Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εμβόλιο μηνιγγίτιδας Β

Recommended Posts

Είμαι σε μεγάλο δίλημμα για το συγκεκριμένο εμβόλιο..Να πω το κρίμα μου το κόστος για τα 2 μου παιδάκια είναι ζόρικο αλλά πραγματικά το σκέφτομαι. Προφανώς δεν επιθυμώ να αντικαταστείσετε τον παιδίατρο απλά θα ήθελα την γνώμη σας για το τι κάνατε στα παιδάκια σας. 

Διαφημίσεις

Just now, Lenia16 είπε:

Εννοεις το bexsero; Καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεια πλέον.

Όχι για όλα τα παιδιά, μόνο σε ομάδες υψηλού κινδύνου...Πολύ χαίρομαι που δεν ανήκουν τα παιδιά μου σ'αυτές!

Το κόστος για κάθε δόση είναι 105€, ήτοι 420€ για τα 2 μου παιδιά, πριν 4 μέρες ήμουν στο φαρμακείο και μου έδωσε η φαρμακοποιός αυτή την τιμή για άτομα που δεν ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Α δεν το είχα υποψην.. Τότε περιμενε να το εντάξουν στον εθνικό εμβολιασμό για όλες τις ομάδες. Δεν έχετε κάνει το παλιό; Βασικά ο παιδίατρος ξέρει καλύτερα, εμένα δε μου έχει πει κάτι για το bexsero, σε ένα μήνα είναι να κάνουμε την πρώτη δόση του neisvac.

Τα ταμεία δεν το καλύπτουν και για το "παραθυράκι" του υψηλού κινδύνου δε γνωρίζω.Εμας είναι το επόμενο εμβολιο κ δεν το σκεφτήκαμε καν γτ αν τυχει μια στραβή μετα θα λεμε γτ δεν το ειχαμε κάνει..Τόσο είναι το κόστος πάντως.Ποιός καθορίζει αν ενα παιδι ειναι υψηλού κινδύνου και ποιά ειναι τα κριτήρια;Με τη λογική αυτή θα μπορούσε ο παιδίατρος να τα χαρακτηρίζει ολα υψηλού κινδύνου κ να καλύπτεται πλήρως..

Διαφημίσεις

πρίν από 3 λεπτά , Elfer είπε:

Τα ταμεία δεν το καλύπτουν και για το "παραθυράκι" του υψηλού κινδύνου δε γνωρίζω.Εμας είναι το επόμενο εμβολιο κ δεν το σκεφτήκαμε καν γτ αν τυχει μια στραβή μετα θα λεμε γτ δεν το ειχαμε κάνει..Τόσο είναι το κόστος πάντως.Ποιός καθορίζει αν ενα παιδι ειναι υψηλού κινδύνου και ποιά ειναι τα κριτήρια;Με τη λογική αυτή θα μπορούσε ο παιδίατρος να τα χαρακτηρίζει ολα υψηλού κινδύνου κ να καλύπτεται πλήρως..

Απ' ότι είδα λίγο τώρα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Εγώ πάντως είχα, κ τώρα εχω ακόμα περισσότερο, απορία γιατί η δική μας παιδίατρος δε μας είπε να κάνουμε το bexsero αλλά το παλιό..

Just now, Lenia16 είπε:

Απ' ότι είδα λίγο τώρα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Εγώ πάντως είχα, κ τώρα εχω ακόμα περισσότερο, απορία γιατί η δική μας παιδίατρος δε μας είπε να κάνουμε το bexsero αλλά το παλιό..

Το παλιό ηταν Δωρεάν;Μήπως δλδ γι αυτό..Δεν ξέρω τι να σου πω,για την ακρίβεια δεν ήξερα καν ότι εχει αντικατασταθεί πρόσφατα.Είναι το 1ο μου παιδακι κ δεν εχω εικόνα.Θα το ψάξω όμως απο απορία

πρίν από 5 λεπτά , Elfer είπε:

Το παλιό ηταν Δωρεάν;Μήπως δλδ γι αυτό..Δεν ξέρω τι να σου πω,για την ακρίβεια δεν ήξερα καν ότι εχει αντικατασταθεί πρόσφατα.Είναι το 1ο μου παιδακι κ δεν εχω εικόνα.Θα το ψάξω όμως απο απορία

Το παλιό καλύπτει όλες τις οροομαδες του μηνιγγιτιδοκοκκου εκτός της β που καλύπτει το bexsero.  Φαντάζομαι γίνονται κ τα δυο δλδ. Απλά αναρωτιέμαι αν θα μου πει κ γι αυτό ή αν θα περιμένει γιατί από ότι λες εσάς είναι το επόμενο κ η κόρη μου είναι 6 μήνες μεγαλύτερη. Θέλω να πιστεύω ότι θα μας πει να το κανουμε αλλιώς θα τη ρωτήσω.

Τώρα κοιτούσα για τα εμβόλια αυτά.Λογικά εχετε κανει το trumenba.Κάπου είδα κ για τις ομάδες υψηλού κινδύνου κ είναι λιγο extrem οπότε δύσκολο να εντάσσεται κάποιο παιδάκι.Το bexsero όπως είπες καλύπτει το μηνιγγιτιδοκοκκο β αλλα δεν ειδα καπου οτι το αλλο καλύπτει τις υπόλοιπες ομάδες μόνο,ισως ηταν κ βιαστικό το περασμα μου,απλα για να εισαι καλυμμένος πρεπει να κανεις 2πλη δόση απο το ίδιο εμβόλιο κ οχι πχ ενα turmenba και ενα bexsero.Ισως τα κανουν νωρις γτ υπηρχαν κάποια κρούσματα Τελευταία και τα βρέφη κατω του 1 έτους είναι πιο επιφοβα.Ισως η @CME2205 γνωρίζει κατι να μας φωτίσει.

Το trumenba είναι για άνω των 10 ετών απ' ότι διάβασα. Καλά εμεις τωρα κάνουμε το γιατρό απ'το ιντερνετ, δεν έχω χειρότερο. Για τα εμβόλια θα εμπιστευτώ τον παιδίατρο να πω την αλήθεια. @Sofika123 κάνε το εμβόλιο αν σε παίρνει οικονομικά, έστω κ με καθυστέρηση το ένα απ' το αλλο, μπορεί να είναι σπάνιο αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει...

• Like 1

Διαφημίσεις

πρίν από 15 λεπτά , Elfer είπε:

Τώρα κοιτούσα για τα εμβόλια αυτά.Λογικά εχετε κανει το trumenba.Κάπου είδα κ για τις ομάδες υψηλού κινδύνου κ είναι λιγο extrem οπότε δύσκολο να εντάσσεται κάποιο παιδάκι.Το bexsero όπως είπες καλύπτει το μηνιγγιτιδοκοκκο β αλλα δεν ειδα καπου οτι το αλλο καλύπτει τις υπόλοιπες ομάδες μόνο,ισως ηταν κ βιαστικό το περασμα μου,απλα για να εισαι καλυμμένος πρεπει να κανεις 2πλη δόση απο το ίδιο εμβόλιο κ οχι πχ ενα turmenba και ενα bexsero.Ισως τα κανουν νωρις γτ υπηρχαν κάποια κρούσματα Τελευταία και τα βρέφη κατω του 1 έτους είναι πιο επιφοβα.Ισως η @CME2205 γνωρίζει κατι να μας φωτίσει.

Δυστυχως δεν γνωριζω καθολου! Ειναι εντελως εξω απο την ειδικοτητα μου!!

• Like 1

6imop2.pngRmpfp3.png

πρίν από 34 λεπτά , Lenia16 είπε:

Το παλιό καλύπτει όλες τις οροομαδες του μηνιγγιτιδοκοκκου εκτός της β που καλύπτει το bexsero.  Φαντάζομαι γίνονται κ τα δυο δλδ. Απλά αναρωτιέμαι αν θα μου πει κ γι αυτό ή αν θα περιμένει γιατί από ότι λες εσάς είναι το επόμενο κ η κόρη μου είναι 6 μήνες μεγαλύτερη. Θέλω να πιστεύω ότι θα μας πει να το κανουμε αλλιώς θα τη ρωτήσω.

Εμεις την πρώτη δόση απ το bexsero το κάναμε τον οκτωβριο, μας είχε πει η παιδίατρος γύρω εκεί να το κάνουμε που δεν υπήρχαν εκείνη την περίοδο αλλά εμβόλια.. Ίσως η παιδίατρος σου να περιμένει να πάει 2 χρόνων το μωρακι σ γιατί όσο είναι πιο μικρά κάνουν 3 δόσεις μετά αν δεν κάνω λάθος κάνουν 2

• Like 1

1 ώρα πρίν, Elfer είπε:

Οχι ειναι για ενα υπερβολικα μικρο ποσοστο του πληθυσμου,το οποιο εχει καποιο σοβαρο προβλημα,δ το θυμαμαι ειχα μιλησει με την παιδιατρο γι αυτο τον σεπτεμβρη

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

Το παλιο ειναι αλλο εμβολιο οπως ειπωθηκε κ ανηκει στο εθνικο συστημα εμβολιασμου

πρίν από 48 λεπτά , mama16 είπε:

Εμεις την πρώτη δόση απ το bexsero το κάναμε τον οκτωβριο, μας είχε πει η παιδίατρος γύρω εκεί να το κάνουμε που δεν υπήρχαν εκείνη την περίοδο αλλά εμβόλια.. Ίσως η παιδίατρος σου να περιμένει να πάει 2 χρόνων το μωρακι σ γιατί όσο είναι πιο μικρά κάνουν 3 δόσεις μετά αν δεν κάνω λάθος κάνουν 2

Λενια μπορει να μην σας το προτεινε γτ πολυ απλα δ ειναι υποχρεωτικο.δ ειναι στο εθνικο συστημα εμβολιασμου.κ το πληρωνεις.μπορει να περιμενει να πατε 2για να κανετε μονο 2δοσεις.κατω των δυο ετων οι δοσεις ειναι τρεις,παλι απο 100€περιπου

Κτ τετοιο ηθελε η προηγουμενη παιδιατρος να κανουμε.αλλαξαμε λογω μετακομισης.αυτη που εχουμε τωρα,δ μας το προτεινει ουτε για την μεγαλη που ειναι 3,κ την ρωτησα εγω.αλλα η κορη μου δ παει σχολειο

Σοφικα σιγουρα δ θα αντικαταστησουμε τον γιατρο,οπως ανεφερα δ το θεωρουνε ολοι οι παιδιατροι απαραιτητο,κ δ το προτεινουν ολοι.νομιζω η κορη σου ειναι σε μια ηλικια που θα το εκανα.δ ξερω αν αυτο σημαινει οτι πρεπει να εμβολιαστει κ ο μικρος αμεσα

Εξαρταται κ αν υπαρχουν κρουσματα στην περιοχη.η αν ενα μωρακι παει βρεφικο πχ

Επισης το θεμα εχει συζητηθει εκτενεστατα μαλιστα,οι πρωτες δημοσιευσεις ειναι παλιες,υπαρχουν κ πιο προσφατες.φανταζομαι στο ενδιαμεσο ξεφευγει λιγο το θεμα οπως στα περισσοτερα.αλλα βλεπεις κατα ποσο προτεινεται,κ το κανουν οι γονεις.αν εχουν παρενεργειες κλπ

• Like 1

Δεν έχει αντικατασταθεί κανένα εμβόλιο από το bexsero, πρόκειται για νέο διαφορετικό εμβόλιο. Εννοείται γίνεται και το neisvac.

Από τον κύκλο μου δεν έχω ακούσει για κάποιο παιδίατρο που δεν το προτείνει καθόλου, οι περισσότεροι είναι διστακτικοί απέναντι στους γονείς λόγω του κόστους.

Στην δίκη μου περίπτωση και οι δυο παιδίατροι με τους οποίους έχω συνεργαστεί το θεωρούν απολύτως αναγκαίο.

Ο γιος μου το έκανε όταν πρωτοβγήκε, ήταν 2 ετών και έτσι τουλάχιστον έκανε μόνο 2 δόσεις.

Η κόρη μου -επειδή επρόκειτο να αρχίσει σταθμό 20 μηνών- η παιδιατρος επέμενε να έχει ολοκληρώσει τις 2 πρώτες δόσεις πριν ξεκινήσει, έτσι και κάναμε.

Λιγο πριν γίνει 3 ετών έκανε την τρίτη και τελευταία.

Σε παιδί Δημοτικού θα το έκανα οπωσδήποτε, για το μικρό εξαρτάται από πότε θα πάει παιδικό. Ίσως μπορείς να περιμένεις μέχρι τα δυο, να γλυτώσεις μια δόση.

• Like 3

Και η δικη μας παιδιατρος ηταν καθετη για το bexsero.Για ολα τα παιδια αλλα ποσο μαλλον γι αυτα που πηγαινουν σχολειο παιδικο σταθμο κτλ.Πρεπει να εχει ενα χρονο περιπου που ενα παιδακι 2 ετων κατεληξε δυστυχως στο ιπποκρατειο θεσ/νικης.Εγω απο το περιστατικο αυτο θορυβηθηκα τοσο πολυ  και οποιες αμφιβολιεςδεν υπηρχαν πια.Καναμε κ τις δυο δοσεις.Βεβαια στη δευτερη ειχε καποιες παρενεργειες παραπανω(ειχα ανοιξει κ σχετικο θεμα)και για να πω την αληθεια ιχα αγχωθει αρκετα.ομως ολα καλα.

• Like 1

Διαφημίσεις

Κι εμείς έχουμε κάνει την 1η δόση και νομίζω σε λίγο είναι να κάνουμε και τη δεύτερη, δεν θυμάμαι καλά. Τα εμβόλια τα έχω αφήσει εντελώς πάνω στο γιατρό, αυτός τα αγοράζει κιόλας. Το μόνο που έχω αρνηθεί σαν προαιρετικό είναι της γρίπης. Η μηνιγγίτιδα είναι θανατηφόρα αρρώστια και έτσι δεν το σκέφτηκα καθόλου για το αν θα το κάνουμε. 

Νομίζω Λένια πως υπάρχουν κάποιοι παιδίατροι που σου λένε να το κάνεις όταν είναι να πάει παιδικό το παιδί. Εγώ σκέφτομαι πως και μέχρι να πάει παιδικό έρχεται και πάλι σε επαφή με ένα σωρό παιδάκια, εντάξει δεν είναι η ποσότητα του παιδικού αλλά γενικά τον έχω ελεύθερο να έρχεται σε επαφή με τους πάντες όταν είναι -επιφανειακά- τουλάχιστον υγιείς. Άρα? 

• Like 1

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ! Η 1η σκέψη μου είναι να το κάνω άμεσα στην κόρη μου και στον μικρό μιας και δεν θα πάει παιδικό να το καθηστερήσω μέχρι 2 ετών ώστε να κάνει 2 δόσεις. Την άλλη βδομάδα έχει ο μικρός να κάνει εμβόλιο για την μηνιγγίτιδα Α και θα συζητήσω με την παιδίατρο. Η παιδίατρος που μου το σύστησε διορίστηκε πριν 1 μήνα και αλλάξαμε γιατρό και έτσι είμαι λίγο στα χαμένα..Σας ευχαριστώ και πάλι!

Διάβασε αν θέλεις και το θέμα που είχα ανοίξει το '13, το έβαλε μια κοπέλα παραπάνω. Εγώ (και όλοι όσοι έχουμε τον ίδιο παιδίατρο) το έχουμε κάνει στα παιδιά μας από το 2014 και ξενοιάσαμε. 

ΥΓ δε μου αρέσει καθόλου αυτή η παράθεση, αλλά νομίζω πως πρέπει να τα έχουμε και αυτά υπόψιν μας http://www.infokids.gr/mathimata-zois-apo-to-6xrono-koritsaki-s/

Edited by Lisbet
  • Like 2

16 ώρες πρίν, Sofika123 είπε:

Είμαι σε μεγάλο δίλημμα για το συγκεκριμένο εμβόλιο..Να πω το κρίμα μου το κόστος για τα 2 μου παιδάκια είναι ζόρικο αλλά πραγματικά το σκέφτομαι. Προφανώς δεν επιθυμώ να αντικαταστείσετε τον παιδίατρο απλά θα ήθελα την γνώμη σας για το τι κάνατε στα παιδάκια σας. 

Εχεις δικιο που ζοριζεσαι γιατι το κοστος ειναι οντως μεγαλο. Αλλα και το ρισκο του να μην το κανεις μεγαλο ειναι. Εγω του το εκανα. (2 δοσεις εκανε ηδη-μεσα στον πρωτο χρονο και μια τριτη θα κανει... δεν θυμαμαι ποτε). Μου ειχε πει τοτε ο γιατρος μου οτι φυσικα και να το κανω αλλα δεν θα μπει και στο πορτοφολι μου.. Αν δεν εχεις καρεκλακι αυτοκινητου μου ειχε πει χαρακτηριστικα θα παρεις πρωτα καρεκλακι (λογο περισσοτερων στατιστικων πιθανοτητων να σε βρει τροχαιο απο οτι μηνιγγιτιδοκοκκος) μετα ομως οταν μπορεις θα κανεις και το εμβολιο

Κοριτσια σχετικο ασχετο με το θεμα ..Αλλα ποσο τραγικο το συστημα υγειας μας που δεν δικαιολογει ενα τοσο σημαντικο εμβολιο... Ειναι πολλα τα λεφτα..Βεβαια εγω δεν τα σκεφτομαι για τετοια θεματα...Αλλα οι αναγκες -αποδοχες καθε οικογενειας ειναι διαφορετικες...Δεν εχει ερθει η ωρα ακομα για την δικη μου αλλα σιγουρα θα της το κανω... 

• Like 3

Μίλησα με την γιατρό, την Τρίτη θα το κάνω στην κόρη μου και θα μου πει πότε θα το κάνουμε και στον μικρό, τώρα είναι να κάνει της μηνιγγίτιδας Α..μετά της ιλαράς, μετά ηπατίτιδα Α..ε κάπου στα κενά μάλλον θα το κάνουμε και ας χρειαστεί να κάνουμε 3 δόσεις..Θα μου πει η γιατρός και θα σας ενημερώσω! Και πάλι σας ευχαριστώ..Ναι είναι πολύ μεγάλο το κόστος αλλά έχετε δίκιο το ενδεχόμενο να νοσήσουν θα είναι ανυπολόγιστο.

• Like 2

Τα νεότερα μας είναι ότι στην κόρη μου κάναμε το bexsero χθες και σε 2 μήνες έχουμε την επαναληπτική δόση. Για την ώρα έκτος από πόνο στο χέρι δεν έχει κάτι άλλο. Ο γιος μου έκανε το neisvac, που ήταν και η ώρα του να γίνει. Στην ερώτηση μου για το πότε να κάνουμε και σ'αυτόν το bexsero μου είπε ότι είναι λίγο διστακτική να το κάνει σε παιδιά κάτω των 2 ετών (αν δεν πάνε σε παιδικό) διότι σε παιδιά κάτω των 2 γενικά παρουσιάζεται πολύ υψηλός πυρετος που διαρκεί μέχρι και 7-10 μέρες. Δεν καταλήξαμε σε κάποια απόφαση, έτσι κι αλλιώς έχουμε να κάνουμε σε 2 μήνες το mmr και σε 4 μήνες την 4η δόση του εξαπλού..Θα δω λοιπόν πότε θα το κάνουμε..Ούτε να περιμένω μ'αρέσει ούτε να ρισκάρω περισόττερες παρενέργειες μ'αρέσει..

πρίν από 40 λεπτά , Sofika123 είπε:

Τα νεότερα μας είναι ότι στην κόρη μου κάναμε το bexsero χθες και σε 2 μήνες έχουμε την επαναληπτική δόση. Για την ώρα έκτος από πόνο στο χέρι δεν έχει κάτι άλλο. Ο γιος μου έκανε το neisvac, που ήταν και η ώρα του να γίνει. Στην ερώτηση μου για το πότε να κάνουμε και σ'αυτόν το bexsero μου είπε ότι είναι λίγο διστακτική να το κάνει σε παιδιά κάτω των 2 ετών (αν δεν πάνε σε παιδικό) διότι σε παιδιά κάτω των 2 γενικά παρουσιάζεται πολύ υψηλός πυρετος που διαρκεί μέχρι και 7-10 μέρες. Δεν καταλήξαμε σε κάποια απόφαση, έτσι κι αλλιώς έχουμε να κάνουμε σε 2 μήνες το mmr και σε 4 μήνες την 4η δόση του εξαπλού..Θα δω λοιπόν πότε θα το κάνουμε..Ούτε να περιμένω μ'αρέσει ούτε να ρισκάρω περισόττερες παρενέργειες μ'αρέσει..

Οι παρενέργειες σε κάθε παιδί μπορεί να είναι διαφορετικές.. Το καλό αν το κάνεις 2 χρόνων είναι ότι θα χρειαστεί 2 δόσεις απ ότι ξέρω. Εγώ παντως στη μικρή μ που είχα κάνει την πρώτη δόση όταν ήταν σχεδόν 11 μηνών ανέβασε για μισή μέρα 37,8.. Βέβαια προς στιγμήν ήταν το πρώτο εμβόλιο που ανέβασε τόσο κ άλλη μία φορά που είχε πάει μέχρι 37,5.. Αλλά είναι στον κάθε οργανισμο. Ο γιος σ γενικά έχει παρενέργειες από εμβόλια??

• Like 1

πρίν από 35 λεπτά , mama16 είπε:

Οι παρενέργειες σε κάθε παιδί μπορεί να είναι διαφορετικές.. Το καλό αν το κάνεις 2 χρόνων είναι ότι θα χρειαστεί 2 δόσεις απ ότι ξέρω. Εγώ παντως στη μικρή μ που είχα κάνει την πρώτη δόση όταν ήταν σχεδόν 11 μηνών ανέβασε για μισή μέρα 37,8.. Βέβαια προς στιγμήν ήταν το πρώτο εμβόλιο που ανέβασε τόσο κ άλλη μία φορά που είχε πάει μέχρι 37,5.. Αλλά είναι στον κάθε οργανισμο. Ο γιος σ γενικά έχει παρενέργειες από εμβόλια??

Στο πρεβεναρ στη 2η δοση εκανε γυρω στο 38 στο εξαπλο παλι 2η δοση 38.5 και στο ροταριξ παλι στη 2η δοση 1 μηνα διαρροιες..εχουμε κατι με τις 2ες δοσεις νομιζω..

• Like 1