Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χωρίς πάνες απο την αρχή?

Recommended Posts

Καταπληκτικό!!!

Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα!!!

Πάλι θυμάμαι που πέρυσι μου έλεγε η μητέρα μου πως η μητέρα της από 10 μηνών δεν της φορούσε πάνα γιατί καταλάβαινε από μια κίνησή της ότι ήθελε τσίσα... Σχεδόν δεν την πίστευα όταν το άκουγα και τώρα βλέπω πως αυτό είναι εφικτό για πολλούς γονείς!

Αχ θέλω να αρχίσω την εκπαίδευση τώρα, μπας και το χειμώνα δεν έχουμε πάνες πια γίνεται που είμαστε 17 μηνών ?

GJMap2.png

Διαφημίσεις

καλησπερα

καλε που ηταν κρυμμενο αυτο το τοπικ?

ειρηνη μπηκα και στο μπλογκ σου κ διαβασα

πραγματικα να σε εχει ο θεος καλα που τα ανακαλυψες και βοηθας κ αλλες μανουλες!

λοιπον η μικρη μου ειναι 18 μηνων

και φοραμε υφασματινες πανες

το πρωι ξυπναμε στεγνες και κακα μας κανουμε συνηθως το πρωι 1 φορα

γιογιο πηραμε και τωρα συνηθισαμε να καθομαστε εκει καθε πρωι

θα παρουμε ομως και καθισματακι για την τουαλετα γιατι βολευομαστε καλυτερα εκει!

απο σημερα ξεκινησα να την εχω μονο με βρακακι και απο μεσα τα βιοδιασπωμενα εσωτερικα απο τις υφασματινες πανες, γιατι η κακομοιρα θα παθει κανενα προβλημα στο τελος με το κενο που δημιουργειται αναμεσα στα ποδαρακια της απο τον ογκο των πανων. Επισης ειναι τοσο μα τοσο χαρουμενη οταν ειναι γυμνουλα!!!!!!

το βραδυ θα την αφησω χωρις πανα, μονο με υποσεντονο απο κατω για εαν κανει κατι

ο προβληματισμος μου ειναι μονο το οτι επειδη δουλευω στο σπιτι με παιδακια (ιδιαιτερα αγγλικων), τι κανω εαν κανει τα τσισα της εκεινες τις ωρες? σκεφτομαι οτι τωρα που ειναι καλοκαιρι θα την εχω μονο με βρακακι κ σορτσακι κι ετσι τα αλλαζω γρηγορα, αλλα θα χει μαθει λετε ως το φθινοπωρο?

Protoula & Evi155 καλωσήρθατε, στο ίδιο τοπικ στη σελίδα 5 υπάρχουν οδηγίες για τα μεγαλύτερα μωράκια & στα αγγλικά & στα ελληνικά. Νομίζω οτι & οι 2 σας (σορυ, οι 4 σας ήθελα να πω:-) μπορείτε μεχρι το φθινόπωρο να ξεχάσετε τις πάνες.

Protoula η ιδέα σου με τα βρακακι και απο μεσα βιοδιασπωμενα ακούγεται μια χαρά, ειδικά αν τις αρέσουν τα βρακάκια της θα χει ενα παραπάνω λόγο να συνεργαστεί, αν & απ ότι διαβάζω ήδη ειναι πολύ συνεργάσιμη :wink: Όταν κανεις μαθήματα δεν υπάρχει κανεις άλλος στο σπίτι να την βάζει? Καμιά φορά η γιαγιά η ο μπαμπάς αποδεικνύονται εξαιρετικοί βοηθοί:wink: Όσο για το βράδυ & αν τα κάνει πριν κοιμηθεί, μαλλον δε θαχεις πρόβλημα, αλλά καλου-κακού βαλε το υποσέντονο, ή και ενα φλις κουβερτάκι κατω απ το σεντονάκι της. Αν θες πες μας νεότερα αύριο και τις επόμενες μέρες. Μόνο να θυμάστε κορίτσια όχι άγχος, ούτε μαλωματάκια, όσο πιο ευχάριστα το αντιμετωπίζουμε εμείς, τόσο πιο γρήγορα ανταποκρίνονται τα μωρά μας.

Evi διαβασε τη σελ.5 κι ό,τι χρειαστείς ρώτα.

lKinp2.png

κι ενα δωράκι , που κι εμένα μου το στείλανε χτες, νομίζω θα ισχύει ακόμα: Δωρεάν ηλεκτρονική 18 μηνη συνδρομή στο περοδικό Mothering για τις αγγλόφωνες μανούλες, πατάτε στο παρακάτω λινκ:

https://www.qfie.com/mmag/clsMMneword2.asp?strAspreason=102&PubCode=MTHR&TrackCode=JDIG&PubType=digital

και γραφετε τον κωδικό : CDIGM

κατω-κατω εκει που λεει:

"If you received a special offer please enter the promotional code here:"

lKinp2.png

Διαφημίσεις

Όταν κανεις μαθήματα δεν υπάρχει κανεις άλλος στο σπίτι να την βάζει? Καμιά φορά η γιαγιά η ο μπαμπάς αποδεικνύονται εξαιρετικοί βοηθοί:wink:

Όσο για το βράδυ & αν τα κάνει πριν κοιμηθεί, μαλλον δε θαχεις πρόβλημα, αλλά καλου-κακού βαλε το υποσέντονο, ή και ενα φλις κουβερτάκι κατω απ το σεντονάκι της.

συνηθως ειμαι μονη...

για σημερα της εβαλα το εξωτερικο αδιαβροχο βρακακι και απο μεσα μονο ενα επιθεμα πανας

ουφ! πιστευω να βλεπετε την ωρα που σας γραφω, αλλα τα καταφερα! τις διαβασα ολες τις σελιδες!(τωρα θα παω κ για τα λινκ!)

λοιπον αναφερω τα νεα μας

τις εβαλα το βρακακι με 2 βιοδιασπωμενα απο μεσα και μια χαρα

μολις ξυπνησε το μεσημερι την πηγα τουαλετα αλλα δεν εκανε τιποτα και μολις βγηκαμε στην αυλη τα αμολησε:rolleyes:

μετα της ξαναεβαλα μια απτα ιδια , συν απο μεσα κι ενα επιθεμα πανας (γιατι ειχα μαθημα κ ο συζυξ δεν ειχε ερθει ακομα) και κρατηθηκε περιπου 1 ωριτσα μεχρι να χρειαστει αλλαγμα

ε μετα επειδη την αλλαξε ο συζυγος, της εβαλε την υφασματινη πανα χωρις επιθεμα κ βρακακι και κρατηθηκε καμια ωρα παλι

μετα το βραδυνο της φαγητο (οπου ειπε κακα κ την πηγα τουαλετα κ τελικα ηταν πριτσακι:rolleyes:)

μετα που της εβαλα παλι μονο βρακακι και βιοδιασπωμενο και παρακολουθουσε τα ζουζουνια στο you tube εκανε γερη δοση απο τσισα (αρα για αυτο δεν κατουραει το βραδυ, τα κανει πριν κοιμηθει!) τοσα πολλα που εκανε αρκετα κ στο πατωμα!

τρομαξε το κακομοιρο! εκει καταλαβα οτι ακομα κ με τις υφασματινες απλα συνηθιζουν να μενουν βρεγμενα και δεν καταλαβαινουν οτι ετσι λειτουργει κανονικα η ουρηση!

τσπ με χαμογελα ευτυχιας κ επιβραβευσης την πηγα και καναμε μπανακι μες την τρελη χαρα!

θα την παρατηρησω κ αυριο (οσο μπορεσω γιατι θα αργησει ο συζυγος και εγω εχω φουλ μαθηματα...) να δω καθε ποτε κανει τα τσισα της

για να την αρχισω σιγα σιγα να την πηγαινω στην τουαλετα. Νομιζω οτι στην περιπτωση μας ειναι ανα 1 ωρα περιπου...

ερωτηση

την αλλη βδομαδα που θα λειψουμε για 3 μερες και δεν μπορω να την εχω comondo (γυμνουλα) δεν πειραζει ετσι? θα το θυμαται οταν γυρισουμε λογικα...

(διαβασα οτι δεν βρισκατε καλες υφασματινες πανες σε σαιτ της ελλαδας

σας παραθετω την http://www.ecofamily.gr

εγω εχω τις πανες απο μπαμπου one size birth-to-potty

τις προτεινω ανεπιφυλακτα)

xaxa, εχω τσαμπα διαφήμιση φαίνεται :wink:

ελα εδώ ειναι, αλλά όσο μεγαλώνει ο μπόμπιρας μου, τόσο πιο αραιά γράφω :-(

http://freediaperbabies.blogspot.com/

Υπέροχο!!!! Μπράβο Ειρήνη!!!!:-D:grin::-D

0sShp3.png

PGnvp2.png

ερωτηση

την αλλη βδομαδα που θα λειψουμε για 3 μερες και δεν μπορω να την εχω comondo (γυμνουλα) δεν πειραζει ετσι? θα το θυμαται οταν γυρισουμε λογικα...

QUOTE]

καλημερα!

ολα καλα λοιπον για ξεκινημα ε?

λογικα δεν ειναι αυτο προβλημα , παρολα αυτα , δε θα κρατηθεις εσυ να την εχεις ντυμενη;)

Υπέροχο!!!! Μπράβο Ειρήνη!!!!:-D:grin::-D

που εισαι εσυ?:D

πως παει με τη μικρη?

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

ερωτηση

(διαβασα οτι δεν βρισκατε καλες υφασματινες πανες σε σαιτ της ελλαδας

σας παραθετω την www.ecofamily.gr

εγω εχω τις πανες απο μπαμπου one size birth-to-potty

τις προτεινω ανεπιφυλακτα)

Είναι σαν το ποδήλατο, δεν το ξεχνούν ποτέ:wink: Κι εμεις πχ οταν ταξιδεύουμε μιά φορά το μηνα με το πλοίο Αθηνα για να δουμε τους παπούδες μας & μένουμε 2-3 μέρες, ναι μεν έχουμε γιο-γιο στο σπίτι, αλλάτις περισσότερες ώρες ειμαστε με πάνα, λόγω περα-δωθε. ¨ομως γυρίζοντας εδώ αμέσως ξαναγυρίζουμε & στις συνήθειές μας. Μη το φοβάσαι καθόλου, πολλές μαμάδες το εφαρμόζουν μόνο part-time, αλλά και πάλι δουλεύει, απλά με full-time μπορει να καθαρίσουν απ τις πάνες γρηγορότερα, αλλά τι πειράζει?

H ecofamily, αν δε κάνω λάθος έχει μόνο τις popolini, απ τις οποίες πήρα 3 δοκιμαστικά, αλλά μου φάνηκαν πολύς όγκος για το τίποτα, εννοώ ειχαμε διαρροές με ένα μόνο κατουρηματάκι! Εχουν φέρει και τις Bumgenius (στο "Περι θηλασμού" στη Σαλονίκη, αλλά δεν αξιώθηκα να τις δοκιμάσω ακόμα.

Πάντως εφ όσων ήδη στα λέει η κουκλίτσα σου, είσαστε ήδη στην τελική ευθεία & μπράβο σας :wink:

lKinp2.png

που εισαι εσυ?:D

πως παει με τη μικρη?

Εδώ είμαι και εγώ!!! Σας παρακολουθώ καθημερινά!!! Η μικρή είναι πάρα πολύ καλά και μας τρελαίνει με όσα κάνει όσο μεγαλώνει. Είναι στη φάση που προσθέτει καινούριες λέξεις στο λεξιλόγιο της και κάθε μέρα έχουμε ένα πάρτι στο σπίτι. Είναι πολύ γλυκιά και πολύ ναζιάρα και χαδιάρα. Είναι και ταλιμπάν που και που… και αυτή η εναλλαγή είναι που μας τρελαίνει!!! Χιχιχι!!!

Με τα κακά τα πάμε πολύ καλά, μιας και τα λέει. Εκτός από μερικές φορές που μπορεί να είναι απορροφημένη από το παιχνίδι και να μη το πει έγκαιρα, αλλά συνήθως τα λέει…

Για τα τσισάκια τη βάζουμε αρκετές φορές μέσα στη μέρα αλλά λόγο του ότι την κρατάει η μαμά μου το πρωί και μάλιστα με βοήθεια άλλων πολλές φορές, αυτό κάνει τα πράγματα δύσκολα. Τώρα όμως που θα αρχίσουμε να πηγαίνουμε Π.Σ.Κ. στο camping και θα την έχω εγώ, συν του ότι θα είναι καλοκαίρι στην εξοχή, θα βοηθήσει πιστεύω αρκετά να καθαρίσουμε τελείως από την πάνα.

Η ίδια πάντως δείχνει ότι δε τη θέλει τη πάνα και κάθε φορά που πάω να της την βάλω δυσανασχετεί. Αν η μαμά μου ήταν ποιο δεχτική σε αυτή τη προσπάθεια, η μικρή θα είχε καθαρίσει τώρα…

0sShp3.png

PGnvp2.png

καλα μην αγχεσαι!

ολα θα γινουν.

κι εμενα ολη μερα ειναι ζητημα να τον προλαβω 4 η 5 φορες.

εν τω μεταξυ ηθελα να πω κ κατι που παρατηρησα...

μεγαλωνοντας τα πρωινα τσισακια του τα κανει ανα μια η κ μιαμιση ωρα.

αν βγουμε εξω θα κατουρησει οταν γυρισουμε σπιτι, εκτος κ αν μεινουμε εξω πανω απο 2 ωρες.

το απογευμα παλι, αυξανεται πολυ το μεσοδιαστημα.

μπορει κ στις 2 ωρες.

ειναι φυσικο αυτο?

δλδ τωρα ξεκινα ο "ελεγχος"των σφιγκτηρων?

uDuOp2.png

καλα μην αγχεσαι!

ολα θα γινουν.

κι εμενα ολη μερα ειναι ζητημα να τον προλαβω 4 η 5 φορες.

εν τω μεταξυ ηθελα να πω κ κατι που παρατηρησα...

μεγαλωνοντας τα πρωινα τσισακια του τα κανει ανα μια η κ μιαμιση ωρα.

αν βγουμε εξω θα κατουρησει οταν γυρισουμε σπιτι, εκτος κ αν μεινουμε εξω πανω απο 2 ωρες.

το απογευμα παλι, αυξανεται πολυ το μεσοδιαστημα.

μπορει κ στις 2 ωρες.

ειναι φυσικο αυτο?

δλδ τωρα ξεκινα ο "ελεγχος"των σφιγκτηρων?

Νομίζω ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον έλεγχο των σφιγκτήρων αλλά και με την κίστη τους η οποία όσο μεγαλώνουν τα μωρά μεγαλώνει και αυτή και κρατάει περισσότερα υγρά, περισσότερη ώρα… αλλά και πάλι δε το λέω με σιγουριά αυτό…:roll::roll:

0sShp3.png

PGnvp2.png

καλημεραααα

καλε, αγαπημενη συνηθεια θα μου γινετε!

ερωτηση

η μικρη κανει πολλα τσισα κατα την διαρκεια του πρωινου της. σημειωνω οτι τρωει μονη της στο καρεκλακι φαγητου και το να την διακοψω για τουαλετα μου φαινεται κομματακι δυσκολο...

τι κανω?

Διαφημίσεις

xaxa, εχω τσαμπα διαφήμιση φαίνεται :wink:

ελα εδώ ειναι, αλλά όσο μεγαλώνει ο μπόμπιρας μου, τόσο πιο αραιά γράφω :-(

http://freediaperbabies.blogspot.com/

γειά σας κορίτσια!

τέλειο! έχω ενθουσιαστεί με όσα διάβασα!μπράβο!

θέλω κι εγώ να ξεκινήσω την εκπαίδευση της κόρης μου. είναι 7 μηνών.

το κακό είναι πως την κρατούν οι γιαγιάδες τα πρωινά. υπάρχει ελπίδα για μας αν την εκπαιδεύω τα απογεύματα και το ΣΚ;

δεν νομίζω να με ακολουθήσουν οι γιαγιάδες. εδώ είδα κι έπαθα να τις πείσω για άλλα που δεν ήξεραν.

πείτε μου σας παρακαλώ από πού να ξεκινήσω;

ευχαριστώ!

H ecofamily, αν δε κάνω λάθος έχει μόνο τις popolini, απ τις οποίες πήρα 3 δοκιμαστικά, αλλά μου φάνηκαν πολύς όγκος για το τίποτα, εννοώ ειχαμε διαρροές με ένα μόνο κατουρηματάκι! Εχουν φέρει και τις Bumgenius (στο "Περι θηλασμού" στη Σαλονίκη, αλλά δεν αξιώθηκα να τις δοκιμάσω ακόμα.

Πάντως εφ όσων ήδη στα λέει η κουκλίτσα σου, είσαστε ήδη στην τελική ευθεία & μπράβο σας :wink:

http://εγω πηρα αυτες:

http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=29854

δυστυχως τα λεει σπανια :(

Νομίζω ότι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον έλεγχο των σφιγκτήρων αλλά και με την κίστη τους η οποία όσο μεγαλώνουν τα μωρά μεγαλώνει και αυτή και κρατάει περισσότερα υγρά, περισσότερη ώρα… αλλά και πάλι δε το λέω με σιγουριά αυτό…:roll::roll:

αυτο ακριβως!

Πολύ σωστή Anti!

lKinp2.png

Εχουν φέρει και τις Bumgenius (στο "Περι θηλασμού" στη Σαλονίκη, αλλά δεν αξιώθηκα να τις δοκιμάσω ακόμα.

Τώρα το είδα αυτό!!! :shock::shock::shock::shock:

Που είναι αυτό το μαγαζί???

Όταν λες Σαλονίκη, εννοείς Θεσσαλονίκη??????

0sShp3.png

PGnvp2.png

γειά σας κορίτσια!

το κακό είναι πως την κρατούν οι γιαγιάδες τα πρωινά. υπάρχει ελπίδα για μας αν την εκπαιδεύω τα απογεύματα και το ΣΚ;

δεν νομίζω να με ακολουθήσουν οι γιαγιάδες. εδώ είδα κι έπαθα να τις πείσω για άλλα που δεν ήξεραν.

ευχαριστώ!

sevoula καλωσήρθες στην παρέα μας:-) Στη σελ.5 θα βρεις οδηγίες για τα μεγαλύτερα απο 6 μηνών. Αρχίζεις παρατηρώντας καθε πότε τα κάνει, ισως ενα πρωινό να το βαλεις στο γιο-γιο και μετά να το αφήσεις για λίγο χωρίς πάνα (πανω σε μια φλις κουβερτούλα πχ) ωστε να καταλάβεις κάθε πότε τα κάνει, αλλά και σε σχέση μετο γαλα του. Τα πρωίνά τα κάνουν συχνότερα απ τ απογεύματα. Απο κει και πέρα αρχίζεις να παρατηρείς τα σηματα του μωρού, δυσφοριούλες, κλωτσίτσες, κλπ. Και πάντα το βάζεις με το που ξυπνάει απο υπνάκο. Μην αγχωθείς καθόλου για όσα δεν προλαβαίνεις. ¨οσο για τις γιαγιάδες, συζήτα το μαζί τους και μπορεί η απαντηση που θα πάρεις να σε εκπλήξει ευχάριστα, οι μανάδες μας δεν ειχαν πάνες μιας χρήσης, οπότε ουσιαστικά εφάρμοζαν λιγο ως πολύ το ίδιο σύστημα:-) Αλλά και να μην γίνει έτσι, δε χάνεις κάτι, το εφαρμόζεις όσο και όταν μπορείς.

lKinp2.png

Τώρα το είδα αυτό!!! :shock::shock::shock::shock:

Που είναι αυτό το μαγαζί???

Ναι θεσσαλονικη, δωσε τον τιτλο στο google και θα στο βγάλει, αλλά ειναι και στο facebook, οπυ μπορεις να τους μηλίσεις απ ευθείας, το χουν 2 τρομερα κορίτσια, πολύ εξυπηρετικά.

lKinp2.png

sevoula καλωσήρθες στην παρέα μας:-) Στη σελ.5 θα βρεις οδηγίες για τα μεγαλύτερα απο 6 μηνών. Αρχίζεις παρατηρώντας καθε πότε τα κάνει, ισως ενα πρωινό να το βαλεις στο γιο-γιο και μετά να το αφήσεις για λίγο χωρίς πάνα (πανω σε μια φλις κουβερτούλα πχ) ωστε να καταλάβεις κάθε πότε τα κάνει, αλλά και σε σχέση μετο γαλα του. Τα πρωίνά τα κάνουν συχνότερα απ τ απογεύματα. Απο κει και πέρα αρχίζεις να παρατηρείς τα σηματα του μωρού, δυσφοριούλες, κλωτσίτσες, κλπ. Και πάντα το βάζεις με το που ξυπνάει απο υπνάκο. Μην αγχωθείς καθόλου για όσα δεν προλαβαίνεις. ¨οσο για τις γιαγιάδες, συζήτα το μαζί τους και μπορεί η απαντηση που θα πάρεις να σε εκπλήξει ευχάριστα, οι μανάδες μας δεν ειχαν πάνες μιας χρήσης, οπότε ουσιαστικά εφάρμοζαν λιγο ως πολύ το ίδιο σύστημα:-) Αλλά και να μην γίνει έτσι, δε χάνεις κάτι, το εφαρμόζεις όσο και όταν μπορείς.

ευχαριστώ πολύ. θα τα διαβάσω. παίρνω θάρρος από τις δικές σας προσπάθειες και επιτυχίες. όσο και να αργήσουμε, η προσπάθεια καλό θα της κάνει πιστεύω.

να είστε καλά κορίτσια!

Ναι θεσσαλονικη, δωσε τον τιτλο στο google και θα στο βγάλει, αλλά ειναι και στο facebook, οπυ μπορεις να τους μηλίσεις απ ευθείας, το χουν 2 τρομερα κορίτσια, πολύ εξυπηρετικά.

Thank's… το βρήκα!!! :-P:razz::-P

0sShp3.png

PGnvp2.png

α μαλισταααααααα!!!!!!!!!

οποτε να μην αγχωνιμαι οτι τον αγχωνω!!!:rolleyes:

καλημεραααα

καλε, αγαπημενη συνηθεια θα μου γινετε!

χεχεχχεχε!!!! εθισμος θα σου γινουμε κοριτσακι!!:cool:

ερωτηση

η μικρη κανει πολλα τσισα κατα την διαρκεια του πρωινου της. σημειωνω οτι τρωει μονη της στο καρεκλακι φαγητου και το να την διακοψω για τουαλετα μου φαινεται κομματακι δυσκολο...

τι κανω?

αν το κανεις ησυχα σαν κατι φυσικο δε θα αντιδρασει αρνητικα,πιστευω:roll:

γειά σας κορίτσια!

ευχαριστώ!

καλως την!!!!!!

(τι ωραια που γινομαστε πολλες:D)

οσον αφορα τις γιαγιαδες μη νομιζεις πως θα τις φορτωσεις με κατι ...

ειναι γνωριμο γι αυτες!

ετσι κανανε στα παιδια τους κ οι ιδιες;)

:shock::shock::shock::shock:

ελα, πες την αληθεια...

πλακα με κανεις ε????:lol::lol::lol::lol:

uDuOp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...