Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τουαλέτα-λεκάνη, προσωπική υγιεινή και νήπια

Recommended Posts

Θέλω να ελπίζω πως στο νηπιαγωγείο κρατούν τις τουαλέτες και δη τις λεκάνες καθαρές και με απολύμανση καθημερινή, διότι το παιδί μου ναι μεν σκουπιζεται, πλένει χεράκια και πετάει το χαρτί στον κάδο, αλλά ακόμα δεν έχει μάθει να κατουραει όρθια. Υπάρχει κάτι που μπορώ να της μάθω ώστε να προσέχει να μην ακουμπάει? Μου είπαν για κάτι καθίσματα πλαστικά η χάρτινα που πουλάνε στα φαρμακεία η σε σούπερ μάρκετ όπου εγώ δεν έχω βρει και λέω να της κάνω μια εξάσκηση αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο θα είναι να θυμάται να το πάρει η να το χρησιμοποιήσει κοκ. Έχετε Καμμια άλλη ιδέα να προτείνετε? 

Διαφημίσεις

Αυτό που λες μου φαίνεται απλά αδιανόητο να συμβεί, πόσο μάλλον τόσες φορές την ημέρα κάθε μέρα. Στον παιδικό τις καθαρίζουν βέβαια αλλά από ότι έχω δει πάνε τα μικρα μόνα τους όσα μπορούν και με βοήθεια όσα δεν μπορούν, όσα πάνε με τη δασκάλα πλένουν χέρια τα υπόλοιπα όχι προφανώς. Και μόνο που κανει αυτά που κάνει μόνη της είναι σούπερ. Δε νομιζω ότι σε αυτές τις ηλικίες έχουν κάτι που μπορεί να κολλήσει από την τουαλέτα πάντως, εφόσον όλα είναι εμβολιασμενα. Κ από τη στιγμή που πλένει τα χέρια της μετά είναι μια χαρά. Θα έλεγα να εστιάσεις στο να της εντυπωθει ότι το πλύσιμο είναι απαραίτητο. 

Στα νηπιαγωγεία έχει λεκάνες μικρές.. Καλύτερα δηλαδή μη βάλουν και κάνα χέρι μέσα στην τρύπα :/βεβαια οι τουρκικες αυτές με την τρύπα, είναι πιο καθαρές υπό την έννοια ότι δεν ακουμπάς 

Just now, Nefeli2014 είπε:

Στα νηπιαγωγεία έχει λεκάνες μικρές.. Καλύτερα δηλαδή μη βάλουν και κάνα χέρι μέσα στην τρύπα :/βεβαια οι τουρκικες αυτές με την τρύπα, είναι πιο καθαρές υπό την έννοια ότι δεν ακουμπάς 

Δεν ακουμπας αλλα γινεσαι χαλια. 

Ασε που,τουλαχιστον η δικη μου τετραχρονη, θα επεφτε μεσα!

Διαφημίσεις

Just now, Lenia16 είπε:

Αυτό που λες μου φαίνεται απλά αδιανόητο να συμβεί, πόσο μάλλον τόσες φορές την ημέρα κάθε μέρα. Στον παιδικό τις καθαρίζουν βέβαια αλλά από ότι έχω δει πάνε τα μικρα μόνα τους όσα μπορούν και με βοήθεια όσα δεν μπορούν, όσα πάνε με τη δασκάλα πλένουν χέρια τα υπόλοιπα όχι προφανώς. Και μόνο που κανει αυτά που κάνει μόνη της είναι σούπερ. Δε νομιζω ότι σε αυτές τις ηλικίες έχουν κάτι που μπορεί να κολλήσει από την τουαλέτα πάντως, εφόσον όλα είναι εμβολιασμενα. Κ από τη στιγμή που πλένει τα χέρια της μετά είναι μια χαρά. Θα έλεγα να εστιάσεις στο να της εντυπωθει ότι το πλύσιμο είναι απαραίτητο. 

Ναι τα ξέρει αυτά. Εγώ τις ουρολοιμωξρις φοβάμαι. Πολλά παιδάκια μπορεί να έχουν.. Και είναι δράμα άμα κολλήσουμε τίποτα τέτοιο... 

Just now, irin είπε:

Δεν ακουμπας αλλα γινεσαι χαλια. 

Ασε που,τουλαχιστον η δικη μου τετραχρονη, θα επεφτε μεσα!

Ναι μάλλον τα έχουν σκεφτεί αυτά γιαυτό έχουν μικρές λεκάνες, αλλά ρε παιδί μου αν έχει κανει τσισα κάποιο και του έχουν φύγει γύρω γύρω πάει το άλλο και κάθεται πάνω στα τσισα? Γιαυτό θέλω κάτι να της μάθω αλλά είναι μικρή ακόμα. Πρέπει να βρω αυτά τα καθίσματα να κάνουμε μια απόπειρα.. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Ναι τα ξέρει αυτά. Εγώ τις ουρολοιμωξρις φοβάμαι. Πολλά παιδάκια μπορεί να έχουν.. Και είναι δράμα άμα κολλήσουμε τίποτα τέτοιο... 

Ναι μάλλον τα έχουν σκεφτεί αυτά γιαυτό έχουν μικρές λεκάνες, αλλά ρε παιδί μου αν έχει κανει τσισα κάποιο και του έχουν φύγει γύρω γύρω πάει το άλλο και κάθεται πάνω στα τσισα? Γιαυτό θέλω κάτι να της μάθω αλλά είναι μικρή ακόμα. Πρέπει να βρω αυτά τα καθίσματα να κάνουμε μια απόπειρα.. 

Δικιο εχεις. Αλλα μου φαινεται και δυσκολο να εχουν στο νου τους να βαζουν καθισματα ή χαρτι ή οτιδηποτε. Να τους πουμε να σκουπιζουν παντα το καθισμα πριν καθισουν; Θα τα ακουμπανε με τα χερια με αυτον τον τροπο,παλι κακο. 

Απο την αλλη δεν θελω να την κανω και υπερβολικη,θεωρω οτι ενα τετραχρονο-πενταχρονο δεν πρεπει να εχει τοσα πολλα στο νου του

Τέτοια χαρτια για την τουαλετα έχω πάρει από μαρκετ(νομιζω σκλαβενιτη), αλλά τα έχω για έξω. Για το σχολειο μου φαίνεται υπερβολή, μια φορά επαθε ουρολοιμωξη πριν το σχολειο όταν κάναμε την εκπαίδευση τουαλετας

Θα μπορούσε να καθαρίζει το καθισμα με μαντηλάκια, αλλα κ μονο να θυμάται να πλενεται μου φαίνεται αρκετο

Κ εγω λεκάνες ξερω εχουν, δ ξερω ποσο μεγαλες

Κι εγώ έχω αυτά τα πλαστικά αλλά για έξω. Για όταν θέλει κακά μια γιατί έχουμε θέμα. Νομίζω είναι δύσκολο για ένα 4χρονο - 5χρονο να τα χρησιμοποιήσει μόνο του. Δηλαδή να τα βάλει σωστά ώστε τελικά να μην ακουμπήσει στη λεκάνη. Στα νηπιαγωγεία έχουν μικρές λεκάνες τις οποίες θεωρώ ότι τις διατηρούν αρκετά καθαρές.

Λέτε να έχουν τούρκικες τουαλέτες; Θα μάθουμε αύριο. Ωχ, τα κακά είναι όντως θέμα. Ο δικός μου είναι πολύ λεπτός και του έχω ένα κάθισμα για την λεκάνη που τον βολεύει και το βάζει μόνος του. Εκεί τι θα κάνει; 

Διαφημίσεις

Γι αυτό όσο γίνεται πρέπει εμείς να τα μαθαίνουμε από νωρίς.. Ευτυχώς η δικιά μου ειναι πολύ προσεκτική. Το μόνο κακό είναι ότι ακουμπάει και δε λέει να πατήσει το πεντάλ του κάδου, το πιάνει με το χερι της. Και καλά στο σπίτι είμαι ήσυχη, έξω όμως? Σήμερα της μίλησα πολύ προσεκτικά τι να προσέχει.. Για να δούμε.. Καθίσματα δε βρήκα στο σούπερ. Αύριο θα πάω φαρμακειο... Εκεί θα βρω σίγουρα, αλλά θα τα πληρώσω... Φαρμακειο! :D

Καλή αρχή σε όλες και στα παιδάκια σας στο σχολείο!!!! Εμείς πήγαμε παιδότοπο και πέσανε ξερά για ύπνο. Το ειχα προβλέψει και έπρεπε να βρω τρόπο να κοιμηθούν νωρίς :)

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Είναι μιας χρήσης άποτι ξέρω και θα τα έχει στη τσάντα της. Το θέμα είναι να τα μάθει από δω το σαββ. Κυρ. Και να τα θυμάται να τα παίρνει όταν θέλει τσισα 

Είναι μιας χρήσης άποτι ξέρω και θα τα έχει στη τσάντα της. Το θέμα είναι να τα μάθει από δω το σαββ. Κυρ. Και να τα θυμάται να τα παίρνει όταν θέλει τσισα 

Οκ, για τσίσα τα αγοράκια δεν έχουν θέμα. Πρώτη φορά το ακούω. Να θυμηθώ να ρωτήσω.

6 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Να μη σε πικράνω, αλλά πέραν του ότι είναι δύσκολα στη χρήση, απλά κανένα παιδί δεν τα χρησιμοποιεί. Τα παίρνουν 1-2 φορές αν τα δώσεις, παιδεύονται, ή τα κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά, και τέλος.

Διαφημίσεις

Σημαντικό για τουαλέτες κοινής χρήσης: τραβάμε καζανάκι πριν και μετά. Τα περισσότερα νήπια αφού κάνουν την ανάγκη τους το ξεχνούν ή το ψιλοφοβούνται ακόμα και αφήνουν τη λεκάνη ας μη το συζητήσω...

Όταν λέτε να κατουρήσει όρθιο το παιδί (εννοώ κορίτσι) πως ακριβώς το εννοείτε; Έχω ακούσει κοπέλες να ανεβαίνουν με τα πόδια στη λεκάνη, πείτε με άχρηστη αλλά αυτό δεν το έχω καταφέρει ούτε η ίδια, πόσο μάλλον να το εξηγήσω στο παιδί. Άσε που φοβάμαι ότι θα γλιστρήσει! Εννοείτε να είσαι σαν να κάθεσαι αλλά να μην ακουμπάς; Και έτσι όμως μπορεί να λερωθεί το παιδί αν του τρέξουν από το πλάι. Και εγώ έχω ακούσει ότι οι λεκάνες τύπου τούρκικες θεωρούνται πιο καθαρές, αλλά δεν κινδυνεύεις να λερώσεις τα ρούχα σου; Εγώ στις τούρκικες φοβάμαι ότι κάτι δε θα πιάσω καλά (φόρεμα, μην ακουμπήσει το παντελόνι μου κλπ) και θα λερωθώ.

Στο νήπιο που πάει η μικρή έχουν μικρές λεκάνες και εξυπηρετούνται μόνα τους. Εμένα έχει το καλό (από πρακτικής άποψης αλλά πολύ κακό γενικά) να μη θέλει τουαλέτα συχνά και να κρατιέται πολύ, οπότε ζήτημα να πάει μια φορά όσο είναι σχολείο. Αλλά πάλι ξεχνάει πάντα μα πάντα να σκουπιστεί! Ζορίζεται με τον σωστό τρόπο σκουπίσματος και το αμελεί (θέλω να το πω στην καινούρια της δασκάλα, να της το θυμίζει) . Τουλάχιστον θυμάται το καζανάκι και πλένεται σχολαστικά μετά (σε σημείο που μου είπε ότι η δασκάλα κρατάει χρόνο και δεν προλαβαίνω να πλύνω τα χέρια μου όσο θέλω! - 'άλλος χρήσιμος κανόνας του νηπίου). Επίσης πέρυσι μου έλεγε ότι συμμαθητής της επέμενε να κατουράει όρθιος και να πιτσιλάει παντού και η δασκάλα του έκανε παρατήρηση. Αγορομάνες, καταλαβαίνω το πρακτικό του θέματος αλλά μάθετε στα αγόρια σας ότι η κύστη τους αδειάζει καλύτερα καθισμένοι ή έστω ότι δεν μαρκάρουμε το χώρο σαν σκύλοι :-D

Πάντως η πιθανότητα να κολλήσει παιδί ουρολοίμωξη από τουαλέτα είναι πραγματικά πολύ πολύ μικρή, πιο πιθανό είναι να το πάθει αν τα κρατάει με τις ώρες. Το πρόβλημα με τις βρώμικες τουαλέτες είναι κυρίως η μετάδοση εντεροϊών, το οποίο όμως προλαμβάνεται με άμεσο πλύσιμο χεριών.

Τα νηπιαγωγεία έχουν κανονικά λεκάνες. Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτά που φιλοξενούνται από Δημοτικά και έχουν κοινές τουαλέτες. Στης γειτονιάς μας που το δημοτικό έχει παραχωρήσει μια αίθουσα στο υπερπλήρες παραπλήσιο νηπιαγωγείο, έχουν μια ξεχωριστή κλειδωμένη τουαλέτα με λεκάνη για νήπια, πρέπει όμως το παιδί να πάρει το κλειδί από τη δασκάλα και ξεκλειδώσει την πόρτα μόνο του (!!!) Επίσης την αίθουσα την έχουν κολλητά με τις τουαλέτες και βρωμάει στη διάρκεια της ημέρας. Η δικιά μου πχ είναι τόσο σιχασιάρα που θα προτιμούσε να κρατηθεί όλη μέρα από το να πάει εκεί. 

Τα πλαστικά καλύμματα δεν είναι εύκολο να τα ξεδιπλώσει ένα νήπιο, ειδικά αν βιάζεται γιατί θέλει να κάνει την ανάγκη του. Επίσης, είναι σχεδιασμένα για μεγάλες λεκάνες και στις παιδικές δεν μπορούν να τοποθετηθούν σωστά.

Κατά τα άλλα, δεν μπορώ να βοηθήσω, έχω εμπειρία μόνο από ιδιωτικά νηπιαγωγεία όπου οι λεκάνες είναι μικρές και χαμηλές, με άνθρωπο που είναι μονίμως παρών να καθαρίζει.

Αυτό με τις τουαλέτες με φοβίζει. Βέβαια έχουμε ένα χρόνο ακόμα μπροστά μας αλλά όταν θέλει να πάει τουαλέτα εγώ την σηκώνω κ την βάζω. Είναι πολύ κοντουλα για να φτάσει από μόνη της κ εννοείται ότι της έχω ειδικό καθισματακι. Στα προνήπια πως θα μπορεί να κάθεται?

Just now, mama16 είπε:

Αυτό με τις τουαλέτες με φοβίζει. Βέβαια έχουμε ένα χρόνο ακόμα μπροστά μας αλλά όταν θέλει να πάει τουαλέτα εγώ την σηκώνω κ την βάζω. Είναι πολύ κοντουλα για να φτάσει από μόνη της κ εννοείται ότι της έχω ειδικό καθισματακι. Στα προνήπια πως θα μπορεί να κάθεται?

Οι λεκάνες λογικά θα είναι μικρές, όπως είναι στους παιδότοπους.

Οι λεκάνες είναι όντως μικρές και για τα προνηπιάκια μια χαρά. Απλώς μια -δυο μαμάδες σήμερα στην ενημέρωση είπαν ότι τα παιδάκια τους (προνήπια) δεν ξέρουν να σκουπίζονται μόνα τους. Η δασκάλα είπε άντε να βοηθήσω μια-δυο φορές. Παραπάνω όχι. 

Ο δικός μου πάλι ξεχνάει να πατήσει καζανάκι και να πλύνει τα χέρια του. Άστα...

Τα καλυμματα (αυτα πιυ ξερω εγω τουλαχιστον) θελουν ξεδιπλωμα, απλωμα και μετα φευγουν με το καζανακι. Ειναι δυσκολα για τα παιδια και επικινδυνα για τις σωληνες του σχολειου (βλ βουλωμα).

3 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Σημαντικό για τουαλέτες κοινής χρήσης: τραβάμε καζανάκι πριν και μετά. Τα περισσότερα νήπια αφού κάνουν την ανάγκη τους το ξεχνούν ή το ψιλοφοβούνται ακόμα και αφήνουν τη λεκάνη ας μη το συζητήσω...

Όταν λέτε να κατουρήσει όρθιο το παιδί (εννοώ κορίτσι) πως ακριβώς το εννοείτε; Έχω ακούσει κοπέλες να ανεβαίνουν με τα πόδια στη λεκάνη, πείτε με άχρηστη αλλά αυτό δεν το έχω καταφέρει ούτε η ίδια, πόσο μάλλον να το εξηγήσω στο παιδί. Άσε που φοβάμαι ότι θα γλιστρήσει! Εννοείτε να είσαι σαν να κάθεσαι αλλά να μην ακουμπάς; Και έτσι όμως μπορεί να λερωθεί το παιδί αν του τρέξουν από το πλάι. Και εγώ έχω ακούσει ότι οι λεκάνες τύπου τούρκικες θεωρούνται πιο καθαρές, αλλά δεν κινδυνεύεις να λερώσεις τα ρούχα σου; Εγώ στις τούρκικες φοβάμαι ότι κάτι δε θα πιάσω καλά (φόρεμα, μην ακουμπήσει το παντελόνι μου κλπ) και θα λερωθώ.

Στο νήπιο που πάει η μικρή έχουν μικρές λεκάνες και εξυπηρετούνται μόνα τους. Εμένα έχει το καλό (από πρακτικής άποψης αλλά πολύ κακό γενικά) να μη θέλει τουαλέτα συχνά και να κρατιέται πολύ, οπότε ζήτημα να πάει μια φορά όσο είναι σχολείο. Αλλά πάλι ξεχνάει πάντα μα πάντα να σκουπιστεί! Ζορίζεται με τον σωστό τρόπο σκουπίσματος και το αμελεί (θέλω να το πω στην καινούρια της δασκάλα, να της το θυμίζει) . Τουλάχιστον θυμάται το καζανάκι και πλένεται σχολαστικά μετά (σε σημείο που μου είπε ότι η δασκάλα κρατάει χρόνο και δεν προλαβαίνω να πλύνω τα χέρια μου όσο θέλω! - 'άλλος χρήσιμος κανόνας του νηπίου). Επίσης πέρυσι μου έλεγε ότι συμμαθητής της επέμενε να κατουράει όρθιος και να πιτσιλάει παντού και η δασκάλα του έκανε παρατήρηση. Αγορομάνες, καταλαβαίνω το πρακτικό του θέματος αλλά μάθετε στα αγόρια σας ότι η κύστη τους αδειάζει καλύτερα καθισμένοι ή έστω ότι δεν μαρκάρουμε το χώρο σαν σκύλοι :-D

Πάντως η πιθανότητα να κολλήσει παιδί ουρολοίμωξη από τουαλέτα είναι πραγματικά πολύ πολύ μικρή, πιο πιθανό είναι να το πάθει αν τα κρατάει με τις ώρες. Το πρόβλημα με τις βρώμικες τουαλέτες είναι κυρίως η μετάδοση εντεροϊών, το οποίο όμως προλαμβάνεται με άμεσο πλύσιμο χεριών.

Τα νηπιαγωγεία έχουν κανονικά λεκάνες. Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτά που φιλοξενούνται από Δημοτικά και έχουν κοινές τουαλέτες. Στης γειτονιάς μας που το δημοτικό έχει παραχωρήσει μια αίθουσα στο υπερπλήρες παραπλήσιο νηπιαγωγείο, έχουν μια ξεχωριστή κλειδωμένη τουαλέτα με λεκάνη για νήπια, πρέπει όμως το παιδί να πάρει το κλειδί από τη δασκάλα και ξεκλειδώσει την πόρτα μόνο του (!!!) Επίσης την αίθουσα την έχουν κολλητά με τις τουαλέτες και βρωμάει στη διάρκεια της ημέρας. Η δικιά μου πχ είναι τόσο σιχασιάρα που θα προτιμούσε να κρατηθεί όλη μέρα από το να πάει εκεί. 

Η κύστη αδειάζει σίγουρα καλύτερα αν τα αγόρια (και τα κορίτσια φυσικά) κάθονται. Και γενικότερα είναι καλύτερα απο ολες τις απόψεις. Όταν βγάλαμε την πάνα έμαθε να κάνει τσισα καθιστός και ήθελα να συνεχίσει ετσι. Φυσικά ήθελα να μάθει όρθιος για τις τουαλέτες εκτός σπιτιού αλλά δεν βιαζόμουν. Όταν πήγε παιδικό σταθμό η δασκάλα επέμενε ότι πρέπει να τα κάνει όρθιος και προσπάθησε να του το μάθει. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόση επιμονή. Στην αρχή ο γιος μου δεν ήθελε καθόλου αλλά σιγά-σιγά έμαθε. Μετά το βρήκε μάλλον πιο πρακτικό και γρήγορο και δεν ήθελε να κάθεται. Τώρα προσπαθώ να τον πείσω να κάθεται στο σπίτι και έξω να τα κάνει όρθιος. Όταν είμαι σπίτι και του το θυμίζω κάθεται αλλά αμφιβάλλω αν το κάνει μόνος του. Πάντως θα επιμείνω γιατί έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερο και για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για την... λεκάνη!!!

Στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία πάντως έχουν μικρές λεκάνες, στο μέγεθος των παιδιών. Τούρκικες έχω χρόνια να δω... Όσο για τα πλαστικά μιας χρήσης δε νομίζω ότι είναι εύκολο για ένα νήπιο να τα χρησιμοποιήσει.

Just now, MagdaP είπε:

Η κύστη αδειάζει σίγουρα καλύτερα αν τα αγόρια (και τα κορίτσια φυσικά) κάθονται. Και γενικότερα είναι καλύτερα απο ολες τις απόψεις. Όταν βγάλαμε την πάνα έμαθε να κάνει τσισα καθιστός και ήθελα να συνεχίσει ετσι. Φυσικά ήθελα να μάθει όρθιος για τις τουαλέτες εκτός σπιτιού αλλά δεν βιαζόμουν. Όταν πήγε παιδικό σταθμό η δασκάλα επέμενε ότι πρέπει να τα κάνει όρθιος και προσπάθησε να του το μάθει. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόση επιμονή. Στην αρχή ο γιος μου δεν ήθελε καθόλου αλλά σιγά-σιγά έμαθε. Μετά το βρήκε μάλλον πιο πρακτικό και γρήγορο και δεν ήθελε να κάθεται. Τώρα προσπαθώ να τον πείσω να κάθεται στο σπίτι και έξω να τα κάνει όρθιος. Όταν είμαι σπίτι και του το θυμίζω κάθεται αλλά αμφιβάλλω αν το κάνει μόνος του. Πάντως θα επιμείνω γιατί έχω διαβάσει ότι είναι καλύτερο και για τα ίδια τα παιδιά αλλά και για την... λεκάνη!!!

Στους παιδικούς σταθμούς και στα νηπιαγωγεία πάντως έχουν μικρές λεκάνες, στο μέγεθος των παιδιών. Τούρκικες έχω χρόνια να δω... Όσο για τα πλαστικά μιας χρήσης δε νομίζω ότι είναι εύκολο για ένα νήπιο να τα χρησιμοποιήσει.

Να του μάθεις να παίρνει χαρτάκι και να σκουπίζει την λεκάνη, να βάλεις τον μπαμπά να το κάνει ο ίδιος και το παιδί θα τον μιμείται.

Εμένα ο δικός μου έτσι κάνει γιατί ευτυχώς ο μπαμπάς του που ανέλαβε τον συγκεκριμένο τομέα είναι πολύ σχολαστικός σε αυτό και τον έβαλε από την αρχή στην λογική "Την λεκάνη την χρησιμοποιούμε όλοι, πρέπει να την αφήνουμε καθαρή για τα κορίτσια" κ.λπ. Ήταν για μένα μεγάλη ανακούφιση μπορώ να πω, γιατί μεγάλωσα σε σπίτι όπου τα αρσενικά της οικογένειας δεν έδειχναν την παραμικρή ευαισθησία για το θέμα και ήταν το χειρότερό μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...