας θα διαπιστώσεις πως περισσότερο απ όλα ειναι θέμα επικοινωνίας με το μωράκι & όχι μέθοδος ή συστημα. Να θυμάσαι να μην αγχωθείς καθόλου, αλλά να το διασκεδάζεις με τη μικρούλα σου.

Αν θες να δεις περισοοτερα & για μωράκια μεγαλύτερα, διάβασε το ποστ στη σελιδα 5, αν και θα σου προτεινα & γω να το διαβασεις όλο το τοπικ. Για ό,τι θελήσεις,ρώτα μας. Καλή αρχή :wink:

lKinp2.png

Πολυ ωραιο αυτο, τωρα το ειδα. Ευχαριστουμε πολυ!

...έχει κι ενα φοβερό αρθρο, σχετικό με το θέμα μας μέσα: "Νo nappies for me!" (by Christine Cross-Loh, συγγραφέα σχετικών βιβλίων & μαμά 4 παιδιών)

lKinp2.png

Αν και δεν ξεκινησα τοσο νωρις οσο εσεις(πραγμα που θα επιδιωξω σιγουρα στο επομενο πρωτα ο Θεος)ηρθα να σας πω οτι κοψαμε την πανα!!!!

Ξεκινησαμε 18 μηνων ,(οπως εχω πει και σε αλλο ποστ) και ολοι με τρελαναν στα ειναι ''νωρις'' κτλ.(καλα τωρα που την κοψαμε, εμειναν με το στομα ανοιχτο και λενε οτι εχω το παιδι θαυμα...ουτε να τους περασει απο το μυαλο οτι ολα γινονται φτανει να τα καθοδηγησουμε σωστα απο νωρις)

Σας διαβαζω καιρο και ειμαι σιγουρη οτι οι προσπαθειες σας θα εχουν εντυπωσιακα αποτελεσματα στο αμεσο μελλον.

Με το καλο να απαλλαγειτε απο τις πανες!

Καλη συνεχεια!

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

ριτα οπως το ειπες! εντυπωσιακα!

καλε εκανε τσισα στο γιογιο πριν κοιμηθει κ τωρα κανει νανι το αγγελακι μου!

πραγματικα σε ευχαριστω ειρηνη για τις συμβουλες σου και για τον δρομο που μας δειχνεις!

εχω πλεον το πιο ευτυχισμενο μωρακι στον κοσμο! το ειδε κι ο μπαμπας της (οχι για να μη λετε οτι τα λεω επειδη ενθουσιαστηκα)

μουτσ μουτσ

Η κορη μου σε 2 βδομαδες γινεται ενος ετους. Να τη βαζω σιγα σιγα στο γιογιο να συνηθιζει? Ποιο συστημα ακολουθειτε κοριτσια?

ταρουλα!!!!!!!!

μεσα κι εσυ για το "τερμα οι πανες?":D:D:D

καλη αρχη!!!!!!!!

uDuOp2.png

Καλε τα παιδια αποκτουν τεραστια αυτοπεποιθηση με την απαλλαγη απο την πανα!!

Ο δικος μου εινα αγνωριστος,Δειχνει τοσο ωριμος και υπευθυνος τις μερες αυτες που δε φοραει πανα που με εχει καταπληξει!

Ολον τον προηγουμενο καιρο το χαιροταν αφανταστα αλλα σα να μεγαλωσε αποτομα με το που τη βγαλαμε οριστικα...

Παιδια ειναι πολυ σημαντικο επιτευγμα και πολυ συγκινητικο ταυτοχρονα.Αυτο εχω να πω.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

ριτα οπως το ειπες! εντυπωσιακα!

καλε εκανε τσισα στο γιογιο πριν κοιμηθει κ τωρα κανει νανι το αγγελακι μου!

πραγματικα σε ευχαριστω ειρηνη για τις συμβουλες σου και για τον δρομο που μας δειχνεις!

εχω πλεον το πιο ευτυχισμενο μωρακι στον κοσμο! το ειδε κι ο μπαμπας της (οχι για να μη λετε οτι τα λεω επειδη ενθουσιαστηκα)

μουτσ μουτσ

Καλή μου χαίρομαι για σας με την καρδιά μου, και ουσιαστικά εγώ ευχαριστώ που κάποιες μανούλες εμπιστεύτηκαν τη μικρή μου εμπειρία μαζί με το ενστικτό τους, εκεί που στην αρχή οι περισσότερες το θεωρούσαν ανέφικτο, άστοχο κλπ κλπ. Είναι τόσο όμορφο να διαδίδεται ξανά σήμερα αυτή η ξεχασμένη γνώση! Είναι τόσο όμορφο να επικοινωνούμε με τα μωράκια μας & να τα βλέπουμε ευχαριστημένα! Και τελικά όλο αυτό δεν έχει να κάνει με "οικονομία στις πάνες" ή "γρήγορη εκπαίδευση", αλλά έχει να κάνει με την επικοινωνία & την αυτοπεποίθηση & την υγειή αίσθηση με το σώμα & τις ανάγκες τους που αναπτύσουν τα μικρά μας.

Να μαστε ολες καλά και να τα χαιρόμαστε σ όλα τους :wink:

lKinp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...