Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σημαία

Recommended Posts

Δε νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να συμμετέχεις στην κλήρωση, νομίζω ότι κάλλιστα μπορεί να αρνηθεί ένας μαθητής, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Πολλά τα άσχημα της τωρινής κυβέρνησης αναμφισβήτητα. Ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με την κλήρωση, ναι. Ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αλλάξει ό,τι έχει ιδεολογικό υπόβαθρό, είναι θεωρία συνωμοσίας ειδικά όταν από ότι φαίνεται οι περισσότεροι αγνοούν καν τι σημαίνει να σηκώνεις τη σημαία της χώρας σου και το αντιμετωπίζουν ως απλή επιβράβευση για το 11χρονο. Το είχαμε χάσει δυστυχώς από πριν το ιδεολογικό και μέναμε στους τύπους, δε ήρθε η κλήρωση να μας αλώσει.

• Μου αρέσει 4

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 237
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

4 minutes ago, vtgian said:

Δε νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να συμμετέχεις στην κλήρωση, νομίζω ότι κάλλιστα μπορεί να αρνηθεί ένας μαθητής, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Πολλά τα άσχημα της τωρινής κυβέρνησης αναμφισβήτητα. Ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με την κλήρωση, ναι. Ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αλλάξει ό,τι έχει ιδεολογικό υπόβαθρό, είναι θεωρία συνωμοσίας ειδικά όταν από ότι φαίνεται οι περισσότεροι αγνοούν καν τι σημαίνει να σηκώνεις τη σημαία της χώρας σου και το αντιμετωπίζουν ως απλή επιβράβευση για το 11χρονο. Το είχαμε χάσει δυστυχώς από πριν το ιδεολογικό και μέναμε στους τύπους, δε ήρθε η κλήρωση να μας αλώσει.

Η εγκύκλιος πάντως αυτό λέει: «Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης, στοχεύοντας στη δημιουργία θετικού παιδαγωγικού κλίματος στη σχολική μονάδα και αποφεύγοντας τους ανταγωνισμούς και τις διενέξεις μεταξύ των μαθητών» εκτός και αν άλλαξει κάτι στην εφαρμογή της, η Εσπερος λογικά θα το ξέρει αν ισχύει κάτι άλλο!

Τώρα δηλαδή θα πάμε στο άλλο άκρο: δεν θέλω να γίνω σημαιοφόρος, κληρώθηκες παιδί μου, θες δεν θες, το πιστεύεις δεν το πιστεύεις θα γίνεις για να δημιουργηθεί το θετικό παιδαγωγικό κλίμα. Εάν αυτό δεν είναι ύβρις προς την σημαία τι να πω!!! ο κάθε μπούλινγκ που μπορεί να δέρνει, να μην σέβεται, να τα σπάει όλα, θα πάρει και την σημαία να κάνει και εκεί ένα χαβαλέ!

Έκτακτα, έκτακτα! :)

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

πρίν από 7 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Χωρίς να θέλω να δώσω πολιτική χροιά στο θέμα, επειδή και η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του σχολείου και στρέφει την προσοχή μας αλλού (να μην κουράσω αλλά χρειάζονται χρήματα για συντήρηση, χρήματα για διορισμό εκπαιδευτικών σε κενές θέσεις, χρήματα για να υποστηρίξεις την δωρεάν παιδεία που μόνο δωρεάν παιδεία δεν είναι) τι κάνει? Ότι μπορεί να αλλάξει που έχει ιδεολογικό υπόβαθρο, σήμερα η σημαία, αύριο οι παρελάσεις, μεθαύριο η προσευχή, πέρασε και η τετραετία έκανε αυτά που ήθελε στο σχολείο και να ζήσουμε να τους θυμόμαστε!

Η παιδεία είναι δωρεάν. Δεν είναι κανένας υποχρεωμένος να πληρώσει αν δεν έχει για να μορφωθει. Για τα γεματα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια ευθυνεται ο τρόπος λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος, η νοοτροπία των γονεων και ο αυτοσκοπός της εισαγωγής στις ανώτατες σχολές.

Όσον αφορά τις παρελάσεις, οι μισοί κ πλέον μαθητές έχουν πλήρη άγνοια σύγχρονης ελληνικής ιστοριας, δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε στις εθνικές επετείους, πιστεύεις ότι η παρέλαση είναι αντιπροσωπευτική της εθνικής υπερηφάνειας; Η προσευχή να φανταστώ το ίδιο; Όλοι οι μαθητές είναι παρόντες και με κατάνυξη προσεύχονται; @zaxaroulini,η επιβολή της πίστης δεν έχει θεση σε ενα χώρο μόρφωσης. Το σχολείο έχει το ρόλο της διεύρυνσης του πνεύματος. Η ανεξιθρησκεία είναι κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα κ δε θα έπρεπε καν να συζητείται. Πριν με λιθοβολησεις, κ εγώ χριστιανή είμαι κ πιστεύω στο Θεο αλλά σέβομαι κ τους συνανθρώπους μου και κατανοώ τις διαφορές πίστεως. Το 90% των γονέων που παραπονιούνται για τις προσευχές πάνε στην εκκλησία Πάσχα και Χριστούγεννα, τι μου λες τώρα; 

Το ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν χρήματα για δαπάνες στα σχολεία σημαίνει ότι δεν πρέπει να διορθωθεί κ τπτ άλλο; 

πρίν από 36 λεπτά , Lisbet είπε:

Eπιλέγουν οι γυμναστές τους ικανότερους στις αθλητικές επιδόσεις για να συμμετέχουν. Δεν ξέρω αν μπορείς να αντιληφθείς το μέγεθος της απόρριψης που αισθάνονται, ειδικά τα αγόρια, όταν μένουν έξω, καθώς και το βάρος που σηκώνουν όσοι πηγαίνουν να εκπροσωπήσουν το σχολείο τους, ειδικά αν έχουν μια κακή μέρα και δεν αποδόσουν. Μιλάμε για 10χρονα παιδάκια της 5ης δημοτικού. 

Κατανοώ απόλυτα αυτό που λες και αν οντως ισχυει έχεις δίκιο, πρόκειται για αστοχία του συστήματος, όμως βρε @Lisbet, τόσο έρμαιο είναι ένα παιδί να άγεται κ να φέρεται και να καταρρακωνονται τα συναισθήματα του επειδή δεν επιλέχθηκε στα αγωνίσματα; Ως γονέας δεν θα έπρεπε να το έχεις (όχι εσύ, γενικά μιλώντας) θωρακίσει απέναντι σε τέτοια συμβαντα, που άλλωστε θα του συμβαίνουν σε όλη του τη ζωή; Εδώ στα σχολεία τα παιδιά υφίστανται bullying λόγω κιλών, λόγω καταγωγής, λόγω οικονομικής καταστασης, άλλα δεν έχουν να φάνε ένα τοστ στο διάλειμμα κ εσύ μου λες ότι πέφτει η ψυχολογία τους επειδή δεν τα επέλεξε ο γυμναστης; Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορισουν λίγο τις απαιτήσεις τους και οι γονείς και να επανέλθουν στην πραγματικότητα και έτσι να βοηθήσουν κ τα παιδάκια τους να θέσουν προτεραιότητες;

• Μου αρέσει 1

1 ώρα πρίν, Lisbet είπε:

Και τι προτείνεις γι' αυτό; Να τα λοβοτομούμε στη γέννα, για να βρίσκονται στο σχολείο στο ίδιο επίπεδο ικανοτήτων; Ή να παριστάνουμε τους αμόρφωτους οι ίδιοι, να πετάξουμε και τις βιβλιοθήκες μας και να τους πασάρουμε από ένα τάμπλετ, μην τυχόν και αδικηθεί στους βαθμούς κανένας μαθητής που προέρχεται από διαφορετικό περιβάλλον; 

Αυτά είναι αστεία πράγματα. Κάθε άνθρωπος γεννιέται με τις ικανότητες και τις κλίσεις του. Και τα δικά μου δεν είναι τα παιδιά-θαύματα...σε άλλους τομείς είναι καλύτερα, σε άλλους χειρότερα. Είναι φυσικό να διακρίνονται στους τομείς που αριστεύουν. Η δική μου δουλειά, σαν γονιού, είναι να καταφέρω να τα κάνω να αντιλαμβάνονται και να χαίρονται με τη χαρά των συμμαθητών τους, όταν εκείνοι διακρίνονται σε άλλους τομείς, κάτι που συμβαίνει συχνά και φέρνουν τα παιδιά τα μετάλλια στην τάξη. Απόλυτα θεμιτό κι αυτό. Τα παιδιά που αγωνίζονται και προσπαθούν για κάτι, δινουν το παράδειγμα και αποτελούν πρότυπο και για τους υπόλοιπους. Όποιος θαυμάζει τα επιτεύγματα ενός άλλου, κοιτάζει πώς να καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια, για να φτάσει κι εκείνος στο ίδιο επίπεδο. Για όποιον τομέα κι αν μιλάμε. Θαυμάζει, όμως, υγιώς. Δεν φθονεί. 

Αν και έχουμε βγει από το θέμα, ο βαθμός του Δημοτικού σε ελάχιστο ποσοστό αντικατοπτρίζει τις έμφυτες ικανότητες και τις κλίσεις ενός παιδιού, και σε ελάχιστο βαθμό βοηθά ένα παιδί και την οικογένειά του να αναγνωρίσουν ταλέντα και αδυναμίες. Περισσότερα λέει για το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει το παιδί και ίσως και λίγο για το χαρακτήρα του παιδιου, παρά για οτιδήποτε άλλο.

• Μου αρέσει 1

Καλέ συζήτηση κάνουμε, ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω! Εγώ σέβομαι όλες τις απόψεις όσο διαφορετικές και αν είναι, δεν παρεξηγιέμαι εγώ εύκολα! :)

Όταν έλεγα ότι δεν έχουμε δωρεάν παιδεία τι εννοώ: λίστες με πράγματα που αγοράζουν αναγκαστικά οι γονείς στην αρχή κάθε τάξης καθώς τα ζητάει το σχολείο το ίδιο, σε πολλά σχολεία ζητάνε και χαρτί Α4 οι δασκάλες, τα φροντιστήρια πες ότι τα διαλέγει ο γονιός αλλά νομίζω ότι σε μερικές περιπτώσεις είναι και μονόδρομος, παράλληλη στήριξη που την πληρώνουν οι γονείς πολλές φορές, μουσικά όργανα ή βιβλία που ζητάνε οι δάσκαλοι τέτοια εννοώ. Και αν θες να το πάμε και πιο πέρα φίλη μου που τελείωσε Αγγλική φιλολογία είχε ξεπεντεριαστεί (τα ξενόγλωσσα γενικά είναι πιο ακριβά) γιατί το Υπουργείο πχ. κάλυπτε 100 βιβλία στο συνεργαζόμενο βιβλιοπωλείο και ήταν όποιος πρόλαβε!   

Από εκεί και πέρα συμφωνώ μαζί σου ότι πολλοί μαθητές δεν έχουν γνώση της ιστορίας αλλά εκεί ευθύνεται και το σπίτι και το σχολείο. Και να σου πω και κάτι, το οποίο πραγματικά το πιστεύω! Δυστυχώς επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου υπάρχουν σπίτια που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε πολλά (μην κάνω ανάλυση). Εκεί πρέπει να έρθει το σχολείο και να συμπληρώσει το κενό!  Παράδειγμα η ιστορία, ο Χ γονιός δεν θα δώσει κανένα εφόδιο στο παιδί, ας έρθει το σχολείο να το δώσει, αυτό θέλω να πω.

Διαφημίσεις

πρίν από 21 λεπτά , Lenia16 είπε:

Κατανοώ απόλυτα αυτό που λες και αν οντως ισχυει έχεις δίκιο, πρόκειται για αστοχία του συστήματος, όμως βρε @Lisbet, τόσο έρμαιο είναι ένα παιδί να άγεται κ να φέρεται και να καταρρακωνονται τα συναισθήματα του επειδή δεν επιλέχθηκε στα αγωνίσματα; Ως γονέας δεν θα έπρεπε να το έχεις (όχι εσύ, γενικά μιλώντας) θωρακίσει απέναντι σε τέτοια συμβαντα, που άλλωστε θα του συμβαίνουν σε όλη του τη ζωή; Εδώ στα σχολεία τα παιδιά υφίστανται bullying λόγω κιλών, λόγω καταγωγής, λόγω οικονομικής καταστασης, άλλα δεν έχουν να φάνε ένα τοστ στο διάλειμμα κ εσύ μου λες ότι πέφτει η ψυχολογία τους επειδή δεν τα επέλεξε ο γυμναστης; Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορισουν λίγο τις απαιτήσεις τους και οι γονείς και να επανέλθουν στην πραγματικότητα και έτσι να βοηθήσουν κ τα παιδάκια τους να θέσουν προτεραιότητες;

Μα τα ίδια που λες, ισχύουν για τη βαθμολογία και τη σημαία! Αντιστρέφω λοιπόν το ερώτημα και σε ρωτώ, τόσο έρμαια είναι τα 11χρονα, που άγονται και φέρονται και καταρρακώνονται τα αισθήματά τους, επειδή δεν πήραν τη σημαία; Η απάντηση, από την εμπειρία μου, είναι όχι. Και ξέρεις γιατί; Γιατί η πλειοψηφία των σημερινων παιδιών δε δίνουν πλέον και τόσο σημασία στις διακρίσεις λόγω βαθμών. Κι όσα το κάνουν, είναι επειδή τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οι γονείς τους. Αντιθέτως, τα παιδιά σήμερα δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις διακρίσεις λόγω αθλητικών επιδόσεων. Οι εποχές έχουν αλλάξει κι εμείς αναπαράγουμε κάποια στερεότυπα που ίσχυαν προ 30 ετών. Η κλήρωση, όπως πολύ σωστά ισχυριζόμαστε όλοι, ήρθε για να αποπροσανατολίσει και να θολώσει τα νερά. 

Δεν ξέρω τι ηλικίας είναι τα παιδιά σου, υποθέτω πως είναι μικρά ακόμα, αλλά όταν φτάσουν στην 5η κι είναι μάλιστα αγόρια, θα δεις τι αντίκτυπο έχει στην ψυχολογία τους να είναι με τα 2-3 που δεν επέλεξε ο γυμναστής. Ή να βλέπουν τα υπόλοιπα να κάνουν πρόβες για επίδειξη σχολικών χορών, καθισμένα σε μια γωνία, γιατί ο γυμναστής τους δήλωσε ότι "είναι πολύ πίσω και δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί τους". 

Ευτυχώς, δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, όμως τα έχω δει όλα αυτά που σου γράφω να συμβαίνουν, όσο απίστευτα κι αν σου φαίνονται. 

• Μου αρέσει 2

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

Όσον αφορά τις παρελάσεις, οι μισοί κ πλέον μαθητές έχουν πλήρη άγνοια σύγχρονης ελληνικής ιστοριας, δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε στις εθνικές επετείους, πιστεύεις ότι η παρέλαση είναι αντιπροσωπευτική της εθνικής υπερηφάνειας;

Πολυ σωστα, οι μισοι και πλεον μαθητες εχουν πληρη αγνοια. Οι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ομως οχι.

Να και ενας επιπλεον λογος που ειχε καθιερωθει ο θεσμος του Αριστουχου. Τουλαχιστον να ξερει την ιστορια ο σημειοφορος.

Επεξεργάστηκαν by ΛΕΜΟΝΙΑ2
  • Μου αρέσει 1

πρίν από 1 λεπτό , Lisbet είπε:

Μα τα ίδια που λες, ισχύουν για τη βαθμολογία και τη σημαία! Αντιστρέφω λοιπόν το ερώτημα και σε ρωτώ, τόσο έρμαια είναι τα 11χρονα, που άγονται και φέρονται και καταρρακώνονται τα αισθήματά τους, επειδή δεν πήραν τη σημαία; Η απάντηση, από την εμπειρία μου, είναι όχι. Και ξέρεις γιατί; Γιατί η πλειοψηφία των σημερινων παιδιών δε δίνουν πλέον και τόσο σημασία στις διακρίσεις λόγω βαθμών. Κι όσα το κάνουν, είναι επειδή τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οι γονείς τους. Αντιθέτως, τα παιδιά σήμερα δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις διακρίσεις λόγω αθλητικών επιδόσεων. Οι εποχές έχουν αλλάξει κι εμείς αναπαράγουμε κάποια στερεότυπα που ίσχυαν προ 30 ετών. Η κλήρωση, όπως πολύ σωστά ισχυριζόμαστε όλοι, ήρθε για να αποπροσανατολίσει και να θολώσει τα νερά. 

Δεν ξέρω τι ηλικίας είναι τα παιδιά σου, υποθέτω πως είναι μικρά ακόμα, αλλά όταν φτάσουν στην 5η κι είναι μάλιστα αγόρια, θα δεις τι αντίκτυπο έχει στην ψυχολογία τους να είναι με τα 2-3 που δεν επέλεξε ο γυμναστής. Ή να βλέπουν τα υπόλοιπα να κάνουν πρόβες για επίδειξη σχολικών χορών, καθισμένα σε μια γωνία, γιατί ο γυμναστής τους δήλωσε ότι "είναι πολύ πίσω και δεν μπορεί να ασχοληθεί μαζί τους". 

Ευτυχώς, δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, όμως τα έχω δει όλα αυτά που σου γράφω να συμβαίνουν, όσο απίστευτα κι αν σου φαίνονται. 

Δεν ξέρω πού βρίσκεσαι, αλλά ακούγονται σαν τοπικό φαινόμενο αυτά που περιγράφεις ή πιθανώς σαν πρόβλημα με το συγκεκριμένο γυμναστή. Σε όσα σχολεία στην Αττική γνωρίζω (δημόσια) από τα παιδιά μου και από φίλους, για τους μεν παραδοσιακούς χορούς οι γυμναστές από παρακαλάνε ως απειλούν τα μισά παιδιά να συμμετάσχουν, ιδίως τα αγόρια, για τα δε αθλήματα δεν εχω ακούσει ποτέ για αγώνες που αποκλείστηκαν μαθητές που ήθελαν να συμμετάσχουν σε οτιδήποτε. Αντίθετα, συνήθως όσα παιδιά θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και μάλιστα σε αγωνιστικό επίπεδο, το κάνουν κατά κανόνα εκτός σχολείου (χωρίς απαραίτητα να απαιτούνται χρήματα, οι περισσότεροι δήμοι έχουν προγράμματα για παιδιά για αρκετά αθλήματα). 

πρίν από 1 λεπτό , ΛΕΜΟΝΙΑ2 είπε:

Πολυ σωστα, οι μισοι και πλεον μαθητες εχουν πληρη αγνοια. Οι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ομως οχι.

Να και ενας επιπλεον λογος που ειχε καθιερωθει ο θεσμος του Αριστουχου. Τουλαχιστον να ξερει την ιστορια ο σημειοφορος.

Αν ένα σχολείο δεν κααφέρνει να διδάξει καν γιατί γιορτάζουμε στους μαθητές, η παρέλαση μας μάρανε! 

• Μου αρέσει 1

πρίν από 36 λεπτά , ΛΕΜΟΝΙΑ2 είπε:

Άρα δεν θα είχες αντίρρηση σημαιοφόρος να γίνει κάποιος μη Χ.Ο. ή κάποιος που δεν έχει ελληνική ιθαγένεια, εφόσον είναι άριστος μαθητής;

Διαφημίσεις

Συγγνώμη για την παρέμβαση και ξέρω ότι θα πάει αλλού η συζήτηση, αλλά "αριστεία" εσείς θεωρείτε τους βαθμούς που βάζει η κάθε δασκάλα (που δεν έχει αξιολογηθεί η ίδια) στο δημοτικό;;; Ή αν δεν βάλει 10 σε κάποιο παιδάκι και του βάλει 8, αυτό δεν είναι άριστο;;; επειδή το είπε η εκάστοτε δασκάλα;; και δεν γνωρίζει και ιστορία; ενώ εκείνο που θα πάρει 10 τη γνωρίζει απαραιτήτως φαρσί; Γιατί ξέρουμε όλοι πως λειτουργεί το σύστημα βαθμολόγησης...

• Μου αρέσει 4

17 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Για να συνεχίσω σε αυτό που έθεσε η @Έσπερος, τα παιδιά μου, όπως και εγώ όταν ήμουν μικρή, γεννήθηκαν σε ένα σπίτι με γονείς με διδακτορικά και μεταδιδακτορικούς τίτλους σε απαιτητικά αντικειμενα, που είχαν μάθει οι ίδιοι πώς να διαβάζουν, που ήξεραν από την αρχή πώς μαθαίνει κάποιος όχι ένα συγκεκριμένο αντικείμενο αλλά πώς μαθαίνει να μαθαίνει, πώς να κινήσουν το ενδιαφέρον για μάθηση, πώς να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία, πώς να τους εξηγήσουν μαθηματικές και επιστημονικές έννοιες, πώς να εντοπίσουν ένα πιθανό μαθησιακό πρόβλημα πριν καν το δει ο εκπαιδευτικός, και που κάποια αντικείμενα τα είχαν οι ίδιοι διδάξει μέχρι και σε μεταπτυχιακά και μπορούσαν/μπορούν σε δέκα λεπτά να διευκρινισουν και να εξηγήσουν έννοιες που πιθανότατα ούτε ο διδάσκων στο σχολείο είχε καταλάβει (ο καθένας στο αντικείμενό του προφανώς). Στο ακαδημαϊκό κομμάτι, ξεκίνησα και τα παιδιά μου ξεκίνησαν με ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τους περισσότερους συμμαθητές, που ναι μεν δεν αρκεί χωρίς προσπάθεια, αλλά δεν παυει να είναι μία "αδικία" αν είναι να πάρουμε τους βαθμούς ως μέτρο του πόσο "άξιο" ειναι ένα παιδί.

Μπορεί πράγματι στο Λύκειο να μη φαίνεται η διαφορά ανάμεσα σε ένα προικισμένο και εργατικό παιδί και ένα που απλά έχει ευνοηθεί από το περιβάλλον του, αλλά στο Δημοτικό και πιθανότατα και στο Γυμνάσιο, το οικογενειακό περιβάλλον σαφώς και δίνει ένα πλεονέκτημα και κάνει ακόμη πιο άδικη τη βαθμοθηρία. Και κακά τα ψέματα, τα παιδιά των μορφωμένων ανθρώπων σίγουρα πετυχαίνουν γενικά ακαδημαϊκά σε μεγαλύτερο ποσοστό από άλλες ομάδες, χωρίς να είναι θέμα μόνο "κληρονομικότητας", όσο κι αν θα ήθελα να πιστεύω ότι είμαι ένα τέρας εξυπνάδας ;) Και το λέω ως ο άνθρωπος που έχει το πλεονέκτημα και που θαυμάζω απεριόριστα τους ανθρώπους που κατάφεραν να σπουδάσουν "ενάντια" στο περιβάλλον τους, όχι από ζήλια για κάποιον καλύτερο.

Πολύ ενδιαφέρονται αυτά που γράφεις! έχει γίνει καμία πρόσφατη έρευνα? θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πως μεταφράζεται αυτό σε ποσοστά! εγώ είχα διαβάσει ότι τα σχολεία της επαρχίας έχουν καλύτερες επιδόσεις ως προς την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό! :)

18 minutes ago, erin0000 said:

Συγγνώμη για την παρέμβαση και ξέρω ότι θα πάει αλλού η συζήτηση, αλλά "αριστεία" εσείς θεωρείτε τους βαθμούς που βάζει η κάθε δασκάλα (που δεν έχει αξιολογηθεί η ίδια) στο δημοτικό;;; Ή αν δεν βάλει 10 σε κάποιο παιδάκι και του βάλει 8, αυτό δεν είναι άριστο;;; επειδή το είπε η εκάστοτε δασκάλα;; και δεν γνωρίζει και ιστορία; ενώ εκείνο που θα πάρει 10 τη γνωρίζει απαραιτήτως φαρσί; Γιατί ξέρουμε όλοι πως λειτουργεί το σύστημα βαθμολόγησης...

Πως λειτουργεί το σύστημα βαθμολόγησης? :shock:

Από την εμπειρια μου μιας και μεγαλωσα σε επαρχεια θα σου πω ότι ναι στην επαρχεια τα παιδια διαβζουν πιο πολύ.Ο λογος είναι πολύ απλος.Γιατι θελουν ν αφυγουν από την επαρχεια.Ειδικα σε περιοχες που δεν εχουν να προσφερουν κατι από πλευρα επαγγελματικης αποκατάστασης...και γενικα που δεν προσφερουν πολλα σε έναν νέο.

3 ώρες πρίν, zaxaroulini είπε:

Από εκεί και πέρα είναι θεμιτή η όποια συζήτηση για το εκπαιδευτικό σύστημα και πως αυτό μπορεί να αλλάξει υπέρ φυσικά της κοινωνίας αλλά θα θέσω και έναν άλλο παράγοντα για το οποίο θεωρώ ότι συμβάλει στην παθογένεια του συστήματος! ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!! Όποιος το ακούει όμως κάτι παθαίνει! Γιατί και το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα να υιοθετήσω ως χώρα, αν οι εκπαιδευτικοί δεν είναι κατάλληλοι να το εφαρμόσουν πάλι φαύλο κύκλο κάνω!

Zaxaroulini εσύ δεν μίλησες πρώτη για αξιολόγηση εκπαιδευτικών;

Φαντάζομαι θα έχεις δει διάφορα και το ζητάς, όπως έχω δει και εγώ. Το σύστημα βαθμολόγησης λοιπόν, πέραν του ότι στηρίζεται στην παπαγαλία (στείρα απομνημόνευση) και σε απαράδεκτα βιβλία, στηρίζεται και σε μη κατάλληλους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και δίνουν μη αντιπροσωπευτικούς βαθμούς είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Είτε από ανικανότητα, είτε σκοπίμως (με διάφορα κίνητρα).

Φυσικά αυτό δεν ισχύει για το σύνολο των εκπαιδευτικών (δεν θα ήθελα να πάρει η μπάλα έναν ολόκληρο κλάδο), αλλά για αρκετά μεγάλη μερίδα (και όχι δεν έχω στατιστικά στοιχεία να παραθέσω).

Προσωπικα με αυτά που διαβαζω εδώ μεσα πρωτη φορα βλεπω τοση απαξιωση στους καλους μαθητες από μαμαδες.Δε το περιμενα.Καλοι μαθητες που είναι κ@λ@παιδα..που εχουν καλο βαθμο αλλα είναι χαριστικο...και όχι δεν ξερουν ιστορια...και είναι αδικια γιατι οι καλοι τους βαθμοι οφειλωνται στους μορφωμένους γονεις τους.και μετα απορω εγω γιατι όταν καναμε παρελαση μαζεύοντας κλικα οι πιο κακοι μαθητες και κορόιδευαν τη παιδια της σημαιας.Αν αυτά λενε οι μαμαδες...πως να μην κοροϊδεύουν τα παιδια.

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , Niki81 είπε:

Προσωπικα με αυτά που διαβαζω εδώ μεσα πρωτη φορα βλεπω τοση απαξιωση στους καλους μαθητες από μαμαδες.Δε το περιμενα.Καλοι μαθητες που είναι κ@λ@παιδα..που εχουν καλο βαθμο αλλα είναι χαριστικο...και όχι δεν ξερουν ιστορια...και είναι αδικια γιατι οι καλοι τους βαθμοι οφειλωνται στους μορφωμένους γονεις τους.και μετα απορω εγω γιατι όταν καναμε παρελαση μαζεύοντας κλικα οι πιο κακοι μαθητες και κορόιδευαν τη παιδια της σημαιας.Αν αυτά λενε οι μαμαδες...πως να μην κοροϊδεύουν τα παιδια.

Ομολογώ ότι προσωπικά αυτό με τον κόσμο να κοροϊδεύει τη σημαία, δεν το έχω ζήσει. Ουτε ως παιδί, ούτε ως γονιός. Να βαριούνται να παρελάσουν, ναι. Να κοροϊδεύουν γενικά τους "σπασίκλες" (και όχι απαραίτητα τους καλούς μαθητές) , επίσης. Αλλά να κοροϊδεύουν ειδικά τη σημαία, πρώτη φορά το άκουσα εδώ. Κρίμα όντως αν συμβαινει κάτι τέτοιο, και αν μένει και ατιμώρητο!

3 minutes ago, erin0000 said:

Φαντάζομαι θα έχεις δει διάφορα και το ζητάς, όπως έχω δει και εγώ. Το σύστημα βαθμολόγησης λοιπόν, πέραν του ότι στηρίζεται στην παπαγαλία (στείρα απομνημόνευση) και σε απαράδεκτα βιβλία, στηρίζεται και σε μη κατάλληλους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι και δίνουν μη αντιπροσωπευτικούς βαθμούς είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Είτε από ανικανότητα, είτε σκοπίμως (με διάφορα κίνητρα).

Φυσικά αυτό δεν ισχύει για το σύνολο των εκπαιδευτικών (δεν θα ήθελα να πάρει η μπάλα έναν ολόκληρο κλάδο), αλλά για αρκετά μεγάλη μερίδα (και όχι δεν έχω στατιστικά στοιχεία να παραθέσω).

Ναι εγώ το ανέφερα αλλά δεν το συνδέω απαραίτητα με το τι βαθμούς βάζουν, πιο πολύ το συνδέω με τον τρόπο που κάνουν (όταν κάνουν) το μάθημα, γενικώς η αξιολόγηση καλύπτει ένα φάσμα, ίσως μέσα σε αυτό να είναι και ο τρόπος βαθμολόγησης. Δεν θέλω να αναφερθώ γενικότερα για το δημόσιο τομέα, αλλά δυστυχώς στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει αξιολόγηση, άλλος αν δεν κάνει σωστά την δουλειά του φεύγει, στο δημόσιο ότι και να κάνει ο υπάλληλος πέρα βρέχει, οπότε στο προστατευμένο αυτό πλαίσιο του Δημοσίου ίσως να επαναπαύονται / παρασύρονται και οι εκπαιδευτικοί, που όμως κάνουν λειτούργημα, άλλο να δουλεύω σε μία δημόσια υπηρεσία και να "εξυπηρετώ" κόσμο και άλλο να ασχολούμαι με παιδιά!

και εννοείται ότι μιλάω για μία μερίδα, αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται η αξιολόγηση!

πρίν από 3 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Ναι εγώ το ανέφερα αλλά δεν το συνδέω απαραίτητα με το τι βαθμούς βάζουν, πιο πολύ το συνδέω με τον τρόπο που κάνουν (όταν κάνουν) το μάθημα, γενικώς η αξιολόγηση καλύπτει ένα φάσμα, ίσως μέσα σε αυτό να είναι και ο τρόπος βαθμολόγησης. Δεν θέλω να αναφερθώ γενικότερα για το δημόσιο τομέα, αλλά δυστυχώς στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει αξιολόγηση, άλλος αν δεν κάνει σωστά την δουλειά του φεύγει, στο δημόσιο ότι και να κάνει ο υπάλληλος πέρα βρέχει, οπότε στο προστατευμένο αυτό πλαίσιο του Δημοσίου ίσως να επαναπαύονται / παρασύρονται και οι εκπαιδευτικοί, που όμως κάνουν λειτούργημα, άλλο να δουλεύω σε μία δημόσια υπηρεσία και να "εξυπηρετώ" κόσμο και άλλο να ασχολούμαι με παιδιά!

και εννοείται ότι μιλάω για μία μερίδα, αλλά θεωρώ ότι χρειάζεται η αξιολόγηση!

Το ότι οι βαθμοί δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικοί με ευθύνη του δασκάλου είναι ένα κομμάτι της παθογένειας. Ένα άλλο κομμάτι είναι ο τρόπος που γίνονται τα μαθήματα, το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα πάσχει. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα το θεωρώ λίγο γελοίο να μιλάμε για "αριστεία" σε παιδιά δημοτικού κιόλας. Ας οργανώσουμε πρώτα το σύστημα, ας αποκτήσουν  καλύτερες συνθήκες εργασίας οι δάσκαλοι, ας αποκτήσουν καλύτερο περιβάλλον οι μαθητές, ας επιλεγούν οι ικανοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι και θα ελέγχονται-αξιολογούνται και μέσα σε τέτοιες συνθήκες ας μιλήσουμε και για αριστεία μαθητών δημοτικού...  αυτή τη στιγμή είναι άτοπο... Και αντί να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε αυτά που ανέφερα, καθόμαστε να συζητάμε πως θα προκύψει ο σημαιοφόρος στην παρέλαση... 

• Μου αρέσει 2

13 minutes ago, Niki81 said:

Λύση: να καταργηθούν και οι παρελάσεις για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα! :) μην δίνεις ιδέες καλέ!

Σημασία πάντως έχει ότι το παιδί της lisbet είχε και την ωριμότητα και την κρίση να το διαχειριστεί και αυτό εγώ δεν το θεωρώ άσχετο με ότι είναι άριστος μαθητής!

1 minute ago, erin0000 said:

Το ότι οι βαθμοί δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικοί με ευθύνη του δασκάλου είναι ένα κομμάτι της παθογένειας. Ένα άλλο κομμάτι είναι ο τρόπος που γίνονται τα μαθήματα, το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα πάσχει. Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα το θεωρώ λίγο γελοίο να μιλάμε για "αριστεία" σε παιδιά δημοτικού κιόλας. Ας οργανώσουμε πρώτα το σύστημα, ας αποκτήσουν  καλύτερες συνθήκες εργασίας οι δάσκαλοι, ας αποκτήσουν καλύτερο περιβάλλον οι μαθητές, ας επιλεγούν οι ικανοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι και θα ελέγχονται-αξιολογούνται και μέσα σε τέτοιες συνθήκες ας μιλήσουμε και για αριστεία μαθητών δημοτικού...  αυτή τη στιγμή είναι άτοπο... Και αντί να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε αυτά που ανέφερα, καθόμαστε να συζητάμε πως θα προκύψει ο σημαιοφόρος στην παρέλαση... 

μα γλυκιά μου κοπέλα επειδή καμία κυβέρνηση δεν μπορεί / δεν θέλει / δεν έχει το χρήμα να τα κάνει αυτά, κάνει αυτά που μπορεί, εν προκειμένω η πολύαγαπημένη μας κυβέρνηση θέλει να τα βάλει με παρελάσεις, σημαίες, προσευχή.. αυτά είναι τα hot για αυτούς. Βάζουν και την ψυχολογία των παιδιών μπροστά και μετά όλα καλά! λυθήκανε όλα τα άλλα, καταλαβαίνεις! :)

1 minute ago, erin0000 said:

Λες δλδ μεχρι να αλλαξει το εκπαιδευτικο συστημα να μη ξανασυζητήσουμε κατι άλλο?Η διαβασες εσυ καπου να λεγεται ότι το θεμα της σημαιας είναι πιο σημαντικο από τα προβλήματα της εκπαιδευσης?Αυτος ηταν ο τιτλος του θεματος...στη σημαια αναφερθηκε η θεματοθετρια...αυτό συζητάμε.

• Μου αρέσει 1

3 ώρες πρίν, erin0000 είπε:

Εχεις δει κανενα βιβλιο του Δημοτικου? η τα λες απο αυτα που διαδιδονται?

Το βιβλια και οι οδηγιες του Yπουργιου  προωθουν την κριτικη ικανοτητα,αυτη  ειναι η αποψη μου μεχρι την Γ Δημοτικου. 

Οτι υπαρχουν δασκαλοι που  προωθουν την παπαγαλια η ειναι ανικανοι,  ναι υπαρχουν, οπως και σε ολους τους κλαδους.

Το κυριοτερο προβλημα στα σχολεια ομως σημερα ειναι το μπουλινκ και η ανικανοτητα οριοθετησης γιατι οι δακσλαοι φοβουνται τους γονεις. 

Τους ειναι πιο ευκολο να συγκαλυψουν  ενα γεγονος βιας γιατι γνωριζουν οτι υπαρχουν και μεγαλες πιθανοτητες ο μαθητης-θυμα  να ντραπει να το αναφερει στους γονεις παρα να τιμωρησουν τον παραβατικο τυπο μαθητη γιατι θα ακολουθησει η επανασταση του θρασυ γονεα.  Γενικα  πασχουν στην ασφαλεια των παιδιων,οπως εγραψε και το ζαχαρουλινι

Αυτα ειναι απο τα μεγαλυτερα προβληματα των δημοσιων σχολειων, κατα τη γνωμη μου. 

Εμένα πάντως μου κάνει εντύπωση πως, όταν τίθεται θέμα για την σημαία, παρέλαση, προσευχή όλοι πέφτουμε να πούμε ότι πρέπει να αλλάξει άρδην το εκπαιδευτικό σύστημα που είναι και το σοβαρό και όλα τα άλλα είναι και λίγο της πλάκας!  

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι πως δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στο θέμα αυτό από ό,τι πρέπει. (μιλάω και για το θέμα της σημαίας και για το θέμα της "αριστείας" και εξήγησα πριν τι εννοώ). Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την άποψή του. Εφόσον το παιδάκι της Lisbet κληρώθηκε και θέλει να την κρατήσει, δεν θα απολογηθεί σε κανέναν. 

πρίν από 9 λεπτά , ΛΕΜΟΝΙΑ2 είπε:

Εχεις δει κανενα βιβλιο του Δημοτικου? η τα λες απο αυτα που διαδιδονται ως παραπληροφορηση. 

Το βιβλια και οι οδηγιες του υπουργιου  προωθουν την κριτικιη ικανοτητα και τα τεστ. Αυτη ειναι η αποψη μου μεχρι την Γ Δημοτικου. 

Άποψη σου. Αλλά δεν μιλάω μόνο για την προώθηση της κριτικής ικανότητας. Μιλάω και για τον τρόπο που επεξηγούνται πχ τα μαθηματικά... Εδώ υπάρχουν ασκήσεις που είναι γραμμένες λάθος ή που δεν είναι κατανοητό το τι θέλει η άσκηση...

Επιπλέον, όπως θα ξέρεις η βαθμολογία ξεκινάει από την Πέμπτη Δημοτικού. Στην Τρίτη και στην Τετάρτη οι βαθμοί είναι του τύπου Α,Β,Γ,Δ (ω ναι, υπάρχει και δασκάλα που βάζει Δ σε 8χρονα).

Παντως εγω πραγματικα εντυπωσιαστηκα απο το τεστ Ιστοριας στην Γ Δημτοτικου και απο τον τροπο που μας ειπε η δασκαλα να την μαθαινουν τα παιδια.  Ερωτησεις πολλαπλων επιλογων, απαντησεις  μονολεκτικες που καλυπταν ολοκληρη την υλη  και 2 ερωτησεις πιο αναλυτικες. 

Καθολου παπαγαλια σε αντιθεση με τα χρονια τα δικα μου. 

3 ώρες πρίν, Lisbet είπε:

Γιατί η πλειοψηφία των σημερινων παιδιών δε δίνουν πλέον και τόσο σημασία στις διακρίσεις λόγω βαθμών. Κι όσα το κάνουν, είναι επειδή τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου οι γονείς τους.

Άρα που είναι το πρβλ να γίνεται κλήρωση για τη σημαία εφόσον τα ίδια τα παιδιά έχουν ήδη, όπως λες, αποσυνδέσει την αριστεία από τη διάκριση; 

1 ώρα πρίν, Niki81 είπε:

Πώς ακριβώς απαξιώθηκαν οι καλοί μαθητές; 

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...