Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πεθερά και σκυλί

Dwraki1

Recommended Posts

Μια απλή ίωση οδηγεί το νεογέννητο στο νοσοκομείο και τους γονείς σε μπελάδες. Δεν είναι απλή διαδικασία... Αυτό είναι σίγουρο. Το λένε όλοι οι παιδίατροι προς γνώση των γονιών και προφύλαξη. Υπάρχουν βέβαια και τα απρόοπτα κυρίως όταν υπάρχουν στο σπίτι μεγαλύτερα αδερφάκια. Οι μεγάλοι όμως απαγορεύεται να ρισκάρουν με την υγεία του μωρού.

Το πλύσιμο των χεριών απ' όλους αλλά και τα αντισηπτικά τζελ οινοπνεύματος σε φανερά σημεία του σπιτιού θα πρέπει να είναι στην ρουτίνα. 

Τώρα ,για τα μαιευτήρια , πιστεύω ότι σε θέματα θηλασμού και παιδιατρικά η ενημέρωση θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά τους γονείς. Δεν μου αρέσει δηλαδή αυτή η "ελαστικότητα" του στυλ... έρχονται οι παιδίατροι  να δουν το νεογνό και είναι παρόν όλο το σόι η μπαίνει η μαία να δείξει στην λεχώνα πως να θηλάσει το μωρό της και έχει πάνω απ' το κεφάλι της την κάθε πεθερα, μάνα, ξαδέρφη κτλ. Όταν έρχονται μαίες και γιατροί θα πρέπει όλοι εκτός από τους γονείς να βγαίνουν από το δωμάτιο και για λόγους διακριτικότητας και για καλύτερο διάλογο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους...

Η κάθε πεθερα και μη που κούνα ειρωνικά το κεφάλι σε καθετί που δεν της "κάθεται" καλά στο αυτί... δεν είναι εκείνη που θα τρέξει σε οτιδήποτε συμβεί στο μωρό.

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί να διαπραγματευτείς κάτι που δεν θες να γίνεται με το παιδί σου. Δεν πειράζει αν είσαι υπερβολική στα μάτια τους, δεν σε αφορά αυτό, αυτό που σε νοιάζει είναι να μην θέσεις την ασφάλεια και την υγεία του παιδιού σε κίνδυνο.

Εκεί μπαινει η τελεία, δεν έχεις να συζητήσεις τίποτα περισσότερο. Εμένα άλλοι με θεωρούσαν υπερβολική και άλλοι χαλαρή, καθόλου δεν λάμβανα υπόψη μου την γνώμη των υπολοίπων, ακολουθούσα τις οδηγίες του γιατρού και είχα το κεφάλι μου ήσυχο, όταν το παιδί αρρωσταίνει δεν ταλαιπωρείται καμία γιαγιά και κανένας παππούς, τα παιδιά μας ταλαιπωρούνται και εμείς που μας τρώνει οι τύψεις για το τι κάναμε λάθος και αρρώστησε το παιδί μας.

Να ακούς μόνο τον γιατρό σου και να βάλεις την πεθερά σου στην θέση της γιατί πίστεψε με το θέμα με το σκυλί είναι ένα απο τα πάρα πολλά που μπορεί να προκύψει.

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...