Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διάρροια μετά από εμβόλιο rotarix

Recommended Posts

Καλησπέρα σας!Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας, ο γιός μου, 5 μηνών έκανε την 2η δόση του εμβολίου rotarix. Ύστερα από κάποιες ώρες άρχισαν συχνές κενώσεις που εντός 24ωρου γίναν διαρροοικέ χρώματος σκούρο πράσινος. Τις πρώτες μέρες η γιατρός μου είπε να του δίνω αρεωμένο γάλα (θήλασε μέχρι 3 μηνών) και 1 γε΄υμα μήλο-μπανάνα αλλά δεν είδαμε καμία διαφορά, οι κενώσεις συνέχιζαν 6-8 την ημέρα, με τις πιο πολλές να είναι διαρροοικές. Την 6η μέρα ξεκινήσαμε γάλα χωρίς λακτόζη και σταχόνες biogaia συν το γεύμα μήλο μπανάνα, την 1η και 2η μέρα δεν είδα μεγάλη διαφορά, χθές (3η μέρα) έκανε πάλι 7 κενώσεις όλες όμως φυσιολογικές (αλλά στο χρώμα πράσινες). Σήμερα πάλι έχει κάνει πάλι 2 κενώσεις διαρροοικές χρώματος συνεχίζουμε πράσινου.να προσθέσω εκτος της χθεσινής μέρας όλες τις υπόλοιπες μέρες έχει και πολλές βλένες. Είμαστε λοιπόν 10 μέρες που ταλαιπωρείται και φως δεν βλέπουμε..Έχει αντιμετωπίσει κάποια άλλη παρόμοιο θέμα με το συγκεκριμένο εμβόλιο και αν ναι πόσο κράτησε..έχω πραγματικά σκάσει και δεν ξέρω τι να κάνω για να τον βοηθήσω..Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Εγώ δεν έκανα το εμβόλιο αλλά εκείνο το διάστημα 6μήνων η κόρη μου πέρασε μία ελαφριά γαστρεντερίτιδα. Το πράσινο χρώμα είναι από το γάλα χωρίς λακτόζη μην σε απασχολεί. Μπορείς να βάλεις αντί για νερό στο γάλα ρυζόνερο και θα έλεγα να αποφύγεις το μήλο και τη μπανάνα για λίγο καιρό. Μόνο γάλα μέχρι να φτιάξουν οι κενώσεις. Πεστο και στη γιατρό σου για το ρυζόνερο νομίζω θα συμφωνήσει.

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση σου. Δυστηχώς ρυζόνερο δεν μπορώ να του δώσω γιατί δεν του έχουμε δώσει ακόμα ρυζάλευρο και έτσι η παιδίατρος μου είπε δεν είναι ώρα για πειράματα, μήλο μπανάνα μου είπε η γιατρός να δίνω, μήλο είναι ουδέτερο και μπανάνα λόγω των ηλεκτρολυτών, μετα απο τόσες μέρες διάρροια φοβόμαστε και για αφυδάτωση, πάντως μπορώ να δοκιμάσω 1-2 μέρες να του το κόψω μπας και δω διαφορά.Η κόρη σου πόσο καιρό ταλαιπωρούνταν μέχρι να επανέλθει?Πραγματικά έχω απεπλιστεί, μέχρι και τις νυχτερινές κενώσεις έχει ξαναρχίσει, ξυπνάω το βράδυ να τον τσεκάρω μην και συγκαεί :(

Ούτε και εμείς είχαμε ξεκινήσει κρέμες, πολύ αργότερα της έδωσα ρυζάλευρο, αλλά εμένα η δικιά μου γιατρός με άφησε να της δώσω ρυζόνερο, αφού ούτε τους ηλεκτρολύτες (τα φακελάκια σε σκόνη) έπινε. Μία βδομάδα κράτησε και επανήλθε στα φυσιολογικά. Άμα δεν έχει συγκαεί μέχρι τώρα πολύ πιθανό να μην είναι διάρροια αλλά αντίδραση στο εμβόλιο, το οποίο θα περάσει μόνο του.

Είναι αντίδραση στο εμβόλιο που έχει προκαλέσει διάρροια όμως, απλά είμαι απο πάνω του και με το που κάνει τον αλλάζω και βάζω κρέμα, ακόμα και το βράδυ βάζω ξυπνητήρι για να τον ελέγχω. Και πάλι σ'ευχαριστώ πολύ!Να χαίρεσαι την κορούλα σου!!!

Διαφημίσεις