Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα ύπνου!

mantw22

Recommended Posts

Γεια σας,

Ήθελα την βοήθεια σας για ένα θέμα που με απασχολεί! 

Έχω ένα μωρό 5 μηνών που κοιμάται μόνο στην αγκαλιά! Δεν μπορούμε να το βάλουμε στο κρεβατάκι του...με το που το βάζουμε θα ξυπνήσει ή στην καλύτερη περίπτωση να μείνει ένα τέταρτο ή μισάωρο. .. όλο αυτό μας έχει κουράσει Και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. ..είχε κάποια από σας το ίδιο πρόβλημα κ αν Ναι πως το αντιμετώπισε ;;;;

Διαφημίσεις

Γενικά γυρίζει μπρούμυτα κ ανάσκελα? Αν όχι θα μπορούσες να τυλιγεις το μωρακι με μία κουβερτουλα για να νιώθει ότι είναι στην αγκαλιά.. Αλλιώς πιπιλα δίνεις?? Γιατί με την πιπιλα νανουριζονται τα μωρακια κ χαλαρώνουν

• Like 1

Δυστυχώς δεν παίρνει την πιπίλα. .. το προσπάθησα αρκετές φορές αλλά αρνείται πεισματικά. ..γυρίζει μόνο ανάσκελα~ πλάγια. ..μπρούμυτα όχι ακόμα. .

Οσό για την κουβέρτα ,τον τυλιγω αλλά δεν πιάνει ούτε αυτό. ..

Μία άλλη λύση που δεν είναι  η ιδανικότερη βέβαια που την κάνω εγώ γιατί κ σε μένα πολλές φορές δεν κοιμάται στην κούνια είναι να παίρνεις το μωρακι μαζί σ στο κρεβάτι κ να κοιμαστε μαζί.. Πολλοί βέβαια μπορεί να διαφωνούν με αυτό αλλά απ το να μείνετε ξύπνιοι τουλάχιστον έτσι θα κοιμαστε!

Και εγώ δεν ήμουν σύμφωνη αλλά μέσα στην απελπισία μου το προσπάθησα και αυτό. ..

Επειδή θηλάζει ο μόνος τρόπος για να μείνει στο κρεβάτι μαζί μου είναι ο θηλασμός. .Δηλαδή ξεγελιεται μόνο με το στήθος στο στόμα. ..με το που τελειώνει ο θηλασμός δυσανασχετεί κ ξυπνάει. ..το πολύ μια ώρα πάντως αντέχει στο κρεβάτι μαζί μας...

Διαφημίσεις

Μήπως ενοχλείται από κάτι?? Έχει θέμα παλινδρόμησης μήπως? Αν ναι ίσως βοηθούσε να βάλεις βιβλία κάτω απ το στρώμα για να είναι λίγο υπερυψωμένο το κεφαλακι του. Αυτό με τον ύπνο τώρα το ξεκίνησε ή από πάντα ήταν έτσι? Πως κοιμάσαι εσύ?

Eιναι απολυτα φυσιολογικο. Οταν αφηνεις ενα μωρο που κοιμαται ειναι δυσκολο να μην ξυπνησει. Εγω οσες φορες το προσπαθησα λιγες ηταν εκεινες που δεν ξυπνησε και οσες συνεχισε να κοιμαται δεν ηταν για πανω απο τεταρτο-μισαωρο οπως λες. Περιμενε 20' να κοιμηθει βαθια πριν τον αφησεις στο κρεβατι, μπορεις να χτυπας ρυθμικα το πωπουδακι η τη πλατουλα οταν τον αφησεις. Μερικα κολπακια επιασαν καποιες φορες αλλα ο θηλασμος εκανε το θαυμα του (κι ακομη το κανει) στο θεμα του υπνου, γιατι δεν χρειαζονται μεταφορες απο ενα κρεβατι στο αλλο. Δες κι εδω 

Edited by Sentir...natureza
  • Like 2

Είχε μια ελαφράς μορφής παλινδρόμηση που ευτυχώς την έχει ξεπεράσει κατά πολύ. . Κ γι'αυτό τον λόγο εχουμε υπερυψωμένο το στρωματάκι του από την μεριά του κεφαλιού. ..

Αυτό με τον ύπνο δυστυχώς το είχε από πάντα. .. Στην αρχή λόγω παλινδρόμησης δεν μπορούσε να κοιμηθεί άνετα στο κρεβατάκι του κ τον κρατούσαμε αρκετή ώρα μέχρι να χωνέψει κ να ρευτει. .. Τώρα μας έφυγε η παλινδρόμηση αλλά μας έμεινε η αγκαλιά. . Τι να πω.. ίσως να συνήθισε. .. γεγονός πάντως είναι ότι δεν μπορούμε να το λύσουμε κ μας έχει κουράσει πολύ. . Εγώ για να κοιμηθώ μου τον κρατάει ο άντρας μου οπότε μπορεί...

Συνήθως τον κρατάω ένα 20λεπτό πριν τον βάλω στο κρεβατάκι του αλλά και πάλι ξυπνάει. ...

Όσο για τον θηλασμό κάνει το θαύμα του γιατί αποκοιμιεται εύκολα αλλά και πάλι όταν τον μεταφέρεις στο κρεβατάκι του ξυπνά. .. στο δικό μας δεν κοιμάται. ..μόνο.στην αγκαλιά 

Η αλήθεια είναι ότι η όλη κατάσταση μας έχει γονατίσει. .

Το βράδυ δεν κοιμάται στην κούνια του ? Μήπως του φαίνεται ξένος ο χώρος? Βαζε τον ξύπνιο με παιχνίδια ή το περιστρεφόμενο αν έχεις να εξοικειωθεί. 

Κι ο δικός αρχικά τρόμαζε όταν ξυπνούσε απ την αγκαλιά στην κούνια. Τον σηκωνα τον ξανακοιμιζα και ξανά στην κούνια! Αυτό το έκανα κάθε βράδυ κ έξι επτά φορές. Όμως την υπόλοιπη νύχτα κοιμόταν κανονικά. Τα πράγματα καλυτερευσαν όταν σταμάτησα να τον βαζω για ημερήσιους ύπνους στο καροτσι. 

Θα προσπαθήσω να τον βάζω περισσότερο ξύπνιο στην κούνια του... αν και ξύπνιος ακόμη είναι πολύ της αγκαλιάς. ..το βράδυ μπορεί να ξεγελαστει κάνα 20λεπτό και να κοιμηθεί στην κούνια του..κ γω σαν και σένα τον σηκώνω και τον ξανακοιμιζω άπειρες φορές. ..το μεσημέρι με τον πού τον αφήνω ξυπνά στο δευτερόλεπτο. .. μερικές φορές με πιάνει απελπισία κ νομίζω πως δεν θα τα καταφέρω ποτέ να τον κοιμησω στο κρεβατάκι του..

Διαφημίσεις

Η κορη μου ουτε προβλημα με παλινδρομηση ειχε ουτε με κολικους.αλλα για να κοιμηθει μερα επρεπε να ξαπλωσω μαζι της,το πρωτο διμηνο που ημουν σαν ζομπι κοιμομουν κ γω οταν κοιμοταν,μετα μεχρι το εξαμηνο κ να μην κοιμομουν ξαπλωνα εστω.αυτο ως ενα βαθμο συνεχιστηκε μεχρι αρκετα μεγαλη,δ τα πηγαινε ποτε καλα με τον υπνο,κ για να κοιμηθει ηθελε καποιον μαζι της.μεχρι τα 1,5περιπου.οχι οτι τωρα θα παει κ θα κοιμηθει χωρις ενα παραμυθι η χαδια.αυτο απο μονο του δ ειναξ περιεργο.λογικο ειναι να θελει να κοιμαται μαζι σου.απλα πρεπει να βρεις τον τροπο απο την αγκαλια να ειστε ξαπλωμενοι απλα διπλα διπλα.θηλαζετε ξαπλωμενοι;προσπαθησε να κανετε συνκοιμηση,μετα να περασεις στο ιδιο δωματιο σε διαφορετικο κρεβατακι κ μετα τελειως μονο.βοηθαει στο κρεβατι του να αφηνεις μια μπλουζα σου φορεμενη

Στην κορη μου κ γω το πρωτο διμηνο σηκωνομουν,τη θηλαζα καθιστη,την εβαζα στο πορτ μπεμπε,την κουνουσα,κ ολο αυτο ολο το βραδυ.μετα δ αντεξα,την πηρα στο κρεβατι κ κοιμηθηκαμε κ οι 3

1 hour ago, mantw22 είπε:

Θα προσπαθήσω να τον βάζω περισσότερο ξύπνιο στην κούνια του... αν και ξύπνιος ακόμη είναι πολύ της αγκαλιάς. ..το βράδυ μπορεί να ξεγελαστει κάνα 20λεπτό και να κοιμηθεί στην κούνια του..κ γω σαν και σένα τον σηκώνω και τον ξανακοιμιζω άπειρες φορές. ..το μεσημέρι με τον πού τον αφήνω ξυπνά στο δευτερόλεπτο. .. μερικές φορές με πιάνει απελπισία κ νομίζω πως δεν θα τα καταφέρω ποτέ να τον κοιμησω στο κρεβατάκι του..

Να μην απελπιζεσαι καθόλου! Όλα θα γίνουν όταν είναι έτοιμο το μωρό ή όταν είναι πιο δεκτικό σε αλλαγές...

Καμιά φορά είναι πιο δύσκολο για μας παρά για εκείνα. Πχ εγώ τον κοιμιζα μέχρι 9 μηνών θηλαζοντας περπατούσα και τον κουνουσα. Πιστευα πως δεν υπήρχε περίπτωση να τα καταφέρω αλλιώς. Ότι επιχειρούσα (να θηλάζω ξαπλωτα, να τον κοιμιζω με χάδια) δεν έπιανε! Μέχρι που λόγο μιας εγχείρησης δεν μπορούσα πια να τον σηκωσω, από τότε τον κοιμηζω καθιστή ή και ξαπλωτη! Ίσως το μωρό να ήταν έτοιμο ίσως ήταν ή επιμονή μου γιατί δεν είχα άλλη επιλογή! Θέλω να σου πω πως όλα θα αλλάξουν και ο τρόπος και ο χρόνος που κοιμάται. 

Ή συγκοιμηση ίσως λυσει το πρόβλημα της αϋπνίας και της κούρασης σου.  

Για την ημέρα ίσως σε βοηθήσει ένα μάρσιπο αγκαλιας, εκείνος να κοιμάται κι εσύ να έχεις τα χέρια σου ελευθερα.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και λευκούς ήχους (πιστολακι, σκουπα κτλ) όταν τον κοιμιζεις που να τους αφήνεις σε όλη την διάρκεια του ύπνου. Ο δικός μου 5-6 μηνών κοιμόταν πιο βαθιά και περισσότερο όσο άκουγε τον απορροφητηρα. 

2 ώρες πρίν, mantw22 είπε:

Είχε μια ελαφράς μορφής παλινδρόμηση που ευτυχώς την έχει ξεπεράσει κατά πολύ. . Κ γι'αυτό τον λόγο εχουμε υπερυψωμένο το στρωματάκι του από την μεριά του κεφαλιού. ..

Αυτό με τον ύπνο δυστυχώς το είχε από πάντα. .. Στην αρχή λόγω παλινδρόμησης δεν μπορούσε να κοιμηθεί άνετα στο κρεβατάκι του κ τον κρατούσαμε αρκετή ώρα μέχρι να χωνέψει κ να ρευτει. .. Τώρα μας έφυγε η παλινδρόμηση αλλά μας έμεινε η αγκαλιά. . Τι να πω.. ίσως να συνήθισε. .. γεγονός πάντως είναι ότι δεν μπορούμε να το λύσουμε κ μας έχει κουράσει πολύ. . Εγώ για να κοιμηθώ μου τον κρατάει ο άντρας μου οπότε μπορεί...

Συνήθως τον κρατάω ένα 20λεπτό πριν τον βάλω στο κρεβατάκι του αλλά και πάλι ξυπνάει. ...

Όσο για τον θηλασμό κάνει το θαύμα του γιατί αποκοιμιεται εύκολα αλλά και πάλι όταν τον μεταφέρεις στο κρεβατάκι του ξυπνά. .. στο δικό μας δεν κοιμάται. ..μόνο.στην αγκαλιά 

Η αλήθεια είναι ότι η όλη κατάσταση μας έχει γονατίσει. .

Μάθε να θηλάζεις ξαπλωτή στο πλάι και μετά άφηνε το μωρό δίπλα σου. Αργότερα σκεφτεσαι πώς θα ξεχωρίσεις θηλασμό από ύπνο, ένα ένα τα προβλήματα :)

Θα προσπαθήσω περισσότερο την συγκοιμηση. .. ίσως είναι η καλύτερη λύση προς το παρόν. . 

Έτσι όμως βρε κορίτσια δεν είναι σαν να μεταθετω το πρόβλημα για αργότερα ; θα μάθει να κοιμάται μαζί μας Κ μετά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να μεταφερθεί στο κρεβατάκι του... Ίσως δηλαδή πάω να λύσω ένα θέμα δημιουργώντας ένα άλλο. ..

Διαφημίσεις

πρίν από 57 λεπτά , mantw22 είπε:

Θα προσπαθήσω περισσότερο την συγκοιμηση. .. ίσως είναι η καλύτερη λύση προς το παρόν. . 

Έτσι όμως βρε κορίτσια δεν είναι σαν να μεταθετω το πρόβλημα για αργότερα ; θα μάθει να κοιμάται μαζί μας Κ μετά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να μεταφερθεί στο κρεβατάκι του... Ίσως δηλαδή πάω να λύσω ένα θέμα δημιουργώντας ένα άλλο. ..

Κ εγώ ειχα αυτόν τον προβληματισμό μέχρι που η αϋπνία με γονάτισε κ πια κοιμάται μέχρι τις 3 στην κουνια της κ από κει κ έπειτα με μας. Αν δεις σε άλλο ποστ έχω κ εγώ πρβλ με τον υπνο...

Πάντως δεν ξέρω κανένα παιδάκι να κοιμάται μετά από κάποια ηλικία με τους γονείς. Όταν καταλαβαίνουν κ συνεννοούνται θεωρώ πως θα είναι πιο εύκολο να τα πείσουμε να κοιμηθούν -επιτελους- στο κρεβάτι τους.

1 ώρα πρίν, mantw22 είπε:

Εμένα δεν με βολευει η συγκοιμιση. Φοβάμαι μην γυρίσω απότομα (κάνω και ατσαλο ύπνο) και πιανομαι όλο το βράδυ στην ίδια θέση. 

Όμως λόγο του χειρουργείου δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς και τον πήρα στο κρεβάτι μας για λίγα βράδυα. Δεν έμαθε να κοιμάται μαζί μας και δεν είχε κανένα θέμα να επιστρέψει στην κούνια. Ίσως είναι βέβαια στο παιδί.

Θα σου έλεγα να το δοκιμασεις για λίγο και βλέπεις πως πάει. 

Και εξοικιωσε τον με το χώρο! Είναι λογικό να κλαίει οταν απ την αγκαλιά που κοιμάται γλυκά ξαφνικά βρισκεται σε ένα άγνωστο μέρος με κάγκελα χωρίς τη μαμά του. 

22 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Μία άλλη λύση που δεν είναι  η ιδανικότερη βέβαια που την κάνω εγώ γιατί κ σε μένα πολλές φορές δεν κοιμάται στην κούνια είναι να παίρνεις το μωρακι μαζί σ στο κρεβάτι κ να κοιμαστε μαζί.. Πολλοί βέβαια μπορεί να διαφωνούν με αυτό αλλά απ το να μείνετε ξύπνιοι τουλάχιστον έτσι θα κοιμαστε!

Η ιδανικότερη είναι. :) Στα δικά μου μάτια, σε όσους τους έχει βολέψει λόγω αϋπνίας και σε όσους αντιμετωπίζουν τη συγκοίμηση ως το απόλυτα φυσιολογικό είναι ιδανική λύση ακόμα κι αν υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που διαφωνούν.

3 ώρες πρίν, mantw22 είπε:

Αρχικά, ο ΠΟΥ συστήνει τη συγκοίμηση μέχρι το χρόνο προς αποφυγή του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Είναι τόσο πολύ μικρό το μωράκι σας, σας έχει τόσο πολύ ανάγκη κι έχετε κι εσείς τόση ανάγκη για ξεκούραση που θα πρότεινα να απενοχοποιηθείτε από πιθανά μελλοντικά "προβλήματα" και να εστιάσετε σε προσωρινές (?) λύσεις ώστε και το μωρό να κοιμάται καλύτερα κι εσείς να ξεκουράζεστε έστω λίγο παραπάνω.

Επίσης, σιγουρέψτε ότι το θέμα παλινδρόμησης έχει όντως ξεπεραστεί.

• Like 2

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

2 ώρες πρίν, marakiz είπε:

Η ιδανικότερη είναι. :) Στα δικά μου μάτια, σε όσους τους έχει βολέψει λόγω αϋπνίας και σε όσους αντιμετωπίζουν τη συγκοίμηση ως το απόλυτα φυσιολογικό είναι ιδανική λύση ακόμα κι αν υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που διαφωνούν.

Αρχικά, ο ΠΟΥ συστήνει τη συγκοίμηση μέχρι το χρόνο προς αποφυγή του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Είναι τόσο πολύ μικρό το μωράκι σας, σας έχει τόσο πολύ ανάγκη κι έχετε κι εσείς τόση ανάγκη για ξεκούραση που θα πρότεινα να απενοχοποιηθείτε από πιθανά μελλοντικά "προβλήματα" και να εστιάσετε σε προσωρινές (?) λύσεις ώστε και το μωρό να κοιμάται καλύτερα κι εσείς να ξεκουράζεστε έστω λίγο παραπάνω.

Επίσης, σιγουρέψτε ότι το θέμα παλινδρόμησης έχει όντως ξεπεραστεί.

Η αλήθεια είναι ότι κ εμένα  η συγκοιμηση με βολεψε πάρα πολύ από τον 8 μήνα που άρχισε να έχει προβλήματα με τον ύπνο.. Το πρώτο διάστημα τότε μπορεί να ξυπνούσε 2-3 φορές το βράδυ κ την έκανα κάθε φορά βόλτες σε όλο το σπίτι μέχρι να κοιμηθεί μέχρι που δοκιμασα να την βάλω στο κρεβάτι μου κ από τότε κοιμομαστε παρέα χωρίς να χάνω τον ύπνο μ! Απλά στους περισσότερους που το λέω μου λένε ότι είναι το χειρότερο πράγμα γιατί μετά δεν ξεκολλαει απ το κρεβάτι μας γι αυτό το λόγο είπα στην κοπέλα ότι δεν είναι η ιδανικότερη λύση. Παρόλα αυτά εγώ απολαμβανω την αγκαλιτσα της ιδιαίτερα τα μεσημέρια που λείπει ο σύζυγος!! :-D

Εγώ για να είμαι ειλικρινής την συγκοιμηση δεν την πολυσυμπαθησα ποτέ γιατί από τον φόβο μου να μην πλάκωσω το παιδί κοιμάμαι σαν αγκυλωμενη κ στην τελική δεν ξεκουράζομαι...

Κ Μετά ένα πρακτικό θέμα. . Ένα μωρό που θηλάζει ξαπλωμένο κ αποκοιμιεται κατευθείαν κ δεν το σηκώνεις για να ρευτει είναι οκ;

2 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Η αλήθεια είναι ότι κ εμένα  η συγκοιμηση με βολεψε πάρα πολύ από τον 8 μήνα που άρχισε να έχει προβλήματα με τον ύπνο.. Το πρώτο διάστημα τότε μπορεί να ξυπνούσε 2-3 φορές το βράδυ κ την έκανα κάθε φορά βόλτες σε όλο το σπίτι μέχρι να κοιμηθεί μέχρι που δοκιμασα να την βάλω στο κρεβάτι μου κ από τότε κοιμομαστε παρέα χωρίς να χάνω τον ύπνο μ! Απλά στους περισσότερους που το λέω μου λένε ότι είναι το χειρότερο πράγμα γιατί μετά δεν ξεκολλαει απ το κρεβάτι μας γι αυτό το λόγο είπα στην κοπέλα ότι δεν είναι η ιδανικότερη λύση. Παρόλα αυτά εγώ απολαμβανω την αγκαλιτσα της ιδιαίτερα τα μεσημέρια που λείπει ο σύζυγος!! :-D

Εγώ στην αρχή τον είχα δίπλα μου αρχικά στο λίκνο και μετά στην κούνια του.  Έτσι ήθελα να μας πάει μέχρι να χρονίσει και να πάει μετά στο δωμάτιο του. Ήμουν αντίθετη στο να τον πάρω στο κρεβάτι και μάλιστα κάθετα γιατί  φοβόμουν το μετά κι εγώ. Κάπου στον 6ο η αυπνία με "ανάγκασε". Ζώντας βιωματικά πια τη μητρότητα, άλλαξα γνώμη.  Πλέον κάνω συγκοίμηση πλήρως συνειδητά.  Δεν με πειράζει που τον έχουμε στο κρεβάτι, ούτε τον άντρα μου. Είναι για μας κάτι πολύ φυσικό να συμβαίνει στην οικογένεια μας, το να κοιμάται δίπλα μας το παιδί μας, όσο είναι τόσο μικρό.  Μεγαλώνει τόσο γρήγορα! ! Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι, ας λένε, απαντώ λέγοντας τι πιστεύω εγώ.  Ο καθένας πρέπει να  ακολουθεί τα πιστεύω του κι αυτά  που τον εκφράζουν!  :)

Μαντώ ναι στα μωρά που θηλάζουν δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν είναι τόσο απαραίτητο το ρέψιμο όπως όταν πίνουν σκόνη. Μερικά θηλαζοντα μωρά δεν ρεύονται καν. 

Edited by marakiz
  • Like 2

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

10 ώρες πρίν, mantw22 είπε:

Εχεις ακούσει πολλούς εφήβους να κοιμούνται με τη μαμα; :-D