Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καλωσόρισμα στην ενότητα ΔΕΠΥ / Adhd


Recommended Posts

Αγαπητά μέλη,  ανοίγουμε αυτό το θέμα έτσι ώστε να υπάρξει συζήτηση γύρω από την ΔΕΠΥ αλλά να δώσουμε ευκαιρία συνάντηση των μελών του φόρουμ/αναγνωστών που έχουν ασχοληθεί με το θέμα & έχουν ΔΕΠΥ οι ίδιοι ή έχουν μέλη με ΔΕΠΥ στην οικογένειά τους, να συγκεντρωθούν ίσως σε ένα σημείο. Για αυτό το σκοπό θα δώσουμε την δυνατότητα ανώνυμης συμμετοχής σε αυτή την ενότητα, καθώς αφορά ιατρικά δεδομένα που ενδεχομένως κάποια/κάποιος να μην θέλει να συζητήσει με το κανονικό της/του όνομα χρήστη. 

Η ανώνυμη δημοσίευση έχει ενεργοποιηθεί.

 

Γιατί επιτρέπουμε εδώ την ανώνυμη δημοσίευση;

Η μη σύνδεση μιας δημοσίευσης με τις υπόλοιπες ενος χρήστη επιτρέπει να διαχωριστεί κάτι που είναι ίσως πιο προσωπικό και αφορά την ψυχική υγεία του χρήστη, με άλλες δημοσιεύσεις που αφορούν τα παιδιά ή άλλα θέματα όχι απαραίτητα τόσο ευαίσθητα.

Σχεδιάζουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο και σε άλλες ενότητες (πχ.ψυχική υγεία της μητέρας & σχετική φαρμακευτική αγωγή) . 

Ο λόγος που επιτρέπουμε την ανώνυμη δημοσίευση στην ενότητα της ΔΕΠΥ έχει να κάνει με το ότι θέλουμε να επιτρέψουμε την ειλικρινή έκφραση για αυτή την διαφορετικότητα, που αρκετές φορές έχει να κάνει με καταστάσεις και προβληματισμούς που φέρνουν έντονη ντροπή στους ενήλικες - καταστάσεις που αρκετές φορές δεν επιθυμούν να εκμυστηρευτούν ακόμα και στην οικογένεια ή στους κοντινούς φίλους. 

Δηλαδή θέλουμε να ενθαρρύνουμε την έκφραση αυτών των καταστάσεων από όσους ενήλικες τις βιώνουν, καθώς κάτι τέτοιο θα βοηθήσει την κοινή γνώμη να αποκτήσει μια πολύ καλύτερη εικόνα για αυτό το θέμα αλλά και το ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για στήριξη & κατανόηση στο κομμάτι αυτό. 

Επίσης, η έκφραση αυτών των καταστάσεων μπορεί να προωθήσει έναν ενήλικα ή νεαρό άτομο από ένα στάδιο ντροπής, σε ένα στάδιο αντιμετώπισης και επίλυσης, το λεγόμενο accountability.

Παράλληλα γνωρίζουμε ότι μεγάλο ποσοστό ενηλίκων δεν έχει διάγνωση και δεν γνωρίζει ότι έχει αυτή την διαφορετικότητα, καθώς αρκετοί /αρκετές δεν έχουν όλα τα συμπτώματα που συνηθίζεται να συνδυάζονται με την ΔΕΠΥ ή και επειδή παλιότερα δεν υπήρχε επίγνωση για το φάσμα της ΔΕΠΥ.

Ένα φόρουμ συζητήσεων όπου οι προβληματισμοί εκφράζονται χωρίς περιορισμούς, ίσως βοηθήσει και σε αυτό. 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...