Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ατοπική Δερματίτιδα

Recommended Posts

Καλημέρα!Ο γιός μου από 9 μηνών άρχισε να παρουσιάζει ατοπική δερματίτιδα (είμαστε 12 μηνών τώρα). Ξεκίνησε στο 1 μάγουλο, μετά από κάποιες βδομάδες γύρω από το μάτι, μετά πήγε στο άλλο και τέλος γύρω απο το στόμα. Πλέον έχω πάρει όλη την σειρά της φρεζυντερμ και κυρίως με την κρέμα κάτι κάνουμε. Για το στόμα μου είπαν για μια άλλη κρέμα ειδική για στόμα και την έχω παραγγείλει. Αυτό για το οποίο, ούτε 2 παιδίατροι ούτε η φαρμακοποιός, με έχουν βοηθήσει είναι τι κάνουμε για την περιοχή των ματιών..Ακούω συνεχώς για το τι να μην βάζω αλλά μέχρι εκεί, η 1 μόνο παιδίατρος μου είπε για τομπραντεξ αν και εφόσον χειροτερέψει, δεν μου έδωσε όμως λύση για το τι μπορώ να βάλω για να μην χειροτερέψει, ο ερεθισμός στο μάτι πλέον έχει απλώσει μέχρι τις βλεφαρίδες..δεν είναι έντονος αλλά εξαπλώνεται..αν κάποια μανούλα έχει κάποια λύση θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!

Διαφημίσεις

Η τομπραντεξ έχει κορτιζόνη αλλά θα κάνει δουλειά. Καλύτερα πάντως να ρωτήσεις οφθαλμίατρο αφού έχει πιάσει και βλεφαρίδες. Δυστυχώς σε εκζέματα μόνο η κορτιζόνη κάνει δουλειά.

• Like 1

Για να αντιμετωπιστεί η ατοπική δερματίτιδα πρέπει πρώτα να εντοπίσεις την αιτία που την προκαλεί, όπου συνήθως σχετίζεται με αλλεργίες και κυρίως στα γαλακτοκομικά. Επειδή την περάσαμε και εμείς λόγω αλλεργίας αυτό που πραγματικά μας βοήθησε ήταν το αμυγδαλέλαιο και το ελαιόλαδο, που μπορείς και τα δύο να τα χρησιμοποιήσεις άφοβα και στην περιοχή των ματιών. Οι κρέμες εμπορίου δεν κάνουν απολύτως τίποτα παρά μόνο όταν περιέχουν κορτιζόνη και κοντά στα μάτια απαγορεύεται η κορτιζόνη και γενικά καλό είναι να αποφεύγεται εκτός από σοβαρές περιπτώσεις. Επίσης έχε υπόψιν σου ότι το συχνό μπάνιο στα μωρά και σε συνδυασμό με τα παιδικά αφρόλουτρα ξηραίνουν την επιδερμίδα και επιδεινώνουν την κατάσταση. Καλή ενυδάτωση του δέρματος με κάποιο λαδάκι και λιγότερα μπάνια 2-3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα είναι αυτά που εφάρμοσα και έφυγε η δερματίτιδα σε ένα μήνα.

Edited by krakenaki

Είχαμε κ εμείς θέμα όταν ήταν 5μηνών περίπου.Υποχώρησε μόνη της.Είχα ρωτήσει την παιδίατρο κ μου είχε πει ότι ΔΕΝ έχει να κάνει με το φαγητό απλά παιδιά που εμφανίζουν ατοπική δερματίτιδα εχουν την τάση να κάνουν αλλεργίες.Το μόνο που κάναμε ήταν να ενυδατωνουμε το δέρμα συνεχώς...αααα επίσης μας είπε οτι παίζει ρόλο η υγρασία,κοινώς αν έχει πολλά σάλια επιδεινώνει την κατάσταση.Βάζαμε μια κρέμα της sebamed κ για να μη δίνουμε ενα καρο λεφτά έτσι,μας είπε όταν τελειώσει να πάρουμε της la roche posay την lipikar baume ap και το αφρόλουτρο lipikar surgrass (τώρα θα πάμε να τα πάρουμε).

Να προσέχεις πολυ την υγρασία γτ ξεραινεται το δέρμα.Καλό σκούπισμα ταμποναριστα!

Διαφημίσεις

1 hour ago, Helonitsa είπε:

Η τομπραντεξ έχει κορτιζόνη αλλά θα κάνει δουλειά. Καλύτερα πάντως να ρωτήσεις οφθαλμίατρο αφού έχει πιάσει και βλεφαρίδες. Δυστυχώς σε εκζέματα μόνο η κορτιζόνη κάνει δουλειά.

Helonitsa ναι ξέρω ότι είναι κορτιζόνη γι'αυτο είμαι και επιφυλακτική, μου είπε άλλωστε να την βάλω αν φτάσουμε στο απροχώρητο για 3 μέρες αλλά πολύ φοβάμαι ότι μετά θα ξαναεμφανιστεί γι'αυτό ζορίζομαι να μπώ αμέσως στην παγίδα της κορτιζόνης.

1 hour ago, kotsifikos είπε:

Μήπως χρειάζεσθε παιδοαλλεργιολόγο?

1 hour ago, krakenaki είπε:

Για να αντιμετωπιστεί η ατοπική δερματίτιδα πρέπει πρώτα να εντοπίσεις την αιτία που την προκαλεί, όπου συνήθως σχετίζεται με αλλεργίες και κυρίως στα γαλακτοκομικά. Επειδή την περάσαμε και εμείς λόγω αλλεργίας αυτό που πραγματικά μας βοήθησε ήταν το αμυγδαλέλαιο και το ελαιόλαδο, που μπορείς και τα δύο να τα χρησιμοποιήσεις άφοβα και στην περιοχή των ματιών. Οι κρέμες εμπορίου δεν κάνουν απολύτως τίποτα παρά μόνο όταν περιέχουν κορτιζόνη και κοντά στα μάτια απαγορεύεται η κορτιζόνη και γενικά καλό είναι να αποφεύγεται εκτός από σοβαρές περιπτώσεις. Επίσης έχε υπόψιν σου ότι το συχνό μπάνιο στα μωρά και σε συνδυασμό με τα παιδικά αφρόλουτρα ξηραίνουν την επιδερμίδα και επιδεινώνουν την κατάσταση. Καλή ενυδάτωση του δέρματος με κάποιο λαδάκι και λιγότερα μπάνια 2-3 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα είναι αυτά που εφάρμοσα και έφυγε η δερματίτιδα σε ένα μήνα.

Δεν είχαμε θέμα με αλλεργίες..'Ολες τις τροφές τις έχω εισάγει μεμονομένα, για 3-4 μέρες την κάθε μια και με διαφορά τουλάχιστον 10ημέρου πριν εισάγω κάποια νέα..Τώρα αν ξαφνικά έκανε αλλεργία σε κάποια αυτό δεν το γνωρίζω, πάντως επειδή μόνο εγώ ασχολούμε με το μωρό δεν έχω παρατηρήσει κάποια σύνδεση με συγκεκριμένη τροφή. 

Για το αμυγδαλελαιο και το ελαιόλαδο και εγώ το σκέφτομαι, αν δεν καταληξω σε κάποια κρέμα θα αρχίσω να του βάζω ελαιόλαδο. Πλέον του κάνω μπάνιο ανά 3 μέρες με ειδικά προϊόντα, για την ώρα εστιάζεται μόνο στο πρόσωπο αλλά προληπτικά χρησιμοποιώ ειδικό σαμπουάν, αφρόλουτρο και λάδι μπάνιου και ελπίζω..

πρίν από 55 λεπτά , Elfer είπε:

Είχαμε κ εμείς θέμα όταν ήταν 5μηνών περίπου.Υποχώρησε μόνη της.Είχα ρωτήσει την παιδίατρο κ μου είχε πει ότι ΔΕΝ έχει να κάνει με το φαγητό απλά παιδιά που εμφανίζουν ατοπική δερματίτιδα εχουν την τάση να κάνουν αλλεργίες.Το μόνο που κάναμε ήταν να ενυδατωνουμε το δέρμα συνεχώς...αααα επίσης μας είπε οτι παίζει ρόλο η υγρασία,κοινώς αν έχει πολλά σάλια επιδεινώνει την κατάσταση.Βάζαμε μια κρέμα της sebamed κ για να μη δίνουμε ενα καρο λεφτά έτσι,μας είπε όταν τελειώσει να πάρουμε της la roche posay την lipikar baume ap και το αφρόλουτρο lipikar surgrass (τώρα θα πάμε να τα πάρουμε).

Να προσέχεις πολυ την υγρασία γτ ξεραινεται το δέρμα.Καλό σκούπισμα ταμποναριστα!

Αχ αυτά τα σάλια...όλη μέρα το χέρι στο στόμα, μα όλη μέρα τα μάγουλα του μούσκεμα από τα σάλια, να τρίβει τα μάγουλα, να τρίβει τα μάτια..Και εγώ πιστεύω ότι αυτό μας καταστρέφει, προσπαθώ να του βάζω και ατοπρέλ και την μέρα αλλά με τόσα σάλια που τρίβει τα μάγουλα του τα ξαναβάζει στο στόμα κλπ, έχουμε φ΄΄αει ένα κουβά  κρέμα και φοβάμαι μην πάθει τπτ..αν του βάζω μόν όταν κοιμάται το βράδυ όμως το πρωί είναι σε άθλια κατάσταση.. :(

9 ώρες πρίν, Sofika123 είπε:

Καλημέρα!Ο γιός μου από 9 μηνών άρχισε να παρουσιάζει ατοπική δερματίτιδα (είμαστε 12 μηνών τώρα). Ξεκίνησε στο 1 μάγουλο, μετά από κάποιες βδομάδες γύρω από το μάτι, μετά πήγε στο άλλο και τέλος γύρω απο το στόμα. Πλέον έχω πάρει όλη την σειρά της φρεζυντερμ και κυρίως με την κρέμα κάτι κάνουμε. Για το στόμα μου είπαν για μια άλλη κρέμα ειδική για στόμα και την έχω παραγγείλει. Αυτό για το οποίο, ούτε 2 παιδίατροι ούτε η φαρμακοποιός, με έχουν βοηθήσει είναι τι κάνουμε για την περιοχή των ματιών..Ακούω συνεχώς για το τι να μην βάζω αλλά μέχρι εκεί, η 1 μόνο παιδίατρος μου είπε για τομπραντεξ αν και εφόσον χειροτερέψει, δεν μου έδωσε όμως λύση για το τι μπορώ να βάλω για να μην χειροτερέψει, ο ερεθισμός στο μάτι πλέον έχει απλώσει μέχρι τις βλεφαρίδες..δεν είναι έντονος αλλά εξαπλώνεται..αν κάποια μανούλα έχει κάποια λύση θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!

Ο γιος μου έκανε ατοπικη στο μαγουλακι όταν ήταν δύο μηνών. Ο τότε παιδίατρος μου σύστησε μία αλοιφή με κορτιζόνη και του πέρασε. 

Πράγματι ή περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητη. Εγώ στην θέση σου δεν θα έβαζα εκεί καμία κρέμα. Θα εβραζα χαμομήλι και με ένα βαμβακακι θα ταμποναρα προσεκτικά. Το χαμομήλι εχει αντισηπτικές ιδιότητες. Γενικά θα προτιμούσα φυσικά προϊόντα για τόσο ευαίσθητα σημεία. 

11 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Ο γιος μου έκανε ατοπικη στο μαγουλακι όταν ήταν δύο μηνών. Ο τότε παιδίατρος μου σύστησε μία αλοιφή με κορτιζόνη και του πέρασε. 

Πράγματι ή περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητη. Εγώ στην θέση σου δεν θα έβαζα εκεί καμία κρέμα. Θα εβραζα χαμομήλι και με ένα βαμβακακι θα ταμποναρα προσεκτικά. Το χαμομήλι εχει αντισηπτικές ιδιότητες. Γενικά θα προτιμούσα φυσικά προϊόντα για τόσο ευαίσθητα σημεία. 

Το σκέφτικα και το χαμομήλι αλλά η 2η παιδίατρος είναι κάθετη, μου είπε ότι όντως έχει αντισηπτική δράση αλλά πλέον όλοι οι οφθαλμιάτροι λένε πως απαγορεύεται στο μάτι γιατί έχει κάποια βακτήρια τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν μια πολύ σοβαρή μόλυνση..

• Like 1

Το δικό μου πιο μικρό έκανε πληγές από τα εκζέματα στα μάγουλα φυσικά επιδείνωναν η πιπίλα και τα σάλια και έφυγαν μόνο με κορτιζόνη. Πάντως συνεχίζει να κάνει σε εκείνα τα σημεία μόνο που τώρα μόλις δω ότι κάνει να βγάλει βάζω μια φορά κορτιζόνη και φεύγει. Το κρύο επιδεινώνει. Λένε ότι αφήνει σημάδια στο δέρμα η κορτιζόνη. Δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να κάνω έχω δοκιμάσει όλες τις ενυδατικές. Το λάδι γενικά νομίζω ότι δεν κάνει. Ά μέχρι και κηραλοιφή είχα δοκιμάσει. Δείχνει τάση για αλλεργίες μεγαλώνοντας. Αν βρεις κάτι που βοηθάει πες μας .

• Like 1

πρίν από 27 λεπτά , Helonitsa είπε:

Το δικό μου πιο μικρό έκανε πληγές από τα εκζέματα στα μάγουλα φυσικά επιδείνωναν η πιπίλα και τα σάλια και έφυγαν μόνο με κορτιζόνη. Πάντως συνεχίζει να κάνει σε εκείνα τα σημεία μόνο που τώρα μόλις δω ότι κάνει να βγάλει βάζω μια φορά κορτιζόνη και φεύγει. Το κρύο επιδεινώνει. Λένε ότι αφήνει σημάδια στο δέρμα η κορτιζόνη. Δεν ξέρω και εγώ τι άλλο να κάνω έχω δοκιμάσει όλες τις ενυδατικές. Το λάδι γενικά νομίζω ότι δεν κάνει. Ά μέχρι και κηραλοιφή είχα δοκιμάσει. Δείχνει τάση για αλλεργίες μεγαλώνοντας. Αν βρεις κάτι που βοηθάει πες μας .

Κ εμάς έτσι μας είχε πει οτι αν δεν υποχωρήσει με ενυδατική θέλει λίγη κορτιζόνη.Λάδι ούτε εγώ βάζω γτ έχουμε δικό μας κ ειναι βαρυ για το δέρμα του μωρου κ δεν το αφήνει να αναπνεύσει,ασε που αν είναι κ φρέσκο μπορεί να πάθει κ έγκαυμα.

Διαφημίσεις

1 hour ago, Helonitsa είπε:

Με τα μάγουλα το παλεύουμε με την ατοπρελ, πήρα και την αντικορτ αν δω ότι ξεφεύγει η κατάσταση, μου την συνέστησαν και η παιδίατρος και η φαρμακοποιός, μιμείται την κορτιζόνη η συγκεκριμένη κρέμα και μου είπαν πριν καταφύγω στην κορτιζόνη. Για τα μάτια δεν βγάζω άκρη δυστηχώς, συνεχίζω να βάζω περιφερικά ατοπρελ όταν κοιμάται και για την ώρα αν και έχει ερεθισμό είναι ελεγχόμενο, ελπίζω να συνεχίσει έτσι, από χθές του πλένω τα ματάκια με κρύο νερό και τα σκουπίζω ταμποναριστά με βαμβακάκι, σήμερα είναι καλύτερα κάπως δεν ξέρω αν βοήθησε κι αυτό..

πρίν από 37 λεπτά , Elfer είπε:

Κ εμάς έτσι μας είχε πει οτι αν δεν υποχωρήσει με ενυδατική θέλει λίγη κορτιζόνη.Λάδι ούτε εγώ βάζω γτ έχουμε δικό μας κ ειναι βαρυ για το δέρμα του μωρου κ δεν το αφήνει να αναπνεύσει,ασε που αν είναι κ φρέσκο μπορεί να πάθει κ έγκαυμα.

Δεν το γνώριζα αυτό για το λάδι..άρα πάει κι αυτό που σκεφτόμουν..

1 ώρα πρίν, Sofika123 είπε:

Το σκέφτικα και το χαμομήλι αλλά η 2η παιδίατρος είναι κάθετη, μου είπε ότι όντως έχει αντισηπτική δράση αλλά πλέον όλοι οι οφθαλμιάτροι λένε πως απαγορεύεται στο μάτι γιατί έχει κάποια βακτήρια τα οποία μπορεί να δημιουργήσουν μια πολύ σοβαρή μόλυνση..

Δεν το ήξερα αυτό! Και δεν μπορούσε καν να πάει το μυαλό μου αφού γίνεται και ρόφημα για μετά τον έκτο μήνα. 

3 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Δεν το ήξερα αυτό! Και δεν μπορούσε καν να πάει το μυαλό μου αφού γίνεται και ρόφημα για μετά τον έκτο μήνα. 

Ούτε εγώ το γνώριζα..Προφανώς κάτι παίζει με τα μάτια όχι το να το πιούνε και εγώ μέχρι να μάθει να πίνει νεράκι το καλοκαίρι του έδινα χαμομήλι μετά από παρότρυνση της παιδιάτρου.

Συμφωνω με την κρακενακι,να ξαναελεγξεις αν τιθεται θεμα με αλλεργιες,οχι μονο σε φαγητα.αλλα σε συνθετικα υφασματα

Αυτο που θα εκανα εγω ειναι οχι συχνο πλυσιμο,πολυ καλο σκουπισμα,ηπια καθαριστικα για τα ρουχα κ σιδερωμα καλο.εχεις αρκετες εταιριες καλλυντικων που ειναι ηπιες.mustela,LA Roche posay,a-derma

Πολυ καλη ενυδατωση,για σωμα κ περιφερειακα στο προσωπο θα εβαζα αμυγδαλελαιο η κεραλοιφη,εφοσον μιλαμε κ για μωρο που ειναι κοντα στον χρονο κ δ εχει αλλεργιες

Για το ματι θα το καθαριζα με ορο κ αποστειρωμενες γαζες.προσωπικα θα χρησιμοποιουσα κ χαμομηλι,αλλα καταλαβαινω τους ενδοιασμους σου.κ θα εβαζα ελαιολαδο.ειναι δικο μας μεν αλλα ηπιο,κ αυτο φυσικα εγκειται σε εσενα η αποφαση

On 12/12/2017 at 11:40 ΠΜ, Sofika123 είπε:

Δε θα βάλεις τίποτα στα μάτια χωρίς να μιλήσεις και με οφθαλμίατρο. H tobradex είναι αντιβίωση με κορτιζόνη, δεν είναι θεραπεια για αλλεργίες.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ κι εγώ ότι πρέπει να μιλήσεις με οφθαλμίατρο. Τα μάτια είναι μία πολύ είδική περιοχή με ιδιαιτερότητες που πολλές φορές ούτε οι παιδίατροι γνωρίζουν. Επίσης, από τη στιγμή που δεν βλέπεις βελτίωση με καμία αλοιφή, σκέψου και την πιθανότητα να είναι κάτι άλλο, όπως παράδειγμα ένα μικρόβιο που επιμόλυνε την ατοπική δερματίτιδα (συμβαίνει). Κατά τη γνώμη μου λοιπόν δες έναν οφθαλμίατρο. Από την άλλη, η κορτιζόνη σε μορφή αλοιφής δεν είναι επικίνδυνη (σε λογικές και ελεγχόμενες ποσότητες) ούτε αφήνει σημάδια στο δέρμα. Όλες οι δερματικές αλλεργίες θέλουν καλή ενυδάτωση και αν δεν περνάνε έτσι τότε κορτιζόνη. Εμένα η μικρή μου από ημερών είχε θέμα με ατοπική δερματίτιδα, την οποία έχω κι εγώ και παιδεύομαι χρόνια. Δεν έχει σχέση με τροφές, μπορεί όμως να ερεθίσει κάποιο ρούχο που έρχεται σε επαφή, σάλια, το κρύο ή ακόμα και παιχνίδια αν προέρχονται από συνθετικό υλικό.

• Like 1

6imop2.pngRmpfp3.png

Συμφωνω με τη CME οτι το ματι ειναι ιδιαιτερη περιπτωση οποτε καλυτερα να σας δει οφθαλμιατρος.κ μπορει να ισχυει κ αυτο που λεει με καποια μολυνση

Εγω προσωπικα που εχω καποια δερματικα προβληματα επηρεαζονται κ απο συνθετικα υφασματα κ απο τον καιρο,ζεστη-κρυο,υγρασια

• Like 1

Πήρα παιδοοφθαλμίατρο τηλ. να κλείσω ραντεβου, με ρώτησε για πιο λόγο του εξήγησα και μου είπε πριν πάω να του βάλω 3 μέρες τομπραντεξ αλοιφή πρωι βράδυ αν περάσει έχει καλώς δεν χρειάζεται να τον δει αν δεν περάσει να πάω σε δερματολόγο γιατί σημαίνει ότι είναι δερματολογικό το θέμα, μιας και ξεκίνησε απο τα μάγουλα, το βράδυ μετά το γάλα του τον ξεκινάω και ελπίζω στα καλύτερα..Συνθετικά δεν του φοράω, ούτε μάλινα, ούτε κάτι που έχει κουμπάκια γιατί μου είπαν ότι ακόμα και το νικελ των κουμπιών μπορει να τον πειράζει. Μπάνιο τον κάνω ανα 3 μέρες με χλιαρό νερό και χρησιμοποιώ πλέον μόνο την σειρά ατοπρελ, παιχνίδια χνουδωτά κλπ δεν ακουμπάει, εγώ επίσης φοράω μόνο βαμβακερά πλέον, οι γονείς μου φοράνε μάλινα αλλά και τι να τους πω, αλλάξτε γκαρνταρόμπα? Τα σάλια είναι μεγάλο θέμα, κοιμάται με τα δάχτυλα στο στόμα (δεξί χέρι) και ο μεγαλύτερος ερεθισμός είναι στο δεξί μάγουλο, στο αριστερό έχει ελάχιστο και στο δεξί μάτι, το αριστερό του είναι πεντακάθαρο (φτου φτου). Όταν βγαίνουμε έξω πάντα πλεον του βάζω ενυδατική, στο σπίτι έχω μέχρι 22 βαθμούς στο καθιστικό και 20.5 στο υπνοδωμάτιο γιατί μου είπαν ότι δεν θέλει και ζέστη πολύ.. Ξεκινάω λοιπόν την τομπραντεξ, συνεχίζω την ενυδάτωση και εύχομαι τα καλύτερα..

Όντως η lipikar κάνει εξαιρετική δουλειά, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Στου γονείς σου που φοράνε μάλλινα,να ξέρεις ότι μπορεί και να ευθύνονται. Το μωρό έως 12 μηνών δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με μαλλί, διότι έχει ενοχοποιηθεί για προβλήματα στο δέρμα. Εννοώ γυμνή επαφή πχ να ακουμπήσει το πρόσωπό του πάνω σε μάλλινο πουλόβερ. 

Και φυσικά οι γονείς σου θα πρέπει να προσέχουν και με τι απορρυπαντικό πλένουν τα ρούχα και να μη χρησιμοποιουν μαλακτικό. 

Αυτό ισχύει και για εσάς. 

Εγώ επιμένω κ πάλι στα σάλια.Αυτές τις μέρες που έχει λίγο περίεργες θερμοκρασίες (κρύο έξω ζέστη μέσα) συν του οτι έχουμε πάλι απίστευτα σάλια έχουμε φουντώσει κ εμείς...Πλύσιμο μετά το γεύμα να μη μένουν υπολείμματα και ενυδατικές!Αν φάει κ λίγο δεν πειράζει..χεχε:-P

On 15/12/2017 at 11:06 ΜΜ, Elfer είπε:

Εγώ επιμένω κ πάλι στα σάλια.Αυτές τις μέρες που έχει λίγο περίεργες θερμοκρασίες (κρύο έξω ζέστη μέσα) συν του οτι έχουμε πάλι απίστευτα σάλια έχουμε φουντώσει κ εμείς...Πλύσιμο μετά το γεύμα να μη μένουν υπολείμματα και ενυδατικές!Αν φάει κ λίγο δεν πειράζει..χεχε:-P

Το πιστεύω ότι απο εκεί ξεκίνησαν όλα, τα χέρια συνέχεια στο στόμα και μετά στα μάγουλα, μάτι κλπ..Δεν ξέρω πως να κοπεί αυτό, υποθέτω πρέπει να βγάλει τα δόντια του πρώτα, τώρα βγάζει το 6ο αλλά πρέπει να έρχονται κι άλλα άμεσα γιατί συνέχεια τα τρίβει. Πάντως με την τομπραντεξ έχει καθαρίσει το μάτι και το μάγουλο με ατοπρελ και αντικορτ έχει σχεδόν καθαρίσει, ελπίζω το μάτι να μην ξαναγεμίσει, σήμερα είναι η 3η μέρα με τομπραντεξ και επομένως πρέπει να την σταματήσουμε.

2 ώρες πρίν, Sofika123 είπε:

Το πιστεύω ότι απο εκεί ξεκίνησαν όλα, τα χέρια συνέχεια στο στόμα και μετά στα μάγουλα, μάτι κλπ..Δεν ξέρω πως να κοπεί αυτό, υποθέτω πρέπει να βγάλει τα δόντια του πρώτα, τώρα βγάζει το 6ο αλλά πρέπει να έρχονται κι άλλα άμεσα γιατί συνέχεια τα τρίβει. Πάντως με την τομπραντεξ έχει καθαρίσει το μάτι και το μάγουλο με ατοπρελ και αντικορτ έχει σχεδόν καθαρίσει, ελπίζω το μάτι να μην ξαναγεμίσει, σήμερα είναι η 3η μέρα με τομπραντεξ και επομένως πρέπει να την σταματήσουμε.

Στο λέω κ εμένα τώρα κάνα 2 μέρες που έχει πάλι πολλά σάλια συν την αλλαγή στον καιρό (ζέστη κρύο) έχει φουντώσει πάλι.Ακόμα μόνο ενυδατική βάζω κ βλέπουμε.

21 ώρες πρίν, Elfer είπε:

Στο λέω κ εμένα τώρα κάνα 2 μέρες που έχει πάλι πολλά σάλια συν την αλλαγή στον καιρό (ζέστη κρύο) έχει φουντώσει πάλι.Ακόμα μόνο ενυδατική βάζω κ βλέπουμε.

Περαστικά και σ'εσάς! Από χθες του βάζω αλοιφή στα ούλα μπας και κόψει λίγο τα σάλια..θα δούμε..Άτιμα δόντια!

• Like 1

1 ώρα πρίν, Sunshine8 είπε:

Μία κρέμα μας βοήθησε με την ατοπική δερματίτιδα, η Lipikar Baume AP+ της La Roche

Για την ώρα έχω πάρει όλη τη σειρά της φρεζυντερμ..αν δεν τα καταφέρουμε θα την ψάξω κι αυτήν!