Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όταν ήμουν μικρή/ός

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχοντας αθυρόστομη οικογένεια... :? λογικό ήταν να έχω "αποθηκεύσει" καποια πετυχημένα.... χωρίς όμως να ξέρω και τι σημαίνουν...

Μια μέρα προσπαθούσα να συμμαζέψω το δωμάτιο που μοιραζόμουν με τον -κατά 4 χρόνια- μεγαλύτερο γάιδαρο... εεεε αδερφό μου....

Ερχεται η μανα μου μέσα και με βλέπει μες τα νεύρα -εγώ 7 χρονών τότε- και με ρωτάει τι έχω....

"μωρέ μαμαααααα αυτός ο αδερφός μου πάλι μπουρδ@#$λο το'χει κάνει το δωμάτιο...." :oops:

Η μάνα κάγκελο αλλά ας έβαζε χέρι σ'αυτούς που μου τα μαθαίνανε ..... αμα πια! :P

μετα τον γαμο μιας ξαδερφης μας,ολα τα σογια μαζεμενα στο κεντρο.εγω κ κατι αλλα ξαδερφια της ιδιας ηλικιας(9-10χρ),ειχαμε κατσει σε μια γωνια κ το τσουζαμε.

φυσικο ειναι με 2-3 ποτηρακια να εχουμε γινει κουνουπιδι.εμφανιζομαστε στο κεντρο του μαγαζιου,καναμε βλακειες,γελαγαν η μεγαλοι

ανεβαινω κ εγω σε μια καρεκλα κ φωναζω-

θεια παναγιωτα,γυρναει η θεια

το μ@@νι το λενε γιωτα

και τον π@@@@ο παναγιωτα. :shock:

καγκελο η θεια

1.Οταν ημουν μικρη,οτι ειχα αρχισει να διαβαζω λιγο πριν την πρωτη δημοτικου, πηγαιναμε συχνα με τους γονεις μου στη βαρη στα βλαχικα. Ειχε πινακιδες που εγραφαν παϊδακια στα καρβουνα κι εγω διαβαζα παιδακια στα καρβουνα!! Σκεφτομουν οτι οι γονεις μου ηταν κανιβαλοι και δεν τους ρωταγα μηπως σκεφτουν να φανε και εμενα :lol::lol:

2.ετοιμαζομαστε για ταξιδι στην επαρχια και οι δικοι μου κατεβαζουν πραγματα και φορτωνουν το αμαξι. Εγω κρυβομαι πισω απο μια τεραστια πολυθρονα που ειχαμε στο σαλονι. Αρχιζουν να με ψαχνουν σε ολο το σπιτι,μετα στην πολυκατοικια,μετα στον δρομο,στο παρκο,στην γειτονια!! Συνολο πρεπει να με εψαχναν καμια ωρα...Εγω εχω σκασει στα γελια...Αφου δεν με εβρισκαν με τποτα και εγω βαρεθηκα,βγαινω απο εκει που ημουν κρυμμενη και φωναζω "καλα,τοση ωρα δεν σκεφτηκατε να κοιταξετε πισω απο την πολυθρονα??,εδω ημουν!!!".Το τι ακολουθησε περιττο να σας περιγραψω....

3.Περιπου 6-7 χρονων εγω και ο αδερφος μου 10 εκανε το πρωτο του σφραγισμα. Εγω θελοντας να τον κοροιδεψω,τον φωναζα "κουφαλα!!!"

Που να ηξερα???? :lol::lol::lol:

4.Κλασσικα κι εγω μικρη νομιζα οτι οι ηθοποιοι πεθαινουν στα αληθεια στις ταινιες. Και μαλιστα σκεφτομουν "μα καλα,πρεπει να ειναι πολυ απελπισμενοι για να το κανουν αυτο για να ζησει ,μετα καλα η οικογενεια τους...ποσα λεφτα να παιρνουν αραγε???" :lol:

5.Κοντα στο σπιτι εχουμε ενα δρομο που λεγεται Παναγη Τσαλδαρη. Εγω το ακουγα και νομιζα οτι ηταν Παναγιτσα Λδαρη και ελεγα καλα..οκ το Παναγιτσα αλλα Λδαρη τι ειναι???? Παρολα αυτα αργησα πολυ να ρωτησω.....

6.Ο αδερφος μου γυρω στην τριτη δημοτικου εγω,αυτος στην εκτη,ηθελε να μου μαθει ενα rebus. Ηταν * χ : -> και εγω το διαβαζα ως αστερι, χι δια βελος. Οποτε μου λεει ο αδερφος μου ¨το αστερι πες στο στα αγγλικα και το βελος δειχνει εσενα¨. Τεσπα εγω δεν το εβρισκα και μου λεει οτι διαβαζεται ως star,@@,δια,μου!! Και του λεω να και??? Τι σημαινει??? Που να ξερω καλε τριτη δημοτικου τα φρυδια????

Αμα θυμηθω κι αλλα θα επανελθω!!!

Διαφημίσεις

Όταν ήμουν μικρή, νόμιζα ότι η σκηνή που βλέπαμε με το Πολυτεχνείο και το τανκ να ρίχνει την πύλη ήταν κάτι που γινόταν κάθε χρονο... κι έτσι όταν μου έλεγαν οι μεγάλοι ότι όταν μεγαλώσω θα σπουδάσω εγώ φοβόμουν πάρα πολύ κι αγχωνόμουν μη με πατήσουν τα τανκς...

Εγω πάλι νόμιζα ότι στο τεράστιο κεφάλι που όλοι αφήνανε λουλούδια υπηρχαν μέσα τα κεφάλια των παιδιών που σκοτώθηκαν! :shock::shock:

Επισης δεν ήθελα να παιρνει η μαμά μου σοκολατάκια τζοκόντα γιατί φοβόμουν ότι θα ζωντανέψουν και τα δικά μας καδρα και θα μας φάνε τα σοκολατάκια! :lol::lol:

Ααα και κάτι άλλο, μια μέρα μου λέει ο μπαμπάς μου, θα πας στο περίπτερο και θα πάρεις 1 κοκα κόλα, την εφημερίδα και ενα πακέτο camel πουλάκι. Ο άνθρωπος εννοούσε να γυρίσω γρήγορα σαν το πουλάκι. Ελα όμως που εγώ ζητούσα τσιγάρα κάμελ πουλάκι και ο περιπτεράς ο καυμένος δεν ήξερε τι ήταν αυτό που ζητούσα. Εγώ να κλαίω, θέλω κάμελ πουλάκιιιιιιιι αφού αυτό μου ειπε ο μπαμπάς μου!!!!!!!!!! Ε, είδε και απόειδε ο καυμένος ο περιπτεράς πήρε τον πατερα μου τηλέφωνο και ήρθε και με μάζεψε!!!!!!!!!

Θυμαμαι καπου στην πεμπτη δημοτικου ,οι γονεις μου θα πηγαινανε μια επισκεψη και μας ειπαν εμενα και τον αδερφο μου(2 χρονια μεγαλυτερος),να κατσουμε να διαβασουμε γιατι οταν θα γυρνουσαν θα μας εξεταζαν.Ο αδερφος μου δεν ηθελε γενικα να διαβαζει,εγω οταν ειχα ορεξη μονο!!!!!!Και φυσικα οπως εννοειται δεν διαβασαμε.....Γυρισαν οι γονεις,εμενα με ανελαβε ο μπαμπας και τον αδερφο μου η μαμα!!!!!Τι εκανα ξερετε;Του ειπα ενα κειμενο που ηξερα,παλιοτερο δηλ.Που να ηξερε ο μπαμπας μου πιο μαθημα ειχαμε εκεινη τη μερα.(ιστορια).Οποτε εγω πηγα για υπνο και ο αδερφος μου μαζι με τη μαμα μου το ξενυχτησαν.χι χι χι!!!!!!!

Ποτε δεν ημουν καλη στην εκθεση. Ετσι 3η ή 4η Δημοτικου (δεν θυμαμαι ακριβως) μας ζητησαν να γραψουμε εκθεση με θεμα "Πως περασαμε το Πασχα". Ομως εκεινο το Πασχα εγω ειχα χτυπησει στο χερι και στο ποδι απο καψουλια, και ειχα χειρουργηθει.

Ετσι λοιπον εγραψα :

Ψηναμε ολοι μαζι το αρνι στην αυλη, μεχρι που ο μπαμπας μου και ο θειος μου σκασανε τα καψουλια με σφυρι και οχι με το πιστολι, μπηκανε στο ποδι μου και στο χερι μου, πηγαμε στο νοσοκομειο, μου τα φτιαξανε και γυρισαμε και το φαγαμε!!!!!!!!!!!!!

Το αποτελεσμα : Με ειχε σηκωσει η δασκαλα στην ταξη να της διευκρινισω τι ακριβως φαγαμε "Το αρνι ή το χερι μου και το ποδι μου???" Ρεζιλιιιιιιιι

Σχολικό κατόρθωμα:

Είμαι στην 3η δημοτικού και μου λέει η δασκάλα "πήγαινε να πεις στον δάσκαλο της 6ης ότι θέλω να τον δω όταν σχολάσουμε".

Τρέχω χαρούμενη που με διάλεξε η δασκάλα γι' αυτή τη.. δύσκολη αποστολή, χτυπάω την πόρτα της 6ης, ανοίγω και κάνω την απίστευτη ερώτηση:

"Συγνώμη, έχετε σπουδαίο μάθημα";;;

Όλη η 6η ξεραίνεται στα γέλια, ο δάσκαλος αρχίζει να με ρωτάει "τι θες παιδί μου" κι εγώ να επαναλαμβάνω "μα όχι, πείτε μου, έχετε σπουδαίο μάθημα; Δε θέλω να σας διακόψω"!!!

Για όλη την υπόλοιπη χρονιά τα παιδιά της έκτης με φώναζαν "σπουδαίο μάθημα" :oops::lol:

Διαφημίσεις

Εχω πάει σε σχολικό αγώνα μπάσκετ του δημοτικού. Κατά τη διαρκεια του αγώνα ακουγόταν διάφορα συνθήματα. Ενα όμως ακουγόταν περισσότερο από όλα. Ερχεται και με παίρνει ο μπαμπάς μου στο τέλος του αγώνα και με ρωτάει πώς περασαμε.

Καλά μπαμπά αλλά να σε ρωτήσω για ένα συνθημα που άκουγα διαρκώς και δεν ήξερα τί σημαίνει.

Ναι παιδί μου.

Τί θα πεί μπαμπά ' πω πώ πω πω πω πω τί τσιμπ.... ήταν αυτό;;;;;;;;;;;; :roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Αυτό παιδί μου....είναι μια κακή λέξη!!!!!!! :shock::shock::shock::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Ακόμα θυμάμαι το σοκαρισμένο ύφος του!!!!!!!!!!!!! :shock::shock::lol::lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Όταν ήμουν μικρή δεν έτρωγα τίποτα...σε αντίθεση με τώρα....το γάλα μου το έριχνα στο νεροχύτη, το μεσημεριανό μου στις γάτες, βγαίναμε έξω και το πετάγαμε κάτω απο το μπαλκόνι... Μία μέρα είχαμε πατάτες τηγανιτές...μα ήταν δυνατόν να μην μας αρέσαν;...τέλοςπάντων...και πετάξαμε τις πατάτες απο το μπαλκόνι και εκείνη την ώρα περνούσε ο πατέρας μου απο κάτω... Ήρθε πάνω και μας λέει "Οι πατάτες μου ήρθαν στο κεφάλι, γιατί δεν τρώτε;" Η απάντηση του αδερφού μου..."Το κάναμε για να βγάλεις μαλιά...ο πατέρας μου ήταν πάντα κάμπριο!!

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Όταν ήμουν μικρή έβλεπα τη Θεσσαλονίκη από τη βεράντα του σπιτιού μου και νόμιζα οτι έβλεπα την Αμερική. Και πάντα έλεγα στη μαμά μου "Μαμά πότε θα με πας στην Αμερική?Δες είναι πολύ κοντά αν πάμε από το μπαλκόνι." Ακόμη και τώρα που πάω στους γονείς μου βλέποντας τη Θεσσαλονίκη από τη βεράντα αναρωτιέμαι καμιά φορά πως το παιδικό μου μυαλό τη συνέδεσε με την Αμερικη.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Ενα πρωτο που μου ερχεται τωρα...Οταν ημουν μικρη νομιζα οτι ολα τα ανθοπωλεια τα ειχε μια κυρια που λεγοταν "Ανθη Φυτα"

:lol::lol:

ελα ρε!!!! κι εγω! και η μονιμη απορια: μα καλα ολα τα ανθοπωλεια η ιδια τα εχει???

me and my men...

Όταν ήμουν μικρή πίστευα ότι ο Χριστός είναι Έλληνας :roll::roll:

ναι και επισης ειχα κανει την κουλη ερωτηση στο δημοτικο: αφου λεγαμε οτι τα χριστουγεννα -Δεκεμβρη- γεννιεται ο Χριστος, μαθαινουμε για τη ζωη του και οτι σταυρωθηκε -Πασχα-... "Κυρια, αφου ο Χριστος γεννηθηκε Δεκεμβρη, ποτε προλαβε να παει 33 χρονων μεχρι τον Απριλη?" :shock::shock::shock:

και το καλο στην εξοχη... ειχα μαθει απο μικρη μια στοιχειωδη σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση... πουλακια, κουκακια, σπερματοζωαρια, μωρακια κτλ... ειμαστε λοιπον εκδρομη -πρεπει να ειμουν γυρω στα 4-5- και χαζευω ενα ποταμακι οπου ειχε γονους απο βατραχακια (τα οποια ειναι ιδια με σπερματοζωαρια-... οποτε παταω κατι φωνες (ειχε και αλλους τριγυρω) φωναζοντας "μαμα, μπαμπα, ελατε να δειτε πολλα σπερματοζωαρια!!!!" :shock::shock:

me and my men...

Διαφημίσεις

θυμηθηκα!

ηταν καλοκαιρι .πρεπει να ημουν 7-8 χρονων. μου λεει ο πατερας μου-ρε αγαπη δεν πας να παρεις κανα παγωτακι?- κ μου δινει ενα 1000ρικο.

πως μου κολησε στο μυαλο να χαλασω ολο το χιλιαρικο! πηγα στο περιπτερο,μου εδωσε ο ανθρωπος μια κουτα κ την γεμισα μεχρι επανω παγωτα(τοτε που ενα ξυλακι ειχε 50δρχ)

πηγα καμαρωτη στο σπιτι. μολις το ειδε η μανα μου τρελαθηκε.σημειωτεον την αλλη μερα φευγαμε για 3 μηνες διακοπες :lol:

και ενα δευτερο.ηθελα να δω πως ειμαι οταν κοιμαμαι κ πηγα μπροστα στον καθρεπτη με τα ματια κλειστα :wink:

Εγώ κάθε φορά που πηγαίναμε βολτόυλα στον ¨Ολυμπο έψαχνα να βρώ τις μητέρες φύσες και ρωτούσα τους δικούς μου μα καλά δεν θα πετύχουμε ποτέ καμια στο βουνό πότε κυκλοφορούν αυτές??

Είχα την εντύπωση πως είναι γυναίκες με αέρινα φουστάνια ,λουλούδια στα μαλλιά και περπατούν ανάλαφρα στα δάση :D

Επίσης στο νηπιαγωγείο παίζανε παιδάκια μεγαλύτερα του δημοτικού και άκουγα συνέχει να λένε πο@@της και νόμιζα είναι κάτι καλό πώς λέμε φίλε και πηγα και είπα τον παππού μου είσαι που@@ης και άρχισε να γελάει και μετά μουέίπαν να μην το ξαναπώ αλλά εγώ απορούσα γιατί :?:

Οταν είχε αρχίσει η εκπαίδευση μου σχετικά με τη χρήση του γιογιο..δεν ήμουν και πολύ επιμελής :oops:

Μου έλεγε η μαμά μου "οταν θες τσίσα θα φωνάζεις να φέρνω το γιογιο"

χμμμμμμμ, το έκανα λίγο στην αρχή αλλά μετα λούης..δεν τα έκανα πάνω μου αλλα πήγαινα στις γωνίες του σαλονιού και άφηνα το στίγμα μου εκεί. :oops::oops::oops:

Μανούλα τι υπομονετική που είσουν τότε!!!!

οταν ημουν 9 χρ μου ειχαν πει κατι μεγαλυτεες ξαδελφες οτι αν καψω χαρτι υγειας στο μπανιο θα σχηματιστει μια barbie με το αυτοκινητο της

ε ναι λοιπον το εκανα :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: το τι ακουσα μετα δεν περιγραφετε :lol::lol::lol::lol:

Αυτο Tab μου θυμισε οταν ημουν κι εγω περιπου 10-11 ελεγαν στο σχολειο μεγαλυτερα παιδια οτι αμα στις 12 τα μεσανυχτα σταθεις μπροστα στον καθρεφτη,αναψεις 2 κοκκινα κερια και κοιταξεις το ειδωλο σου,θα δεις πισω σου τον εξω απο δω!! Και το εκανα με μια φιλη μου(γιατι μονη μου φοβομουν!). Φυσικα δεν ειδα τιποτα :lol::lol::lol:

Ερε ιστοριες για αγριους...Τι μας λεγανε κι εμεις τα πιστευαμε...

Οι μεγαλύτερες ξαδέλφες ήταν μεγάλα καθάρματα!

Σε ηλικία περίπου 10 χρονών ρώτησα τις ξαδέρφες μου (η μία ήταν 16 και η άλλη 14) τι σημαίνει η λέξη αρχ..δια :oops:

Αφού έσκασαν στα γέλια, μου απάντησαν ότι είναι ένα είδος ζώνης που τη φοράνε οι άντρες πριν βγουν απ' το σπίτι :twisted:

Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να μάθω την αλήθεια :lol:

αμα στις 12 τα μεσανυχτα σταθεις μπροστα στον καθρεφτη,αναψεις 2 κοκκινα κερια και κοιταξεις το ειδωλο σου,θα δεις πισω σου τον εξω απο δω!!

Αυτό μας το έλεγαν κι εμάς, αλλά τα κεριά έπρεπε να είναι μαύρα...

Το περιστατικο εγινε με συμμαθητη μου στην 6η δημοτικου. Ειχαμε 10 λεπτα για να χτυπησει το κουδουνι για την τελευταια ωρα και λεει ο δασκαλος αν εχουμε καμια απορια εκτος μαθηματος. Ειχαμε ενα παιδακι που στην οικογενεια ηταν 4 αγορια, ενα στο γυμνασιο, αυτο, και αλλα δυο μικροτερα οι γονεις δασκαλοι, ανθρωποι της εκκλησιας κλπ. Και τι ρωταει το ατομο?

-Πως ξεχωριζουμε τα αγορια απο τα κοριτσια οταν γεννιουνται? Τα κοριτσια εχουν μακρια μαλλια?

Μιλαμε για 12 ετων παιδι :shock: Ο δασκαλος αφου κοκκινησε πρασινισε κιτρινισε και ξεροκαταπιε ειπε οτι τους κανουν ...εξετασεις αιματος. Καπου εκει χτυπησε το κουδουνι και την εκανε με ελαφρα. :lol:

lcWup3.png

Με ρωτάει η μαμά μου

-Μαρία θέλεις τσάι με γάλα?

- Όχι ρε μαμα, θέλω τσάι μικρά.

:lol::lol:

Ακόμα μου το λέει όποτε έιναι να κάνει τσαι!

Σαν κάτι ανέκδοτα τύποθ Λουκά- Νικο ελάτε να φάμε? Μα τι μαμα? Μα μόλις σας το είπα. (Λουκάνικο)

Όταν ήμουν μικρή νόμιζα ότι το κοκορέτσι μιας που το έβλεπα να σουβλίζεται δίπλα στο αρνί, ήταν... ζωάκι! Και έβοσκε κι αυτό ανέμελο δίπλα δίπλα με τα αρνάκια... (Όχι πείτε μου.. το φαντάζεστε ως ζώο?.. μακρουλό μακρουλό? :roll::lol: )

Επίσης, νόμιζα ότι τον αέρα τον δημιουργούν τα δέντρα που κουνιούνται τα κλαδιά τους... (άϊντε άϊντε... :lol: )

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...