Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόνος/τραβήγματα δίπλα στον αφαλό!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες.. θα ήθελα τη γνώμη σας για δυο θέματα που με απασχολούν καθώς ειμαι πρώτη φορά μανούλα (υστερα απο 2 παλινδρομες..).

Ειμαι 18 εβδομάδων και 0 ημερών και θελω να ρωτήσω τα εξής:

1) εδω και 3 μέρες αισθάνομαι 1-2 φορές την ημέρα (κυρίως οταν ειμαι όρθια ή μετα το φαγητό και η κοιλίτσα μου είναι τεντωμένη) ενα πονο ακριβώς δίπλα στον αφαλό στην αριστερή πλευρά. Η επιφάνεια που με πονάει ειναι μικρη λες κ εκεί εχω κανει μελανια και ποναει χωρις καν να το πιέζω (φυσικά δεν ειναι μελανιασμενο). Στην αρχή το εξέλαβα ως κνησμό αλλα τελικα είναι πόνος, φαγούρα, τραβηγμα, κάπως έτσι.. Υπάρχει κάποια κοπέλα που να το έχει νιώσει? 

2) έχει τύχει το μωράκι μας να το νιώσω εδω κ δυο εβδομαδες περίπου σα φτερουγίσματα χαμηλά στη κοιλίτσα..αλλα παρατηρώ οτι δεν το αισθάνομαι καθημερινά και φυσικά οχι ολη την ημέρα..μια στο τόσο.. Είναι φυσιολογικό που δε το αισθάνομαι κάθε μέρα, ολη μέρα???

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Διαφημίσεις

Αυτο το τραβηγμα που λες ισως να ειναι επειδη μεγαλωνει η κοιλιτσα και πιθανον να σε τραβαει το δερνα.βαζεις καμια κρεμα η βαζελινη για να μην κανεις ραγαδες? Οσο για το ποτε νιωθεις το μωρο ειναι ακομα νωρις..θα το νιωθεις αραια και που.εγω θυμαμαι οτι ξαπλωνα και ηρεμουσα και το καταλαβαινα ανεπαισθητα.η επινα πολυ νερο και τοτε το ενιωθα.

Με το καλο το μωρακι σου!λοιπον...η κοιλιτσα σου μεγαλωνει...εξου και αυτος ο πονος τραβηγμα!!!βαζε κρεμουλα οπως σε συμβουλευει η μαριακουκου...και εγω ενιωθα ακριβως το ιδιο και ρωτησα τη γιατρο μου η οποια και μου ειπε οτι αρχιζει το δερμα να τεντωνει...εγω εβαζα απ το 2ο μηνα bio oil εναλλαξ με μια κρεμα κατα των ραγαδων απ τα mothercare και η κοιλια μου ειναι οπως πριν μεινω εγκυος.

Οσο αφορα το φτερουγισμα ειναι νωρις.......μερα με τη μερα θα το νιωθεις ολο και πιο πολυ....!!!!

zoi γεια σου και με το καλο το μωρακι σου. εγω στην 28η+ αρχισα να το αισθανομαι καθε μερα/ολη μερα. μην αγχωνεσαι για αυτο ειναι νωρις. κ τραβηγματα τετοια εχω κι εγω, νομιζω δεν εινα προβλημα :)

Σας ευχαριστώ παρα πολύ κορίτσια! Ανυπομονώ να περάσει ο καιρός και να με κλωτσάει, να δίνει το παρόν, να σταματήσω να ανησυχώ! :)

Να χαιρεστε τα παιδακια σας οσες έχετε ηδη γεννήσει και με το καλο αυτα που θα έρθουν! Και παλι σας ευχαριστώ!

10 ώρες πρίν, μαριακουκου είπε:

Αυτο το τραβηγμα που λες ισως να ειναι επειδη μεγαλωνει η κοιλιτσα και πιθανον να σε τραβαει το δερνα.βαζεις καμια κρεμα η βαζελινη για να μην κανεις ραγαδες? 

9 ώρες πρίν, Toksp είπε:

..εγω εβαζα απ το 2ο μηνα bio oil εναλλαξ με μια κρεμα κατα των ραγαδων απ τα mothercare και η κοιλια μου ειναι οπως πριν μεινω εγκυος.

Ξεκίνησα να βαζω της frezyderm μια ειδικη κρεμουλα αλλα σκέφτομαι να πάρω και της bio oil και να τη βαζω εναλλαξ..

Επεξεργάστηκαν by zoi88

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, zoi88 είπε:

Σας ευχαριστώ παρα πολύ κορίτσια! Ανυπομονώ να περάσει ο καιρός και να με κλωτσάει, να δίνει το παρόν, να σταματήσω να ανησυχώ! :)

Να χαιρεστε τα παιδακια σας οσες έχετε ηδη γεννήσει και με το καλο αυτα που θα έρθουν! Και παλι σας ευχαριστώ!

Ξεκίνησα να βαζω της frezyderm μια ειδικη κρεμουλα αλλα σκέφτομαι να πάρω και της bio oil και να τη βαζω εναλλαξ..

Με το καλο σου εύχομαι!!Όσον αφορά το δέρμα κ το μωρό συμφωνώ απόλυτα με τα κορίτσια.Σε αυτο που δε συμφωνώ 100% ειναι οι αλοιφές.Μπορείς να βάλεις απλά ελαιόλαδο που είναι τελείως φυσικό προϊόν κ αν έχετε πχ δικό σας λάδι δε δίνεις κ έξτρα χρήματα.Επίσης και το αμυγδαλελαιο βοηθάει.

4 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Με το καλο σου εύχομαι!!Όσον αφορά το δέρμα κ το μωρό συμφωνώ απόλυτα με τα κορίτσια.Σε αυτο που δε συμφωνώ 100% ειναι οι αλοιφές.Μπορείς να βάλεις απλά ελαιόλαδο που είναι τελείως φυσικό προϊόν κ αν έχετε πχ δικό σας λάδι δε δίνεις κ έξτρα χρήματα.Επίσης και το αμυγδαλελαιο βοηθάει.

Καλημέρα! Σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου.. η αληθεια ειναι πως και ο γιατρος μου για αμυγδαλελαιο μου ειπε αρχικα! Αλλα υπέθεσα οτι επειδη ειναι λαδακι θα κολλαει πανω μου κ δε θα το απορροφαει ευκόλα το δερμα..

Και βρε κοριτσια μου να σας ρωτήσω κατι αλλο?? Ειναι φυσικολογοκο που το στήθος μου, αν και εχει μεγάλωσει, δε με πονάει όπως στο 1ο τρίμηνο?? Θυμαμαι τοτε τι ένιωθα βαρύ, πονούσε αλλα τωρα απλά ειναι πιο μεγάλο και πιο μαλακό θα ελεγα..

Σας ευχαριστώ κ πάλι..

Επεξεργάστηκαν by zoi88

Γεια σας κορίτσια και από μένα!!!!!!! Εγώ είμαι στην 8 βδομάδα και έχω τέτοια μικρά τραβήγματα δίπλα στον αφαλό αλλά δε νομίζω να είναι κάτι...Επίσης δεν είναι ανάγκη να νιώθεις συνέχεια το μωράκι σου...με τον καιρό είμαι σίγουρη ότι θα κάνει περισσότερα πεταρίσματα...εγώ φυσικά ακόμα δε νιώθω τίποτα εκτός από το στομάχι μου...λες και το μωρό έχει μεταφερθεί εκεί...χαχαχα.....αναγούλες, φούσκωμα λες και έχω φάει 10 αρνιά και ενώ είμαι καλοφαγού(Πολύ) δε μπορώ να φάω τίποτα αλλά όταν βλέπω φαγητό το λιγουρεύομαι....τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν......

''πρώτη φορά και γω''

1 ώρα πρίν, elenistam είπε:

Γεια σας κορίτσια και από μένα!!!!!!! Εγώ είμαι στην 8 βδομάδα και έχω τέτοια μικρά τραβήγματα δίπλα στον αφαλό αλλά δε νομίζω να είναι κάτι...Επίσης δεν είναι ανάγκη να νιώθεις συνέχεια το μωράκι σου...με τον καιρό είμαι σίγουρη ότι θα κάνει περισσότερα πεταρίσματα...εγώ φυσικά ακόμα δε νιώθω τίποτα εκτός από το στομάχι μου...λες και το μωρό έχει μεταφερθεί εκεί...χαχαχα.....αναγούλες, φούσκωμα λες και έχω φάει 10 αρνιά και ενώ είμαι καλοφαγού(Πολύ) δε μπορώ να φάω τίποτα αλλά όταν βλέπω φαγητό το λιγουρεύομαι....τι περίεργα πράγματα συμβαίνουν......

''πρώτη φορά και γω''

Σου εύχομαι ολα να πανε καλα! Ετσι ημουν κ εγω απο 10η εβδομάδα εως 15η περίπου, με ενα φούσκωμα, μια ναυτία, εμετους αλλα αρκετες φορες ηθελα να φαω κατι απο τα αγαπημενα μου φαγητά...τωρα που αισθανομαι καλύτερα, ενδιδω στους πειρασμους!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...