Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυπνο αγορακι δυο μηνων

Recommended Posts

Εχω απελπιστει εχω ενα αγορακι δυο μηνων γεννηθηκε 36η εβδομαδα εξοδος απο μαιευτηριο2280..εφτασε 4κιλα και 50 γρ με αποκλειστικο θηλασμο αλλα κοιμαται χωρις υπερβολες ουτε 8 ωρες το 24ωρο..κοιμαται επανω μου δεν στεκεται πουθενα ..αχρηστα ολα παρκοκρεβατα ταπαντα..δοκιμασα και πιπιλα πρεπει να χεις σχεδον μονιμα το χερι σου πανω στην πιπιλα.τα περισσοτερα βραδια πανωαπο μιαμιση ωρα δεν κοιμαται..χτες ανα τρια τεταρτα ορθιος και. Με πιπιλα.κανω αγωνα να ξεχωρισει λιγο τα γευματα τη μερα..εχει και γοπ υποφερει και απ αυτο.ομοναδικος λογος που δεν αποθηλαζω ειναι οι κολικοι που τους περναει ηπια..προσπαθω να ταιζω αποτελεσματικασε διαφορες στασεις ν ακουω καταποσειςαλλα ταβραδια ειμαι σαν πτωμα..εμεινα 48 κιλα εχω γενικες εξετασεις ..η δευτερη παιδιατριος που πηγαμου πε δεν θα σωθω με το ξενο..προτεινε την πιπιλα καιμην περιμενω να κοιμηθει με ξενο ειναι στο παιδι.τον βρηκε εξαιρετικα ζωηρο με εντονα αντανακλαστικα και αυπνο..πεμπτη εχουμε ραντεβουκαι με αλλο παιδιατρο μπας και βγαλουμε ακρη..ειναι αλλη μαμα στην ιδια φαση. Με μενα??το ξερω θελει αγκαλια δεν τον αφηνουμε να κλαιει ουτεκαι περιμενω να κοιμαται με τις ωρες αλλα πλεον ειμαι ρακος..

[sIGPIC][/sIGPIC]Αγκάλιασε όλα σου τα συναισθήματα ακόμα κι αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άβολα..τότε μόνο θα πάψουν να σε στοιχειώνουν..

Διαφημίσεις

Καλημέρα και καλό κουράγιο!

Η παιδίατρος σου είπε σωστά, δε φέρνει το γάλα τον ύπνο, άλλες είναι οι συνθήκες που επηρεάζουν. 8 ώρες/24ωρο είναι αντικειμενικά πολύ λίγες για 2 μηνών μωρό. Πιθανόν η κούρασή να του φέρνει υπερένταση και να έχετε μπει σε ένα φαύλο κύκλο αϋπνίας. Πρέπει να ανακαλύψετε τις αιτίες που εμποδίζουν την έλευση και διατήρηση του ύπνου.

Είναι ιατρικά διαπιστωμένο ότι έχει ΓΟΠ (έχει γίνει υπέρηχος); Το ρωτάω γιατί πολλοί παιδίατροι αντιμετωπίζουν το συνηθισμένο φαινόμενο να βγάζει γουλιές το μωρό, ως ΓΟΠ. Μήπως απλά έχεις υπερπαραγωγή με αποτέλεσμα το παιδί να τρώει περισσότερο από όσο πρέπει; Το βάρος του πάντως είναι εξαιρετικά καλό νομίζω. Έχετε φροντίσει τις συνθήκες ύπνου (πχ όχι φωτισμός σε ψυχρές αποχρώσεις, όχι κινητά ή tablet την ώρα του ύπνου, φυσικός φωτισμός (δεν κλείνουμε παντζούρια, δεν κάνουμε τεχνητή συσκότιση, αφήνουμε το βιολογικό ρολόι να ρυθμιστεί φυσικά); 

Υπάρχει το βιβλίο "No cry sleep solution" της E.Pantley που μπορεί να σας βοηθήσει. 

Συμφωνώ με όσα γράφει η vtgian για τις συνθήκες ύπνου.. 8 ώρες είναι πάρα πολύ λίγες να κοιμάται τόσο μωρό. Ίσως δυσκολεύεται να κοιμηθεί χωρίς την επαφή σου. Γιατί δεν το παίρνεις να κοιμηθείτε αγκαλίτσα, να ξεκουραστείτε και οι δυο? Δεν είναι απαραίτητο ότι δεν θα ξυπνάει αν του δώσεις ξένο, απλά το ξένο μπορεί να το δώσει κι ο μπαμπάς του αν είναι διατεθειμένος να ξενυχτάει. Μέτρα τα συν πλην και αποφάσισε. Σε καταλαβαίνω γιατί ήμουν πρόσφατα λεχώνα και το παιδί μου ακόμα δεν είναι από τα εύκολα στον ύπνο, όμως να ξέρεις πώς όσο περισσότερο αποδεχτείς αυτή την κατάσταση και είσαι λιγότερο ταραγμένη, τόσο πιο ηρεμία θα μεταδίδεις στο παιδί και θα είναι καλύτερα τα πράγματα και για τους δυο σας.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Quote kai vtgian εχω στηθος που πεταει συντριβανια οχι υπερηχο δεν καναμε ακομα..μονιμα πανωμου κοιμαται κοριτσια εχω αποκαμει..μολις τον αφηνω κατω σε 5λεπτα πεταγεται..εε λιγο το κινητο εχουμε στο δωματιο δεν περναει η ωρα βρε παιδια λιγο ιντερνετ..τον ρευω αρκετες φορες να ανακουφιστει αλλα τη νυχτα κοιμαμαι ορθια..εχω φτασει 48 κιλα πινω πολυβιταμινες αλλος μαγειρευει και τρωω..βολτα τον παει ο πατερας του καθε απογευμανα κανω ενα μπανιο..στα 50 λεπτα κλαιει..ειπα να φερω μια κουνια να βγαλω τα καγκελα απο τη δικη μου μερια ετσι ωστε να ακουμπαει στο στρωμα του αλλα ουσιαστικα να ναι μαζι μας

[sIGPIC][/sIGPIC]Αγκάλιασε όλα σου τα συναισθήματα ακόμα κι αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άβολα..τότε μόνο θα πάψουν να σε στοιχειώνουν..

Το πολύ συντριβάνι μπορεί να είναι και δείγμα υπερπαραγωγής που πρέπει να ρυθμιστεί. Να τη βάλεις την κούνια δίπλα σου αμέ, κ εγώ έτσι το είχα, αρχικά με λίκνο next to me και τώρα με κούνια χωρίς κάγκελα. Είναι πολλά τα μωρά που με το που τα αφήσεις κάτω ξυπνάνε, δεν είναι περίεργο το δικό σου, μην το νιώθεις έτσι. Άσε τους άλλους να μαγειρεύουν, μην ασχολείσαι με δουλειές και πέφτε για ύπνο όταν πέφτει κι αυτό. Στην ανάγκη κοιμηθείτε αγκαλιά. Δεν κακομαθαίνουν τα μωρά από την αγκαλιά, ίσα ίσα νιώθουν ασφάλεια και μεγαλώνοντας δεν την χρειάζονται συνέχεια. Κουράγιο, ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος και νομίζεις πως δεν θα τελειώσει ποτέ όλο αυτό, θα τελειώσει όμως η ΤΟΣΗ κούραση, αλήθεια στο λέω! :) 

Διαφημίσεις

3 minutes ago, marakiz said:

Το πολύ συντριβάνι μπορεί να είναι και δείγμα υπερπαραγωγής που πρέπει να ρυθμιστεί. Να τη βάλεις την κούνια δίπλα σου αμέ, κ εγώ έτσι το είχα, αρχικά με λίκνο next to me και τώρα με κούνια χωρίς κάγκελα. Είναι πολλά τα μωρά που με το που τα αφήσεις κάτω ξυπνάνε, δεν είναι περίεργο το δικό σου, μην το νιώθεις έτσι. Άσε τους άλλους να μαγειρεύουν, μην ασχολείσαι με δουλειές και πέφτε για ύπνο όταν πέφτει κι αυτό. Στην ανάγκη κοιμηθείτε αγκαλιά. Δεν κακομαθαίνουν τα μωρά από την αγκαλιά, ίσα ίσα νιώθουν ασφάλεια και μεγαλώνοντας δεν την χρειάζονται συνέχεια. Κουράγιο, ο πρώτος καιρός είναι δύσκολος και νομίζεις πως δεν θα τελειώσει ποτέ όλο αυτό, θα τελειώσει όμως η ΤΟΣΗ κούραση, αλήθεια στο λέω! :) marakiz. Σ ευχαριστω..απλα εχω τερματισει..ηδη ζεσταινομαι πολυ ειναι κι αρκετα βαρυς πλεον για μενα που τον ακουμπαω πανω μου..κακα εχει απο 2 μεχρι 4 πανες κιτρινες με σπορακια κι αυτο ξερω οτι ειναι δειγμα πολυ καλης σιτισης..κατουραει δεν φαινεται να υπαρχει κατι..που να τον ενοχλει εννοω ουτε σημαδια αλλεργιας βλεπω..αλλα δυσκολα ξεχωριζει τα γευματα ..γι αυτο και η δευτερη παιδιατρος μου πε πλεον δεν παθαινει συγχιση θηλων να δωσω λιγο πιπιλα που δεν βλεπω να τον ηρεμει και ιδιαιτερα πραγματικα..τον βρηκε με πολυ καλη υφη χρωματος πολυ ζωηρο και με πολυ καλα αντανακλαστικα κι οτι ετσι ειναι το παιδι

Θα σου πω τι έκανα εγώ όταν νόμιζα πως δεν θα αντέξω άλλο από την τόση αϋπνία και το ατέλειωτο ξενύχτι κ ελπίζω να σε βοηθήσω λίγο. Σκεφτόμουν τις μαμάδες που ξενυχτούν επίσης αλλά όχι στο σπίτι με τα γερά μωράκια τους, αλλά στο νοσοκομείο πχ. Και τσουυυυυυπ, ξαφνικά ξαναγέμιζα δυνάμεις! Βάστα γερά και όλα καλά θα πάνε!

Επεξεργάστηκαν by marakiz

πρίν από 34 λεπτά , blue moon είπε:

.......μονιμα πανωμου κοιμαται κοριτσια εχω αποκαμει..μολις τον αφηνω κατω σε 5λεπτα πεταγεται.....

Ο 2ος μου γιος έτσι ήταν, με την μόνη διαφορά ότι έπινε γάλα με το μπιμπερό. Μέχρι κ 6 μηνών κοιμόταν ουσιαστικά πάνω μου κ πολύ λίγες ώρες. Μέχρι 3 μηνών το βράδυ δεν κοιμόταν καθόλου. Είχα το μεγάλο παιδί να κοιμάται με τον πατέρα του στο παιδικό δωμάτια και στο μεγάλο κρεβάτι είχα κάνει μία "φωλιά" με μαξιλάρια ώστε να μπορώ κ εγώ να κοιμάμαι, μισοκαθιστή, με το παιδί αγκαλιά εννοείται,  γιατί με το που τον άφηνα κάτω, ξυπνούσε κ έκλαιγε. 

Βασικά ένας λόγος ήταν ότι μάλλον πεινούσε συνέχεια, γιατί είχα συνηθίσει από τον μεγαλύτερο γιό μου να του δίνω λιγότερη ποσότητα. ενώ αυτός ήθελε περισσότερο. 

ο άλλος λόγος ήταν αυτό που λέμε "δύσκολο"παιδί στον ύπνο. Σε αυτό δεν υπάρχει "γιατρειά",  δυστυχώς.

Με τον χρόνο εξομαλύνθηκε η κατάσταση πάντως. Δεν χρησιμοποίησα κάποιο κόλπο. Υπομονή. 

Να είναι γερό. Αυτό έχει σημασία.

Αν οι κενώσεις του μωρού είναι κάποιες φορές πρασινωπές, αυτό είναι δείγμα υπερπαραγωγής ή αλλεργίας. Στα θηλάζοντα μωρά οι κενώσεις δεν είναι απαραίτητα συχνές (μπορεί και 1 στις 7 ημέρες) αλλά έχουν συνήθως ένα χαρακτηριστικό μουσταρδί χρώμα (βρωμοσυζήτηση αλλά τέλος πάντων :) ) 

Και εμείς έτσι κοιμόμαστε όπως περιγράφει η @marakiz, κούνια κολλητά με το κρεβάτι χωρίς κάγκελο και θηλασμός στα ξαπλωτά. Ήταν σαφώς πολύ πιο ξεκούραστο για εμένα, αλλά και το μωρό ήταν πιο ήρεμο γνωρίζοντας ότι είμαι δίπλα. Μακροπρόσθεσμα κατάλαβα ότι ηρεμούσε με τη μυρωδιά μου οπότε πολύ λογικό όταν απομακρυνόμουν να κλαίει.

Αν σε ευχαριστεί, είναι πολύ καλύτερο να ακούτε μουσική μέχρι να κοιμηθεί παρά να έχει το μπλε φως της οθόνης του κινητού. Για το κινητό υπάρχουν και ειδικά αυτοκόλλητα προστατευτικά οθόνης που κόβουν το μπλε φάσμα (το οποίο είναι υπεύθυνο για την αναστολής της ορμόνης του ύπνου τόσο σε μωρά, όσο και σε ενήλικες) αν και πάλι δεν καλύπτουν εντελώς. Εμένα θα με ανησυχούμε περισσότερο το θέμα της ακτινοβολίας στο κινητό.

4 ώρες πρίν, blue moon είπε:

Εχω απελπιστει εχω ενα αγορακι δυο μηνων γεννηθηκε 36η εβδομαδα εξοδος απο μαιευτηριο2280..εφτασε 4κιλα και 50 γρ με αποκλειστικο θηλασμο αλλα κοιμαται χωρις υπερβολες ουτε 8 ωρες το 24ωρο..κοιμαται επανω μου δεν στεκεται πουθενα ..αχρηστα ολα παρκοκρεβατα ταπαντα..δοκιμασα και πιπιλα πρεπει να χεις σχεδον μονιμα το χερι σου πανω στην πιπιλα.τα περισσοτερα βραδια πανωαπο μιαμιση ωρα δεν κοιμαται..χτες ανα τρια τεταρτα ορθιος και. Με πιπιλα.κανω αγωνα να ξεχωρισει λιγο τα γευματα τη μερα..εχει και γοπ υποφερει και απ αυτο.ομοναδικος λογος που δεν αποθηλαζω ειναι οι κολικοι που τους περναει ηπια..προσπαθω να ταιζω αποτελεσματικασε διαφορες στασεις ν ακουω καταποσειςαλλα ταβραδια ειμαι σαν πτωμα..εμεινα 48 κιλα εχω γενικες εξετασεις ..η δευτερη παιδιατριος που πηγαμου πε δεν θα σωθω με το ξενο..προτεινε την πιπιλα καιμην περιμενω να κοιμηθει με ξενο ειναι στο παιδι.τον βρηκε εξαιρετικα ζωηρο με εντονα αντανακλαστικα και αυπνο..πεμπτη εχουμε ραντεβουκαι με αλλο παιδιατρο μπας και βγαλουμε ακρη..ειναι αλλη μαμα στην ιδια φαση. Με μενα??το ξερω θελει αγκαλια δεν τον αφηνουμε να κλαιει ουτεκαι περιμενω να κοιμαται με τις ωρες αλλα πλεον ειμαι ρακος..

Καλή μου , μην απελπίζεσαι.. Έτσι ήταν Κ ο μικρός μου , που σήμερα κλείνει τους 11 μήνες!  Δεν κοιμόμασταν τα βράδια.. με το που τον άφηνα στο κρεβατάκι μου μετά από θηλασμό και σκεπαζομουν , τον άκουγα να κουνιέται και μέσα σε δευτερόλεπτα να με ζητάει.. Πολλά τα ξενύχτια και να πεις ότι θα αναπληρωνε τον χαμένο ύπνο μέσα στην ημέρα!!!! Ούτε καν ..... δε νυσταζε Ποτε,  σε αντίθεση με τη μάνα του . .. ήμουν μόνη στο σπίτι,  καθώς ο μπαμπάς δούλευε και οι παππούδες ζουν μακριά... πλέον κοιμάται σαφώς περισσότερο... Είναι στο παιδί καθαρά!  Φρόντιζα τις συνθήκες ύπνου να είναι οι ιδανικές,  ωστόσο δεν κοιμόταν... θα σε βοηθήσει να κοιμάται στο κρεβάτι σου και να θηλάζει ξαπλωμένος μαζί σου , κάτι που εγώ δεν έκανα!!!! Και μετανιώνω..  

Υπομονή!!!!!!!!! Θα αλλάξει η κατάσταση . .. Είναι όμως μικρούλης ακόμα καο θέλει να σε νιώθει διαρκώς!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Να σου ζησει και οπως αναφερθηκε ηδη υπομονη! Ο πρωτος καιρος ειναι πολυ δυσκολος γιατι θελουν συνεχεια αγκαλιτσα. Ο δικος μου δεν κοιμοταν μονος του ποτε! Μολις τον αφηνα ξυπνουσε και ετσι μεχρι τους 3 μηνες ειμασταν αυτοκολλητοι μερα-νυχτα. Τη μερα στον μαρσιπο συνεχεια (εκει εκανε τους καλυτερους υπνους :-D), τη νυχτα μονο πανω μου κοιμοταν, αφου σχεδον παντα αναγκαστικα κοιμομουν ημικαθιστη! 

Αν θελεις νομιζω το καλυτερο ειναι να κοιμαστε μαζι, και εσυ θα ξεκουραζεσαι περισσοτερο και το μωρακι σου νομιζω θα κοιμαται πιο καλα. Εγω μεχρι τους 6 μηνες που κοιμομασταν αγκαλιτσα ξενυχτι δεν γνωρισα. Μετα που τον εβαλα στην κουνια του κολλητα στο κρεβατι μας δυσκολευτηκα λιγο γιατι ειχα συνηθισει να μην σηκωνομαι καθολου αλλα το συνηθισα. Πλεον τα πιο δυσκολα βραδια ειναι οταν βγαζει δοντακια η περναει συναισθηματικη φαση...ειναι εδω και 4 μηνες στο δικο του κρεβατακι (στο δωματιο μας ομως) και παλι τις δυσκολες βραδιες τον παιρνω να κοιμηθουμε αγκαλιτσα και ολα ειναι καλυτερα! Συνεχης επαφη τη μερα και κοιμηθειτε μαζι τη νυχτα για να ησυχασεις κι εσυ κι αυτος...

Επισης, εμενα με βοηθησε πολυ να μην αγχωνομαι για τον υπνο το βιβλιο "Τα μωρα ειναι ανθρωποι της νυχτας" της Κατερινας Χρυσανθοπουλου, ελπιζω να το δαβασεις και να χαλαρωσεις κι εσυ!:)

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Κι εμείς έτσι είμασταν (όχι ότι άλλαξαν πολύ τα πράγματα τώρα).

Τουλάχιστον ένα τρίμηνο μόνο αγκαλιά. Τα πρωινά και όσο την είχα στο μαρσιπο κοιμόταν σαν πουλάκι. Δεν υπήρχε περίπτωση όμως να κάτσει κάτω, έστω και δίπλα μου κολλητά με εμένα, ούτε δευτερόλεπτο. Είχα πιαστεί ολόκληρη να την έχω συνέχεια αγκαλιά, εξού και η λύση του μάρσιπο.

Τα βράδυα ακόμη χειρότερα. Κοιμόταν, όταν κοιμόταν, μόνο πάνω μας. Και κολικούς έκανε και ησυχία δεν είχε. Ουρλιαζε όλη νύχτα η καημένη κι εμείς μαζί. Πήραμε κάποια στιγμή μια κουνιστή καρέκλα που ξαπλώνει και λίγο για να ξεκουράζεται όποιος την είχε πάνω του. Ημικαθιστοί κοιμόμασταν με αυτήν στο στέρνο μας τις υπόλοιπες φορές. Αργότερα, την άφηνα που και που αναμεσά μας αλλά δεν είχε ησυχία, ακόμη κι αν κοιμόταν αυτή, ήταν τόσο ανήσυχη που δεν κοιμόμασταν εμείς. 

Στους 4 μήνες την πήγα στο διπλανό δωμάτιο για να μην ξυπνάμε εμείς σε κάθε της γύρισμα (είχε αρχίσει μάλιστα, να φεύγει από την κούνια της και να σέρνεται προς εμάς καθώς κοιμόταν (!) και φοβόμουν μην χτυπήσει). Τότε άρχισε η περίοδος που κοιμόμασταν περίπου 1μιση με 2 ώρες και μετά ξυπνούσε, θήλαζε και πάλι από την αρχή. Τότε μας φαινόταν εξέλιξη τρομερή γιατί τουλάχιστον κοιμόμασταν έστω και διακοπτόμενα. 

Σήμερα, σχεδόν ενός έτους....υπήρξαν μέρες που κοιμήθηκε καλά (με 1-2 ξυπνήματα) και άλλες που είναι σαν τον πρώτο καιρό (θέλει να κοιμάται ουσιαστικά πάνω μας. Συνήθως είναι κάτι ενδιάμεσα στα δυο όμως. 

ΥΠΟΜΟΝΗ! και βρες μικρές μικρές λύσεις που θα εξομαλύνουν την καθημερινότητα. Εμείς κάναμε βάρδιες ας πουμε και κάνουμε ακόμη συχνά. Να κοιμάται ο ένας ενώ ασχολείται ο άλλος και μετά από κανένα 5ωρο, αλλαγή. Και στους 10 μήνες, μια μέρα που δεν άντεχα άλλο από την αυπνία, την πήγα στη μαμά μου να κοιμηθεί και να έχουμε ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ησυχίας. (δεν κοιμηθήκαμε τελικά, από την ανησυχία μας που δεν ήταν κοντά μας :cool: )

ΥΠΟΜΟΝΗ και θα έρθουν καλύτερες μέρες!

πρίν από 58 λεπτά , kine είπε:

Είχα πιαστεί ολόκληρη να την έχω συνέχεια αγκαλιά, εξού και η λύση του μάρσιπο.

Aυτο το πιασιμο του σωματος δεν θα το ξεχασω ποτε! Μου πονουσαν σημεια που δεν ειχα ξανανιωσει ποτε! Ομως τωρα εχω κανει μπρατσα με το τοσο κουβαλημα :-D .

Καλη δυναμη στη νεα μανουλα!

7 ώρες πρίν, blue moon είπε:

Βγάζεις μαξιλάρια από το κρεβάτι, σπρώχνεις το κρεβάτι στον τοίχο ή βάζεις την κούνια του μωρού σαν "κάγκελο", εξασκείσαι να θηλάζεις στο πλάι (κοιλιά με κοιλιά με το μωρό, θέλει λίγο να το συνηθίσεις τις πρώτες φορές) και κοιμάστε μαζί μέχρι να μεγαλώσει λίγο. Είναι απόλυτα φυσιολογική η συμπεροφρά του μωρού σου. Υπομονή.

Ευχαριστω πολυ ολες! Για τις εμπειριες σας

Διαφημίσεις

Υπομονή...νομίζω πως είναι πολύ μικρός ακόμα για να τον βάλεις σε πρόγραμμα. Το ίδιο θέμα είχα και εγώ, θυμάμαι πως όπως σημείωνα τις ώρες που θήλαζα έτσι σημείωνα και τις ώρες που κοιμόταν και δεν ήταν ποτέ πάνω από 8 το 24ωρο. Και εγώ (όπως πολλές κοπέλες από ότι διάβασα) τον έβαζα στο μάρσιπο μέσα στην μέρα, και το βράδυ αγκαλιά και έκανα βόλτες στο σπίτι... μην απελπίζεσαι, είναι πολύ μικρός ακόμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...