Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χρονος αναμονής για επόμενη εγκυμοσύνη

sokolataki82

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια.

Θα ήθελα να μου πειτε αν έχετε συζητήσει με τους γιατρούς σας ποσο καιρος πρεπει να μεσολαβήσει απ το φυσιολογικο τοκετό μέχρι τη νέα εγκυμοσύνη.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν όσες γεννήσατε αρκετά πριν την ΠΗΤ στη πρώτη εγκυμοσύνη είχατε το ίδιο προβλημα στη δευτερη ειδικά αν δεν είχε μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα απ το πρώτο τοκετο μέχρι το δευτερο.

Στενευουν ηλικιακά τα περιθώρια και σίγουρα θέλουμε δευτερο παιδί . Η κόρη μου είναι 8 μηνών και συζητάμε με τον άντρα μου όταν χρονίσει να αρχίσουμε ελευθερα.

Ομως επειδή πήρα μόνο μια βδομάδα απ τον 9ο έχω αγχωθεί μήπως στη δευτερη εγκυμοσύνη γεννήσω πολύ προωρα..

Πείτε μου αν μπορείτε τις εμπειρίες σας και τις συμβουλές των γιατρών σας έτσι ώστε να διασταυρώσω απόψεις.

Ευχαριστώ πολυ!!!

Διαφημίσεις

Βασικά νομίζω είσαστε καλά!Εγώ μετά απο καισαρική που γέννησα το Μάιο μου είχε πει η γυναικολόγος ότι από Ιανουάριο κ μετά μπορούμε να προσπαθήσουμε για 2ο.Μέτρησε απλά το 9μηνο να είναι μετά το χρόνο αν κατάλαβα καλά.Το γεγονός ότι μια εγκυμοσύνη δεν ήταν τελειομηνη δε σημαίνει ότι θα είναι κ η επόμενη.Η κάθε μια είναι ξεχωριστή..Βέβαια αρμόδιος για να σου λύσει ολες τις απορίες σου είναι ο γιατρός σου γτ μπορεί να συντρέχει κάποιος λόγος που εμείς δε γνωρίζουμε.Με το καλό το 2ο μωράκι σου!

ο γιατρός μου είχε πει 4-6 μήνες μετά το τοκετό.

Μου φαίνεται παρα πολύ λίγος καιρός και είπα να ρωτήσω και εδώ και να πάρω και μία δευτερη γνώμη άλλου γιατρού.

Ο λόγος που γέννησα νωρίτερα είναι ότι είχα συσπάσεις απο νωρίς.

Ισως σε επόμενη εγκυμοσύνη να με πλακώσουν στα μαγνήσια.

πρίν από 3 λεπτά , sokolataki82 είπε:

Μου φαίνεται παρα πολύ λίγος καιρός και είπα να ρωτήσω και εδώ και να πάρω και μία δευτερη γνώμη άλλου γιατρού.

Ultrogestran και μαγνήσιο σε γενικές γραμμές δίνουν όπως και σίδηρο, όμως το γεγονός ότι είχες συσπάσεις απο νωρίς στην 1η εγκυμοσύνη δε σημαίνει ότι θα τις έχεις και στη 2η.Αν τα πάντα ήταν φυσιολογικά και οι εξετάσεις σου ήταν καλές,θέλω να πω δλδ οτι δεν υπήρχε κάποιο παθολογικό αίτιο δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι απο τωρα για τη 2η εγκυμοσύνη.

πρίν από 2 λεπτά , Elfer είπε:

Ultrogestran και μαγνήσιο σε γενικές γραμμές δίνουν όπως και σίδηρο, όμως το γεγονός ότι είχες συσπάσεις απο νωρίς στην 1η εγκυμοσύνη δε σημαίνει ότι θα τις έχεις και στη 2η.Αν τα πάντα ήταν φυσιολογικά και οι εξετάσεις σου ήταν καλές,θέλω να πω δλδ οτι δεν υπήρχε κάποιο παθολογικό αίτιο δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι απο τωρα για τη 2η εγκυμοσύνη.

Απλά μήπως να το καθυστερήσω παραπάνω γιατι έχω ακούσει οτι αν δεν μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διαστημά υπάρχει το ρίσκο προωρότητας..

ποσο μάλλον και στο πρώτο οριακά δεν θεωρήθηκε προωρη γέννα.  μέχρι τις 37 εβδομάδες νομίζω θεωρείται προωρο το μωρό.

απ την άλλη είμαι 36 ποσο να το καθυστερήσω.. κινδυνευω να μην τα καταφέρω αν αφήσω να περασουν 2-3 χρόνια συν του οτι αυξάνονται πιθανοτητες για συνδρομα κτλ κάθε χρόνο που περνάει

Διαφημίσεις

πρίν από 20 λεπτά , sokolataki82 είπε:

Απλά μήπως να το καθυστερήσω παραπάνω γιατι έχω ακούσει οτι αν δεν μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διαστημά υπάρχει το ρίσκο προωρότητας..

ποσο μάλλον και στο πρώτο οριακά δεν θεωρήθηκε προωρη γέννα.  μέχρι τις 37 εβδομάδες νομίζω θεωρείται προωρο το μωρό.

απ την άλλη είμαι 36 ποσο να το καθυστερήσω.. κινδυνευω να μην τα καταφέρω αν αφήσω να περασουν 2-3 χρόνια συν του οτι αυξάνονται πιθανοτητες για συνδρομα κτλ κάθε χρόνο που περνάει

Δεν το γνωρίζω αυτό με το ρίσκο προωροτητας που λες οπότε δεν μπορώ να σου απαντησω.Σίγουρα όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνονται κ οι πιθανότητες για κάποιο σύνδρομο.Αν όμως ο γιατρός σου σου δίνει το οκ δεν πρέπει να αγχώνεσαι,σίγουρα είναι ο κατάλληλος να σου απαντήσει κ να σου λύσει τις απορίες-ανησυχίες σου.

Εγώ γέννησα με καισαρική στις 37 εβδομάδες, σίγουρα δεν είναι το ιδανικό όμως σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται πρόωρο.

Εμένα μου είχε πει πως για ένα εξάμηνο δεν έπρεπε να μείνω έγκυος.

Καλησπερα! Εγω ειχα γεννησει με φυσιολογικο στις 39 εβδομαδες. Ο γιατρος οταν σαραντησα μου ειπε και αυριο αν θες μπορεις να ξαναμεινεις. Ξεκινησαμε προσπαθειες οταν η κορη μου ηταν 7 μηνων και ειχα θετικο τεστ την ημερα των πρωτων γενεθλιων της! Το δευτερο γεννηθηκε στις 38 εβδομαδες αλλα με προκληση.

1 ώρα πρίν, sokolataki82 είπε:

Ο γιατρός σου μάλλον εννοούσε πότε είναι έτοιμο το σώμα σου για μια δεύτερη εγκυμοσύνη.  Από συζητήσεις που έχω κάνει κατά καιρούς δεν υπάρχει κοινή γραμμή σ αυτό άλλος προτείνει μετά το 6 μηνο άλλος γύρω στο τρίμηνο κοκ. Πρακτικό είναι περισσότερο το θέμα μιας και δεν είναι τόσο εύκολη μια εγκυμοσύνη με ένα μωρό κατω του έτους... Για το πότε θα γεννήσεις, έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει κάποιο ρόλο , σε συνάρτηση με τον γιατρό σου βέβαια λόγω ιστορικού θα πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα λίγο νωρίτερα για παν ενδεχόμενο. Αυτό που έχω ακούσει είναι ότι ο χρόνος τοκετού μειώνεται στο δεύτερο παιδί , γέννας δηλαδή πιο γρήγορα σε ώρα.

Μετα από φυσιολογικό τοκετό μου  είπε να περιμένω ένα 6μηνο. Το πότε θα γίνει ο τοκετός νομίζω δεν εξαρτάται από το διάστημα μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Εκτός κι αν έχεις συγκεκριμένο ιστορικό που προκαλεί προωρότητα.

Διαφημίσεις

Να ρωτησω εγω βρε κοριτσια κατι?Γεννησα προωρα την 28η βδομαδα δηλαδη 7 μηνων περιπου με καισαρικη λογο αποκόλλησης και συσπασεων.. Για να ξαναμεινω εγκυος πρεπει να περασουν 2 χρονια για να μπορω να γεννησω φυσιολογικα και οχι με καισαρικη? Ετσι εχω ακουσει. Επισης υπαρχει πιθανοτητα για προωροτητα ξανα? Παντως σε ολες τις εξετασεις που ειχα κανει ηταν ολα μια χαρα δεν ειχα κανενα προβλημα.

1 ώρα πρίν, ΓιώταΤσ είπε:

Να ρωτησω εγω βρε κοριτσια κατι?Γεννησα προωρα την 28η βδομαδα δηλαδη 7 μηνων περιπου με καισαρικη λογο αποκόλλησης και συσπασεων.. Για να ξαναμεινω εγκυος πρεπει να περασουν 2 χρονια για να μπορω να γεννησω φυσιολογικα και οχι με καισαρικη? Ετσι εχω ακουσει. Επισης υπαρχει πιθανοτητα για προωροτητα ξανα? Παντως σε ολες τις εξετασεις που ειχα κανει ηταν ολα μια χαρα δεν ειχα κανενα προβλημα.

Επειδή η καθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή αν δεν υπάρχει παθολογική αιτία δεν τίθεται θέμα προωροτητας.Όσο για το άλλο επειδή δεν το γνωρίζω δες στο θέμα vback και έχει κ στην αρχική του parents αντίστοιχο θέμα.Κάπου λέει ότι δεν υπάρχουν δεδομένα για χρονικό διάστημα μικρότερο των 24 μηνών.Να ξέρεις οτι ο γιατρός θα πρέπει να ειναι πιστοποιημένος για vback και δεν είναι πολλοί που το κάνουν

https://parents.org.gr/health/a707

On 15/3/2018 at 8:19 ΜΜ, ΓιώταΤσ είπε:

Mετά από καισαρική θα σου πει ο γιατρός σου πότε είναι ασφαλές να ξαναμείνεις έγκυος, συνηθως λένε μετά το χρόνο, ανάλογα βέβαια και τη γυναίκα. Το αν μπορείς να γεννήσεις φυσιολογικά, είναι μία άλλη υπόθεση, που έχει να κάνει και με το λόγο της καισαρικής, το πώς έγινε η επέμβαση, το γιατρό/νοσοκομείο που θα βρεις, το πώς θα εξελιχθεί η εγκυμοσύνη, και στην τελική το ρίσκο που είσαι διατεθειμένη να πάρεις. Δεν είναι απλά θέμα χρόνου, αν και σίγουρα κάτι σαν τα πρώτα 1-2 χρόνια είναι πολύ πιο μεγάλος ο κίνδυνος.

On 15/3/2018 at 8:19 ΜΜ, ΓιώταΤσ είπε:

Αρκετοί γιατροί ακόμη και μετά από 2 χρόνια περασμένης καισαρικης δεν αναλαμβάνουν φυσιολογικό τοκετό. Για ιατρικούς λόγους με κίνδυνο πάντα την μητερα. Προσωπικα το θεωρώ πιο σωστο από θέμα γιατρού να γίνει δεύτερη καισαρική. Τώρα κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την λαχταρά της μέλλουσας μαμάς για φυσιολογικό τοκετό ,έχοντας μια προηγούμενη καισαρική σε μικρό χρονικό διάστημα, το κάνουν. Δεν θα τους εμπιστευομουν. Μιλάω για σύντομο χρονικό διάστημα για να μην παρεξηγηθω. Αν περασουν από 3 έτη και πανω αρκετές γυναίκες με προηγούμενη καισαρική, πραγματοποιούν επιτυχώς φ.τ.

Διαφημίσεις

Ψάχνοντας το θέμα στο google βρίσκω πως σημαντικά μεγάλες πιθανότητες για ρήξη της μήτρας σε περίπτωση vbac μετά από καισαρική έχουν οι γυναίκες με μεσοδιαστημα μεταξύ του τοκετού και της έναρξης της επόμενης εγκυμοσύνης λιγότερο από 6 μήνες . Δείτε εδώ έρευνα https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17978122 όπου σναφέρει 2,66% πιθανότητα. 

Γενικά ως προς την έναρξη επόμενης εγκυμοσύνης μετά από καισαρική (όχι για vbac) εδώ http://www.fisher-price.com/en_AU/playtime/parenting/articlesandadvice/articledetail.html?article=tcm:175-25998

Λέει πως μεταξύ τοκετών (προσοχή όχι μεταξύ τοκετού και επόμενης έναρξης εγκυμοσύνης) συστηνόταν διάστημα 19 μηνών με άλλους να συστήνουν και πιο σύντομα.

Μια καλή απάντηση έχει και εδώ http://www.caesarean.org.uk/FAQ.html#preGap όπου αναφέρει πως η ρήξη μετά από καισαρική έχει  μικρές πιθανότητες 2% και είναι αυξημένη περισσότερο σε όσες έχουν έναρξη εγκυμοσύνης κάτω από 6 μήνες μετά το προηγούμενο τοκετό. 

Πέρα από τις έρευνες η προσωπική μου γνώμη είναι πως και το πολύ σύντομα αλλά και η μεγάλη αναμονή λόγω φόβου είναι προς τα άκρα και θα πρέπει να αποφεύγονται. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...