Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σταγόνες biogaia

Recommended Posts

Χαιρετώ το φόρουμ ! Υποφέρουμε κι εμείς απο κολικούς , εχω μια μπεμπα 2,5 μηνών ! Σημερα θα ξεκινήσω σταγόνες biogaia! Η δοσολογια ειναι 5 σταγόνες, πως θα τις δωσω ; θα τις μοιράσω μέσα στη μέρα η 5 μαζεμένες; έχει καμία ανάλογα εμπειρία; θα περάσει με την πρωτη μέρα;

Διαφημίσεις

Οι "κολικοι" συνήθως είναι διατροφικό πρόβλημα. Τι πινει το μικρούλι;

Κανω αποκλειστικό θηλασμό ! Κάθε μέρα κλαίει , σπαράζει στο κλάμα 3 φορές την μέρα και τεντώνει τον κορμό! Έχει πολλα αέρια!δεν αντέχω άλλο γινεται πολυ καιρό αυτό!

Κανω αποκλειστικό θηλασμό ! Κάθε μέρα κλαίει , σπαράζει στο κλάμα 3 φορές την μέρα και τεντώνει τον κορμό! Έχει πολλα αέρια!δεν αντέχω άλλο γινεται πολυ καιρό αυτό!

Ψυχραιμία. Θα περάσει, αλήθεια.

Καταρχήν, σε έχει βάλει σε δίαιτα αποκλεισμού τροφών ο παιδίατρος; Αν όχι:

- Κόβεις μαχαίρι γαλακτοκομικά και σόγια. Τα πάντα. Περιμένεις 2 βδομάδες. Αν έχεις δει βελτίωση, συνεχίζεις να τα αποφεύγεις και δοκιμάζεις μικρές ποσότητες σε ένα μήνα. Αν πάλι έχετε πονάκια, άλλον ένα μήνα κλπ. Είναι συνηθισμένη η δυσανεξία τους πρώτους μήνες, και περνά όσο ωριμάζει το μωρό. Και δε δίνεις σταγόνα ξένο γάλα, θα έχεις το ίδιο πρόβλημα και χειρότερα εκτός αν πας σε ειδικά γάλατα.

Δεύτερον:

- Ενώ θηλάζει το μωρό, μετά τις πρώτες γουλιές, βάζεις το δάχτυλο στο στόμα να αφήσει τη θηλή, και κοιτάς το στήθος σου. Αν το γάλα τινάζεται με ορμή, το αφήνεις να τρέξει σε πετσέτα μέχρι να γίνει φυσιολογική η ροή και μετά θηλάζεις κανονικά. Το επαναλαμβάνεις από το άλλο στήθος. Αν το γάλα βγαίνει απότομα, το μωρό καταπίνει και αέρα, οποτε μετά έχει πονάκια. Και αυτό είναι συνηθισμένο στην φάση που βρίσκεστε, δεν είναι ανησυχητικό, και στρώνει σε λίγες βδομάδες. Αν σου συμβαίνει, δοκίμασε και να θηλάζεις ξαπλωτή στο πλάι, κοιλίτσα με κοιλίτσα εσύ και το μωρό, ή και να είσαι ξαπλωτή ανάσκελα (σε πολυθρόνα πχ. ή στο κρεβάτι με μαξιλάρια) και το μωρό επάνω σου. Οι στάσεις αυτές βοηθάνε αν το γάλα σου βγαίνει "ορμητικό".

Τρίτον:

-Αν έχετε μέρες ππυ το πρόβλημα είναι πιο έντονο, κρατάς ημερολόγιο του τι τρως. Μπορεί να δεις ότι π.χ. όποτε τρως ντομάτα, αχλάδια, σπανάκι, μοσχάρι ή δνε ξέρω τι άλλο, το μωρό έχει πονάκια. Δεν ξέρεις ποτέ σε τι μπορεί να είναι ευαίσθητο το δικό σου μωρό. Το δικό μου ήταν στο σπανάκι, της κολλητής μου στο μάνγκο!

Τετάρτον και τελευταίο:

- Τα προβιοτικά περνάνε στο γάλα. Το μητρικό γάλα έτσι κι αλλιώς έχει προβιοτικά. Αν έχεις λόγο να θες να πάρει το μωρό παραπάνω (που δεν έχεις σε μωρό που θηλάζει), τα παίρνεις εσύ, όχι το μωρό. Είπαμε, περνάνε στο γάλα :)

Και υποσημείωση: όταν ακούω παιδίατρο να γράφει προβιοτικα σε μωρό που θηλάζει, προσωπικά σκέφτομαι οτι ο παιδίατρος δεν έχει εμπειρία με μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά

Επίσης, αφού το μωρό έχει αέρια, και όσο ψάχνεις να δεις τι θα κάνεις:

Διαλέγεις κάποια στιγμή όχι μετά το φαγητό, να εχει περάσει καμια ώρα που θήλασε.

Το ξαπλώνεις και το γδύνεις, ή έστω χαλαρώνεις ρουχαλάκαι και την πάνα.

Σηκώνεις τα ποδαράκια απαλά προς την κοιλιά και πιέζεις. Οχι δυνατά, δε θες να κάνει εμετό. Επαναλαμβάνεις μερικές φορές. Αυτό βοηθά να βγάλει αέρια ή να ενεργηθεί και να ανακουφιστεί.

Διαφημίσεις

Εγω έβαζα 5 σταγόνες σε κουταλάκι όλες μαζί. Δεν τις μοίραζα και δεν τις έβαζα με γάλα κλπ για να ξέρω ότι τις ήπιε.

Ηταν όμως πιο μεγάλο το μωρό 6 μηνων.

Βοηθάνε στο έντερο αρκετά.

Για να καταλάβεις τη ματαιότητα του να γράφεις biogaia σε μωρό που θηλάζει, αν δεις και τη σελίδα του προϊόντος:

"Οι σταγόνες BioGaia® ProTectis + D3 περιέχουν το L.reuteri Protectis®, το κατοχυρωμένο προβιοτικό βακτήριο της εταιρείας BioGaia Σουηδίας. Απομονώθηκε αρχικά από το μητρικό γάλα, είναι ένα από τα πιο μελετημένα προβιοτικά παγκοσμίως και το πιο μελετημένο σε βρέφη και παιδιά"

https://www.ofarmakopoiosmou.gr/anagki-gia-sympliroma/gastrenteriko-systima/proviotika-gia-mora/biogaia-protectis-baby-drops-d3?gclid=CKTlv_TnmdMCFcOVGwod6WQJIA

Ναι το γάλα τρέχει σαν πίδακας και πνίγεται το μωρό κάποιες φορές ! Προσπαθώ να βγάζω λίγο και μετά να του το δίνω , αλλά και παλι κάποιες στιγμές συμβαίνει! Η παιδίατρος δε μου είπε να κόψω γαλακτοκομικά μου είπε αν στους τρεις μήνες δεν ηρεμήσει το ψάχνουμε ! Οταν λέμε γαλακτοκομικά εννοούμε τα παντα η μονο τα αγελαδινα;

Ναι το γάλα τρέχει σαν πίδακας και πνίγεται το μωρό κάποιες φορές ! Προσπαθώ να βγάζω λίγο και μετά να του το δίνω , αλλά και παλι κάποιες στιγμές συμβαίνει! Η παιδίατρος δε μου είπε να κόψω γαλακτοκομικά μου είπε αν στους τρεις μήνες δεν ηρεμήσει το ψάχνουμε ! Οταν λέμε γαλακτοκομικά εννοούμε τα παντα η μονο τα αγελαδινα;

Αν το γαλα πεταγεται σαν πιδακας, μπορει να ειναι και το μονο σου προβλημα. Δεν βγαζεις, το αφηνεις να τρεξει μονο. Δηλαδη, πιανει το παιδι, ρουφαει 1-2 φορες, και το βγαζεις απο το στηθος και το αφηνεις να τρεξει. Μην βγαζεις με θηλαστρο, το κανει χειροτερο και δε θα ομαλοποιηθει για καιρο.

Για τα γαλακτοκομικα, το θεμα ειναι η καζεινη, πρωτεινη που βρισκεται στο γαλα και που πολλα νεογεννητα δεν μπορουν να χωνεψουν μεχρι να ωριμασει το πεπτικο τους. Αυτο μπορει να γινει στο τριμηνο, στο εξαμηνο, στο χρονο η και σπανια ποτε. Η καζεινη υπαρχει κυριως στο αγελαδινο γαλα, αλλα παρομοιες πρωτεινες εχει και το προβειο και το κατσικισιο και η σογια.

Αρχικα τα κοβεις ολα, και μετα δοκιμαζεις: τρως ενα προβειο γιαουρτακι και βλεπεις, το αντεχει η το πειραζει; Η τρως λιγη φετα κλπ. Αν ειναι ηπια δυσανεξια, θα αντεξει το προβειο/κατσικισιο, αλλα οχι το αγελαδινο.

Επισης οταν το γαλα γινεται γιαουρτι η τυρι, η ζυμωση διασπα εν μερει τις πρωτεινες, οποτε ενα μωρο με ηπια δυσανεξια μπορει να ανεχτει να τρως π.χ. τοστ η γιαουρτι αλλα οχι να πιεις γαλα. Για αρχη τα κοβεις ολα, και βλεπεις. Υπολογισε 10 με 15 μερες να καθαρισει και το γαλα σου αλλα και το πεπτικο του μωρου, οποτε μην περιμενεις βελτιωση σε μια μερα.

Γενικα ειναι προβλημα που περνα με τον καιρο, και δεν παθαινει κατι το μωρο, περαν του να εχει αερια και πιθανον διαρροιες. Δεν κινδυνευει, απλα βασανιζεται και αυτο κι εσυ.

Σε ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες ! Θα δοκιμάσω για αρχή να κόψω τα γαλακτοκομικά !τωρα αν φταίει η υπερπαραγωγή γάλακτος δε ξερω αλλά ειναι δύσκολο να καταλάβω τι φταίει τελικα ! Πιο πολυ στεναχωριέμαι να το βλεπω να σπαράζει χωρίς να μπορω να το βοηθήσω! Η ψυχολογία μου εινα χάλια! Δηλαδή να μη δωσω σταγόνες;

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πολυ για τις πληροφορίες ! Θα δοκιμάσω για αρχή να κόψω τα γαλακτοκομικά !τωρα αν φταίει η υπερπαραγωγή γάλακτος δε ξερω αλλά ειναι δύσκολο να καταλάβω τι φταίει τελικα ! Πιο πολυ στεναχωριέμαι να το βλεπω να σπαράζει χωρίς να μπορω να το βοηθήσω! Η ψυχολογία μου εινα χάλια! Δηλαδή να μη δωσω σταγόνες;

Δεν ξερω αν κανουν καλο η οχι, γενικα δεν το εχω ακουσει για μωρα που θηλαζουν. Δε μιλας με κανενα συμβουλο θηλασμου;

Για τα προβιοτικά απαντώ μόνο καθώς τα χρησιμοποιούμε.

Να τις δώσεις φυσικά, εφόσον σου το πρότεινε ο παιδίατρος.

Προβιοτικά είναι, δεν είναι φάρμακο και θα σου ήταν σωτήριο να δεις διαφορά με τις 5 αυτές σταγόνες αυτούσιες ανεξάρτητα αν περιλαμβάνονται και στο μητρικό γάλα , ξένο γάλα κλπ.

Θα το παρακολουθείς απο κει και πέρα κάποιες μέρες ως προς την αποτελεσματικότητα του στο δικό σου μωρό.Το πολύ να μην κάνει κάποια διαφορά.

Εμένα δεν είχε κολικούς για να σου πω αποτελεσματικότητα αλλα είχε θέμα εντερικό και πάλι όμοιο απο χρήση αντιβίωσης και ήταν αισθητή η βελτίωση.Υπήρξε μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο.

Απο κει και πέρα οι συμβουλές που σου δίνουν οι άλλες μανούλες εδώ είναι ανεκτίμητες και ανεξάρτητα απο τα προβιοτικά ίσως σου δώσουν μεγάλη βοήθεια.

Εγω έβαζα 5 σταγόνες σε κουταλάκι όλες μαζί. Δεν τις μοίραζα και δεν τις έβαζα με γάλα κλπ για να ξέρω ότι τις ήπιε.

Ηταν όμως πιο μεγάλο το μωρό 6 μηνων.

Βοηθάνε στο έντερο αρκετά.

Για πόσο καιρό τις έδινες ;

Υπάρχει περιορισμός ;

Για τα προβιοτικά απαντώ μόνο καθώς τα χρησιμοποιούμε.

Να τις δώσεις φυσικά, εφόσον σου το πρότεινε ο παιδίατρος.

Προβιοτικά είναι, δεν είναι φάρμακο και θα σου ήταν σωτήριο να δεις διαφορά με τις 5 αυτές σταγόνες αυτούσιες ανεξάρτητα αν περιλαμβάνονται και στο μητρικό γάλα , ξένο γάλα κλπ.

Θα το παρακολουθείς απο κει και πέρα κάποιες μέρες ως προς την αποτελεσματικότητα του στο δικό σου μωρό.Το πολύ να μην κάνει κάποια διαφορά.

Εμένα δεν είχε κολικούς για να σου πω αποτελεσματικότητα αλλα είχε θέμα εντερικό και πάλι όμοιο απο χρήση αντιβίωσης και ήταν αισθητή η βελτίωση.Υπήρξε μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο.

Απο κει και πέρα οι συμβουλές που σου δίνουν οι άλλες μανούλες εδώ είναι ανεκτίμητες και ανεξάρτητα απο τα προβιοτικά ίσως σου δώσουν μεγάλη βοήθεια.

Τις δίνω τωρα και 2 μερες και εχω δει διαφορά ! Τωρα τι να πω έτυχε η επειδή δε τρώω τωρα γαλακτοκομικά αυτήν την εβδομαδα ! Πάντως η μπεμπα ειναι σε καλύτερη φάση και κοιμάται και καλύτερα !

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...