Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδικο αππορυπαντικο . Μεχρι ποτε ?

Χρησιμοποιώ παιδικό απορρυπαντικό  

1.240

1. 1. Χρησιμοποιώ παιδικό απορρυπαντικό

• Μεχρι τον 6ο μηνα
    • Μεχρι τον 10ο μηνα
    • Ακομα και μετα τον 12ο μηνα
    • Δεν εβαζα ποτε

Recommended Posts

Εαν υπάρχει υγρό αρκάδι

είστε σίγουρες οτι είναι ΜΟΝΟ απο αγνά λάδια?

Εάν λέει "ΜΕ πράσινο σαπούνι"

σημαίνει οτι έχει όλη την συνηθισμένη χημικούρα

ΜΕ πράσινο σαπούνι!!

Τουλάχιστον το αρκάδι σε σκόνη

είναι μόνο απο φυσικά έλαια.

(τουλάχιστον έτσι λένε)

Μπορείτε να φτιάξετε πάντως και μόνες σας

υγρό αρκάδι πανεύκολα:

Βάλτε σε μια κανάτα 1 μεζούρα αρκάδι

προσθέστε περίπου μισό λίτρο νερό,

και χτυπήστε με ραβδομπλέντερ.

Βάλτε το σε ένα μπουκάλι νερού.

Φτιάξτε καμιά 10-αριά μπουκάλια

και αποθηκεύστε τα στο ντουλάπι σας.

Θα ξέρετε οτι το κάθε μπουκάλι

είναι 1 δόση υγρού απορρυπαντικού.

Μην φοβηθείτε να φτιάξετε πολλά μπουκάλια.

Το μείγμα αυτό διατηρείται για τουλάχιστον 3 μήνες

και εκτός ψυγείου.

(το έχω τσεκάρει)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 141
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εαν υπάρχει υγρό αρκάδι

είστε σίγουρες οτι είναι ΜΟΝΟ απο αγνά λάδια?

Να προσθέσω, για όσους το επιλέγουν με κριτήριο την ασφάλεια, ότι το πόσο ακίνδυνο είναι ένα απορρυπαντικο φαίνεται από τα συστατικά του κι όχι από το αν γράφει "αρκάδι", "baby", "με (πράσινο) σαπούνι", "με αιθέρια έλαια" κτλ.

697577wcowvfyq3s.gif

Να προσθέσω, για όσους το επιλέγουν με κριτήριο την ασφάλεια, ότι το πόσο ακίνδυνο είναι ένα απορρυπαντικο φαίνεται από τα συστατικά του κι όχι από το αν γράφει "αρκάδι", "baby", "με (πράσινο) σαπούνι", "με αιθέρια έλαια" κτλ.

Συμφωνώ & εγώ σημασία έχει το συστατικό του κάθε προιόντος όχι η φίρμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν την σπέσιαλ μυρωδιά που έχουν τα κοινά ούτε κάνουν αφρό πολύ....αλλά αν είναι καλύτερο για τα παιδιά μου ιδιαίτερα όταν ήταν μωρούλια ..ΝΑΙ τα χρησιμοποιούσα.!!:!::!::)

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, εμένα οι κόρες μου είναι 7 μηνών και έχω σταματήσει τα απορρυπαντικά και μαλακτικά για βρέφη. Χρησιμοποιώ αυτά που πλένουμε τα δικά μας ρούχα. Όταν τις έφερα σπίτι από την εντατική και κατά τη διάρκεια της παραμονής εκεί, τα ρουχαλάκια τους τα έπλενα με υγρό απορρυπαντικό proderm και μαλακτικό. Μετά συνέχισα τη χρήση του απορρυπαντικού αλλά όχι και του μαλακτικού λόγω του ότι δεν είχαν πολύ μυρωδιά τα ρούχα και δεν μου άρεσε. Μου αρέσει να είναι φρεσκομοσχομυρισμένα. Έτσι ανακάλυψα ένα μαλακτικό βανίλιας και ορχιδέας και δεν το αλλάζω με τίποτα. Και δεν προκάλεσε κάτι, κάποιον ερεθισμό στα κορίτσια μου.

Διαφημίσεις

Γεια σε όλες! Τον πρώτο καιρό χρησιμοποιούσα το αρκάδι, αλλά δε μου πολυάρεσε. Κάποια στιγμή έτυχε και δοκίμασα το planet baby και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένη.

0mthp3.png

• 1 month later...

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι άσχετο? Τα βρεφικά έπιπλα τα πλύνατε με παιδικό απορρυπαντικό πριν τα τοποθετήσετε στο δωμάτιο? Μια μαία μου είπε ότι πρέπει να τα σαπουνίσω όλα πριν τα τοποθετήσω και μου φαίνεται λίγο κουλό, τι λέτε?

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι άσχετο? Τα βρεφικά έπιπλα τα πλύνατε με παιδικό απορρυπαντικό πριν τα τοποθετήσετε στο δωμάτιο? Μια μαία μου είπε ότι πρέπει να τα σαπουνίσω όλα πριν τα τοποθετήσω και μου φαίνεται λίγο κουλό, τι λέτε?

Εγώ τα πέρασα όλα (και τα περνάω κατά καιρούς) με οινόπνευμα 70° (αυτό από το φαρμακείο που έκανα και τον αφαλό) λίγο σε ένα πανάκι και ούτε μυρωδιά μένει και νιώθω πιο ήσυχη

• 5 months later...

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

εγω τα επιπλα τα εκανα με ενα βρεγμενο πανακι.εμενα τωρα που ειναι 2 μηνων κανω τα ρουχαλακια της με το protherm αλλα μολις παει 6 μηνων θα αρχισω να τα πλενω με το δικο μας.εμενα η κολλητη μου και η μια η νυφη μου που ζουνε γερμανια και τις ειχα ρωτησει εκει τι προτεινουν συνηθως οι γιατροι μου ειπαν οτι κανενας γιατρος δεν θα σου προτεινει χωρις λογο(προληπτικα)να κανεις κατι ιδιαιτερο με τα ρουχα κτλ και γενικα οι μαμαδες εκει δεν ειναι τοσο τρελλαμενες με τετοια θεματα και γενικα μια χαρα ειναι τα μωρακια τους

εγω τα επιπλα τα εκανα με ενα βρεγμενο πανακι.εμενα τωρα που ειναι 2 μηνων κανω τα ρουχαλακια της με το protherm αλλα μολις παει 6 μηνων θα αρχισω να τα πλενω με το δικο μας.εμενα η κολλητη μου και η μια η νυφη μου που ζουνε γερμανια και τις ειχα ρωτησει εκει τι προτεινουν συνηθως οι γιατροι μου ειπαν οτι κανενας γιατρος δεν θα σου προτεινει χωρις λογο(προληπτικα)να κανεις κατι ιδιαιτερο με τα ρουχα κτλ και γενικα οι μαμαδες εκει δεν ειναι τοσο τρελλαμενες με τετοια θεματα και γενικα μια χαρα ειναι τα μωρακια τους

και εγω ετσι...πολυ χαλαρα το σταματησα 6 μηνων το παιδικο απορυπαντικο και καθαριζα το δωματιο της μικρης με οτι κανω και το υπολοιπο σπιτι εκτος απο χλωρινη.οταν σφουγγαριζα με χλωρινη εκλεινα το δωματιο της μικρης;) και επισης μεχρι τον χρονο και λιγο παραπανω το μονο που εκανα(με δικο μας απορρυπαντικο παλι)επλενα ξεχωριστα τα ρουχα της.απο 17 -18 μηνων ολα μαζι με τα δικα μας...μια χαρα ειναι;)

• 3 months later...

τα επιπλα τα εκανα μονο την ημερα που τα τοποθετησα με σαπουνι και νερο και τα σκουπισα με μαλακο πανι.πλεον τα κανω με υγρα πανακια που τραβανε τη σκονη.οσο για τα ρουχα εβαλα σαπουνι κ μαλλακτικο proderm μεχρι τον 6 μηνα.πλεον τα πλενω με τα δικα μου απορυπαντικα αλλα τα βαζω μονα τους.αααα το πατωμα μου ειχε πει ο παιδιατρος να το κανω με πρασινο σαπουνι στο δωματιο της μικρης και καθε μερα μεχρι να φτασει στον 6 για να μην εισπνεει σκονη η μικρη ουτε χημικα...

• 2 χρόνια μετά...

Στο πρώτο μου παιδί αναρωτιόμουν: Βρεφικό απορρυπαντικό μέχρι πότε;

Στο τελευταίο μου παιδί αναρωτιόμουν: Βρεφικό απορρυπαντικό ΑΠΟ πότε;

Ασφαλές; Δεν ξέρω. Πάντως σε κανένα παιδί δεν αντιμετώπισα διαφορά ή πρόβλημα ή αλλεργία. Δεν ξέρω καν αν τα βρεφικά απορρυπαντικά κάνουν αυτό που λένε, ούτε αν τα κοινά απορρυπαντικά είναι τόσο ένοχα όσο λένε.

Τελικά μετά από ένα τσούρμο παιδιά, έχω περισσότερες απορίες απ' όσες είχα στην αρχή.......:roll:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

• 1 month later...

Καλημέρα. Να ρωτήσω τις πιο έμπειρες ή όσες θυμούνται. Από πότε πλένουμε τα ρούχα των παιδιών μαζί με τα δικά μας; Κανόνες; Κάτι που πρέπει να ξέρω;

Τώρα είδα μια απάντηση πιο πάνω που λέει για 17-18 μηνών. Άλλες τι νομίζετε;

Επεξεργάστηκαν by νκκ284
πρόσθεση

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Διαφημίσεις

Καλημέρα. Να ρωτήσω τις πιο έμπειρες ή όσες θυμούνται. Από πότε πλένουμε τα ρούχα των παιδιών μαζί με τα δικά μας; Κανόνες; Κάτι που πρέπει να ξέρω;

Τώρα είδα μια απάντηση πιο πάνω που λέει για 17-18 μηνών. Άλλες τι νομίζετε;

Εγω μεχρι κ τα δυο δ σκεφτηκα να τα βαλω με τα δικα μας παρολο που χρησιμοποιω απλο απορρυπαντικο.μπορει κ να το δοκιμαζα αλλα τελικα λογω οτι τωρα θα χουμε κ του μπεμπη ειπα να πλενω μαζι των παιδιων για κανα 2χρονια ακομη.σιγουρα δ θα το συνεχιζα μετα τα 5

Εγω μεχρι κ τα δυο δ σκεφτηκα να τα βαλω με τα δικα μας παρολο που χρησιμοποιω απλο απορρυπαντικο.μπορει κ να το δοκιμαζα αλλα τελικα λογω οτι τωρα θα χουμε κ του μπεμπη ειπα να πλενω μαζι των παιδιων για κανα 2χρονια ακομη.σιγουρα δ θα το συνεχιζα μετα τα 5

Vicky μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Καλώς να δεχτείς τον μπέμπη σου σύντομα!!!!

μικρά ανθρωπάκια, απέραντη ευτυχία

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...