Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Air condition μωρό και νηπιο

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, είναι ένα θέμα που με απασχολεί και θέλω την άποψη σας. 

Όταν ήταν νεογέννητο το μωρό μου κατακαλοκαιρο στο δωμάτιο μας έβαζα air condition στους 28 και ήμουν σε επαγρύπνηση, το ειχα σκεπασμένο και όλες οι πόρτες ανοίχτες. Όλα καλά. Τον δεύτερο χρόνο που αλλάξαμε σπίτι ακόμα δεν είχε μάθει 100%να κοιμάται στο δωμάτιο της κι έτσι το καλοκαίρι την έπαιρνα στο κρεβάτι μου και πάλι με aircond. κι εγώ τον νου μου να την σκεπάζω.

Τώρα που είναι αυτόνομη στα 3 της και κοιμάται στο δωμάτιο της έχω το έξης πρόβλημα. Το aircond μου φαίνεται πως κάνει κακό. Έχει βήχα πχ και δεν της το ανοίγω. Ξεσκεπάζεται κι εγώ έχω ανάγκη να κοιμάμαι όλη τη νύχτα και να μη σηκώνομαι να ελέγχω όλη την ώρα. Είμαι κι έγκυος. Θέλω να βρω λύση με το θέμα της ζέστης. Έχω παρατηρήσει πως όταν της το ανάβω βήχει και όταν της το κλείνω λιώνει στον ιδρώτα αλλά δεν βήχει! Τα Ιδια παθαίνουμς κι εγώ ο άντρας μου, μας προκαλεί ξηρό λαιμό και μπούκωμα. 

1. Της έβαλα ανεμιστήρα στο χαμηλό να χτυπά στα πόδια. Έκανα καλά? 

2. Τώρα που θα γεννήσω δεν ξέρω τι να κανω... Στην πρώτη είχα air condition τώρα στη δεύτερη μου κακοφαινεται να το ανοίγω λόγω όλων αυτών που σας είπα.. Δεν υπαρχει η δυνατότητα ανοιχτών παραθύρων, ούτε ένα κλιματιστικό που θα μπαίνει ο αέρας  σε όλα τα δωμάτια.. 

Με το μωρό που θα ειναι στο δωμάτιο μας τι να κάνω? Αυτά ζεσταίνονται πιο πολύ από Έμας..Να ακολουθήσω την ίδια γραμμή με την πρώτη? Aircondiotion και σκέπασμα? 

Εσείς τι κάνετε? Και τελικά τι είναι προτιμότερο? Να λιώνουμε στη ζέστη η να παθαίνουμε δυσπνοιες από το κλιματιστικό? Στα μαιευτήρια έχουν κλιματισμο αλλά δεν ειναι πάντα ωραία η αίσθηση αυτή.. 

Προτιμώ πάντως τον χειμώνα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα... 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

Καλημέρα Nefeli2014,

Απ' οτι γνωρίζουμε όλοι, η χρήση του air condition πρέπει να αποφεύγεται όταν έχεις βρέφος λόγω ανώριμου και ευαίσθητου αναπνευστικού των μωρών, και έκανες πολύ καλά κατά την γνώμη έτσι όπως το χρησιμοποίησες στο πρώτο σου παιδάκι.

Μήπως να εξέταζες την λύση του ανεμιστήρα οροφής;  Εμείς στο σπίτι δεν χρησιμοποιούμε air condition αλλά αντιθέτως έχω βάλει και στα δυο υπνοδωμάτια αλλά και στο σαλόνι ανεμιστήρες οροφής και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Στο παιδικό δουλεύει όλη την νύχτα (σε συνδυασμό με ανοιχτό παράθυρο, όχι παντζούρι) και είναι πολύ καλά. Τα παιδιά δεν ζεσταίνονται και φυσικά ούτε μου έχουν αρρωστήσει ποτέ από τον ανεμιστήρα.

Καλημέρα.

Εγώ θα έλεγα ναι στο aircondition με λίγο ανοιχτό παράθυρο πάντα, για να μη δημιουργείται ξηρή ατμόσφαιρα. Το έχω δει σε εμένα, με κλειστό παράθυρο βήχω, με ανοιχτό είμαι εντάξει.

κ εμεις μπουκωνουμε κ με πιανει πονοκεφαλος με το a/c,οποτε το χρησιμοποιω με μετρο.με τπτ ολο το βραδυ.επισης θεωρω λιγο επικινδυνο μονη στο δωματιο η μικρη με τον ανεμιστηρα σε λειτουργεια μην σηκωθει κ βαλει τα χερια.η δικια μου 4χρ κοιμαται με ανοιχτη μπαλκονοπορτα,κλειστο παντζουρι,ξεσκεπαστη

στο δικο σας με το μωρο μπορεις να εχεις ανεμιστηρα

Κ μεις χρησιμοποιούμε κλιματιστικό το μεσημέρι κ το βράδυ στους 28. Δεν γίνεται να μην βάλω γιατί ο μικρός (19 μηνών) ιδρώνει παρά πολύ και ξυπνά κάθε λίγο και λιγάκι μουσκεμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κοιμηθεί αλλιώς. Το θέμα είναι πως δεν σκεπάζεται, και κοιμισμενος τραβά τα σκεπασματα, οπότε το βράδυ του φοραω ένα κοντομανικο μπλουζάκι και μετα τα μεσάνυχτα του βάζω και μία δροσερή λεπτή πιτζαμουλα από κάτω. 

Για το βήχα ίσως παίζει ρόλο και ή συντήρηση του κλιματιστικου. 

Διαφημίσεις

15 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Καλησπέρα σας, είναι ένα θέμα που με απασχολεί και θέλω την άποψη σας. 

Όταν ήταν νεογέννητο το μωρό μου κατακαλοκαιρο στο δωμάτιο μας έβαζα air condition στους 28 και ήμουν σε επαγρύπνηση, το ειχα σκεπασμένο και όλες οι πόρτες ανοίχτες. Όλα καλά. Τον δεύτερο χρόνο που αλλάξαμε σπίτι ακόμα δεν είχε μάθει 100%να κοιμάται στο δωμάτιο της κι έτσι το καλοκαίρι την έπαιρνα στο κρεβάτι μου και πάλι με aircond. κι εγώ τον νου μου να την σκεπάζω.

Τώρα που είναι αυτόνομη στα 3 της και κοιμάται στο δωμάτιο της έχω το έξης πρόβλημα. Το aircond μου φαίνεται πως κάνει κακό. Έχει βήχα πχ και δεν της το ανοίγω. Ξεσκεπάζεται κι εγώ έχω ανάγκη να κοιμάμαι όλη τη νύχτα και να μη σηκώνομαι να ελέγχω όλη την ώρα. Είμαι κι έγκυος. Θέλω να βρω λύση με το θέμα της ζέστης. Έχω παρατηρήσει πως όταν της το ανάβω βήχει και όταν της το κλείνω λιώνει στον ιδρώτα αλλά δεν βήχει! Τα Ιδια παθαίνουμς κι εγώ ο άντρας μου, μας προκαλεί ξηρό λαιμό και μπούκωμα. 

1. Της έβαλα ανεμιστήρα στο χαμηλό να χτυπά στα πόδια. Έκανα καλά? 

2. Τώρα που θα γεννήσω δεν ξέρω τι να κανω... Στην πρώτη είχα air condition τώρα στη δεύτερη μου κακοφαινεται να το ανοίγω λόγω όλων αυτών που σας είπα.. Δεν υπαρχει η δυνατότητα ανοιχτών παραθύρων, ούτε ένα κλιματιστικό που θα μπαίνει ο αέρας  σε όλα τα δωμάτια.. 

Με το μωρό που θα ειναι στο δωμάτιο μας τι να κάνω? Αυτά ζεσταίνονται πιο πολύ από Έμας..Να ακολουθήσω την ίδια γραμμή με την πρώτη? Aircondiotion και σκέπασμα? 

Εσείς τι κάνετε? Και τελικά τι είναι προτιμότερο? Να λιώνουμε στη ζέστη η να παθαίνουμε δυσπνοιες από το κλιματιστικό? Στα μαιευτήρια έχουν κλιματισμο αλλά δεν ειναι πάντα ωραία η αίσθηση αυτή.. 

Προτιμώ πάντως τον χειμώνα σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα... 

Εγώ γέννησα τέλος Μάιου πέρυσι. Η παιδίατρος μου είχε πει να βάζω το air condition στους 26 βαθμούς και να μη χτυπάει το μωρό εννοείται. Επίσης μέσα στο χώρο να έχω ένα κατσαρολάκι με νερό για να κρατάει υγρασία. Δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Τώρα που είναι στο δωμάτιο της εξακολουθώ και βάζω το κλιματιστικό που είναι στο δικό μας δωμάτιο και απλά δροσίζει όλο το χώρο χωρίς να χρειάζεται να τη σκεπαζω. Της φοράω όμως κοντομάνικο ή αμανικο φορμακι.

Κ εγώ αυτό που έχω ακούσει είναι ότι καλύτερα να βάζεις κλιματιστικό αν έχεις μωράκι στο σπίτι από το να έχει μέσα αρκετή ζέστη.. κ η παιδίατρος μου το συνέστησε από μωρό, απλά όπως είπε η @Elfer να μην χτυπάει το μωρό κ να βάζεις κ σε ένα ποτήρι ή κατσαρολακι νερό

Ο ανεμιστήρας οροφής είναι θαυμάσιος.Εμείς τον χρησιμοποιούμε πολλά χρόνια και έχουμε σωθεί! Κλιματιστικό βάζω μόνο μεσημέρι καμιά φορά όταν έχει καύσωνα. 

πρίν από 17 λεπτά , Mary1976 είπε:

Ο ανεμιστήρας οροφής είναι θαυμάσιος.Εμείς τον χρησιμοποιούμε πολλά χρόνια και έχουμε σωθεί! Κλιματιστικό βάζω μόνο μεσημέρι καμιά φορά όταν έχει καύσωνα. 

Mary ο οροφής είναι διαφορετικός απο τον επίγειο. Τεράστια διαφορά. Ο 1ος μοιράζει ωραία τον αέρα και δε αε χτυπάει σε ένα σημείο για να έχεις ψυξεις κλπ οπότε αυτός κάνει δουλειά,αλλά αν έχεις πολύ ζεστό σπίτι δε σώζεσαι με τπτ..

Εμένα ο οροφής που είχα πάρει ήταν από τις χειρότερες αγορές που είχα κάνει, δεν ξέρω ίσως να μην ήταν καλός αλλά είχαμε πάρει 2 στο προηγούμενο σπίτι που ήμασταν, ένα στο σαλονακι κ ένα στην κρεβατοκάμαρα κ δεν κάναμε καν τον κόπο να τους πάρουμε μαζί μας όταν μετακομίσαμε

Διαφημίσεις

Τελικά ο καθένας όπως βολεύεται. Τρία χρόνια έχω τους ανεμιστήρες και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Είναι αθόρυβοι, ευχάριστοι στην αίσθηση, δεν με κρυώνουν, δεν με μπουκώνουν, δεν φοβάμαι να τους αφήσω όλη νύχτα να δουλεύουν με κίνδυνο να αρρωστήσουν τα παιδιά. Εντάξει στον καύσωνα με θερμοκρασίες 36C-38C ναι δεν κάνουν και πολλά, οπότε όποιος έχει και το air condition το ανάβει να δροσιστεί. Εμείς πάντως τίποτα δεν πάθαμε, τον αντέξαμε και τον καύσωνα μια χαρά. Ίσως έχει να κάνει και με το σπίτι, το πόσο δροσερό είναι, αν το βλέπει πολύ ο ήλιος κλπ.

Αν αποκλείσεις πιθανη λάθος χρήση του κλιματιστικού τοτε οντως η υγειηνοτερη λυση ειναι ο ανεμιστηρας οροφης.

Ωστόσο ενα καλό inverter κλιματιστικό δεν παράγει "επιθετικό" κρύο αλλα αν το ρυθμισεις και σωστα βγαζει μια γλυκια δροσια σαν να βρισκεσαι σε νησί διπλα στη θαλασσα, καθολου επικινδυνο για τα παιδια ή το νεογεννητο. Εννοειται να μην χτυπαει το παιδί απευθειας και να εχει σεντονάκι ή ένα πικέ κουβερτάκι.

Μηπως το κλιματιστικό σου ειναι απο τα παλια και ειναι πολυ επιθετικό; 

Στο νεογέννητο αφου λαβεις τα μετρα σου να το ελέγχεις συχνα για να εισαι σιγουρη πως αισθανεται καλα: μπουνιτσες και μαζεμενο μωρο σημαινει κρυωνει, χαλαρά χερακια και ανοιγμενα προς τα πανω ανασκελα = καλοπερναει.

Και οπωσδηποτε συντηρηση απο πριν γιατι κουβαλανε σκονη και την διοχετευουν στον αερα με αποτελεσμα να φτερνιζονται τα μικρα.

Στα μαιευτηρια ειναι θεοπάλαβοι, εχουν τις αιθουσες ice age και γι αυτο ντυνουν τα μωρακια με εκεινη τη ζουρλομανδυα και τυλιγμα στο πυρεξ με κουβερτακι!

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.. Η αλήθεια είναι πως μπερδεύτηκα.. Τα κλιματιστικά μας είναι καινούριας τεχνολογίας και κάναμε και σέρβις τώρα που θα έρθει το μωρό. Τον ανεμιστήρα οροφής δεν τον Ειχ σκεφτεί ποτέ.. Τώρα αγοράσαμε άλλο έναν ανεμιστήρα δαπέδου και τον έχω ψηλά ώστε να μη φτάσει η μικρή-αν και δεν πάει προς τα κει.. - τώρα με το μωρό δεν έχω ιδέα τι να κάνω.. Εγώ έχω μπερδευτεί διότι είμαι σε δύσκολη φάση ετοιμογεννη και ψιλό κρυωμένη κι ότι και να έχω και πάλι ιδρώνω.. Η μικρή με τον ανεμιστήρα ιδρώνει σε κάποια φάση τη νύχτα.. Κανει πολλή ζέστη εδώ που μένουμε στα δωμάτια ενώ στο σαλόνι είναι ιδανικά.. Αλλά δε γινςται να κοιμάται στο σαλόνι, αντε μετά να την ξεμαθω... 

Επίσης σκέφτομαι.. Μήπως επειδή είμαστε κρυωμένες μας χειροτερεύει το ερκοντισιον? Διότι πιο πριν το έβαζα και δεν είχαμε κάποιο θέμα.. Και Πέρσυ το έβαζα πάλι όλα καλά.. 

Αφήστε  που έχω αγχωθεί γιατί θα γεννήσω και θα ειμαι κρυωμένη. Παρασκευή μπαίνω μέσα... 

7 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.. Η αλήθεια είναι πως μπερδεύτηκα.. Τα κλιματιστικά μας είναι καινούριας τεχνολογίας και κάναμε και σέρβις τώρα που θα έρθει το μωρό. Τον ανεμιστήρα οροφής δεν τον Ειχ σκεφτεί ποτέ.. Τώρα αγοράσαμε άλλο έναν ανεμιστήρα δαπέδου και τον έχω ψηλά ώστε να μη φτάσει η μικρή-αν και δεν πάει προς τα κει.. - τώρα με το μωρό δεν έχω ιδέα τι να κάνω.. Εγώ έχω μπερδευτεί διότι είμαι σε δύσκολη φάση ετοιμογεννη και ψιλό κρυωμένη κι ότι και να έχω και πάλι ιδρώνω.. Η μικρή με τον ανεμιστήρα ιδρώνει σε κάποια φάση τη νύχτα.. Κανει πολλή ζέστη εδώ που μένουμε στα δωμάτια ενώ στο σαλόνι είναι ιδανικά.. Αλλά δε γινςται να κοιμάται στο σαλόνι, αντε μετά να την ξεμαθω... 

Επίσης σκέφτομαι.. Μήπως επειδή είμαστε κρυωμένες μας χειροτερεύει το ερκοντισιον? Διότι πιο πριν το έβαζα και δεν είχαμε κάποιο θέμα.. Και Πέρσυ το έβαζα πάλι όλα καλά.. 

Αφήστε  που έχω αγχωθεί γιατί θα γεννήσω και θα ειμαι κρυωμένη. Παρασκευή μπαίνω μέσα... 

Με το καλό,η ώρα η καλή!!! Μην αγχώνεσαι γι'αυτά δε χρειάζεται.. Ο ανεμιστήρας πάντως δεν είναι για να σε "χτυπάει"  όλο το βράδυ,ούτε ομως και το κλιματιστικό. Ότι επιλέξεις απλά να κοιτάει ψηλά και όχι πάνω σας ο αέρας.

12 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Με το καλό! Μην αγχωνεσαι.

Νομιζω οτι μολις συνελθετε θα ειστε ενταξει για τη χρηση a/c αλλα μαλλον αυτη τη στιγμη ο ανεμιστηρας οροφης ειναι η λυση σας. Δεν εχει το αποτελεσμα των δαπεδου, μην τα συγχέεις. Εγω τον εμαθα καποια στιγμη που ειχα αυχενικο συνδρομο και υπεφερα απο πονους με το a/c.Όλοι οι ορθοπεδικοι μου ειχαν πει οτι ειναι το πιο αθωο για το μυοσκελετικο & δροσιζει φυσικά χωρις να ιδρωνεις. Βεβαια εχει να κανει και με το σπιτι, αν δεν εχει μονωση, βρισκεται σε τσιμεντουπολη κλπ τοτε βαλεται απο συνθηκες που σας κανουν να ζεσταινεστε και να ιδρωνεται οτι κι αν κανετε..

Ενημερωσε και τον γιατρο σου οτι εισαι κομματακι κρυωμενη να το ξερει.

Διαφημίσεις

Εμεις σε νεογεννητο μευά από συστασεις γιατρού:

1. κλιματιστικο έχουμε βάλει inverter για να εχει απαλή απόδοση

2. Η  θερμοκρασία στους 27 στο κλιματιστικό όχι χαμηλότερα

3. Η ροή του αέρα να μην είναι πάνω στο παιδί

4. Αν αισθανόμαστε κρύο ανοίγουμε το κλιματιστικό στο δίπλα δωμάτιο ή στο σαλόνι και έρχεται εμμέσως δροσιά. Εν αναγκη τα βαζουμε πιο δυνατά για να φτάνει

5. Ανοίγουμε το παράθυρο ένα τσακ αν είναι ο αέρας ξηρός ή υγρός ανάλογα το κλιματιστικό

6. Κάναμε συντήρηση για να είναι καθαρά

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...