Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σχολείο και ψείρες

ΑΡΓΚ

Recommended Posts

Εχω το εξής χαριτωμένο θέμα:

Κολλητός φίλος του γιου μου έχει και εδώ και κάποια χρόνια πλέον (ναι, χρόνια) τρομερό πρόβλημα με ψείρες. Ανα διαστήματα κάτι κάνουν για αυτό, αλλά την τελευταία φορά που τον είδα, μιλάμε για ένα κεφάλι με χιλιάδες ψείρες!

Εχουμε συζητήσει, και καταλαβαίνω ότι έχουν οι γονείς κάνει κάποιες προσπάθειες, αλλά δεν αποδίδουν. Πιθανόν να μην το θεωρούν και τρομερό πρόβλημα, τι να πω; Γενικά είναι πολύ ανεκτικοί, δηλαδή στον μικρό δεν επιβάλλεται τίποτα. Ο ίδιος λέει ότι δεν του αρέσει να λούζεται και γι αυτό κάνει μπάνιο κάθε βδομάδα μόνο, ότι δεν χτενίζεται γιατί μισεί τις χτένες και επιμένει να έχει μακρύ μαλλί (κάτω από τους ώμους) , το οποίο επιπλέον είναι και κατσαρό. Υπό αυτές τις συνθηκες φαντάζομαι όσο φάρμακο και να βάλει, δεν γίνεται κατι.

Για πρώτη φορά πια είπα στο γιο μου ότι αν και ο φίλος του ειναι καλό παιδί και τον αγαπώ πολύ, μέχρι να δω ότι οι ψείρες έφυγαν δεν ξαναέρχεται σπίτι ούτε πάμε εμείς εκεί. Στεναχωριέται το παιδί, γιατί ευχαρίστως θα περνούσαν ολη μέρα μαζί, αλλά δεν πάει άλλο, έχω ξοδέψει λίτρα αντιψειρικού, κάθε μέρα χτένισμα μόλις παίξουν, λίτρα λοσιόν απωθητική, και πάλι όποτε συναντηθούν 2-3 ψέιρες είναι στανταρ. 

Εχω μιλήσει με την οικογένεια, είχε στείλει σημειώματα και η δασκάλα πέρσυ, γελάνε καποια παιδιά στο σχολείο μαζί του, του το έχει πει ο γιος μου και του ίδιου και στη μαμά, αλλά δεν αλλάζει κάτι.

Το θέμα είναι ότι τα παιδιά αρχίζουν σχολείο από βδομάδα, και είναι συμμαθητές, οποτε εκεί πώς να τον αποφύγει ο γιος μου; Ειναι και φίλοι από βρεφική ηλικία. 

Ξέρετε αν μπορεί να κάνει κάτι το σχολείο, υπάρχει αρμόδια υπηρεσία για υγειονομικά θέματα; Από τη μία πραγματικά το λυπάμαι το ίδιο το παιδί, φανταστείτε να έχετε ένα κεφάλι γεμάτο ψείρες επί μήνες και χρόνια, και από την άλλη είναι και πρόβλημα υγείας και για εμάς πλεον!

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Εχω το εξής χαριτωμένο θέμα:

Κολλητός φίλος του γιου μου έχει και εδώ και κάποια χρόνια πλέον (ναι, χρόνια) τρομερό πρόβλημα με ψείρες. Ανα διαστήματα κάτι κάνουν για αυτό, αλλά την τελευταία φορά που τον είδα, μιλάμε για ένα κεφάλι με χιλιάδες ψείρες!

Εχουμε συζητήσει, και καταλαβαίνω ότι έχουν οι γονείς κάνει κάποιες προσπάθειες, αλλά δεν αποδίδουν. Πιθανόν να μην το θεωρούν και τρομερό πρόβλημα, τι να πω; Γενικά είναι πολύ ανεκτικοί, δηλαδή στον μικρό δεν επιβάλλεται τίποτα. Ο ίδιος λέει ότι δεν του αρέσει να λούζεται και γι αυτό κάνει μπάνιο κάθε βδομάδα μόνο, ότι δεν χτενίζεται γιατί μισεί τις χτένες και επιμένει να έχει μακρύ μαλλί (κάτω από τους ώμους) , το οποίο επιπλέον είναι και κατσαρό. Υπό αυτές τις συνθηκες φαντάζομαι όσο φάρμακο και να βάλει, δεν γίνεται κατι.

Για πρώτη φορά πια είπα στο γιο μου ότι αν και ο φίλος του ειναι καλό παιδί και τον αγαπώ πολύ, μέχρι να δω ότι οι ψείρες έφυγαν δεν ξαναέρχεται σπίτι ούτε πάμε εμείς εκεί. Στεναχωριέται το παιδί, γιατί ευχαρίστως θα περνούσαν ολη μέρα μαζί, αλλά δεν πάει άλλο, έχω ξοδέψει λίτρα αντιψειρικού, κάθε μέρα χτένισμα μόλις παίξουν, λίτρα λοσιόν απωθητική, και πάλι όποτε συναντηθούν 2-3 ψέιρες είναι στανταρ. 

Εχω μιλήσει με την οικογένεια, είχε στείλει σημειώματα και η δασκάλα πέρσυ, γελάνε καποια παιδιά στο σχολείο μαζί του, του το έχει πει ο γιος μου και του ίδιου και στη μαμά, αλλά δεν αλλάζει κάτι.

Το θέμα είναι ότι τα παιδιά αρχίζουν σχολείο από βδομάδα, και είναι συμμαθητές, οποτε εκεί πώς να τον αποφύγει ο γιος μου; Ειναι και φίλοι από βρεφική ηλικία. 

Ξέρετε αν μπορεί να κάνει κάτι το σχολείο, υπάρχει αρμόδια υπηρεσία για υγειονομικά θέματα; Από τη μία πραγματικά το λυπάμαι το ίδιο το παιδί, φανταστείτε να έχετε ένα κεφάλι γεμάτο ψείρες επί μήνες και χρόνια, και από την άλλη είναι και πρόβλημα υγείας και για εμάς πλεον!

Εχω φίλη  δασκάλα που έβαλε το παιδί κάτω και το καθάρισε, αλλα το παιδί ήθελε!!! Οι γονείς αδιαφορούσαν και ποτε δεν ειπώθηκε τίποτα ουτε απο την πλευρά της δασκάλας ουτε απο των γονιών. Τους ειχε μιλήσει άπειρες φορές και την έγραφαν κανονικά.

Εγω πιστεύω οτι ένας δάσκαλος μπορει να γίνει πειστικος και ενοχλητικός με το που τους βλέπει να τους το υπενθυμίζει και να γίνει μια συνάντηση και με τον διευθυντή μαζι να τους εξηγήσουν οτι αυτο που κανουν ειναι στα πλαίσια παραμέλησης ανηλίκου.

Λοιπον, σε αντιστοιχο θεμα σε νηπιαγωγειο ο προϊσταμρνος της πρωτοβαθμιας μας ειπε (στις νηπιαγωγους) οτι ειδοποιουμε τους γονεις πως αν δεν καθαρισει το παιδι δεν ερχεται σχολειο! 

Αν θελετε να το τραβηξετε και αλλο, ο δρομος ειναι η καταγγελια για παραμεληση. Βασικα ειναι παραμεληση! 

πρίν από 11 λεπτά , emmaki είπε:

Λοιπον, σε αντιστοιχο θεμα σε νηπιαγωγειο ο προϊσταμρνος της πρωτοβαθμιας μας ειπε (στις νηπιαγωγους) οτι ειδοποιουμε τους γονεις πως αν δεν καθαρισει το παιδι δεν ερχεται σχολειο! 

Αν θελετε να το τραβηξετε και αλλο, ο δρομος ειναι η καταγγελια για παραμεληση. Βασικα ειναι παραμεληση! 

Μέχρι στιγμής δεν έχω φτάσει εκεί γιατί πραγματικά οι γονείς φαίνεται να αγαπούν το παιδί. Ειδικά την μαμά την ξέρω χρόνια και γενικά είναι λογικός άνθρωπος. Ειναι και οι δύο μορφωμένοι, μέσης οικονομικής κατάστασης (δεν υπάρχει θέμα δηλαδή να μην καταλαβαίνουν ή να μην έχουν την οικονομική δυνατότητα). Γενικά δουλεύουν αρκετές ώρες μεν, αλλά ασχολούνται με τα παιδιά, τα πάνε βόλτες, εκδρομές, παίζουν μαζί, ασχολούνται με το να βρουν δραστηριότητες που τους αρέσουν κλπ. Δηλαδή δε μοιάζουν με οικογένεια που δεκάρα δε δίνει για τα παιδιά.

Μόνη παραφωνία ειναι αυτό το θέμα με τις ψειρες, που πραγματικά δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου. Δηλαδή πώς φροντίζεις το παιδί να έχει ωραία ρούχα, θυσιάζεις τα Σαββατοκύριακά σου και τις αγαπημένες του δραστηριότητες, πηγαίνεις στο σχολείο να ενημερωθείς για τα μαθήματα κλπ, και κάτι τόσο βασικό από θέμα υγιεινής το αφήνεις να χρονίζει;

Από τη μία και τους συμπαθώ, και δε θέλω να χαλάσει ούτε η φιλία των παιδιων, ούτε να χαλάσουμε τις σχέσεις μας ως γείτονες, αλλά από την άλλη δεν το χωράει το μυαλό μου ότι ένα παιδάκι κυκλοφορεί συνεχώς γεμάτο ψείρες!

Η παραμεληση ανηλικου δε συνισταται μονο στο να μην πλενεται ενα παι ή να γυρνα εξω χωρις εποπτεια.

Η παραμεληση της υγεινης (ναι, οι ψειρες ανηκουν σε αυτη την κατηγορια) ειναι παραμεληση ανηλικου!

Οπως ειναι και το να μην κανει κατι ο γονιος παιδιου θυτη εκφοβισμου, ο γονιος παιδιου με μαθησιακες δυσκολιες που αρνειται να γινει αξιολογηση κλπ

Ακραια; Ναι! Αλλα ειναι θεματα σοβαρα που επηρεαζουν τοσο το ιδιο το παιδι οσο και τους γυρω του

Διαφημίσεις

6 ώρες πρίν, emmaki είπε:

Αυτο εγινε ή πολυ παλιά ή απευθυνόταν σε ανθρώπους που δεν είχαν την δυνατότητα να ανατρέξουν στην νομοθεσία. Την φοίτηση ενός παιδιού στο σχολείο πλέον κανεις δεν μπορει να την εμποδίσει.

Οσον αφορά ολα τα υπόλοιπα με την παραμέληση κτλ ειμαι απολύτως σύμφωνη. Θεωρώ ομως οτι μια συνάντηση με γονείς, δάσκαλο, διευθυντή έως και σχολικό σύμβουλο ειναι αρκετά για να ταρακουνηθούν οι γονείς.

Παντως εδω στο Βελγιο τις ψειρες τις αντιμετωπιζουν οπως και τις παιδικες μεταδοτικες ασθενειες και δεν δεχονται τα παιδια στο σχολειο μεχρι να καθαρισουν. Επισεις ενημερωνουν ολη την ταξη του παιδιου για να ελεγθουν και τα υπολοιπα παιδακια.

Σε καθε περιπτωση την στιγμη που το ξερεις καλο θα ειναι να βαλεις κατι να προφυλαξεις το δικο σου παιδι και να βρεις ενα τροπο να ξαναμιλησεις με την μαμα. Η υπολοιπη οικογενεια δεν αντιμετωπιζει προβλημα?

Καλημέρα!

Σήμερα μας ενημέρωσαν και εμάς στον παιδικό για ψείρες, όχι στο τμήμα της δικιάς μου αλλά να έχουμε το νου μας. Δε θυμάμαι που το είχα διαβάσει, σε κάποιον κανονισμό σχολείου,  ότι σε περίπτωση φθειρίασης ο δάσκαλος έχει το δικαίωμα να στείλει το παιδί σπίτι του για τρεις μέρες για να το καθαρίσουν. Εχει δίκιο η emmaki που γράφει για παραμέληση. Το παιδί υποφέρει και οι γονείς δεν κάνουν κάτι. 

@ΑΡΓΚ δεν είναι θέμα οικονομικής κατάστασης ή πνευματικού επιπέδου. Μπορεί απλά να νομίζουν ότι ψεκάζοντας με ένα σπρέυ, έλυσαν το πρόβλημα. Λίγοι γονείς γνωρίζουν ότι  για να καθαρίσει το παιδί χρειάζεται συνδυαστική δουλειά, κατάλληλο φάρμακο αλλά και καθημερινό χτένισμα για να απομακρυνθούν οι ψείρες που εκκολάπτονται. Κάποια αυγά είναι τρομερά ανθεκτικά, δεν τα εξουδετερώνει κανένα καθαριστικό. Επίσης χρειάζεται απολύμανση σε μαξιλαροθήκες, λούτρινα κλπ και φυσικά να ψαχτεί όλη η οικογένεια. Εγώ θα την πλησίαζα φιλικά σε στυλ "ρε συ ήθελα να στο πω, πρέπει να έχεις δυσκολευτεί πάρα πολύ με τον μικρό. Πρέπει να παιδεύεστε αρκετά, τον βλέπω τον καημένο που ξύνεται και θυμάμαι και τα δικά μου. Τι χρησιμοποιείς;" Μπας και σου ανοιχτεί, καταλάβει το πρόβλημα, της πεις και εσύ και κάνει κάτι. Εσύ πάρε ένα προληπτικό σπρεύ να είσαι κάπως προστατευμένη και μίλα με τη δασκάλα άμεσα.

On 9/9/2017 at 10:46 ΜΜ, Κάντι είπε:

Αυτο εγινε ή πολυ παλιά ή απευθυνόταν σε ανθρώπους που δεν είχαν την δυνατότητα να ανατρέξουν στην νομοθεσία. Την φοίτηση ενός παιδιού στο σχολείο πλέον κανεις δεν μπορει να την εμποδίσει.

Οσον αφορά ολα τα υπόλοιπα με την παραμέληση κτλ ειμαι απολύτως σύμφωνη. Θεωρώ ομως οτι μια συνάντηση με γονείς, δάσκαλο, διευθυντή έως και σχολικό σύμβουλο ειναι αρκετά για να ταρακουνηθούν οι γονείς.

Οχι και τοσο πολυ παλια..... Μια δεκαετια εχει δεν εχει!

Δεν εμποδιζεις τη φοιτηση του παιδιου, προφυλασσεις τα αλλα παιδια και το ιδιο.

Ειναι η ιδια λογικη με την οποια παιρνεις τηλεφωνο εναν γονιο να ερθει να παρει το παιδι του οταν αρρωστησει ή του το δινεις αμεσα οταν το φερει αρρωστο το πρωι (δεν μπιρεις να δανταστεις ποσες φορες εχω καθισει στην εισοδο του σχολειου και εβαζα θερμομετρο στα πιτσιρικια και ποσοι γονεις τα εφερναν με 39αρια!!!!)

3 ώρες πρίν, emmaki είπε:

Οχι και τοσο πολυ παλια..... Μια δεκαετια εχει δεν εχει!

Δεν εμποδιζεις τη φοιτηση του παιδιου, προφυλασσεις τα αλλα παιδια και το ιδιο.

Ειναι η ιδια λογικη με την οποια παιρνεις τηλεφωνο εναν γονιο να ερθει να παρει το παιδι του οταν αρρωστησει ή του το δινεις αμεσα οταν το φερει αρρωστο το πρωι (δεν μπιρεις να δανταστεις ποσες φορες εχω καθισει στην εισοδο του σχολειου και εβαζα θερμομετρο στα πιτσιρικια και ποσοι γονεις τα εφερναν με 39αρια!!!!)

Συμφωνώ μαζι σου σε ολα. Αυτο που λέω ειναι απο νομοθετικής άποψης τι υφίσταται και οτι ο προϊστάμενος δεν εχει την δυνατότητα να κανει αυτο που" απειλεί."

Διαφημίσεις

πρίν από 55 λεπτά , Κάντι είπε:

Συμφωνώ μαζι σου σε ολα. Αυτο που λέω ειναι απο νομοθετικής άποψης τι υφίσταται και οτι ο προϊστάμενος δεν εχει την δυνατότητα να κανει αυτο που" απειλεί."

Δεν απειλησε!

Το εκανε!

Το παιδι ηρθε στο σχολειο μετα απο μια εβδομαδα.... μας το ειχε στειλει και εγγραφως (για προστασια της δημοσια υγειας)

• 1 month later...

Η κόρη μου κόλλησε μια φορά ψείρες στα τόσα χρόνια που πηγαίνει σχολείο, παρότι της βάζω κάθε μέρα προληπτική λοσιόν. Όταν λοιπόν απέκτησε ψείρες, πήρα το σετ (σαμπουάν / λοσιόν) της frezyderm αν και θεωρώ πως όλα τα γνωστά προϊόντα κάνουν δουλειά ΑΝ την κάνεις σωστά. Πρέπει σύμφωνα με τις οδηγίες να εφαρμόζεις τα προϊόντα και να χτενίζεις σχολαστικά και με υπομονή το παιδί. Θα πάρει εβδομάδες αλλά όχι μήνες. Μήπως δεν γίνεται σωστή εφαρμογή και απομάκρυνση; Μήπως δεν αλλάζετε κλινοσκεπάσματα και πετσέτες καθημερινά; Μήπως δεν πλένετε λούτρινα και άλλα αντικείμενα που μπορεί να μεταφέρουν ψείρες; Μήπως ξανακολλάει από κάποιο άλλο παιδί; 

Καλά ξεμπερδέματα εύχομαι, είναι κουραστική κατάσταση.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Μια άλλη λυση είναι να βαλεις στα μαλιια του παιδιου ελαιολαδο.Τα αφηνεις για λιγη ωρα και μετα αρχιζεις και χετνιζεις με το ειδικο χτενακι.Οι ψειρες από το λαδι βαραινουν και βγαινουν στο χτενακι ευκολα.και βεβαια όλα τα παραπανω που λεει η ravT.

3 ώρες πρίν, Aliki78 είπε:

Ποιο Φάρμακο προτείνεται για τις ψείρες... εχουμε από το καλοκαίρι και ακόμα δεν λέμε να καθαρίσουμε  :(

Πάρε ένα οποιοδήποτε προϊόν από φαρμακείο, ακολούθησε πιστά τις οδηγίες για το χρόνο που λέει, ξαναβάλε όσο συχνά λεει (συνήθως ανά 2-3 μέρες στην αρχή), καλό χτένισμα μετά από κάθε εφαρμογή, και όποτε βρίσκεις ψείρες, ξανά άλλαγμα σε σεντόνια, απομάκρυνση λούτρινων κλπ. Και έλεγχε κάθε μέρα μετά από σχολείο/παιδική χαρα/δραστηριότητες με το χτενάκι μήπως ξανακολλάει από κάπου.

Διαφημίσεις

• 6 months later...
  • 1 χρόνο μετά...

Έχουμε κρούσμα, στο σχολείο, ψείρας. Τι να βάλω στα μαλλιά της προληπτικα που να μη μυρίζει άσχημα και να είναι και αποτελεσματικό ώστε να μην την πλησιάσουν? Έχετε από εμπειρία κάποιο καλό σκεύασμα υπόψην?και πως εφαρμόζεται? 

Ευχαριστω!! 

8 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Έχουμε κρούσμα, στο σχολείο, ψείρας. Τι να βάλω στα μαλλιά της προληπτικα που να μη μυρίζει άσχημα και να είναι και αποτελεσματικό ώστε να μην την πλησιάσουν? Έχετε από εμπειρία κάποιο καλό σκεύασμα υπόψην?και πως εφαρμόζεται? 

Ευχαριστω!! 

Πέρυσι είχαμε πάρει μια λοσιόν, μια χαρα δουλειά έκανε, παρόλο που είχαμε κρουσματα, το βάζαμε προληπτικα 3φορες την εβδομάδα. Δ θα αναφέρω μαρκα γτ δ ειχε ευχάριστο άρωμα κ δ θεωρώ ότι είχε πολύ εύκολη εφαρμογη

Φέτος πηραμε σαμπουάν της paranix, παλι προληπτικα με παρόμοια συχνότητα. Είχαμε κρούσμα στον παιδικο του μικρού, εμεις εχουμε γλιτωσει. Ξέρω έχει κ ο Κορρές, αλλα δ το έχουμε δοκιμασει

8 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Ευχαριστω!! 

Μια φορά την εβδομάδα στο μπάνιο στο τελευταίο ξεβγαλμα των μαλλιών τους ρίχνω λίγο λευκό ξύδι και μετά τα ξεπλενω με νερό .Εκείνη τη στιγμή μυρίζει λίγο αλλά μετά το στέγνωμα καθόλου.Εμενα με έχει σώσει γιατί δεν έχουν κολλήσει ποτέ ως τώρα και φέτος ειδικά είχε το μισό σχολείο ψείρες.Και κάθε πρωί  τους ρίχνω μια φυτική λοσιον από το φαρμακείο για πρόληψη η οποία μυρίζει αρκετά.Αλλα οι ψείρες είναι ο εφιάλτης μου οπότε δεν πειράζει και λίγη μυρωδιά.Και φυσικά μαζεμένα μαλλιά.Τις προάλλες επίσης στο φαρμακείο είδα ότι υπάρχουν λαστιχακια για τα μαλλιά που της απωθούν αλλά δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικά είναι.

Σαμπουάν προληπτικό της paranix ή του korres σε όλα τα λουσιματα (δηλαδή περίπου 3 την εβδομάδα) + οποιαδήποτε λοσιόν (του korres που πωλείται παρέα με το σαμπουάν ωραία μυρίζει) + τα μαλλιά πιασμένα κότσο.

Βαζεις λοσιόν πριν τα μαζέψεις και μετά ψεκάζεις και μια φορά γύρω από τον κότσο....

Το πιο αποτελεσματικό που έχουμε βρει, γιατί είχαμε τεράστειο πρόβλημα με ψείρες στην τάξη, είναι της fleriana για πρόληψη αλλά μυρίζει πολύ. Το κάθε κάποιες μέρες κλπ δεν παίζει αν υπάρχει κοντά παιδί με ψείρες, θέλει κάθε πρωί, και μόλις γυρίσει σπίτι κάθε μέρα χτένισμα για να δεις αν υπάρχει ψείρα. Επειδή εχουμε γίνει ειδικοί σε αυτή την τάξη, όλοι κολλήσαμε ουκ ολίγες φορές, όλοι καταλήξαμε στη fleriana, και εναλλακτικά στου κορρέ που δε βρωμάει τόσο, αλλά δεν είναι και 100% αποτελεσματικό.

Καλημέρα, πήρα του κόρρε το σαμπουάν και τη λοσιόν κ της frezyderm το rep spray να βάζω εναλλάξ. Αυτό με το ξύδι επίσης θα το κάνω. Άργησα να δω τα μηνύματα σας και πήγα φαρμακειο. 

Πείτε μου κάτι αλλο:είναι αδύνατον να της μαζεψω τα μαλλιά. Κάνουμε μαχη γιαυτό. Τα θέλει κάτω με τις στεκες της και τις κορδέλες της. Όσες φορές της είπα ήταν ανενδοτη. Εν τω μεταξύ που να φανταστώ πως θα έχουμε τέτοιο; τροπή εφόσον μέχρι περσυ τα είχε μόνο μαζεμένα και την παρακαλούσα να τα αφήσει κάτω.... Και τωρα το ανάποδο. 

Τι κάνω τωρα? 

Υσ. Κρατάω τις μάρκες σας για επόμενα μπουκάλια. 

Επισης γράφει σε αυτά που πήρα κάθε μέρα εφαρμογή. Κάθε μέρα να βάζω η 3 φορές τη βδομάδα? Κάνουν κάτι κακό αυτά στο κεφάλι επειδή είναι φάρμακα? Και μέχρι πότε θα της τα βαζω? Πάντα? 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...