Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σαμπουάν εφήβου

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

ήθελα να σας ρωτήσω με τι σαμπουάν λούζονται τα μεγαλύτερα παιδιά σας, αυτά που είναι στην προεφηβεία  και εφηβεία ?

Παίρνετε ακόμα παιδικό, κάποιο από το σουπερμαρκετ ή από φαρμακείο για μεγάλους;

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, ΜΑΡΙΤΑ είπε:

Καλημέρα σε όλους,

ήθελα να σας ρωτήσω με τι σαμπουάν λούζονται τα μεγαλύτερα παιδιά σας, αυτά που είναι στην προεφηβεία  και εφηβεία ?

Παίρνετε ακόμα παιδικό, κάποιο από το σουπερμαρκετ ή από φαρμακείο για μεγάλους;

Ευχαριστώ!

Εγώ και τον δικό μου που είναι 3 τον λούζω με σαμπουάν ενηλίκων χωρίς παραφίνες και χωρις θειικό άλας πάντως :) από τη δική μου εμπειρία στον εαυτό μου, γύρω στα 11 άρχισαν να μου κάνουν "παιχνίδι" οι ορμόνες και είχα λιπαρότητα υπερβολική, οπότε πήρα ειδικό σαμπουάν με σύσταση δερματολόγου. Εξαρτάται νομίζω από το τριχωτό της κεφαλής του κάθε ανθρώπου :)

Στον μικρό μου, που είναι 9,5 κι έχει κανονικά μαλλιά, παίρνω ακόμα το Apivita με το χαμομήλι. Υπάρχει κι αντίστοιχο για ενήλικους, πιθανότατα εκεί θα πάμε από το γυμνάσιο και μετά.

Ο μεγάλος από τα 11 εμφάνισε λιπαρότητα και πιτυρίδα κι είμαστε στο ψάξιμο...δοκίμασαμε το Frezyderm antidandruff, τσάμπα τα λεφτά,τίποτα, τώρα είμαστε στο Vichy Dercos antidandruff, κάπως καλύτερο, αλλά πάλι όχι εξαιρετικά αποτελεσματικό κι έχει μια περίεργη φαρμακευτική μυρωδιά...:???: Πώς μου φαίνεται ότι έπρεπε να είχα ξεκινήσει με το ultrex :shock:

Αν έχει και κάποια άλλη αντίστοιχο θέμα, πολύ θα εκτιμούσα την εμπειρία της. 

πρίν από 13 λεπτά , Macgyver είπε:

Εγώ και τον δικό μου που είναι 3 τον λούζω με σαμπουάν ενηλίκων χωρίς παραφίνες και χωρις θειικό άλας πάντως :) από τη δική μου εμπειρία στον εαυτό μου, γύρω στα 11 άρχισαν να μου κάνουν "παιχνίδι" οι ορμόνες και είχα λιπαρότητα υπερβολική, οπότε πήρα ειδικό σαμπουάν με σύσταση δερματολόγου. Εξαρτάται νομίζω από το τριχωτό της κεφαλής του κάθε ανθρώπου :)

Ποιο πήρες; Σας βγήκε καλό;

Just now, Lisbet είπε:

Στον μικρό μου, που είναι 9,5 κι έχει κανονικά μαλλιά, παίρνω ακόμα το Apivita με το χαμομήλι. Υπάρχει κι αντίστοιχο για ενήλικους, πιθανότατα εκεί θα πάμε από το γυμνάσιο και μετά.

Ο μεγάλος από τα 11 εμφάνισε λιπαρότητα και πιτυρίδα κι είμαστε στο ψάξιμο...δοκίμασαμε το Frezyderm antidandruff, τσάμπα τα λεφτά,τίποτα, τώρα είμαστε στο Vichy Dercos antidandruff, κάπως καλύτερο, αλλά πάλι όχι εξαιρετικά αποτελεσματικό κι έχει μια περίεργη φαρμακευτική μυρωδιά...:???: Πώς μου φαίνεται ότι έπρεπε να είχα ξεκινήσει με το ultrex :shock:

Kerastase Aura Botanica- αυτό χρησιμοποιώ κι εγώ. Βγήκε καλύτερο από το παιδικό της frezyderm στον δικό μου :) 

Η κόρη μου είναι 10 1/2 , ποτέ δεν είχε πρόβλημα λιπαρότητας, της αγόραζα πάντα από το φαρμακείο. Τα τελευταία χρόνια της έπαιρνα της kloran τα παιδικά με διαφορα αρώματα και ήταν μια χαρα. Της πήρα για αλλαγή της απιβιτα το παιδικό με πορτοκαλί και ήταν χάλια. Τα στεγνωναμε με πιστολάκι και ήταν σαν αλουστα. 

Τωρα χρησιμοποιεί τα δικά μας και εκτός από το δικό μου το απιβιτα της, τα αλλά της είναι εντάξει. 

Just now, Lisbet είπε:

Δηλαδή και εσενα ξαφνικά σου εμφάνισε λιπαρότητα;

Ολα αυτά που δοκιμάσατε ήταν για μεγάλους ή παιδικά; Και δεν κάνανε δουλειά;  Να μην μπω καν στο κόπο να τα αγοράσω δηλαδή ε;

Επεξεργάστηκαν by connie08

Διαφημίσεις

Just now, connie08 είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Η κόρη μου είναι 10 1/2 , ποτέ δεν είχε πρόβλημα λιπαρότητας, της αγόραζα πάντα από το φαρμακείο. Τα τελευταία χρόνια της έπαιρνα της kloran τα παιδικά με διαφορα αρώματα και ήταν μια χαρα. Της πήρα για αλλαγή της απιβιτα το παιδικό με πορτοκαλί και ήταν χάλια. Τα στεγνωναμε με πιστολάκι και ήταν σαν αλουστα. 

Τωρα χρησιμοποιεί τα δικά μας και εκτός από το δικό μου το απιβιτα της, τα αλλά της είναι εντάξει. Δε θέλω όμως να βάζει από το σούπερ μάρκετ για να είμαι ειλικρινής. 

Σκέφτομαι μήπως παρω ένα για μεγάλους από φαρμακείο ή να παρω για λιπαρότητα;

Είναι ορμονικό δηλαδή πιστεύετε; 

Αυτό το "ήταν σαν άλουστα" ήταν η πρώτη ένδειξη και για μας, στην ίδια περίπου ηλικία. Μετά τα 12 ξεκίνησε και μια ψιλοακμή, ελεγχόμενη όμως. Πιο πολύ πρόβλημα είναι τα μαλλιά, που αν δεν τα λούσει μέρα παρά μέρα, είναι σα να έμεινε με το λαδάκι του παπά στην κολυμπήθρα...:roll: κι άιντε να πείσεις έναν έφηβο...ευτυχώς με ακούει. 

Δεν την πας μια βόλτα από δερματολόγο; Να πω την αλήθεια, στα παιδιά θα προσπαθήσω να αποφύγω τα σαμπουάν του σούπερ μάρκετ. Επόμενο στη λίστα έχω το La Roche Posay Kerium Antipell Grass Gel Shampoo.

@Macgyver πολύ ωραία τα Kerastase, αλλά δε νομίζω ότι κάνει το συγκεκριμένο για λιπαρή πιτυρίδα. :sad:

Ακριβώς αυτό το σαμπουάν κοίταζα σήμερα για να παραγγείλω της La roche poche 

Το ίδιο και εσείς ε; Ωχ!!! 

Θα ρωτήσω και τον παιδίατρο με την πρώτη ευκαιρία. Και εγώ δε θέλω από σούπερ μάρκετ 

Just now, connie08 είπε:

Δηλαδή και εσενα ξαφνικά σου εμφάνισε λιπαρότητα;

Ολα αυτά που δοκιμάσατε ήταν για μεγάλους ή παιδικά; Και δεν κάνανε δουλειά;  Να μην μπω καν στο κόπο να τα αγοράσω δηλαδή ε;

Ναι. :sad: Του έπαιρνα χρόνια το Frezyderm Sensitive Kids Shampoo for Boys και μοσχοβολούσε το κεφαλάκι του. Τώρα...άστα.  

Παιδικά σαμπουάν για λιπαρότητα και για πιτυρίδα δεν υπάρχουν, ούτως ή άλλως. Εγώ προσπαθώ με διάφορα φαρμακευτικά για την περίπτωση και περιμένω ποιο θα μας κάτσει. Αλλιώς θα πάω σε τύπου ultrex, head and shoulders και τέτοια.

Επεξεργάστηκαν by Lisbet

@Lisbet δεν έχει ο μικρός λιπαρή πιτυρίδα . Εγώ είχα :) μου είχε δώσει ένα εξειδικευμένο ο Δερματολογος . Έκανε δουλειά , όχι τρελή βέβαια διότι ήταν οι ορμόνες από πίσω .

θεωρω ότι ένας Δερματολογος είναι πιο αρμόδιος να δώσει εξειδικευμένη θεραπεια . 

Επίσης για ακμή : προσοχή στα λιπαρά σαμπουάν και μαλακτικες λοσιόν !!!!

5 ώρες πρίν, ΜΑΡΙΤΑ είπε:

Καλημέρα σε όλους,

Ευχαριστώ!

Παιδικό σταματήσαμε να παίρνουμε κάπου στα 2-3. Οι έφηβοι είναι στη φάση που αρχίζουν να πειραματίζονται με βαφές, ντεκαπάζ και δεν ξέρω τι άλλο, είναι λίγο αστείο να μιλάμε για παιδικά σαμπουάν. Οι μισοί δε, θέλουν απειλές για να λουστούν με οτιδήποτε ;) 

Διαφημίσεις

Just now, Lisbet είπε:

Λιπαρότητα κ πιτυρίδα μαζί είναι σμηγματορροικη δερματιτιδα, τα σαμπουάν που παίρνεις είναι ασχετα, πήγαινε σε δερματολόγο να σας συστήσει φαρμακευτικό ή δοκίμασε la roche posay ή ducray από δερμοκαλλυντικα.

11 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Λιπαρότητα κ πιτυρίδα μαζί είναι σμηγματορροικη δερματιτιδα, τα σαμπουάν που παίρνεις είναι ασχετα, πήγαινε σε δερματολόγο να σας συστήσει φαρμακευτικό ή δοκίμασε la roche posay ή ducray από δερμοκαλλυντικα.

Θα πάω, αλλά με το vichy είδα διαφορά.

15 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Συν ενα για το ducray, τουλαχιστον ενα με αργιλο που ειχα δοκιμασει. Κανει θαυματα, και σε εμενα δεν ξαναρθε και το προβλημα μετα απο χρηση λιγων μηνων. Μονο που βρωμαγε απιστευτα.

• 2 εβδομάδες μετά...
On 4/12/2019 at 9:23 PM, ΑΡΓΚ said:

Παιδικό σταματήσαμε να παίρνουμε κάπου στα 2-3. Οι έφηβοι είναι στη φάση που αρχίζουν να πειραματίζονται με βαφές, ντεκαπάζ και δεν ξέρω τι άλλο, είναι λίγο αστείο να μιλάμε για παιδικά σαμπουάν. Οι μισοί δε, θέλουν απειλές για να λουστούν με οτιδήποτε ;) 

Πάρα πολύ νωρίς δεν είναι τα 2 - 3 ?? δεν ξέρω αν είμαι καταναλωτικό θύμα αλλά ακόμη και τώρα που ο μεγάλος είναι σχεδόν 9 με παιδικά / ήπια σαμπουάν -  αφρόλουτρα χρησιμοποιούμε. Πολύ χημικό μωρέ στα σαμπουάν των ενηλίκων (αν παίρνεις από το σουπερ μαρκετ) μου φαίνονται τελείως ακατάλληλα για την ηλικία των 3!

1 hour ago, elenip είπε:

Πάρα πολύ νωρίς δεν είναι τα 2 - 3 ?? δεν ξέρω αν είμαι καταναλωτικό θύμα αλλά ακόμη και τώρα που ο μεγάλος είναι σχεδόν 9 με παιδικά / ήπια σαμπουάν -  αφρόλουτρα χρησιμοποιούμε. Πολύ χημικό μωρέ στα σαμπουάν των ενηλίκων (αν παίρνεις από το σουπερ μαρκετ) μου φαίνονται τελείως ακατάλληλα για την ηλικία των 3!

Τι να σου πω, μπορεί στο πρώτο να το κρατήσαμε λίγο παραπάνω, αλλά από εκεί και πέρα σίγουρα όχι, και δεν είδαμε καμία διαφορά. Ίσα ίσα, επειδή η ίδια είμαι πολύ αλλεργική σε διάφορα χημικά, με κάποια παιδικά και από γνωστές μάρκες, όταν τα δοκίμασα εγώ απλά με έτρωγε το κεφάλι συνέχεια. Με εξαίρεση κάποια δερμοκαλλυντικά, νομίζω προσωπικά ότι όλα τα άλλα είναι θέμα διαφήμισης και συσκευασίας.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
On 22/4/2019 at 5:39 ΜΜ, elenip είπε:

Νομίζω εκεί γύρω στα 9 που μπαίνουν στην προεφηβεία, πρέπει να περνάμε σε σαμπουάν λιγότερο ήπιο... Σε λίγο θα δεις και εσύ ότι τα βρεφικά δεν θα τον καλύπτουν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...