Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς γινεται ο γαμος-εξπρες?

Recommended Posts

Γεια σας. σκεφτομαι να παντρευτω. εχω παιδια ηδη με τον μελλοντα συζυγο και ειμαστε "παντρεμενοι"πολιτικα. Θα θελα να γινει γρηγορα, καθημερινη ημερα, μονο εμεις.Να μη το μαθει κανεις γιατι σε κανεναν δεν ειπαμε οτι ειμαστε ανυπαντροι και μας ξερουν πανω απο 10ετια ο κυκλος μας σε πολη που ζουμε. Οι κοτνινοτεροι συγγενεις απεχουν αρκετα χιλιομετρα,αλλα και απο την ιδια πολη να ηταν παλι δε θαχε σημασια στην αποφαση μας.. Καθημερινη μερα, χωρις κανενα εξοδο. σαν να παμε για καφε. ειδα στο ιντερνετ οτι θελει μαρτυρες για να βγουν οι αδειες κι ολας. γινεται να εχουμε μαρτυρες τους εκκλησιαστικους υπαλληλους που θα εκδοθει η αδεια?επισης γαμοςκαθημερινη ημερα στις μερες μας γινεται? οποιος ξερει σιγκεκριμενα πραγματα σχετικα με θρησκευτικο γαμο εξπρες,ας με διαφωτισει γιατι τα μονα λεφτα που διαθετουμε αυτη τη στιγμη ειναι 100ευρω και αμα θελει περισσοτερα παγια εξοδα θα βαζω στην ακρη 40-40ευρω το μηνα ανετα.δε νομιζω πανω απο 150 παγια εξοδα και καθημερινη,μονο ο παπας εγω ο αντρας και παιδια και ο νεοκορος!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Εμείς με τον άντρα μου κάναμε γάμο εξπρές!!! Το μόνο που πληρώσαμε ήταν 100€ στην εκκλησία και τα στέφανα που είναι υποχρεωτικά. Εμείς ήμασταν η κολλητή μου και κουμπαρά και ένα φιλικό μας ζευγάρι. Αυτό με τις άδειες δεν ξέρω να σου απαντήσω γιατί σε μας ήρθε το φιλικό ζευγάρι που παραβρέθηκε και στον γάμο. Το κάναμε Σάββατο σε ένα εκκλησάκι της Χαλκιδικής 

4 ώρες πρίν, eirini-elli-gr είπε:

Γεια σας. σκεφτομαι να παντρευτω. εχω παιδια ηδη με τον μελλοντα συζυγο και ειμαστε "παντρεμενοι"πολιτικα. Θα θελα να γινει γρηγορα, καθημερινη ημερα, μονο εμεις.Να μη το μαθει κανεις γιατι σε κανεναν δεν ειπαμε οτι ειμαστε ανυπαντροι και μας ξερουν πανω απο 10ετια ο κυκλος μας σε πολη που ζουμε. Οι κοτνινοτεροι συγγενεις απεχουν αρκετα χιλιομετρα,αλλα και απο την ιδια πολη να ηταν παλι δε θαχε σημασια στην αποφαση μας.. Καθημερινη μερα, χωρις κανενα εξοδο. σαν να παμε για καφε. ειδα στο ιντερνετ οτι θελει μαρτυρες για να βγουν οι αδειες κι ολας. γινεται να εχουμε μαρτυρες τους εκκλησιαστικους υπαλληλους που θα εκδοθει η αδεια?επισης γαμοςκαθημερινη ημερα στις μερες μας γινεται? οποιος ξερει σιγκεκριμενα πραγματα σχετικα με θρησκευτικο γαμο εξπρες,ας με διαφωτισει γιατι τα μονα λεφτα που διαθετουμε αυτη τη στιγμη ειναι 100ευρω και αμα θελει περισσοτερα παγια εξοδα θα βαζω στην ακρη 40-40ευρω το μηνα ανετα.δε νομιζω πανω απο 150 παγια εξοδα και καθημερινη,μονο ο παπας εγω ο αντρας και παιδια και ο νεοκορος!

Γάμοι καθημερινές γίνονται, για τα διαδικαστικά θα σας ενημερώσει ο παπάς στην εκκλησία που θα παντρευτείτε!! Αν θυμάμαι καλά επειδή είστε ήδη παντρεμένοι με πολιτικό γάμο δεν χρειάζονται μάρτυρες απλά πάτε την ληξιαρχική πράξη αλλά αυτά αλλάζουν κάθε τόσο...! Οπότε στην εκκλησία που θα πάτε θα ενημερώθειτε πλήρως από τον πάπα!  

Ναι, εννοείται πως γίνεται θρησκευτικός γάμος έτσι όπως τον περιγράφετε. Η τέλεση του είναι ένα πνευματικό γεγονός. Η κοσμικότητα που μπορεί να τον συνοδεύει ή να μην τον συνοδεύει, είναι ζήτημα του ζευγαριού.

Πληροφορίες για τα σχετικά έγγραφα μπορείτε να βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο σημειώστε τις και κατόπιν απευθυνθείτε στον αρμόδιο για να σας διαφωτίσει που είναι ο ιερέας του ναού που σκοπεύετε να παντρευτείτε. Εξηγείστε του πως έχει η κατάσταση και αυτός θα σας ενημερώσει για τα διαδικαστικά-πιστοποιητικά/βεβαιώσεις που χρειάζονται, θα σας πει για το θέμα των μαρτύρων που σας απασχολεί (σίγουρα θα βρεθεί λύση), θα συνεννοηθείτε την ημερομηνία-ώρα και θα απαντήσει κάθε απορία σας. Φυσικά γίνονται γάμοι καθημερινές (πλην κάποιων εξαιρέσεων πχ ημερών-περιόδων νηστειών, παραμονές-ανήμερα κάποιων εορτών, κλπ). Όσο για το οικονομικό, ναι μπορείτε να κρατήσετε το κόστος πολύ χαμηλά. Έχετε υπόψιν σαν όμως πως θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο για να συγκεντρώσετε τα απαραίτητα έγγραφα.

4 ώρες πρίν, eirini-elli-gr είπε:

μονο ο παπας εγω ο αντρας και παιδια και ο νεοκορος!

Μην ξεχάσετε τον/την κουμπάρο/α! :)

Θα συμφωνήσω ότι γίνεται μια χαρά κ έτσι γάμος, βέβαια με τους κουμπάρους, θα πρέπει να το βάλετε πιο πριν βέβαια σε κάποια εφημερίδα.. Ας προτιμήσετε κάποια μικρή που δεν την βλέπει κανένας. Τώρα για χρήματα θυμάμαι πρέπει να δώσετε στην εφορία (δεν θυμάμαι το ποσό) κ στην εκκλησία κ τον παπά

Δεν ξέρω βέβαια επειδή είχατε ήδη πολιτικό μήπως δεν χρειάζεται η εφορία

Διαφημίσεις

Από τη στιγμή που έχει γίνει πολιτικός γάμος δεν χρειάζεται αγγελία απ οσο ξερω. το τι θα πληρώσετε εξαρταται και απο την εκκλησια, εμεις νομιζω ειχαμε δωσει 200 ευρω, αυυο το ποσο μας ειπαν. εφορία δεν θυμαμαι να δωσαμε κατι. και βέβαια χρειάζονται στέφανα κ λαμπάδες κ το σετ του κρασιού, αλλα τετοια μπορειτε να βρειτε πολυ οικονομικα. 

Γινονται γαμοι καθημερινες. Για την αδεια δ χρειαχονται μαρτυρες, επισης μετα απο πολιτικο στον θρησκευτικο  δ πληρωσαμε κτ στην εφορια, μονο απο 5€στα πιστοποιητικα ελευθερογαμιας απο τις ενοριες μας, στις αδειες γαμου δ πρεπει να πληρωσαμε κτ, αλλα φανταζομαι παιζει ρολο η καθε μητροπολη. Επισης εφοσον εχετε κανει πολιτικο δ χρειαζεται ξανα αγγελια σε εφημεριδα. Εκκλησια που να μην ζηταει χρηματα δ εχω να σου προτεινω

Οποτε θα χρειαστειτε βερες αν δ εχετε, στεφανα, σετ κρασιου, λαμπαδες μπορειτε κ να νοικιασετε απο ανθοπωλειο, κ οτι αλλο απο τα προεραιτικα μπορει να θελετε(ανθοδεσμη, φορεμα-νυφικο) 

Ο κουμπαρος ειναι απαραιτητος

Το σετ κρασιού δεν είναι απαραίτητο, αντιθέτως είναι καινούργια μόδα.Μεχρι κ πριν κάποια χρόνια χρησιμοποιούσαν όλοι το ίδιο που το είχε η εκκλησία.Και λογικά έχει ακόμα (γιατί ας πούμε μπορεί να πάει κάποιος άπορος). Το κρασί μόνο λογικά πρέπει να το πάτε εσείς. Πολύ πολύ παλιά, και τα στέφανα ήταν της εκκλησίας κ όχι κάθε ζευγαριού. Κι επίσης έχω ακούσει από νεωκορα ότι έχουν στέφανα μήπως κάποιος ξεχάσει να τα φέρει!! (Ναι συμβαίνουν και αυτά!) Για τις λαμπάδες δεν ξέρω αν είναι απαραίτητες, σίγουρα όμως μπορούν να είναι σκέτες χωρίς στολισμό οπότε δεν χρειάζεστε καν ανθοπωλη. Από τιμές τώρα μιας που τα έχω πρόσφατα και σημειωμένα είναι 35 το πιστοποιητικό αγαμίας, 3 υπέρ ΟΓΑ, 25 η αδεια, 30 στην ενορία της νύφης αν δεν παντρευτεί εκεί, 15 ένα παράβολο. Με το πιστοποιητικό αγαμίας δεν ξέρω τι γίνεται αν έχει προηγηθεί πολιτικός.Αγγελια αν χρειάζεται οι πιο φτηνές είναι 15 ευρώ σε μια μικρή και σε μια αθλητική.Την αγγελια την κάνεις κ ηλεκτρονικά (δεν θυμάμαι το σάιτ, γκουγκλαρε το) για να μην τρέχεις στα γραφεία της εφημερίδας.Για μάρτυρες δεν ξέρω αν μπορούν να είναι οι υπάλληλοι αφού δεν σας ξέρουν ώστε να πιστοποιήσουν κάτι.Σιγουρα δεν μπορούν να είναι συγγενείς πάντως.Αλλα δεν ξέρω γενικά τι γίνεται με μάρτυρες κ πιστοποιητικό αγαμίας αν έχει προηγηθεί πολιτικος. επίσης λογικά θα χρειαστείτε τις ληξιαρχικες πράξεις των βαφτίσεων σας από το ΚΕΠ (γέννησης-βαφτισης λέγεται), σε κάποιες ενορίες ζητάνε και του κουμπάρου.Και αν κουμπάρος είναι παντρεμένος μπορεί να θέλουν και του γάμου του αν δεν δέχονται για κουμπάρο κάποιον που έχει παντρευτεί με πολιτικό.

Επεξεργάστηκαν by little lamb

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...