Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κοιμόμαστε τα μεσάνυχτα!!

Dwra87

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και σε όλους,

είμαι καινούργια στο forum και σχετικά καινούργια μαμά, με μια μπεμπούλα εφτά μηνών. 

Από την αρχή είχαμε θέματα με ΓΟΠ και αλλεργία, οπότε το μωράκι μας έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από έντονους κολικούς, εμετούς, αίμα στα κακά και όλη τη δυσφορία και τα πονάκια που μπορεί να βιώνουν τα μπεμπέ με αυτά τα προβλήματα. Κάνω αυτή την εισαγωγή, γιατί πιστεύω πως ειναι σημαντικό να εξηγήσω ότι σε αυτούς τους εφτά μήνες, με τα παραπάνω θεματα, η μικρή είχε και θέματα με τον ύπνο φυσικά, καθώς λόγω της παλινδρόμησης έπρεπε να την κρατάω πολλή ώρα όρθια μετά από κάθε θηλασμό και κοιμόταν σχεδόν αποκλειστικά στην αγκαλιά μου (όποτε την άφηνα στην κούνια ξυπνούσε με κλάμα). 

Τώρα αντιμετωπίζουμε θέμα με τον ύπνο μας. Πλέον βέβαια, κοιμάται στην κούνια αλλά μετά τα μεσάνυχτα και συνήθως στις δυο με τρεις τα ξημερώματα, ενώ ξυπνάει κάθε 45 λεπτά με μία ώρα, με κλάμα. Ηρεμεί και αποκοιμιέται ξανά μόνο στο στήθος (δεν τρώει πάντα, τις περισσότερες φορές απλά πιπιλάει μέχρι να αποκοιμηθεί). Αποτέλεσμα αυτού είναι, προκειμένου να συμπληρώσει τις ώρες ύπνου που χρειάζεται, να καταλήγει να ξυπνάει κάθε μέρα μετά τις 12.30-13.00 το μεσημέρι.  Μέσα στη μέρα κάνει δυο ενδιάμεσους ύπνους που μπορεί να διαρκούν είτε 40 λεπτά, είτε 1,5 ώρα (ανάλογα με το πόσο καλά έχει κοιμηθεί το βράδυ).

Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως τώρα που έχουμε ξεκινήσει στερεές, είναι αδύνατον να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Να προσθέσω ότι έχω δοκιμάσει τα πάντα προκειμένου να της αλλάξω το πρόγραμμα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έχω δοκιμάσει να

1. την κρατήσω ξύπνια όλη τη μέρα για να κουραστεί και να κοιμηθεί πιο νωρίς, 

2. ακολουθήσω συγκεκριμένο πρόγραμμα με την ίδια ώρα για παιχνίδι, φαγητό, βόλτα, μπάνιο, ύπνο

3. μην κάνω δουλειές και να έχω κλειστά τα φώτα σε όλο το σπίτι μετά τις 8 το βράδυ

4. την ξυπνήσω κατά τις εννιά το πρωί και να προσπαθήσω να την κρατήσω ξύπνια με παιχνίδι

5. παίζουμε μόνο μέχρι το απόγευμα

Πιστεύετε ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία που είχε το μωράκι μου έχει παίξει κάποιο ρόλο στο θέμα με τον ύπνο της; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να αλλάξω το πρόγραμμα της ή μήπως πρέπει να την αφήσω να ακολουθήσει τους δικούς της ρυθμούς και κάποια στιγμή θα στρώσει; Σας ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

Να την χαίρεσαι! Δεν κατάλαβα ακριβώς πότε κοιμάται. Τα μεσάνυχτα ή στις δύο? 

Πάντως ότι δοκιμασες πρέπει να το επαναλαβεις αρκετές μέρες για να πιάσει. Με λίγες φορές δεν φαίνεται το αποτέλεσμα. 

Πόσες ώρες αντέχει ξύπνια? 

Λένε πως ο ύπνος φέρνει ύπνο. Αν προσπαθούσες να την κοιμιζεις περισσότερες φορές ίσως Νυσταζε νωρίτερα. 

Δυστυχώς για την ΓΟΠ δεν ξέρω να σου απαντήσω αν την επηρεάζει στον ύπνο, δεν έχω εμπειρία. 

Μου θυμησες τους πρώτους δύο μήνες του γιου μου που με τους κολικους που τον έπιαναν 11 το βράδυ κοιμόταν στις δύο και το πρωί ξυπνούσε 12. Να σου πω την αλήθεια αναπολω εκεινα τα πρωινά που κοιμομουν κι εγώ λιγάκι! :D Και φτάσαμε στο σήμερα μετά από 11 μηνες που κοιμάται επτά και ξυπνά επτά το πρωί! :shock: Εγώ δεν έκανα κάτι για να το αλλάξω, μόνος του άλλαξε το πρόγραμμα σταδιακά. 

Πάντως αν κοιμάται στις δύο μπράβο για τις αντοχες σου! Εγώ βγαινω off όταν κάποιο βράδυ τον πιάνει υπερενταση. Τελικά έχουμε πολλά αποθέματα οι μανουλες!:)

ΥΓ: υπάρχει και ένα θέμα που μπορεί να σε βοηθήσει ρίξε μια ματια

H κάθε αλλαγή στο πρόγραμμα του μωρού θα γίνει σταδιακά (όπως λέει και ΑΡΓΚ) ανά μισάωρο την φορά.

Κάθε αλλαγή θα είναι δύσκολη μέρχι να εδραιωθεί ένα πρόγραμμα στον ύπνο της.

Υπάρχει περίπτωση να την ενοχλεί κάτι και να ξυπνάει??πχ κανένα δοντάκι?

16 ώρες πρίν, Dwra87 είπε:

Να προσθέσω ότι έχω δοκιμάσει τα πάντα προκειμένου να της αλλάξω το πρόγραμμα, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Έχω δοκιμάσει να

1. την κρατήσω ξύπνια όλη τη μέρα για να κουραστεί και να κοιμηθεί πιο νωρίς, 

2. ακολουθήσω συγκεκριμένο πρόγραμμα με την ίδια ώρα για παιχνίδι, φαγητό, βόλτα, μπάνιο, ύπνο

3. μην κάνω δουλειές και να έχω κλειστά τα φώτα σε όλο το σπίτι μετά τις 8 το βράδυ

4. την ξυπνήσω κατά τις εννιά το πρωί και να προσπαθήσω να την κρατήσω ξύπνια με παιχνίδι

5. παίζουμε μόνο μέχρι το απόγευμα

Πιστεύετε ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία που είχε το μωράκι μου έχει παίξει κάποιο ρόλο στο θέμα με τον ύπνο της; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να αλλάξω το πρόγραμμα της ή μήπως πρέπει να την αφήσω να ακολουθήσει τους δικούς της ρυθμούς και κάποια στιγμή θα στρώσει; Σας ευχαριστώ!

1.Μην το κάνεις αυτό, είναι πολύ μικρή και έχει ανάγκη από 2-3 ημερήσιους ύπνους. Σε κάθε περίπτωση, το ότι ένα παιδί θα κουραστεί και θα κοιμάται νωρίτερα/καλύτερα/περισσότερο το βράδυ είναι μια λάθος τακτική που πολλοί γονείς χρησιμοποιούμε πάνω στην απόγνωση μας. Ένα πάρα πολύ κουρασμένο μωρό/παιδί δεν μπορεί να κάνει ξεκούραστο ύπνο.

2.Ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, σίτισης και ύπνου, προσφέρουν ασφάλεια στα μωρά και τα βοηθούν στο να ρυθμίσουν το βιολογικό τους ρολόι.Για να δεις όμως αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένεις 2-4 εβδομάδες.

3.Μία με δύο ώρες πριν κοιμηθεί, θα ήταν καλό να υπάρχει χαμηλωμένος φωτισμός με  χαλαρές δραστηριότητες κι όχι πολύ θόρυβος ώστε να γίνεται ομαλά η μετάβαση από την εγρήγορση σε αυτή του ύπνου.

4.Θα την αφήνεις να ξυπνάει μόνη της, αφού πρώτα αρχίσεις να φτιάχνεις το πρόγραμμα της, κάθε μέρα και λίγο νωρίτερα. Όταν ρυθμιστεί το βιολογικό της ρολόι θα κοιμάται νωρίς με τη δύση του ήλιου και θα ξυπνάει νωρίς από μόνη της με την ανατολή.

5.Έντονο παιχνίδι μέχρι 1-2 ώρες πριν κοιμηθεί. Μετά πιο ήρεμο πράγματα.

Η ΓΟΠ σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να επηρεάζει τον ύπνο της. Το παιδί και τους ρυθμούς του θα ακολουθήσεις έτσι κι αλλιώς απλά μπορείς με λίγα πράγματα να το βοηθήσεις να κοιμάται καλύτερα. Πέρνα μια βόλτα κι από το θέμα που σου έβαλε η μαμά του Ανέστη, νομίζω θα βρεις μπόλικη πληροφορία που θα μπορέσει να σε κατατοπίσει κάπως.

• Like 2

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

On 30/11/2017 at 0:27 AM, Mama_Anesti_ said:

Να την χαίρεσαι! Δεν κατάλαβα ακριβώς πότε κοιμάται. Τα μεσάνυχτα ή στις δύο? 

Πάντως ότι δοκιμασες πρέπει να το επαναλαβεις αρκετές μέρες για να πιάσει. Με λίγες φορές δεν φαίνεται το αποτέλεσμα. 

Πόσες ώρες αντέχει ξύπνια? 

Λένε πως ο ύπνος φέρνει ύπνο. Αν προσπαθούσες να την κοιμιζεις περισσότερες φορές ίσως Νυσταζε νωρίτερα. 

Δυστυχώς για την ΓΟΠ δεν ξέρω να σου απαντήσω αν την επηρεάζει στον ύπνο, δεν έχω εμπειρία. 

Μου θυμησες τους πρώτους δύο μήνες του γιου μου που με τους κολικους που τον έπιαναν 11 το βράδυ κοιμόταν στις δύο και το πρωί ξυπνούσε 12. Να σου πω την αλήθεια αναπολω εκεινα τα πρωινά που κοιμομουν κι εγώ λιγάκι! :D Και φτάσαμε στο σήμερα μετά από 11 μηνες που κοιμάται επτά και ξυπνά επτά το πρωί! :shock: Εγώ δεν έκανα κάτι για να το αλλάξω, μόνος του άλλαξε το πρόγραμμα σταδιακά. 

Πάντως αν κοιμάται στις δύο μπράβο για τις αντοχες σου! Εγώ βγαινω off όταν κάποιο βράδυ τον πιάνει υπερενταση. Τελικά έχουμε πολλά αποθέματα οι μανουλες!:)

ΥΓ: υπάρχει και ένα θέμα που μπορεί να σε βοηθήσει ρίξε μια ματια

Καλησπέρα!! Ευχαριστώ για το επισυναπτόμενο θέμα. 

Βασικά δεν εχει σταθερή ώρα για ύπνο. Το σίγουρο είναι ότι κοιμαται πάντα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Κάποιες μερες κοιμάται 12 αλλα τις περισσότερες γυρω στις 2 με 3 τα ξημερώματα.

Προχθές ας πουμε νυσταξε κατα τις 23:00 και λεω παει γκρεμίστηκε φούρνος και θα κοινηθουμε νωρις αποψε.  Ε, τελικά κοιμηθηκε ενα τεταρτο ισα ισα και μετα το ματι γαριδα μεχρι τις 05:00!!!

On 30/11/2017 at 9:45 AM, kotsifikos said:

H κάθε αλλαγή στο πρόγραμμα του μωρού θα γίνει σταδιακά (όπως λέει και ΑΡΓΚ) ανά μισάωρο την φορά.

Κάθε αλλαγή θα είναι δύσκολη μέρχι να εδραιωθεί ένα πρόγραμμα στον ύπνο της.

Υπάρχει περίπτωση να την ενοχλεί κάτι και να ξυπνάει??πχ κανένα δοντάκι?

Το εχω σκεφτει οτι μπορεί να ειναι τα δόντια γιατι καποιες μερες φαίνεται πως οντως την ενοχλουν αλλά καθε βραδυ τα δοντακια; Για το ξυπνημα πιστευω οτι οφείλεται το γεγονός ότι εχει συνηθίσει να κοιμαται πάνω μου λογω της ΓΟΠ και στην κούνια με αναζητά.

Αρχικα το μωρο θα πρεπει να κοιμηθει,οπως κ εσυ,ας ειναι κ πανω σου

Αφου φτιαξετε ενα προγραμμα μπορεις να το βαλεις διπλα σου κ αργοτερα στην κουνια,λογικο να σε αναζηταει

On 30/11/2017 at 11:05 AM, marakiz said:

1.Μην το κάνεις αυτό, είναι πολύ μικρή και έχει ανάγκη από 2-3 ημερήσιους ύπνους. Σε κάθε περίπτωση, το ότι ένα παιδί θα κουραστεί και θα κοιμάται νωρίτερα/καλύτερα/περισσότερο το βράδυ είναι μια λάθος τακτική που πολλοί γονείς χρησιμοποιούμε πάνω στην απόγνωση μας. Ένα πάρα πολύ κουρασμένο μωρό/παιδί δεν μπορεί να κάνει ξεκούραστο ύπνο.

2.Ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, σίτισης και ύπνου, προσφέρουν ασφάλεια στα μωρά και τα βοηθούν στο να ρυθμίσουν το βιολογικό τους ρολόι.Για να δεις όμως αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένεις 2-4 εβδομάδες.

3.Μία με δύο ώρες πριν κοιμηθεί, θα ήταν καλό να υπάρχει χαμηλωμένος φωτισμός με  χαλαρές δραστηριότητες κι όχι πολύ θόρυβος ώστε να γίνεται ομαλά η μετάβαση από την εγρήγορση σε αυτή του ύπνου.

4.Θα την αφήνεις να ξυπνάει μόνη της, αφού πρώτα αρχίσεις να φτιάχνεις το πρόγραμμα της, κάθε μέρα και λίγο νωρίτερα. Όταν ρυθμιστεί το βιολογικό της ρολόι θα κοιμάται νωρίς με τη δύση του ήλιου και θα ξυπνάει νωρίς από μόνη της με την ανατολή.

5.Έντονο παιχνίδι μέχρι 1-2 ώρες πριν κοιμηθεί. Μετά πιο ήρεμο πράγματα.

Η ΓΟΠ σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να επηρεάζει τον ύπνο της. Το παιδί και τους ρυθμούς του θα ακολουθήσεις έτσι κι αλλιώς απλά μπορείς με λίγα πράγματα να το βοηθήσεις να κοιμάται καλύτερα. Πέρνα μια βόλτα κι από το θέμα που σου έβαλε η μαμά του Ανέστη, νομίζω θα βρεις μπόλικη πληροφορία που θα μπορέσει να σε κατατοπίσει κάπως.

Τα τελευταία δύο βράδια προσπαθω να καθιερώσω μια διαφορετική ρουτινα ύπνου, μήπως και βοηθησει την κατασταση. Ελπιζω να βοηθησει λίγο γιατί σερνομαι όλη τη μερα. 

4 ώρες πρίν, Dwra87 είπε:

Καλησπέρα!! Ευχαριστώ για το επισυναπτόμενο θέμα. 

Βασικά δεν εχει σταθερή ώρα για ύπνο. Το σίγουρο είναι ότι κοιμαται πάντα μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Κάποιες μερες κοιμάται 12 αλλα τις περισσότερες γυρω στις 2 με 3 τα ξημερώματα.

Προχθές ας πουμε νυσταξε κατα τις 23:00 και λεω παει γκρεμίστηκε φούρνος και θα κοινηθουμε νωρις αποψε.  Ε, τελικά κοιμηθηκε ενα τεταρτο ισα ισα και μετα το ματι γαριδα μεχρι τις 05:00!!!

Πωπω! 5 ? Εμενα που και που ξυπνά κατά τις τρεις τεσσερεις και θέλει να παίξει αλλά εγώ ούτε φως δεν ανοίγω! Μετά από δύο ώρες κοιμάται ξανά αλλά είναι οι πιο δύσκολες για μενα, τέλος πάντων!

Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να επιμηκυνεις τον ύπνο της. Όταν την ακούς και πάει να ξυπνήσει τρέχεις να την νανουρισεις ξανά ώστε να μην προλάβει  να ξεσηκωθεί. Αυτό αν θες να μεγαλωσεις τους ενδιάμεσους ύπνους της. 

Τι ώρα κοιμάται πριν τον βραδινό ύπνο? Εγώ όταν τον κοιμηζα 7-8 το απόγευμα ήταν αδύνατον να ξανά κοιμηθεί πριν τις δώδεκα. 

Όσο για τις στερεές ειναι καλό να υπάρχει ένα πρόγραμμα που να μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες της.

Διαφημίσεις

To μωρό σου έχει κάνει τη μέρα νύχτα. Συνήθως τα μωρά κάνουν ένα μεγαλύτερο διάστημα ύπνου από εκεί που ξυπνάνε κάθε 1-2 ώρες, το οποίο αν μεν είναι νυχτα, π.χ. κατά τις 10, το αφήνουμε να αναπτυχθεί να γίνει ο βραδυνός ύπνος,αν όμως είναι μέρα, ξυπνάμε το παιδί, κάνουμε φασαρία κλπ, να καταλάβει ότι δεν είναι η ώρα που ο κόσμος κοιμάται και να υπάρξει άλλη ώρα για ύπνο. Από όσο καταλαβαίνω, σε εσάς αυτό το διαστημα τελικά έγινα οι πρώτες πρωινές ώρες.

Θα ξεκινούσα από μία ρουτίνα όπου δεν το σηκώνεις για να το ξανακοιμήσεις. Αφού θηλάζει για ύπνο, δεν είστε σε φάση να μπαινοβγαίνετε σττην κούνια και ταυτόχρονα να θες να φτιάξεις τα ωράρια. Πάρε το παιδί για αρχή στο δωμάτιο σου, ξαπλώστε μαζί και μην το σηκώσεις όταν κοιμηθεί.  Γενικά η περίοδος 7-9 μήνες θεωρείται η χειρότερη από πλευράς ύπνου λόγω συνδυασμού και νέων οροσήμων και αλμάτων ανάπτυξης και δοντιών, οπότε δε θα είχα πολλές άλλες απαιτήσεις προς το παρών. Ξαπλώστε μαζί, κόψτε τα πάνω-κάτω, κρατηστε φώτα κλειστά και μη σηκωθείτε από το κρεβάτι για κανένα λόγο, ούτε νανουρίσματα ούτε αλλαγή πάνας αν δεν έχει κακά ούτε τίποτα. Κάντε το ίδιο και το μεσημέρι και το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, το μωρό γενικά χρειάζεται περισσότερο ύπνο, η έλλειψη ύπνου φέρνει εκνευρισμό και περισσότερη αϋπνία κλπ κλπ. Οταν φτιαξει αυτό, ξεκινάτα να δουλεύετε άλλα θέματα. 

• Like 1

11 hours ago, Mama_Anesti_ said:

Πωπω! 5 ? Εμενα που και που ξυπνά κατά τις τρεις τεσσερεις και θέλει να παίξει αλλά εγώ ούτε φως δεν ανοίγω! Μετά από δύο ώρες κοιμάται ξανά αλλά είναι οι πιο δύσκολες για μενα, τέλος πάντων!

Θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να επιμηκυνεις τον ύπνο της. Όταν την ακούς και πάει να ξυπνήσει τρέχεις να την νανουρισεις ξανά ώστε να μην προλάβει  να ξεσηκωθεί. Αυτό αν θες να μεγαλωσεις τους ενδιάμεσους ύπνους της. 

Τι ώρα κοιμάται πριν τον βραδινό ύπνο? Εγώ όταν τον κοιμηζα 7-8 το απόγευμα ήταν αδύνατον να ξανά κοιμηθεί πριν τις δώδεκα. 

Όσο για τις στερεές ειναι καλό να υπάρχει ένα πρόγραμμα που να μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες της.

Πάντα τη σηκώνω σχεδόν αμέσως. Ο χρόνος καθυστερησης δηλαδη είναι αυτος που μεσολαβει μεχρι να σηκωθω και να παω στην κούνια της.

Ο τελευταίος της ύπνος είναι κατα τις 19:30-20:00, αναλόγως τι ωρα εχει ξυπνήσει το "πρωι". Εχω προσπαθήσει να μην την αφησω να κοιμηθει τόσο αργά μήπως και κοιμηθεί πιο νωρίς για βραδυ, αλλά απλά με αυτον τον τρόπο παει τον τελευταίο της ενδιαμεσο ύπνο πιο αργά (23:00 πχ) και μετα για βραδυ κοιμαται μετα τις 03:00. 

Και εμενα το έκανε αυτό που λες και ξυπνούσε για κανένα δυωρο και ηθελε παιχνίδι και αγκαλιες αλλά κι εμείς δεν καναμε τίποτα και το σταματησε. 

Τρελη ξενυχτισσα η δικια σου! ΚΑλο κουραγιο... Σε θεματα υπνου πραγματικα εχω τοση απειρια που θελω να ανοιξω κι εγω post...Απλα η περιπτωση σου μου θυμισε εναν ανιψιο μου, ο οποιος μεχρι τα 2,5 εκανε τη νυχτα μερα. Η πρωτη μερα που κοιμηθηκε συνεχομενα ειναι οταν πηγε στο σπιτι το καινουργιο του αδερφακι!

2 ώρες πρίν, Dwra87 είπε:

Πάντα τη σηκώνω σχεδόν αμέσως. Ο χρόνος καθυστερησης δηλαδη είναι αυτος που μεσολαβει μεχρι να σηκωθω και να παω στην κούνια της.

Ο τελευταίος της ύπνος είναι κατα τις 19:30-20:00, αναλόγως τι ωρα εχει ξυπνήσει το "πρωι". Εχω προσπαθήσει να μην την αφησω να κοιμηθει τόσο αργά μήπως και κοιμηθεί πιο νωρίς για βραδυ, αλλά απλά με αυτον τον τρόπο παει τον τελευταίο της ενδιαμεσο ύπνο πιο αργά (23:00 πχ) και μετα για βραδυ κοιμαται μετα τις 03:00. 

Και εμενα το έκανε αυτό που λες και ξυπνούσε για κανένα δυωρο και ηθελε παιχνίδι και αγκαλιες αλλά κι εμείς δεν καναμε τίποτα και το σταματησε. 

Εγώ θα στοχευα να επιμηκυνω αυτόν τον ύπνο 7.30-8.00 και νά τον κάνω βραδυνό. Αν τα καταφέρεις μία δυο φορές να την κοιμησεις τόσο νωρίς μετά πιθανότατα να ξυπνήσει νωρίτερα το πρωί και οι ημερησιοι ύπνοι θα μεταφερθούν κι εκείνοι. 

Αλλά όπως είπε και ή ΑΡΓΚ θέλει πολύ επιμονή από μέρος σου και υπομονή να μην βγειτε μαζί απ το δωμάτιο επειδή δεν κοιμήθηκε αλλά να προσπαθήσεις να την κοιμησεις όση ώρα χρειαστεί. 

Εννοείται χωρίς φώτα, θορυθους και παιχνίδια. 

Παραθέτω δικές μου εμπειρίες και ειλικρινά δεν ξέρω πως θα λειτουργήσουν στο παιδί σου αν τις ακολουθησεις. Ελπίζω να σε βοηθήσω κάπως γιατί και ο δικός μου ήταν ένα παιδί που αργούσε πολύ  να κοιμηθει το βράδυ απ τους κολικους κι έπειτα. 

Αλλά όταν ο μικρός μου κοιμόταν 7.30 για απόγευμα πως να ξανά κοιμόταν για βράδυ στις 10? Με τιποτα! Έτσι με υπομονή άλλαξε το πρόγραμμα του και κοιμάται στις 7 για βράδυ και έχω κι εγώ επιτέλους λίγο χρόνο για μένα να φάω, να κάνω μπάνιο, να διαβάσω ένα βιβλίο με την ησυχία μου!

Αν κοιμηθει 7:30-8αυτος ειναι ο βραδινος σας υπνος

Καλυτερα για αρχη να ειναι μαζι σου,στο ιδιο κρεβατι η κολλητα,η εσυ σε μονο στο δικο του.

Οσες φορες ξυπνησει μεχρι το πρωι7-8 να εχετε σκοταδι,ησυχια,οχι περιττα αλαγματα η παιχνιδια.αν ξυπναει απλα το κοιμιζεις,χωρις βολτες

Μετα τις 7-8το πρωι καποια στιγμη πιυ θα ξυπνησει μεταφερεστε στο σαλονι με φυσικο φως,φασαρια κλπ.μπορει να κοιμαται στους ημερησιους στο παρκο η στο καροτσι η στο ρηλαξ,αναλογα τι εχετε

5-6νυχτωνει,πιο χαμηλο φως,πιο ηρεμα παιχνιδια,μπανιο ισως,ωστε 7να ξεκιναει η ρουτινα υπνου

• Like 1

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Dwra87 είπε:

Για μένα όσο ένα μωρό θέλει στήθος για να κοιμηθεί και δεν κοιμάται και καλά, είναι παράλογο το να αλλάζεις δωμάτιο. Κοιμηθείτε μαζί, πάρε τη στο κρεβάτι σου, πάρε το κρεβάτι της στο δωμάτιό σου, βάλε ένα κρεβάτι στο δικό της. Μην πεις ότι θα αποκτήσει κακές συνήθειες, χειρότερες απο ο,τι κάνετε τώρα γίνεται; Αμα αποσυνδέσετε κάποια στιγμή τον ύπνο από το στήθος ή αν αρχίσει να κοιμάται και έτσι με πιο λογικά ωράρια, τότε ασχολείσαι με το να κοιμηθεί μόνη. 

Έτσι ακριβώς ήταν η πρώτη μου κόρη! Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με τον ύπνο της (και δεν είχε θέμα ΓΟΠ). Το ωράριό της ήταν ακριβώς αυτό που περιγράφεις! Και φυσικά είχα δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Η ζωή μου ήταν μία κόλαση μέχρι που πήγε σχολείο και αναγκαζόταν να σηκώνεται στις 7.30 (με ΠΟΛΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ) οπότε νύσταζε νωρίτερα το βράδυ. Αλλά και πάλι μην φανταστείς ότι κοιμόταν στις 8.00 ή τις 9.00 το βράδυ. Ποτέ δεν μπόρεσε να κοιμηθεί πριν τις 10.00. Το τι έχω ακούσει από σχόλια συγγενών, "φίλων", κλπ, δεν φαντάζεσαι. Γιατί, φυσικά, όλοι έχουν άποψη για όλα!!! Αλλά δεν ζούσαν εκείνοι αυτό που ζούσα εγώ (είμαι και εργαζόμενη επιπλέον και είχα και δεύτερο μωρό πολύ κοντά στο πρώτο). Αφού λοιπόν δοκίμασα ό,τι προτείνουν οι ειδικοί επι του θέματος, με παταγώδη αποτυχία, αποφάσισα ότι έτσι είναι το παιδί μου και ότι δεν αξίζει να αυτομαστιγώνομαι για κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω. Συμβιβάστηκα λοιπόν και το πήρα απόφαση. Της έκανα φυσικά την ρουτίνα που έπρεπε απλά ήμουν πάντα προετοιμασμένη ότι θα περάσουμε ένα διωράκι στο κρεβάτι της λέγοντας ιστορίες μέχρι να έρθει ο ευλογημένος ύπνος.

Η εξέλιξη των πραγμάτων δικαίωσε την επιλογή μου να σεβαστώ τον βιορυθμό της. Αποδείχθηκε στο πέρασμα του χρόνου ότι έτσι λειτουργεί! Η νύχτα είναι το δημιουργικό κομμάτι της ημέρας της. Τώρα που είναι πλέον σχεδόν 22 χρονών, το λέει ξεκάθαρα: "Εμένα το μυαλό μου ξυπνάει μετά τις δέκα το βράδυ". Και το βλέπεις πραγματικά ότι έτσι είναι.

Δεν θέλω να πω ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις να αλλάξεις το ωράριο του ύπνου του παιδιού σου. Φυσικά και θα συνεχίσεις να προσπαθείς όπως μπορείς. Απλά σκέφτηκα να σου αφηγηθώ τη δική μου αντίστοιχη εμπειρία, γιατί κι εγώ όταν το ζούσα πολύ θα ήθελα να ερχόταν κάποιος και να μου έλεγε ότι δεν είμαι η μόνη στον κόσμο που το ζω! Εύχομαι να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση και για τις δυο σας, γιατί η έλλειψη ύπνου δεν παλεύεται στην καθημερινότητα.

ΥΓ. Επειδή ακούμε πολύ συχνά ότι "όλα εξαρτώνται από την ρουτίνα του σπιτιού και την οικογένειας", πρέπει να διευκρινίσω ότι τα άλλα δύο μου παιδιά κοιμόντουσαν σαν "πουλάκια" και δεν μου δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα. Όλο το υπόλοιπο σπίτι κινείτο σε ..."φυσιολογικούς ρυθμούς", αλλά το κοριτσάκι μου ... τσίτα τα γκάζια! :)

Edited by anemoni
  • Like 1

22 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Για μένα όσο ένα μωρό θέλει στήθος για να κοιμηθεί και δεν κοιμάται και καλά, είναι παράλογο το να αλλάζεις δωμάτιο. Κοιμηθείτε μαζί, πάρε τη στο κρεβάτι σου, πάρε το κρεβάτι της στο δωμάτιό σου, βάλε ένα κρεβάτι στο δικό της. Μην πεις ότι θα αποκτήσει κακές συνήθειες, χειρότερες απο ο,τι κάνετε τώρα γίνεται; Αμα αποσυνδέσετε κάποια στιγμή τον ύπνο από το στήθος ή αν αρχίσει να κοιμάται και έτσι με πιο λογικά ωράρια, τότε ασχολείσαι με το να κοιμηθεί μόνη. 

Καλησπέρα! Στο δωματιο μας ειναι η κουνια της. Απλώς εννοούσα ότι μεχρι να ξυπνησω να σηκωθω και να παω να τη σηκώσω, αυτη ειναι η ολη αναμονη της απο την ωρα που θα αρχισει να κλαιει οταν ξυπναει! Εννοείται ότι κι εγω ειμαι αυτης της αποψης, οτι το μωρο εχει αναγκη τους γονείς του και ποτε δεν σκεφτηκα μην κανω κάτι για να μην κακομαθει. 

Εχω δοκιμασει να την παρω και στο κρεβάτι μας να κοιμηθεί αλλα οποτε το εχω δοκιμασει ειναι τοση η χαρα της που ειναι διπλα μας που αντι να  κοιμηθεί, ξυπνάει και θελει παιχνίδια. 

5 hours ago, anemoni said:

Έτσι ακριβώς ήταν η πρώτη μου κόρη! Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με τον ύπνο της (και δεν είχε θέμα ΓΟΠ). Το ωράριό της ήταν ακριβώς αυτό που περιγράφεις! Και φυσικά είχα δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Η ζωή μου ήταν μία κόλαση μέχρι που πήγε σχολείο και αναγκαζόταν να σηκώνεται στις 7.30 (με ΠΟΛΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ) οπότε νύσταζε νωρίτερα το βράδυ. Αλλά και πάλι μην φανταστείς ότι κοιμόταν στις 8.00 ή τις 9.00 το βράδυ. Ποτέ δεν μπόρεσε να κοιμηθεί πριν τις 10.00. Το τι έχω ακούσει από σχόλια συγγενών, "φίλων", κλπ, δεν φαντάζεσαι. Γιατί, φυσικά, όλοι έχουν άποψη για όλα!!! Αλλά δεν ζούσαν εκείνοι αυτό που ζούσα εγώ (είμαι και εργαζόμενη επιπλέον και είχα και δεύτερο μωρό πολύ κοντά στο πρώτο). Αφού λοιπόν δοκίμασα ό,τι προτείνουν οι ειδικοί επι του θέματος, με παταγώδη αποτυχία, αποφάσισα ότι έτσι είναι το παιδί μου και ότι δεν αξίζει να αυτομαστιγώνομαι για κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω. Συμβιβάστηκα λοιπόν και το πήρα απόφαση. Της έκανα φυσικά την ρουτίνα που έπρεπε απλά ήμουν πάντα προετοιμασμένη ότι θα περάσουμε ένα διωράκι στο κρεβάτι της λέγοντας ιστορίες μέχρι να έρθει ο ευλογημένος ύπνος.

Η εξέλιξη των πραγμάτων δικαίωσε την επιλογή μου να σεβαστώ τον βιορυθμό της. Αποδείχθηκε στο πέρασμα του χρόνου ότι έτσι λειτουργεί! Η νύχτα είναι το δημιουργικό κομμάτι της ημέρας της. Τώρα που είναι πλέον σχεδόν 22 χρονών, το λέει ξεκάθαρα: "Εμένα το μυαλό μου ξυπνάει μετά τις δέκα το βράδυ". Και το βλέπεις πραγματικά ότι έτσι είναι.

Δεν θέλω να πω ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις να αλλάξεις το ωράριο του ύπνου του παιδιού σου. Φυσικά και θα συνεχίσεις να προσπαθείς όπως μπορείς. Απλά σκέφτηκα να σου αφηγηθώ τη δική μου αντίστοιχη εμπειρία, γιατί κι εγώ όταν το ζούσα πολύ θα ήθελα να ερχόταν κάποιος και να μου έλεγε ότι δεν είμαι η μόνη στον κόσμο που το ζω! Εύχομαι να βρείτε την καλύτερη δυνατή λύση και για τις δυο σας, γιατί η έλλειψη ύπνου δεν παλεύεται στην καθημερινότητα.

ΥΓ. Επειδή ακούμε πολύ συχνά ότι "όλα εξαρτώνται από την ρουτίνα του σπιτιού και την οικογένειας", πρέπει να διευκρινίσω ότι τα άλλα δύο μου παιδιά κοιμόντουσαν σαν "πουλάκια" και δεν μου δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα. Όλο το υπόλοιπο σπίτι κινείτο σε ..."φυσιολογικούς ρυθμούς", αλλά το κοριτσάκι μου ... τσίτα τα γκάζια! :)

Καλησπέρα! Ειναι μια κάποια ανακούφιση να ξερω οτι κι αλλα μωράκια έχουν απλά αυτους τιυς ρυθμους. Και η αλήθεια είναι ότι κι εγω ετσι ημουν.. παντα διαβαζα μετα τις 22:00 το βραδυ για το σχολείο οταν ημουν στο λύκειο. Και στο πανεπιστήμιο το ιδιο και νυσταζα μετα τις 03:00. Υποθέτω ότι από μένα το πήρε αυτό. Απλά περιμενα σαν μωρακι να εχει πιο "φυσιολογικούς"  ρυθμους. 

Εχω σκεφτει κι εγώ ότι απλά πρέπει να το αποδεχτω αλλα ειναι πραγματικά δύσκολο γιατι τη μέρα που κοιμάται η μπέμπα εγω δεν μπορώ να πω οτι θα κοιμηθώ,καθως πρέπει να φροντισω για τις δουλειές του σπιτιού. Δεν έχουμε και καποιον συγγενη/ φίλο κοντά μας για βοήθεια οπότε όλη μέρα σερνομαι.

7 ώρες πρίν, Dwra87 είπε:

Καλησπέρα! Ειναι μια κάποια ανακούφιση να ξερω οτι κι αλλα μωράκια έχουν απλά αυτους τιυς ρυθμους. Και η αλήθεια είναι ότι κι εγω ετσι ημουν.. παντα διαβαζα μετα τις 22:00 το βραδυ για το σχολείο οταν ημουν στο λύκειο. Και στο πανεπιστήμιο το ιδιο και νυσταζα μετα τις 03:00. Υποθέτω ότι από μένα το πήρε αυτό. Απλά περιμενα σαν μωρακι να εχει πιο "φυσιολογικούς"  ρυθμους. 

Εχω σκεφτει κι εγώ ότι απλά πρέπει να το αποδεχτω αλλα ειναι πραγματικά δύσκολο γιατι τη μέρα που κοιμάται η μπέμπα εγω δεν μπορώ να πω οτι θα κοιμηθώ,καθως πρέπει να φροντισω για τις δουλειές του σπιτιού. Δεν έχουμε και καποιον συγγενη/ φίλο κοντά μας για βοήθεια οπότε όλη μέρα σερνομαι.

Θα κάνεις ο,τι μπορείς με το μωρό ξύπνιο. Πάρε μάρσιπο, άσε την στο πάτωμα, στο πάρκο, μίλα της, δίνε της πράγματα να κρατάει. Ειναι πιο σηματνικό να κοιμηθείς κι ας τρώτε και απλώς μακαρόνια κάθε μέρα για ένα διάστημα.

8 ώρες πρίν, Dwra87 είπε:

Καλησπέρα! Στο δωματιο μας ειναι η κουνια της. Απλώς εννοούσα ότι μεχρι να ξυπνησω να σηκωθω και να παω να τη σηκώσω, αυτη ειναι η ολη αναμονη της απο την ωρα που θα αρχισει να κλαιει οταν ξυπναει! Εννοείται ότι κι εγω ειμαι αυτης της αποψης, οτι το μωρο εχει αναγκη τους γονείς του και ποτε δεν σκεφτηκα μην κανω κάτι για να μην κακομαθει. 

Εχω δοκιμασει να την παρω και στο κρεβάτι μας να κοιμηθεί αλλα οποτε το εχω δοκιμασει ειναι τοση η χαρα της που ειναι διπλα μας που αντι να  κοιμηθεί, ξυπνάει και θελει παιχνίδια. 

Να την πάρεις στο κρεβάτι στη μέση της νυχτας δεν έχει νοήμα, αν δε θες να σηκώνεσαι πρέπει να την παίρνει ο ύπνος εκεί από την αρχή, μ'εχρι να κόψει τα νυχτερινά ξυπνήματα.

Εχεις σκεφτεί απλά να την αγνοήσεις; Να τη βάλεις π.χ στο κρεβάτι σου ή να έχεις το κρεβάτι της δίπλα, να φτάνεις να τη χαϊδέψεις, αλλά να μην αντιδράς; Ασε την να παίζει, να γυρίζει, να σκαρφαλώνει πάνω σου. Αν κλάψει, την αγκαλιάζεις, ξαπλώνεις και μέχρι εκεί. Θυμάμαι τώρα φάση με την κόρη μου 6 μηνών να ξυπνά στη μέση της νύχτας και να τραγουδά. Κάτι δυνατες φωνές τύπου ΑΑΑΑΑΑ, όχι κλάμα, δοκίμαζε τη φωνή της και πήγαινε και μία και δύο ώρες αυτο. Αφού καταλήξαμε ότι με το να σηκωνόμαστε, να ταϊζουμε, νανουρίζουμε κλπ, απλά νομίζει πώς κάνουμε πάρτυ, την αφήσαμε να εξασκεί το ταλέντο της. Μετά από καμιά βδομάδα, το έκοψε μόνη της.

Επίσης αν το μπάνιο δεν την χαλαρώνει, μετάφερέ το το πρωί, μπορεί να της προκαλεί υπερένταση.

On 3/12/2017 at 3:51 ΜΜ, vicky86 είπε:

Αν κοιμηθει 7:30-8αυτος ειναι ο βραδινος σας υπνος

Καλυτερα για αρχη να ειναι μαζι σου,στο ιδιο κρεβατι η κολλητα,η εσυ σε μονο στο δικο του.

Οσες φορες ξυπνησει μεχρι το πρωι7-8 να εχετε σκοταδι,ησυχια,οχι περιττα αλαγματα η παιχνιδια.αν ξυπναει απλα το κοιμιζεις,χωρις βολτες

Μετα τις 7-8το πρωι καποια στιγμη πιυ θα ξυπνησει μεταφερεστε στο σαλονι με φυσικο φως,φασαρια κλπ.μπορει να κοιμαται στους ημερησιους στο παρκο η στο καροτσι η στο ρηλαξ,αναλογα τι εχετε

5-6νυχτωνει,πιο χαμηλο φως,πιο ηρεμα παιχνιδια,μπανιο ισως,ωστε 7να ξεκιναει η ρουτινα υπνου

Έτσι ακριβώς. Τον ύπνο που σου κάνει στις 19.00-20.00 αντί για τελευταίο απογευματινό, θα προσπαθήσεις να τον κάνεις βραδινό. Μόλις ξυπνήσει από αυτόν τον ύπνο θα καθίσετε στα σκοτεινά και χωρίς φασαρία. Απλά θα το έχεις αγκαλιά, θα το ταίσεις, θα το παρηγορήσεις, θα το νανουρίσεις. Αυτό δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Θα παιδευτείς, αλλά κάποια στιγμή θα βγει κάποιο αποτέλεσμα. Ακόμα κι αν παραβλέψουμε την εξάντληση σου, δεν είναι καλό για το μωρό να κοιμάται για βράδυ στις 3 τα ξημερώματα.

πρίν από 38 λεπτά , marakiz είπε:

Επειδή ο μικρός μου μέχρι 2-3 μηνών λόγο κολικων που τον έπιαναν στις 11 υπήρξε παιδί που κοιμόταν στις 2 την νύχτα ξέρω πως είναι δύσκολο να το βάλεις για βραδυνό ύπνο τόσο νωρίς. Αρχικά μπορείς να στοχεψεις σε μία ώρα άντε δύο νωρίτερα. Εγώ δεν το προσπάθησα ιδιαίτερα αλλά κατάλαβα πως αυτός ο ύπνος που έκανε 7.30 -8.00 του γέμιζε πολύ τις μπαταρίες :P . Έτσι κοίταζα αν γινόταν  να τον μεταφερω νωρίτερα για να κοιμάται γύρω στις 12 το βράδυ. Πέντε μηνών τον έκοψε αυτόν τον ύπνο και κοιμοταν κατά τις 9-10.  Οχτώ  μηνων έκοψε και τον δεύτερο πρωινό και πλεον κοιμάται μόνο 2  ωρες για μεσημέρι και το βράδυ στις 7 .

(Σορι για την παράθεση λαθος από κεκτημένη ταχύτητα!)

2-3 μηνών που λες είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο να υπάρχει πρόγραμμα (θα έχεις ακούσει πως το περιγράφουν ως το τέταρτο τρίμηνο). Κάπου εκεί μετά τον τρίτο μήνα ζωής και με τη βοήθεια τη δικιά μας, αρχίζει ένα μωρό να διαχωρίζει τη μέρα με τη νύχτα. Η θεματοθέτρια μιλάει για μωρό 7 μηνών, θα "έπρεπε" να υπάρχει σε αυτή την ηλικία κάποιος διαχωρισμός.

• Like 1