Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χωρίς πάνες απο την αρχή?

Recommended Posts

ΣΕ ευχαριστω πολυ για την βοηθεια και τη συμβουλη σου!!! να'σαι καλα τον χαιρομαστε το μπεμπη και δεν λεει να κοιμηθει πανω απο 6 ωρες τη νυχτα!!! εχουμε βρυκολακιασει!!!

Διαφημίσεις

6 'ωρες!!! ουάου, εσεις εισαστε τυχεροί δηλαδή :wink: Εμένα επιτέλους αρχισε να κοιμάται τόσο, αλλά ειναι 9 μηνών και κάτι. Να σου πω, άσχετο,δοκίμασες να τον ταϊσεις τελευταίο τάϊσμα αργούτσικα (δε ξέρω αν θηλάζεις) & να τον πάρεις κοντά σου για ύπνο? Συνήθως κοιμούνται περισσότερο και καλύτερα κοντα μας & ο δικος σου ειναι μικρούλης ακόμα (μη φοβάσαι και δεν κακομαθαίνουν).

lKinp2.png

οχι δεν τον κοιμιζουμε κοντα μας απο την αρχη γιατι οταν το καναμε αν δεν ηθελε να κοιμηθει δεν κοιμοταν με τιποτα..οποτε οταν ειναι να κοιμηθει μασ δειχνει τα σημαδια...αρχιζει και βαζει τα χερακια του στο προσωπο του και το τριβει..τον κοιμιζουμε γυρω στις 9:30..πιο αργα δεν τραβαει κλαιει..εσυ τι ωρα το κοιμιζεις?:D

Αν και ειμαστε εκτος τοπικ, τον μικρό μου τον βαζω για υπνο με το που σκοτεινιάζει, δηλαδή μεταξύ 7μιση και 8μιση, τον θηλαζω σχεδον μεχρι που κοιμαται, αν και καποιες φορες ξυπνάει και θελει να με κραταει κοντα του για κανα 10λεπτο, όμως μετά κοιμάται μια χαρα. Θα ξαναξυπνησει γυρω στις 11 για γαλα & μετα μεσα στον υπνο του θα τον ξαναθηλασω οταν πεσω κι εγω (1, 2η ωρα). Απο κει και μετά θα κοιμηθεί σερι μεχρι τις 7 - 8 το πρωϊ, αντε 9. Νομιζω πως οταν ειναι κουρασμενα στο τελος θα κοιμηθουν, αρκει να νιωσουν σιγουρια και να χαλαρωσουν. Στο τελευταιο βοηθαει πολυ ενα χλιαρο μπανακι & λιγο παιχνιδι στο μπανιο, καθως κι ενα μασαζάκι μετα, τα χαλαρώνει πολύ και κοιμούνται καλυτερα.

lKinp2.png

Καλημερα!

ειμαστε στην 2η εβδομαδα "ανευ πανας" και ομολογω οτι εχω μεινει εκπληκτη απο τα αποτελεσματα.

τα κανουμε μονο στο γιογιο και μονο το κατουρημα λιγο μας ξεφευγει.

και παλι ομως η καταναλωση πανας εχει μειωθει δραματικα!

ηδη ψαχνω για υφασματινες μιας που ερχεται και το καλοκαιρι.

σε μια κουβεντα που ειχα με γυναικες ηλικιας της μαμας μου, μας "καθαριζαν" πολυ νωριτερα απο τις πανες, απο οτι τωρα. γυρω στον 1 με 1,5 χρονο.

το γιογιο μας το εχουμε τοποθετησει πανω στο πλυντηριο (για να μην πιανεται η μεση μ ου οταν την κρατω) και οταν την βαζω το απολαμβανει! ολο γελια ειναι!!

Διαφημίσεις

Μπράβο σας!! Αχ, αυτά τα κοριτσάκια, παντα το πιάνουν πρώτα το νόημα :wink:

Υφασμάτινες θα βρεις στα Λητώ της Popolini (αν & προσωπικά τις βρήκα άβολες) & στο "Περι Θηλασμού" (ειναι θεσσαλονικη αλλά & στο facebook,& στέλνουν παντου) τις Bumgenius. Μήπως όμως μια και τα πάτε τόσο καλά, να δοκιμάζατε κατευθείαν εκπαιδευτικά βρακάκια? Απλά μια σκέψη...

lKinp2.png

Μπράβο σας!! Αχ, αυτά τα κοριτσάκια, παντα το πιάνουν πρώτα το νόημα :wink:

Υφασμάτινες θα βρεις στα Λητώ της Popolini (αν & προσωπικά τις βρήκα άβολες) & στο "Περι Θηλασμού" (ειναι θεσσαλονικη αλλά & στο facebook,& στέλνουν παντου) τις Bumgenius. Μήπως όμως μια και τα πάτε τόσο καλά, να δοκιμάζατε κατευθείαν εκπαιδευτικά βρακάκια? Απλά μια σκέψη...

ευχαριστουμε πολυ!!!!!

τι ειναι τα εκπαιδευτικα βρακακια????

Training pants: Στην Ελλάδα θα βρεις μόνο μιας χρήσης φοβάμαι (εχει η pampers). Όμως αν πας σ αυτο εδώ το τόπικ στη σελ. 8 και διαβάσεις τα ποστ της Anti1980 και τα δικά μου απ το 228 ως το 239, θα βρεις εκπαιδευτικά βρακάκια από λινκ του εξωτερικού, που τελικά στέλνουν και Ελλάδα & ειναι αρκετά οικονομικά (ομως δεν εχω αξιωθεί ακόμα να τα παραγγείλω, τα χει παραγγείλει ομως η Αnti & φαντάζομαι συντομα θα μας πει περισσοτερα)

lKinp2.png

Καλημέρα κι από εμάς! Πάνε 2 μήνες και βάλε... που τον βάζουμε τον μικρούλη μας (ουάου πώς πέρασε έτσι ο καιρός???!!!) και τα πάμε περίφημα! Κάθε πρωί που θα ξυπνήσουμε, θα πιούμε το γάλα μας και θα κάνουμε κακάκια και τσισάκια στο γιογιό! Επίσης μετά τη φρουτόκρεμα και μετά το μεσημεριανό ύπνο ή την κρέμα το απόγευμα θα κάτσουμε! Τα κακά σχεδόν πάντα τα κάνουμε στο γιο-γιο! Ευτυχώς βοηθάει η γιαγιά και ο μπαμπάς όταν είναι σπίτι γιατί η μαμά ακόμα δεν κάνει να τον σηκώσει...

Είμαι τρελά ενθουσιασμένη και τώρα που θα καλοκαιριάσει και θα είμαστε με τον πωπουδάκο έξω πιστεύω θα το καταφχαριστηθούμε! Από πάνες ξεχνάμε πότε πήραμε τελευταία φορά! Σκέφτομαι επίσης το ενδεχόμενο να πάρω υφασμάτινες ή βρακάκια! Θα το ερευνήσω το θέμα! ;) Επίσης σας κάνω διαφήμιση!!! Το Ελσάκι εγώ σας το έφερα κατά εδώ! Έχω δείξει και φώτο του μικρού στις φίλες μου, θα χαρώ πολύ να τις δω να γράφουν στο θέμα σας και να έχουν την ίδια επιτυχία!

Κάτω οι πάνες!!!! :lol: :lol: :lol:

Διαφημίσεις

Mikio μας σ ευχαριστούμε & χαιρομαστε για σας :-) Πάντως βρε κορίτσια, νομίζω ότι τωρα πια με νιώθετε γιατί λύσαξα έτσι πολύ να το υπερασπίσω αυτό το θέμα! Είναι απίστευτη χαρά να ανακαλύπτεις κάτι όμορφο που δουλεύει για το μωρό σου & να το διαδίδεις και έπειτα να βλέπεις κι άλλους γονείς & μωράκια να γίνονται χαρούμενοι μ αυτό και να κάνουν το ίδιο. Ειλικρινά πιστεύω πως, από στομα σε στόμα & από θέληση σε θέληση, θα χουμε τελικά ξαναβρεί όλη τη χαμένη μας γονεϊκή παράδοση, αυτήν που μας στέρησε η ταχύτητα, οι "εύκολες λύσεις" & ο καταναλωτισμός της εποχής μας. Κι όχι μόνο για την υγειηνή, αλλά και για πάρα πολλά άλλα γονεϊκά θέματα, όπου τα κατεστημένα ανατρέπονται συνέχεια και τη θεση τους παίρνουν άλλες, πολύ πιο φυσικές προσεγγύσεις. Κάτω λοιπόν οι πάννες, τα κλάματα, η βία, η αδιαφορία! Ζήτω οι αγκαλιές & τα χάδια, η επικοινωνία, η αγάπη & (γιατί όχι?) το...γιο-γιο!!

:wink:

lKinp2.png

μπραβο μας!!!!:D

"ενεργα" μελη στο τοπικ!!!!!!!!!!!!!

εμεις εχουμε ενα θεματακι επειδη εχει πολλες ασχολιες πια:rolleyes:.

μπουσουληματα, σκαρφαλωματα, ντουλαπια με ταπερ, συρταρια με καλτσες, αλλα μολις κανει κατι, τροχαδην στη μαμα να μας αλλαξει:cool:.

δεν πειραζει, τι να κανω?

αφου το βραδυ αν ξυπνησει θα κανει τσισα κ θα ξανακοιμηθει, η αν ξυπνησει κατευθειαν το πρωι θα ειναι στεγνος, νομιζω κατι κανουμε κι εμεις;)!

το γελιο ειναι οταν ειμαστε εξω κ ερχεται στο αμην κ αφου ειναι στο καροτσι, μου κανει σημα(ξερετε, το γνωστο γελοιο σφιξιμο:lol:)κ παμε στην εκαστοτε τουαλετα!!!!!

καλος ειναι:)!

θα ερθει το καλοκαιρι κ θα μπουμε σε αλλους ρυθμους πιστευω .

ε ειρηνη?

ε????

εεεεεεεεεε??????????????:D

uDuOp2.png

Ναι Efitsa μου, για να μη σου πω & ότι εσας σας βλεπω να καθαρίζετε & νωρίτερα :wink: Βλέπεις ο δικός σου ξεκίνησε απ τα δύσκολα πρώτα, που ειναι το βράδυ και το έξω! Τώρα το καλοκαιράκι όμως θα είναι για ολα τους πιο εύκολα & πιο άνετα.

lKinp2.png

αυτο παλι, που γεννησα τον καβουρα????????:lol::lol::lol:

τι αναποδο πλασμα θεε μου!

μονο να μεινει εκει η αναποδια του κ να μην επεκταθει σε ολο της το μεγαλειο οπως η μανα του:lol:.

παντως τα κακα του με προβληματιζει που παει μεσα , τα κανει κ μου ρχεται "μυρωδατος" να τον αλλαξω:(.

και να πεις οτι τον πιεζω?

δεν τον πιεζω!

οτι καναμε παλια, το κανουμε κ τωρα!

τεσπα!

ας μεινουμε στα ευχαριστα:)

καλη συνεχεια κ περιμενω να δω κι αλλα νεα:D

uDuOp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα!!!!!

που ειστε ?

τι νεα με τα μωρα σας??????

ειπα να κοψω την τρελλη επιβραβευση του τυπου τραγουδαμε μολις κατουραμε η κανουμε κακα γιατι ειναι κατι φυσικο κ πρεπει να γινεται ουτως η αλλως ...

ειρηνη εχω αδικο?

γιατι μου φαινεται οτι θα το δει παιχνιδι που καποια στιγμη δε θα τον ενδιαφερει....:roll:

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

όλα καλά με μας, προχωράμε :-) Εφιτσα ναι, μονο όχι απότομα, εννοώ η επιβράβευση μ ένα "μπραβο" & φιλάκι, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν :-) απλά καλό ειναι να μην το κανουμε μεγάλο θέμα όταν τα καταφέρνουν, γιατί όπως λες ειναι το πιο φυσικό πραγμα στον κοσμο. Στο δικό μου λέω ενα μπράβο, του δίνω φιλακι & στα κακάκια ειδικά αν εχει μέρες να κάνει και ζορίζεται, μπορεί και να ρίξω κι ενα χειροκρότημα ακόμα, αλλά μέχρι εκεί :wink: Πάντως παρατηρώ ότι δεν το βλέπει για παιχνίδι ο δικός μου & αμα του το προτείνω και θέλει εξακολουθεί να ξεκαρδίζεται :wink:

lKinp2.png

ειρηνακι ναι , αυτο του λεω πια!

μπραβο κ φιλακι.

ειπαμε!!!!:lol::lol::lol::lol:

γιατι μεχρι προ ημερων καναμε σαν τους τρελλους κ τραγουδαγαμε "καναεμ τσισακια καναμε τσισακια μπραβο μιχαηλ!!!!!!!!"χαχαχχαχα!

τον μιχαλιο μου μωρε!!!θα νομιζε οτι εκανε αθλο!:mrgreen:

αλλα ηρεμησα για να γινεται ολο αυτο κ πιο φυσικο!

ααα!!!!!!!καλε ξεχασα!

ΤΕΛΟΣ Η ΒΡΑΔΥΝΗ Η ΠΑΝΑ!!!

σ ευχαριστω ειρηνακι για τη βοηθεια σου!

χωρις εσενα τπτ δε θα καταφερναμε:D

και που εισαι...

βαλε κανα βιντεακι να ζαχαρωσω:cool:

ξεχνιεσαι! ξεχνιεσαι!!!!!!!!!:P:p:p

uDuOp2.png

ααα!!!!!!!καλε ξεχασα!

ΤΕΛΟΣ Η ΒΡΑΔΥΝΗ Η ΠΑΝΑ!!!

Μπράβοοοοοοο!!!!! βρε συ, το πιο καλό ξέχασες! Απίστευτο! Κι εγώ ζηλεύω, αλλά ...κοντογιορτή :wink: Εφίτσα μου, εγώ δεν έκανα τίποτα, εσύ και το Μιχαλιώ σου τα κάνατε όλα & η κάθε μανούλα με το μωράκι της. Μπράβο σας και πάλι!!!

lKinp2.png

Αντε πάρε και κανα βιντεάκι να φτιαχτείς :wink: Εχουμε γίνει είδηση στο CNN & όχι μόνο, ο κόσμος αρχίζει και ξυπνά και πολύ μ αρέσει!

κι αν βαλεις στο Google "infant potty training" ή "elimination communication", Θα βρεις πάρα πολλά βιντεάκια που τ ανεβάζουν γονείς σαν κι εμάς απ όλο τον κόσμο, με τα μικρά τους ...εν δράση! Να δεις που γίνεται μόδα σιγά-σιγά...

lKinp2.png

Γειά σας κορίτσια. Σε λίγες μέρες γεννάω και θέλω πολύ να εφαρμόσω τη μέθοδο αυτή στο νεογέννητο αν και θα έχω στα πόδια μου και τον μεγαλο (2 ετών) ο οποίος δεν έχει μάθει ακόμη το γιο γιο παρα μονο αν τον παροτρύνω παααααρα πολύ. Εχουμε σαν πάνες τις υφασμάτινες αλλά θέλω τουλάχιστον τα κακά να μην τα κάνει στην πάνα και να μάθει σχετικά πιο γρήγορα από οτι ο μεγαλύτερος το γιο γιο.

Αυτό που θέλω να ξέρω είναι πως να αρχίσω, ποια σημάδια να θεωρήσω σημαντικά, τι γίνεται όταν βγαίνεις έξω για βόλτα κτλ...οσο πιο αναλυτικά τοσο το καλύτερο για μένα!!!:) Ευχαριστώ!!!

Αυτό που θέλω να ξέρω είναι πως να αρχίσω, ποια σημάδια να θεωρήσω σημαντικά, τι γίνεται όταν βγαίνεις έξω για βόλτα κτλ...οσο πιο αναλυτικά τοσο το καλύτερο για μένα!!!:) Ευχαριστώ!!!

Καλωσόρισες, να χαίρεσαι τον μεγάλο σου & με το καλό να ρθει και το μπεμπάκι σου. Αν δε βαριέσαι, ρίξε μια ματιά στο ίδιο τόπικ, απ τη 2η σελίδα και μετά & θα τα βρεις όλα. Εγώ εδώ να σου επαναλάβω μόνο τα βασικά: Ειναι σημαντικό να μάθεις να παρατηρείς τα σημάδια του μωρού σου, όπως όταν πεινάει, νυστάζει,κλπ, έτσι κι όταν θέλει κακάκια/τσισάκια θα παρατηρήσεις μια συγκεκριμένη δυσφορία, κλωτσίτσες, σφιξηματάκια, ή πχ, εκεί που θηλάζει να αφήνει τη θηλή και να κουτουλάει στο στηθος. Σ όλες αυτές τις περιπτώσεις θα το κρατάς σταθερά κάτω απ τους γοφούς, με την πλατούλα του στο στήθος σου, πάνω από ένα μπωλ, γιο-γιο, νιπτηρα ή λεκάνη και ταυτόχρονα θα του κάνεις "τσσσσσς" ή "πσσσς" ή όποιον συριστηκό ήχο σε βολεύει. Επισης τα μωράκια με το που ξυπνουν τα κάνουν, αλλά και σε κάποιο (μικρό) χρόνο αφού θηλάσουν. Αν θελήσεις να ξεκινήσεις χωρίς καθόλου πάνες (ναι, κάποιες το κάνουν & με επιτυχία, εγώ όχι γιατί δυστυχώς το εμαθα όταν ο δικος μου ήταν μεγαλύτερος, 3,5 μηνών), εφοδιάσου με κουβερτάκια φλις και προβιά προβάτου, όπου απο πανω θα στρώνεις βαμβακερές πάνες (τετράγωνες, σαν τις παλιές) & επάνω το μωράκι, ώστε αν σου βραχεί να αλλάζεις την πάνα εύκολα, χωρίς να βρέχεται το απο κάτω. Να θυμάσαι πως τα τσισάκια είναι αποστειρωμένο νεράκι & δεν τρέχει και τίποτα να βραχείς, συμβαίνει:wink: Αν πάλι δε νιώθεις άνετα απ την αρχή, μπορείς να το ξεκινήσεις και αργότερα, πχ στον 2ο ή 3ο μήνα.

Αν διαβάζεις αγγλικά μπες στο Diaperfreebaby.org, όπου θα μάθεις πολλά περισσότερα. Για την ώρα διάβασε το τόπικ, δες και τα βιντεάκια και ό,τιάλλο θες ρωτα μας. Να σου πω τέλος πως ειναι πάρα πολύ πιθανό (συνήθως έτσι συμβαίνει), ο μεγάλος που θα σε βλέπει να βαζεις το μωράκι να αρχίσει να ζητάει το γιο-γιο κι ο ίδιος. Φυσικά για να μη σου κανει ζηλίτσες καλό είναι να του "ζητάς τη βοήθειά του" για το μωράκι, όπως πχ να σου φέρνει το γιο-γιο και τέτοια.

Στη διάθεση σου για ό,τι άλλο θελήσεις.

Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου.

lKinp2.png

Ξέχασα να σου πώ ότι βοηθάει πολύ να κοιμάσαι μαζί με το μωράκι, ειναι και πιο ασφαλές για το ίδιο και πολύ πιο εύκολο για σένα (αλλά και για το θηλασμό), είτε στο ίδιο κρεβάτι, είτε με την κούνια κολλημένη στο κρεβάτι σου. Στη διάρκεια της μέρας δε, αν μπορείς να το φοράς με μαρσιπο ή ring-sling ειναι ακόμα καλύτερα και για το ίδιο αλλά και για τη μέθοδο που ακολουθούμε, μια και έτσι πιάνεις αμέσως τα σηματα δυσφορίας του. Απ όλα αυτά φυσικά διαλέγεις εσύ τι σου κάνει & το εφαρμόζεις. Το βασικό ειναι να μην αγχωθείς με το όλο θέμα και να απολαύσεις το μωράκι σου.

lKinp2.png

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Τα είχα διαβάσει άυτά και στις προηγουμενες σελίδες όπως λες απλώς αναρωτιώμουν αν ήθελε κάποια ιδιαίτερη μέθοδο...θα το επιχειρήσω!! Στην έξοδο τι κάνεις όμως;;

Εγώ έξω του φοράω πάνα για να ειμαι ήσυχη, αλλά οπου μπορω τον βάζω (πχ στην εξοχή ή σε μαγαζιά ή σπίτια φίλων με καθαρές τουαλέτες) και έτσι συνήθως η πάνα μας μένει στεγνή, εκτος απ τις φορές που τρέχω για δουλειές και τον έχω μαζί μου, αλλά δεν προλαβαίνω να τον βάλλω. Αλλά αυτό μπορεί να μου συμβεί και στο σπίτι, δεν έγινε και τίποτα, προσπαθώ να τον πετυχαίνω & συνήθως τα καταφέρνω, τώρα αν χάσουμε και καμιά, δεν πειράζει καθόλου :wink:

Το μόνο "ιδιαίτερο" που χρειάζεται ή μέθοδος ειναι η ιδιαίτερη σχέση που αποκτούμε με τα μωράκια μας, η επικοινωνία που αρχίζει και λειτουργεί αμφίδρομα απ τις πρώτες κι όλας στιγμούλες τους :-)

Καποιοι λένε πως θέλει μεγάλη υπομονή, εγώ πάλι βλέπω πως είναι διασκεδαστικότατο & για τους δυο μας & στην τελική πιστεύω πως μια βρώμικη πάνα θέλει πολύ περισσότερη υπομονη :-)

lKinp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...