Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πεθερικα και καλεσμένοι βάπτισης

Recommended Posts

Λοιπόν, τα αγαπητά πεθερικα μετά από απουσία (της πεθεράς κυρίως) 2 μηνών έδωσαν το στίγμα τους και μπελάδες μαζί... Καλά είχαμε ησυχία τόσο καιρός ,τους έπιασε ο πόνος για το μωρό!

Θέμα ήταν η βάπτισης της μικρής που θα γίνει το καλοκαίρι και οι καλεσμένοι που θα έχουν εκείνοι... Μέχρι πριν κάποιους μήνες σε ίδια συζήτηση περί βάπτισης μας είχαν πει ότι θα καλέσουν 2-3 φίλους τους μόνο και τίποτα παραπάνω (τους συγγενείς τους άντρα μου τους έχουμε βάλει ήδη στην δική μας λίστα). Σήμερα λοιπόν, μας έσκασαν το εξής:  κυρίως η πεθερα...ο πεθερός είναι υποχείριο μέχρι να μαλώσει και με αυτόν. Θέλουν να καλέσουν 40 άτομα εκκλησία και τραπέζι...30 προσκλήσεις με λίγα λόγια! Κάτι άσχετες ,ξεχασμένες φίλες της που δεν τις ξέρουμε καν! Φυσικά κανένας λόγος να πληρώσουν κάτι αλλά ακόμη και για δώρο συμβολικό στο μωρό για την βάπτιση αμφιβάλλω. Τέλος πάντων, της είπαμε ότι κάτι τέτοιο είναι παράλογο καθώς καλούμε όποιον είναι κοντά μας και θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να καλέσουμε. Παρόλαυτά, μπορούμε να της δώσουμε μέχρι 10 το πολύ προσκλήσεις να καλέσει όποιον νομίζει στενό της φιλο., Όχι όμως και 40 άτομα δικά της και άσχετα. Δεν είναι πανυγήρι, η ο γάμος της μαϊμους! Πειράζει που δεν γουστάρω την κάθε άγνωστη κατινα στην βάπτιση του παιδιού μου; Πειράζει που δεν θέλω να επιβαρυνθω με επιπλέον 600 ευρώ για το τραπέζι;;

Με τα πολλά μας είπε ότι δεν γίνεται να δεχτεί μόνο τις 10 προσκλήσεις καθώς τους έχει προσκαλέσει προφορικά (τα 40 άτομα) και ότι δεν γίνεται να έρθει αν δεν τους καλέσουμε όλους τους δικούς της! Την κάθε δηλαδή Κίτσα, πίτσα κτλ!

Αποκορύφωμα; Να τους κάνουμε και τα ναύλα και τα ξενοδοχεία από την τσέπη μας για αυτούς που θα έρθουν από άλλες πόλεις!!!!

Ξέροντας την θεωρώ απίθανο και ψέμα αυτό που είπε ότι τους κάλεσε προφορικά και αποδέχτηκαν την πρόταση. Ο άντρας μου επιβεβαίωσε την σκέψη μου λέγοντας πως κάποιους απ' αυτούς έχει να τους μιλήσει πάνω  από 15 χρόνια!

Ειλικρινά θέλω να κρατάω ισορροπίες και σε καμία περίπτωση να ξεφτιλιστουμε στην βάπτιση. 

Με τον άντρα μου τα έχουμε πει πολλές φορές τα ξέρουμε και τους έχουμε σε απόσταση.

Για τα περί ναύλων και ξενοδοχείων γέλασα δυνατά!

Τι να κάνω; Να την αφήσω να κάνει ότι καταλαβαίνει και να κόψει τον λαιμό της η να κάνω πρώτη φορά πίσω μιας που οι "καλεσμένοι "της είναι φαντομαδες;

Διαφημίσεις

πρίν από 19 λεπτά , Dust pink είπε:

Λοιπόν, τα αγαπητά πεθερικα μετά από απουσία (της πεθεράς κυρίως) 2 μηνών έδωσαν το στίγμα τους και μπελάδες μαζί... Καλά είχαμε ησυχία τόσο καιρός ,τους έπιασε ο πόνος για το μωρό!

Θέμα ήταν η βάπτισης της μικρής που θα γίνει το καλοκαίρι και οι καλεσμένοι που θα έχουν εκείνοι... Μέχρι πριν κάποιους μήνες σε ίδια συζήτηση περί βάπτισης μας είχαν πει ότι θα καλέσουν 2-3 φίλους τους μόνο και τίποτα παραπάνω (τους συγγενείς τους άντρα μου τους έχουμε βάλει ήδη στην δική μας λίστα). Σήμερα λοιπόν, μας έσκασαν το εξής:  κυρίως η πεθερα...ο πεθερός είναι υποχείριο μέχρι να μαλώσει και με αυτόν. Θέλουν να καλέσουν 40 άτομα εκκλησία και τραπέζι...30 προσκλήσεις με λίγα λόγια! Κάτι άσχετες ,ξεχασμένες φίλες της που δεν τις ξέρουμε καν! Φυσικά κανένας λόγος να πληρώσουν κάτι αλλά ακόμη και για δώρο συμβολικό στο μωρό για την βάπτιση αμφιβάλλω. Τέλος πάντων, της είπαμε ότι κάτι τέτοιο είναι παράλογο καθώς καλούμε όποιον είναι κοντά μας και θεωρούμε εμείς ότι πρέπει να καλέσουμε. Παρόλαυτά, μπορούμε να της δώσουμε μέχρι 10 το πολύ προσκλήσεις να καλέσει όποιον νομίζει στενό της φιλο., Όχι όμως και 40 άτομα δικά της και άσχετα. Δεν είναι πανυγήρι, η ο γάμος της μαϊμους! Πειράζει που δεν γουστάρω την κάθε άγνωστη κατινα στην βάπτιση του παιδιού μου; Πειράζει που δεν θέλω να επιβαρυνθω με επιπλέον 600 ευρώ για το τραπέζι;;

Με τα πολλά μας είπε ότι δεν γίνεται να δεχτεί μόνο τις 10 προσκλήσεις καθώς τους έχει προσκαλέσει προφορικά (τα 40 άτομα) και ότι δεν γίνεται να έρθει αν δεν τους καλέσουμε όλους τους δικούς της! Την κάθε δηλαδή Κίτσα, πίτσα κτλ!

Αποκορύφωμα; Να τους κάνουμε και τα ναύλα και τα ξενοδοχεία από την τσέπη μας για αυτούς που θα έρθουν από άλλες πόλεις!!!!

Ξέροντας την θεωρώ απίθανο και ψέμα αυτό που είπε ότι τους κάλεσε προφορικά και αποδέχτηκαν την πρόταση. Ο άντρας μου επιβεβαίωσε την σκέψη μου λέγοντας πως κάποιους απ' αυτούς έχει να τους μιλήσει πάνω  από 15 χρόνια!

Ειλικρινά θέλω να κρατάω ισορροπίες και σε καμία περίπτωση να ξεφτιλιστουμε στην βάπτιση. 

Με τον άντρα μου τα έχουμε πει πολλές φορές τα ξέρουμε και τους έχουμε σε απόσταση.

Τι να κάνω; Να την αφήσω να κάνει ότι καταλαβαίνει και να κόψει τον λαιμό της η να κάνω πρώτη φορά πίσω μιας που οι "καλεσμένοι "της είναι φαντομαδες;

χα χα χα καλα κ εγω δεν πιστευω οτι βρηκε σαραντα ατομα κ τα καλεσε προφορικα. κ να το εκανε αυτο οι μισοι δεν θα το θυμουνται κιολας. κ σιγα μην εχουν ολοι την εννοια να ερθουν στα δικα σας βαφτισια κ μαλιστα αφου ειναι κ μακρια. εδω διπλα ειμαστε κ οι μισοι δεν ερχονται γιατι βαριουνται. 

τιποτα τελευταια στιγμη πες εχω αφησει 5 κενες θεσεις κ τελειωσε το θεμα. 

πρίν από 38 λεπτά , Dust pink είπε:

Αχ αν είναι δυνατόν. Πολύ ευγενικά να της πεις ότι λεφτά για τραπέζι για περιττά άτομα δεν έχετε κ αν τα θέλει τόσο αυτή να τα πληρώσει μόνη της. Εγώ στη θέση σου θα της έδινα κάποιες προσκλήσεις που τόσο θέλει απλά χωρίς τραπέζι.. Κ οποιος θέλει έρχεται μόνο στην εκκλησία!

Ακολουθείτε το αρχικό πλάνο.δινετε 10προσκλησεις στα πεθερικά,φαντάζομαι χωρίς να είναι καλεσμένοι στο τραπέζι,κ φυσικά χωρίς ναύλα κ διαμονή

Αν έδωσε τον προφορικό της λόγο,ας τους κάνει τα έξοδα κ ας τους ταισει.κακως τον έδωσε χωρίς να ρωτήσει

Στη βάπτιση καλούνε οι γονείς,όχι οι παππούδες

Αφού συμφωνείτε με τον σύζυγό μην το σκέφτεσαι καν.για οποιαδήποτε κουβέντα  μιλάει εκείνος μαζί της,αν κ είναι περιττή πλεον

Απλά θέλει να σας εκνευρίσει . Κακώς ασχολείσαι . Πες της ένα «καλά θα δούμε , έχουμε καιρό ακόμα» και κάθε φορά που στο αναφέρει, επανάλαβε την ίδια ακριβώς φράση . Η αδιαφορία και η απάθεια προς το άτομο της θα κάνει τη διαφορά . Αν εκνευριστεί : «αααα συγνώμη αλλά στη βάφτιση καλεί η νονά και ειναι σε κλειστό κύκλο» . Σαν να μιλάς σε άσχετο περαστικό . Χωρίς ειρωνεία , χωρίς νεύρα . Μην αφήνετε πεθερές και μαμάδες να κάνουν κουμάντο στις ζωές σας. Είστε ενήλικες ;) 

Διαφημίσεις

Η συγκεκριμένη κανένα κουμάντο δεν κανει... Της κόπηκε ο βήχας προ πολλού και μάλλον για αυτό αντιδρά έτσι. Τυπικές είναι οι σχέσεις καθαρά λόγο άμεσης συγγένειας που περιορίζονται στις 1-2 φορές το μήνα και αν για 1-2 ώρες (σε αυτό το διάστημα κάνει ότι κανει...). Αρχικά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα κάποιους οικογενειακούς φίλους των παππούδων να παραβρεθούν και στο τραπέζι, μιλάμε για νορμάλ πλαίσια 1-2 ζευγαρια. Χαρακτηριστικά, οικογενειακοί φίλοι των γονιών μου που μας τίμησαν όταν γεννήθηκε το μωρό με δώρο.,Δεν γίνεται να τους αγνοήσω, είναι γαϊδούρια! Μιλάμε για 4 άτομα που με πρωτοβουλία δική μου τους καλω... Όχι 40 άσχετους που δεν έχω καμία σχέση και υποχρέωση!

Επί του οικονομικού τώρα, είναι στο στυλ Βάλτα και τα βρίσκουμε...όσο τα βρήκατε εσείς άλλο τόσο και εμεις!! Δεν είναι το πρόβλημα στα 2,3 άτομα αν εκρινα ότι πρέπει να καλεστουν, ούτε θα καταδεχομουν να τα πληρώσει! Φοβάμαι μήπως εκείνη την ώρα σκάσουν άκυροι...

Η "σύζητηση" έληξε ως εξής , αν θέλεις να έρθεις έλα αν όχι δεν τρέχει και τίποτα.. εμείς θα βαπτίσουν εκανονικά και χωρίς εσένα με τους "φίλους" σου. Όπως νιώθεις πράξε! Για τον λόχο που σκοπεύεις να φέρεις ξέχασε το , 10 προσκλησουλες είσαι καλά! Μεγάλη γυναίκα είσαι ποσες κοινωνικές επαφές έχεις πια;; Και μάλιστα με κόσμο που ούτε ξέρουμε ούτε μας ξέρει!

Δεν κάθομαι να μπω σε διαδικασία και κουβέντα μαζί της , βαριέμαι αφόρητα! Όμως ρε παιδιά στεναχωριέμαι για τον άντρα μου περισσότερο που νιώθει ντροπή και ανεβάζει 17-18 πίεση κάθε φορά! 

Το άγχος μου επίσης είναι μη δω στην βάπτιση έξτρα άτομα δικά της και τρελαθώ τελείως...θα μου πείτε τώρα ποιος θα έρθει ακάλεστος αλλά πραγματικά ο όμοιος με τον όμοιο....κολλάνε στο σκεπτικό!

3 ώρες πρίν, Macgyver είπε:

Απλά θέλει να σας εκνευρίσει . Κακώς ασχολείσαι . Πες της ένα «καλά θα δούμε , έχουμε καιρό ακόμα» και κάθε φορά που στο αναφέρει, επανάλαβε την ίδια ακριβώς φράση . Η αδιαφορία και η απάθεια προς το άτομο της θα κάνει τη διαφορά . Αν εκνευριστεί : «αααα συγνώμη αλλά στη βάφτιση καλεί η νονά και ειναι σε κλειστό κύκλο» . Σαν να μιλάς σε άσχετο περαστικό . Χωρίς ειρωνεία , χωρίς νεύρα . Μην αφήνετε πεθερές και μαμάδες να κάνουν κουμάντο στις ζωές σας. Είστε ενήλικες ;) 

Καλα.για τους καλεσμενους της πεθερας με καλυψατε.

Να ομως κ κατι αλλο που συνηθιζεται αλλα μου τη δινει αφορητα.Ο κουμπαρος σε τιμαει κ τον τομας κ εσυ.Ξοδευεται κ αυτο δεν ειναι ευκολο στις μερες μας αλλα του κα ουμε κ εμεις δωρο.Καλουμε τους γονεις κ τα αδερφια του.Γιατι πρεπει να φερει καλεσμενους ασχετους δικους του που εσυ δεν τους ξερεις η απλα του εχεις ακουστα?Κ αυτοι οι αγνωστοι σου τι πρεμουρα εχουν να ερθουν στη βαπτιση του παιδιου σου?Εγω κ θα βαριομουν κ θα ντρεπομουν.Αυτο ποτε δεν το καταλαβα.Καποτε ηταν αλλιως τα πραγματα.Ο νονος διαλεγε κ το ονομα.τωρα οι κοινωνικες σχεσεις αλλαξαν.Αυτο γιατι συμβαινει ακομη?

Ακόμη κ να έρθουν ακαλεστοι τι θα γίνει;το πολύ να πάρουν μια μπομπονιέρα.δ θα υπάρχει χώρος στο τραπέζι

Μαγιοπουλας εξαρτάται από τον νονο φαντάζομαι,κ τι σχέση έχετε.αλλα σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να "φανούν"

Η πρώτη μας νονά είναι ξαδέρφη,τα έξτρα άτομα της ήταν η σχέση της κ 5φιλες,οι φίλες δ ήταν στο τραπέζι.κ ο μόνος λόγος που ήρθαν οι 3ηταν γτ η μία από αυτές έμενε στην πόλη μας

Η δεύτερη νονά είχε τους στενούς συγγενείς,γονείς,αδερφό ,γιαγιά,θείους κ την άλλη της κουμπάρα(δ ήταν όλοι στο τραπέζι).αλλα είμαστε χρόνια φίλες οπότε τους ξέραμε όλους

Αντίστοιχα η αδερφή μου όταν έγινε νονά κάλεσε γονείς,αδέρφια,παππούδες,θειους(λιγότερο από 20ατομα).χωρίς να είμαστε στο τραπέζι

(Εμένα αυτό που δ μου αρέσει είναι που παίρνουν μπομπονιέρες για όσους δ ήρθαν.κυριως οι μεγαλύτεροι που περνούν από τις παιδικές για τα εγγόνια τους.τουλ ας τα φέρνανε μαζί.sorry για το off topic)

Διαφημίσεις

Νομίζω πως το σκέφτεσαι πάρα πολύ σωστά. Δεν έχεις να πεις τίποτα περισσότερο. Καλέστε μόνο όποιον θέλετε εσείς χωρίς να δίνεις σημασία στις επιθυμίες τρίτων.

Μην κάθεσαι να σκας για το τι θα γίνει ΑΝ η πεθερά σου αποφασίσει να καλέσει τους φίλους της, αν το κάνει τότε ας τους πληρώσει ναύλα - φαγητό και διαμονή.

Ευχαριστηθείτε την βάφτιση του παιδιού σας και μην ασχολείστε με οτιδήποτε μπορεί να σας χαλάσει.

Είναι τόσο υπερβολική που καταντάει για γέλια κι όχι για κλάματα!

Εφόσον συμφωνείς με τον άντρα σου όλα καλά και μια χαρά το χειριστήκατε.  

Τόσες προσκλήσεις για τόσα άτομα στο τραπέζι και τέλος. 

10 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Να ομως κ κατι αλλο που συνηθιζεται αλλα μου τη δινει αφορητα.Ο κουμπαρος σε τιμαει κ τον τομας κ εσυ.Ξοδευεται κ αυτο δεν ειναι ευκολο στις μερες μας αλλα του κα ουμε κ εμεις δωρο.Καλουμε τους γονεις κ τα αδερφια του.Γιατι πρεπει να φερει καλεσμενους ασχετους δικους του που εσυ δεν τους ξερεις η απλα του εχεις ακουστα?Κ αυτοι οι αγνωστοι σου τι πρεμουρα εχουν να ερθουν στη βαπτιση του παιδιου σου?Εγω κ θα βαριομουν κ θα ντρεπομουν.Αυτο ποτε δεν το καταλαβα.Καποτε ηταν αλλιως τα πραγματα.Ο νονος διαλεγε κ το ονομα.τωρα οι κοινωνικες σχεσεις αλλαξαν.Αυτο γιατι συμβαινει ακομη?

Γιατί στις βαφτίσεις το 1ο τιμώμενο πρόσωπο είναι το μωρό που βαφτίζεται και αμέσως μετά είναι ο νονός. Με τον οποίο στη ουσία συγγενεύετε με αυτή την κουμπαριά. 

Μπορεί να έχει κι άλλους πολύ δικούς του ανθρώπους πέρα από τους γονείς του και να θέλει να μοιραστεί αυτή την τόσο σημαντική στιγμή για τη ζωή του. Γιατί είναι πολύ σημαντικό το να γίνεσαι πνευματικός γονιός και πολλοί άνθρωποι όταν κάνουν σημαντικά πράγματα θέλουν να τα μοιράζονται με τους οικείους τους. 

Από εκεί και πέρα οι καλεσμένοι του νονού διαμορφώνονται σε σχέση με τους καλεσμένους του ζευγαριού. Αν πχ το ζευγάρι καλέσει στο τραπέζι 30 άτομα, προφανώς κι ο κουμπάρος θα αρκεστεί σε γονείς/παιδιά του. Αν όμως το ζευγάρι έχει 100 καλεσμένους, ε τότε πρέπει να έχει το δικαίωμα να καλέσει κι αυτός περισσότερα άτομα. Μια αναλογία στο 10% περίπου θεωρώ πως είναι καλή.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Από τους νόνους δεν έχω κανένα παράπονο! Είναι κύριοι! Θα καλέσουν μετρημένα άτομα γονείς και αδέρφια που έτσι και αλλιώς είχαμε υπολογίσει στην δική μας λίστα μιας και τους ξέρουμε χρόνια! Ο νονός στο κάτω κάτω της γραφής είναι και ξένος με την έννοια της συγγένειας (ακόμη) και δείχνει περισσότερο σεβασμό και κατανόηση από μια γιαγιά... εκεί τρελαίνομαι!!

Για μπομπονιέρες, θέλοντας να είμαι πιο πρακτική θα σωθούν πριν την βάπτιση μαζί με το προσκλητήριο, σπίτι και μπομπονιέρα - πρόσκληση δηλαδή. Στην εκκλησία θα έχω κάποιες ελάχιστες για όσους για τον α,β λόγο δεν την πήραν στο χέρι. Αν και στους μακρινούς θα τις στείλω ταχυδρομικώς. Μόνο τα γλυκά και δώρα για τα παιδάκια θα έχω στην εκκλησία.

Για τα ναύλα και τα ξενοδοχεία δεν το συζητώ καν...είναι αστείο ακόμη και σαν φραση, δεν στέκομαι καν εκεί ,το προσπερνω και δεν το ακούω καθόλου. Ούτε για την εκκλησία με απασχολεί είναι δημόσιος χώρος και δεν μπορώ να να εμποδίσω κανένα να βρίσκεται. Στο τραπέζι ομως, αν δω ξαφνικά κάποια άσχετα άτομα που με το φτωχό τους το μυαλό έρθουν ακαλεστα από τους γονείς (χωρίς πρόσκληση επίσημη) φοβάμαι. Ούτε είμαι διαθέσιμη εκείνη την ώρα μπροστά σε τόσο κόσμο να ρεζιλευτω διώχνοντας τούς και να μαλώνω σε μια άκρη με την πεθερά... Πιάνω όλα τα ενδεχόμενα 

Τα λεγόμενα προς εκείνη ήταν σαφέστατα ,αν κάνει του κεφαλιού της κακό δικό της!

Αφορμή που το θυμήθηκα και κλαίω από τα γέλια... Εκεί που υπήρχε σιωπή στην ατμόσφαιρα γιατί πέρα από τα τυπικά δεν έχουμε και κάτι άλλο να πούμε ,μας χωρίζει άβυσσος...λέει μόνη της: θα σας συμβουλεύσω σε κάτι...Σου ζήτησε κάποιος την συμβουλή σου; Όχι, αλλά εγώ θα το πω... Αντί για δώρο στην βάπτιση να γράψετε στο προσκλητήριο κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης... Ελάχιστη καταβολή 50€....

Παγωτό εμείς και γέλια μέχρι δακρύων. Τι είναι το παιδί; Στεγαστικό δάνειο;;; Αυτές τις γυφτιες μόνο εσύ τις κάνεις οπότε σκέψου μήπως κανείς κανένα παιδάκι μιας και σε περνούν και τα χρόνια (75 χρόνων) να κάνεις την βάπτιση του όπως εσύ θέλεις!!

Aπορώ αλήθεια...πάντως εντάξει δεν έχεις παράπονο  η πεθερά σου έχει χιούμορ, γιατί δεν μπορεί να τα εννοεί αυτά, κάνει πλάκα ε??έλα πες την αλήθεια, κάνει πλάκα δεν μπορεί.!!

πρίν από 8 λεπτά , kotsifikos είπε:

Aπορώ αλήθεια...πάντως εντάξει δεν έχεις παράπονο  η πεθερά σου έχει χιούμορ, γιατί δεν μπορεί να τα εννοεί αυτά, κάνει πλάκα ε??έλα πες την αλήθεια, κάνει πλάκα δεν μπορεί.!!

Όχι δεν κάνει καθόλου πλάκα, τα εννοεί Χαχαχα. Σοβαρα!Άσχετα αν εγώ τα παιρνω στην πλάκα για ευνόητους λογους:)...

Διαφημίσεις

1 minute ago, Dust pink said:

Όχι δεν κάνει καθόλου πλάκα, τα εννοεί Χαχαχα. Σοβαρα!Άσχετα αν εγώ τα παιρνω στην πλάκα για ευνόητους λογους:)...

Εντάξει τότε respect για την υπομονή και την ηρεμία σου.Εγώ νομίζω δεν θα μπορούσα να το διαχειριστώ τόσο μα τόσο καλά!!

1 minute ago, marakiz said:

Ελάχιστη καταβολή 50 ευρώ λέει! αχαχαχαχα

Είδες που καλά λέω πως έχει χιουμορ η πεθερά??χαχαχα

Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να αποκτήσω απάθεια μη νομίζεις...Στην αρχή την έπαιρνα στα σοβαρά και κόντευα να τρελαθω...μετά τα πήρα αλλιώς ,έκοψα τις επαφές τις πολλές (στο χέρι της είναι να κρατηθούν και αυτές οι λίγες) ,αρκέστηκα στα απολύτως τυπικά για χάρη συζύγου και παιδιού σαν μια παρουσία γιαγιας-παππου και άντε γεια!!! Πρώτα κάνουμε κάτι, μετά το μαθαίνουν αν το μάθουν. Έτσι και αλλιώς ούτε καμία σχέση εξάρτησης έχω οικονομικη, ηθική, βοήθειας κάπου η  ότι άλλο  σε τίποτα οπότε δεν μπορεί να την βγει...και αν το κάνει για φανταστικά πράγματα απομονώνεται και τελείως μέχρι να συμμορφωθεί για αυτές τις 1-2 ώρες που βρισκόμαστε. 

Πάντως είσαι πολύ 'τυχερή' που τουλάχιστον σας προειδοποίησε ότι θέλει να καλέσει άσχετους, γιατί τα δικά μου λατρεμένα πεθερικουλια εμφάνισαν ξαφνικά κόσμο χωρίς να μας έχουν πει τίποτα.. Αρχισαν να μου εύχονται ξαφνικά διάφοροι των οποίων την ύπαρξη αγνοώ και σκάει μύτη μια πεθερά να μου συστήνει τους φίλους της! Έμεινα κοκκαλο γιατί φοβηθηκα μην κανει καμια βλακεια και στο τραπεζι, αλλά ευτυχώς έμεινε εκεί το θέμα.

1 hour ago, Merendoula είπε:

Πάντως είσαι πολύ 'τυχερή' που τουλάχιστον σας προειδοποίησε ότι θέλει να καλέσει άσχετους, γιατί τα δικά μου λατρεμένα πεθερικουλια εμφάνισαν ξαφνικά κόσμο χωρίς να μας έχουν πει τίποτα.. Αρχισαν να μου εύχονται ξαφνικά διάφοροι των οποίων την ύπαρξη αγνοώ και σκάει μύτη μια πεθερά να μου συστήνει τους φίλους της! Έμεινα κοκκαλο γιατί φοβηθηκα μην κανει καμια βλακεια και στο τραπεζι, αλλά ευτυχώς έμεινε εκεί το θέμα.

Καλά, δεν απορώ με το μυαλό των πεθερικων. Απορώ με τους καλεσμένους που πάνε σε μια βάπτιση ακάλεστοι επίσημα...θα πηγαίνατε σε μια εκδήλωση χωρίς να λάβετε πρόσκληση; Μόνο με ένα προφορικο κάλεσμα; Που ξεκινάνε να πάνε;

@kotsifikos εννοεί πραγματικά και τα 50€... Αν βέβαια της πεις ότι και εσύ θα δωσεις, θα μιλάει κινέζικα...και γλωσσομαθής!!! Αν θυμηθώ προτάσεις και ατάκες θα κλάψετε είτε από γέλια είτε από λύπη!!

πρίν από 29 λεπτά , Dust pink είπε:

Καλά, δεν απορώ με το μυαλό των πεθερικων. Απορώ με τους καλεσμένους που πάνε σε μια βάπτιση ακάλεστοι επίσημα...θα πηγαίνατε σε μια εκδήλωση χωρίς να λάβετε πρόσκληση; Μόνο με ένα προφορικο κάλεσμα; Που ξεκινάνε να πάνε;

@kotsifikos εννοεί πραγματικά και τα 50€... Αν βέβαια της πεις ότι και εσύ θα δωσεις, θα μιλάει κινέζικα...και γλωσσομαθής!!! Αν θυμηθώ προτάσεις και ατάκες θα κλάψετε είτε από γέλια είτε από λύπη!!

Δε μου φαίνεται τόσο τραγικο αυτό. Ίσα ίσα, χωρίς να είναι καλεσμένοι στο τραπέζι, ετοιμάζονται, δαπανούν χρόνο και πάνε με το δώρο τους -ελπιζω- να τιμήσουν τους γνωστούς τους (τους παππούδες του μωρού), που τους κάλεσαν από τη χαρά τους, και το εγγόνι τους. Εμένα δε θα με πείραζε τοσο αν ερχόταν κόσμος των πεθερικών μου ή των γονιών μου στο μυστηριο αλλά αν είχαν την απαίτηση να καλεστουν κ στο τραπέζι εκεί θα υπήρχε θέμα. Άσχετα απ' αυτο, θεωρώ απαραδεκτο το να επεμβαίνει ο οποιοσδήποτε σε μια καθαρά οικογενειακή υπόθεση και ειδικά τόσο σημαντική όπως η βάφτιση του παιδιού σου.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με φίλους παππούδων που καλέστηκαν από τους ίδιους μέσω πρόσκλησης.  Λέμε στους παππούδες  πάρε 5-10 προσκλήσεις και δωσε κατά βούληση όπου  νομιζεις. Το να ξεκινήσω επειδή μια φιλενάδα μου μου είπε προφορικά "βαπτίζεται το εγγόνι μου, άντε έλα" το θεωρώ υπερβολή και επιπολαιότητα... Τα προσκλητήρια δίνονται σ αυτούς που θέλουμε για κάποιο λόγο, διαφορετικά όλα θα ήταν εν λευκώ και ο κάθε συγγενείς και νονός θα καλούσε όλο τον κόσμο με ένα τηλέφωνο. Τετοιους τύπους τους βλέπω εξαιρετικά δύσπιστα ως προς την χαρά... περισσότερο προς κουτσομπολιό τινουν να παραβρίσκονται παρά για πραγματικά ουσιαστικό λόγο!

9 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Από τους νόνους δεν έχω κανένα παράπονο! Είναι κύριοι! Θα καλέσουν μετρημένα άτομα γονείς και αδέρφια που έτσι και αλλιώς είχαμε υπολογίσει στην δική μας λίστα μιας και τους ξέρουμε χρόνια! Ο νονός στο κάτω κάτω της γραφής είναι και ξένος με την έννοια της συγγένειας (ακόμη) και δείχνει περισσότερο σεβασμό και κατανόηση από μια γιαγιά... εκεί τρελαίνομαι!!

Για μπομπονιέρες, θέλοντας να είμαι πιο πρακτική θα σωθούν πριν την βάπτιση μαζί με το προσκλητήριο, σπίτι και μπομπονιέρα - πρόσκληση δηλαδή. Στην εκκλησία θα έχω κάποιες ελάχιστες για όσους για τον α,β λόγο δεν την πήραν στο χέρι. Αν και στους μακρινούς θα τις στείλω ταχυδρομικώς. Μόνο τα γλυκά και δώρα για τα παιδάκια θα έχω στην εκκλησία.

Για τα ναύλα και τα ξενοδοχεία δεν το συζητώ καν...είναι αστείο ακόμη και σαν φραση, δεν στέκομαι καν εκεί ,το προσπερνω και δεν το ακούω καθόλου. Ούτε για την εκκλησία με απασχολεί είναι δημόσιος χώρος και δεν μπορώ να να εμποδίσω κανένα να βρίσκεται. Στο τραπέζι ομως, αν δω ξαφνικά κάποια άσχετα άτομα που με το φτωχό τους το μυαλό έρθουν ακαλεστα από τους γονείς (χωρίς πρόσκληση επίσημη) φοβάμαι. Ούτε είμαι διαθέσιμη εκείνη την ώρα μπροστά σε τόσο κόσμο να ρεζιλευτω διώχνοντας τούς και να μαλώνω σε μια άκρη με την πεθερά... Πιάνω όλα τα ενδεχόμενα 

Τα λεγόμενα προς εκείνη ήταν σαφέστατα ,αν κάνει του κεφαλιού της κακό δικό της!

Αφορμή που το θυμήθηκα και κλαίω από τα γέλια... Εκεί που υπήρχε σιωπή στην ατμόσφαιρα γιατί πέρα από τα τυπικά δεν έχουμε και κάτι άλλο να πούμε ,μας χωρίζει άβυσσος...λέει μόνη της: θα σας συμβουλεύσω σε κάτι...Σου ζήτησε κάποιος την συμβουλή σου; Όχι, αλλά εγώ θα το πω... Αντί για δώρο στην βάπτιση να γράψετε στο προσκλητήριο κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης... Ελάχιστη καταβολή 50€....

Παγωτό εμείς και γέλια μέχρι δακρύων. Τι είναι το παιδί; Στεγαστικό δάνειο;;; Αυτές τις γυφτιες μόνο εσύ τις κάνεις οπότε σκέψου μήπως κανείς κανένα παιδάκι μιας και σε περνούν και τα χρόνια (75 χρόνων) να κάνεις την βάπτιση του όπως εσύ θέλεις!!

Μα την αλήθεια αν μου έλεγε τέτοιο πράγμα η πεθερά μου, θα πήγαινα να τυπώσω ενα προσκλητήριο ειδικά γι αυτην και με τον τροπο ακριβως που το διατύπωσε, αλλάζοντας το ποσο. 1.000 ευρώ νομιζω ειναι καλα για να της ανεβάσεις λιγάκι την πίεση.....

πρίν από 18 λεπτά , Κάντι είπε:

Μα την αλήθεια αν μου έλεγε τέτοιο πράγμα η πεθερά μου, θα πήγαινα να τυπώσω ενα προσκλητήριο ειδικά γι αυτην και με τον τροπο ακριβως που το διατύπωσε, αλλάζοντας το ποσο. 1.000 ευρώ νομιζω ειναι καλα για να της ανεβάσεις λιγάκι την πίεση.....

Χαχαχα καλό! Βαριέμαι ακόμη και να πάω στο τυπογραφείο! Άσε γιατί η πίεση είναι στα ύψη...μια με το όνομα, μια με άλλα διάφορα από την μια ήττα στην άλλη ! Μέχρι εδώ καλά είναι!

ω και αλλο θεμα με βαπτιση!!!απορω τι δικαιωμα εχουν να καλουν κοσμο και να εχουν τετοιεσ απαιτησεις να πληρωσεις τα δικα τους ατομα!!!

λοιπον @Dust pink οπως εμαθες βαφτιζω και εγω το καλοκαιρο τον μικρο μου και η πεθερα μου αποφασισε να καλεσει καποια δικα της ατομα φυσικα χωρις να ρωτησει λεγοντας οτι θα βγει το ονομα του πεθερου μου!!! οταν της ειπαμε οτι εκανε λαθος που καλεσε κοσμο και επισης ακομα πιο πολυ λεγοντας και ονομα το οποιο δε θα βγει αποφασισε να τσαντιστει διοτι την εκθετουμε και τις προσκλησεις της τισ εχει κανει καθως εχει πει και το ονομα!!!χαχαχα!!!κατι τετοιοι ανθρωποι ειναι απο μακρια και αγαπημενοι!!εγω δεν ασχολουμαι πια μαζι τους γιατι μονο φασαρια μου φερνουν!!!

Επεξεργάστηκαν by sweety**

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...