Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μακροαδενωμα στην υπόφυση και κύηση

Recommended Posts

Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω αν κάποια από σας έχει μακροαδενωμα στην υπόφυση και παίρνει dostinex για τη ρύθμιση της προλακτίνης.  Καταφέρατε να μείνετε έγκυος εύκολα; Όταν το καταφέρατε, σταματήσατε ή αλλάξατε τη θεραπεία; Πώς εξελίχθηκε η κύηση; Χρειάστηκαν μαγνητικές εγκεφάλου; Ποια ήταν η πορεία του αδενωματος; Συγγνώμη για το μακρύ κείμενο, είμαι προβληματισμένη, θέλω πολύ να κάνω παιδί,αλλά δεν ξέρω πόσο ασφαλής είναι η θέση μου. Ενδοκρινολόγος και γυναικολόγος που με παρακολουθούν λένε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ωστόσο θα ήθελα πολύ να ακούσω αν κάποια είχε παρομοια εμπειρία.

Διαφημίσεις

πρίν από 27 λεπτά , Konstantinakoul είπε:

Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω αν κάποια από σας έχει μακροαδενωμα στην υπόφυση και παίρνει dostinex για τη ρύθμιση της προλακτίνης.  Καταφέρατε να μείνετε έγκυος εύκολα; Όταν το καταφέρατε, σταματήσατε ή αλλάξατε τη θεραπεία; Πώς εξελίχθηκε η κύηση; Χρειάστηκαν μαγνητικές εγκεφάλου; Ποια ήταν η πορεία του αδενωματος; Συγγνώμη για το μακρύ κείμενο, είμαι προβληματισμένη, θέλω πολύ να κάνω παιδί,αλλά δεν ξέρω πόσο ασφαλής είναι η θέση μου. Ενδοκρινολόγος και γυναικολόγος που με παρακολουθούν λένε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ωστόσο θα ήθελα πολύ να ακούσω αν κάποια είχε παρομοια εμπειρία.

Έχει φίλη μου, έπαιρνε dostinex για να το ρυθμίσει κ μετά το σταμάτησε, δεν ξέρω λεπτομέρειες. Έμεινε έγκυος σε λιγότερο από χρόνο. Ο γιατρός δεν της είχε πει κάτι ανησυχητικό από όσο θυμάμαι.

Δε μπορώ να απαντήσω ακριβώς στα ερωτήματα σου ως προς το μακροαδένωμα. Ωστόσο προσωπικά, με αυξημένη τιμή προλακτίνης σε διαδοχικούς ελέγχους, υποψία μικροαδενώματος στην υπόφυση ως εύρημα στις μαγνητικές και άνευ αγωγής (ενώ μου είχε συστηθεί), έμεινα έγκυος με γρήγορη αυτόματη σύλληψη περισσότερες από μία φορές. Ως προς την πορεία της κύησης, ουδείς γυναικολόγος και ενδοκρινολόγος, από αυτούς που επισκέφτηκα, δε μου την συσχέτισε με το θέμα αυτό. Εν ολίγοις από την στιγμή που επετεύχθη κύηση, ουδείς ασχολήθηκε πλέον με το θέμα της προλακτίνης.

Πάντως, άποψη μου είναι πως καμία εμπειρία από αυτές που μπορεί να ακούσεις ή να διαβάσεις εδώ, δε θα πρέπει να παίξει ρόλο στην απόφαση σου να τεκνοποιήσεις ή να μην.  Και αυτό διότι η εγκυμοσύνη από μόνη της είναι μια κατάσταση με μηχανισμούς που δεν έχουμε ερμηνεύσει πλήρως και πιο πιθανό δεν πρόκειται να συλλάβουμε στην πληρότητας της ποτέ. Γυναίκες καθόλα υγιείς φαινομενικά, έχουν δυσκολία να συλλάβουν. Κυήσεις που πληρούσαν όλες τις προϋποθέσεις για καλή έκβαση, δεν προχώρησαν. Και από την άλλη γυναίκες με διαγνωσμένα θέματα υγείας, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά, έφεραν εις πέρας εγκυμοσύνες. Και κυήσεις υψηλού κινδύνου είχαν αίσια έκβαση. Οπότε από την στιγμή που επιθυμείς να γίνεις μητέρα και έχεις παρακολούθηση από κατάλληλους και σωστούς επιστήμονες, οι οποίοι μάλιστα σε διαβεβαιώνουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, δε θεωρώ ότι το προλακτίνωμα θα πρέπει να σε σταματήσει.

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Διαγνώστηκα πριν 2 χρόνια με μακροαδενωμα στην υπόφυση 1,2 εκ. εχοντας ανεβάσει προλακτίνη 75 με όριο 23. Έκανα θεραπεία με dostinex 2 φορές τη βδομάδα από μισό χαπακι και η προλακτίνη ρυθμίστηκε,το αδένωμα ωστόσο δε μίκρυνε. Έμεινα εύκολα έγκυος,τον δεύτερο μήνα προσπαθειών και ο ενδοκρινολόγος μου είπε να αλλάξω θεραπεία και να παίρνω 1 parlodel 2,5mg κάθε βραδυ και να ξανακάνω μαγνητική (χωρίς σκιαγραφικό) στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Είναι κάποια άλλη έγκυος στην κατάσταση μου; Κατά την εγκυμοσύνη πώς εξελίχθηκε το αδένωμα; Τρέμω στην ιδέα ενός χειρουργείου για την αφαίρεση του,ούσα έγκυος. Οποια παρόμοια εμπειρία θα με βοηθούσε πάρα πολύ.

Γειά σας δείτε και αυτές τις απαντήσεις 

μέσα από το θέμα 

https://parents.org.gr/forum/search/?q=αδένωμα&type=forums_topic&item=8003

https://parents.org.gr/forum/topic/8003-provlima-me-prolaktini/

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...