Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλιο γρίπης

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις εγκυουλες. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα κάνετε το εμβόλιο γρίπης. Εγώ είμαι στην 28η εβδομάδα και προβληματίζομαι για το αν πρέπει να το κάνω. Την περίοδο αυτή δεν δουλεύω και βγαίνω από το σπίτι μόνο για τα απαραίτητα πχ εξετάσεις,  ιατρό κτλ. Το έκανε ο άντρας μου αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω και εγώ. Ο ιατρός μου αν και δεν τον έχω ρωτήσει ακόμα έχει ανακοίνωση στο ιατρείο του για να εμβολιαστούν όλες οι έγκυες. Εγώ πάλι ανησυχώ. Σίγουρα δεν θα πειράξει το έμβρυο? Εσείς τι θα κάνετε? Το έχετε κάνει σε παρόμοια περίπτωση? Σας ευχαριστώ! 

Διαφημίσεις

Τι λες βρε κορίτσι, εισαι εγκυος; 

Χιλια μπραβο!!!

Δεν ξέρεις ποσο χάρηκα, για πες σε ποιο γιατρο πέτυχες;

Σου ευχομαι ολόψυχα μια τελειομηνη και ανέφελη εγκυμοσυνη.

Συστήνεται σε όλες τις έγκυες πράγματι σαν ομάδα υψηλού κινδύνου και είναι ασφαλές. Εγώ το είχα κάνει κάπου στον 6ο μήνα χωρίς κανένα πρόβλημα ή πάρενεργεια.

Εγώ γέννησα Δεκέμβριο, ούτε μου το είχε προτείνει κανεις ούτε χρειάστηκε γιατί δεν έβγαινα κ απτό σπίτι με τέτοιο κρύο. Το είχαν κάνει ο σύζυγος κ οι γονείς μου όμως.

Εμενα ο γιατρός μου είχε πει να το αποφύγω λόγω εγκυμοσύνης.  Δεν το έψαξα παραπάνω, δεν το έκανα. 

Εχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κάποιος ότι δεν θα επηρεάσει το έμβρυο. 

Θα σε κατευθύνει εκείνος καλύτερα. 

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, eutixoulis είπε:

Καλησπέρα σε όλες τις εγκυουλες. Θα ήθελα να ρωτήσω αν θα κάνετε το εμβόλιο γρίπης. Εγώ είμαι στην 28η εβδομάδα και προβληματίζομαι για το αν πρέπει να το κάνω. Την περίοδο αυτή δεν δουλεύω και βγαίνω από το σπίτι μόνο για τα απαραίτητα πχ εξετάσεις,  ιατρό κτλ. Το έκανε ο άντρας μου αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να το κάνω και εγώ. Ο ιατρός μου αν και δεν τον έχω ρωτήσει ακόμα έχει ανακοίνωση στο ιατρείο του για να εμβολιαστούν όλες οι έγκυες. Εγώ πάλι ανησυχώ. Σίγουρα δεν θα πειράξει το έμβρυο? Εσείς τι θα κάνετε? Το έχετε κάνει σε παρόμοια περίπτωση? Σας ευχαριστώ! 

.???

Επίσης να ξέρεις είναι πολύ σημαντικό και για το έμβρυο γιατί κάνοντας τον εμβόλιο, το προστατεύεις και αφού γεννηθεί πλέον, για τους πρώτους μήνες της ζωής του. 

Γειά σας και από μένα. Διανύω τον 7ο μήνα και έχω ένα τρίχρονο που πάει πρώτη χρονιά φέτος παιδικό. Ήδη κάτι με έχει κολλήσει ο μικρός και πέρασα συνάχι και τώρα βήχα. Ρώτησα τη γυναικολόγο μου για το εμβόλιο και μου είπε να το κάνω με δική μου ευθύνη. Μου είπε ότι σαφώς συστήνεται αλλά η ίδια οπότε το χει κάνει στο παρελθόν ανέβασε 40αρια πυρετό, οπότε η απόφαση είναι δική μου. Εγώ δεν έχω ξανακάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο για να ξέρω πως συμπεριφέρεται ο οργανισμός μου και έχω προβληματίστει. 

kRoUp3.pngJTVqp3.png

Διαφημίσεις

Από όσο γνωρίζω είναι αρκετά σπάνιες αυτές οι παρενέργειες, και ένας απλός πυρετός (που είναι σπάνιο) μπροστά στην προστασία που πρόσφερε ι το συγκεκριμένο εμβόλιο νομίζω πως δεν αξίζει να είναι ανασταλτικός παράγοντας. Δεν νομίζω πως μια έγκυος μπορεί να πάθει τόσο ευκολα κάτι από έναν πυρετό. Εγώ ξέρω ότι η επίσημη οδηγία λέει για έγκυες..από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τη δική του άποψη αλλά προτιμώ να ακολουθώ τις επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που λόγω της παραπληροφόρησης και της ξερολιασης που επικρατεί γύρω από τα εμβόλια έχει μείνει πολύ πίσω σε αυτον τον τομέα. Οκ, όλα τα εμβόλια έχουν πολύ σπάνιες παρενέργειες,ακόμη και θάνατο. Με αυτή τη λογική ας μην βγαίνουμε από το σπίτι για να μη μας χτυπήσει αυτοκίνητο!

Πιθανοτητες να παει κατι στραβα υπαρχει και απο τις δυο πλευρες. Ειτε παρενεργεια απο το εμβολιο ειτε επιπλοκη αν νοσησει η εγκυος. Απο εκει και περα πας με τις πιθανοτητες. Ποσο πιθανο ειναι να συμβει κατι απο το εμβολιο και ποσο πιθανο ειναι να κολλησει γριπη η εγκυος; Τι ειναι πιο σοβαρο: ενας πυρετος απο το εμβολιο ή ενας προωρος τοκετος λογω της γριπης;  Νομιζω οτι ειναι σαφες οτι η πιο ασφαλης επιλογη ειναι το εμβολιο βασει πιθανοτητων, αλλα ο καθενας ζυγιζει τα υπερ και τα κατα για τον εαυτο του. Επισης, δεν θεωρω και πολυ επαγγελματικο να σου λεει η γυναικολογος οτι "συστηνεται αλλα εγω ανεβασα 40 πυρετο". Σαν να σου λεει μην το κανεις. Φυσικα και δεν αντιδρουν ολοι οι οργανισμοι το ιδιο και σαν γιατρος θα επρεπε να αποφευγει τετοιες κουβεντες που συνηθως τις ακους απο ανθρωπους που δεν εχουν ιδεα και απλα συζητανε στον καφε τους.

Στην πρώτη εγκυμοσυνη δεν μου το είχαν αναφέρει καθόλου. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη η ίδια γυναικολόγος που με είχε μου είπε μετά το τρίμηνο να το κάνω. Μετά άλλαξα γυναικολόγο για κάποιους λόγους κ δεν μου έδωσε καν την δυνατότητα επιλογής. Μου είπε να το κάνω κ έγραψε την συνταγή. Πλέον ξέρω ότι όλες οι έγκυες το κάνουν. Εγώ πάντως δεν είχα απολύτως καμία παρενέργεια. Τώρα που το μωρό μου είναι 5 μηνών η παιδίατρος του μου είπε να το κάνω για να προστατεψω τα παιδιά μου. Κ εγώ κ ο σύζυγός αλλά όχι τα παιδιά. Να έχεις μια τελειομηνη κύηση!

Στην πρώτη εγκυμοσυνη δεν μου το είχαν αναφέρει καθόλου. Στην δεύτερη εγκυμοσύνη η ίδια γυναικολόγος που με είχε μου είπε μετά το τρίμηνο να το κάνω. Μετά άλλαξα γυναικολόγο για κάποιους λόγους κ δεν μου έδωσε καν την δυνατότητα επιλογής. Μου είπε να το κάνω κ έγραψε την συνταγή. Πλέον ξέρω ότι όλες οι έγκυες το κάνουν. Εγώ πάντως δεν είχα απολύτως καμία παρενέργεια. Τώρα που το μωρό μου είναι 5 μηνών η παιδίατρος του μου είπε να το κάνω για να προστατεψω τα παιδιά μου. Κ εγώ κ ο σύζυγός αλλά όχι τα παιδιά. Να έχεις μια τελειομηνη κύηση!

Εγώ δεν το έκανα γιατί φοβόμουν πάρολο που ο γιατρός μου ηταν υπερ. Και ήμουν και όλο το 9μηνο μέσα στα πιτσιρίκια καθώς είμαι καθηγήτρια. Τελικά όλα καλά. Ούτε ντεπον δεν πήρα στην εγκυμοσύνη 

Διαφημίσεις

Γέννησα το τρίτο μου παιδάκι πέρυσι τον Νοέμβριο.Ο γυναικολόγος που με παρακολουθούσε ήταν αρνητικός στο να κάνω το εμβόλιο της γρίπης παρόλο που εγώ ήθελα.Τον άκουσα και τελικά δεν το έκανα.Παρ ολ αυτά εμβολιαστηκαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου . Αποτέλεσμα;Κόλλησα γριπη όταν το μωρό μου ήταν τριών μηνών!!!Και το χειρότερο; Κόλλησε και το μωρό.Εγω ανάρρωσα πάρα πολύ δύσκολα σχεδόν ένα μήνα μετά  .Ευτυχώς το μωρό θήλαζε και πήρε αμέσως αντιικό και την πέρασε πιο ελαφριά,αλλά και πάλι ταλαιπωρήθηκε πολύ .Οι υπόλοιποι που είχαν εμβολιαστεί δεν κολλησαν φυσικα.Φετος θα το κάνουμε και οι 5!!!και το μωρό φυσικα .Ενα εμβόλιο είναι σαν όλα τα άλλα.Συην εγκυμοσυνη τα αντισώματα μέσω του πλακούντα περνάν στο μωρό που δεν μπορεί να εμβολιαστεί .Οπότε μην το σκέφτεστε.Καντε το εμβόλιο για να μην τρέχετε μετά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...