Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλια και ασφάλεια

aglaia

Recommended Posts

εδώ κάποιοι παιδίατροι λένε στους γονείς προληπτικά να χορηγούν ντεπόν στα παιδία! η πρώτη μας παιδίατρος μετά από τον εμβολιασμό της μικρής μας είπε να της δώσουμε ντεπόν σε περιπτωση που ανεβάσει πυρετό, για να μην ταλαιπωρούμαστε εμείς!!! και όμως υπάρχουν γονείς που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των παιδιάτρων.

μεγάλωσα στη γερμανία και ζήτημα να χρειάστηκε να πάρω 2 φορές στη ζωή μου αντιβίωση. εκεί είναι πολύ φειδωλοί οι γιατροί με τα φάρμακα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μεγάλωσα στη γερμανία και ζήτημα να χρειάστηκε να πάρω 2 φορές στη ζωή μου αντιβίωση. εκεί είναι πολύ φειδωλοί οι γιατροί με τα φάρμακα.

Εγώ θυμάμαι στην Αγγλία που οι Έλληνες φοιτητές ερχόντουσαν φορτωμένοι με φάρμακα και αντιβιώσεις, γιατί ακούσανε λέει ότι οι Άγγλοι δεν τα δίνουνε και πολύ εύκολα :)

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Αφου πετατε κι εσεις ασχετα θα αναρωτηθω κι εγω εδω αν οι κρεμες που βαζουμε στα μουτρα μας και στο σωμα μας περνανε στο γαλα!

Βαζω του Κορρε που δεν εχουν πολλα χημικα μεσα αλλα τωρα που εχουμε χλαπατσουλα κοιλιτσα βαζουμε και τιποτα αλλο :lol:

Για λεγ για λεγ!

Βαζω του Κορρε που δεν εχουν πολλα χημικα μεσα αλλα τωρα που εχουμε χλαπατσουλα κοιλιτσα βαζουμε και τιποτα αλλο :lol:

Για λεγ για λεγ!

Καλέ γιατί νομίζω ότι κάπου έχω ακούσει ότι του Κορρέ είναι όλα χάλια;..... Συγγνώμη δεν έχω κάπου να σε παραπέμψω... το έχει πάρει το αφτί μου όμως... αν κάποιος ξέρει κάτι πιο εμπεριστατομένο ας μας το πει. Εγώ βάζω της Oriflame γιατί... έτσι... "ψιλο"-εμπιστεύομαι ότι Σουηδικό. Μέχρι να ακούσω κάτι και γι' αυτά...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Για λεγ για λεγ!

Καλέ γιατί νομίζω ότι κάπου έχω ακούσει ότι του Κορρέ είναι όλα χάλια;..... Συγγνώμη δεν έχω κάπου να σε παραπέμψω... το έχει πάρει το αφτί μου όμως... αν κάποιος ξέρει κάτι πιο εμπεριστατομένο ας μας το πει. Εγώ βάζω της Oriflame γιατί... έτσι... "ψιλο"-εμπιστεύομαι ότι Σουηδικό. Μέχρι να ακούσω κάτι και γι' αυτά...

Οχι παραπληροφορηση και το γραφει και επανω οτι δεν εχει propylene glycol, parabens κτλ. ΟΤαν πρωτοεμφανιστηκαν ειχαν μεσα καποια χημικα αλλα εγραφε οτι ειναι σε διαδικασια να τα βγαλουν. Οντως ενα after shave του αντρα μου που πηρα προπερσι ειχε μεσα καποιες ουσιες ενω στην επομενη παρτιδα τις αφαιρεσαν.

Αυτοι που ελεγαν φυσικα προιοντα και ηταν τιγκα μεσα ειναι της apivita :evil: τωρα αρχισαν κι αυτοι να τα αφαιρουν σιγα σιγα.

Του Κορρε εχω παρα πολλα πραγματα και ειμαι πολυ ευχαριστημενη.

Διαφημίσεις

Αφου πετατε κι εσεις ασχετα θα αναρωτηθω κι εγω εδω αν οι κρεμες που βαζουμε στα μουτρα μας και στο σωμα μας περνανε στο γαλα!

Για λεγ για λεγ!

Αν περνάνε τα χημικά των καλλυντικών στο γάλα δεν ξέρω, αλλά διάβασα πολλές φορές ότι τα διάφορα χημικά που περιέχουν περνάνε μέσα από τον πλακούντα (βρέθηκαν chemical traces in the cord blood). Οπότε τα αποφεύγω και τώρα που θηλάζω just to be on the safe site.

Τον Κορρέ δεν τον εμπιστεύομαι, μπορεί να αφαίρεσε μερικά χημικά αλλά εξακολουθούν τα καλλυντικά του να έχουν ένα σωρό άλλα επικίνδυνα (άσε που δεν λέει τίποτα για την ποιότητα της πλαστικής συσκευασίας) Ούτως ή άλλως έχει τώρα ένα σωρό άλλα καλλυντικά φυσικά, και πιστοποιημένα βιολογικά, που είναι πολύ αποτελεσματικά, γιατί να το ρισκάρω;

Νομίζω ότι πρόβλημα μεγάλο είναι τα είδη μακιγιάζ, που ακόμη και αυτά που υποτίθεται ότι είναι αγνά και βιολογικά, κάποιες επικίνδυνες ουσίες τις περιέχουν :(

Αν γνωρίζει κάποια κάτι πολύ καλό ας το πει (πάλι εκτός τόπικ, αλλά το θεωρώ crucial issue :) )

dimitrali, ειμαι βιολογος και με άδεια ανατροφής επίσης

:D

A, ωραία, γιατί έλεγα να ανοίξω τοπικ με θέμα "Στα μαθητικά σας χρόνια, γνωρίσατε ποτέ κάποιοιν φυσικό που να μην είναι... φευγάτος; Ψηφίστε τώρα!!!!" και φοβόμουν μήπως παρεξηγηθείς!!!! (Αυτό μπορώ να το υποστηρίξω καλύτερα!!!!!!!!!!!!!!!!)

χα χα χα :lol::lol::lol:

Ki εμένα για φευγάτη με εχουν οι μαθητές μου (και οι φίλοι), αλλά δεν πειράζει...πάντως η πιο φευγάτη καθηγήτρια που είχα ήταν χημικός και όταν μεγάλωσα κατάλαβα τι σημασία είχαν όλα αυτά τα άσχετα που μας έλεγε. Παρεπιπτόντως χημεία έγραψα άριστα στον ασεπ από τις γνώσεις του λυκείου μου.

πες μου ότι ήσουν και τη χρονιά που τα δόσαμε όλα μαζεμένα... φυσική, χημεία, βιολογία, γεωλογία... :!:

please :!::!::!::!::!:

Tωρα αν πω ναι θα με πιστέψεις; 8 μηνών εγκυος στο 2ο.

Να κάνουμε ένα club κι εμείς; Πώς κάνουνε οι άλλες δλδ του Dr. Mercola και του Mothering; :?:

Δεκτές οι ακόλουθες ειδικότητες: φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι, μαθηματικοί, πληροφορικάριοι, χημικoί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, ιχθυοκαλλιεργητές, δασοπόνοι, φυσιογνώστες... και οι υπόλοιπες συναφείς που μου διαφεύγουν. :!:

Απαραίτητες προϋποθέσεις να έχουν δόσει στον ΑΣΕΠ του 2005, παντρεμένες με παιδιά ή σε ενδιαφέρουσα, να θηλάζουν και να είναι κάπως... ε... φευγάτες! Να μη βάλω και το εξεταστικό κέντρο και τόπο πρώτου διορισμού γιατί θα το περιορίσουμε πολύ!!!!!!!!!!!!!!

Οι υπόλοιπες (των θεωρητικών - φιλόλογοι κ.λπ.) να κάνετε δικό σας club! :twisted:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Α οχι ευχαριστω δεν θα παρω!....εδω σταματησα να αποστειρωνω και την πιπιλα του μικρου.

Αμαρτία εξομολογημένη ουκ εστί αμαρτία!!!!

Αφού το θύμήθηκα να το ποστάρω κι αυτό: Πριν από 3-4 χρόνια, είχα διαβάσει ένα άρθρο το οποίο ανέλυε την αιτιώδη συνάφεια μεταξύ των αλλεργιών που διαρκώς αυξάνονται στις Δυτικές Κοινωνίες και στην ύπερβολική αποστείρωση στην οποία υποβάλλονται τα παιδιά τους πρώτους μήνες της ζωής τους!

Ήταν πολύ καλή έρενα, εμπεριστατωμένη, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (για να μην ξεχνιόμαστε) του στυλ: Το Πανεπιστήμιο τάδε μελέτησε μπλα μπλα... Σε ένα δείγμα τόσων παιδιών ηλικίας τόσο μέχρι τόσο κτλ. κτλ.

Το συμπέρασμα ήταν ότι η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ στους πρώτους μήνες της ζωής του ανθρώπου φαίνεται να εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο δεν καλείται να αντιμετωπίσει παρά ελάχιστους εισβολείς. Έτσι όταν το παιδί ξεκινάει να τρέφεται με κανονικό φαγητό το οποίο ούτως ή άλλος περιέχει κάποια μικρόβια (πχ. ωμά φρούτα ή λαχανικά) ή βγαίνει στον έξω κόσμο (αρχίζει π.χ. να πηγαίνει στις κούνιες ή στον παιδικό σταθμό), το ανοσοποιητικό του αντιλαμβάνεται ως εισβολείς ακόμη και αθώες ουσίες και εμφανίζει αλλεργικές αντιδράσεις.

Φυσικά αυτό δεν πολυαφορά τις μαμάδες που θηλάζουν διότι το στήθος

(ευτυχώς) δεν μπαίνει στον αποστειρωτή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Ξέχασα!!!!! Όποια μανούλα έχει χρόνο να γκουγκλάρει σήμερα και θέλει να το βρει, ας μου ποστάρει το link γιατί πνίγομαι! :shock:

Απ' όσο θυμάμαι το άρθρο ήταν στα Ελληνικά!!!!

Φυσικά αυτό δεν πολυαφορά τις μαμάδες που θηλάζουν διότι το στήθος (ευτυχώς) δεν μπαίνει στον αποστειρωτή!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αχ κι εγώ δεν αντέχω να μην το πω το άσχετο:

Θηλασμός: το καλύτερο πράγμα στον κόσμο.

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Να κάνουμε ένα club κι εμείς; Πώς κάνουνε οι άλλες δλδ του Dr. Mercola και του Mothering; :?:

Δεκτές οι ακόλουθες ειδικότητες: φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, γεωλόγοι, μαθηματικοί, πληροφορικάριοι, χημικoί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, ιχθυοκαλλιεργητές, δασοπόνοι, φυσιογνώστες... και οι υπόλοιπες συναφείς που μου διαφεύγουν. :!:

Απαραίτητες προϋποθέσεις να έχουν δόσει στον ΑΣΕΠ του 2005, παντρεμένες με παιδιά ή σε ενδιαφέρουσα, να θηλάζουν και να είναι κάπως... ε... φευγάτες! Να μη βάλω και το εξεταστικό κέντρο και τόπο πρώτου διορισμού γιατί θα το περιορίσουμε πολύ!!!!!!!!!!!!!!

:

Όχι, καλέ , εδώ είμαστε μια μεγάλη αγαπημένη παρέα - απλώς ό,τι μαθαίνει ο καθένας το προωθεί και στους υπόλοιπους.

εδώ κάποιοι παιδίατροι λένε στους γονείς προληπτικά να χορηγούν ντεπόν στα παιδία! η πρώτη μας παιδίατρος μετά από τον εμβολιασμό της μικρής μας είπε να της δώσουμε ντεπόν σε περιπτωση που ανεβάσει πυρετό, για να μην ταλαιπωρούμαστε εμείς!!! και όμως υπάρχουν γονείς που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των παιδιάτρων.

Καλα κι εγω την πατησα στην αρχη......μου λεγε στο πρωτο εμβολιο να δωσω ντε και καλα προληοτικα ντεπον γιατι θα σαλταρει το παιδι και μπλα μπλα και με τρομοκρατησε........με επρηξε και η μητερα μου και του δωσα ντεπον.......καμμια παρενεργεια δεν εκανε.......

Μετα του δωσα παλι κανα δυο φορες που εκλαιγε γιατι μου ελεγε πως χρειαζεται γιατι εχει αυτο και το αλλο...... :?

Ε δεν ξαναδωσα.......ουτε για δοντια ουτε για εμβολια........και μετανοιωσα που την ακουσα στις αρχες, ειδικα οταν διαβασα οτι η υπερβολικη χρηση ντεπον συνδεεται με την εμφανιση ασθματος στα βρεφη......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Δυστυχως όσο αφορα τα φάρμακα γίνεται το ίδιο με τα εμβόλια αν δεν είσαι ψαγμένος ο γιατρός σου πλασάρει ότι θέλει και όσα θέλει.

Στη δουλειά έβλεπα συνταγές απο παιδιάτρους που πήγαινε η μαμα γιατί το μωρό ήταν λίγο αδιάθετο άκι ο γιατρός έδινε αντιβίωση με τη μία :twisted:

Σου λέει μην τυχόν ταλαιπωρηθή η μαμα και φανω κακος γιατρος...

Οταν ήμουν έγκυος στο ΙΚΑ ζήτησα απο τον γιατρό να μου γράψει 1 κουτι μαγνήσιο γιατι είχα κράμπες απο τότε και κάθε φορά που πήγαινα μου έγραφε απο 3! κουτιά και μου έλεγε να τα παίρνεις κάνουν καλό :twisted:

Πήγα μια φορά σε έναν παθολόγο γιατί είχα βήχα για να μου κάνει μόνο διάγνωση και μου έγραψε 2 διαφορετικές αντιβιώσεις, σπρέι για εισπνοές και χάπια για το στομάχι( τα μόνα που θα χρειαζόμουν αν έπαιρνα όλα τα παραπάνω...).

Του λέω είμαι έγκυος το είδατε...

Ναι μου λέει και γι΄αυτο σου γράφω όλα αυτά γιατι εισαι πολύ σοβαρα!!!

Βεβάίως δεν πήρα τπτ ήπια echinacea για 2-3 μέρες έστιψα και πορτοκάλια και σε δυο μέρες ήμουν περδίκι.

Για σκεφτήτε όμως μια κοπέλα που δεν έχει πρόσβαση στη πληροφορία τι θα έκανε???

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Α και όσο αφορά τα καλλυντικά και ο Κορρες και η Apiviτα εχουν καλά και σχετικά ασφαλή καλλυντικά πλεόν.

Όλες οι εταιρίες βάζουν αναγκαστικά συντηριτικά στα καλυντικά τους. Και αυτές που κάνουν μαζική παραγωγη δεν μπορούν να βάζουν ''ακίνδυνα'' συντηριτικά λόγω ποσότητας.

Το πιο ασφαλές που μπορει να κάνει κάποιος είναι ή να βρει μικρο παραγωγο ψαγμένο που οι κρέμες να φυλάγονται στο ψυγείο, η να βάζει μόνο φυτικά λαδάκια και κρεμες καλέντουλας στο μωρο. και της Welleda καλά είναι αλλα ακριβούτσικα εγω πήρα απο το φαρμακειο λάδι χαμομήλι και καλέντουλας έβαλα και δυο σταγόνες λεβάντας και κάνουμε τέλειο μασαζ το βράδυ :wink:

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Εμένα η γιατρός στο πρώτο εμβόλιο μου είπε να του δώσω προληπτικά ντεπόν..

του έδωσα..

τόσο μου έκοβε και μένα.

Τώρα που έκανε 38,5 δεν του έδωσα και την άλλη μέρα έπεσε στο 37 για να μην ξανανέβει..

Στην απαράδεκτη γιατρό που ήδη έχω παρατήσει όταν μαλώναμε για το mmr της είπα επίτηδες ότι νομίζω ότι τον πείραξε το αυγό και έβγαλε κάτι κοκκινήλες αλλά δεν ειμαι σιγουρη.. (ήξερα τι λένε για το αυγό) και τίποτα ούτε κουβέντα για το εμβόλιο... να το κάνουμε να το κάνουμε... ΑΙΣΧΟΣ

Πήγα στην ομοιοπαθητικό της Άρια, ευχαριστώ ουφάκι!!! μου άρεσε πολύ, μου εξήγησε πολλά, ασχολήθηκε 1,5 ώρα μαζί μας, πήρε ιστορικό.

Αυτό το ότι δεν πάει σε σπίτια είμαι σίγουρη πως αν χρειαστεί θα το κάνει και αυτό.. Αχρείαστο να είναι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βέβαια εννοείται πως ότι γιατρός και να είναι δεν επαναπαύεσαι σε αυτά που σου λένε ... Αρκετά λάθη έχω κάνει ήδη. Φτάνει!!!!!!!!!!!!!!!!

υ.γ. με ρώταγε ποιος την σύστησε και της είπα ένα ούφο από το ιντερνετ........... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Mόλις άκουσα στο ράδιο σε ειδήσεις μουσικού σταθμού κι όχι ειδησεογραφικού για έξαρση ιλαράς σε μεγάλα ποσοστά σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια (δυστυχώς δεν συγκράτησα νούμερα, σε μια ώρα που θα το ξαναακούσω θα προσπαθήσω να τα σημειώσω) σε Αγγλία κι Ουαλία. Τί σημαίνει άραγε αυτό; Πού οφείλεται; Πώς εξηγείται; Πάλι πίσω γυρνάμε;

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Mόλις άκουσα στο ράδιο σε ειδήσεις μουσικού σταθμού κι όχι ειδησεογραφικού για έξαρση ιλαράς σε μεγάλα ποσοστά σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια (δυστυχώς δεν συγκράτησα νούμερα, σε μια ώρα που θα το ξαναακούσω θα προσπαθήσω να τα σημειώσω) σε Αγγλία κι Ουαλία. Τί σημαίνει άραγε αυτό; Πού οφείλεται; Πώς εξηγείται; Πάλι πίσω γυρνάμε;

γιατι :?: τους πλασαρανε ήγμενα εμβολια :?::?::?::?:

Βέβαια εννοείται πως ότι γιατρός και να είναι δεν επαναπαύεσαι σε αυτά που σου λένε ... Αρκετά λάθη έχω κάνει ήδη. Φτάνει!!!!!!!!!!!!!!!!

Aυτό τελικά νομίζω πως είναι το νόημα της όλης συζήτησης εδώ...

Μόνο που βρε παιδιά, δε θα ήταν πιο ξεκούραστο και πιο ανθρώπινο, να ζούμε σε ένα κράτος πρόνοιας, ανθρώπινο, που θα μας προστατεύει ΟΛΟΥΣ και εκεί και εδώ και δε θα μας αναγκάζει να ψαχνόμαστε συνέχεια σε κατατόπια που δε γνωρίζουμε καλά; (Αγλαΐα, αιθεροβάμονος συνέχεια!!!)

Σε προηγούμενη σελίδα είχα ποστάρει αυτό, δεν ξέρω αν το πρόσεξες:

Με μεγάλη προσοχή διάβασα το άρθρο στο οποίο παραπέμπει η Dr. Rosie για την έξαρση ιλαράς. Από εκεί αντιγράφω τα εξής:

They said vaccination coverage rates remain dangerously low, putting children at continuing risk of the viral disease that killed 197,000 people in 2007.

Αυτή ακριβώς η λογική είναι που δημιουργεί τις επιφυλάξεις μου.

Φυσικά το άρθρο συνιστά εμβολιασμό μέσω των σχολείων έτσι ώστε να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων παιδιών και να αποτραπεί επιδημία της ασθένειας σημειώνοντας ως επιπλοκές τύφλωση, εγκεφαλίτιδα, ωτίτιδες και πνευμονία.

Μέχρι εδώ καλώς. Παρακάτω «ρίχνει το μπαλάκι» στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους αναφέροντας:

Although a measles vaccine has been available since 1963, some parents' refusal to have their children vaccinated has sparked a resurgence in cases in Europe as well as the United States in recent years.

Public health officials have stressed the safety of the combined measles-mumps-rubella (MMR) jab and other childhood vaccines in response to concerns from some groups who say the shot may cause autism or other health problems.

Ουσιαστικά δλδ εννοείται ότι οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους συμβάλλουν στην εξάπλωση της νόσου (προφανώς διότι αφενός μεν είναι περισσότερο ευάλωτα στην νόσο, αφετέρου δε δημιουργούν «ρωγμές» στη λεγόμενη «ανοσία της ομάδας»).

Στο τέλος του άρθρου παρατίθεται το γεγονός πως από τα ανεμβολίαστα παιδιά του εκτίθενται στον ιό το 90% προσβάλλονται από την ασθένεια.

Ανησυχητικό διότι η συγκεκριμένη αρρώστια έχει σκοτώσει πολλά παιδιά ανά τον κόσμο, όμως (θα συμφωνήσω εδώ με την Dr. Rosie) ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ που δεν αναφέρεται το ποσοστό των εμβολιασμένων παιδιών που προσβάλλονται...

Ολόκληρο το άρθρο θα το βρεις στο παρακάτω link αν και φοβάμαι πως δε δίνει κάποια σαφή απάντηση...

http://news.yahoo.com/s/nm/20090202/hl_nm/us_measles_1

Ist (ρωτάω εσένα ως πιο ειδική), δε θα μπορούσε μία έξαρση επιδημίας ενός ιού να οφείλεται σε μετάλληξη του συγκεκριμένου ιού, κάτι που δεν καλύπτεται από εμβολιασμό που τυχόν έχει προηγηθεί;

Ουπς!!!! τυπογραφικό λάθος! Μετάλλαξη του ιού είναι το σωστό όχι μετάλληξη...

Σταμάτησαν οι γονείς να κάνουν το MMR για τους γνωστούς φόβους, αυτό έγινε.

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/mmr-row-blamed-for-measles-outbreak-1547651.html

Σταμάτησαν οι γονείς να κάνουν το MMR για τους γνωστούς φόβους, αυτό έγινε.

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/mmr-row-blamed-for-measles-outbreak-1547651.html

Nα κάνω κι εγώ μια ερώτηση εκ του πονηρού;

Αφού τόσος ντόρος γίνεται με το mmr και τόσοι γονείς αρνούνται να το χορηγήσουν στα παιδιά τους για τον φόβο τυχόν επιπλοκών, και αφού τόσο κόπτονται διάφοροι για την παγκόσμια υγεία, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑ... 1 ΓΙΑ ΙΛΑΡΑ, 1 ΓΙΑ ΕΡΥΘΡΑ, 1 ΓΙΑ ΠΑΡΩΤΙΤΙΔΑ, να χορηγούνται χώρια στα παιδιά και να τελειώνει το θέμα;

Υπάρχει, μόνο που πρέπει να το κάνεις ιδιωτικά, δηλ. να πληρώσεις από την τσέπη σου. Μιλάω για την Αγγλία. Τώρα, το πόσο καλά είναι δεν το γνωρίζω.

http://www.childrensimmunisation.com/html/single-mmr-jabs.htm

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...