Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS Καθυστέρηση ανάπτυξης εμβρύου, θρομβοφιλία


Recommended Posts

Γειά σας! 

Πρώτη φορά έγκυος και πανικόβλητη.... 

Στη 19η εβδομάδα ανακάλυψα ότι έχω θρομβοφιλία και ξεκίνησα αγωγή.  Η αυχενική μου ήταν τέλεια και όλοι οι γιατροί είπαν να μην κάνω αμνιο. 

Έκανα πριν 2μέρες τον Β' επιπέδου στις 22 + 2 . Φάνηκε " συμμετρική καθυστέρηση ανάπτυξης εμβρύου " κατά 10 μέρες.( συγκριση αυχενικής και β΄επιπεδου)  Ο γιατρός είπε πως υπάρχει μικρή αντίσταση στη δεξιά μητριαία αρτηρία αλλά η αιμάτωση γίνεται κανονικά. Ολα τα υπόλοιπα φαίνονται φυσιολογικά. Ομως μου ειπε πως μαλλον πρεπει να κάνω αμνιοπαρακέντηση γιατι η συμμετρική αναπτυξη υποδηλωνει καμια φορα ανωμαλίες. ( Να σημειωσω πως ειναι στο δημόσιο και δε θα παρει αυτός χρηματα, δεν εθιχε συμφερον να το προτεινει). 

Μου είπε επισης πως αν συνεχίσει να καθυστερει η αναπτυξη θα πρεπει να γινει τοκετος , αν και στις 23 εβδομαδες το μωρο δε θα ειναι βιωσιμο!!!!!!!!!!! Σε ερωτηση μου αν υπάρχουν πιθανότητες να εχει καλή εκβαση η κύηση , είπε : " Ναι, υπάρχει και αυτή η πιθανότητα" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτή τη στιγμή είμαι σε κατάθλιψη και πανικο μαζί.

Από τη μια φοβαμαι την αμνιο γιατι θα γινει σε μεγαλη εβδομάδα και υπαρχει παντα και ο κίνδυνος αποβολής, από την άλλη φον=βαμαι τα αποτελεσματα της κ απορω πως δεν ειχε φανει κατι στην αυχενική και επίσης τρεμω για το τι μπορει να συμβαινει κ δε μεγαλωνει το μωρο μου! Σκεφτομαι ολο οτι θα πεθανει!!! Δεν το αντεχω αυτο!!!! Υπάρχουν περιπτωσεις με αυτη την καθυστερηση - διαφορα στην αναπτυξη που να εχουν γεννηθει φυσιολογικα και υγιη;;;; 

Τι μπορει να συμβαινει;;;;;;

Σε 4 μερες παω για αμνιο και φοβαβμαι..τα παντα...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εχω γεννήσει παιδί με μη συμμετρική καθυστέρηση ανάπτυξης (το κεφάλι αναπτύσσοταν φυσιολογικά) οπότε δεν τέθηκε θέμα αμνιοπαρακέντησης (ή μάλλον, τέθηκε από πασίγνωστο και πανάκριβο ιδιώτη γιατρό, οποτε και πήγα σε δημόσιο και μου είπαν εντελώς άλλα). Τέλος πάντων, για να μην πολυλογώ, εφόσον αποκλειστεί θέμα υγείας, από όσο μας είχαν πει, το μωρό παρακολουθείται με υπέρηχους εβδομαδιαία, μέχρι να φανεί ότι στρεσάρεται ή ότι αρχίζει πια να χάνει βάρος, στο ενδιάμεσο κάνεις ενέσεις στεροειδών για να αναπτυχθούν οι πνεύμονες και περιμένεις. Εμένα το παιδί το πήραμε στις 35 βδομαδες, και ήταν 1μιση κιλό μόνο, για να καταλάβεις για τι καθυστέρηση μιλάμε, το μισό από όσο θα έπρεπε. Εμεινε 40 μέρες στην εντατική και δεν ξαναυπήρξε κανένα θέμα υγείας ποτέ. Επίσης είχα ρωτήσει 5 γιατρούς σε διαφορετικά νοσοκομεία και όλοι είχαν συστήσει καισαρική γιατί μου είχαν πει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δε θέλουν να υποβάλλουν το μωρό στο στρες τεχνητών πόνων.

Αν έχεις επφυλάξεις για οτιδήποτε σε σχέση με τους υπέρηχους, μπορώ να σου συστήσω ανεπιφύλακτα το Βαρβαρίγο στο Ελενα που κάνει τον προγεννητικό έλεγχο και έχω επανειλημμένα τσεκάρει ότι βλέπει λεπτομέρειες που άλλοι δεν βλέπουν, συν ότι έχουν και πραγματικά πολύ καλά μηχανήματα (είχα χρειαστεί πρόσφατα για άσχετο λόγο γυναικολογικό υπέρηχο και από όσο μου είχαν πει όσοι γιατροί μίλησα η ανάλυση του υπέρηχου ήταν εντυπωσιακή σε σχέση με το μέσο μηχάνημα.

Link to comment
Share on other sites

Και τα δυο μου παιδια τα γέννησα με καθυστερημένη ανάπτυξη. Και σε μενα δεν τέθηκε ποτέ μα ποτέ θέμα αμνιοπαρακέντησης. Στο πρώτο μου παιδι στις 32 εβδομάδες περίπου, στο DOBLER φάνηκε η καθυστέρηση και αφου με έστειλε ο γυναικολογος μου για εξετάσεις διαπιστώθηκε η θρομβοφιλία που έχω και ξεκίνησα την υπαρίνη μπας και βοηθούσαμε την μπέμπα να παρει κανένα γραμμαριο. Τελικα γέννησα στις 38 και 2 με προγραμματισμένη καισαρική για λόγους που σου έγραψε και η ΑΡΓΚ παραπάνω και το βάρος του παιδιου ηταν 2500. Το ίδιο επαναλήφθηκε και στο δεύτερο παιδι μου απλά ξεκινησα την υπαρινη απο την αρχή αλλά δεν έκανε και πολλά, 100 γραμμάρια διαφορα στο βάρος είχανε. Το δεύτερο το γέννησα στις 37 εβδομαδες, γιατι μου σπασαν τα νερά, με καισαρικη.

 

Προσπάθησε να μην χάνεις την ψυχραιμία σου, ισως να μην είναι ολα τόσο τραγικά. Στενή παρακολουθηση θέλει το μωρο και θα το φτάσει ο ιατρος σε εβδομάδα που να είναι βιωσιμο το έμβρυο. Εσύ να τρώς καλα (σίδηρο μπολικο) και να μην κουράζεσαι γιατι και αυτά παιζουν έναν μικρό ρόλο.  

Link to comment
Share on other sites

Κ εγώ στην εγκυμοσύνη μου παρουσίαζε αντίσταση η αριστερή μητριαια αρτηρία με αποτέλεσμα να μην αιματωνεται σωστά κ να μένει πίσω στην ανάπτυξη.. Το διαπιστωσαμε λίγο πριν την β επιπέδου που ήταν μία εβδομάδα πίσω το μωρό απ ότι θα έπρεπε να είναι κανονικά. Στην β επιπέδου μ το είπε κ ή εμβρυολογος.. Έκανα αμνιοπαρακέντηση για να αποκλεισω το ενδεχόμενο γενετικής ανωμαλίας που έδειξε ότι ήταν υγιεστατη.. Από εκεί κ πέρα κάθε εβδομάδα πηγαινα για έλεγχο ώστε να βλέπουν το μωρακι μην τυχόν κ δυσφορει ώστε να μπω για καισαρική.. Στόχος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η 34 εβδομάδα που είναι μία καλή εβδομάδα γέννας κ όχι πολύ αργότερα μην τυχόν κ πάθει τπτ μέσα στην κοιλιά. Αν δουν τα δύσκολα βέβαια γέννας κ νωρίτερα, μετά την 30η εβδομάδα κ ιδιαίτερα μετά την 32η είναι μια χαρά.. Εγώ τον τελευταίο μήνα πριν να γεννησω ήμουνα στο νοσοκομείο για να με ελέγχουν καθημερινά. Γεννησα 34 κ 3 μέρες ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 1540γρ.. Μην αγχωνεσαι όλα θα πάνε καλά. Δεν χρειάζεται να σε βάλει να γεννήσεις τόσο νωρίς επειδή έχει καθυστερημένη ανάπτυξη.. Όταν γεννησα στον υπέρηχο η μπεμπα μ είχε φτάσει τις 4-5 εβδομάδες καθυστέρησης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

τι γίνεται τελικά με το μωράκι σου?πως πάτε?έχω ακούσει πολλές τέτοιες ιστορίες που τελικά έχουν πάει καλά!!ακόμα και με πρόωρα μωράκια.μια φίλη μου νοσηλεύοταν ώστε να παρακολουθουν στενα την αναπτυξη του μωρού μέχρι που έφτασε την 32η εβδομαδα σιγα σιγα μέχρι που το βγαλανε με καισαρικη 1100 απο ότι θυμαμαι και τώρα η μικρή της ειναι 4 χρονών και μια χαρά!!!συμβουλέψο και κάποιον άλλον γιατρό θα σου έλεγα!!ευχομαι πραγματικά να πάνεε όλα καλα!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...