Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χωρίς πάνες απο την αρχή?

Recommended Posts

ειρηνακι μου το ειχες πει , αλλα δε το περιμενα ετσι:(.

παλι εκανε κακα πανω του , και ηρθε μετα διπλα μου για να τον αλλαξω:|.

το καθισματακι το σκεφτηκα και εγω....

γιο γιο υπαρχει παντα διπλα.

μα ειναι δυνατον , να θελει να κοιμαται στεγνος και να θελει να παιζει βρεγμενος?????????

δεν πιανουν τα τραγουδια , δεν πιανουν τα παιχνιδια , δεν πιανει μου φαινεται ουτε το βαμβακερο πανι.

απλα κατουραει η κανει κακα και ερχεται για να τον αλλαξω.

γιατι ερχεται:cool:.

αφου η πανα ειναι ζεστη μολις σκασει μυτη ο κυριος καθαροθοδωρης:rolleyes:.

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

Χα χα χα!!!! Αχ Έφη μου… και η δικιά μου με το που ακούει το τσσσς τσατίζεται και με κλοτσάει… εγώ βλέπω ότι αν τη βάλω στη τουαλέτα και κοιτάζω κάπου αλλού τα κάνει ποιο εύκολα. Αν της κάνω το τσσς μπορεί να μη τα κάνει και καθόλου.

Αυτά όσον αφορά το «ήχο». Για τα υπόλοιπα δε μπορώ να σε συμβουλέψω γιατί η δικιά μου είναι ποιο μεγάλη και φέρεται διαφορετικά. Πάντως και εμείς έχουμε τα πισωγυρίσματα μας, μη νομίζεις…

ενα θα σου πω.

απο την απελπισια μου σημερα , τον πηρα αγκαλια και αρχισα να του λεω πως ειμαι πολυ στενοχωρημενη , γιατι ξεκινησε με τις καλυτερες προυποθεσεις, και ναι χαιρομαι που ξυπναει το βραδυ για τσισα , αλλα καλο θα ηταν να το εκανε αυτο και την ημερα, και πως οπως τρεχω να τον βαλω στο γιο γιο και να τον καρατησω στεγνο το βραδυ , ετσι θα κανω και την ημερα , οπως καναμε παλια.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock:

( ο μιχαηλ)

uDuOp2.png

Αφού σου έρχετε αμέσως μόλις τα κάνει, είναι θέμα χρόνου να καταλάβει τι παίζει και να στο λέει από πριν, θα γίνει όμως. Μείνε υπομονετική & πρόχειρη γιαυτόν, με συχνές προτάσεις, όχι όμως πιεστικές. Κάνεις πολύ καλά που του εξηγείς και του μιλάς γιαυτό.

lKinp2.png

δλδ αν τον αφηνω να τα κανει και με το που ερχεται τον αλλαζω αμεσως θα γυρισουμε στις παλιες καλες εποχες?

γιατι μου περασε απο το μυαλο να τον αφησω με τα βρεγμενα μπας κα ισιωσει αλλα δεν το ειδα πουθενα γραμμενο σε αυτα που παραθετεις , οποτε μαλλον βλακεια σκεφτηκα:confused:

γιατι ομως οταν τον βαζω στο γιο γιο δεν και οταν τον αφηνω μονο του τα κανει?

uDuOp2.png

Oxi, δεν εννοώ να τον αφήνεις λερωμένο, αυτό με τίποτα. Εννοώ ότι αφού στα λέει, έστω μετά, σημαίνει ότι καταλαβαίνει πως πρεπει να στα πει ώστε να τον αλλάξεις(γιατί και φυσικά τον ενοχλεί), άρα σιγά-σιγά θα καταλάβει πως αν στα λέει πριν, θα πηγαίνουν στο γιο-γιο και θα ναι καθαρούλης ο ίδιος. Συνέχισε κανονικά & λέγε του τι κάνετε, θα το πιάσει στο τέλος. Τα ιδια συμβαίνουν πάνω-κάτω & με πολλά άλλα στην ηλικία του, κάθε μέρα τα διαβάζω, είναι αναμενόμενα, μη σκας, τα περνάνε κι άλλες :-) Και όπου ναναι παίρνω σειρά κι εγώ.

Στην ερώτηση σου: όταν τον βάζεις στο γιο-γιο ή είναι πολύ απασχολημένος μ ότι έκανε & άρα δεν χαλαρώνει γιατί έχει το νου του στο παιχνίδι του & δεν τον απασχολεί εκείνη τη στιγμή κάτι άλλο. 'Η τον χαλάει κάτι σχετικό με το γιο-γιο (π.χ. η θέση του, κάποια λιγο μεγαλύτερα ζουζούνια απ ότι διαβάζω αρχίζουν μέχρι και τις "ντροπές" & θέλουν να ναι μόνα τους ή να γυρίζει πλάτη η μαμά για να κάνουν!), ή σας βλέπει στο μπάνιο και ίσως θέλει εκεί, ή απλά είναι σε άλμα ανάπτυξης και μόλις το εδραιώσει θα επανέλθει μόνος του. Πάντως, μη φοβάσαι, δεν ξεχνάνε τίποτα :wink: Το πρόβλημα του είναι μάλλον χρονικό, αλήθεια δε σου δίνει το παραμικρό σημάδι όταν του ρχονται? Για δες μηπως απλά έχουν αλλάξει οι αντιδράσεις του. Αλλά θα δοκίμαζα και με το καθισματάκι στην τουαλέτα, σε πολλά πιάνει & ξαναρχίζουν με ενθουσιασμό να τα λένε.

lKinp2.png

Διαφημίσεις

δε μου δινει σημαδι πια .

λες κα δε συμβαινει τπτ του φευγουν.

3 στα 3 σημερα (κακα:().

δεν αντιδρω βεβαια .

απλα τον πλενω αμιλητη και ανεκφραστη , αντιθετα οταν τα κανει εξω , τον επιβραβευω.

τωρα το απογευμα , ξυπνησε χ&$@&*@ς αλλααααααααα.......

κατουρησε εξω.:shock:

θα σε κρατω ενημερη.

(αν δε σε παρω βραδιατικα κλαιγοντας:-()

uDuOp2.png

Κορίτσια γειά σας...Όπως βλέπετε έχω ένα μικρουλάκι (τον Μικρό μου Πρίγκιπα)ο οποίος από την αρχή κάνει τα κακάκια του(πουφ πουφ τα λέμε εμείς) ενώ τον κρατάμε ξαπλωτό σχεδόν καθιστό στα πόδια μας...

Θα ήθελα καμία οδηγία να ξεκινήσω από τώρα μιας και φαίνεται σχεδόν έτοιμος...

Τον καταλαβαίνουμε πότε θέλει και αυτή η θέση τον διευκολύνει.

Δώστε μας καμιά συμβουλή...

Να πάρω γιογιο?

Για να τον κρατάω....

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

στεγια μου καλη αρχη !:D

σιγουρα για σενα θα ειναι η καλυτερη αρχη μια και βλεπω την ηλικια του μικρου.

τα εχουμε πει κα στο καφε νομιζω.

ενα ταπερακι στρογγυλο ειναι οτι πρεπει για αρχη, αν και θα σου πει και η ειρηνη αναλυτικα.

κανε ενα κοπο και κοιτα και τα λινκ που παραθετει σε προηγουμενες σελιδες , γιατι θα σε βοηθησουνε απιστευτα.

οτι θες εδω ειμαστε:D

uDuOp2.png

στεγια μου καλη αρχη !:D

σιγουρα για σενα θα ειναι η καλυτερη αρχη μια και βλεπω την ηλικια του μικρου.

τα εχουμε πει κα στο καφε νομιζω.

ενα ταπερακι στρογγυλο ειναι οτι πρεπει για αρχη, αν και θα σου πει και η ειρηνη αναλυτικα.

κανε ενα κοπο και κοιτα και τα λινκ που παραθετει σε προηγουμενες σελιδες , γιατι θα σε βοηθησουνε απιστευτα.

οτι θες εδω ειμαστε:D

Ναι κοριτσάρα μου τα έχουμε πει!!!

Ελπίζω και από κοντά...

Θα προσπαθήσω να σας μελετήσω.....

Μπορείς να πάρεις το πιο απλό και μικροκαμωμένο γιο-γιο και για αρχή θα τον κρατάς πίσω-πίσω προσ την πλάτη του γιο-γιο. Ρίξε μια ματια στα βιντεάκια στις προηγούμενες σελίδες για να δεις πως τον κρατάς σταθερά και άνετα. Μπορείς να τον κρατήσεις και πάνω απ την λεκάνη, 'η πάνω απο ένα ταπεράκι για αρχή. Γενικά διάβασε απ τη δευτερη-τριτη σελίδα και θα βρεις πολλές συμβουλές, όπου κολλήσεις, ρώτα μας. Καλή αρχή :wink:

lKinp2.png

Διαφημίσεις

Μπορείς να πάρεις το πιο απλό και μικροκαμωμένο γιο-γιο και για αρχή θα τον κρατάς πίσω-πίσω προσ την πλάτη του γιο-γιο. Ρίξε μια ματια στα βιντεάκια στις προηγούμενες σελίδες για να δεις πως τον κρατάς σταθερά και άνετα. Μπορείς να τον κρατήσεις και πάνω απ την λεκάνη, 'η πάνω απο ένα ταπεράκι για αρχή. Γενικά διάβασε απ τη δευτερη-τριτη σελίδα και θα βρεις πολλές συμβουλές, όπου κολλήσεις, ρώτα μας. Καλή αρχή :wink:

εδω εισαι εσυ?

τι θα κανωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!

να σε ρωτησω τωρα που σε βρηκα .:cool:

οταν τον βαζω στο γιο γιο και τιναζεται , επειδη συνηθως τον κραταω κατω ,οχι με ιδιαιτερη δυναμη , αλλα σταθερα.

μηπως να το αλλαζα το τροπαρι και με το που τιναζεται να τον παραταω κατω?

uDuOp2.png

Όταν τινάζεται μην προσπαθείς να τον κρατήσεις εκεί με το ζόρι, προσπαθείς πάλι σε λίγο.

Δοκίμασε πιο χαλαρά, να μην γίνει το γιο-γιο αγώνας μεταξύ σας, χαλαρά κι όποτε κάθεται οκ, όποτε σου δυσφορεί, άστο για αργοτερα.

lKinp2.png

Καλημέρα κορίτσια! Σας είχα γράψει για να ζητήσω συμβουλές στις 3 του μήνα που σκεφτόμασταν με τον άντρα μου να ξεκινήσουμε το γιο-γιο στο μικρούλι μας... Ευχαριστώ θερμά και πάλι.

Σας γράφω και σήμερα για να σας πω τις εξελίξεις. Μερικές μέρες μετά εφοδιαστήκαμε με το περιβόητο γιο-γιο! Όταν το είδε η μαμά μου πέθανε στο γέλιο και με κορόιδευε! Ξεκινήσαμε να τον βάζουμε το πρωί μόλις ξυπνούσε και μετά από κάθε γεύμα! Με την 1η κιόλας φορά έκανε κακά και τσίσα στο γιο-γιο και μάλιστα φάνηκε να το χαίρεται! Ενθουσιαστήκαμε! Μόλις τα έδειξα την 1η φορά στη μάνα μου εκεί που με κορόιδευε άρχισε να αλλάζει στάση... Τις περισσότερες φορές τον προλαβαίνουμε και μόλις τον βάζουμε μετά από μερικά λεπτά (όχι πάνω από 5) συνήθως κάνει! Καμιά φορά δεν προλαβαίνουμε το πρωί. Δλδ ξυπνάει και τα έχει κάνει. Αλλά σιγά-σιγά μαθαίνουμε το ωράριό του περίπου και ελπίζω στο μέλλον να μπορούμε να "επικοινωνούμε" ώστε να τα καταφέρνουμε ακόμα καλύτερα.

Πλέον η μητέρα μου είναι πολύ θετική, Μάλιστα τις τελευταίες μέρες που έρχεται στο σπίτι μου τα πρωινά αναλαμβάνει αυτή την τουαλέτα καθώς έχω μια μικρή αποκόλληση στην 2η εγκυμοσύνη μου και δεν κάνει να σηκώνω βάρη, δεν ήθελα όμως να αλλάξει κάτι στις συνήθειες του μωρού και να σταματήσουμε την προσπάθεια...η οποία ναι μεν δε μετράει πολλές μέρες αλλά πηγαίνει αρκετά καλά! Σας ευχαριστώ και πάλι! Θα είμαι εδώ γύρω κι αν σας χρειαστώ θα επικοινωνήσω! Ελπίζω να έχω και στο μέλλον εξίσου καλά κι ίσως ακόμα καλύτερα νέα επί του θέματος!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

καλα...

θα την παρω αγκαζε την ενοτητα:cool:

σημερα ξυπνησε στις 7.30 στεγνος.κατουρησε ηρεμα θηλασε κοιμηθηκαμε μαζι:D κ κατουρησε παλι οταν ξυπνησε.

εφαγε φρουτα κ κατεβηκαμε βολτα.

παμε για καφε κ πιανει γκρινια.

τον παω στην τουαλετα κ κατουρησε:D

τρωει και τον πηγα κ εκανε κακα:D:D

εν τω μεταξυ μπηκανε 2 κοπελες στην τουαλεταεκεινη την ωρα κ κοιταζανε κ γελαγανε.:oops:

τους φαινοταν απιστευτο.

αυτος στον κοσμο του:lol::lol::lol:

ειμαι παρα πολυ χαρουμενη:-D:grin::-D

ειχες δικιο ειρηνακι!

ειναι σαν το ποδηλατο.

δεν ξεχνανε τπτ:-)

καλη ανασταση λοιπον:-D

uDuOp2.png

Χαίρομαι πολύ :-) Είδες το θηρίο? Είδες πόσο ξεκάθαρα σηματα δίνουν? Γιαυτό λένε πως είναι θέμα ετοιμότητας του γονιού & όχι του παιδιού: κάποια άλλη θα σκεφτόταν "ε, αφού είμαστε έξω, ας τα κάνει στην πάνα", όμως εσύ δε το σκέφτηκες καν & τον βοήθησες να μείνει καθαρούλης, αυτό ειναι Εφίτσα μου το νόημα & το χετε πιάσει άψογα & οι 2 σας, μπράβο :-)

Εμείς πάλι βγάζουμε (επιτέλους) το πρώτο μας δοντάκι, οπότε λερώσαμε μερικές πάνες, ειδικά τώρα το Πάσχα που πήγαμε Αθήνα, όμως επιστρέψαμε στη βάση μας & θα ξαναβρούμε το ρυθμό μας & μεις, όλα καλά :-)

lKinp2.png

Καλημερα!!!

ΣΗμερα λοιπον ετυχε το εξης:

παρατηρησα απο τον 6ο μηνα, οτι καθε φορα που την εβαζα στο καρεκλακι του φαγητου της τα εκανε! την εβαζα στο καρεκλακι και οταν ημουν στην κουζινα διοτι ειναι στενη και δεν χωρουσε παρκο ή κατι αλλο. ετσι ακομη και τωρα καθε φορα που καθεται και θελει σφιγγεται και τα κανει.

σημερα την αλλαξα αλλα ειχε κανει πολυ λιγο.

μετα απο λιγη ωρα ξαναζητησε να αλλαχτει (παταει μια τσιριδα χαρακτηριστικη) και παλι ειχε κανει κατι παρα πολυ λιγο, ετσι την κρατησα λιγο με τα ποδια μαζεμενα πανω απο την αλλαξιερα και τα εκανε κανονικα!!!! την πηγα στο νιπτηρα για πλυσιμο και παλι την κρατησα και τα ξαναεκανε!!! (αλλαξιερα, νιπτηρα, πατωμα μπανιου μαρκαραμε!)

νομιζω οτι ειμαστε κατι παραπανω απο ετοιμες.

α, και οταν ειμαστε εξω στο καροτσι ή στο καθισμα αυτοκινητου δεν τα κανει ποτε.

αισθανομαι ομως οτι ειναι μικρουλα. στο απλο γιογιο θα κατσει? διοτι στο καρεκλακι φαγητου εχει ενα εμποδιο μπροστα που το κραταει και εχει τον χρονο της.

το πρωι που ξυπναει κατουραει παρα πολυ, με το που ξυπναει να την καθιζω στο γιογιο?

το γιογιο στο μπανιο?

καλημέρα, ναι στο απλότερο γιο-γιο (θα βρεις στα jumbo, πάμφθηνο) αλλά εννοείται θα την κρατάς εσύ & δε θα την αφήσεις ουτε στιγμή μόνη της. Αν θες δοκιμάζεις και καθισματάκι για τη λεκάνη, αν δε σου φαίνεται νωρίς. Το γιο-γιο για αρχή το φέρνεις όπου σας βολεύει & αργότερα, όταν περπατάει μόνη της & δε θα θέλει να διακόψει τα παιχνίδια της, καλό ειναι να χεις και δεύτερο, πχ ενα σε κάθε δωμάτιο που κάθεστε για γρηγοράδα κι ευκολία, οταν πια φτάσει να πηγαίνει απο μόνη της τοτε το βάζεις και στο μπάνιο (αν και πιθανότατα τότε πια θα χρησιμοποιεί ήδη τη λεκάνη).

lKinp2.png

Καλημέρα!

ποτε θεωρουμε οτι πετυχαμε την διαδικασια???

3η μερα σημερα, το πρωι δνε κατουριεται, αλλα περιμενει να την σηκωσω, να παμε στο μπανιο στο γιογιο μας και κανω σσσσσ και κατουραει.

το ιδιο και μετα κακα μας οταν σφιγγεται, ξεντυνομαστε και σφιγγομαστε παρεα και τα κανει.

θα το κρατησει ομως?

μη σε απογοητευσω, εμενα μου το κανε 10-12 μερες και μετα γυρισε πισω στα ιδια... πιστευω πως θελει πολυ περισσοτερο χρονο, μη της βγαλεις το μπεμπιλινο αν δε σιγουρεψεις πανω απο μηνα...και εχετε κανα ατυχημα...ειδικα στο παιδοτοπο ξεχνιεται και δε λεει να την παω, οπως κανεις σπιτι, γιατι παιζει και δε θελει να φυγει απο το παιχνιδι...

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Καλημέρα!

ποτε θεωρουμε οτι πετυχαμε την διαδικασια???

3η μερα σημερα, το πρωι δνε κατουριεται, αλλα περιμενει να την σηκωσω, να παμε στο μπανιο στο γιογιο μας και κανω σσσσσ και κατουραει.

το ιδιο και μετα κακα μας οταν σφιγγεται, ξεντυνομαστε και σφιγγομαστε παρεα και τα κανει.

θα το κρατησει ομως?

Και βέβαια θα το κρατησει, εφ όσων το κρατησεις & συ :-), ίσως με μκρα πισωγυρισματακια όταν πχ βγαζει δοντακι, όταν παιζει και δεν θελει να διακοψει, ή οταν κάτι την εχει αναστατώσει (ταξίδι, ασθένεια, επισκεψεις, κλπ). Απ τη στιγμή που εχει καταλαβει πως ανταποκρινεσαι στην ανάγκη της & συνεργάζεται ήδη, δεν το ξεχνάει, ειναι σαν το ποδήλατο :-) Εννοειται πως για την δική σου ηρεμία, καλό ειναι να φοράει πάνα όταν εισαστε έξω και τη νύχτα, όμως στο σπίτι (ιδιαίτερα τώρα που καλοκαιριάζει & εχει ζεστάνει ο καιρος) καλό ειναι μόλις τα κάνει, να μένει για κάποια ώρα χωρίς πάνα (για όση ώρα νιωθεις άνετη κι εσύ μ αυτό).

Η συνολική διαδικασία θεωρήται πετυχημένη όταν μενει συνέχεια στεγνή, χωρίς πάνα, μερα -νύχτα & αυτό μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ ενός & δύο ετών (μιλάω πάντα για μωράκια που ξεκίνησαν μεγαλύτερα & όχι απ τη γεννηση)

lKinp2.png

καλησπερα σας!!! εχω ενα μπεμπουλη 5 μηνων και θελω να μου πειτε πια πανα εχετε δει οτι ειναι καλυτερη..πιο αποροφητικη ουσιαστικα και απαλη για το δερματακι του..τωρα χρησιμοποιω τα παμπερσ τα κιτρινα στο νουμερο 3..

καλησπερα σας!!! εχω ενα μπεμπουλη 5 μηνων και θελω να μου πειτε πια πανα εχετε δει οτι ειναι καλυτερη..πιο αποροφητικη ουσιαστικα και απαλη για το δερματακι του..τωρα χρησιμοποιω τα παμπερσ τα κιτρινα στο νουμερο 3..

καλησπέρα:-) αν διαβάσεις όλο το τοπικ θα δεις πως για πολλές από μας η "καλύτερη πάνα" ειναι το...γιο-γιο! :wink:

Παρ όλα αυτά οι περισσότερες χρησιμοποιούμε και πάνες για backup, κατά προτίμηση όμως υφασμάτινες (πλενόμενες), καθώς όλες οι μιάς χρήσης, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, δεν ειναι & ό,τι καλύτερο για τα μωράκια μας (σε καποια προηγούμενη σελίδα εδώ μέσα έχω μεταφράσει ένα σχετικό αρθρο, που τα λέει πιο αναλυτικά). Η εμπειρία μου μόνο, λέει ότι οι μιας χρήσης ειναι πάνω -κάτω όλες τα ίδια, από άποψη χημικών στο τζελ που περιέχουν (& τις κάνει τόσο απορροφητικές), οπότε αν μείνεις σ αυτές, μπορεις απλά να διαλέξεις πια εχει καλύτερη εφαρμογή στο μωράκι & λιγότερο όγκο, άρα περισσότερη ελευθερία κινήσεων (πχ, εγώ αυτά τα βρήκα στα παμπερς τα πορτοκαλί (simply dry), που ειναι & σχετικά οικονομικά, αλλά προσπαθούμε (& συνήθως τα καταφέρνουμε) να φοράμε πιο πολύ υφασμάτινες, να κραταμε την πάνα μας στεγνή & αν όχι, να την αλλάζουμε αμέσως. Το πρόβλημα με τις πάνες μιας χρήσης ειναι πως όσο πιο απορροφητικές ειναι, τόσο περισσότερο τις συνηθίζουν τα μωράκια & δεν τα ενοχλεί η υγρασία ώστε να θελήσουν να την αποφύγουν, & να μας δείξουν ότι θέλουν να τα κάνουν ώστε να πάμε στο γιο-γιο. Ελπίζω να βοήθησα & να χαίρεσαι τον μπεμπούλη σου :-)

lKinp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...