Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρέχει επίτηδες το κρεβάτι της

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Πριν ένα μήνα περίπου ξεκινήσαμε με τη μικρή να μην φοράμε πάνα. Τα πήγαινε τέλεια, με μικρά ατυχήματα αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Ενδιάμεσα κόψαμε την πιπίλα με αποτέλεσμα να έχουμε δυσκολίες στον ύπνο. Τώρα κάθε φορά που την πάω για ύπνο το μεσημέρι, κατουράει επάνω της με σκοπό να βγει από το κρεβάτι. Να σημειωθεί ότι με τη μαμά μου πχ δεν το κάνει ποτέ. Ελέγχει κανονικά τον εαυτό της. Έχει συμβεί σε καμία άλλη; Βαρέθηκα να πλένω και αρχίζω δυστυχώς να χάνω την ψυχραιμία μου.

Διαφημίσεις

On 18/7/2021 at 4:05 ΜΜ, eria61289 είπε:

Καλησπέρα,

Πριν ένα μήνα περίπου ξεκινήσαμε με τη μικρή να μην φοράμε πάνα. Τα πήγαινε τέλεια, με μικρά ατυχήματα αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Ενδιάμεσα κόψαμε την πιπίλα με αποτέλεσμα να έχουμε δυσκολίες στον ύπνο. Τώρα κάθε φορά που την πάω για ύπνο το μεσημέρι, κατουράει επάνω της με σκοπό να βγει από το κρεβάτι. Να σημειωθεί ότι με τη μαμά μου πχ δεν το κάνει ποτέ. Ελέγχει κανονικά τον εαυτό της. Έχει συμβεί σε καμία άλλη; Βαρέθηκα να πλένω και αρχίζω δυστυχώς να χάνω την ψυχραιμία μου.

Όχι δεν μου έχει συμβεί αλλά θα σου πω τι κάνει ο δικός μου (2 χρόνων) για να μην νομίζεις ότι μόνο το δικό σου μωράκι κάνει τέτοια. Εμένα φοράει πανα στον ύπνο και επίτηδες όταν κάνει κακα στην πανα , βάζει το χέρι από μέσα και βγάζει τα κακα .. τα πετάει από το κρεβάτι κάτω στο πάτωμα ... και με τα χέρια πιάνει και το κρεβάτι και τα κάνει όλα χάλια μαύρα. Βρε μια φορά , να εξηγώ , βρε δυο , βρε τρεις .. μάταιος κόπος .. έχω κουραστεί να μπαίνω στο δωμάτιο το πρωί και να αντικρίζω αυτό 

Καλησπέρα,

Τι ηλικία έχει το παιδί? Πάτε τουαλέτα πριν τον μεσημεριανό ύπνο? 

1 hour ago, Super.mum είπε:

Όχι δεν μου έχει συμβεί αλλά θα σου πω τι κάνει ο δικός μου (2 χρόνων) για να μην νομίζεις ότι μόνο το δικό σου μωράκι κάνει τέτοια. Εμένα φοράει πανα στον ύπνο και επίτηδες όταν κάνει κακα στην πανα , βάζει το χέρι από μέσα και βγάζει τα κακα .. τα πετάει από το κρεβάτι κάτω στο πάτωμα ... και με τα χέρια πιάνει και το κρεβάτι και τα κάνει όλα χάλια μαύρα. Βρε μια φορά , να εξηγώ , βρε δυο , βρε τρεις .. μάταιος κόπος .. έχω κουραστεί να μπαίνω στο δωμάτιο το πρωί και να αντικρίζω αυτό 

Εξήγησε πως αυτό που κάνει είναι ανθυγιεινό πάνω από όλα. Τα κακά μας δεν τα πιάνουμε γιατί έχουν μικρόβια. Εξήγησε πως ότι τρώμε έχουν βιταμίνες, καλά πραγματακια που μας βοηθάνε να έχουμε δύναμη για παιχνίδι, βιταμίνες για τα κόκκαλα μας, για τα ματάκια κτλ. Το φαγητό πάει στην κοιλίτσα και μετά αφού το σώμα μας πάρει τα καλά πράγματα διώχνει αυτά που δεν χρειάζεται με τα τσισα και τα κακά που είναι βρώμικα και δεν τα πιάνουμε. 

Δεν θυμάμαι, χρησιμοποιείτε γιογιό ή τουαλέτα? 

Καλησπέρα,

Κάποιο καιρό αφού βγάλαμε την πάνα ο γιος μου για άγνωστο λόγο σταμάτησε να συνεργάζεται μαζί μου, ενώ με την νταντά ήταν οκ κ όπως διαπίστωσα με απογοήτευση ήταν οκ κ με τον μπαμπά του (ενώ εγγ νόμιζα ότι κ αυτόν θα είναι χειρότερα κ όταν ήταν να φύγω κ να τους αφήσω τον έσερνα με το ζόρι στην τουαλέτα για να μην χρειαστεί όσο λείπω, κ αντιδρούσε κ γενικώς πέρασα ένα μήνα που όλη μέρα είχα άγχος για το ποτέ θα κάνει τσίσα, ρωτούσα κάθε μισή ώρα, κ σφουγγαριζα πέντε φορές τη μέρα). Οπότε μάλλον πρέπει να δεις τι είναι αυτό που την κάνει να θέλει να δοκιμάσει την υπομονή σου μ αυτόν τον τρόπο κ άλλαξε τακτική ή ίσως απομακρυνσου λίγο από τη διαδικασια της τουαλέτας για να αποφορτιστεί η κατάσταση. 

6 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Μα δεν τον αλλάζεις όταν κάνει κακά; έτσι τον αφήνεις να κοιμηθεί; 

Πόσο χρονών είναι η μικρούλα σου? Μήπως της έπεσαν μαζεμένα κ με την τουαλέτα κ την πιπίλα? Μήπως δεν ήταν έτοιμη να κόψει την πιπίλα? Το βράδυ σου το κανει αυτό? Αν όχι μπορεί να μην θέλει πλέον να κοιμάται το μεσημέρι κ για αυτό αντιδράει.. Φαντάζομαι ότι είναι δύσκολο να μην νευριάζεις όταν ξέρεις ότι το κάνει επίτηδες αλλά σε αυτό πατάει η μικρή σου. Εγώ στη θέση σου ή θα την έδινα την πιπίλα ή δεν θα την έβαζα για ύπνο το μεσημέρι

Διαφημίσεις

Θεωρώ πως ένα παιδί στα δύο αυτό δεν το κάνει συνειδητά επίτηδες, ενδεχομένως να μην είναι έτοιμο και να το δείχνει με αυτόν τον τρόπο, ίσως πράγματι να μη θέλει τον ύπνο το μεσημέρι, αν δεν μπορεί να εξηγήσει με λόγια αυτό που νιώθει θα το δείξει με τις πράξεις του.  αν πχ εσύ εργάζεσαι και είναι με την μαμά σου καθημερινά και κοιμάται κανονικά το μεσημέρι χωρίς να κατουράει στον ύπνο της ενώ με εσένα τα σκ το κάνει ίσως είναι επειδή της λείπεις και δεν θέλει να χάνει χρόνο με τον ύπνο. Προσπάθησε να μη χάνεις την ψυχραιμία σου γιατί το παιδί με αυτή την αντίδραση κάτι προσπαθεί να σου δείξει, είτε ότι δεν είναι έτοιμο , είτε ότι δεν θέλει να κοιμάται, είτε ότι της λείπει.

16 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Τι ηλικία έχει το παιδί? Πάτε τουαλέτα πριν τον μεσημεριανό ύπνο? 

Εξήγησε πως αυτό που κάνει είναι ανθυγιεινό πάνω από όλα. Τα κακά μας δεν τα πιάνουμε γιατί έχουν μικρόβια. Εξήγησε πως ότι τρώμε έχουν βιταμίνες, καλά πραγματακια που μας βοηθάνε να έχουμε δύναμη για παιχνίδι, βιταμίνες για τα κόκκαλα μας, για τα ματάκια κτλ. Το φαγητό πάει στην κοιλίτσα και μετά αφού το σώμα μας πάρει τα καλά πράγματα διώχνει αυτά που δεν χρειάζεται με τα τσισα και τα κακά που είναι βρώμικα και δεν τα πιάνουμε. 

Δεν θυμάμαι, χρησιμοποιείτε γιογιό ή τουαλέτα? 

Ευχαριστω πολύ .. εξηγώ ότι δεν τα πιάνουμε ότι είναι βρώμικα αλλά δεν έχω εξηγήσει ακριβώς ότι τρώμε και μετά βγαίνουν τα κακα αναλυτικά κλπ κλπ  όπως λες .. θα το δοκιμάσω και αυτό. Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε γιογιό αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί αρχησε για πλάκα να κατουράει παντού και να γελάει ... όποτε ξανά βάλαμε πανα ... να τελειώσω με τον αποθηλασμο με τον μικρό και ξεκινάω σε κάνα 2 εβδομαδες πάλι εκπαίδευση για το γιογιό. 

11 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Κάποιο καιρό αφού βγάλαμε την πάνα ο γιος μου για άγνωστο λόγο σταμάτησε να συνεργάζεται μαζί μου, ενώ με την νταντά ήταν οκ κ όπως διαπίστωσα με απογοήτευση ήταν οκ κ με τον μπαμπά του (ενώ εγγ νόμιζα ότι κ αυτόν θα είναι χειρότερα κ όταν ήταν να φύγω κ να τους αφήσω τον έσερνα με το ζόρι στην τουαλέτα για να μην χρειαστεί όσο λείπω, κ αντιδρούσε κ γενικώς πέρασα ένα μήνα που όλη μέρα είχα άγχος για το ποτέ θα κάνει τσίσα, ρωτούσα κάθε μισή ώρα, κ σφουγγαριζα πέντε φορές τη μέρα). Οπότε μάλλον πρέπει να δεις τι είναι αυτό που την κάνει να θέλει να δοκιμάσει την υπομονή σου μ αυτόν τον τρόπο κ άλλαξε τακτική ή ίσως απομακρυνσου λίγο από τη διαδικασια της τουαλέτας για να αποφορτιστεί η κατάσταση. 

Μα δεν τον αλλάζεις όταν κάνει κακά; έτσι τον αφήνεις να κοιμηθεί; 

Φυσικά και τον αλλάζω .. κάνουμε μπάνιο πριν τον ύπνο βάζουμε καθαρή πανα (προφανώς) αλλά αν ξυπνήσει μέσα στην νύχτα και τα κάνει δεν μπορώ να το γνωρίζω ... όπως επίσης αν μόλις του βάλω την καθαρή και τον φιλήσω για καληνύχτα , διαβάσουμε το παραμύθι και φεύγω από το δωμάτιο .. κοιμάται μόνος του ... δεν περιμένω μέχρι να τον πάρει ο ύπνος .. πάω δίπλα στο μωρό .. μπορεί να τα κάνει τότε δεν γνωρίζω 

1 hour ago, kotsifikos είπε:

Θεωρώ πως ένα παιδί στα δύο αυτό δεν το κάνει συνειδητά επίτηδες, ενδεχομένως να μην είναι έτοιμο και να το δείχνει με αυτόν τον τρόπο, ίσως πράγματι να μη θέλει τον ύπνο το μεσημέρι, αν δεν μπορεί να εξηγήσει με λόγια αυτό που νιώθει θα το δείξει με τις πράξεις του.  αν πχ εσύ εργάζεσαι και είναι με την μαμά σου καθημερινά και κοιμάται κανονικά το μεσημέρι χωρίς να κατουράει στον ύπνο της ενώ με εσένα τα σκ το κάνει ίσως είναι επειδή της λείπεις και δεν θέλει να χάνει χρόνο με τον ύπνο. Προσπάθησε να μη χάνεις την ψυχραιμία σου γιατί το παιδί με αυτή την αντίδραση κάτι προσπαθεί να σου δείξει, είτε ότι δεν είναι έτοιμο , είτε ότι δεν θέλει να κοιμάται, είτε ότι της λείπει.

Εμένα με την δικιά του αντίδραση τι λες να θέλει να μου πει ; :p

1 hour ago, Super.mum said:

Αρκετά παιδιά το έχουν κάνει αυτό, πιο πολύ πιστεύω πως το βλέπει ως  παιχνίδι και το κάνει. Υπάρχει περίπτωση να είναι προσπάθεια να καθαριστεί??

3 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Ευχαριστω πολύ .. εξηγώ ότι δεν τα πιάνουμε ότι είναι βρώμικα αλλά δεν έχω εξηγήσει ακριβώς ότι τρώμε και μετά βγαίνουν τα κακα αναλυτικά κλπ κλπ  όπως λες .. θα το δοκιμάσω και αυτό. Αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε γιογιό αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί αρχησε για πλάκα να κατουράει παντού και να γελάει ... όποτε ξανά βάλαμε πανα ... να τελειώσω με τον αποθηλασμο με τον μικρό και ξεκινάω σε κάνα 2 εβδομαδες πάλι εκπαίδευση για το γιογιό. 

Φυσικά και τον αλλάζω .. κάνουμε μπάνιο πριν τον ύπνο βάζουμε καθαρή πανα (προφανώς) αλλά αν ξυπνήσει μέσα στην νύχτα και τα κάνει δεν μπορώ να το γνωρίζω ... όπως επίσης αν μόλις του βάλω την καθαρή και τον φιλήσω για καληνύχτα , διαβάσουμε το παραμύθι και φεύγω από το δωμάτιο .. κοιμάται μόνος του ... δεν περιμένω μέχρι να τον πάρει ο ύπνος .. πάω δίπλα στο μωρό .. μπορεί να τα κάνει τότε δεν γνωρίζω 

Ναι θα μπορούσες να του εξηγήσεις όχι πολύ αναλυτικά αλλά με απλά λογακια την διαδρομή του φαγητού στο σώμα μας. Έτσι θα κατανοήσει το σώμα του ή έστω θα έχει μια ιδέα από που προέρχονται τα κακά. 

Μήπως αυτό είναι σημάδι πως θέλει να κάνει τα κακά του στο γιογιό και όχι πάνω του? Τα τσισα ίσως το πήρε ως παιχνίδι αλλά μήπως τα κακά τον ενοχλούν? 

2 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

Αρκετά παιδιά το έχουν κάνει αυτό, πιο πολύ πιστεύω πως το βλέπει ως  παιχνίδι και το κάνει. Υπάρχει περίπτωση να είναι προσπάθεια να καθαριστεί??

Τα έχω σκεφτεί και τα δυο σενάρια. Και το ότι το βλέπει ως παιχνίδι και ότι μπορεί να τον ενοχλεί και για αυτό να θέλει να τα βγάλει ... στο γιογιό όμως δεν καταδεχόταν να κάτσει για κακα .. έκανε τα τσισα αλλά τα κακα με τίποτα και περίμενε να του βάλω την πανα για να τα κάνει .. αλλά σταμάτησα προσπάθειες για λίγο γιατί κατούραγε παντού για πλάκα το είχε δει ως παιχνίδι. 

πρίν από 21 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Ναι θα μπορούσες να του εξηγήσεις όχι πολύ αναλυτικά αλλά με απλά λογακια την διαδρομή του φαγητού στο σώμα μας. Έτσι θα κατανοήσει το σώμα του ή έστω θα έχει μια ιδέα από που προέρχονται τα κακά. 

Μήπως αυτό είναι σημάδι πως θέλει να κάνει τα κακά του στο γιογιό και όχι πάνω του? Τα τσισα ίσως το πήρε ως παιχνίδι αλλά μήπως τα κακά τον ενοχλούν? 

Ναι πολύ πιθανό αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται λίγο χρόνο να ξεχαστεί το όλο θέμα με το γιογιό που είχαμε και να ξανά αρχίσουμε δυναμικά σε κάνα 2 εβδομάδες ξανά..  με το καλό. 

Διαφημίσεις

Πω πω τι μας περιμενει... Εμεις πανουλα ακομα χωρις διαμαρτυρια, να σκεφτειτε ακομα εχουμε τις κουμπωτες, αλλαζει ξαπλωτη.

Για τη "διαδρομη" των "κακων" μπορεις πολυ ευκολα να του την εξηγησεις την ωρα που αλλαζετε και φαινονται μεσα τα φαγητα. Εμας ο αντρας μου της τα εδειχνε απο πολυ μικρη και καποια στιγμη της ειπε οτι ειναι το φαγητο μας που παει στην κοιλιτσα και φευγει απο εκει. Εμενα το αλλαγμα-πλυσιμο απο κακα ειναι το χειροτερο μου (και ανατριχιαζω στη σκεψη του κατουρημενου συμπαντος στη φαση εκπαιδευσης τουαλετας) οποτε δεν συμμετεχω σε αυτη τη σουπερ συζητηση αλλα η μικρη μια χαρα το καταλαβε.

Ελπιζω να μην τρωτε τωρα!!

1 ώρα πρίν, Super.mum είπε:

Ναι πολύ πιθανό αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται λίγο χρόνο να ξεχαστεί το όλο θέμα με το γιογιό που είχαμε και να ξανά αρχίσουμε δυναμικά σε κάνα 2 εβδομάδες ξανά..  με το καλό. 

Σίγουρα εσύ ξέρεις πως να το χειριστείς καλύτερα. Επίσης ίσως αργότερα να δοκιμάσετε και την τουαλέτα μήπως το πάρει διαφορετικα. Προτάσεις κάνω εσύ ξέρεις καλύτερα. 

Αλλά αυτη την συνήθεια που έχει με τα κακά που τα πασαλειβει στην κούνια είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δεις τώρα πιστευω πριν γίνει παιχνίδι. 

Δεν ξέρω πως ακριβώς αντιδρας αλλά θα προτείνω κάποια πράγματα που ίσως τα κάνεις. Πχ

-Κάνε τον τόνο της φωνής σου πιο αυστηρό και κοφτό.

-Δώσε εναλλακτικές πχ γιογιό ή τουαλέτα όταν ξέρεις πως είναι η ώρα να κάνει. 

-Επισήμανε πως τα κακά τα κάνουμε όλοι οι άνθρωποι στην τουαλέτα και τα παιδάκια στο γιογιό αν θέλουν αλλά όσο φοράνε πάνα τα κάνουν εκεί και δεν τα πιάνουν. 

-Αν τον ενοχλούν και θέλει να καθαριστεί μόνος του πες του να σου το λέει όταν κάνει και στο μπάνιο δώστου ένα μωρομαντηλα να προσπαθήσει και έπειτα καθάρισε τον εσύ. 

- Δώσε κίνητρα για να θέλει να καθαριστεί πχ χαμηλό σκαλάκι στο μπάνιο με ωραίο σαπουνακι που θα διαλέξει και πετσετουλα. 

-Επιβραβευσε κάθε επιτυχημένη προσπάθεια και δώσε έμφαση και στην κούνια που μένει καθαρή για έναν γλυκό και όμορφο ύπνο. 

1 ώρα πρίν, Super.mum είπε:

Τα έχω σκεφτεί και τα δυο σενάρια. Και το ότι το βλέπει ως παιχνίδι και ότι μπορεί να τον ενοχλεί και για αυτό να θέλει να τα βγάλει ... στο γιογιό όμως δεν καταδεχόταν να κάτσει για κακα .. έκανε τα τσισα αλλά τα κακα με τίποτα και περίμενε να του βάλω την πανα για να τα κάνει .. αλλά σταμάτησα προσπάθειες για λίγο γιατί κατούραγε παντού για πλάκα το είχε δει ως παιχνίδι. 

Κι ο δικός μου είχε δει το κατούρημα παιχνίδι κ πήγαινε να τα σφουγγαρίσει κ μόνος του γιατί ο άντρας μου ελεγε μπράβο θεωρώντας ότι δεν πρέπει να πιέσουμε. Ασχολίαστο. Τελικά βέβαια χάρη σ εκείνον λύθηκε το πρόβλημα οπότε το παρακάμπτω. 

Για τα κακά, επειδή κι εμένα έκανε στην πάνα, δεν το άφησα να γίνεται στην τύχη. Δλδ όταν είδα ότι δν ήθελε γιογιό, του φορούσα πάνα πριν κοιμηθεί κ τον έστελνα στο δωμάτιο. μετά μπάνιο κ ύπνος. οκ εγω το τράβηξα για μήνες αυτό, τι μήνες, σχεδον χρόνο, πρώτα έβγαλε τη βραδινή σξεψου, δν το λέω ακριβώς σαν παράδειγμα προς μίμηση αλλά τέλος πάντων αν κάτι μας δυσκολεύει, κοιτάμε να το παρακάμψουμε κάπως οδηγώντας σταδιακα προς τη λύση, κ σίγουρα τα κακά στον ύπνο δν είναι λύση. αφού το έντερο είναι ρυθμισμένο εκείνη την ώρα, αξιοποίησε το, οριοθέτησε την ώρα της διαδικασίας, που θα σας βοηθήσει κ για μετά, άφησε τον να το κάνει πιο συνειδητά. Και βέβαια, εχε κ το νου σου πριν κοιμηθείς εσυ, να δεις τι ακριβώς έχει γίνει στο δωμάτιο. Στο κάτω κάτω ας τον ξεβολέψεισ λίγο, δλδ έκανε την κουτσουκελα κ κοιμήθηκε μετά; άναψε φώτα, σήκωσε τον, ξέστρωσε κρεβάτι, κι ας είναι μεσάνυχτα. Περισσότερη ταλαιπωρία από το να το κανεις αυτό κάθε πρωί, δεν νομίζω να είναι (για σένα,για κεινον προφανώς είναι, αλλά αυτό είναι κ μια άμεση κ φυσική συνεπεια όπως λέγαμε σε μια άλλη συζήτηση). 

πρίν από 6 λεπτά , Έσπερος είπε:

. Στο κάτω κάτω ας τον ξεβολέψεισ λίγο, δλδ έκανε την κουτσουκελα κ κοιμήθηκε μετά; άναψε φώτα, σήκωσε τον, ξέστρωσε κρεβάτι, κι ας είναι μεσάνυχτα. Περισσότερη ταλαιπωρία από το να το κανεις αυτό κάθε πρωί,

Καλή συμβουλή! Βέβαια φαντάζομαι πως μόλις το καταλάβει η supermum ότι ώρα και να ναι τον σηκώνει να πλύνει τα πάντα όλα! 

πρίν από 9 λεπτά , Έσπερος είπε:

φού το έντερο είναι ρυθμισμένο εκείνη την ώρα, αξιοποίησε το, οριοθέτησε την ώρα της διαδικασίας, που θα σας βοηθήσει κ για μετά, άφησε τον να το κάνει πιο συνειδητά.

Κι αυτή η προτροπή πολύ καλή μου ακούγεται. Αν κατάλαβα καλά εννοείς να τον αφήνει να κάνει κακά πριν πέσει για ύπνο? 

πρίν από 5 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Καλή συμβουλή! Βέβαια φαντάζομαι πως μόλις το καταλάβει η supermum ότι ώρα και να ναι τον σηκώνει να πλύνει τα πάντα όλα! 

Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, μου φαίνεται ότι αυτό γίνεται μάλλον πριν τον πάρει ο ύπνος κι εκείνη το βλέπει το πρωί. 

πρίν από 5 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Κι αυτή η προτροπή πολύ καλή μου ακούγεται. Αν κατάλαβα καλά εννοείς να τον αφήνει να κάνει κακά πριν πέσει για ύπνο? 

όταν ξεκινήσαμε εμείς, ήταν κάποιες μέρες που δν ήθελε το γιογιό κ δεν έκανε καθολου κακά, μετά τις 2-3 μέρες φοβήθηκα οπότε το βράδυ πριν από τον ύπνο, του έβαζα πάνα κ τον έστελνα συο δωμάτιο. Ίσως έγινε μια φορά τυχαία κ το ξαθιερωσα, δεν θυμάμαι, πάντως παγιώθηκε ότι αυτό θα γίνεται κάθε βράδυ πριν κάνουμε μπανάκι κλπ. Έτσι δεν είχαμε θέματα με τον ύπνο, γιατί όντως θυμάμαι ότι μέχρι να το ρυθμίσω αυτό είχε τύχει να του έρθουν ενώ στριφογύριζε να κοιμηθεί κ ήταν άβολο. Οπότε η διαδικασια έγινε κάτι συνειδητό από πλευράς του, όχι αυθόρμητο όποτε τύχαινε να βάλει πάνα. Θα μπορούσε να δοκιμάσει κάτι τέτοιο για να γίνει μετά κ η μετάβαση στην τουαλέτα πιο ομαλα. 

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Όχι πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποτέ τα κάνει .. δεν θα τον άφηνα χεσμενο αν ήξερα :p

πρίν από 2 λεπτά , Super.mum είπε:

Όχι πραγματικά δεν έχω καταλάβει ποτέ τα κάνει .. δεν θα τον άφηνα χεσμενο αν ήξερα :p

Μήπως τα κάνει και το πρωί μόλις ξυπνήσει και δεν με έχει φωνάξει ακόμα (είμαι στο δίπλα δωμάτιο με μισό ανοιχτή πόρτα-έχουμε μια πόρτα δεν έχουμε μια πόρτα αυτός και μια εγώ) 

4 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά, μου φαίνεται ότι αυτό γίνεται μάλλον πριν τον πάρει ο ύπνος κι εκείνη το βλέπει το πρωί. 

όταν ξεκινήσαμε εμείς, ήταν κάποιες μέρες που δν ήθελε το γιογιό κ δεν έκανε καθολου κακά, μετά τις 2-3 μέρες φοβήθηκα οπότε το βράδυ πριν από τον ύπνο, του έβαζα πάνα κ τον έστελνα συο δωμάτιο. Ίσως έγινε μια φορά τυχαία κ το ξαθιερωσα, δεν θυμάμαι, πάντως παγιώθηκε ότι αυτό θα γίνεται κάθε βράδυ πριν κάνουμε μπανάκι κλπ. Έτσι δεν είχαμε θέματα με τον ύπνο, γιατί όντως θυμάμαι ότι μέχρι να το ρυθμίσω αυτό είχε τύχει να του έρθουν ενώ στριφογύριζε να κοιμηθεί κ ήταν άβολο. Οπότε η διαδικασια έγινε κάτι συνειδητό από πλευράς του, όχι αυθόρμητο όποτε τύχαινε να βάλει πάνα. Θα μπορούσε να δοκιμάσει κάτι τέτοιο για να γίνει μετά κ η μετάβαση στην τουαλέτα πιο ομαλα. 

Ναι ωραία όλα αυτά Έσπερος και σε ευχαριστω ! Αλλά θυμάσαι ότι ο δικός μου είναι μόνο 2 ;; Δηλαδή κάθομαι και σκέφτομαι πως να τον βάλω πχ πριν τον ύπνο να κάνει κακα στο γιογιό (που δεν θα κάτσει στιγμή) ενώ δεν έχουμε κατακτήσει ούτε τα τσισα ακόμα στο γιογιό 

5 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Σίγουρα εσύ ξέρεις πως να το χειριστείς καλύτερα. Επίσης ίσως αργότερα να δοκιμάσετε και την τουαλέτα μήπως το πάρει διαφορετικα. Προτάσεις κάνω εσύ ξέρεις καλύτερα. 

Αλλά αυτη την συνήθεια που έχει με τα κακά που τα πασαλειβει στην κούνια είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δεις τώρα πιστευω πριν γίνει παιχνίδι. 

Δεν ξέρω πως ακριβώς αντιδρας αλλά θα προτείνω κάποια πράγματα που ίσως τα κάνεις. Πχ

-Κάνε τον τόνο της φωνής σου πιο αυστηρό και κοφτό.

-Δώσε εναλλακτικές πχ γιογιό ή τουαλέτα όταν ξέρεις πως είναι η ώρα να κάνει. 

-Επισήμανε πως τα κακά τα κάνουμε όλοι οι άνθρωποι στην τουαλέτα και τα παιδάκια στο γιογιό αν θέλουν αλλά όσο φοράνε πάνα τα κάνουν εκεί και δεν τα πιάνουν. 

-Αν τον ενοχλούν και θέλει να καθαριστεί μόνος του πες του να σου το λέει όταν κάνει και στο μπάνιο δώστου ένα μωρομαντηλα να προσπαθήσει και έπειτα καθάρισε τον εσύ. 

- Δώσε κίνητρα για να θέλει να καθαριστεί πχ χαμηλό σκαλάκι στο μπάνιο με ωραίο σαπουνακι που θα διαλέξει και πετσετουλα. 

-Επιβραβευσε κάθε επιτυχημένη προσπάθεια και δώσε έμφαση και στην κούνια που μένει καθαρή για έναν γλυκό και όμορφο ύπνο. 

Ευχαριστω πολύ! Ναι αλλάζω και τόνο φωνής και εξηγώ ... μπορεί όχι έτσι όπως τα γράφεις εσυ .. αλλά με έναν δικό μου τρόπο .. όπως και να έχει εξηγώ και φαίνομαι πιο αυστηρή ... με βλέπει που δυσανασχετώ κιόλας γιατί δεν μπορώ να το κρύψω αυτό καθόλου. Όση ώρα καθαρίζω του εξηγώ και μιλάω με αυστηρό τόνο. Ελπίζω να μην ξανά γίνει :( 

πρίν από 7 λεπτά , little lamb είπε:

Τωρα μου ηρθε κατι πολυ απλο: γιατι δεν του φορας φανελακι που κουμπωνει απο κατω;

Χαχα γλυκουλα τι φανελάκι έχω δοκιμάσει τα πάντα .. ξεντύνετε :p τα ξεκουμπωνει όλα  

πρίν από 13 λεπτά , little lamb είπε:

Αληθεια; Η μικρη μου δεν τα ξεκουμπωνει αυτα. Να ανησυχησω;

Όχι :)

@Super.mumσε πρώτη φάση τσέκαρε πότε κάνει τα κακά γιατί είναι κρίμα να μένει με κακά στην πάνα όλη νύχτα αν υποθέσουμε ότι τα κάνει πριν κοιμηθεί. Για την εκπαίδευση αν δεν είναι δεκτικός θα πρότεινα να το αφήσεις προσωρινά και επιχειρείς αργότερα. Δε χρειάζεται βιασύνη. Στο λέω γιατί την έπαθα.

2 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

δεν θα τον άφηνα χεσμενο αν ήξερα :p

Ναι αυτό είπα κι εγώ. Ότι μόλις το καταλάβεις ότι ώρα κι αν είναι τον σηκώνεις.

! Αλλά θυμάσαι ότι ο δικός μου είναι μόνο 2 ;; Δηλαδή κάθομαι και σκέφτομαι πως να τον βάλω πχ πριν τον ύπνο να κάνει κακα στο γιογιό (που δεν θα κάτσει στιγμή) ενώ δεν έχουμε κατακτήσει ούτε τα τσισα ακόμα στο γιογιό

Νομίζω η Έσπερος αναφερόταν στην πάνα. Εγώ μίλησα για το γιογιό. Δεν είναι απαραίτητο να έχει κατακτήσει τα τσισα για να κατακτήσει αργότερα τα κακα. Στην πραγματικότητα πρώτα αποκτούν τον έλεγχο για το πότε θα κάνουν κακα και αργότερα τον έλεγχο για τα τσισα. Οπότε ίσως για αυτο κάνουν και συγκεκριμένες ώρες στην πάνα όταν πχ είναι σε φάση εκπαίδευσης και φοβούνται το/την άγνωστο/η  γιογιό/λεκάνη. Το κλειδί είναι να εξοικειωθουν με το γιογιό, να νιώσουν πως μπορούν κι εκεί να αφεθούν για να ξεπεράσουν το φόβο τους. Το ζήτημα εδώ βέβαια είναι πως δεν υπάρχει μαγική συνταγή για όλα τα παιδιά, διαφορετικούς χειρισμούς θέλει το καθένα, υπομονή και χρόνο. 

Ναι ωραία όλα αυτά Έσπερος και σε ευχαριστω ! Αλλά θυμάσαι ότι ο δικός μου είναι μόνο 2 ;; Δηλαδή κάθομαι και σκέφτομαι πως να τον βάλω πχ πριν τον ύπνο να κάνει κακα στο γιογιό (που δεν θα κάτσει στιγμή) ενώ δεν έχουμε κατακτήσει ούτε τα τσισα ακόμα στο γιογιό 

Στην πάνα εννοούσα. Άφησε τον λίγο χαλαρό πριν κοιμηθεί να δεις μήπως κάνει τότε. νομίζω ότι δυο είναι αρκετά μεγάλος για να έχει επίγνωση πότε κάνει, δεν νομίζω ότι σ αυτήν την ηλικία τα κάνουν στον ύπνο τους χωρίς να το καταλάβουν. 

πρίν από 16 λεπτά , Έσπερος είπε:

νομίζω ότι δυο είναι αρκετά μεγάλος για να έχει επίγνωση πότε κάνει, δεν νομίζω ότι σ αυτήν την ηλικία τα κάνουν στον ύπνο τους χωρίς να το καταλάβουν. 

Συμφωνώ σε αυτό, μάλιστα κάπου είχα διαβάσει νομίζω -μπορει να το άκουσα κι από παιδίατρο στην τηλεόραση - πως τα παιδια πρώτα αποκτούν τον έλεγχο για τα κακά την νύχτα, έπειτα για τα κακά την μέρα, στην συνέχεια τα τσισα μέσα στην μέρα και τέλος τα τσισα την νύχτα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...