Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όταν ήμουν μικρή/ός

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 1 month later...

4.Κλασσικα κι εγω μικρη νομιζα οτι οι ηθοποιοι πεθαινουν στα αληθεια στις ταινιες. Και μαλιστα σκεφτομουν "μα καλα,πρεπει να ειναι πολυ απελπισμενοι για να το κανουν αυτο για να ζησει ,μετα καλα η οικογενεια τους...ποσα λεφτα να παιρνουν αραγε???" :lol:

Θυμήθηκα κι εγώ ενα αντίστοιχο... Μέχρι περίπου 10 χρονών δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι μπορεί οι ηθοποιοι να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται πραγματικά και νόμιζα ότι στις σκοινές αυτές βάζανε κούκλες αντί για ηθοποιούς... Κάθε φορά παρατηρούσα καλά καλά τη σκηνή για να βρω την κούκλα

Διαφημίσεις

5.Κοντα στο σπιτι εχουμε ενα δρομο που λεγεται Παναγη Τσαλδαρη. Εγω το ακουγα και νομιζα οτι ηταν Παναγιτσα Λδαρη και ελεγα καλα..οκ το Παναγιτσα αλλα Λδαρη τι ειναι???? Παρολα αυτα αργησα πολυ να ρωτησω.....

στο τραγούδι που λέει <<θα σου φύγω στο χα πει>> εγώ για πολλά πολλά πολλά χρόνια αναρωτιόμουν που είναι το χαπι... νόμιζα ότι είναι περιοχή.. χαχα.... [αλήθεια]

Αυτο Tab μου θυμισε οταν ημουν κι εγω περιπου 10-11 ελεγαν στο σχολειο μεγαλυτερα παιδια οτι αμα στις 12 τα μεσανυχτα σταθεις μπροστα στον καθρεφτη,αναψεις 2 κοκκινα κερια και κοιταξεις το ειδωλο σου,θα δεις πισω σου τον εξω απο δω!! Και το εκανα με μια φιλη μου(γιατι μονη μου φοβομουν!). Φυσικα δεν ειδα τιποτα :lol::lol::lol:

Ερε ιστοριες για αγριους...Τι μας λεγανε κι εμεις τα πιστευαμε...

στη δική μου εκδοχή έπρεπει να πιείς και πορτοκαλάδα αλλα εγώ δεν το είχα κάνει ποτε γιατί φοβόμουν.. Καλούσα όμως συχνα το 666

Επίσης, στην πρώτη δημοτικού είχα μια συμμαθήτρια που είχε καταλάβει ότι τοτε ήμουν "ευκολοπιστη" και είχε κάνει το εξής..

Στο σχολείο είχαμε ένα φυτό μέσα σε ένα κυκλικό πέτρινο παρτερι... το φυτο ήταν πολύ πυκνο... ΜΟυ είχε πει λοιπόν ότι εκεί θα έιναι το αρχηγειο μας ενάντια στα αγόρια.... Και ότι εκεί είχε μια οθόνη... Εγώ δεν την έβλεπα αλλά σκεφτομουν ότι για να μου το λεει λόγικά θα υπάρχει και απλά εγώ δεν θα την βλέπω γιατί κάποιο πρόβλημα έχω.. και έτσι ντρεπόμουν να της πω ότι δεν την βλέπω και έκανα ότι την έβλεπα... Μια φορά λοιπόν μου είχε πει να την πάρω τηλέφωνο στο τάδε νούμερο και να ζητήσω το φάντασμα... Σε αυτό το σημείο να σημειώσω ότι γενικά είμαι ντροπαλή με τα τηλέφωνα και ακόμα και τώρα δεν είναι η καλύτερη μου να καλέσω κάποιον εκτός βέβαια από τους πολύ δικούς μου... Πήρα όμως κουράγιο και πήρα το νούμερο και ζήτησα το ... φάντασμα.. Φανταζόμουν δε οτι θα απαντήσει ένας άνθρωπος που θα βρίσκεται σε ένα σκοτεινο δωμάτιο και δεν θα φαίνεται το προσωπο του... πήρα κάμποσες φορές αλλά τελικά μου είχε δώσει λάθος τηλέφωνο... γκρρρ.. Επίσης μέχρι να γίνω 15 και να επισκευτώ το λονδίνο πίστευα ότι είναι μια πόλη που είνα πάντα σκοτεινη.. ήξερα ότι δεν στέκει από μια ηλικία και μετά αλλά δεν μπορούσα να την φανταστώ με ήλιο για κάποιο λόγο...

Επίσης κάποια περίοδο είχα μια τουφα μπροστινή που δεν πιανόνταν με το κοκαλάκι και έπεφτε στα μαλιά μου και με ενοχλουσε και έτσι την έκοψα πιστέυοντας... ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ... φυσικά μετά κυκλοφορούσα σαν τον τεντεν γιατί ήταν τόσο κοντή και τόσο φάτσα κάρτα που δεν συμμαζευόταν.. και αυτο το τελευταίο το έκανα στο γυμνάσιο..

mata τελειο θεμα και τελειο το τικερακι σου.Αντε με το καλο!

Εγω οταν ημουν μικρη μου ειπε η αδερφη μου το ανεκδοτο με τους νανους που στο τελος σου λεει σκασε και παρε π@@α εσυ και πηγα και ρωτησα τον μπαμπα μου τι σημαινει παιρνω π@@α?καγκελο ο μπαμπας!αφου δεν μιλησε για αρκετη ωρα μετα μου λεει ειναι η πιπα που καπνιζουμε και παω στην αδερφη μου και λεω με υφος Μμμμ σιγα το αστειο!! περιττο να σας πω οτι ο μπαμπας μου της εβαλε μια κατσαδα μετα για να μαθει να μη λεει τετοια στην μικρη κι εγω τοτε δεν καταλαβαινα γιατι την μαλωνει, μα για το τσιγαρο?

Επισης οταν ηρθε στην αδερφη μου πρωτη φορα περιοδος ημασταν μαζι στην τουαλετα και νομιζα οτι ειχε κατι πολυ σοβαρο και πρεπει να την παμε στο νοσοκομειο!!

z1QBp3.png UKB8p3.png

• 4 months later...

Σίγουρα όλες έχουμε κάνει σαν παιδιά αταξίες που μας διηγούνται πλέον οι γονείς μας. K σίγουρα κατι έχουν να διηγηθούν οι μαμάδες με τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

Ας ξεκινήσω με κάποια δικα μου...

Όταν ήμουν μικρή είχα την φαεινή ιδέα να γεμίσω την μύτη μου ρεβυθια(όχι βρασμένα).φυσικά η μαμα μου τρελάθηκε. Μετά από μερικες μέρες γέμισα την μύτη μου μικρές πέτρες.εκεί είχα ζοριστεί κ εγώ πολύ το θυμάμαι καλά κ έτσι δεν ξανάέβαλα κατι στην μύτη μου.

Σαν παιδί μου άρεσε πολύ το νερό.πηγα στο μπάνιο κ βρήκα μια λεκάνη με νερό κ ρούχα,έκατσα μέσα κ πλατσουριζα.έλα όμως που μέσα σ εκείνα τα ασπρόρουχα υπήρχε κ χλωρίνη...μια βδομάδα λέει η μάνα μου έκανε ο πωπως μου να επανέλθει απ τις κοκκινίλες.

Γιόρταζε ο μπαμπάς μου(κ αυτό το θυμάμαι)είχαμε κόσμο στο σπίτι(τα δώρα αν θυμάστε εκείνη την εποχή ήταν τύπου φλιτζάνια του καφέ,ποτήρια κλπ)ξέφυγα απ την επίβλεψη τους κ πηγα στην κρεβατοκάμαρα όπου άφηνε η μαμα μου τα δώρα.έκατσα σαν κυρία πάνω στο κρεβάτι κ άνοιξα το πρώτο.ήταν ένα σετ φλιτζάνια για ελληνικό καφέ.έπαιρνα ένα φλιτζάνι,ένα πιατάκι,τα έσπαγα μεταξύ τους,τα έβαζα στην άκρη κ συνέχιζα στα επόμενα.στο τελευταίο ζευγάρι του σετ με τσακώσανε.

Πολύ μεγαλύτερη σαν παιδί δημοτικού στις πρώτες τάξεις,θέλαμε με μια φιλη μου να παίξουμε τους γιατρούς. Πήραμε σύριγγες που βρήκαμε στο φαρμακείο του σπιτιού μου κ χτυπούσαμε ενέσεις με νερό στα κοτόπουλακια!

Αχ εχω πολλά να διηγηθώ.συνεχίστε κ θα τα γράψω στην πορεία...

....

• 4 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Σκύβω επιδεικτικά γυμνό απ'την μέση και κάτω και αγκομαχώ. Η γιαγιά μου με κοιτάζει με απορία.Και άντε σκύψιμο και δως του σκύψιμο...

"Μαμέα τι κάνεις εκεί?"(Μαμέα απ'το Μαρία, έτσι με φωναζε ο αδελφός μου)

"προσπαθώ"

"τι προσπαθείς παιδί μου?"

"Το παπί μου το βλέπω τον ποπό μου ψάχνω"

Με την μαμά μου ήμουν πολύ κολλημένο.Γενικά δεν την άφηνα να πάει πουθενά χωρίς εμένα.Έχουμε πάει με την γιαγιά μας Λαυριο που είχε έρθει το καράβι που δουλευε ο μπαμπάς μου να αφήσουμε/χαιρετίσουμε την μαμά μου που θα πήγαινε μαζί του ταξίδι.Έχω κρεμαστεί από τα κάγκελα του λιμανιού και κλαίω σας υστερικό.Η γιαγιά μου να με τραβάει να ξεκολλήσω κι εγω να ουρλιάζω."τι κλαίς παιδί μου, θα γυρίσει η μάνα σου.Δεν είναι κρίμα ο πατέρας σου να είναι μόνος μπλα μπλα μπλα" εγω να μην ακούω τίποτα.Το βιολί μου....Κάποια στιγμή, κι ενω έχω βαρεθεί προφανώς να κλαίω,λέω της γιαγιάς μου."Δεν κλαίω που έφυγε η μαμά μου...κλαίω που θα βουλιάξει το καράβι και θα πνιγεί και ο μπαμπάς μου και δεν θα τους ξαναδώ!!"

έχουν ξεκινήσει οι γονείς μου να χτίζουν το διαμέρισμα μου επάνω απ το δικό τους.Και είναι ενθουσιασμένοι και κάνουν σχέδια κι εγω στήνω αυτί.Και ήρθε η ώρα να παρέμβω...

" Τέλειωσε μου πατερούλη μου το σπίτι κι εγω αν πεθάνεις θα σου κάνω έναν τάφο με μια πλάκα ΝΑ!!(μετα συγχωρήσεως)"

γενικά είχα ένα θέμα με τους θανάτους και τα θανατικά μικρή (μάλλον από ανασφάλεια μην μείνω μόνη μου χεχεχεχχεχε)

θα επανέλθω!!

maria.jpg

Χα χα χα.εγώ θυμάμαι όταν με ρωτούσαν οι γονείς μου ποιον αγαπάω πιο πολύ έτρεχα στην αγκαλιά του μπαμπά μου αλλά μετά έτρεχα κ στην αγκαλιά της μαμάς.γιατί;γιατί σκεφτόμουν:ας παω κι εκεί γιατί ο μπαμπάς δεν ξέρει να μου κάνει γάλα!χα χα.

Διαφημίσεις

α καλάαααααα...εγω λόγω δουλειά του πατέρα μου δεν τον έβλεπα συχνά(ναυτικός)

Μια φορά λοιπον αφήνει μαλλιά(έχει σγουρά),γένια,μουστάκι...δεν τον γνώρισα και δεν πλησίαζα και δεν άφηνα και την μαμά μου να πάει στον "αράπη"....ΖΝΤΟΥΠ!

maria.jpg

τα δικά μου για κάποιο άγνωστο λόγο που ισχύει μέχρι σήμερα συνδέονται πάντα με χτυπήματα:

1) είναι καλοκαίρι και γυρνάμε με τη γιαγιά μου από μπάνιο στη θάλασσα, στην πολυκατοικία που παραθερίζαμε, πίσω στον κήπο είχε παιδική χαρά, και πάντα στην επιστροφή κάναμε κι εκεί μια επίσκεψη, εγώ εντωμεταξύ να φοράω την κουλούρα μου (δε μου άρεσαν ποτέ τα μπρατσάκια), ηλικία κάτω από 5 ή κάπου εκεί, και πάω για τσουλήθρα, και ακολουθεί ο διάλογος:

-γιαγιά λέω να δοκιμάσω πώς είναι με κουλούρα, πλάκα θα έχει

-καλύτερα όχι παιδάκι μου θα χτυπήσεις

-δε θα χτυπήσω, μωρό είμαι

και φυσικά σιγά μην αλλάξω μυαλά, ανεβαίνω, ξεκινώ τη γλίστρα, σκαλώνει το πλαστικό κάπου και από τη μέση περίπου εκτοξεύομαι κάτω στο χώμα, η γιαγιά πανικόβλητη (όλο τέτοια της έκανα), κι εγώ ευτυχώς δεν έσπασα δόντι αλλά απέκτησα ένα σημάδι κάτω από τη μύτη που το έχω ακόμη!

2) κάπου στα 2 (δεν το θυμάμαι) πάω στην κουζίνα, ανοίγω το κάτω ντουλάπι και τραβάω τη μεγάλη φιάλη με το λάδι, φυσικά μου πέφτει, και με βρίσκει πάλι η γιαγιά να κάθομαι ανάμεσα σε χυμένα λάδια και θραύσματα γυαλιού, τα παιξε, λέει έτσι και σηκωθεί και γλιστρύσει τη βάψαμε ή αποφασίσει να βάλει κανένα κομμάτι γυαλί στο στόμα, αλλά κι εκείνη φοβόταν να έρθει να με πάρει αφενός για να μη γλιστρύσει, αφετέρου για τα γυαλιά, πώς με μάζεψε ένας θεός ξέρει!

1FdQp2.png

τα δικά μου για κάποιο άγνωστο λόγο που ισχύει μέχρι σήμερα συνδέονται πάντα με χτυπήματα:

1) είναι καλοκαίρι και γυρνάμε με τη γιαγιά μου από μπάνιο στη θάλασσα, στην πολυκατοικία που παραθερίζαμε, πίσω στον κήπο είχε παιδική χαρά, και πάντα στην επιστροφή κάναμε κι εκεί μια επίσκεψη, εγώ εντωμεταξύ να φοράω την κουλούρα μου (δε μου άρεσαν ποτέ τα μπρατσάκια), ηλικία κάτω από 5 ή κάπου εκεί, και πάω για τσουλήθρα, και ακολουθεί ο διάλογος:

-γιαγιά λέω να δοκιμάσω πώς είναι με κουλούρα, πλάκα θα έχει

-καλύτερα όχι παιδάκι μου θα χτυπήσεις

-δε θα χτυπήσω, μωρό είμαι

και φυσικά σιγά μην αλλάξω μυαλά, ανεβαίνω, ξεκινώ τη γλίστρα, σκαλώνει το πλαστικό κάπου και από τη μέση περίπου εκτοξεύομαι κάτω στο χώμα, η γιαγιά πανικόβλητη (όλο τέτοια της έκανα), κι εγώ ευτυχώς δεν έσπασα δόντι αλλά απέκτησα ένα σημάδι κάτω από τη μύτη που το έχω ακόμη!

2) κάπου στα 2 (δεν το θυμάμαι) πάω στην κουζίνα, ανοίγω το κάτω ντουλάπι και τραβάω τη μεγάλη φιάλη με το λάδι, φυσικά μου πέφτει, και με βρίσκει πάλι η γιαγιά να κάθομαι ανάμεσα σε χυμένα λάδια και θραύσματα γυαλιού, τα παιξε, λέει έτσι και σηκωθεί και γλιστρύσει τη βάψαμε ή αποφασίσει να βάλει κανένα κομμάτι γυαλί στο στόμα, αλλά κι εκείνη φοβόταν να έρθει να με πάρει αφενός για να μη γλιστρύσει, αφετέρου για τα γυαλιά, πώς με μάζεψε ένας θεός ξέρει!

Χα χα χα χα χα ΘΈΛΩ ΚΙ ΑΛΛΆΑΑ!

Το ακόλουθο σας το λέω με καμάρι.Παρακαλώ την προσοχή σας.....

Νηπιαγωγείο...

Με γυρίζει το σχολικό και μόλλις με παίρνει η μαμά μου βλέπει μια παλάμη στο ροδαλό μου μαγουλάκι...αρχίζει τις φωνές στην συνοδό και αποφασίζει να πάει στο σχολείο να διαμαρτυριθεί για τον βάναυσο ξυλοδαρμό μου...

Πηγαίνει με ύφος 1000 καρδιναλίων στην διευθύντρια να παραπονεθεί και εκείνη καλέι την δασκάλα μου να δώσει εξηγήσεις.

Μαμά: με ποιό δικαίωμα χτυπήσατε το παιδί μου?Έχω 2 παιδιά στο σχολείο σας, σας πληρώνω...Να αυτά ήθελα να αποφύγω και δεν πήγα τα παιδιά μου σε δημόσιο σχολείο μπλά μπλά μπλά μπλά...

δασκάλα:" κυρία Π@@@@@ού ηρεμίστε να σας εξηγήσω...εχθές την ώρα που έκανα μάθημα, πετάγεται η Μαρία και ανεβαίνει στο θρανείο. Άρχισε να χορευει ζειμπέκικο και να τραγουδάει "τρέξε μάγκα να ρωτήσεις να σου πουν ποιά είμαι εγω" και ενώ προσπαθούσα να την κατεβάσω από το θρανείο εκείνη προέτρεπε τους συμμαθητές της να της χτυπάν παλαμάκια."(ήθελα κοινό...)

το μαγουλάκι μου απέκτησε μια παλάμη και απ την άλλη μεριά...από την μαμά μου...κι έτσι μου έκοψε τα φτερά της καλλιτεχνικής μου καριέρας.

θα επανέλθω...

maria.jpg

Καθώς πήγαινα σχολείο με σταματάει ένας γείτονας+θείος κ μου δίνει λεφτά γιατί ξέχασε να δώσει στα παιδιά του να τους τα έδινα εγω.εμένα στο χωριό τότε κ ήμουν κάπου πρώτη ή δευτέρα δημοτικού.φυσικά τα λεφτά τα έκανα σόκοφρετες.στον γυρισμό με σταματάει ο θείοΣ-γείτονας κ μου λέει Μαρία εντάξει;τους τα έδωσες;

-θείο έψαξα έψαξα έψαξα κ δεν τους βρήκα κ τα έφαγα εγώ!

Φαντάζεστε τεράστια η αυλή του σχολείου σε χωριό ε;

Εγώ όταν ήμουν μικρή νόμιζα πως η γυναίκα μένει έγκυος με ένα φιλί στο στόμα και πως ο τοκετός είναι όταν ο γιατρός ξεκολλάει την κοιλιά της γυναίκας,βγάζει το μωρό και μετά την ξαναβάζει στη θέση της..

Είστε έτοιμοι για μια αναδρομή στο παρελθόν;; :lol::lol::lol::lol::lol:

Ας ξεκινήσω!

Όταν ήμουν μικρή, νόμιζα ότι οι ηθοποιοί βρίσκονται ΜΕΣΑ στο κουτί της τηλεόρασης!!!Περιχαρής περιμενα πώς και πώς να έρθει ο τεχνικός, όταν υπήρχε κάποια βλάβη μπάς και πετύχω κάποιον ήρωα. Κρυφοκοιτούσα μήπως πετύχω κανέναν!!! :roll::roll::lol::lol::lol::lol:

Παρόλο που δεν πέτυχα ποτέ κανέναν :lol::lol::lol::lol::lol: , πάντα διατηρούσα την ελπίδα, ότι κάποια στιγμή...κάτι θα ΄γίνει!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

εγώ πάλι, όταν έβλεπα ελληνικές ταινίες που ήταν ασπρόμαυρες νόμιζα ότι ο κόσμος παλιά ήταν επίσης ασπόμαυρος, και είχα ρωτήσει και τη μαμά μου, καλά εσείς παλιά είχατε χρώματα?

1FdQp2.png

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

αυτο με το 666 το ειχα κανει κ εγω με την αδερφη μου κ μολις παμε να κλεισουμε απογοητευμενες το τηλ. χτυπαει το σηκωνουμε εντρομες κ δε μιλουσε κανεις!!! μιλαμε τα καναμε πανω μας!!! δε το ξαναπηραμε ποτε!!

αλλο:εγω με τη ξαδερφη μου καναμε κακα μας στην αυλη και ειπαμε στην αδερφη μου ενα χρονο μικροτερη οτι ηταν κραγιον και αλοιφτηκε με αυτο!!!!! τοπι μας καναν στο ξυλο!!

α οταν τα υπερηχητικα αφηναν αυτη τη γραμμη ενω ηξερα οτι δεν υπαρχει αγιος βασιλης αναρωτιομουν γιατι περναει κ το καλοκαιρι....

η αδερφη μου ηθελε να δει πως ειναι η μεθυσμενοι και πηρε ενα μπουκαλι κρασι ανεβηκε στον καναπε που απο πανω ηταν ο καθρεφτης επινε επινε αλλα δεν εβλεπε τιποτα!! στο τελος απογοητευμενη παει να κατεβει κ κατασκοτωθηκε!!!

μας ειχαν παρει μικρα παπακια και το ενα το πεταξα απο τον τριτο για να δω πως πεταει και το αλλο το εκανα μπανιο...και τα δυο ειχαν την ιδια καταληξη...

αυτααααα αν σκεφτω κ τιποτα αλλο θα σας το πω!!!

Τρομερό θέμα, με τρομερές ιστορίες!

Λοιπόν, έχω κι εγώ πολλές, θα τις θυμηθώ σιγά-σιγά...

Όταν ήμουν πολύ μικρή, είχα τρομερή αδυναμία στις διαφημίσεις. Όλα τα παιδάκια νομίζω...Γύρω στα 2-3, που η γλώσσα μου ακόμα δεν είχε λυθεί για τα καλά, είμαστε με τους γονείς μου στην πιτσαρία που είχε τότε ο θείος μου και καθόμαστε έξω στα τραπεζάκια.

Η τηλεόραση μέσα στο μαγαζί ανοιχτή. Μόλις σταματάει το πρόγραμμα και αρχίζουν οι διαφημίσεις, αρχίζω εγώ να τρέχω προς το μαγαζί, ανάμεσα απ΄τα γεμάτα κόσμο τραπέζια, φωνάζοντας "γαμαμίσεις-γαμαμίσεις!!!!":shock:

Η μαμά μου ακόμα το λέει.....

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

χαχααχα

θυμαμαι ειμασταν στο λεωφορειο και πηγαιναμε αθηνα...καποια στιγμη ειδα το αγαλμα του λεωνιδα και ενθουσιασμενη αρχισα να φωναζω εχει και πουλακι εχει και πουλακι!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...