Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλημερα κοριτσια, εχω ενα γιο 2,5 χρονων το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω πως να τον απασχολησω ολη την ημερα με αποτελεσμα να βαριεται( βαριεται και πολυ ευκολα) και να θελει να βλεπει συνεχεια παιδικα βεβαια εννοειται οτι προσπαθω να μην βλεπει αλλα μερικες φορες δεν γινεται αλλιως...για πειτε μου εσεις πως απασχολειται τα παιδακια σας σε αυτη την ηλικια?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γιατί δε γίνεται αλλιώς; Κλείνεις την τηλεόραση και τέλος.

Πάτε βολτα, βρισκετε άλλα παιδάκια στην παιδική χαρα, του δίνεις χαρτί να ζωγραφίσει, του βάζεις μουσική να χορέψει, του διαβάζεις βιβλία, φαντάζομαι παιχνίδια έχει όπως όλα τα παιδιά παραπάνω από όσα χρειάζεται, τον βαζεις να βοηθά σε ο,τι κάνεις.

Ο μόνος λόγς ένα παιδί να μάθει να βλέπει συνεχώς τηλεόραση είναι γιατί αυτή είναι η βασική ψυχαγωγία των γονιών έτσι κι αλλιώς. Αν είναι το βασικό χόμπυ των γονιών, είναι παράλογο να προσπαθείς να το κόψεις από ένα παιδί. Αλλιώς απλά το παιδί κάνει ο,τι και όποιος το προσέχει. Από το να ξεφυλλίζει ένα βιβλίο και να κάνει ποδήλατο, ως να βοηθά στο άπλωμα των ρούχων. Ολα είναι εξίσου συναρπαστικά στα μικρά παιδιά. 

Link to comment
Share on other sites

Κ στα παιχνιδια μαζι βαριεται;η θελεις κτ που να απασχολειται κ λιγο μονος;

Φανταζομαι εχετε,αλλα ας αναφερω καποια δικα μας

Τουβλακια,λεγκο,πλειμομπιλ,υπαρχουν κ τα πιο μπεμπε,εργαλεια,κουζινικα,ισως του αρεσει να ερθει κ στην κουζινα μα παιξει με ταπερ η να σε βοηθησει με καποια ευκολη δουλεια,να πλυνετε λαχανικα,να κανετε κουλουρακια,ζωγραφικη,πλαστελινες,παζλ.μουσικη κ να χορευετε,κ φυσικα βολτες

Ακομη κ τις δουλειες καν'τες παιχνιδι.να σε βοηθησει να βαλετε πλυντηριο.η να πατε στο μαρκετ,η δικια μου το λατρευει

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πρίν, Χρυσουλιτσα είπε:

Καλημερα κοριτσια, εχω ενα γιο 2,5 χρονων το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω πως να τον απασχολησω ολη την ημερα με αποτελεσμα να βαριεται( βαριεται και πολυ ευκολα) και να θελει να βλεπει συνεχεια παιδικα βεβαια εννοειται οτι προσπαθω να μην βλεπει αλλα μερικες φορες δεν γινεται αλλιως...για πειτε μου εσεις πως απασχολειται τα παιδακια σας σε αυτη την ηλικια?

 

Να τον βγάζεις έξω όσο πιο συχνά γίνεται ή να τον γράψεις σε παιδικό σταθμό. Εάν είναι σπίτι προφανώς και θα βαρεθεί. Πόσο πια να γεμίσεις τη μέρα του με κατ΄οίκον δραστηριότητες...

Link to comment
Share on other sites

Όλα τα παιδιά σε αυτή την ηλικία βαριούντε εύκολα.

Εμείς μετά τον παιδικό, κάποια απογεύματα πηγαίνουμε babyswimming. Τις υπόλοιπες ημέρες θα καλέσουμε φίλους του σπίτι (το καλοκαίρι κάθε απόγευμα κατεβαίναμε στην πλατεία κάτω απο το σπίτι μας και γνωρίσαμε παιδάκια ίδιας ηλικίας που μένουν στην γειτονιά μας και αυτό μας έχει βολέψει πολύ ) , θα παίξουμε παρέα, θα φτιαξουμε παρέα κουλούρια ή κεικ, θα χορέψουμε, θα πάμε παιδική χαρά άν έχει καλό καιρό.

Μην ανοίγεις την τηλεόραση, την στιγμή που την ζητάει προσπάθησε να βρείτε κάτι άλλο να τον απασχολήσεις,σε αυτή την ηλικία πολλά παιδιά τρελαίνονται με την ζωγραφική ή με το παιχνίδι με πλαστελίνες. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να βλέπετε τηλεόραση.

Επίσης υπάρχουν και προγράμματα μουσικοκινητικής  για αυτές τις ηλικίες.

Γενικότερα εσύ θα πρέπει να βρίσκεις διάφορες δραστηριότητες να απασχολείται.

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κ χειροτεχνιες.με μακαρονια,οσπρια,χαρτονια,πλαστικα μπουκαλακια,πιατα,ποτηρια,το ρολο απο το χαρτι υγειας η κουζινας.εχει απειρες κατασκευες

Επισης απο παιχνιδια εχουμε μουσικα οργανα,ντεφι,μαρακες,αρμονιο κλπ

Αλλα κ παιχνιδια τυπου μπασκετ(κτ μικρες μπασκετες κ μπαλες),μποουλινγκ,μεχρι κ σετ γκολφ εχει,η μαγνητικο ψαρεμα

Επισης να προσθεσω οτι ειναι "καλο" να "βαριουνται" κ λιγο για να αναπτυξουν τη δικη τους φαντασια.κ οχι να εχουμε παντα εμεις ετοιμη λυση για το επομενο παιχνιδι

Φυσικα τα παιδια θελουν παιδια,κ το βλεπω κυριως τωρα που παιζουν το χρονιαρικο με το τριχρονο.εκανε κουκουτζα στην κουρτινα ο μικρος,τυλιχτηκε η μεγαλη στην κουρτινα κ παριστανε τη νυφη,χαχα

Link to comment
Share on other sites

Ναι βρε κοριτσια ενοειται οτι σχεδον ολα αυτα που ειπατε τα κανουμε και μια φορα την βδομαδα παει σε κατι σαν παιδοτοπο παιδικο δεν παει ακομα  απλα τωρα που αρχιζουν τα κρυα δεν μπορω να τον εχω συνεχεια εξω ηδη φτασαμε στα μειον και σε 1,5 μηνα γενναω και αναρρωτιωμουν τι αλλο θα μπορουσαμε να κανουμε στο σπιτι....

Επεξεργάστηκαν by Χρυσουλιτσα
Link to comment
Share on other sites

Όντως σε κάποια φάση στερευεις και κουράζεσαι. Ποσο πια ζωγραφική και διάβασμα και παιχνίδι κάθε μέρα. Εσύ που γεννας και σε λίγο... οπότε κοπέλα μου βάλε και λίγη τηλεόραση οταν δεν την παλεύεις. Απλά πρόσεχε το πρόγραμμα. Προτίμησε dvd ταινίες, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές. Επίσης επιστρατεψε όσους μπορεις να τον απασχολούν, γιαγιά, πατέρας, θείες όλους! Να καλείς κόσμο με παιδιά στο σπίτι να παίζει, να μιλας και εσύ με ενήλικες. Κουράγιο του χρόνου φαντάζομαι θα παει παιδικό και μετα θα εχει αδελφάκι να ασχολείται (και να τσακώνεται, χεχε).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα...Σε καταλαβαίνω απολύτως. Ο γιος μου είναι σχεδόν 2 ετων και η αλήθεια έιναι οτι πριν κανένα εξάμηνο - οκτάμηνο αιστθανόμουν οτι δεν του αρέσει τιποτα! βαρίοταν τα πάντα... αλλά κατάλαβα οτι απλώς είχα υπερβολικές απαιτήσεις. Ήθελα να "αγαπήσει τα βιβλία" και στεναχωριόμουν που μετά από δύο λεπτά παραμυθιού...σηκονώταν να φύγει!! Δωσε στο παιδάκι σου λίγο χρόνο και επέμενε σε ωραίες ασχολίες, έστω και αν δείχνει να βαριέται.  Με τν μικρό μου περάσαμε ένα τρίμηνο όπου απλώς "κάναμε μαζί τις δουλείες του σπιτιού". μέχρι που βγάλαμε τα ταπερ, τα τακτοποιήσαμε (ποιο καπάκι ταιριάζει με ποιο μπολ) και τα ξαναβάλαμε μέσα στο ντουλάπι... είναι τώρα 2 μήνες που αισθάνομαι οτι δεν φτάνει η μέρα για όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε. Αν δεν βρέχει πολύ (όσο κρύο και να κάνει, βγαίνουμε βόλτα τουλάχιστον 1,5 ώρα.. με καρότσι, μετά με τα πόδια. Μαζεύουμε βελανίδια (για τη συλλογή μας), μαζεύουμε πετρούλες (για τη συλλογή μας). Τον έχω βάλει σε μια διαδικασία να χαίρεται που βρήκε πέτρες για να βάλει στο κουτί του όταν επιστρέψουμε σπίτι.. 

Επίσης χαίρεται πολύ να μαγειρεύει μαζί μου!!  Επειδή δουλεύω από το σπίτι, αναγκαστικά θα με δει κάποια ώρα να είμαι μπροστά στον υπολογιστή. Εκείνη είναι η ώρα που επιτρέπεται να είναι μρποστά στη τηλεώραση αλλά στο διαδραστικό πρόγραμμα baby Ainstein  (ειναι πολυ εκπαιδεθτικά και διασκεδαστικά DVDs ανά ηλικία. ϊσως να τα δοκιμάσεις..

Εμείς πηγαίνουμε baby swimming και  baby artist (music school)και ένα απόγευμα την εβδομάδα μαζευόμαστε εναλλάχξ σε σπίτι φίλων του.. 

Σε διαβεβαιώνω πως ο μικρός σου θα ξεκινήσει να διασκεδάζει, θα βρεί τι του αρέσει...το μόνο που έχεις να κάνεισ είναι να του δώσεις ερεθίσματα (οσο πιο πολύ μπορείς). Ανοιξέ του τα μάτια και αστον να δει αυτό που θέλει.  Η τηλεόραση είναι εθισμός..αλλά ασ απενεχοποιήσουμε και τα 20 λεπτά ενώς παιδικού προγράμματος.. ειναι ΟΚ!!

Σου εύχομαι να απολαμβάνεις πολλές στιγμές με το μωράκι σου και να βρείτε μαζί υπέροχους τρόπους να περνατε επικοδομητικά τη μέρα σας!

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...