Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρούχα κάθε λιγο και λιγάκι?

Recommended Posts

Είναι τώρα από τότε που ξεκίνησαν το σχολείο και μου ρχεται κάθε τόσο με λερωμένα, σκισμένα ρούχα.. Και οκ τα λερωμένα πες δε με πειράζει, κάποια βγαίνουν κάποια όχι αλλά και να χει μια μουντζουρια δε με πειράζει.. Πάνω στο παιχνίδι γίνονται όλα. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία αλλά κάθε τρεις και λίγο έπιασα τον εαυτό μου να πετάει.. Να πετάει.. Μιλάμε για υπερβολή χωρίς αστεία. Πέταξα 3 παντελόνια και 2 μπλούζες. Ήθελα να ξερα τι κάνουν ακριβώς και γίνονται έτσι (πάντως καλά περνάνε είναι τρις ευτυχισμένη) Καινούρια κιόλας, τα χαμε πάρει ειδικά για το σχολείο. Σκέφτηκα μπαλώματα και μοδίστρα αλλά δε συμφέρει. Καλύτερα φθηνά και χωρίς κόπο. Το θέμα είναι να της πω κάτι? Λογικά δεν πρέπει να αρχίσει να γινεται λίγο πιο προσεκτική με τα πράγματα της? Σήμερα ρούχα, αύριο μολύβια και γόμες,τσαντες μπουφάν λεφτά..! Καλά αυτό αργεί.. Αλλά ποτε πρέπει να μάθει? Ήδη της είπα χθες που απηύδησα ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτική με τα ρούχα της και γενικά γιατί δεν μπορεί η μαμά κάθε λίγο να αγοράζει ρούχα. Από την άλλη, ξεδινει τόσο και ειναι και παιδί και αρκετα μικρή και περίμενα πως και πως να "ζωηρεψει". Και μηπως παραεχω απαιτήσεις πολλές από εκείνη... 

Δεν ξέρω πως ακριβώς να το χειριστώ. Μήπως να μην ξαναπώ τίποτα κι απλώς να αγοράζω αρμαθιες ρούχα? Φθηνά, με 3-5 ευρώ, δε λέμε τα καλά.. Προς τα εκεί τεινω αλλά μηπως το σωστό θα είναι να της διδάξω κάποια πράγματα αλλά δε θέλω να την αγχωσω κιόλας. Θέλω να είναι και απελευθερωμενη.. Μην το πάρει και σα φόβο δηλαδή, να φοβάται να παίξει, μήπως η μαμά με μαλώσει η με παρατηρήσει ξέρω γω. Δε θα το θελα αυτό σε καμμια περίπτωση. Να καταλάβει θα ήθελα από μόνη της. Θα συμβεί αυτό από μόνο του ή εμείς κάτι πρέπει να κάνουμε σε αυτό? Εσείς τι λέτε? 

Ευχαριστω εκ των προτέρων! 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

Τί να πούμε και όσες έχουμε αγόρια που παίζουν για ώρες ποδόσφαιρο κάθε μέρα? Πόσες φόρμες να αγοράσουμε? Για τα παντελόνια θα πάρεις μπαλώματα που εφαρμόζουν με το σιδέρωμα, μπορείς και να της τα κόβεις σε ωραία σχήματα, π.χ. αστεράκια, καρδιές και να τα βάζεις έτσι.

Ο γιος μου (7 ετών και ποδοσφαιρόπληκτος) τρυπάει φόρμες σωρηδόν, δεν υπάρχει φόρμα χωρίς τρύπα στα γόνατα και δεν είναι ότι τις παίρνω από τα jumbo. Βάζω μπαλώματα, δεν αγοράζω καινούριες όσο ακόμα του κάνουν. Το ίδιο κάνουν όλοι και είμαστε και σε ιδιωτικό σχολείο, δεν είναι ότι αντικειμενικά δεν υπάρχουν 20 ευρώ να πάρεις 2 φόρμες παραπάνω από το H&M, αλλά όλοι το βλέπουμε ως άσκοπο αφού η κατάληξη θα είναι η ίδια.

Εγώ πάντως σε τέτοιες φθορές που προκαλούνται από το παιχνίδι μπαλώνω και δεν του κάνω παρατήρηση, τί να κάνει δηλαδή το παιδί, να μην παίξει μπάλα για να μην τρυπήσει το παντελόνι? 

Επεξεργάστηκαν by Deena

Εμείς πάντως το βρήκαμε πολύ πιο οικονομικό να αγοράζουμε πιο καλά ρούχα (προφανώς όχι των 100 ευρώ φόρμα για το σχολείο) που γενικά αντέχουν και να βάζουμε μπαλώματα σε γόνατα και μερικές φορές και σε αγκώνες. Στα κορίτσια δεν ξέρω, στα αγόρια περνά κάπου στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού η φάση, από όσο ξέρω και από εμάς και από γονείς συμμαθητών.

Και γω δεν θα έλεγα κατι για τα σκισμενα ρουχα. Ειδικά αν το παιδί είναι συνεσταλμένο νομίζω θα το "κουμπωσει" περισσότερο μία τετοια παρατήρηση. 

Σε ανύποπτο χρόνο πχ όταν τακτοποιειτε την ντουλάπα μπορείς να της πεις κατι του στυλ "τα ρούχα μας τα προσέχουμε, τα πλένουμε, τα σιδερωνουμε!" ώστε να το έχει έστω σαν άκουσμα. 

Εγω λυπάμαι να πετάξω ρούχα, όσα διορθώνονται τα φτιάχνω είτε εγώ είτε ή πεθερά μου με την ραπτομηχανή.

Καλησπερα, ευχαριστω! Τι είναι αυτά τα μπαλώματα που μένουν με το σίδερο?? Στο πληντυριο δε φεύγουν δηλαδή? Κρίμα.. Κι αμα το ήξερα δε θα τα είχα πετάξει. Νόμιζα θέλουν ραψιματα και τέτοια. Και ραμμένο δε θα μου άρεσε να το έχω, θα φαίνεται. Ενώ ένα μπάλωμα είναι οκ. Αλλά που τα βρίσκω αυτά??? 

Εσείς deena που έχετε αγόρια οντως.. Κακός χαμός φαντάζομαι. Εγώ το ζω όμως πρώτη φορά, γενικά ήταν πολύ προσεκτική. Πάντως σημερα μετά το χθεσινό που της είπα, πολύ ήρεμα δηλαδή μου είπε "μαμά εγώ έπαιξα αλλά πατουσα με τα πόδια και πρόσεχα και δεν έσκισα το παντελόνι μου" δε φανταζόμουν ότι θα το λάμβανε υπόψην της τόσο άμεσα και σοβαρά... Αλλά δεν της ξαναλέω. Με το στυλ το γενικό της μαμά ανέστη θα κινηθώ, γιατί είχα κι εγώ ενδοιασμούς. Επιβεβαιωθηκα, ευχαριστω! 

Διαφημίσεις

Έχω παρατηρήσει ότι τα πιο χαμηλής ποιότητας ρούχα, φθείρονται τόσο εύκολα που τελικά ξοδεύεις περισσότερα χρήματα. Δηλαδή έχει τύχει να πάρω πολύ φθηνά κολάν ή μπλουζάκια και με λίγες χρήσεις και τα αντίστοιχα πλυσίματα, να σκιστούν, τρυπήσουν, γεμίσουν κομπάκια...

Καλύτερα να αγοράζεις λιγότερα, αλλά καλύτερης ποιότητας. Δεν πιστεύω ότι φταίει το παιδί.

Just now, erin0000 said:

Έχω παρατηρήσει ότι τα πιο χαμηλής ποιότητας ρούχα, φθείρονται τόσο εύκολα που τελικά ξοδεύεις περισσότερα χρήματα. Δηλαδή έχει τύχει να πάρω πολύ φθηνά κολάν ή μπλουζάκια και με λίγες χρήσεις και τα αντίστοιχα πλυσίματα, να σκιστούν, τρυπήσουν, γεμίσουν κομπάκια...

Καλύτερα να αγοράζεις λιγότερα, αλλά καλύτερης ποιότητας. Δεν πιστεύω ότι φταίει το παιδί.

Συμφωνώ! Εγώ του αγοράζω κυρίως Μ & S και ALOUETTE και παρότι σέρνεται κυριολεκτικά στις παιδικές χαρές και τα πάρκα, δεν έχω παρατηρήσει την παραμικρή φθορά. Τα πλένω και είναι πάλι σαν καινούργια. Επίσης η πεθερά μου του αγοράζει μια ελληνική οικονομική μάρκα, froggy, που επίσης είναι αξιοπρεπέστατη! Εγώ τα χαλάω μόνη μου στο πλυντήριο  , βάφοντας τα διάφορα χρώματα!

Αν το παιδί είναι της κίνησης κλπ τότε επένδυσε σε καλύτερης ποιότητας ρούχα (πχ βαμβακερά πυκνής ύφανσης) και μπαλώματα που σιδερώνονται ή ράβονται με το χέρι (έχει τεράστια ποικιλία σε aliexpress & ebay). Τα φθηνά, τύπου H&M, zara, orchesta συνήθως είναι πολύ ευάλωτα και κάποια δυστυχώς κακής ποιότητας υφάσματα. Εμείς δεν μπορώ να πω τυχεροί είμαστε, δεν έχει τύχει να μου έρθει με τρυπημένο ρούχο αν και είναι παιδί που κυλιέται στα πατώματα, τρέχει, πέφτει.

Λερωμένα ναι, πέρυσι περισσότερο, φέτος λιγότερο. Άλλα δεν είναι λεκέδες που δε βγαίνουν. Τα μόνα που δεν έχουν βγει είναι κάτι μαρκαδόροι noname και κάποιες νερομπογιές και αυτές από εμάς, όχι από το σχολείο. Όπως και να έχει όμως έχουμε αλλαξιές για κάθε μέρα.

Το θέμα είναι πως αυτά που σκιστηκαν ήταν marasil kai allouette γιαυτό με πείραξε εμένα, το κάθε σετ ας πούμε το χα πάρει κοντά 40 ευρώ. Τελοσπαντων θα κάνω αυτό με τα μπαλώματα. 

Μωρέ αλλάξιες για κάθε μέρα έχω και πολλά ρούχα επίσης, αφού αρχές του μήνα πήγα στα μαγαζιά και πήρα ένα σωρό για το σχολείο να χει καινούρια να φοράει, αλλά μου φάνηκε υπερβολή σε ένα μήνα να πετάξω 5 ρούχα... ,δηλαδη πάνω από 100 ευρω αν με καταλαβαίνετε. Ζαρα και hnm έχω άλλα αυτά μια χαρά είναι, τα άλλα τα καλά μου ρθαν σκισμένα. Γκαντεμιά. Και η χαζή πήγα και τα πέταξα. Αλλη φορά μπαλώματα... Ψάχνω στο ίντερνετ για είδη ραπτικής κοντα μου. E bay δεν έχω ψωνίσει ποτε

Εν τω μεταξύ αυτά πως χρησιμοποιούνται? Δηλαδή είναι σαν αυτοκόλλητο ας πούμε και το κολλάω και το σιδερωνω? Το πατάω με το σίδερο? Και μετά? Έτοιμο? Και στο πληντυριο μετά? Δε βγαίνει ποτέ? 

Να κάτσω να ραψω αποκλείεται. :roll:

Λέω να πάρω μερικά εμπριμέ και μερικά μονόχρωμα να τα κόβω όπως θέλω. Είδα πως έχει και με σχέδιακια πολύ ωραία. Πεταλουδιτσες, αστεράκια.. Μπορεί να γίνουν και πιο ωραία έτσι!!! 

Παντως και σημετα από μόνη της ήρθε και μου πε "μαμά δεν το σκισα σήμερα το παντελόνι, πρόσεχα!" 

Άμα ήξερα ότι με μια φορά θα της έμενε στο μυαλό. Αλλά της είπα θα πάρουμε μπαλώματα με σχέδιακια και δεν πειράζει άμα σκιστουν. Να παιζεις όπως θες αρκεί να προσέχεις μη χτυπήσεις. Μπορεί να το σωσα:P

Λεκέδες δε με πολύ νοιάζει. Έχω πάρει ένα καθαριστικό που το βάζεις τοπικά και μετά πληντυριο και κατά 80 τα 100 οι πιο δύσκολοι λεκέδες φεύγουν.. Αντε να μείνει λίγο στάμπα αλλά με τα πολλά πλυσίματα φεύγουν τελείως 

Διαφημίσεις

Εμάς οι χοντρές φόρμες της alouette αντιστάθηκαν σθεναρά. Έχω βρει σε κάποια μαγαζιά και σχεδόν εξίσου καλής ποιότητας φόρμες ελληνικής κατασκευής, πιο οικονομικές, απλά όχι με τόσο ωραία σχέδια.

Θα συμφωνήσω ότι τα πολύ οικονομικά ρούχα ουσιαστικά δε συμφέρουν. Είναι κι όλα στραβοραμμένα, κάτι που με συγχύζει τρελά στο σίδερο. 

Πλέον ψωνίζω πολύ από τα outlet των e shop, έχω κουραστεί να γυρνάω στα μαγαζιά τόσα χρόνια.

Σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγα όμως στο παιδί μην παίζεις, μην τρέχεις για τα ρούχα. Γερά να είναι να τα ευχαριστιούνται!

14 ώρες πρίν, Deena είπε:

Εγώ πάντως ψάχνω ακόμα φόρμα που να μην σκιστεί στα γόνατα, όλες τις μάρκες που αναφέρθηκαν τις έχω πάρει. Όλα την ίδια τύχη είχαν.

Από κατάστημα με αθλητικά ρούχα;

• 3 εβδομάδες μετά...

Λοιπόν ακούστε πως έχουν τα πράγματα και πραγματικά έχω θυμώσει πάρα πολύ και ζητάω τις συμβουλές σας. Τα σκισιματα δεν είναι από παιχνίδι. Το έψαξα και το αντιλήφθηκα πρόσφατα. Είναι ένα αγοράκι στο σχολείο με θέματα συμπεριφοράς σοβαρά, χτυπάει πετάει πράγματα, χτυπάει και τις δασκάλες, τρέχει πάνω κάτω γενικά πολύ φασαρία. Σε μια κουβέντα πθυ είχα με μια μαμά μου είπε πως ο γιος της γύρισε με σκισμενη μπλούζα. Πες από δω πες από κει ανακάλυψα ότι ο μικρός πάει με μικρά μαχαιράκια η αντικείμενα πλαστικά και πειράζει τη δικιά μου αλλά σίγουρα και άλλα παιδιά καθώς έχουν πολλά παράπονο. Πρόσφατα μου πέταξε η μικρή ότι δε θέλει να πάει σχολείο γιατί είναι αυτός και ότι σηνερα της πείραξε τα μαλλιά. Τις προάλλες το μάτι κοκ. Εγώ στην αρχή τη συμβουκευα να μιλάει όμορφα και να τον αποφεύγει και να του εξηγεί ότι δεν είναι σωστό. Πλέον της λέω να τον αποφεύγει και να τον διώχνει τελείως. Η μικρή ισχυρίζεται ότι δεν ειναι φίλος της αλλά είναι και λίγο. Είμαι σίγουρη ότι μεταξύ τους αλληλοτσιγκλιουνται αλλά αυτό δεν έχει όρια. Οι δασκαλες έχουν μιλήσει σε γίνεις και μάλιστα στην αρχή τους είχαν ζητησει να μην έρθει ο μικρός σχολείο για μερικές μέρες για να συζητήσουν τη συμπεριφορά του στο σπίτι. Εκεί ισχυρίζονται ότι κανουν ότι μπορούν ότι έχουν γενικά παράπονα από τους γονεις άλλων παιδιών. Σηνετα με προέτρεψε η νηπιαγωγός να πιάσω όμορφα τους γονείς του και να μιλησω.τι να πω? Πως να το πω? 

Έχω αρχίσει κ τα παίρνω στο κρανίο με αυτή τη κατάσταση, κάθε βδομαδα καινούριο παντελόνι και φόβο για τη σωματική της ακεραιότητα. 

Τι να κάνω? 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...