Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγωνία για νέα εγκυμοσύνη μετά από απώλεια

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και καλή χρονιά! Αποφάσισα να γράψω εδώ γιατί νιώθω ότι θα τρελαθώ αν δεν το μοιραστώ με κάποιον. Ο σύντροφός μου όλο μου λέει να ηρεμήσω αλλά δε με βοηθάει αυτό.... Πριν έξι μήνες είχα μια παλινδρομη λόγω χρωμοσωμικης ανωμαλίας (στις 10 εβδομάδες) κ μια βιοχημική. Σήμερα είμαι στην πέμπτη εβδομάδα.. δεν έχω πάει ακόμα στο γυναικολόγο καθώς λέει να πάω την έβδομη εβδομάδα. Έχω γίνει παρανοϊκή.. κάνω χοριακες χωρίς να το ζητήσει ο γιατρός..βλέπω το στήθος μου κ σήμερα νομίζω ότι έχει ξεπρηστεί κ έχω πάθει πανικό. Σκέφτομαι να πάω για χοριακή αύριο το πρωί.. πως θα περάσουν οι μέρες κ οι εβδομάδες? Φοβάμαι μην έχω πάλι αρνητική κατάληξη. Οποία έχει χρόνο σας παρακαλώ απαντήστε. ☺️

Διαφημίσεις

20 ώρες πρίν, marinaki23 είπε:

Καλησπέρα σε όλες και καλή χρονιά! Αποφάσισα να γράψω εδώ γιατί νιώθω ότι θα τρελαθώ αν δεν το μοιραστώ με κάποιον. Ο σύντροφός μου όλο μου λέει να ηρεμήσω αλλά δε με βοηθάει αυτό.... Πριν έξι μήνες είχα μια παλινδρομη λόγω χρωμοσωμικης ανωμαλίας (στις 10 εβδομάδες) κ μια βιοχημική. Σήμερα είμαι στην πέμπτη εβδομάδα.. δεν έχω πάει ακόμα στο γυναικολόγο καθώς λέει να πάω την έβδομη εβδομάδα. Έχω γίνει παρανοϊκή.. κάνω χοριακες χωρίς να το ζητήσει ο γιατρός..βλέπω το στήθος μου κ σήμερα νομίζω ότι έχει ξεπρηστεί κ έχω πάθει πανικό. Σκέφτομαι να πάω για χοριακή αύριο το πρωί.. πως θα περάσουν οι μέρες κ οι εβδομάδες? Φοβάμαι μην έχω πάλι αρνητική κατάληξη. Οποία έχει χρόνο σας παρακαλώ απαντήστε. ☺️

Έχω περάσει και εγώ μια βιοχημική και μια παλινδρομη στις 8,5 εβδομάδες. Σήμερα αδιαθετησα πρώτη φορά μετά την παλινδρομη. Επειδή νιώθω τον φόβο σου όσο δεν πάει, θα σου πω τι με βοηθάει εμένα. Κάνω ψυχοθεραπεία εδώ και καιρό και συζητάμε πολύ συχνά το θέμα αυτό διότι και ο πόνος είναι ακόμα εντονος, αλλά και ο φόβος για μια επόμενη εγκυμοσύνη. Προφανώς μαγικό κουμπάκι δεν υπάρχει να πατήσουμε και να φύγει το άγχος και ο φόβος, αλλά εμένα η ψυχοθεραπεία με βοηθάει να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου αυτά.. Μακάρι να είχα να σου πω κάτι που δεν το έχεις ακούσει(είναι μια νέα εγκυμοσύνη, και κανε θετικές σκέψεις κλπ κλπ) αλλά ξέρω ότι αυτά δεν βοηθάνε. Τουλάχιστον όχι εμενα... Αγκάλιασε τα συναισθήματα σου, μιλά για αυτά, εξέφρασε τους φόβους σου και μετά σιγά σιγά αμφισβήτησε τους. Εάν δεις ότι δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου ζητα βοήθεια. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ήρεμη και να χαρείς την εγκυμοσύνη σου. Εύχομαι σε λίγους μήνες να πάρεις στην αγκαλιά σου το μωράκι σου και όλα αυτά να είναι μια κακή ανάμνηση! Με το καλό!!

• 4 εβδομάδες μετά...
On 16/1/2023 at 10:19 ΜΜ, marinaki23 είπε:

Εγώ είχα μια διακοπή κύησης λόγω χρωμοσωμικων ανωμαλιών και μετά από δύο μήνες προσπαθειών μια βιοχημική. Τώρα είμαι έγκυος στις 11 εβδομάδες και δεν ξέρεις πόσο τρέμω στην ιδέα της αυχενικής που κοντεύει. Το ήξερα εξαρχής ότι η επόμενη κύηση μετά την διακοπή θα ήταν δύσκολη από ψυχολογικής άποψης. Εύχομαι και προσευχομαι να πάνε όλα καλά. 

Εσύ πως πάς? Σε ποια εβδομάδα είσαι τώρα?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...