Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμπέδωση και πρόκληση

Recommended Posts

Καλησπέρα! Είμαι 39 εβδομάδων κ 2 ημερών. Η μπέμπα μου ειναι ακόμη ψηλά και παρότι η μαία μιλάει μόνο για καισαρική η γιατρός μου δίνει την επιλογή και για πρόκληση στις 40+3 το μέγιστο. Δε ξέρουμε τι να κάνουμε και ήθελα να ρωτήσω εάν έχει τύχει σε καμία το μωρό να πάρει θέση ακόμη και την τελευταία στιγμή οπότε να αξίζει κ η πρόκληση 

Διαφημίσεις

Γέννησα πριν 1,5 μήνα, ενώ το μωρό είχε πάρει θέση δεν είχε εμπεδωθεί με αποτέλεσμα στις 39+6 να μπω για πρόκληση μπας και με τις συσπάσεις κατέβαινε, μετά από πέντε ώρες προσπάθειας δεν είχα αποτέλεσμα και έτσι οδηγήθηκα σε καισαρική. Εγώ θα σου πω μόνο ότι όπως και να έχουν εκείνη την ώρα τα πράγματα, εσύ θα κάνεις την προσπάθεια σου με την πρόκληση και από εκεί και πέρα τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους και φυσικά σημασία έχει η δικιά σου υγεία και του μωρού. Όταν θα το κρατήσεις αγκαλιά δεν έχουν πλέον όλα αυτά σημασία. Με το καλό να το δεχτείς!! 

On 30/9/2024 at 10:41 ΜΜ, alexman92 είπε:

Καλησπέρα! Είμαι 39 εβδομάδων κ 2 ημερών. Η μπέμπα μου ειναι ακόμη ψηλά και παρότι η μαία μιλάει μόνο για καισαρική η γιατρός μου δίνει την επιλογή και για πρόκληση στις 40+3 το μέγιστο. Δε ξέρουμε τι να κάνουμε και ήθελα να ρωτήσω εάν έχει τύχει σε καμία το μωρό να πάρει θέση ακόμη και την τελευταία στιγμή οπότε να αξίζει κ η πρόκληση 

Καλημέρα και με το καλό να φέρεις στον κόσμο την μπέμπα σου! Στο πρώτο μου παιδί μια μέρα πριν με πιασουν οι πόνοι 39+3 το μωρο δεν είχε ακόμη εμπεδωθεί (ωστόσο δεν ήταν πολύ ψηλα), και μου ειπε η μαια/γιατρός ότι εχω ακόμα μερες. Το επόμενο βραδυ προς ξημερώματα με έπιασαν οι πόνοι, απλά ο τοκετός κράτησε κοντά 24 ώρες υποθέτω γιατι το μωρό κατεβαινε σιγα-σιγα και εμπεδωνόταν κατα τη διάρκεια του τοκετου, επισης περπατούσα όσο αντεχα αυτές τις 24 ωρες για να βοηθησω το μωρο να πάρει θεση και να έχω διαστολή. Τελικα ολα καλα, γεννησα φυσιολογικα. (Σημείωση σε εμένα δεν εσπασαν τα νερα παρα μόνο την ωρα που εβγαινε το μωρο, αν σου σπασουν τα νερα δεν έχεις την ευχέρεια να περπατας για να βοηθησεις το μωρο να κατέβει και πρεπει να σε παρακολουθούν πιο στενα να μην "στεγνωσει" ας πούμε το μωρό μετά από κάποιες ώρες).

Ειναι αληθεια ότι ο πρωτος τοκετος μπορεί να είναι δυσκολος, καποιες γυναικες δεν κανουν διαστολή όσο πρέπει για να γεννηθεί το μωρό φυσιολογικά αλλά αυτο το ξέρεις μόνο όταν μπεις στη διαδικασία του τοκετού, ακόμα και με πρόκληση. Αν κάνεις την πρόκληση στις 40 εβδομάδες έχεις πιο πολλες πιθανότητες για φυσιολογικό τοκετό, αρκεί να σου δώσουν αρκετες ώρες περιθώριο, να μην κάνεις επισκληρίδιο πριν φτάσει διαστολή 3-4.

Όπως και να γεννήσεις τελικά να πάνε ολα καλά και να έχεις ένα υγιές μωράκι!

Καλησπέρα! 

Στις 39 βδομάδες είχα πάει στο γυναικολόγο μου και η μπέμπα μας ήταν ψηλά , ο τράχηλος κλειστός με καμία ένδειξη τοκετού. Μου έδωσε περιθώριο άλλη 1 βδομάδα και μετά θα μπαίναμε για πρόκληση! Το είχα πάρει απόφαση ότι έτσι θα γίνει. Τελικά το επόμενο βράδυ σχεδόν 39 κ 2 έσπασαν τα νερα!

Γέννησα φυσιολογικά μετά απο 18 ώρες!

Η μπέμπα μας κατέβηκε μετά τη 2η επισκληρίδιο , εξάλειψε τον τράχηλο και γέννησα μέσα σε 2 ώρες!

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα !! Εγώ μπήκα για πρόκληση στις 40 εβδομάδες ακριβώς με το παιδί να είναι ακόμα ψηλά. Η πρόκληση δούλεψε το παιδί εμπεδώθηκε κατά τη διαδικασία, έφτασα σε διαστολή 10 και το παιδί δεν έβγαινε λόγω δυσαναλογίας. Και μπήκα επιτόπου για καισαρική. Μετά από αυτή την εμπειρία κατέληξα ότι δεν έχει το χρόνο το σώμα και η λεκάνη μας να ανοίξει σωστά όταν εμπεδώνεται το μωρό κατά την πρόκληση. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...