Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ

Recommended Posts

Γεια σας.

Το μωράκι μου είναι κοντά 7 μηνών. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι κάθε φορά που του αλλάζω pampers περιμένει πότε θα ξεκολλήσω τα αυτοκόλλητα..και κατευθείαν αρπάζει το πουλάκι του και ότι άλλο πιάνεται και το τραβάει με όλη του τη δύναμη. Δεν τον προλαβαίνω και δεν βρίσκω τρόπο να τον ξεγελάσω να κάνει κάτι άλλο. Και δεν έχω και παραπάνω χέρια για να πιάνω πόδια, μωρομάντιλα, πάνα και χέρια μαζί. Συμβαίνει σε καμία αυτό; Τί να κάνω:::: :?::?

WbmQ.jpg.png

Διαφημίσεις

καλε και εμας το κανει και στην αρχη γελουσαμε ειδικα ο μπαμπας μας.. :lol:

αλλα το εχει βρει παιχνιδι και ταλαιπωρουμε πολυ να το αλλαξω και εγω ..δινουμε μαχη!!

εχω κατι πλαστικα παπακια και κατι αλλα παιχνιδακι και πριν του ανοιξω την πανα του τα δινω να απασχολειται αλλα και παλι με το ζορι τον κραταω πλεον.

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Στο βιβλίο που έχω με τα αλματα ανάπτυξης (ξερεις εσυ Ριτα) το αναφέρει αυτο . Ολα τα μωράκια το κάνουν και αγοράκια και τα κοριτσάκια :D Εμας δεν αρχισε ακομα . Ειναι φυσιολογικότατο ανακαλύπτουν το φύλλο τους :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Φοβάμαι μην τραυματιστεί ο χαζούλης. Το έχει πολύ μανία :roll: όταν του κάνω μπάνιο βρίσκει τη χαρά του. Τι παπακια, τι βατραχάκια τίποτα.... το μόνο που επιπλέει και τον συγκινεί :lol:

WbmQ.jpg.png

Διαφημίσεις

7 μηνων ειναι ακόμα, δε γινεται απο τώρα να ανακαλύπτει το φύλο του. Απο νωρίς στο άθλημα ο μπεμπης :lol: Μπορει απλά να είναι νευρικός όταν του αλλάζεις πάνα και να τραβάει ότι βρίσκει. Δοκίμασε να έχεις ένα παιχνιδάκι και να του το δίνεις όταν τον βάζζεις κατω για να τον αλλάξεις έτσι ώστε να είναι απασχολημένος.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΟΡΙ

Ο γιος μου ειναι 4 ετων.Απο βρεφος εκανε ακριβως αυτες τις κινησεις που περιγραφετε..Ρωτησα αμεσως τον γιατρο ( καθοτι φοβητσιαρα μαμα) και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενας κινδυνος, καθε παιδι εχει αλλη ηλικια που θα το ανακαλυψει και θα ασχοληθει μαζι του.Ποτε δεν του λεμε οχι κακο, γιατι ειναι ενα ευαισθητο σημειο ψυχολογικα και δεν πρεπει να του δημιουργησουμε αναστολες και φοβιες για αυτην την περιοχη.Ξερει αν ποναει, που σας διαβεβαιω δεν πονα, ισα ισα του αρεσει.Μου ειπε επισης οτι με αυτον τον τροπο ισως δεν χρειαστει αργοτερα να του κανεις επεμβαση ή εστω να μην χρειαστει να το κατεβασει ο γιατρος περισσοτερο.Ο γιατρος ειπε οτι ο δικος μου επειδη ασχολειταν με το μοριο του αρκετα δεν χρειαστηκε καμια τετοιου ειδους ενεργεια γιατι το εκανε μονος του λιγο λιγο. ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ..

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

69Dzp3.png

06pBp2.png

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΟΡΙ

Ο γιος μου ειναι 4 ετων.Απο βρεφος εκανε ακριβως αυτες τις κινησεις που περιγραφετε..Ρωτησα αμεσως τον γιατρο ( καθοτι φοβητσιαρα μαμα) και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενας κινδυνος, καθε παιδι εχει αλλη ηλικια που θα το ανακαλυψει και θα ασχοληθει μαζι του.Ποτε δεν του λεμε οχι κακο, γιατι ειναι ενα ευαισθητο σημειο ψυχολογικα και δεν πρεπει να του δημιουργησουμε αναστολες και φοβιες για αυτην την περιοχη.Ξερει αν ποναει, που σας διαβεβαιω δεν πονα, ισα ισα του αρεσει.Μου ειπε επισης οτι με αυτον τον τροπο ισως δεν χρειαστει αργοτερα να του κανεις επεμβαση ή εστω να μην χρειαστει να το κατεβασει ο γιατρος περισσοτερο.Ο γιατρος ειπε οτι ο δικος μου επειδη ασχολειταν με το μοριο του αρκετα δεν χρειαστηκε καμια τετοιου ειδους ενεργεια γιατι το εκανε μονος του λιγο λιγο. ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ..

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Πολύ ενδιαφέρον!! Μακάρι να είναι έτσι γιατί θυμάμαι τον ανιψιό μου που όταν του κατέβασε ο γιατρός το πουλάκι έκλαιγε για ένα μήνα τη 'τσουτσού" του ο καϋμενούλης :lol:

WbmQ.jpg.png

Πολύ ενδιαφέρον!! Μακάρι να είναι έτσι γιατί θυμάμαι τον ανιψιό μου που όταν του κατέβασε ο γιατρός το πουλάκι έκλαιγε για ένα μήνα τη 'τσουτσού" του ο καϋμενούλης :lol:

Ρε κορίτσια έχω μπερδευτεί. Τα μόρια των αγοριών δεν τα πειράζουμε έτσι δεν είναι? Σε περίπτωση φίμωσης κάνει κάτι ο γιατρος? Οι απόψεις διίστανται γιατί παλιότερα σε άλλο ποστ είχε ειπωθεί ότι από τις κινήσεις αυτές των γιατρών πολλά παιδάκια οδηγούνται στο χειρουργίο για τη φίμωση, ή κάπως έτσι. Τελικά τί ισχύει και τί μπορούμε να κάνουμε εμείς και τί πρέπει να περιμένουμε από το γιατρό και πότε?

as1cCF90g411200MTc1ZHB8MzQ1ZHxNRVhSSSBUQSBYUklTVE9ZR0VOTkE.gif

an1cCyH0g411210Nzc3NzlkaHwzNTIxNDQ1YmphZHxUTyBGQUZPVVRBS0kgTU9VIEVJTkFJ.gif

s-age.pngs-age.png

κι εμας ο δικος μας το πιανει μαζι με τα μπαλακια εδω και μηνες! εχω καταλαβει οτι του αρεσει για αυτο το κανει. νομιζω οτι ενας λογος παραπανω που το κανει ειναι επειδη τοσο καιρο το επιανα για να βοηθησω με τη φιμωση οποτε ανακαλυψε οτι του αρεσει να τον αγγιζουν εκει. ειναι απολυτα φυσιολογικο απλα δε βολευει οταν ειναι τιγκα στο σ....ο και θελει να βαζει το χερι του εκει. ο μπαμπας του δεν τον αφηνει οταν τον βλεπει στο μπανιο γιατι φοβαται οτι θα κανει ζημια και οντως και εγω φοβηθηκα σε καποια φαση γιατι πιανει τα μπαλακια με δυναμη και τα τραβα προς τα πισω αφου μετα ειναι κοκκινα για ωρα! αλλα σκεφτηκα οτι αν τον πονουσε δε θα το εκανε τοσο χαζος ειναι πια;

Διαφημίσεις

κι εμας ο δικος μας το πιανει μαζι με τα μπαλακια εδω και μηνες! εχω καταλαβει οτι του αρεσει για αυτο το κανει. νομιζω οτι ενας λογος παραπανω που το κανει ειναι επειδη τοσο καιρο το επιανα για να βοηθησω με τη φιμωση οποτε ανακαλυψε οτι του αρεσει να τον αγγιζουν εκει. ειναι απολυτα φυσιολογικο απλα δε βολευει οταν ειναι τιγκα στο σ....ο και θελει να βαζει το χερι του εκει. ο μπαμπας του δεν τον αφηνει οταν τον βλεπει στο μπανιο γιατι φοβαται οτι θα κανει ζημια και οντως και εγω φοβηθηκα σε καποια φαση γιατι πιανει τα μπαλακια με δυναμη και τα τραβα προς τα πισω αφου μετα ειναι κοκκινα για ωρα! αλλα σκεφτηκα οτι αν τον πονουσε δε θα το εκανε τοσο χαζος ειναι πια;[/quote

Και εγώ τον βοηθούσα με τη φίμωση. Πράγματι μπορεί να είναι και αυτό. Και όσο αφορά το αν ποναει με έχει μπερδέψει. γεννήθηκε με πολύ μαλλί...τώρα έχει μπούκλες και τα τραβάει και αυτά με πολύ μανία. αν τραβάει τα μαλλιά του με τη δύναμη που τραβάει τα δικά μου ε, τότε πονάει!!!!! Τα μπαλάκια του είναι και πιο ευαίσθητα εύχομαι να μην τα πονά. :roll:

WbmQ.jpg.png

ναι και ο δικος μας τραβα τα μαλλια του! στην αρχη νομιζα οτι ειναι ενδειξη νευρωσης και εβλεπα το μελλον του ως καραφλου εφηβου απο το παθος της τριχοτιλομανιας!!! μετα διαβασα καπου οτι οταν νυσταζουν τραβανε αυτια, μαλλια κτλ.

εμάς τώρα που είναι 16 μηνών ξεκίνησε να το τραβάει και ξεσπά στα γέλια. Το δύσκολο είναι αυτό που λέτε ότι δεν μπορώ να τον αλλάζω πια. πρέπει να είμαστε πια 2 άτομα..

Νομιζω ολα το τραβανε..

Αλλα οπως ειπε και η φιλη παραπανω, δικο τους ειναι οτι θελουν το κανουν.. :lol:

Οντως απο τεχνικης αποψης υπαρχει μια δυσκολια στο αλλαγμα αλλα μην πανικοβαλεσαι απο τωρα .. περιμενε να παει 2 που θα τον κυνηγας και γυρω γυρω στο δωματιο..

Εγω κανω τουλαχιστον μιση ωρα να τον ντυσω και να τον αλλαξω..

Δεν θελει ουτε να βγαλει τα ρουχα του και οταν επιτελους τα βγαλει δεν θελει να βαλει αλλα.. :lol:

Αλλα ειναι φυσιολογικο.. Για σκεψου πως θα αντιδρουσες αν ερχοταν καποιος στα καλα καθουμενα εκει που καθεσαι στην ησυχια σου και ηθελε σωνει και ντε να σου αλλαξει ρουχα χωρις λογο..

και λεω χωρις λογο γιατι πχ αν ο δικος μου λερωθει η βραχει ερχεται απο μονος του και μου λεει "μαμα.. βγαλουμε.."

:lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

:shock: πωπο για αυτο ηθελα κοριτσακι....ειναι πιο απλα ρε παιδι μου τα πραγματα....τα ξερουμε.

Και τα κοριτσάκια πιάνουν ..εκει κάτω :D

Οσο και αν δεν το πιστεύουμε ή μας φαινετε νωρις (οπως ειπε μια φιλη πιο πάνω) τα μωρά μας ανακαλύπτουν το σώμα τους και το φύλλο τους . Μπορει ακομα να μην το καταλαβαινουν αλλα ανακαλύπτουν . Οπως βάζουν το χέρι ή το ποδι στο στομα ετσι πειράζουν και το πουλάκι τους

:D

VgL7.jpgIgLdp2.png

ναι δεν εχει να κανει με την ηλικια. εγω εχω φιλη που αυνανίζεται απο τα 5, της το εδειξαν στο νηπιαγωγειο. Δεν ηξερε η καημενη τι εκανε και οι γονεις της της φωναζαν αλλα δεν της εξηγουσαν γιατι ειναι κακο οποτε εκεινη συνεχιζε ακαθεκτη και οχι μονο, επειδη νευριαζε που της απαγορευαν κατι τοσο ευχαριστο χωρις αιτιολογια αρχισε να το κανει και μπροστα σε κοσμο για σπασιμο!

επισης ο ανιψιος μου που ειναι μολις 7 στα καλα καθουμενα μπορει να γδυθει και να αρχισει! αντε τωρα να εξηγησεις....

• 3 χρόνια μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...