Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Α΄ Δημοτικού: μελέτη με δάσκαλο στο σπίτι, κέντρο μελέτης ή ιδιωτικό;

chv

Recommended Posts

Έρχομαι με μεγάλα διλήμματα: Το μεγάλο μου παιδάκι του χρόνου θα πάει Α΄! Έχουμε μπροστά μας τα εξής δεδομένα: σχολάμε αργούτσικα το απόγευμα, οπότε με τη μελέτη του και σωστές βάσεις και ένα καλό σύστημα διαβάσματος θα πρέπει ή να ασχοληθούμε αργά, όταν το παιδί ήδη θα έχει ξεκουραστεί κάποιες ώρες μετά το σχολείο ή θα έχει ξανακουραστεί κιόλας και επίσης εκείνες τις ώρες που σχολάμε αρχίζουν οι απογευματινές εξωσχολικές δραστηριότητες, που δεν θα ήθελα να του τις στερήσω (ούτε και στον αδερφό του) σε καμία περίπτωση, καθώς τις θεωρώ τουλάχιστον ισότιμες παιδαγωγικά με το σχολικό κομμάτι. Το ολοήμερο του σχολείου μας το έχω απορρίψει για πολλούς λόγους και κυρίως επειδή μιλώντας με τις ίδιες τις δασκάλες δεν γίνεται δουλειά μελέτης, ειδικά για τα μικρά. Το δημόσιο της γειτονιάς είναι ένα πολύ καλό σχολείο κατά τ' άλλα, με λίγα παιδιά στην τάξη. Αυτά είναι τα δεδομένα μας. 

Οι λύσεις που σκέφτομαι είναι:

1. Μελέτη στο σπίτι με δάσκαλο, π.χ. κατά τις 14.00 ώστε μέχρι να σχολάσω να έχει κλείσει με το θέμα "διάβασμα" ει δυνατόν με ένα καλό σύστημα αυτοπειθαρχίας και όχι να του κρατάει το χεράκι βήμα-βήμα σε όλα, αλλά να μάθει να διαβάζει πραγματικά μόνος του. Υπάρχει κάποιος με σχετική εμπειρία και τέτοιον καλό δάσκαλο στην Α΄ δημοτικού ήδη, ώστε να μου πει αν είναι ευχαριστημένος από τη λύση αυτή, πόσες ώρες τον χρειάζεται τον δάσκαλο και πώς το βλέπει το παιδί;

2. Κέντρο μελέτης που θα παίρνει τα παιδιά στις 13.00 που θα σχολάνε. Τα παιδιά του δημοτικού είναι όλες οι τάξεις μαζί όμως και αναρωτιέμαι αν γίνεται πασάλειμμα στη μελέτη ή όντως καλή δουλειά. Θα χαρώ να ακούσω τις γνώμες σας και τις εμπειρίες σας από τέτοια περίπτωση.

3. Τέλος, τρίτη και πιο αιματηρή οικονομικά λύση το ιδιωτικό. Θα με κάλυπτε ως προς τη μελέτη, τις ξένες γλώσσες και κάποια δραστηριότητα, ώστε μετά εγώ να προσφέρω τα έξτρα όταν σχολάω. Αχτύπητος συνδυασμός! Έλα όμως που δεν ξέρουμε αν με δυο παιδιά θα μπορούμε να καλύψουμε τη λύση αυτή για όλο το δημοτικό, αν όντως αξίζει γιατί και στα καλά που έχω καταλήξει φτάνουμε τα 27 παιδιά στην τάξη και ότι δυστυχώς το κομμάτι "φίλοι από τη γειτονιά" είναι για εμάς πολύ σημαντικό και θα το στερηθούν επίσης. 

Με ενδιαφέρουν εμπειρίες επομένως από τη νούμερο 1 περίπτωση και τη 2 και φυσικά καλοδεχούμενες και οι προτάσεις σας για ιδιωτικό ή αν το μετανιώσατε, δεν το μετανιώσατε, αν το σταματήσατε στο δημοτικό κ.λπ. 

Διαφημίσεις

εγώ σκεπτόμενη όλα τα παραπάνω κατέληξα στην λύση ν. 2 και μέχρι στιγμής πάει καλά!

Παίρνει το παιδί από το σχολείο σχολικό της μελέτης στη μία, τρώει εκεί (έχουν και φαγητό - με μαγείρισσα όχι catering) και έπειτα κάνει τη μελέτη του. Το σύστημα που έχουν εμένα μου κάνει, δίνουν οδηγίες αρχικά στο πως θα γίνουν οι ασκήσεις και από εκεί και πέρα τα κάνουν όλα μόνα τους, ακόμα και το φτιάξιμο της τσάντας μόνα τους το κάνουν ,η δασκάλα της μελέτης ουσιαστικά τα καθοδηγεί στην αρχή, κάτι που εγώ ήθελα, σε καμία περίπτωση δεν θέλω ο δάσκαλος να έχει ρόλο ΄΄λυσάρι'' επίσης προτιμώ να πάει αδιάβαστος από το να του κάνουν άλλοι την άσκηση.

Αυτή η λύση σε εμάς ταίριαζε περισσότερο, γιατί οικονομικά δεν μπορούσα να υποστηρίξω το ιδιωτικό, όμως ούτε ήθελα όλη την ημέρα να είναι στο σχολείο και στις 5 να έπρεπε το παιδί να διαβάσει και να ακολουθήσει και τις δραστηριότητες του. Το μόνο που κάνω εγώ είναι μετά που τον παίρνω από την μελέτη μία μικρή επανάληψη σε ορθογραφία και αντιγραφή, άλλωστε πρώτη δημοτικού δεν έχει πολλά ακόμα , και αυτό το κάνω για να βλέπει ο ίδιος πως έχω επαφή με το τι κάνει στο σχολείο του.

Αγαπητή @chv

επειδή είχα και εγώ τους ίδιους προβληματισμούς όταν ξεκινούσε ο μεγάλος μου το Δημοτικό, θα ήθελα να σου θέσω τις εξής παραμέτρους/τα εξής ερωτήματα με τα οποία  "συναντήθηκα" και εγώ στην πορεία

- το διάβασμα της Α Δημοτικού για το σπίτι είναι γύρω στη μία με μιάμισυ ώρα το πολύ, ειδικά στις αρχές. Ποιος θα παραλαμβάνει το παιδί από το σχολείο το μεσημέρι ? παππούς/γιαγιά ? ή κάποια κοπέλα? υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει με το διάβασμα ? 

- Τα κέντρο μελέτης (περάσαμε και από εκεί ένα φεγγάρι) συνήθως έχουν στάνταρ ωράριο. Κάτι σαν 2 με 5 περίπου. Δλδ στην περίπτωση που το παιδί πχ τελειώνει το διάβασμά του στις 3.30, θα πρέπει να είναι εκεί μέχρι το τυπικό σχόλασμα (???) - εκτός και αν αυτό σε εξυπηρετεί, σε περίπτωση που ούτως ή άλλως δεν έχεις άνθρωπο για νωρίτερη παραλαβή. Συνήθως το τμήμα έχει παιδάκια και από άλλες τάξεις (δλδ θα παίρνει πολλές πληροφορίες......αρνητικό για μένα). Και άλλο ένα αρνητικό, ας πούμε ότι βλέποντας μακροπρόθεσμα, τα παιδιά θα είναι σε ένα "φροντιστήριο" σε όλη τους τη μαθητική ζωή και ότι θα έχουν πάντα κάποιον να τους καθοδηγεί στο διάβασμά τους.

- Κ εγώ είχα απορρίψει αρχικά το ολοήμερο (την πρώτη χρονιά) με το σκεπτικό ότι δεν θα γίνονταν σωστή δουλειά (είχα πάρει κοπέλα). Μετά, την επόμενη χρονιά, τα παιδιά μου πήγαν ολοήμερο (γιατί δεν είχα άλλη λύση) και ήταν τραγικά όντως, σχεδόν τίποτα δεν κάνανε στο ολοήμερο και ξεκινούσαμε το διάβασμα στις 5, την ώρα που σχολούσα. ΟΜΩΣ, με το που ανέλαβε άλλος δάσκαλος το ολοήμερο, την μεθεπόμενη χρονιά, ήταν σούπερ. Όλα τα γραπτά τελειωμένα. Είχαμε μόνο ορθογραφία να κάνουμε και ιστορία (για τον μεγάλο).    Και τώρα,  όσες φορές τους αφήνω στο ολοήμερο, τα παιδιά έρχονται διαβασμένα. 

- το ιδιωτικό το απορρίψαμε με μεγάλη μας λύπη μπορώ να σου πω, για καθαρά οικονομικούς λόγους (2 παιδιά με διαφορά μία σχολική χρονιά). εάν δεν τίθετο οικονομικό θέμα, η λύση που θα επέλεγα θα ήταν το ιδιωτικό, για λόγους ωραρίου και ασφάλειας περισσότερο. 

Προφανώς δεν σε βοηθάω για λύση. Απλώς σου παρέθεσα κάποιες εμπειρίες. 

1 hour ago, annoulen είπε:

Αγαπητή @chv

επειδή είχα και εγώ τους ίδιους προβληματισμούς όταν ξεκινούσε ο μεγάλος μου το Δημοτικό, θα ήθελα να σου θέσω τις εξής παραμέτρους/τα εξής ερωτήματα με τα οποία  "συναντήθηκα" και εγώ στην πορεία

- το διάβασμα της Α Δημοτικού για το σπίτι είναι γύρω στη μία με μιάμισυ ώρα το πολύ, ειδικά στις αρχές. Ποιος θα παραλαμβάνει το παιδί από το σχολείο το μεσημέρι ? παππούς/γιαγιά ? ή κάποια κοπέλα? υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει με το διάβασμα ? 

- Τα κέντρο μελέτης (περάσαμε και από εκεί ένα φεγγάρι) συνήθως έχουν στάνταρ ωράριο. Κάτι σαν 2 με 5 περίπου. Δλδ στην περίπτωση που το παιδί πχ τελειώνει το διάβασμά του στις 3.30, θα πρέπει να είναι εκεί μέχρι το τυπικό σχόλασμα (???) - εκτός και αν αυτό σε εξυπηρετεί, σε περίπτωση που ούτως ή άλλως δεν έχεις άνθρωπο για νωρίτερη παραλαβή. Συνήθως το τμήμα έχει παιδάκια και από άλλες τάξεις (δλδ θα παίρνει πολλές πληροφορίες......αρνητικό για μένα). Και άλλο ένα αρνητικό, ας πούμε ότι βλέποντας μακροπρόθεσμα, τα παιδιά θα είναι σε ένα "φροντιστήριο" σε όλη τους τη μαθητική ζωή και ότι θα έχουν πάντα κάποιον να τους καθοδηγεί στο διάβασμά τους.

- Κ εγώ είχα απορρίψει αρχικά το ολοήμερο (την πρώτη χρονιά) με το σκεπτικό ότι δεν θα γίνονταν σωστή δουλειά (είχα πάρει κοπέλα). Μετά, την επόμενη χρονιά, τα παιδιά μου πήγαν ολοήμερο (γιατί δεν είχα άλλη λύση) και ήταν τραγικά όντως, σχεδόν τίποτα δεν κάνανε στο ολοήμερο και ξεκινούσαμε το διάβασμα στις 5, την ώρα που σχολούσα. ΟΜΩΣ, με το που ανέλαβε άλλος δάσκαλος το ολοήμερο, την μεθεπόμενη χρονιά, ήταν σούπερ. Όλα τα γραπτά τελειωμένα. Είχαμε μόνο ορθογραφία να κάνουμε και ιστορία (για τον μεγάλο).    Και τώρα,  όσες φορές τους αφήνω στο ολοήμερο, τα παιδιά έρχονται διαβασμένα. 

- το ιδιωτικό το απορρίψαμε με μεγάλη μας λύπη μπορώ να σου πω, για καθαρά οικονομικούς λόγους (2 παιδιά με διαφορά μία σχολική χρονιά). εάν δεν τίθετο οικονομικό θέμα, η λύση που θα επέλεγα θα ήταν το ιδιωτικό, για λόγους ωραρίου και ασφάλειας περισσότερο. 

Προφανώς δεν σε βοηθάω για λύση. Απλώς σου παρέθεσα κάποιες εμπειρίες. 

Μοαμισι ώρα δια άσμα στην Α δημοτικού???

πρίν από 26 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

μία με μιάμισυ.

πολύ ή λίγο φαίνεται ? 

ενδεικτικά, εάν ας πούμε καταλήξει σε δασκάλα, νομίζω ότι μία ώρα την ημέρα είναι αρκετή. 

Οι δικοί μου δεν ξεπερνούσαν την μία ώρα τις περισσότερες φορές, ο δε μικρός δεν ξεπερνούσε το 40λεπτο. 

όμως είχε τύχει, ειδικά στον μεγάλο που είναι πιο αργός, να φτάσουμε κ τη μιάμισυ ώρα διάβασμα, από τα χριστούγεννα και μετά. Λετε να μην θυμάμαι καλά ??:roll:

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Ο δικός μου γιος πρώτη δημοτικού φέτος, δύο με δυόμιση ώρες οπωσδήποτε. 25 παιδάκια έχει το τμήμα, όλα τους πάνω από δυωρο κάνουν. Κ εμάς μας φαίνεται πολύ και μας κουράζει οικογενειακώς. 

Στο θεμα μας, τον αφήνω ολοήμερο αναγκαστικά, αλλά δεν κάνουν και τίποτα φοβερό. Τα κάνουμε όλα μετά μαζί. Φέτος πρώτη φορά σχολαω σχετικά νωρίς και έχω τη δυνατότητα αυτή. Σαν δεύτερη λύση θα πήγαινα σε κέντρο μελέτης με παραλαβή και σίτιση ( το είχα ψάξει το καλοκαίρι). 

πρίν από 45 λεπτά , Merendoula είπε:

Ο δικός μου γιος πρώτη δημοτικού φέτος, δύο με δυόμιση ώρες οπωσδήποτε. 25 παιδάκια έχει το τμήμα, όλα τους πάνω από δυωρο κάνουν. Κ εμάς μας φαίνεται πολύ και μας κουράζει οικογενειακώς. 

Στο θεμα μας, τον αφήνω ολοήμερο αναγκαστικά, αλλά δεν κάνουν και τίποτα φοβερό. Τα κάνουμε όλα μετά μαζί. Φέτος πρώτη φορά σχολαω σχετικά νωρίς και έχω τη δυνατότητα αυτή. Σαν δεύτερη λύση θα πήγαινα σε κέντρο μελέτης με παραλαβή και σίτιση ( το είχα ψάξει το καλοκαίρι). 

Παιδιά το θεωρώ υπερβολικο

2 ώρες πρίν, annoulen είπε:

μία με μιάμισυ.

πολύ ή λίγο φαίνεται ? 

ενδεικτικά, εάν ας πούμε καταλήξει σε δασκάλα, νομίζω ότι μία ώρα την ημέρα είναι αρκετή. 

Οι δικοί μου δεν ξεπερνούσαν την μία ώρα τις περισσότερες φορές, ο δε μικρός δεν ξεπερνούσε το 40λεπτο. 

όμως είχε τύχει, ειδικά στον μεγάλο που είναι πιο αργός, να φτάσουμε κ τη μιάμισυ ώρα διάβασμα, από τα χριστούγεννα και μετά. Λετε να μην θυμάμαι καλά ??:roll:

Είμαι έξω από το χορό αλλά το θεωρώ υπερβολικο

πρίν από 50 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Παιδιά το θεωρώ υπερβολικο

Είμαι έξω από το χορό αλλά το θεωρώ υπερβολικο

Νομίζω πλέον κάπου τόσο θα τους παίρνει. Έχω γνωστή που το παιδάκι της πάει πρώτη κ τους βάζουν καθημερινά γύρω στις 7 σελίδες φωτοτυπίες ίσως κ περισσότερες. Μέχρι να τις κάνει ένα παιδάκι μικρό, να κάνει σωστά τα γράμματα κλπ περνάει αρκετή ώρα

Από τις 3 επιλογές θα επέλεγα άνθρωπο στο σπίτι. 

Δεν πιστεύω στην μελέτη που γίνεται σε κοινό χώρο με άλλους σε αυτή την ηλικία.

Εγω πάω σε ιδιωτικό τα παιδιά, αλλά συνειδητά σε σχολείο με σύστημα που δεν στέλνει τα παιδιά «έτοιμα» στο σπίτι, αν και έχει στο προγραμμα μελέτη.

Η διαφορά είναι ότι η μελέτη είναι ενταγμένη στο προγραμμα σπουδών και γίνεται πρωινές ώρες. Επι της ουσίας όλες τις ασκήσεις εμπέδωσης (φυλλάδια, τετράδια εργασιών, βιβλίοτετράδια) τα παιδιά τα κάνουν στο σχολείο με την βασική τους δασκάλα σε αυτές τις προκαθορισμένες ώρες μελέτης και μετά στο σπίτι έχουν κάποια συμπληρωματικά πράγματα, στην α’ δημοτικού πχ μόνο ορθογραφία και ανάγνωση.

2 ώρες στο σπίτι δεν διαβάζει ούτε ο γιος μου που πάει Δ’ Δημ, αν δεν υπήρχε όμως το παραπάνω σύστημα, σίγουρα θα ήταν η μελέτη πολύ παραπάνω.

Δυο ώρες μελέτη για α δημοτικού ή μάλλον οποιαδήποτε τάξη δημοτικού είναι βασικά έγκλημα και «παράνομο» αλλά για κάποιον λόγο θεωρείται ότι αν ο δάσκαλος δίνει πολλές φωτοτυπίες είναι κορυφαίος στη δουλειά του και οι μαθητες θα πηδάνε δυο δυο τις τάξεις για να πάρουν διδακτορικό στο Χαρβαρντ στα 18 τους. Αλλά τέλος πάντων. Αν δεν τίθεται θέμα και φύλαξης θα έλεγα κι εγω άτομο συο σπίτι με τη συμφωνία να κάνει ο,τι ακριβώς ζητάτε, αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. 

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, mama16 είπε:

Νομίζω πλέον κάπου τόσο θα τους παίρνει. Έχω γνωστή που το παιδάκι της πάει πρώτη κ τους βάζουν καθημερινά γύρω στις 7 σελίδες φωτοτυπίες ίσως κ περισσότερες. Μέχρι να τις κάνει ένα παιδάκι μικρό, να κάνει σωστά τα γράμματα κλπ περνάει αρκετή ώρα

7σελιδες;;;υπερβολη βρε παιδια

η περσινη εδινε πολλα φυλλαδια,αλλα εγινε καλη δουλεια. μιλαμε μαξ 1μπρος-πισω στη γλωσσα,αλλο ενα μαθηματικα,ιρθογραφια,αντιγραφη κ αναγνωση παντα,κ σπανια 1-2ασκησεις απο βιβλιο

η φετινη ακομη λιγοτερα.αλλα η κορη μου διαβαζει πολυ γρηγορα.ουτε μια ωρα δ της επαιρνε ουτε περυσι

κ παλι ομως αυτα που μας βαζουν δ θεωρω οτι θελουν πανω απο 1,5ωρα κ απο αλλα παιδια

@Merendoula παρα πολλα.πραγματικα θα τα σιχαθουν

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις, μου δίνετε μια καλή εικόνα! Η αλήθεια είναι τρόμαξα με τα δίωρα που ακούω, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ανεμελιά σε αυτές τις ηλικίες και θεωρώ μισή με μία ώρα αρκετή. Αλλά όπως λέτε εξαρτάται κι από τις υπερβολές της δασκάλας αυτό. 

Να ρωτήσω όσες είχαν δάσκαλο στο σπίτι; Επειδή κι εμένα για εμάς αυτή μου φαίνεται η πιο ενδεδειγμένη λύση. Μιας και το ιδιωτικό, ειδικά όπως το περιγράφει η Deena θα ήταν σούπερ, πλην όμως θα στερηθούμε οικογενειακώς πολλές άλλες αναμνήσεις ανεμελιάς και μάλλον μέσα μου δεν θέλω. Δεν είμαστε τόσο άνετα ώστε να έχουμε και ιδιωτικό επί δύο συν διακοπές, δραστηριότητες, θέατρα και βόλτες. 

Όσες είχατε δάσκαλο λοιπόν γιατί τον σταματήσατε μετά; Λόγω κόστους ή κάτι δεν σας άρεσε ή θεωρήσατε πως ήταν αρκετή η δουλειά στην Α΄ για να μπει ένα σύστημα στη μελέτη; @annoulen νομίζω εσύ είχες είπες; 

Επίσης, προς όλους, όσοι πάτε σε κέντρα ή έχετε δάσκαλο και διαβάζετε και τις ώρες αυτές για τις πολλές φωτοτυπίες, με τις δραστηριότητες τι κάνετε; Γιατί δεν μπορεί να χωρέσει η λογική μου ότι από τόσο μικρά θα τους κόψω τις δραστηριότητες για το διάβασμα. Τουλάχιστον στη δική μου εποχή το διάβασμα δημοτικού ήταν από 15λ με μισή ώρα και μετά ως μοναχοπαίδι που ήμουν έκανα ένα σωρό δραστηριότητες το απόγευμα. Ήταν η χαρά μου όλο αυτό και ακόμα είναι ειλικρινά. Το θεωρώ πολύτιμο εφόδιο και αρχίζω χόμπι καινούρια συχνά-πυκνά. 

Προς όσους ρώτησαν, 13.00 θα τα παραλαμβάνουν οι παππούδες είναι το σχέδιο και θα έρχεται κάποιος δάσκαλος (η νούμερο 1 λύση που προτιμώ). Μετά το μεσημέρι αργά γυρίζω κι εγώ. Ο δάσκαλος έρχεται μόνο για 1 ώρα; 

Τέλος, με την ξένη γλώσσα τι κάνετε; Το αφήνετε στο σχολείο, έχετε και γι' αυτό μια έξτρα εξωσχολική εκπαίδευση ή είναι υπερβολή τόσο νωρίς μαζί με όλα τα άλλα της Α΄; 

πρίν από 16 λεπτά , chv είπε:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις, μου δίνετε μια καλή εικόνα! Η αλήθεια είναι τρόμαξα με τα δίωρα που ακούω, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ανεμελιά σε αυτές τις ηλικίες και θεωρώ μισή με μία ώρα αρκετή. Αλλά όπως λέτε εξαρτάται κι από τις υπερβολές της δασκάλας αυτό. 

Να ρωτήσω όσες είχαν δάσκαλο στο σπίτι; Επειδή κι εμένα για εμάς αυτή μου φαίνεται η πιο ενδεδειγμένη λύση. Μιας και το ιδιωτικό, ειδικά όπως το περιγράφει η Deena θα ήταν σούπερ, πλην όμως θα στερηθούμε οικογενειακώς πολλές άλλες αναμνήσεις ανεμελιάς και μάλλον μέσα μου δεν θέλω. Δεν είμαστε τόσο άνετα ώστε να έχουμε και ιδιωτικό επί δύο συν διακοπές, δραστηριότητες, θέατρα και βόλτες. 

Όσες είχατε δάσκαλο λοιπόν γιατί τον σταματήσατε μετά; Λόγω κόστους ή κάτι δεν σας άρεσε ή θεωρήσατε πως ήταν αρκετή η δουλειά στην Α΄ για να μπει ένα σύστημα στη μελέτη; @annoulen νομίζω εσύ είχες είπες; 

Επίσης, προς όλους, όσοι πάτε σε κέντρα ή έχετε δάσκαλο και διαβάζετε και τις ώρες αυτές για τις πολλές φωτοτυπίες, με τις δραστηριότητες τι κάνετε; Γιατί δεν μπορεί να χωρέσει η λογική μου ότι από τόσο μικρά θα τους κόψω τις δραστηριότητες για το διάβασμα. Τουλάχιστον στη δική μου εποχή το διάβασμα δημοτικού ήταν από 15λ με μισή ώρα και μετά ως μοναχοπαίδι που ήμουν έκανα ένα σωρό δραστηριότητες το απόγευμα. Ήταν η χαρά μου όλο αυτό και ακόμα είναι ειλικρινά. Το θεωρώ πολύτιμο εφόδιο και αρχίζω χόμπι καινούρια συχνά-πυκνά. 

Προς όσους ρώτησαν, 13.00 θα τα παραλαμβάνουν οι παππούδες είναι το σχέδιο και θα έρχεται κάποιος δάσκαλος (η νούμερο 1 λύση που προτιμώ). Μετά το μεσημέρι αργά γυρίζω κι εγώ. Ο δάσκαλος έρχεται μόνο για 1 ώρα; 

Τέλος, με την ξένη γλώσσα τι κάνετε; Το αφήνετε στο σχολείο, έχετε και γι' αυτό μια έξτρα εξωσχολική εκπαίδευση ή είναι υπερβολή τόσο νωρίς μαζί με όλα τα άλλα της Α΄; 

στο θεμα σου δ απαντησα εγω,γτ ειμαι σπιτι οποτε τα διαβαζω

αν υπαρχει η δυνατοτητα για δασκαλο στο σπιτι ειναι πολυ καλη επιλογη

αν κ οηγαινε η κορη μου σε ενα κεντρο απασχολησης,που κανανε κ μελετη κ παιχνιδια κ ηταν επισης πολυ καλο,δ ειμαστε αθηνα.το θεμα ειναι οποιος βοηθησει το παιδι στην ουσια να του δειξει πως θα το κανει μονο,κ οχι να του κανει τις ασκησεις

φανταζομαι ο δασκαλος θα ερχεται για 1-2ωρες,αναλογα τον ογκο των μαθηματων

θεωρητικα απο την δευτερα θα μπορει να τα κανει κ μονο του,η κορη μου ηδη 2μ μετα την εναρξη της πρωτης αρχισε να κανει πολλα μονη

δ ξερω στην τριτη που θα μπουν κ αλλα μαθηματα μετα αν θα χρειαζεται επιπλεον βοηθεια 

στην κορη μου ως τωρα δ βαλαμε αγγλικα ιδιωτικα,μαλλον θα μπουν του χρονου,αλλα δ ξερω ακριβως ακομη πως κ τι

2 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

7σελιδες;;;υπερβολη βρε παιδια

η περσινη εδινε πολλα φυλλαδια,αλλα εγινε καλη δουλεια. μιλαμε μαξ 1μπρος-πισω στη γλωσσα,αλλο ενα μαθηματικα,ιρθογραφια,αντιγραφη κ αναγνωση παντα,κ σπανια 1-2ασκησεις απο βιβλιο

η φετινη ακομη λιγοτερα.αλλα η κορη μου διαβαζει πολυ γρηγορα.ουτε μια ωρα δ της επαιρνε ουτε περυσι

κ παλι ομως αυτα που μας βαζουν δ θεωρω οτι θελουν πανω απο 1,5ωρα κ απο αλλα παιδια

@Merendoula παρα πολλα.πραγματικα θα τα σιχαθουν

Κ μένα υπερβολή μου φαίνεται αλλά μάλλον είναι σε τι δασκάλα θα πέσουν. Να φανταστείς αυτό το κοριτσάκι την σταμάτησαν από μια δραστηριότητα που είχε σε καθημερινή βάση γιατί τα είχε παίξει το παιδάκι, είχε κουραστεί πολύ με το πρόγραμμα το καθημερινό!

πρίν από 12 λεπτά , mama16 είπε:

Κ μένα υπερβολή μου φαίνεται αλλά μάλλον είναι σε τι δασκάλα θα πέσουν. Να φανταστείς αυτό το κοριτσάκι την σταμάτησαν από μια δραστηριότητα που είχε σε καθημερινή βάση γιατί τα είχε παίξει το παιδάκι, είχε κουραστεί πολύ με το πρόγραμμα το καθημερινό!

Ούτε εμάς μας βγαίνουν οι ώρες για άλλες δραστηριότητες εξαιτίας των πολλών ωρών μελέτης. Μια μέρα κλείσαμε 4ωρο...5-9. Δεν το πίστευα. Ήμασταν όλοι κουρασμένοι με τα νεύρα τσίτα. 

Όσοι μιλάτε για δάσκαλο στο σπίτι, θα δώσετε κλειδιά; Θα το παραλαμβάνει από το σχολείο να πηγαίνει σπίτι μαζί με το παιδί, να του βάζει φαγητό και να το διαβάζει ας πούμε; Ή έχετε και έναν φροντιστή που μένει εκεί;( Παππους- γιαγιά πχ). Διότι για μας που δεν έχουμε κανέναν, δεν ήταν επιλογή να δώσουμε κλειδια σε έναν άγνωστο να έρχεται σπίτι με το παιδί μας και να μένουν μόνοι τους, αν και είχα νταντά παλιότερα, αλλά δεν είχα δώσει κλειδιά, ήταν μωρό το παιδί και την άφηνα σπίτι όπου και γύριζα μετά.

Διαφημίσεις

θα συμφωνησω με την εσπερος,ειναι εγκληματικο αυτο

ειναι παιδακια 6χρ,κ αντε να μην πανε δραστηριοτητα,να μην εχουν χρονο για χαλαρωση;παιχνιδι;

συνηθως απο οσο ξερω απο περιπτωσεις που ειχαν-εχουν δασκαλο υπαρχει καποιος να παραλαβει το παιδι,γιαγια πχ,αλλα οχι για να το διαβασει

Δεν έχουν ξεσηκωθεί οι γο εις με τις επτά σελίδες?

Εγ είμαι κατά κ του δασκάλου στο σπίτι.θα μάθει το παιδί να εχει δεκανίκι.ο ρόλος της δασκάλας στην τάξη δεν πρέπει να αντικατασταθεί. Ας πάει αδιάβαστο για να δει ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Αν όμως η δασκάλα ειναι παρανοϊκή το παιδί ματαιώνεται.

πρίν από 22 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Εγ είμαι κατά κ του δασκάλου στο σπίτι.θα μάθει το παιδί να εχει δεκανίκι.ο ρόλος της δασκάλας στην τάξη δεν πρέπει να αντικατασταθεί. Ας πάει αδιάβαστο για να δει ότι πρέπει να αναλάβει την ευθύνη.

Αν υπάρχει γονιός στο σπίτι ΟΚ, αν όμως δεν υπάρχει, κάποιος πρέπει να καθοδηγήσει το παιδι στην μελέτη.

Εγω είμαι στο σπίτι μαζί τους για την μελέτη, ο μεγάλος έπαψε εντελως να με χρειάζεται στην γ’δημ, μέχρι τότε είχα αρκετη συμμετοχή σταδιακά μειούμενη βεβαια, το ίδιο τώρα και με την μικρή.

Εμεις κάνουμε και δραστηριότητες μετά τις 18.00, γυρίζουν αυτά 16.15 και εγώ στις 17.00, κατά κανόνα μέχρι τις 18.00 έχουν φάει, αλλάξει, διαβασει και ετοιμάσει τσάντες.

7 ώρες πρίν, Deena είπε:

Αν υπάρχει γονιός στο σπίτι ΟΚ, αν όμως δεν υπάρχει, κάποιος πρέπει να καθοδηγήσει το παιδι στην μελέτη.

Εγω είμαι στο σπίτι μαζί τους για την μελέτη, ο μεγάλος έπαψε εντελως να με χρειάζεται στην γ’δημ, μέχρι τότε είχα αρκετη συμμετοχή σταδιακά μειούμενη βεβαια, το ίδιο τώρα και με την μικρή.

Εμεις κάνουμε και δραστηριότητες μετά τις 18.00, γυρίζουν αυτά 16.15 και εγώ στις 17.00, κατά κανόνα μέχρι τις 18.00 έχουν φάει, αλλάξει, διαβασει και ετοιμάσει τσάντες.

Αυτό είναι λογικό έως τις εξι

8 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Δυστυχώς δεν ξεσηκώνονται γιατί υπάρχουν αρκετοί γονείς που θεωρούν ότι έτσι γίνεται καλύτερη δουλειά...

Καλημέρα, ο δάσκαλος στο σπίτι δεν είναι δεκανίκι, ειδικά αν δεν υπάρχει γονιός, αρκεί να είναι της σωστής φιλοσοφίας και να μη δίνει έτοιμη τροφή στα παιδιά, αλλά να τα μαθαίνει σύστημα μελέτης. Δυστυχώς η δασκάλα στο σχολείο δεν νομίζω ότι έχει τον χρόνο να το κάνει αυτό και ούτε θα ήθελα να αφήσω το παιδί στον αυτόματο πιλότο να επιβιώσει μόνο του και ό,τι κάνει. Μέχρι γ΄ δημοτικού κι εγώ το σκέφτομαι, ίσως και γρηγορότερα ότι θα έχει μάθει ένα καλό σύστημα οργάνωσης και μελέτης, που θα βοηθάω εγώ αργότερα εξ ου και μάθει να κάνει αυτό το σκέλος μόνος του πια. 

Από τις 5-6 κι εγώ θεωρώ ότι πρέπει τα παιδιά να είναι ανέμελα είτε για δραστηριότητες είτε για ελεύθερο παιχνίδι στη γειτονιά. Πρέπει να τα εφοδιάσουμε με δεξιότητες σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ των οποίων και συναισθηματικές και κοινωνικές, οπότε σε καμία περίπτωση η γνώση δεν πρέπει να καταλαμβάνει όλο το απόγευμά τους. Αυτό στο γυμνάσιο και αν και δυστυχώς και τότε είναι απλώς αναγκαίο κακό, όχι χρήσιμο. Έχω ζήσει σε γερμανική οικογένεια στο πλαίσιο ανταλλαγής στα σχολικά χρόνια και εκεί μέχρι τις 5 είχαν τελειώσει όλες οι απογευματινές δραστηριότητες οι εξωσχολικές, οι οποίες γίνονταν στο δημόσιο σχολείο 13.00-17.00, τα παιδιά δεν είχαν ποτέ μελέτη στο σπίτι και επομένως από τις 17.00 ήταν εντελώς ελεύθερα να κοινωνικοποιηθούν χαλαρά με φίλους. Αυτό θεωρώ το ιδανικό. Βάρος έδιναν στο πανεπιστήμιο πια, όπου εκεί όντως όοολη την ημέρα την περνούσαμε σε βιβλιοθήκες κάνοντας εργασίες και ρίχνοντας πραγματικά πολύ διάβασμα (καμία σχέση με τα φοιτητικά χρόνια εδώ). 

@chv εγώ βασικά στον μεγάλο είχα την παλιά τους  baby sitter στην α δημοτικου κ μετά μια γειτονισσα - γιατί με "κρέμασε" η πρώτη. Και μετά βρήκε δουλειά κανονική και η 2η. Τες πα. Και οι δύο απόφοιτες λυκείου. Απλώς επεβλεπαν το παιδι ότι διάβαζε, τίποτα άλλο. Ουσιαστικά φύλαξη ήταν. Ερχομουν μετά εγω στις 5 κ τσέκαρα τα γραπτα  κ κάναμε ανάγνωση και  ορθογραφία μαζί.

Και εγώ πιστεύω ότι αν υπάρχει άλλος ενήλικας στο σπίτι, δλδ παππούς γιαγιά, καλύτερα με δασκάλα. Το λέω γιατί δεν εμπιστεύομαι εύκολα να αφήσω ένα 6χρονο μόνο με μια αγνωστη. Εκτός κ γνωρίζεστε χρόνια κλπ. 

Το κέντρο μελέτης το χρησιμοποίησα σε ένα μεσοδιάστημα που είχα πελαγωσει κ δεν είχα εναλλακτική για τη φύλαξη. 

Δεν θεωρώ υπερβολή βρε κορίτσια την μια ώρα διάβασμα στην Α δημοτικού. 2 φυλλάδια γλώσσα κ μαθηματικα να έχεις, αντιγραφή κ αναγνωση κ ορθογραφία, περνάει η ώρα. Ομως όχι στις αρχές, μιλάω για μετά τα Χριστούγεννα που έχουν προχωρήσει τα παιδιά. Κ είναι κ αναλόγως τη δασκάλα, πόση ύλη βάζει. 

Αναφορικα δε με τα αγγλικά, εγώ κ τους 2 τους ξεκίνησα στη Β δημοτικού, όχι όμως pre junior, αλλά Α junior. Στην Α δημοτικού το μόνο εξωσχολικο που είχαμε ήταν κολυμβητήριο. Δεν ήθελα να τους φορτώνω. 

11 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

μα πραγματικα 7σελιδες,εχω σοκαριστει

ομως ο δασκαλος στο σπιτι μπορει να κανει δουλεια κ χωρις να ειναι δεκανικι.εξαρταται την μεθοδο

ειμαι πολυ τυχερη που στο σχολειο ειναι μονο 13-14παιδακια κ γινεται πολυ καλη δουλεια

πρίν από 48 λεπτά , vicky86 είπε:

μα πραγματικα 7σελιδες,εχω σοκαριστει

ομως ο δασκαλος στο σπιτι μπορει να κανει δουλεια κ χωρις να ειναι δεκανικι.εξαρταται την μεθοδο

ειμαι πολυ τυχερη που στο σχολειο ειναι μονο 13-14παιδακια κ γινεται πολυ καλη δουλεια

Το κλειδί είναι στη δασκάλα.

Αν λειτουργεί σωστά το σχολείο  δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερα πραγματα.να λειτουργεί ομως.ειμαι της γνώμης ότι αν φέρνεις δάσκαλο στο σπίτι από την α δημοτικού δεν θα μάθει το παιδί να στηρίζεται στις δυνάμεις του ας πάει κ αδιάβαστο.δεν πειράζει οι επτά σελίδες είναι ονως ακατορθψτες τραγικό 

πρίν από 43 λεπτά , μαγιοπουλας είπε:

Το κλειδί είναι στη δασκάλα.

Αν λειτουργεί σωστά το σχολείο  δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερα πραγματα.να λειτουργεί ομως.ειμαι της γνώμης ότι αν φέρνεις δάσκαλο στο σπίτι από την α δημοτικού δεν θα μάθει το παιδί να στηρίζεται στις δυνάμεις του ας πάει κ αδιάβαστο.δεν πειράζει οι επτά σελίδες είναι ονως ακατορθψτες τραγικό 

αυτο που εχει διαφορα ειναι οτι μιλαμε για πρωτακι,που εστω θα εχει αναγνωση,ορθογραφια,αντιγραφη σπιτι,αν δ υπαρχει στο σπιτι ενηλικος να ελεγξει το διαβαδμα,παιρνεις βοηθεια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...