Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Vegetarian διατροφή σε μωρό

Lemonaki035

Recommended Posts

Καλησπέρα θα ηθελα να ρωτήσω το εξης αν θερει καποια μανούλα ή αν το ακολουθεί η ίδια.Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε αρχίσει με το σύζυγο να σκεφτόμαστε τη "vegan" διατροφή κ το βάζω σε " " γτ δε θέλουμε να τρώμε επεξεργασμένα κρέατα κ να περιορίσουμε το κρέας σε σπάνια κ σιγά σιγά σε καθόλου.Το θεμα ειναι οτι στη μικρή μας που ειναι 6 μηνών σκεφτομαστε να κάνουμε το ίδιο.Κυρίως μας προβλημάτισε το 5 φορές κόκκινο κρεας 2 λευκό που εχει προτείνει η παιδίατρος.Το εχει εφαρμόσει καποιος;Πώς εκανε την εισαγωγή στερεών;Τι τρώει το μωρό κ πώς;

Διαφημίσεις

Σε μωρο 6μηνων δ θα εκανα vegan διατροφη

Αν δ εχετε διαπιστωμενη ελλειψη σιδηρου,δ ειναι απαραιτητη η τοσο συχνη καταναλωση.εμεις ειχαμε 1-2φορες την εβδομαδα μονο λαχανικα,η οσπρια.μετα με το ψαρι εχουμε 2φορες κοκκινο,2λευκο,2ψαρι.μετα το χρονο κραταμε 1-2φορες ψαρι,1κοτοπουλο,1-2κοκκινο κρεας

Είχατε βάλει όσπρια; Γτ εμάς τρώει στέρεες απο αρκετά μικρή κ σκεφτόμουν να την ξεκινήσω σιγα σιγά όσπρια κ πεπονακι φιδε κλπ.Τα λαχανικά εποχής τα τρώει ολα.

@Elfer η διατροφή vegan σημαίνει πλήρη αποχή απο οτιδήποτε τρόφιμο και ρόφημα ζωικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένου κρέατος, ψαριού, θαλασσινών, γάλακτος και γαλακτοκομικών, αβγών κοκ. 

Αυτο που περιγράφεις (να κόψετε το κρέας) ειναι πιο κοντά στην περιγραφή της vegetarian διατροφής, εκτός και αν σκοπεύετε να συνεχίσετε να τρώτε ψάρι (αυτο λέγεται pescatarian). 

Αυτά για να συννενοουμαστε σε κοινή βάση. 

Κατα τη γνωμη μου πρέπει να καταλήξετε με τον άντρα σου τι είδους διατροφή επιθυμείτε για την οικογένεια σας και να βάλετε ενα μεταβατικό πλάνο στο πως θα φτάσετε εκει. 

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή ειναι εφικτή σε κάθε μια απο τις διατροφικές επιλογές (omnivore, vegetarian, vegan κοκ) όμως χρειαζεται εμπειρία και σωστή καθοδήγηση απο διατροφολόγο, ειδικά όσο περισσότερα τρόφιμα αποφασίσετε να εξαιρέσετε απο τη διατροφή σας. 

Γνωμη μου ειναι πρωτα να βρείτε τα δικά σας πατήματα και μετα να εφαρμόσετε το οποιοδήποτε πλάνο στο παιδι. Ειναι κρίσιμη η ηλικία για την ανάπτυξη του και δεν ειναι πρόσφορο το έδαφος για "πειραματισμους". 

πρίν από 17 λεπτά , less_serious είπε:

@Elfer η διατροφή vegan σημαίνει πλήρη αποχή απο οτιδήποτε τρόφιμο και ρόφημα ζωικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένου κρέατος, ψαριού, θαλασσινών, γάλακτος και γαλακτοκομικών, αβγών κοκ. 

Αυτο που περιγράφεις (να κόψετε το κρέας) ειναι πιο κοντά στην περιγραφή της vegetarian διατροφής, εκτός και αν σκοπεύετε να συνεχίσετε να τρώτε ψάρι (αυτο λέγεται pescatarian). 

Αυτά για να συννενοουμαστε σε κοινή βάση. 

Κατα τη γνωμη μου πρέπει να καταλήξετε με τον άντρα σου τι είδους διατροφή επιθυμείτε για την οικογένεια σας και να βάλετε ενα μεταβατικό πλάνο στο πως θα φτάσετε εκει. 

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή ειναι εφικτή σε κάθε μια απο τις διατροφικές επιλογές (omnivore, vegetarian, vegan κοκ) όμως χρειαζεται εμπειρία και σωστή καθοδήγηση απο διατροφολόγο, ειδικά όσο περισσότερα τρόφιμα αποφασίσετε να εξαιρέσετε απο τη διατροφή σας. 

Γνωμη μου ειναι πρωτα να βρείτε τα δικά σας πατήματα και μετα να εφαρμόσετε το οποιοδήποτε πλάνο στο παιδι. Ειναι κρίσιμη η ηλικία για την ανάπτυξη του και δεν ειναι πρόσφορο το έδαφος για "πειραματισμους". 

Βασικά το ψάρι θα το έχουμε στη διατροφή μας καθότι μπαμπάς ψαράς κ έχουμε μια σχετική εικόνα του τι τρώμε.Όσον αφορά την επωνυμία της διατροφής έχεις δίκιο δεν το διευκρινισα κ εγώ σωστά έχοντας στο μυαλό μου κυρίως τη ζωική προέλευση

Διαφημίσεις

μια κοπελα εδω στο φορουμ νομιζω η @Αννα 35 εχει πει πως ακολουθουν την διατροφη vegan με το συζηγο της αρκετα χρονια αρα πιστευω πως μπορει να σου λυσει πολλες αποριες που εχεις...αν και αν θυμαμαι καλα εχει πει πως στα παιδια της δεν ακολουθει ακομα αυτη την διατροφη.....η ιδια πιστευω οταν μπει και το δει θθα σε καθοδηγησει....

τωρα εαν δε θες να του δινεις κρεας καθε μερα μπορεις να του δινει 2 φορες την εβδομαδα λαχανικα .. στον 8 μηνα περιπου θα εισαγεται κ το ψαρι οπου θα εχεις την δυνατοτιτα να του το δινει 2 φορες την εβδομαδα κ αυτο κ οσπρια και εγω πιστευω καλυτερα μετα τον 8 (τωρα για αυτο ρωτα κ την παιδιατρος σου επειδη εχετε ξεκινησει νωρις μηπως σου δωσει το οκ για ποιο νωρις κ οσπρια ) τωρα περα απο πεπονακι η φιδε μπορεις να του βαζεις στο φαγητο του βρωμη  κινοα φαγοπυρο η κεχρι..

Καλησπέρα. Πράγματι αυτό που περιγράφει η θεματοθετρια είναι περισσότερο vegetarian διατροφή. Το veganism είναι τρόπος ζωής. Με το σύζυγο όχι μόνο απέχουμε διατροφικά από όσα προϊόντα είναι παράγωγα ζώων, αλλά δε χρησιμοποιούμε και στην καθημερινότητα προϊόντα που έχουν ζωική προέλευση (βλ. δέρμα ή μαλλί), κλπ.

Σε ο,τι αφορά τα παιδιά βέβαια, επειδή ακριβώς πρόκειται για τρόπο ζωής, που δεν επιβάλλεται, αλλά επιλέγεται συνειδητά, ακολουθούμε την κλασική μεσογειακή διατροφή. Πάντως όταν εισήγαμε εμείς στερεές, θυμάμαι δίναμε, με προτροπή του παιδίατρου 2 φορές μοσχάρι, 1 λαχανικά, 2 φορές κοτόπουλο, 1 λαχανικά, κλπ. Το 5 φορές την εβδομάδα κοκκινο κρέας μου φαίνεται ομολογώ υπερβολικό.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

πρίν από 3 λεπτά , Αννα 35 είπε:

Καλησπέρα. Πράγματι αυτό που περιγράφει η θεματοθετρια είναι περισσότερο vegetarian διατροφή. Το veganism είναι τρόπος ζωής. Με το σύζυγο όχι μόνο απέχουμε διατροφικά από όσα προϊόντα είναι παράγωγα ζώων, αλλά δε χρησιμοποιούμε και στην καθημερινότητα προϊόντα που έχουν ζωική προέλευση (βλ. δέρμα ή μαλλί), κλπ.

Σε ο,τι αφορά τα παιδιά βέβαια, επειδή ακριβώς πρόκειται για τρόπο ζωής, που δεν επιβάλλεται, αλλά επιλέγεται συνειδητά, ακολουθούμε την κλασική μεσογειακή διατροφή. Πάντως όταν εισήγαμε εμείς στερεές, θυμάμαι δίναμε, με προτροπή του παιδίατρου 2 φορές μοσχάρι, 1 λαχανικά, 2 φορές κοτόπουλο, 1 λαχανικά, κλπ. Το 5 φορές την εβδομάδα κοκκινο κρέας μου φαίνεται ομολογώ υπερβολικό.

Αυτό συζητάμε κ εμείς κ θεωρούμε οτι το 5 ειναι υπερβολικό.Μάλλον όμως θα το μειώσουμε για αρχή κ θα δούμε στην πορεία πως θα πάει.

Παντως κ μεις που ακολουθουμε μεσογειακη οπως η αννα το παμε στα παιδια,κ αυτο κυριως μεχρι το χρονο.βεβαια ακομη κ η μεγαλη τρωει πιο συχνα κρεας απο μας

Αν δ συντρεχει καποιος λογος το 5μερες κοκκινο κρεας κ τις αλλες δυο κοτοπουλο ειναι πολυ πραγματι

Διαφημίσεις

Μέχρι το χρόνο το κρέας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ  καθημερινά,  μετά το έτος και εφόσον γίνουν αιματολογικες οι οποίες θα είναι καλές η συχνότητα θα περιοριστεί σε 4-5  φορές τη βδομάδα.  Αν δεν θέλεις τα επεξεργασμενα  κρέατα όπως λες μπορείς να βρεις βιολογικά,  ελευθερας κλπ.  Επέτρεψε μου την έκφραση αλλά το θεωρώ εγκληματικο αυτό που σκέφτεσαι για τόσο μικρό μωρό!!!  Εσύ με το σύζυγό ακολουθήστε ότι διατροφή θέλετε, αλλά το  μωρό όχι!! 

Επεξεργάστηκαν by Ζάντενα

1 hour ago, Ζάντενα είπε:

Μέχρι το χρόνο το κρέας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ  καθημερινά,  μετά το έτος και εφόσον γίνουν αιματολογικες οι οποίες θα είναι καλές η συχνότητα θα περιοριστεί σε 4-5  φορές τη βδομάδα.  Αν δεν θέλεις τα επεξεργασμενα  κρέατα όπως λες μπορείς να βρεις βιολογικά,  ελευθερας κλπ.  Επέτρεψε μου την έκφραση αλλά το θεωρώ εγκληματικο αυτό που σκέφτεσαι για τόσο μικρό μωρό!!!  Εσύ με το σύζυγό ακολουθήστε ότι διατροφή θέλετε, αλλά το  μωρό όχι!! 

Το οτι το σκέφτομαι δε σημαίνει ότι το έκανα ουτε θεωρώ οτι με κάνει εγκληματία το γεγονός οτι θέλω να προσφέρω στι παιδί μου καλύτερη ποιότητα ζωής (με πολλούς τρόπους όχι μονο με αυτό).Επειδή δεν το συζήτησα με την παιδίατρο κ δεν έχω πάρει την άποψη της ούτε έχω μιλήσει ακομα με έμπειρο στο θεμα διατροφολόγο  ρώτησα να δω αν κάποιος/α το έχει εφαρμόσει και πώς το έχει εφαρμόσει κ αν γίνεται.Προς ενημέρωση σου απλά το κρέας δεν είναι απαραίτητο για κανέναν αφου οτι σου προσφέρει απο βιταμίνες σίδηρο ασβέστιο κλπ μπορείς να το βρεις κ σε φυτικής προέλευσης υλικά απλά οι περισσότεροι δε γνωρίζουν πως να το βρουν κ να κάνουν την αντικατάσταση.Τεσπα μέχρι τώρα κ  εμείς κρέας κ δε θα προσπαθήσω να σε πείσω τι είναι καλύτερο απο θεμα διατροφής,γνώμες ήθελα πάνω σε αυτό.

Άλλο οι ενήλικες και άλλο τα βρέφη (όσον αφορά τη vegan διατροφή) . Γνώμες ζήτησες και απάντησα. Αυτα που σου αναφέρω δε τα λέω έτσι αυθαίρετα,  αναγράφονται στον Π.Ο.Υ.

1 ώρα πρίν, Ζάντενα είπε:

Άλλο οι ενήλικες και άλλο τα βρέφη (όσον αφορά τη vegan διατροφή) . Γνώμες ζήτησες και απάντησα. Αυτα που σου αναφέρω δε τα λέω έτσι αυθαίρετα,  αναγράφονται στον Π.Ο.Υ.

Κ είναι σεβαστή η γνώμη σου.Βέβαια οι οδηγίες που δίνει τόσο ο WHO οσο και η ΑΑP δεν ακολουθούνται κατά γράμμα πάντα

Διαφημίσεις

On 1/12/2017 at 5:57 ΜΜ, Elfer είπε:

Καλησπέρα θα ηθελα να ρωτήσω το εξης αν θερει καποια μανούλα ή αν το ακολουθεί η ίδια.Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε αρχίσει με το σύζυγο να σκεφτόμαστε τη "vegan" διατροφή κ το βάζω σε " " γτ δε θέλουμε να τρώμε επεξεργασμένα κρέατα κ να περιορίσουμε το κρέας σε σπάνια κ σιγά σιγά σε καθόλου.Το θεμα ειναι οτι στη μικρή μας που ειναι 6 μηνών σκεφτομαστε να κάνουμε το ίδιο.Κυρίως μας προβλημάτισε το 5 φορές κόκκινο κρεας 2 λευκό που εχει προτείνει η παιδίατρος.Το εχει εφαρμόσει καποιος;Πώς εκανε την εισαγωγή στερεών;Τι τρώει το μωρό κ πώς;

Εγω εφαρμοσα στο αγορακι μου παρομοιο πρόγραμμα με αυτο που σου προτεινει ο παιδιατρος. Απο τον 6 μηνα 4 μοσχαρι-λαχανικα και 3 κοτοπουλο - λαχανικα. Στον 8ο μηνα βαλαμε μια μερα ψαρι-που αντικατεστησε γευμα κοκκινου. Στον 9ο μηνα εβαλα 2η μερα ψαρι και πηγε 3 μοσχαρι 2 κοτοπουλο 2 ψαρι. Τωρα ειναι 13 μηνων και του εβαλα μια μερα τη βδομαδα οσπρια και αφαιρεσα ενα γευμα μοσχαρι. Εισαγωγη στις στερεες καναμε 5,5 μηνων με φρουτα και λαχανικα. 

Δες εδω: http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/43281/1/9241593431.pdf

Εν περιλήψει, θεωρεί ότι σε τόσο μικρές ηλικίες όπου τα μωρά τρώνε υποχρεωτικά μικρές ποσότητες, τρόφιμα ζωικής προέλευσης είναι απαραίτητα, και διαφορετικά χρειάζεται προσεκτικός συνδυασμός οσπρίων, λαχανικών, έξτρα ελαίων και συμπληρωμάτων διατροφής. Το τελευταίο προσωπικά θα με απέτρεπε εντελώς.

14 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δες εδω: http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/43281/1/9241593431.pdf

Εν περιλήψει, θεωρεί ότι σε τόσο μικρές ηλικίες όπου τα μωρά τρώνε υποχρεωτικά μικρές ποσότητες, τρόφιμα ζωικής προέλευσης είναι απαραίτητα, και διαφορετικά χρειάζεται προσεκτικός συνδυασμός οσπρίων, λαχανικών, έξτρα ελαίων και συμπληρωμάτων διατροφής. Το τελευταίο προσωπικά θα με απέτρεπε εντελώς.

Το έψαξα κ εγώ λίγο παραπάνω μετα Την αρχική μου ανάρτηση κ το έχω διαβάσει αυτό το άρθρο.Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διεθεσες για να το ψάξεις!!! :mad::-D

• 4 χρόνια μετά...
On 2/12/2017 at 11:48 ΠΜ, Ζάντενα είπε:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...