Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμπειρια απο χρηση sns

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες, 

Θα με ενδιέφεραν οι εμπειρίες όσων έχουν χρησιμοποιήσει σύστημα συμπληρωματικής σίτισης. Έχω διαβάσει πώς λειτουργεί και αν χρειαστεί θα με καθοδηγήσει και ειδικός, αλλά με ενδιαφέρει να ξέρω στην πράξη αν φέρνει αποτελέσματα. Μπορεί όντως να οδηγήσει σε εκμάθηση θηλασμού ή θα κάνω άλλο ένα έξοδο για κάτι που υποτίθεται είναι δωρεάν και θα επενδύςω και ψυχολογικά χωρίς αποτέλεσμα για άλλη μια φορά; 

Διαφημίσεις

Καλησπερα. 

Το ειχα χρησιμοποιησει ελαχιστα γιατι δυσκολευομουν να κανω το μωρο να πιασει και το σωληνακι και το στηθος μαζι. Επειδη ηταν και τεμπελιτσα,μια φορα ειχε πιασει μονο το σωληνακι και ρουφαγε απο εκει, λες και επινε καφε! Ενος μηνα μωρο!

επομενως δεν εχω και την καλυτερη εμπειρια αλλα ισως να ειναι επειδη το μωρο ετσι κι αλλιως δυσκολευοταν να πιασει το στηθος

Πιάνει το μωρό το στήθος; Εχετε κάνει προσπάθεια θηλασμού; Πόσο είναι τώρα; To εχω ακούσει μόνο σα μέθοδο όταν υπάρχει θέμα παραγωγής και πρέπει να δωθεί συμπλήρωμα σε μικρό μωρό αλλά το μωρό πιάνει  καλά το στήθος, απλά όντως δε φτάνει το γάλα της μαμάς. 

Μόνο του δεν πιάνει καλά. Με τις σιλικόνες πιάνει καλά πλέον, ανοίγει το στόμα του όπως πρέπει και κάνει κινήσεις. Όμως εκνευρίζεται όταν δεν κατεβαίνει το γάλα αμέσως. Αν καταφέρνω να κάνω ζογκλερικά, έχω το θήλαστρο από το άλλο στήθος για να υπάρχει γρηγορότερη ροή. Και πάλι όμως έτσι κουράζεται γρήγορα ή βαριέται ή τέλος πάντων δεν έχει καταλάβει ότι μπορεί να φάει από το στήθος και όχι μόνο να χαλαρώσει. Δεν ξέρω βέβαια αν τα σωληνάκια μπορούν να συνδυαστούν με τις ψευδοθηλές, θα πρέπει να το ρωτήσω. Γενικά είμαι στο όριο του να σταματήσω να προσπαθώ γιατί από τη στιγμή που δεν μπορεί να φάει από το στήθος δεν μπορώ να αντικαταστήσω άντληση με προσπάθεια θηλασμού αν δεν δώσω φόρμουλα μετά , την οποία προσπαθώ να περιορίζω. Ούτε μπορώ όλη την ώρα να κάνω τον ταχυδακτυλουργό με μωρό και θήλαστρο ταυτόχρονα. Αλλά αναρωτιέμαι μήπως μια τελευταία προσπάθεια αξίζει, χωρίς όμως να θέλω να επενδύσω ψυχολογικά. Έχω κουραστεί ήδη πολύ από αυτό, έχω βρεθεί 4-5 φορές απεγνωσμένη να προσπαθώ να κρατήσω στο στήθος ένα μωρό που πλαντάζει στο κλάμα, έχω κουραστεί να ακούω ότι αν πεινάσει και δεν ξέρει ότι έχει εναλλακτική θα φάει. 

Όταν το μωρό μαθαίνει εξαρχής στο μπιμπερο είναι λογικό μετά να μη θέλει το στήθος γιατί κ αργά ρέει το γάλα κ θέλει προσπάθεια να ρουφήξει. Πρέπει να σκεφτείς καλά, αν είσαι αποφασισμένη πάση θυσία να πιάσει θηλή τότε πρέπει να έχεις πολλή υπομονή κ να το βάζεις συνέχεια στο στήθος πρώτα κ μετά να του δίνεις το μπιμπερο. Αν όχι, και φυσικά δε θα σε κατηγορήσω γιατί κ εγώ δε νομίζω ότι θα μπορούσα, συνέχισε όσο μπορείς με θηλαστρο κ μπιμπερο κ κάποια στιγμή αναποφευκτα θα συνεχίσεις με σκόνη. Θέλει γερά νεύρα, ξέχνα δουλειές κ τα συναφή, βάλτο όλη μέρα στο στήθος κ ας μην καταπίνει γάλα. Αν οπότε γκρινιάζει του δίνεις μπιμπερο παίρνει αυτόματα το μνμ ότι θα γκρινιάξω κ θα φάω εύκολα. Επέμεινε. Για το σύστημα δεν ξέρω να σου πω. Βρες στο φόρουμ το θέμα της επαναφοράς στο στήθος μετά από μπιμπερο γιατί δεν ξέρω να στο παραθέσω. Καλό κουράγιο.

Μπορείς πριν το θηλασεις να βάζεις για 3 λεπτά το θηλαστρο να κατεβαίνει το γάλα για να μην εκνευρίζεται. 

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

Διαφημίσεις

γειά σου, εμένα 2 σύμβουλοι θηλασμού με είχαν αποθαρρύνει στη χρήση του sns παρότι τους το είχα προτείνει, αλλά ίσως αυτό εξαρτάται από την κατάσταση του καθενός, 

νομίζω έχει απολυτο δίκιο η Lenia για το ότι πρέπει όταν γκρινιάζει απλώς να επιμείνεις με το στήθος,... εάν αυτό σου φαίνεται δύσκολο, ή σου προκαλεί ενοχές ότι κάνεις κακό στο παιδί σου με το να το αφήνεις να κλαίει, σκέψου το εξής.    [προσοχή για όσους διαβάζουν μιλάμε για βρέφος που δεν έχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή με πρόσληψη βάρους!]

σε δύο χρονάκια που θα σου έχει μεγαλώσει, κάθε φορά που θα περνάτε με το καρότσι περίπτερο, θα κλαίει και θα ΟΔΥΡΕΤΑΙ, με σπασμούς & με ουρλιαχτά και θα πετάγεται ενδεχομένως στο πάτωμα, ή θα βαράει το κεφάλι του, με κίνδυνο να χτυπήσει άσχημα, επειδή θα θέλει αυτό το συγκεκριμένο πράγμα που θέλει.

Είναι σίγουρο ότι θα αισθάνεται ΑΠΑΙΣΙΑ που δεν του δίνεις την μαγική σακούλα, το γλυφιτζούρι, την σοκοφρέτα επειδή είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να καταλάβει γιατί δεν του κάνεις το χατήρι.

Είναι σίγουρο ότι ΕΣΥ θα αισθάνεσαι ΑΠΑΙΣΙΑ που θα το βλέπεις έτσι, θα θέλεις να το κάνεις να είναι χαρούμενο, θα θέλεις να μην ΠΟΤΕ του κλαίει! Να μην χύσει ένα δάκρυ! 

Δεν είναι εύκολο να παραβλέψεις αυτό το ένστικτο (είναι ίδιο απλώς πολύ πιο σοβαρό φυσικά όταν είναι πολύ μικρό το μωρό και η σίτιση είναι το Α& Ω) και να το κάνεις override στο θέμα του θηλασμού.

Σίγουρα όμως, αυτό καλείσαι να κάνεις εάν θέλεις να συνηθίσει το στήθος και να ξεφύγεις από τις σκόνες ή τα μπιμπερό. 

Αν δεν μπορείς να το κάνεις δεν είναι έγκλημα, δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που σε αυτή την δύσκολη επιλογή, θα θέλει να μην ακούει το μωρό της να γκρινιάζει, απλώς στο περιγράφω πιο αναλυτικά γιατί νομίζω ότι αυτό μας βοηθάει να κρίνουμε πως θα δράσουμε. 

Δεν έχω ιδέα πόσο γρήγορα μπορεί να κρατήσει αυτή η διαδικασία μάθησης... το σίγουρο είναι ότι γίνεται, αλλά έχει αυτό το ψυχολογικό κόστος από μεριάς σου! 

Σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ότι και αν κάνεις, και μόνο το ότι το προσπαθείς και το ψάχνεις είναι σίγουρο ότι έχει αξία για σένα και το μωράκι σου! 

Επεξεργάστηκαν by belleblue

6 ώρες πρίν, belleblue είπε:

γειά σου, εμένα 2 σύμβουλοι θηλασμού με είχαν αποθαρρύνει στη χρήση του sns παρότι τους το είχα προτείνει, αλλά ίσως αυτό εξαρτάται από την κατάσταση του καθενός, 

νομίζω έχει απολυτο δίκιο η Lenia για το ότι πρέπει όταν γκρινιάζει απλώς να επιμείνεις με το στήθος,... εάν αυτό σου φαίνεται δύσκολο, ή σου προκαλεί ενοχές ότι κάνεις κακό στο παιδί σου με το να το αφήνεις να κλαίει, σκέψου το εξής.    [προσοχή για όσους διαβάζουν μιλάμε για βρέφος που δεν έχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή με πρόσληψη βάρους!]

σε δύο χρονάκια που θα σου έχει μεγαλώσει, κάθε φορά που θα περνάτε με το καρότσι περίπτερο, θα κλαίει και θα ΟΔΥΡΕΤΑΙ, με σπασμούς & με ουρλιαχτά και θα πετάγεται ενδεχομένως στο πάτωμα, ή θα βαράει το κεφάλι του, με κίνδυνο να χτυπήσει άσχημα, επειδή θα θέλει αυτό το συγκεκριμένο πράγμα που θέλει.

Είναι σίγουρο ότι θα αισθάνεται ΑΠΑΙΣΙΑ που δεν του δίνεις την μαγική σακούλα, το γλυφιτζούρι, την σοκοφρέτα επειδή είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να καταλάβει γιατί δεν του κάνεις το χατήρι.

Είναι σίγουρο ότι ΕΣΥ θα αισθάνεσαι ΑΠΑΙΣΙΑ που θα το βλέπεις έτσι, θα θέλεις να το κάνεις να είναι χαρούμενο, θα θέλεις να μην ΠΟΤΕ του κλαίει! Να μην χύσει ένα δάκρυ! 

Δεν είναι εύκολο να παραβλέψεις αυτό το ένστικτο (είναι ίδιο απλώς πολύ πιο σοβαρό φυσικά όταν είναι πολύ μικρό το μωρό και η σίτιση είναι το Α& Ω) και να το κάνεις override στο θέμα του θηλασμού.

Σίγουρα όμως, αυτό καλείσαι να κάνεις εάν θέλεις να συνηθίσει το στήθος και να ξεφύγεις από τις σκόνες ή τα μπιμπερό. 

Αν δεν μπορείς να το κάνεις δεν είναι έγκλημα, δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που σε αυτή την δύσκολη επιλογή, θα θέλει να μην ακούει το μωρό της να γκρινιάζει, απλώς στο περιγράφω πιο αναλυτικά γιατί νομίζω ότι αυτό μας βοηθάει να κρίνουμε πως θα δράσουμε. 

Δεν έχω ιδέα πόσο γρήγορα μπορεί να κρατήσει αυτή η διαδικασία μάθησης... το σίγουρο είναι ότι γίνεται, αλλά έχει αυτό το ψυχολογικό κόστος από μεριάς σου! 

Σου εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ότι και αν κάνεις, και μόνο το ότι το προσπαθείς και το ψάχνεις είναι σίγουρο ότι έχει αξία για σένα και το μωράκι σου! 

Εντελως φιλικα, βρίσκω το παράδειγμα ατυχές. Αναφερεσαι σε ένα δίχρονο που θέλει να καλύψει μία δευτερεύουσα ανάγκη ή πεισμωνει για να τεσταρει τα όρια. Εδώ πρόκειται για ένα μωρακι μηνών που δεν έχει την υπομονή να θηλασει από ότι κατάλαβα. Οι καταστάσεις που συγκρινεις είναι διαφορετικές.:)

Ή Εσπερος μου δίνει την εντύπωση της γυναίκας που προσπάθησε πολύ να θηλασει αποκλειστικά, δεν τα κατάφερε δυστυχώς και τώρα ψάχνει μεθόδους που να μην ρισκάρει την σίτιση. 

Δεν έχω δοκιμάσει το sns αλλά έχω διαβάσει πως βοήθησε πολλα μωρά να πιάσουν και να καθίσουν στο στήθος για κάποια ώρα. Έτσι και το στήθος έπαιρνε το ερέθισμα για να αυξηθεί ή παραγωγή. 

Θα σου έλεγα να μην το ξεκινήσεις αν επενδύσεις ψυχολογικά στην μέθοδο αυτή. Αν το μωρό δεν τα καταφέρει θα απογοητευτεις. Αν το αποφασίσεις παρ' το χαλαρα, χώρις αγχος  και προσδοκίες. Ότι και αν γίνει θα ξέρεις πως έκανες ότι περνούσε απ το χέρι σου.

Σημασία έχει να νιώθεις εσύ καλά με οποίο τρόπο και αν τρεφεται το μωράκι σου. Μία ευτυχισμένη μαμά σημαίνει και χαρούμενο μωρό!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...